Szeretne többet tudni? Tegyen fel Ön is kérdését! Szeretettel várjuk, és készségesen megválaszoljuk az Önt foglalkoztató kérdéseket.

Amennyiben kérdést privát módon szeretné feltenni, szedje ki a pipát a megjelenéshez való hozzájárulás mellől.

Az Ön kérdése

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!

42 éves nő vagyok, havi vérzésem mindig pontos, rendszeres. Idén márciusban voltam utoljára méhnyakszűrésen, mindent rendben találtak. Kedden volt egy aktusunk a párommal, és volt egy durvább szakasz, amitől erős fájdalmat éreztem a túl mély behatolás miatt. Szerda reggel enyhe vérzést tapasztaltam, ami délutánra/estére szinte elmúlt... majd ma reggel amikor felkeltem az ágyból, ismét véreztem.... délelőtt folyamán, amikor ülök, szintén nem, de ha felálllok, távozik az addig összegyűlt, kis mennyiségű vér a hüvelyből.... Tegnap beszéltem az orvosommal telefonon, aki nyugtatott, hogy nem lehet baj, csak az erősebb behatás eredményezhette ezt a vérzést, de azt elfelejtettem kérdezni, hogy ez mennyi ideig tarthat? Mármint mikor kell orvoshoz fordulnom, ha nem múlik? Fájdalmam nincs, ilyen vérzést még soha nem tapasztaltam, 10 éve ugyanaz a partnerem.

Üdvözlettel,

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Bonita!

Mindenképpen javaslom, hogy legyen egy nőgyógyászati vizsgálata.
Legvalószínűbb, hogy a hüvelyfal vagy a méhszáj sérülése történt.

Természetesen mi is készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr! Nő gyógyászati rákszűrés eredménye Trichominiasis,amire kaptam Klion-D hüvelykúpot,de nem vezetett gyógyúláshoz! Jelenleg Fluconer kapszulát,és Candibene-Teva hüvelytablettával kezelnek! Azt szeretném kérdezni,hogy ez a parazita be juthatott-e a szervezetembe máshová,és okozhatja-e nagy mértékű fáradékonyságomat,illetve alhasi,deréktáji lábam egésszét éréntő fájdalmaimat?A válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Hamar Tünde!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hamar Tünde!

Hüvelyi panaszai, amennyiben még fennállnak, akkor érdemes STD-szűrést végeztetni, mert más kórokozó is lehet a háttérben, ami más típusú kezelést igényel.

Természetesen mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot! 40 éves vagyok, két gyerekem van. Tavaly márciusban volt egy méhpolip műtétem, egy napos. Szövettan rendben volt. Sajnos idén kiújult, most áprilisban megint műtöttek, szövettan ismét rendben. Ám megint van köztes vérzésem, tegnap az uh megint polipot mutatott ki nagy valószínűséggel, műtenek megint. Mit lehetne tenni, hogy ne alakuljon ki megint? Akármilyen gyógymód, gyógyszerek ,alternatív, homeopátia, teaivászat is érdekel. Az orvos azt mondta, ha megint kiújul ez után is gondolkodjak el egy méheltávolításon. Ezt nagyon drasztikusnak érzem, csak ez a megoldás? Köszönöm. Marosi Andrea

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Marosi Andrea!

Nem. Amennyiben szülni már nem szeretne, akkor a méhnyálkahártya eltávolítását javaslom hyszteroszkópos úton ( Endometrium ablatio ). Ha a szövettani eredmények negatívak.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
39 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A ciklusaim 24-28 naposak általában és 4-5 napig tart. Február végén bárányhimlős lettem és a betegség 2 hete alatt lett volna esedékes a menzeszem, de az 42 napra jött meg. azóta 17, 21, 20 és most 19 napra jelentkezett a menzeszem és 3-4 napig tart. Semmi más panaszom nincs. Eddig a betegségem és az abból adódó késés számlájára írtam a rendszertelen ciklust, de most már kezd komolyan aggasztani. Ami még fontos lehet, hogy a nemi életem igen ritka, mert a párom külföldön dolgozik és csak 6-8 hetente jár haza. Mi lehet ez Ön szerint? Mit tegyek? Lehet komoly betegség áll a háttérben? Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Jancsik Anikó!

Ennyivel a betegség után be kellett volna álljon a ciklus. Ezért javasolt hormon vizsgálatok elvégzése.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

https://www.speedmedical.hu/vervetel-labor-vizsgalat

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt doktor úr/nő!
Nemrég épp a peteeresem idején részt vettem egy szűrő vizsgálaton, ahol huvelygyulladast diagnosztizáltak, Clion kupot kaptam a férjem pedig krémet, arra az esetre ha a gyulladást valamilyen fertőzés okozta volna. A vizsgálat előtti napon, mivel akkor még nem nagyon voltak tünetek, együtt voltunk a férjemmel, S most minden jel arra utal hogy teherbe is estem. Aggódom, veszelyeztetheti- e a magzatot a fogantatás idején meglévő gyulladas/fertozes/ vagy az azt követő gyógyszeres kezelés. Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kis Virág!

Biztos lehet benne, hogy sem az esetleges gyulladás sem a kezelés nem lesz a kialakuló magzatra rossz hatással.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tiszteletem!30 éves vagyok,a kisfiam születése után Mire a spirált tetettem fel,mivel több babát már nem szeretnénk.Ennek már 11 hónapja.Sajnos azóta is pecsételődött vérzéssel küzdök.Áprilisra már rendeződni látszódott,2 napos volt a menstruációm is.Áprilisban viszon abba hagytam a szoptatást,abban a hónapban még volt a menzeszem,viszont azóta 4-5naponta pecsételődött vérzéssel van.A mennyisége elenyésző,de aggaszt a dolog.Ön szerint bezavarhatott a szoptatás befejezése,és amiatt jött vissza a pecsételés,vagy mi lehet a gond?Ha elmozdult volna a spirál,annak milyen tünetei lennének?A jelzőszál végét érzem.Februárban voltam orvosnál,spirál a helyén volt.Meddig várják még,hogy rendszereződik a vérzés?Vagy vetessem le,és keressek más módszert?Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Nagy Zsuzsanna!

Mindenképpen tanácsos lenne jelentkezni a spirált felhelyező orvosnál egy kontroll vizsgálatra.
A fent leírtak alapján kérdéses a vérzés oka.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot kívánok
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy június 4 én volt konizációs műtétem.A csövet a 10. Napon kivették azóta.Most jelenleg 14 nap telt el a műtét óta .Eddig pecsételő vérzésem volt amire az orvosom azt mondta normális.De viszont ma wc-és közben vérzek.Az utolsó menstruációhoz képest nost kellene megjönnie.Lehet hogy az?A varratok még bent vannak azt 25.én fogják kivenni.Lehetséges hogy a műtét nem kavarja meg a menstruációt ?én azt hittem hogy műtét után 6 héttel fog megjönni csak.Ha a varrat szakadna fel annak milyen tünetei lennének?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Viktória!

A fent leírtakból nem lehet eldönteni a vérzés okát, ezért szükséges lenne a műtétet végző orvosnál kontrollra jelentkezni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Mit kell tennem ha a 7 napos szünet alatt nem jön meg a megvonásos vérzés? 2. levélnél járok, és 5. placebo tablettánál, de még mindig semmi. Nem szedtem még ez előtt fogamzásgátlót, ez az első alkalom. Párommal nem történt együttlét ezalatt a második levél alatt (neki egyéb családi okok miatt), az első levél szedése alatt pedig használtunk óvszert. Az első levél után pontosan megjött a vérzés, de most semmi. Roxanelle fogamzásgátlót szedek, 18 éves vagyok. A betegtájékoztató nem írja hogy ilyenkor mit kell tenni azon kívül hogy "bizonyosodjon meg róla hogy nem terhes". Nem volt semmi problémám a tablettával, nem volt se hányás se hasmenés, mindig pontosan beszedtem. Viszont az utóbbi időben 1 hétig kellett antibiotikumot szednem (Fromilid Uno) napi 1x. Megnéztem mindkettő betegtájékoztatóját, és nem találtam olyan összetevőket ami ütné egymást. Az orvosom azt mondta hogy nincs hatással a fog.gátlóra nyugodtan szedhetem. Mindig reggel 9kor szedtem be az antibiotikumot, este 8kor pedig a fogamzásgátlót.
Lehet hogy emiatt nem jött meg? Vagy a stressz miatt? Most van az érettségi időszakom és egy kicsit megvisel. Hogy szedjem tovább a tablettát? És a következő levélnél kell kiegészítő védekezés?
Előre is köszönöm a választ!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Pénzelik Fanni!

Azt javaslom, hogy a tabletta további szedése mellett jelentkezzen a tablettát felíró orvosnál.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt dr. Úr/Nő!
43 éves vagyok, 3,5 éve műtöttek 3-as stádiumú endometriózissal, ezután Visanne nevezetű gyógyszert szedtem 3 évig. Rendben is volt minden, de ettől a gyógyszertől sajnos kialakult a lumbális gerincszakaszon a csont ritkulása. A gyógyszert leállították, és most Mistral nevű fogamzásgátlót szedek folyamatosan, megszakítás nélkül. 4 hónapja szedem, és mellette elég sűrűn fáj a hasam ugyanolyan elviselhetetlen módon, mint a műtétem előtt. Emellett már majdnem 2 hónapja folyamatos barna váladékozás is van a hüvelyből. Kérdésem az lenne, hogy ez csak átmeneti állapot, míg megszokom a gyógyszert (a Visanne-t is 5 hónap alatt szokta meg a szervezetem), vagy kóros? Tudom, még nincs nagy tapasztalat e téren, de azért bízom az Önök szaktudásában! Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Zsombok Katalin

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Zsombok Katalin!

Fél év OAC (Mistral) szedése után kontrollt, illetve CA-125 érték vizsgálatát valamint kismedencei MRI elvégzését javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm Önöket!
Párom méhnyakrák szűrűsének eredménye P2 illetve HSIL. Szükséges a kanizáció? Kell aggódnunk?
Jó napot kívánok Önöknek!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Sebők József!

Ha P2, akkor nem.
HSIL lelet esetén HPV szűrés javasolt. Amennyiben a szűrés eredménye azt mutatja, hogy magas kockázati típus is jelen van, akkor a conisatio a javasolt megoldás.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
41 éves vagyok, gyermektelen (7 éve volt egy méhen kívüli terhességem, műtét nélkül, metotrexáttal orvosolva). Sosem volt óramű pontosságú a menzeszem (25-28 naposak), de nagyobb eltérés nem mutatkozott. 2 éve alacsony AMH, inhibin érték, valamint rossz FSH/LH arány miatt azt mondták, kimerülőben van a petefészkem (édesanyámnak 40 éves kora előtt maradt el a menzesze, de 38 évesen még szült). Egy hónapja voltam komplex rákszűrésen, eredmény p2, semmiféle gyulladás nincs jelen, ismétlés 1 év múlva. Ultrahang is készült, 13. napon, a bal betefészekben 1,8 cm-es domináns tüszőt mutatott és minimális folyadékot a douglas-ban, 9 mm-es endometriumot, semmi kórosra utaló jel nem volt látható.
A ciklusom az utóbbi 3 alkalommal: 29., 30. ill. 33. napra jött meg, és most vagyok a 8. napon. Nagyon enyhén, de még mindig tapasztalok vérzést, és ez ijeszt meg igazából. Elnézést kérek a hosszú levélért, de gondoltam, mindent leírok, ami fontos lehet. A kérdésem az lenne, mi ilyenkor a teendőm, kell-e aggódnom, hogy valami komoly dolog áll a háttérben annak ellenére, hogy egy hónapja voltam orvosnál? Lehet hormonális eredetű a probléma?

Nagyon szépen köszönöm előre is, ha tud válaszolni!

Szép napot kívánok,
Szentiványi Boglárka

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Szentiványi Boglárka!

Legvalószínűbb, hogy hormonális hátterű ez a menstruációs zavar, mivel a hüvelyi ultrahanggal a petefészkek kóros elváltozása nem volt látható.
Ha három hónapon belül nem rendeződik, akkor kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm! 2017-ben rosszindulatú daganat volt a mellemben.3,5 hónapja fejeztem be a kemoterápiás kezelést és azóta sem tért még vissza a menstruációm. A párommal való együttlét alatt sajnos a gumi óvszer elszakadt. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben kell-e esemény utáni tablettát bevenni vagy nincs ok az aggodalomra, mert nem menstruálok? Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Kolett!

Igen, szükséges az esemény utáni tabletta.
Önmagában az, hogy nincs vérzése még nem jelent védettséget nem kívánt terhességgel szemben.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő! 14 hetes várandós vagyok jelenleg. Május 15-én készült el az első kötelező vérvétel, melyen a pajzsmirigy 5,04 értéket mutatott. A T3 (14,45) és T4 (4,48) rendben volt. A nőgyógyászom megjegyezte, hogy fejlődési rendellenessége lehet a gyermekemnek, ezért mindenképp endokrinológust javasolt.
Ez rendben is van, azonban időpont csak erre a hétre volt kapható... A kérdésem arra irányulna, hogy ez az eltérés valóban nagy esély arra, hogy a gyermekem betegen szülessen?
Korábban 2014-ben volt emelkedett tsh értékem, melyet jódpótlással rendeztek, azóta évente vérvételen 2.05 volt az érték szintén normál T3 és T4 értékek mellett.
Megijesztettek, hogy beteg gyermekem születhet...nem tudom mióta lehet magas értékem.
Köszönettel várom válaszukat!
Üdvözlettel és tisztelettel: Rita

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Rita!

Fontos lenne, hogy mielőbb endokrinológiai kezelésben részesüljön.
Az alábbi telefonszámon várjuk a hívását : 0670/6212443
Kolléganőim segíteni fognak a mihamarabbi időpont-egyeztetéssel kapcsolatban.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Úr!
Évek óta diffúz hajhullással küzdök, melyet egy halom orvosi vizsgálat követett, ahol mindent rendben találtak. Bőrgyógyász, gasztroenterológus, immunológus, belgyógyász, endokrinológia (pajzsmirigy) fogászat stb......
Fél éve cukorterhelésen vettem részt, melynek eredménye
Cukor 0' 4,3
60' 3,1
120' 3,5
Inzulin 0' 4,2
60' 25,9
120' 27,7 Homa: 0,8
Az endokrinológus erre azt mondta, hogy jó. A nőgyógyász Pco-t állapított meg, melyre az endokrinológus fogamzásgátlót írt fel. A tesztoszteron szint tudomásom szerint ilyen esetben emelkedett, nekem viszont alig van, a minimum szint alatti.
A véleményére vagyok kíváncsi és a segítségét szeretném kérni a továbbiakban.
Amúgy tünetek a hajhulláson kívül, fáradékonyság, puffadás étkezés után, rossz közérzet, fáradékonyság szintén étkezés után. Száraz bőr (sok folyadékfogyasztas ellenére) büdös vizelet.
Köszönöm válaszát: H. Kármen

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Kármen!

Javaslom, hogy a leleteivel jelentkezzen nőgyógyászati és endokrinológiai kontrollvizsgálatra.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem mondhatok többet.

Készséggel látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor úr/nő.
Régebben menstruációs zavarom volt. Volt hogy 11 napig tartott a menstruációm, volt hogy egy hóbapban kétszer jött meg. Ezt azzal orvosolták hogy fogamzásgátlót írtak fel. Ezzel nem us volt gond bert akartam is meg be is állította a menszeszem. Most múlt év Novemberében 7-8 év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Az első menszeszem jól is jött meg majd januar 1-ével ujra megjött, és azóta amint elmúlik 10-12 napra rá újból megjön. Voltam nőgyógyásznál, Ő azt mondta csináljak gyereket az mindent megold (26éves vagyok). De meg szeretném tudni a problémát mi okozhatja. Csináltattak labort. Az eredmenyek szerint a TSH 1,918, a T4 minimálisan alacsony 9,78, a T3 4,31. Az orvos megultrahangozta a méhem nem latott elváltozást. De adott beutalót endrokinologus-hoz, aki November 20-ára adott volna időpontot. Nem tudom mi lehet a bajom. De félek ezzel a sűrű menstruációval más problémáim is lesznek,
Mi lehet a problémám
Várom mihamarabbi válaszát.

Tisztelettel Anett

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Anett!

Ahhoz, hogy kielégítő választ adhassunk, szükséges lenne további nőgyógyászati és endokrin kivizsgálás.
Készséggel állunk rendelkezésére, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.

Honlapjainkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor
Olyan kérdésem lenne hogy az normális ha a menstruáció csak 2-3 napig van meg de már mielőtt megjön előtte nap is görcsölök és Barna folyás jön?
A másik pedig hogy párommal már szeretnénk babát de nem jön össze sajnos! Mit tudna tanácsolni?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Alexandra!

A vérzés ilyen formában normális.
A babavárással kapcsolatban mindkettőjük kivizsgálását javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék érdeklődni mi a véleménye a méhbe helyezhető fogamzásgátló rézgyöngyökről?
27 éves nem szült nő vagyok.
Köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Kata!

Rézgyöngyökkel még nincs kellő tapasztalat.
Amennyiben hinni lehet a gyártónak, megfelelő lehet.
Előtte azonban mindenképpen szükséges egy teljes körű nőgyógyászati vizsgálat és rákszűrés.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
31 éves vagyok. 6 hetes terhes. 5 éve volt egy epehólyag eltávolító műtétem,4 éve pedig egy méhen kívüli terhességem, ami során kimetszették a jobb petevezetőmből a petezsákot. Egy hete kórházba kerültem, kisebb vérzéssel, ami igazából egyszeri alkalom volt és alhasi fájdalommal, ami viszont már 3 hete velem van. Az ultrahangon kiderült, hogy szerencsére nincs szó méhen kívüli terhességről. Jelenleg kényszer pihenőn vagyok itthon. Viszont a has fájás nem múlik. Van hogy órákig nem érzem, viszont a nap nagy részében fáj. Van hogy szúró,nyilaló, van hogy görcsös ( menstruáció szerű). Az orvos azt mondta rá, hogy nem örül, de nem tud mit csinálni. Az lenne a kérdésem, hogy az előző műtétek után letapadások lettek a hasüregemben. Ez okozhatja az állandó hasfájást? Ráadásul hátraforduló méhen van. Ez befolyásolja? Aggódok. Remélem nem lesz baj a babámmal. Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Viktória!

Koraterhességben egyébként is előfordulnak ezek a tünetek, van akinél erősebben jelentkeznek, az Ön esetében az előzetes műtétek kapcsán valóban kialakulhattak összenövések is. A terhesség növekedésével remélhetőleg enyhülni fog, magnézium szedését mindenképpen javasolom. Ha a szülés után a panaszai nem csökkennek, akkor az esetleges összenövések laparoscopos oldása lehet a megoldás.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!

2018 Április 4-én jött meg legutóbb a menstruáciom, úgy ahogyan szokott(25-28 napra, 14 éves korom óta, 1 gyermekem van rendes szüléssel jött világra 34 éves voltam akkor).
Annyi körülmény volt más ennél a menstruációnál, hogy egy elég erőteljes bélgyulladásom volt amire akkor a Klion elnevezésű antibiotikumot szedtem. A bélgyulladás azóta elmúlt. Voltam hasi ultrahangon, ami teljesen negatív volt. A laboreredményem vér+vizelet is teljesen jó volt (április 24)
Mivel azonban egy tompa jobb oldali derékfájásom van egészen lent a mendence környékén, és nem jött meg a menstruációm májusban eddig, ezért elmentem nőgyógyászhoz, akihez évek óta járok. A hüvelyi ultrahangon mindent rendben talált, a bal ováriumban egy 18 mm pete érik, a jobb ováriumban több 6 mm apró folt van. Ezekre a foltokra semmit nem mondott a doktor úr, ezek már 2015 óta szerepelnek mindig a leleteimen.
A rákszűrésem eredményére még várok, eddig nem volt semmi gondom sohasem, voltam hormonvizsgálaton, aminek az eredménye jövő héten lesz kész.
Ez a derékfájás, ami hol tompa, hol égető, többnyire ülés közben zavar legjobban (de sajnos ülő munkát végzek) vagy ha állok sokat, éjszaka nem zavart eddig. Ha lehajolok akkor feszítő jellegű, néha előre sugárzik az alhasamba, ez is inkább csak ülés közben. Ön szerint ez a derékfájás lehet nőgyógyászati eredetű? Illetve a kellene tartanom azoktól a 6 mm foltoktól a jobb petefészkemben? Mik lehetnek azok?
A mensturációm kimaradására nézve csak annyit fűznék még hozzá, hogy az anyukámnak 46 éves korában múlt el végleg a menstruációja. Én most 40 vagyok, lehet, hogy azért nem jött meg esetleg?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel Csilla

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt András Csilla!

A petefészekben valószínű tüszők kerültek leírásra, ez normális.
A hormon laborját nem tudom.
A panaszai nemcsak nőgyógyászati eredetűek lehetnek, esetleg urológiai vizsgálat lehet szükséges. Amennyiben a menstruáció zavara nem rendeződik kontroll vizsgálata javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm Doktornő!
26 hetes kismama vagyok! Voltam cukorterheléses vizsgálaton,aminek az eredménye a következő:
Éhgyomri:4,7mmol/l,
60perces:9,2mmol/l,
120perces:4,9mmol/l.
Nőgyógyászom szerint terhességi cukorbetegségem van,szigorú diétát javasolt!
Értékeimet megmutattam a háziorvosomnak is,aki szerint teljesen jók az értékeim,nincs szükségem diétára! Önnek erről mi a véleménye?
Másik kérdésem az lenne,hogy otthoni mérésekkor az étkezések után mikor kellene mérnem az értékeimet,és mennyi az elfogadott? Gondolom az otthoni vércukormérő más adatokat mér,mint a vérvételi?! Melyik a hitelesebb adat? Köszönöm válaszát:Adrienn

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Adri!

Vércukor terhelés során a 0 és 120 percet vesszük figyelembe.
A 60 perces érték nem számít a diagnózis felállításához. Vércukor értékei normálisak, nem tartom terhességi cukorbetegnek ez alapján. Ha otthon mér vércukrot, akkor főétkezések után 1 órával kell mérni és ennek az értéknek 7,0 m mol/l alatt kell lenni (otthoni mérés alapján).
Mindkét vércukor mérési mód megfelelő, csak a vércukor terhelésnél fontos a vénás értékek mérése. Ha ez ismételten magasabb ennél, akkor tényleg kell diétázni.
Javasolom a napi 5-6 x étkezést. Inkább teljes kiőrlésű pékárút fogyasszon és reggel ne, igyon tejet, mert az erős vércukor emelő hatású. Más szigorú diétát nem javasolok.

Üdvözlettel:
Dr Porochnavecz Marietta

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor úr/nő.
Számomra kellemetlen kérdéssel,de annál nagyobb bizalommal és hittel fordulok önhöz !
A panaszom a következő lenne.
Pár hete felvoltam fázva. Ez egy hét alatt lecsengett,minden gyógyszer nélkűl hiszen még a kislányom anyatejezik és nem mertem gyógyszereket bevenni.
Ezután egy hétig minden jó volt. Majd az egy hét elteltével viszkető és égető érzés volt odalent,ami nagyon fájt. Azóta ez az érzés elmúlt viszont kellemetlen szagot érzek azóta is. Nem szúros szagú,inkább halszagú de még abban sem vagyok igazán biztos.
Ha el tudjuk kerűlni azt,hogy személyesen el kelljen mennem nőgyógyászhoz kérem segítsen. Mit tegyek ? Milyen gyógyszerrel kezeljem ?
Köszönettel: Szabó Éva

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Szabó Éva!

A legtöbb hüvelyi fertőzés valóban gyógyszer nélkül is elmúlik, csak lassabban.
Az újbóli fellángolás a szervezet védekező képességének korlátait mutatja, a nagyobb baj megelőzése érdekében érdemes volna szakembert felkeresni...
Addig is a recept nélkül elérhető készítmények közül beválhatnak,a antifungalis hüvelykúpok és a hüvelyi lactobacillus florat tarlamazó probiotikumok.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, honlapunkon keresztül is, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó estét!
20 éves vagyok és az a problémám, hogy nem olyan rég az emlő vizsgálatom során tapasztaltam hogyha a jobb mellbimbómat összenyomom akkor vagy átlátszó vagy fehéres váladék jön a mellemböl csak a jobb-ból és csak ha összepréselem egy kevés..azt olvastam hogy nem kell piszkálni és elmúlik magától. Nem piszkáltam ismét eljött az idő, hogy a szokásos itthoni ellenőrzést elvégezzem ugyanaz a helyzet ugyanúgy jön belőle összenyomás hatására és csak a jobb-ból! Kezdek megijedni mert mostanában elég sokszor fáj a fejem (ez nem tudom összefügghet e vele) és most 3 napja késik a menstruációm de gumióvszerrel védekezek és mindig ellenőrzöm, hogy ne legyen semmi baj, de most mégis félek, hogy mi lehet a baj vagy, hogy esetleg mégis valamit rosszul csináltam és terhesség állna a háttérben mert az utóbbi időben elkezdtem elhízni ( elég gyorsan és sokat pedig nem eszek többet mint régebben). Kérem segítsen! Köszönöm!!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Nikoletta!

A terhesség kérdése egy teszttel eldönthető, egyébiránt legtöbbször hormonális hátterű, amit tapasztal.
Tehát terhességi tesztet, majd nőgyógyászati vizsgálatot és labort javaslok első körben!

Honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!
Üdvözlöm! A jobb mellem külső oldalán kb 12 cm hosszú mélyedés, bőrbehúzódás látható, ami V alakban elágazik, eléggé mély. Ha felemelem a karom, vagy hátrahúzom, akkor sokkal jobban látszik. Voltam nőgyógyásznál, fizikai vizsgálatnál nem talált csomót. Gyulladásra gondolt, antibiotikumot írt fel és egy gyulladáscsökkentő krémet, de nem történt változás. Mammográfia és uh vizsgálat szintén nem talált semmit, bár ezeket a menzeszem alatt végezték. Három hónap múlva ismételt uh-ra hívtak. A behúzódáson kívül semmilyen más tünetem nincsen. Másfél hónapja fedeztem fel, azóta semmilyen változás nem történt vele. 41 éves vagyok, 3 gyermekem van, 2 éve nem dohányzom. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyiben befolyásolja a vizsgálatok eredményét az, hogy menzesz alatt végezték, illetve, ha nem daganat, akkor mi okozhat ilyen behúzódást a mellen, mert erre egyik orvos sem mondott semmilyen alternatívát.
Köszönöm! Tisztelettel: Takács Mónika

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Takács Mónika!

Először is örülök, hogy ennyire odafigyel saját magára! Az hiszem ez a lényeg.
Nem tudom van-e implantatuma, szoptatott-e és még sorolhatnám.
A leletei alapján nagy baj nincs, de vizsgálat nélkül többet én sem tudok mondani.
Rendeléseinkre online és telefonon is be lehet jelentkezni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot! Tavaly augusztusban műtötték mert 10 cm es cisztám volt kivették az egyik petefészkem is mert 2x rá volt tekeredve a ciszta! Decembertől dolgozunk a kistesón! Szerdán voltam nőgyógyásznál és megint cisztám van 4 cm - es kaptam 10 Thianam injekciót, hogy fel - e szívódik 2 hét múlva kell mennem kontrolra? Az érdekelne hogy felszívodhat - e olyan ciszta ami már cm - es? És ha igen utánna egy petefészekkel sikerülhet a kistesó? Meg annyit szeretnék hogy ha ez a ciszta fel is szívodik akkor kijöhet újra? Köszönöm válaszát

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Hajnalka!

Természetesen teherbe eshet egy petefészekkel is!
Legtöbbször menses után eltűnnek a ciszták/ a meg nem repedt tüszők, olykor azonban tovább növekedhetnek és panaszt okozhatnak.
Sajnos megvan arra is az esély, hogy visszatérjen.
A leletei és vizsgálat nélkül többet mondani nem tudok.
Készséggel várjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm! November vegen P3-as citológiai + magas kockázatú HPV -t (szám nem volt mellette az orvosi papiron))diagnosztizáltak nálam. Most április elején újabb citologia kontroll eredménye megint P3-as lett.Az orvosom semmi mást nem mondott csak hogy 2 hónap múlva újra kontroll kell.
Az ultrahang is szerinte teljesen jó.
Előzmeny :Sokat fáj a hasam hónapok óta, a vizeletem többször genny vagy baktérium van. Az urologus orvos többször antibiotikum kúrát írt fel ,majd több vizsgálat után azt mondta inkább atküld nőgyógyászati vizsgálatra is, ott csinálták először a rákszűrést+az ottani orvos azt mondta, hogy van egy kis mehszájsebem, de az én orvosom ilyet nem mondott és semmit nem kaptam!
Van okom aggódni? Nem kellene valami más vizsgálat vagy antibiotikumot? Mi okozhat P3-as citológiai eredményt?? 20 éves korom óta minden évben rendszeresen járok szűrésre eddig mindig P 1-es vagy P 2-es eredményeim voltak. Most 35 éves vagyok és már van 2 gyermekem. ( 2 császáros szülés )
Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel : Varga Kitti

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Varga Kitti!

Azt javaslom a leleteit hozza magával és jöjjön el egy vizsgálatra.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Alul működő pajzsmirigyem van, így 100 mikrogramm L-Thyroxint szedek. A fő kérdésem, hogy a szója fogyasztás mennyire befolyásolja a gyógyszer hatásfokát vagy a gyógyulásomat? Jelenleg 2 naponta Herbalife táplálék kiegészítőt szedek, amiben elvileg kiváló minőségű szója fehérje van. Kérdésem az, hogy javasolja-e a szedését a továbbiakban? Súly csökkentése a cél és a vitalitás megőrzése.

Köszönöm szépen a választ,
Üdv.: Kovács Márk

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kovács Márk!


A szójafehérje nem befolyásolja a pajzsmirigy működését, így nyugodtan szedheti a táplálékkiegészítőt.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm az lenne a kérdésem hogy több alkalommal volt már méhszájseb m tünetmentes voltam minden esetben kivéve jelenleg délelőttönként 4 napig véreztem De csak pecsételő majd a vérzés abbamaradt erős görcseim vannak csináltam terhességi tesztet 4 napja negatív volt mi lehet mi állhat a háttérben orvos pénteken lát csak de eddig Annyit mondtak több mint valószínű méhszájseb hogy normális e 5 napig vérezni 4

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Zsuzsanna !

Sajnos ezt látatlanba nem tudjuk megítélni.
Pontos diagnózist, vizsgálat után tudunk mondani.
Várjuk bejelentkezését!

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm!
A Nuv*ring hüvelygyűrűvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy 3.hét utolsó napján, azaz a 21.napon amikor elkell távolítani a gyűrűt az előtt még lehet közösülni? Sajnos nincs benne a tájékoztatóba és számtalan helyen kerestem már a kérdésemre a választ.
Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Kitti !

A Nuvaring hüvelyűrű felhelyezését követően 28 napig lehet közösülni és utána teljes hónapban véd.
Bármilyen problémája adódna keresse fel Központunkat. Várjuk Önt szeretettel.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves doktornő/doktorúr!
Trichomonas fertőzés terjedhet kizárólag orális szex útján is? Az interneten talált források erre nem térnek ki, és minden megemlitett fertőzési lehetőség (vizes törölköző, furdovíz) közvetlen érintkezést feltételez a vaginával, ami az orális szexre abszolút nem igaz.
Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kiss Gemma !

Ez a fertőzés kizárólag orálisan nem terjed.
Megtisztel minket a bizalmával, ha eljön hozzánk egy konzultációra.
Várjuk bejelentkezését.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Dr. Hetényi Gábor.

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

A nemi herpesz fertőzéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni ! Herpesz fertőzés állapítottak meg nállam ,de nem történt kenet vétel meg semmi . Ledöbbentem ,mikor utána olvastam ,hogy ez gyogyíthatatlan és milyen tünetei vannak,nem kaptam semmilyen informátciót nagyon.Nekem van égő érzés a hüvely körül de holyagos elváltozást nem látok vagy sebesedést, nem volt lázam ,nem is élek nemi életet már egy éve akkor honnan szedhettem össze? ,nem tudom elhinni,hogy herpeszem van , nincsenek ilyen tüneteim ,akkor lehetséges ,hogy ez mégsem herpesz ?Lehet ,holyagok nélkül is az? Miért állapíthatta meg nálam ezt a doktor mikor nem látok magamon ilyen tüneteket ? Teljesen kétségbe vagyok esve

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Nagy Renáta!

Ne legyen kétségbe esve. A herpeszt korábban is elkaphatta csak most aktivizálódott. Ha legközelebb jelentkezne, akkor kellene megvizsgálnunk. Utólag sajnos nem lehet diagnózist felállítani. Bármilyen panasza van nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Dr. Hetényi Gábor

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Én egy 29 éves lány vagyok.Párommal babát szeretnénk. Valószínűleg Pcos vagyok ami végett hormonvizsgálatra küldtek mivel a menstruációm a fogamzásgátlótabletta abbahagyása óta nem jelentkezett ennek 3 hónapja és mindkét petefészkemben jelen vannak a sok kis tüszők. De a kérdésem nem erről szólna hanem arról hogy találtak egy 5 cm-es subserosus miómát a méh külső felszínén nálam.A méhet állítólag nem deformálja. A leleten az áll hogy az uterus fundusából jobb oldalon előemelkedik egy 54mmX44mm-es miómagóc. Panaszaim egyáltalán nincsenek.Tavaly többször is voltam ultrahangon nem láttak miómát.December végén elhagytam a gyógyszerem és február végén már ott volt ez a mióma. Nem tudom hogy vajon nőni fog e ez a mióma vagy marad az állapota. Azt szeretném megkérdezni hogy veszélyes lehet e ez a mióma rám nézve okozhat e bajt. Illetve ha megkapom a megfelelő kezelést a pcos-ra és esetleg teherbe esek akkor veszélyes lehet e ez a mióma rám vagy a babára a terhesség alatt? illetve szülésnél okozhat e problémát? Doktor Úr/Nő mit javasol? Meg kellene esetleg műteni vagy maradhat is mert nem valószínű hogy problémát okoz? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Anikó!

A meddőségi kivizsgálásban több, teherbeesést és termékenységet befolyásoló tényező került megállapításra.
A PCO'S jól kezelhető gyógyszeresen.
A myomát műtéti úton javasolt eltávolítani, de amennyiben teherbe esik, elhelyezkedésénél fogva a terhességre nagy valószínűséggel nem lesz hatással.
(Egyes esetekben azonban terhesség által indukáltan nagyméretűre nőhet, kellemetlen ún. myomás tüneteket okozva.)
Részletesebben csak egy vizsgálatot követően tudok Önnek nyilatkozni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!
A legutóbbi két méhnyakrákszűrésem eredménye P2, HPV-m nincs a teszt szerint azonban az orvosom 10×10 mm-es méhnyakeróziót állapított meg, azt mondta valószínűleg egy korábbi gyulladás okozhatta és nincs vele teendő a citológia tükrében. Tüneteket nem okoz, jelenleg nincs se folyásom se rendellenes vérzéseim. Ön szerint szükséges volna fagyasztásos eljárással eltűntetni, vagy ha a citológia megnyugtató valóban hagyható kezeletlenül?
Köszönöm előre is.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kovács Erika!

Amennyiben kolposzkópos vizsgálattal történt az erosio megállapítása és Önnek nincs panasza, éves szűrés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Válaszoló!
A mai napon voltam a 12 hetes down kór szűrèses ultrahangon, ahol èszrevettèk, hogy a köldökzsinóron egy 13*9 mmes megvastagodás, kocsányosodás látható a köldökbecsatlakozásnál. Ez mit jelent pontosan? Annyit mondtak, hogy kèt hèt múlva keressem fel a nőgyógyászomat.
Egyèbkènt a baba jól fejlett 13 hetes 1 napos, semmi jelèt nem mutatja semmifèle betegsègre.

Válaszukat köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Mezzey Nóra !

Javaslom egy terhesgondozást is végző nőgyógyász felkeresését a lelettel!
Amennyiben megtisztel bizalmával, várjuk a rendelőnkben.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor!
Teljesen kétségbe vagyok esve. Három szülésem volt sima hüvelyi úton, egy halott magzattal. (20 hetesen szívmegállás) Az utolsó szülésem után a hüvelybemenetnél két kisebb gombócka szerű kitüremkedés látszott. A két gombóc között volt a hüvelynyílás. Ezzel nem is foglalkoztam, mert nem zavart. Mindaddig, amíg most kettő hónapja tartó krónikus köhögésem van és ez a két gombóc már szinte kilóg a hüvelyből, néha a fehérnemű is dörzsöli. Reggelre mindig visszahúzódik kicsire, de a nap folyamán egyre nagyobb. Köhögéskor lüktető érzés van odalenn. Ezen kellemetlenségen kívül mást nem észlelek. vizelettartási, széklettartási problémáim nincsenek, szexben sem zavar. De most már szexelni sem merek a férjemmel, mert az utóbbi egy hétben az erős köhögéstől még jobban kitüremkedik. Nagyon félek, hogy mi lehet ez. Pont ma jött meg a menstruációm, így meg kell várnom mire orvoshoz megyek. Kérem, ha még mostanában tud valaki válaszolni, mert az ünnepek is úgy telnek el, hogy iszonyú félelemben vagyok, mi lehet ez.
KÖszönöm előre is válaszukat.
Üdvözlettel. Natália

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Natália!

Valószínűleg jóindulatú elváltozásról van szó.Mindenféleképpen nőgyógyászati szakvizsgálat szükséges.
Szívesen látjuk szakrendelésünkön.

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jónapot kivánok!olyan kérdésem van hogy az elsö terhességem problémás volt de jelenleg szét nyilt hasizmom van igy be lehet vállalni egy ujjabb terhességet vagy célszerübb ez a problémát orvosolni és utána tervezni kisbabát???vagy ön mit javasol???közben volt már köldöksérv mütétem is a szétnyilás miatt!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Ágnes!

Kérdésére korrekt válasz sebészeti konzílium után adható.Sebészeti javaslat után szívesen várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Központ!

Terhességem 13. hetében vagyok és már felszedtem 8kg-t. Egy kicsit soknak érzem, de nem tudom mi tekinthető normálisnak, mert ez az első babánk. Alapvetően vékony testalkatú vagyok, de kicsit meg cagyok ilyedve ettől a hízástól. Ez normális? Vagy mi lenne az ideális?

Köszönöm válaszukat.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kérdező!

A várandósság ideje alatt felszedett plusz kilók a baba súlyából, illetve a terhesség alatti élettani változásokból (pl. méhfal vastagodása, magzatvíz, mell mérete, méhlepény) adódik össze. Az ideális testsúly-gyarapodás 8-12 kg, de ez egyéni alkat, adottságok függvényében természetesen változhat.
Ha valaki kimondottan sovány testalkatú, a 12 kg feletti hízás is normálisnak tekinthető.
Általánosságban elmondható, hogy az első trimeszterben 2-5 kg az ideális testsúly-gyarapodás mértéke, ennél nagyobb mértékű hízás már kockázatokat is rejthet magában. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a súlygyarapodás nem biztos, hogy a hónapok előre haladtával ilyen ütemű marad.
Amit feltétlenül vizsgáljon meg: ha nagy mértékben változtatott életmódját, étrendjén, érdemes átgondolni az esetleges hibákat. Diétázni, fogyókázni azonban nem javasolt a terhesség és szoptatás alatt!
A táplálkozási szokások elemzése történhet dietetikus szakember bevonásával, aki külső szemlélőként jobban rá tud világítani az esetleges gyenge pontokra, ugyanakkor tanácsaival változatos, az egyéni igényeknek megfelelő; minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó étrendet képes összeállítani.

Üdvözlettel,
Szarka Dorottya dietetikus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Nőgyógyászati Központ!

Terhességem előtt szinte heti rendszerességgel fogyasztottam valamilyen halat, de rámszóltak, hogy terhesség alatt ezt fogjam vissza, mert ezzel árthatok a babának. Ez tényleg így van, hogy a halfogyasztás károsítja a babát?

Köszönöm a választ,

Tamara

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Tamara!

Halat fogyaszthat továbbra is. Javasolt heti 1-2 alkalommal elsősorban a magas omega-3 zsírsav tartalomúakat fogyasztani, mint például: lazac, hering, szardínia, makréla.

Üdvözlettel:

Varga Dóra - dietetikus

Varga Dóra

dietetikus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr Úr/Nő!
29 eves vagyok. Menstruációm előtt 3-4 nappal barna folyásom van. Ebben a hónapban viszont 7 nappal korabban kezdődött a barna váladékozás. Fogamzásgátlót sosem szedtem. Mi lehet az oka? Esetleg komolyabb problemara utalhat?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv. Anita

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Anita!

A panasza progeszteron hiányra utal, ami fogamzásgátlóval megszüntethető.
Érdemes lenne egy progeszteron szintet nézetni vérből, majd azt követően a lelettel nőgyógyászati vizsgálat javasolt.
Honlapunkon keresztül online is és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr Úr/Nő!
Elnézést, ha kicsit hosszú, amit leírok....
2014-ben III. Stádiumú endometriózissal műtöttek. Jól sikerült a műtét, utána 3 évig Visanne tabl-t szedtem, de sajnos abba kellett hagyni, mert elindult a csontritkulás. Most egy hónapja Mistral tabl- t szedek de azt is megállás nélkül, folyamatosan. Kezdetben erős mellfeszülés és fájdalom volt, most ez enyhült. Viszont most 3 napja folyamatosan féloldali fejfájásom van. Az lenne az egyik kérdésem, hogy lehet-e a Mistral-tól ez a tünet? Másik kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a hagyományos fogamzásgátló szünet nélküli szedéséről, illetve hosszú távon ez szedhető -e ilyen formában?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Katalin

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Katalin!

A fejfájás hátterében számos ok állhat, de a Mistral is okozhatja.
Amennyiben nem javul, javaslom neurológus felkeresését.
A hagyományos fogamzásgátló tabletták legtöbbjének utolsó 7 tablettája hatóanyagmentes, ekkor jelentkezik a menzesz.
Legtöbben éveken keresztül szedik szünet/abbahagyás nélkül szövődménymentesen.
Remélem tudtam Önnek segíteni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jónapot! 20 éves vagyok és 17 évesen kezdődtek az erős menstruációs görcseim. Szinte eltudnék ájulni olyan rossz, iskolába a 2.nap nem is szoktam tudni menni. Voltam tavaly nyáron nőgyógyásznál aki semmit nem talált. Flectoron élek olyankor, de van amikor az sem segít.:( Próbáltam cinket szedni, liget szépe kapszulát, melegitő tapaszt-párnát rakni olyankor, de mivel nagyon erős a vérzésem így a melegtől rosszabb. Mindig időre jön meg néha 1nappal előbb vagy utóbb, de 8 napig tart. De a legnagyobb problémám még is az erős görcsök. Tudna valami ötletet adni, hogy mit lehetne tenni?
Köszönöm válaszát előre is!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Viki!

Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat mindenképpen feltétele a véleményezésnek.
Panaszai enyhítésére nagy valószínűséggel alkalmas lenne egy szájon keresztül szedhető fogamzásgátló tabletta.

Megbeszélésre készséggel állunk rendelkezésére.
Bejelentkezés:06 70 621 2443

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/úr!
Hasi UH-n az orvos egy 26 mm-es cystát talált a bal petefészkemben, illetve myomát is említett, amire a vizsgálat végén annyit mondott, hogy felejtsem el, ne foglalkozzak vele. Mivel babát szeretnénk, fennáll a terhesség esélye is. Az UH napján kb. 8 napom volt menzeszig. A kérdésem az lenne, hogy a cysta , amit az orvos látott, lehetett-e sárgatest, illetve, hogy a myoma lehetett-e inkább méhnyálkahártya megvastagodás? (Mivel a vizsg. végén mégis azt mondta, hogy felejtsem el és végül a leletmre sem írták rá.)
Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Judit!

A lelet nélkül nem tudom megmondani. 26 mm-es képlet lehet sárgatest, a méhnyálkahártyát myomával összekeverni nem lehet.
Javaslok egy ismételt vizsgálatot,amelyet központunkban szívesen elvégzünk.
Köszönjük megkeresését,reméljük hamarosan pácienseik között üdvözölhetjük Önt!
Bejelentkezés:06 70 621 2443

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Nagyjából 8 hónapja volt az utolsó méhnyakrák szűrésem, P2es eredménnyel, ugyanekkor az orvos enyhe méhszájsebet diagnosztizált (kaptam gyógyszert hüvelygyulladásra, azt mondta más beavatkozás nem indokolt).
A kérdésem: érdemes félévente rákszűrésre menni (fogamzásgátlót szedek, nem tudom ez kockázati tényezőnek számít-e) vagy bármilyen kezdődő rosszindulatú elváltozás kiszűrésére elegendő az éves szűrés?
Köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Vivien!

Nem láttam a leletét, de az a sejtésem, hogy gyulladás igazolódott és ezért kapott egy gyulladás elleni kezelést. Ilyen esetben javasolt a cytológia, kezelés utáni megismétlése.
A "méhszájseb" kifejezést pedig pontatlansága miatt el kellene végre felejteni, kolposzkópos vizsgálat és lelet az, amit el kell végezni helyette!
A fogamzásgátlót nyugodtan szedheti tovább.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tiszteletem nem is tudom hol kezdjem el 29 eves vagyok 7 eve probalkozom teherbe esessel termeszetesen sajnos nem sok sikerel parommal semi gond hormon es kenet vizsgalatom mindig jo volt soha nem szedtem fogamzasgatlot ugy dontottem itt az ideje komolyan hozza allni a dolgokhoz megis milyen vizsgalat lenne a legelso hogy kideruljon lehet e gyerekem vagy nem maganorvoshoz fogok fordulni elvagyok keseredve varom valaszat

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Ildikó!

Ahhoz, hogy véleményezhessünk, szükség lenne egy személyes találkozásra is konzultáció keretében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy a részletes anamnézis felvételt, valamint a fizikális vizsgálatokat követően megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi leleteit is hozza el magával.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztel Doktor Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy normális e a menstruáció késése fogamzásgátló abbahagyása után? (Február 05.-én volt az utolsó menstruáció). Február 20-án sürgősségi fogamzásgátlás kellett! A menzi késése után 3nappal csináltam terhességi tesztet ami negatív!
6éve szedtem fogamzásgátlót. Váltani szeretnék és várom hogy elkezdhessem a következő (új) levelet.
Mindenképpen várjam meg a menstruációt miután elkezdem szedni?

Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Tőkés Patrícia!

Fontos lenne tudni, hogy Ön mennyi idős.
Hosszabb idejű fogamzásgátló szedésének abbahagyását követően, másodlagos menses kimaradás jelentkezhet. Ennek időtartama változó lehet, hormonális diszfunkció a legvalószínűbb oka.
Laborvizsgálattal kideríthető.
Általában gyógyszeresen előidézett vérzés lehet a megoldás.
Szívesen látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a Fromilid (250mg) tabletta mennyire befolyásolhatja a Dienille fogamzásgátló hatását? Több helyen azt olvastam, hogy mivel a Fromilid hatóanyaga a makrolid klaritromicin, nem ütközik a fogamzásgátlóval. Máshol azonban azt hallottam, hogy mivel antibiotikumnak minősül ugyanúgy befolyásolja a fogamzásgátlót, mint bármelyik másik gyógyszer.
A Dienille 2. levelét szedem, a 2. tablettát vettem be a Fromilid kezdésekor. 3 napig (napi 2×) szedtem az antibiotikumot majd másnap együtt voltam a párommal. Ön szerint mekkora az esély a nem kívánt terhessége?
Válaszát előre is köszönöm,
Sára

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Sára!

Amennyiben más hiba nem történt,a fentiek nem befolyásolják a fogamzásgátlást.

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr Úr/Nő!
Szeretném némi segítségét kérni abban hogy tavaly augusztusban volt egy felfázásom kaptam ra antibiotikumot viszont azóta menszesz elött egy héttel már barnás rózsaszínes folyásom van ami elötte nem volt nagyon aggaszt engem mi lehet a probléma
Köszönöm előre válaszát !

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Renáta!

Ahhoz, hogy véleményezhessünk mindenképpen szükség lenne részletes anamnézis felvételre, fizikális vizsgálatra, illetve laborvizsgálatokra.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében megválaszolhatjuk a felmerülő kérdéseket, illetve a szükséges vizsgálatok elvégzésére is van lehetőségünk.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr. Úr/Nő!

Kérdésem az lenne, hogy tavaly szeptember közepén szültem, azóta nem volt menstruációm. 6 hetes kontroll vizsgálaton voltam utoljára, ahol az orvos Desirett tablettát írt fel, amit nem tudtam elkezdeni szedni ennek hiányában. Legközelebb februárban megyek szűrésre, az internetes forrásokban nem találtam semmit arról, hogy szedhetem-e a gyógyszert menstruáció nélkül is bármelyik naptól.
Valószínűleg cisztám is van, de olvastam hogy a szoptatás is lehet az oka, hogy nem jön meg.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Zsuzsanna

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Zsuzsanna!

Egy konzultációra lenne szükség, amelynek keretében a fizikális vizsgálatra (ultrahang-vizsgálatra), illetve az anamnézis felvételre is lehetőség van. Amennyiben szükséges, akkor a labor vizsgálatok is elvégezhetők a vizitet követően.
Korrekt válasz csak a fent említett vizsgálatokat követően adható.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Ur!
Masfel eve szultem es azota a Corenelle nevezetu fogamzasgatlot szedem,kb masfel honapja begorcsolt az epem es a Koren nevezetu emesztes segito gyogyszert irtak fel nekem amit azota is szedek.Azota azt tapasztaltam hogy ahogyan beveszem az utolso fogamzasgatlo tabletat masnap mar jelentkezik is a verzes pedig elotte mindig a gyogyszer abahagyasa utan a 4.napon jelentkezett.Ez mitol lehet?
Koszonom valaszat!
Udvozlettel
Petróné Helga

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Petróné Helga!

Sajnos részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk. Mindenképpen javasolt lenne egy vizsgálat, esetleg labor vizsgálatok is szükségesek lehetnek, hogy korrekt választ adhassunk Önnek.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, várjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!
69 éves vagyok. 1996-ban - 22 éve -eltávolították a méhemet, meghagyva a petefészkeket. Az elmúlt napokban a következőket állapították meg:
"Hüvelycsonk környezetében kóros nem látható. A jobb ov. területének megfelelően egy 45x25 mm-es többnyire folyadékot, de vegyes echókat is tartalmazó képlet látható. Baloldalon sorvadt ov. sejthető. Douglas szabad."
Megjegyzem, hogy 6 hónap alatt a petefészek ciszta 15 mm-t nőtt, 30-ról 45 mm-re.
Kérdésem:
Szükségszerű az orvos által javasolt laporoszkópiás műtét és a cisztás petefészek eltávolítása?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Délczeg Éva

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Éva!

Nem ismerem a részleteket, a tumormarker eredményét, de javaslom, hogy egy CT is készüljön a műtétje előtt!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr\Nő!
Meddőségi problémával szeretnék Önhöz fordulni.
2016 áprilisában laparoszkópiás műtét keretében endometriózist diagnosztizáltak nálam. Pár havi injekciós kezelés után, ami megszűntette a menstruációmat, 4 inszemináción estem át, sajnos sikertelenül. Az utolsó vérvételből kiderült, hogy ismét felfedezhető az endometriózis. A kezelőorvos azt tanácsolta, hogy megint csináltassak egy laparoszkópiát, aztán folytassuk az inszeminációt.
Az lenne a kérdésem, hogy ha 4 inszemináció sikertelen volt, érdemes lenne-e még folytatni? Az az igazság, hogy én inkább a lombikot szeretném, mert abban nagyobb esélyt látok, hogy sikerüljön a teherbeesés. Ön mit tanácsol, és egyáltalán belekezdhetek már a lombik programba 4 inszemináció után? Valamint hogy kezdhetném el a programot?
Válaszát előre is köszönöm.
Várom válaszát.
Tisztelettel: Kanta Zsuzsa

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Zsuzsa!

Az endometriosis a fertilitást negatívan befolyásoló tényező.
A visszatérő endometriosist valóban laparoscopos úton célszerű tisztázni, megoldani egy következő meddőségi beavatkozás előtt!
Ha még nem történt, méhtükrözést is javasolnék, külön, vagy egy-ülésben LSC-al.
A műtét/műtétek után könnyebben eldönthető az inseminatio/IVF kérdése is.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5