Szeretne többet tudni? Tegyen fel Ön is kérdését! Szeretettel várjuk, és készségesen megválaszoljuk az Önt foglalkoztató kérdéseket.

Amennyiben kérdést privát módon szeretné feltenni, szedje ki a pipát a megjelenéshez való hozzájárulás mellől.

Az Ön kérdése

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz hogy '18 novembere óta kivizsgálásokra járok.( 29 éves vagyok) Több hétig tartó vérzéssel kezdődött az egész, majd heves jobb borda alatti fájdalmak miatt küldtek UH-ra. Ott találtak először a jobb petefészken ciszta jellegű képletet, ezt követte további uh-vizsgálat, ct, vérvételek... Az eddig elkészült vizsgálatok eredmény összegzése:
Ca-125: 337U/mL.
Hasi-kismedence CT: kisfokú hepatomegalia. Enyhe steatosis hepatis. A májban látható két apró hypodens képlet a vizsgálattal biztonsággal nem karakterizálható , de valószínű cysta. A szokottnál kissé nagyobbszámú kis nyirokcsomó paraaorticusan, néhány kis nyirokcsomó mindkét oldalon a medencefal mentén, nem feltétlenül kórjelzők. Vastag falú, sűrű, a kontraszt anyagot nem halmozó bennékű cysta jellegű képlet a jobb petefészekben. Apró köldöksérv. Laparoscópos műtét javasolt (Endometriosis?)
Gynecocytológiai lelet: P3-CIN1
Alhasban késszúrás szerű, olykor görcsös fájdalmaim vannak, sokszor szemérem csontból combba kisugárzik ez általában tompább de hirtelen fájdalmak, sokszor szédülök és hányingerem van. Sűrű és mennyiségben is sok sárga ragacsos folyásom volt hónapokig, ez most csökkent hüvelytabletta miatt. A közérzetem már rettenetes és kb 10kg-ot híztam pár hónap alatt és eddig ülő munka mellett alig voltam 50kg fölött.
A műtétem sajnos megint heteket csúszik(a doktor keze megsérült) . Várjak megint heteket, vagy keressek másik orvost aki a műtétet elvégzi?
Válaszukat köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Katalin!


HPV szűrésre, cytológiai kontrollra valamint kolposzkópos vizsgálatra van szükség.
Ami a petefészek-képletet érinti valóban a műtéti megoldás a javasolt, de csak kivizsgálást követően!

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!
Krónikus hüvelygomba fertőzésben szenvedek.Évek óta tart,végigcsináltam 5 éve egy Itraconazol kúrát,kaptam Lactobaccylus védőoltást,de sajnos semmi változás!Nem váltogatom a partnereimet,férjnél vagyok,a partnerem is kivizsgálásra került,nem mutattak ki nála semmi problémát.Kb.2 hete vérvételen is voltam,mindent rendben találtak.Ha nedves a hüvely,nem szükséges,hogy szexuális kapcsolatot létesítsek a partneremmel,azonnal előjön.Jelenleg havonta küzdök vele!Kezelem kúpokkal,majd idő kérdése és újra előjön.Hüvelyflóravisszaállítás a kezelés után rendszeres,sikertelenül.Borzasztóan el vagyok keseredve,egyszerűen eddig senki nem tudott megoldást javasolni..Van tanácsa Doktor Úr,hogy mi az,amit még kipróbálhatnék?Nem tudom elfogadni,hogy nem tudok megszabadulni tőle!😔Előre is köszönöm!
Tisztelettel

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Krisztina!

Amennyiben korábban nem volt STD-szűrés, akkor javasolnám annak elvégzését Önnél és a partnerénél is.
Nőgyógyászati vizit alkalmával el tudjuk végezni Önnél az említett szűrővizsgálatot.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Most január 17.-én voltam terheléses cukorvizsgálatn.. Eredményem a következő:glükoz0 tehelés elött 4,6 terhelés után a glükoz 60-as 9,7 a 120 perces 7. inzulin 0 terhelés elött11,8 a 60 perces 121,3 mármint terhelés után, a 120 perces 65,5. Mit jelentenek ezek az eredmények?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Alács Pálné


Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Alács Pálné !


Az értékek Inzulinrezisztenciára utalnak.
Viziten belül tudjuk fogadni Önt a CukorbetegKözpontunkban vagy Életmód Orvosi Központunkban , ahol inzulin értékét beállítják és életmódbeli tanácsokkal ellátják.

Üdvözlettel:
Dr. lőrincz Ildikó
szülész- nőgyógyász, endokrinológus

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr / Nő!
2018. decemberében rosszindulatú pajzsmirigy daganat miatt a teljes pajzsmirigyemet eltávolították. A szövettani eredmény igazolta a rosszindulatú daganatot, valamint áttétet képzett egy nyirokcsomóban, de azt is eltávolították. Márciusban kapom meg a radijód terápiát. Az lenne a kérdésem, hogy a terápia miatt érdemes petesejteket előtte lefagyasztatni, valamint a terápia után mennyivel eshetek teherbe?
Köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kántor Rebeka!


Tudomásom szerint nem szükséges, de mindkét típusú válaszra számíthat a terápiát végző teamtől.


Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!
En 25 eves vagyok, es Angliaban elek. December kozepen voltam itt rakszuresen ami sulyos diszkariozist alapitottak meg. Elkudtek colposcopiara es biopsziat is vegeztek, annak az eredmenye CIN2 lett. Most hetfon voltam, 3 opcio kozul valaszthattam, 1.nem csinalnak semmit, 2.thermoculalogation, 3.LLETZ. En az eslot valasztottam ami azt jelenti hogy 6 honap mulva vissza megyek, es ujra nezik. Az lenne a kerdesem hogyha haza megyek es otthon is megneztnem magam lenne e ertelme?
Valaszat elore ia koszonom!
Szep napot!
Veronika Kneifel

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kneifel Veronika!

Az Ön által ismertetett eredményeket csak részletes anamnézis felvételt és fizikális vizsgálatot követően tudjuk véleményezni.
Készséggel állunk rendelkezésre, hogy egy szakorvosi vizit keretében bővebb tájékoztatást tudjunk Önnek adni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr úr ! Dr nő! 43 eves vagyok. Jelenleg három 1,4 illettve 2,5 cm es myomak vannak a mehemben. Melyek kifele nönek igy nyomják a szerveim. Jelenleg 2 hónapja menzeszem elmaradt. Es van egy ketrekeszes cysta is ezen kivül a mehemben 4,5 mm.... nagyon felek. Fajdalnaim vannak görcsöl. Mit tehetek... mütessem ki a mehem hogy gond ne legyen???

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!



Műtét és konzervatív kezelés is szóba jön! Csak vizsgálat és UH birtokában lehet véleményt nyilvánítani arról, hogy jelenleg mi a teendő!

Időpont egyeztetése után készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel

Dr. Hetényi Gábor
szülész - nőgyógyász

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot
27 èves vagyok tavaly màrciusban diagnosztizàltàk nàlam a chron betegsèget,(bèlgyuladàs),szedtem egy fogamzàsgàtló,de azt a betegsègem miatt le kellet cserèlni,azóta kaptam egy màsikat nacrest,de amióta ezt szednem rendszertelenebb a menszeszem,anyit mondot az orvos hogy a betegsègem mellett nem nagyon ajànlott a fogamzàsgàtló tabletta sokàig,most màr kèt hónapja nem szedem ,csak igy nagyon megvisel a menszeszem folyamatosan görcsölök,meg fàj a hasam ès elèg sokat kèsik is.Tudna nekem valamit ajànlani,olvastam,hogy vannak ilyen inyekciók is màr fogamzàsgàtlóban.
Vàlaszàt előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Ildikó!


Ahhoz, hogy válaszolni tudjak az Ön kérdésére egy személyes találkozásra lenne szükség konzultáció keretében. Vizit alkalmával lehetőség van a részletes anamnézis felvételre, fizikális valamint ultrahang vizsgálat elvégzésére is.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr.
2 hete volt abortuszom,és azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy abortusz után mikor jön meg az első menstruáció? És azt is szeretném megkérdezni,hogy szeretnék hormonmentes spirált felrakatni és melette használhatok pesszáriumot?? Hormontartalmu fogamzásgátlót nem használhatok egészség ügyi gondok miatt sajnos,és azért gondolkoztam a pesszárium és a spirál együttes használatán mert sok olyat olvastam hogy önmagukba nem védenek 100% osan,terhesek lettek melette,és esetleg igy nagyobb védelem lenne.De spermicid krémmel használnám a pesszáriumot és spirált is tetetnék akkor ha lehet így.
Válaszát előre is köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Ilona!


Talán túlzás ez. A méhen belüli eszköz megfelelő védelmet jelent!
Ha kombinálni szeretné a módszereket, lehet, de ismétlem, túlzásnak érzem.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Évek óta visszatérő probléma nálam a streptococcus ag. okozta hüvelygyulladás, ami esetemben sárga, bő folyást és fájdalmas együttléteket eredményez. Nőgyógyászt váltottam, mert a probléma folyton visszatért. A tenyésztés ismét igazolta a streptococcust, amelyre egy kevert hüvelykúpot kaptam. Egyetlen kúp után másnapra viszkedni kezdett a hüvelyem és kissé be is dagadt. Az orvos Micovagot ajánlott és egyszeri tejsavas irrigálást, majd 6 napig Lactinellt. Ez nem segített. A tenyésztés kimutatta a Candidát, amire 6 hétig Fluconert kellett szednem, ill. az orvos utasítására túl vagyok egy Canesten Kombi, egy egyalkalmas és egy kétalkalmas Gynazol kúrán. A folyás most is erős, a viszkedés enyhült, de érzem, hogy nincs rendben semmi. A mai vizsgálaton az orvos azt mondta, Trichomonasra gyanakszik, ezért Klion kúpot írt fel, ami után Vitagyn C-t kell 10 napig használni. 2,5 hónapja nem élhetek szexuális életet és most újfent “eltiltott”, amíg a probléma meg nem szűnik és a fogamzásgátló szedését is szüneteltetni szeretné 1-2 hónapig. Nem hiszem, hogy Trichomonas lenne, nem váltottam partnert, nem voltam fürdőzni. Hogy kaphattam volna el? A folyásom meg olyan, mint régen volt egy erős streptoccoccusos gyulladásnál csak most kis viszkedéssel, amit a gombás fertőzés nek tudok be. Szerintem ez nem visszatérő gomba, hanem kikezeletlen. A Klion arra is jó lehet? Vagy mást ajánlana? Van értelme elhagyni 1-2 hónapra a fogamzásgátlót? Mostanra elég hitehagyottá váltam, a gyulladástól sportolni sem tudok, a streptoccoccus meg nincs kezelve. A vizsgálatok között jódos irrigálást csináltam, hogy ne romoljon a helyzet, az mindig segített, de csak ideig-óráig.
Előre is köszönöm a segítségét!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Evelin!


Javaslom, hogy végeztessen el egy ún. "STD" szűrést. Ha DNS pozitív akkor célzott antibiotikus kezeléssel megszüntethetők a panaszai.

Szakorvosi vizsgálat alkalmával elvégezhetőek az ilyen típusú szűrések. Készséggel várjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
Idén márciusban szültem 3. gyermekem császármetszéssel (első kettő sima szülés). 6 hetes kontrollon minden rendben volt. Védekezésképpen spirált tetettem fel a nyáron. Különösebb problémám nem volt vele (első pár nap pecsételő vérzés, enyhe görcsök).
Az utóbbi pár hétben azonban egyre kellemetlenebb tüneteim vannak. Szoptatok még, menstruációm még nem volt szülés után. Viszont szinte hetente, kéthetente vannak olyan tüneteim, mint menstruáció kezdetekor: gyengeség, enyhe szédülés, időnként hasmenés, hasi görcsök. Azonban csupán kevés vér, időnként minimális barna váladék távozik. Rendszert nem véltem felfedezni, de egyre gyakrabban fordul elő egy-egy ilyen nap.
Okozhatja ezt a spirál? Ha igen, ez még belefér a "normális" mellékhatasok körébe?
Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Marcsi!


Az Ön által leírt panaszokat okozhatja a méhen belüli eszköz is. Amennyiben mindez zavaró mértékű, akkor javasolnám annak eltávolítását.
Szoptatás után pedig hormon tartalmú eszköz vagy gyűrű felhelyezése vagy tabletta javasolt.

Bővebb tájékoztatást vizit keretében tudunk Önnek adni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy Okt. 26.-án volt meg utolsó mensesem. 5 héttel később az uh-on egy 3mm es petezsáknak imponáló valamit láttak. Terhesség egyértelműen nem jelenthet ki, viszont a hcg 28.-án este 1461 és 30.-án reggel 2130.
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mikor foganhatott baba? Van e arra esély, hogy 31.-én este hoztuk össze a babát? Vagy mikor jöhetett össze a baba?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Renáta!

Bár középidőben a legnagyobb az esély a terhességre, de védekezés nélkül bármikor létrejöhet, akár még menzesz alatt is.

Kérdésére igen a válasz, a 31-e nem lehetetlen, de hogy pontosan mikor azt nem lehet tudni.

Készséggel látjuk rendelőnkben, amennyiben további vizsgálatok kapcsán megtisztel bennünket bizalmával.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó Napot! 22 éves vagyok, és szűz. Az a problémám, hogy már egy ideje(több, mint 1 éve) fehéres sárgás folyást vettem észre a hüvelyemben. Volt időszak, mikor abbamaradt, de mostmár mindennapossá vált, ami idegesítő, és látszik a bugyin.Égő, viszkető érzés nem társul hozzá. Valószínűleg pajzsmirígy alulműködés em van, de ezt majd csak a vérvétel fogja biztosra mondani, de a tüneteket olvasva biztosan az lesz. Lehetséges, hogy attól van ez a folyás? Olyan lehet, hogy nem valami gomba vagy fertőzés okozza ezt, hanem a pajzsmirígy probléma? És, ha az okozza, az fertőző?
Előre is köszönöm a választ!!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Kitti!

Egy szakorvosi vizsgálatra lenne szükség, amelynek keretében lehetőség van fizikális valamint hüvelyváladék vizsgálatra.
Az Ön által említett panasz célzottan kezelendő, melynek a szüzesség nem akadálya.

Készséggel várjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktorno/Doktor ur!

A terhessegem 12- ik heten erosebb, elenek piros verzesem volt (mensturacio jellegu), ami kb. 8 oran keresztul tartott (otszori betet cserevel). Vasarnap este korhazba tudtunk csak menni ahol egy hematomat latott az orvosno, a baba jol volt. Azt mondta hogy nincs mit tenni, pihenjek es a heten latogassak el a nogyogyaszomhoz, egy het betegszabadsagot kaptam.
A nogyogyaszom mar nem latott hematomat, azt mondta hogy nem homogen a placenta szerkezete, lehetnek üregek is lehet hematoma is amit lat, ezzel ellenegedett es kaptam 7 nap mulvara egy idopontot. A kovetkezo ellenorzesen mar azt mondta hogy most inkabb hasonlit hematomara, es ket foltot mert meg (22 mm x 23 mm es 28 mm x 33 mm).
Az eros verzestol eltelt 2 es fel hetben vegig sotet (feketes) verzesem volt, hol gyengebb hol erosebb, ami meg most is tart.
Sok forumon olvastam hogy van akinek fekudnie kell, vagy gyogyszert szedni, mikor van erre szukseg? Nekem azt mondtak hogy ne sportoljak es emeljek, es tilos az parommal valo egyuttlet is de ezenkivul mindent csinalhatok amit eddig. Kulfodon elunk es a az unnepre valo hazaut hosszadalmas de ettol se tilottak el, viszont en aggodom hogy nehogy ezzel is artsak. (2 ora repules + 4 ora autozas).
Szivesen fogadnam a tanacsat abban hogy mi az amit mindenkepp kerulnom vagy tennem kene azert hogy a babammal minden rendben legyen.
Elore is koszonom!
Tisztelettel
Kata

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kata!

A látott vérömleny (haematoma) ürülését észlelheti jelenleg, ennek színe mindig sötét vörös.
Ha élénkpiros a vérzés mindenképpen forduljon orvoshoz.
Terhessége veszélyeztetett lett!
Kímélő életmódot, pihenést, valamint Utrogestan 3x1 szedését, ill. Rutascorbin 2x1 tbl.-t javasolnék.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot,
26 éves vagyok, eddig semmi nőgyógyászati problémám nem volt, nem szedek fogamzásgátlót. A ciklusom nem teljesen pontos 25-28 napos, leggyakrabban 27 napig tart. A menstruáció időtartama 3 nap szokott lenni. A peteérésemet meg szoktam érezni, mert olyankor is vannak enyhébb PMS tünetek.
Ebben a hónapban azonban nem emlékszem, h éreztem volna a peteérésemet vagy nem tudtam megkülönböztetni a tüneteit. Viszont a peteérés feltételezhető időpontjában nagyon megbetegedtem, felső légúti fertőzésem és torokgyulladásom volt, melyet antibiotikummal kezeltek, amit nagyon ritkán szedek (több mint egy éve szedtem utoljára), a ciklus 13-17 napjaiban voltam a legrosszabbul, ill váratlan lelki stressznek is ki voltam téve azokban a napokban. Kb két héten belül rendbe jöttem, ám a ciklusom furcsa. A 23-ik napon volt egy enyhe barnás vérzés, majd a 31-ik napon megint, és csak a 33-ik napon jött meg normális menstruáció. Hallottam, h az ilyen ciklus közben jelentkező helyközi vérzések időnként normálisak, ám nekem még sosem volt ilyen. Illetve ez a ciklushossz is rendkívül ritka. Ám most már normálisnak tűnik a menstruáció, nincsenek szokatlanul erős fájdalmak. A kérdésem az lenne, h fontos e felkeresni nőgyógyászt emiatt? Éves ellenőrzésre egyébként is megyek jan-februárban.
Hálásan köszönöm a válaszát.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Sz. Éva!


Amennyiben más panasza nincsen, javasolnám, hogy a soron következő ellenőrzés alkalmával jelezze mindezt a szakorvosának is.
Szűrővizsgálattal kapcsolatban mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2 éve szedek már fogamzásgátlót, azonban az utolsó két vérvételemnél elváltozást vettek észre, ezért az utolsó levél után 3 hónap szünetet kell tartanom. Ez számításaim szerint január első hetében történik meg. Egy olyan kérdésem lenne, remélem nem nagy butaság, hogy az utolsó levélnél is teljesen biztonságban vagyok? Azaz ha pl. megtörténik az aktus esetleg vasárnap és következő hét pénteken már a placebot kell szednem akkor teljesen védve vagyok, vagy kell óvszert is használni? Szeretnék elővigyázatos lenni!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: egy 22 éves leányzó

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Luca !


Az elővigyázatosság nagyon fontos. Kérdésére a válasz : Igen, akkor lesz a menstruáció.
Panasz esetén forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm éves cytológia eredménye negativ hpv gyanuval elmentem orvoshoz alhasi fájdalommal és folyással(fábián kúpot adtak) megállapították egy cisztát 2 mm körülüt elküldtek laborba a vérvételem jó lett és ca 125 is ami 36,9 az ereménye az orvos szerint rákgyanut jelent az első kérdésem az lenne azt mondta az orvos nem éhgyomros ittam cukros tejes kávét a vizsgátok előtt befolyásolhatta az eredményt ha nem minimális az eltérés oka lehet a ciszta?(32 éves vagyok van 2 gyerekem 4 éve pajzsmirigy alulmüködésem van szedek l thyroxint)sok mindent befolyásol pajzsmirigy estleg az vagy?tényleges lehet számolni petefészekrák gyanuval?Elmentem másik orvoshoz aki megerősitette az előbbieket kiegészitve egy méhjszábsebbel és felirt isoprinosine tabletát !kontorllra hivtak ultrahang és kenet vétel miatt!Köszönöm a válaszát

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

A leírtak alapján nem valószínű a petefészek betegsége, ha hpv negatív és kórokozó mentes(STD szűrés, hüvelyváladék tenyésztés negatív) akkor a szülések kapcsán kialakult “méhszájseb” kezelése megoldja az alhasi/hüvelyi panaszait.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktórnő!
Jelenleg 38. Hètben lèvő kismama vagyok, ès kicsit kètsègbe esett ès tanàcstalan. A 27. Hèten volt cukor terhelèses mèrèsem, ami èhomi 4.7 ill terhelèses 7.7 lett. El mentem a diabetológiàra, ahol 160 grammos szènhidràt diètàt írt fel az orvos ès mèg egy tesztet a 32. Hètre, csak beutalót nem adott. Igy a diabetológus vèlemènye alapjàn írta meg az orvosom a labor beutalót, de sajnos mint utólag kiderült, csak hemoglobint mèrtek, de terhelèst nem. Sajnos a diabetológishoz nem lehetett elöbb be jutni, mint 5 hetre rà, hogy meg kaptam az eredmènyemet! (Ami úgy gondolom egy terhessègnèl főlleg ennyire a vègèn nagyon sok!) A HgbA1c 5% volt a 32. hèten. Folyamatosan tartom a diètàt ès mèrem a cukromat, amiről naplót is vezettem. Sajnos az orvos ezt meg se nèzte, annyit mondott, hogy nem tud meg àllapítani semmit a terhelès hiànyàban. De sajnos előfordul mostanàban, hogy fel megy 7 felè a cukrom, ugyan mindig 2 óràn belül vissza àll rendesen. Sajnos úgy èrzem tanacstalanul hagyott a doktor úr ès ùgy èreztette velem, mintha èn tehetnèk a helyzetről. Most kètsègbe vagyok esve, hogy nehogy àrtson a babànak. Ugyan akkor szeretnèk a jövőben mindenkèppen diabetológust vàltani is. Tanàcsot szeretnèk kèrni, hogy a terhessègnek ennyire a vègèn mit lehet tenni? Kell e aggodnom?
Köszönöm!
Emese

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Emese !

A vércukor terhelése a 27. héten a normál felső határán volt. Nagyon helyes hogy diétázott. Ezt mutatja a 32.héten végzett HbA1c érték megfelelő eredménye. Fontos hogy 1 órával melyik étkezés után haladja meg a vércukor értéke a 7,0 mmol/l, mert annak minimálisan kell csökkenteni a szénhidrát tartalmát 5-10 g-mal. Tanácsom az, hogy feltétlenül beszéljen a szülészével, mert terhességi diabetes esetén a szülést a 38-39. héten indítják el, nem várják meg a 40. hetet. Reményeink szerint nem lesz semmi baj. Viszont nagyon fontos a szülés után is tartsa a diétát, de a szénhidrát mennyiségét 180-200 g-ra emelheti. Szülés után 6-8 héttel fontos a vércukor terhelés elvégzése, hogy a szénhidrát anyagcsere rendeződött-e .

Üdvözlettel:

dr Porochnavecz Marietta
diabetológus- belgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm.
5 éve volt császármetszésem a heg egyik végén egy görcsöt vettem észre ami menstruációkor eléggé fájni szokott, párommal szeretnénk kisbabát és arra lennék kíváncsi hogy így lehetséges e a terhesség vagy előtte lesz e teendőm ezzel a problémával?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kis Anita!


Az Ön által leírtak alapján mindenképpen egy szakorvosi konzultációt javasolnék, aminek keretében ultrahang-vizsgálat elvégzésére is van lehetőség.
Bővebbet csak vizsgálatot követően mondhatunk.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére.
Kérnénk, hogy minden korábbi vizsgálati leletet hozzon el magával.

Honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is tud időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Dr. Lőrincz Ildikó!
21 éves vagyok, inzulin-rezisztens, a menstruációm teljesen kiszámíthatatlan, elég sok problémát tud okozni. Akinél eddig jártam nőgyógyász a fogamzásgátlót javasolta, amit én nem szeretnék szedni mivel 18 éves koromban emlődaganattal műtöttek, illetve a rák elég gyakori a családunkban, nem szeretnék nagyobb esélyt adni neki.
Láttam, hogy endokrinológus is, tudna nekem ebben segíteni? Foglalkozik hormonmentes kezeléssel esetleg?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv,
Eszter

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Eszter!


Ahhoz, hogy véleményt mondhassak, szükséges lenne egy személyes találkozás vizit keretében.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, legyen kedves minden korábbi leletet/kórelőzményt elhozni.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Körülbelül egy évvel ezelőtt jelentkeztek először alhasi és vese panaszaim, azóta több urológiai és nőgyógyászati rendelőt/szakorvost felkerestem (állami és magán), a nőgyógyászati és urológiai tenyésztésekben klebsiella pneumoniae baktériumot találtak, a véreredményemben nagyobb gyulladás nem mutatható ki. Jártam már kolonoszkópián is, ahol semmilyen kóros vagy káros elváltozást nem találtak. Az orvosok által egy éve antibiotikum kúrákat szedek, amiknek ideig-óráig valamennyi hatása van, viszont utána a fájdalom ugyanúgy, sőt még erősebben jelentkezik.
Az alhasban két oldalt erősen szúró-görcsös fájdalmat érzek, amely a vesémre és a derekamra, valamint a húlyhólyagomra (égető érzés) is kisugárzik.
A nőgyógyászati és urológiai szakorvosok egyaránt azt állítják, hogy nem a baktérium okozza az egy éve fennálló fájdalmamat.
Ön szerint mi okozhatja ezt a problémát?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
Varga Brigitta

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Varga Brigitta!


Ahhoz, hogy véleményt mondhassunk mindenképpen további szakvizsgálat szükséges.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben megtisztel bennünket a bizalmával, akkor a vizitre legyen kedves a korábbi ambuláns lapjait, leleteit magával hozni.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Azt szeretném kérdezni, hogy mit tegyek jó pár éve már küszködő hüvelyi folyályosmmal... Voltam nő gyógyásznál. Canestent javasolt de nem használt semmit... Már minden hüvely kúpot és kenőcsöt ki próbáltam! De sajnos nem használt. Mit tegyek? Mit javasol? Köszönöm a választ.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Patai Gabriella!


További vizsgálatokat és az eddigieknek megfelelő kezelést.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Válaszoló!
A vérzésem rendszeres 28-32napos. Kivéve márciusban sajnos megbolygattam de májusra helyreállt. Márciusban a ciklusom 4.napjám Vikela esemély utánit vettem be (levonorgesztel mint az escapelle) majd innen szamitva a 4.naptól pár napig sötétbarnás verzesem volt. Tudom h hülyeség volt bevenni de nem szeretnék semmiképp gyereket.
Kb ketevente sor kerul 1 esemeny utani bevetelere eddig escapelle t kaptam amiktol verzesem lett s ennyi.
De most tavasszal a tabl utan egy honappal erős szőrösödést vettem észre a bajuszomnál,combomon,felkar. Eddigis volt de nem ennyi.
Júniusban IZR terheleses verc vizsg on voltam.h kivizsgaltassam a hormonjaim de szerencsere az eredmény normalis volt. A verzesem szabalyos. 7 eve tele volt a petefeszkem fog gatlo szedese utan cisztakkal de idovel ez megszunt. Pl 2015 ös UHn sem solt mar egy ciszta sem.
Kerdesem az lenne h az esemeny utani miatt van e e mert még ciklus alatti bevételre nem kenyszerültem. Fő kérdés hogy a Vikela már kiürült e a szervezetemből? 29éves vékony nő vagyok. Tisztelettel. L.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!


A tabletta rég kiürült. Az eseményutáni tabletta magas hormon tartalma miatt panaszokat okozhat a vérzésben, de idővel, esetleg két-három hónap, ez rendeződik.

A fokozott szőrzet növekedés miatt érdemes bőrgyógyászati esetleg endokrinológiai szakrendelést felkeresni.

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot!
Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy voltam multhéten dokinál aki megállapította van egy 31mm X 31mm cisztám. Szeretnénk babát és abban állapodtunk meg hogy vissza megyek ha megjön, rá 12 napra. de a menzeszem nem jött meg már késik 6 napja a tesztek negativak. terhes lennék vagy a ciszta okozza a késést ? Köszönöm előre is!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Zsófi!

Egy hét múlva ismételje meg a tesztet, amennyiben negatív, menses után kontrollvizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Azt szeretném kérdezni, hogy csokoládécisztánál, endometriózisnál befolyásolja-e az esetleges jövőbeli bevérzés lehetőségét, ha menstruáció alatt minél kevesebb időt töltünk vízszintes helyzetben, fekvő pozícióban, és törekszünk a függőleges testhelyzetre, hogy a vér ürülni tudjon, és minél kisebb legyen az esélye, hogy a vér esetlegesen visszafelé menjen a testben.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Tóth Erika

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Erika!

Ennek nincs. Nagyobb ciszták az aktív életmód, sportolás közben megrepedhetnek, ez talán kerülendő, a ciszta műtétje vagy legalább követése ajánlott.


Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Ca125ös véreredményem a következő lett: 637,8 U/ml
Mit jelent ez?
Mi a teendőm? Milyen betegségre utal ez az érték?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kormány Bernadett !


Azt javaslom, hogy sürgősen keresse fel azt az orvost aki a vizsgálatot kezdeményezte .



Üdvözlettel :

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász



dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Dr. Lőrincz Ildikóhoz szeretném intézni a kérdésem! 43 éves vagyok, 2 szülés után 10 évig kaptam a DepoProvera injekciót. Egy éve hagytam abba. A menstruációm 8 hónap után megjött, igaz, elég rendszertelen, általában 3 hetente megjön, de pár nap alatt elmúlik. 2 hete elmentem a nőgyógyászomhoz rákszűrésre, ahol az orvos megállapította, hogy a bal mellemből váladék jött nyomásra. Elküldött vérvételre, mammographiára. A rákszűrés eredménye negatív lett, a mammographia folyamatban van. Problémám a véreredményemmel van. A vérvétel közvetlenül a menstruációm elmúlása után történt, az ösztradiol meghatározás: 2537 pmol/L, a progeszteron meghatározás: 6.99nmol/L. Az orvosom szerint a vérképem teljesen rendben van, de ahogy utánaolvastam az ösztrogén-dominanciának, amely egyéb tünetekkel is jár, amelyek szintén jelen vannak, pl. puffadás, hasi zsír megnövekedés, rendszertelen menstruáció, felmerült a gyanúm, hogy ez van esetleg nekem is. Kérdésem az, hogy e két laborérték alapján van-e okom a félelemre, hogy esetleg ösztrogén-dominanciában szenvedek? Köszönettel: G. Ildikó

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Ildikó !


Sajnos nem tudni a vérvétel hányadik ciklusnapon történt, mi volt a mértékegység.
Ezekkel a laboreredményekkel lehet konkrétat mondani.
Várjuk a központunkban !


Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó
szülész- nőgyógyász, endokrinológus

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktorúr/nő!
Első nőgyógyászati vizsgálatom után ma hívtak vissza a rendelőből, hogy p3 lett a hpv szűrésem eredménye és az LSIL-t jelölték be mellette. Majd visszamegyek a doktorúrral konzultálni a további kezelésről. A kérdésem annyi lenne (19 éves vagyok), hogy a barátomat ez mennyiben érintheti. Kicsit több mint két hónapja élünk nemi életet és mindig használtunk óvszert. Azért aggódunk, hogy orális úton, ami összesen csak egyszer történt meg, attól kaphatott-e el tőlem valamit. Rengeteg oldalon utána olvastam ennek, de nem találtam semmit és elbizonytalanodtam mert mindenhol mást írtak.
Borzasztóan megijedtem amikor felhívtak, mert sose hallottam még erről a "p skáláról", de miután elolvastam az oldalukat sikerült kicsit megnyugodnom. Lehangoló volt egy ilyen hírt kapni úgy, hogy még nem vagyok 20 éves és fogalmam sincs hogyan kaphattam el, mert a mostani az első kapcsolatom, ahogy a páromnak is, és előtte egyikünk sem élt nemi életet senkivel. 20 év alatt mennyire elterjedt a pozitív hpv teszt? Elnézést, ha sokat kérdeztem.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Helga

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Helga!

Nagy aggodalomra nincsen oka!
Javaslom, hogy kérjen hozzánk egy időpontot, hogy a felmerülő kérdéseket tisztázhassuk.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt dr úr/nő.
Voltam nőgyogyászati vizsgálaton mivel a hasam alja baloldalán igen csak éles fájdalmaim vannak. Vizsgálat közben kiderült hogy 51x40 mm es bevérzet ciszta van. Fel világositott hogy megcsavarodhat nem értem hogy az mitől csavarodhat meg?. Gyógyszert nem irt menszesz után kell vissza mennem hátha felszivódik. Panaszaim a következők. Hanyinger hőemelkedés rossz közérzett. Őn szerint menjek vissza vagy a felszivodás jelei lennének ezek?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Szilvia!


A szakorvosi javaslat alapján menzesz után kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
21 éves vagyok, ma voltam nőgyógyászati vizsgálaton és most mondták, hogy hátrahajló méhem van. Kérdeztem az orvostól, hogy ez nagy baj -e és azt mondta, hogy nem baj. Viszont én utána olvastam es a lenőtt hátrahajló méh esetében kialakulhat a meddőség.
Azt szeretném megtudni hogy milyen vizsgálattal derülne ki, hogy nálam milyen fajta a hátrahajlás?
Köszönettel: Csilla

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Csilla !

Vizsgálattal eldönthető esetleg érdemes egy hüvelyi ultrahang vizsgálattal kiegészítve.
Várjuk központunkban !

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész- nőgyógyász

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!
Több éve szedek Tri-regol fogamzásgátlót és most elfelejtettem bevenni az 5. és a 6. szemet(vasárnap és hétfő). Ezeket kedden bevettem,reggel és este,de közben kedd este el kezdtem vérezni, olyan mintha megint menstruálnék. Mi a teendő ilyenkor? Szedjem tovább a gyógyszert?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Ilona!

Szedje tovább, de ebben a ciklusban alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátlást is.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Problèmám a következő:20 ève szedek fogamzásgátlót,az utóbbi egy èvben szinte alig van menstruációm,az alhasam folyamatosan puffadt ès kb egy hèttel a gyógyszerszedès elkezdèse után görcsöl a hasam.Okozhatja ezt a fogamzásgátló folyamatos szedèse?válaszát köszönöm
Kovács Krisztina

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kovács Krisztina!

Nem valószínű, de szükséges lenne egy nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang.
Készséggel állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Férjemmel gyermeket szeretnénk, már több hónapja próbálkozunk de meg mindig semmi. Minden hónapban produkáló valami tünetet:
Volt rózsaszín folyas 10nappal ovulacio után, másik hónapban derék fajas ugyanúgy 10 nappal ovulacio utan, alhasi “meleg” érzés, pici fájdogálás de mégsincs baba.
Először azt hittem beképzelem magamnak de nem,mert olyankor jönnek a tunetet mikor nem is gondolok rá. Mellfeszulesem is van az utóbbi 2 hónapban menzi előtt habár előtte nem igaz volt.
Barna folyasom is volt mielőtt megjott volna ami szinten ritka volt nálam.
Voltam kivizsgalasokon, mehnyaknyak szűrés...mielőtt elkezdtük a baba projektet és mindent rendben találtak.
Kezdek aggódni, hogy valami baj lehet és az miatt nem jön össze.
Tudna tancsot adni?
Köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Gini!

Ne aggódjon!
A leírtak alapján javasolnám az Ön - hormonvizsgálatát - és a férje - spermatogram - kivizsgálását.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Két hete végeztek nálam LSK, HSK műtétet, melynek során csokoládé cisztát, a hashártyán endometriózist, illetve méhüregi sövényt távolítottak el. Az a kérdésem, hogy a műtéttől számítva mikor várható a menstruáció? Nekem már 2 napja késik.
Decapeptylt írtak fel az endometriózisra, melyet a ciklus első napján kell megkapnom. Pár nap múlva elutazunk, néhány napos késés a beadásnál mennyire jelent problémát?
Köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Dóra!

A műtétet követően két hónapon belül jelentkezik menzesz, akkor kell beadnia.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kérdésem lenne, hogy a késői terhesség növeli az emlőrák kialakulásának kockázatát? 38 éves koromban hordtam ki a kislányomat. Ő természetes úton fogant meg, viszont nem tudtam szoptatni sajnos. Jelenleg 41 múltam és férjemmel szeretnénk kistesót, de szintén természetes úton tervezzük a teherbeesést, egyelőre még csak a tervezés szakában vagyunk. A késői terhességgel járó magzati és anyai kockázatok/komplikációk mellett olvastam az emlőrák kialakulásának kockázatáról, de arról is, hogy több terhesség kihordása jelenthet védőtényezőt is. Válaszát előre is köszönöm szépen!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Réka!

40 éves kor felett a teherbeesés esélye spontán kb. 1 %.
Amennyiben teherbe esik, az életkora miatt magas kockázatú várandósként fogjuk kezelni.
Sajnos szinte minden szülészeti eltérésre magasabb a kockázata, de remélem elkerülik ezeket.
Ha az a kérdés nagyon aggasztja, javaslom legyen emlő tumorlabor és emlő UH-vizsgálat, valamint a családban előforduló emlődaganatoknak kérdezzen utána.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
22 éves lány vagyok. 4 napja erős fájdalmat érzek az alhasban,jobb oldalon. Elmentem ultrahangra, 5 cm cisztát állapítottak meg, továbbküldtek nőgyógyászhoz. Ő azt mondta nem érzi,hogy 5 cm lenne (de higyjünk a “képernyőnek” -fogalmazott. ) Endometriózisos cisztát feltételeznek. Ezen kívül azt is említette, hogy mégszájsebem van. Annyira meg voltam lepődtem hogy igazából meg se tudtam szólalni csak a sírás jött rám. Azt mondta a nőgyógyász menjek vissza menstruáció után. 20 án kell hogy elkezdődjön.
Sajnos csak rosszakat olvastam az endometriózisos cisztáról. És nem teljesen értem hogy akkor az endometriozis es az endometriozisos ciszta 2 külön dolog? Mindenképp műteni kellesz?
Válaszát nagyon várom és előre is hálás köszönet érte!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Boglárka!


Ha igazolódik az endometriosis azt illik megoperálni, mert el nem múlik.
Ha eltűnik menses után, akkor nem az volt.
A méhszájseb más ügy. Javaslom jöjjön el menses után egy vizsgálatra.

Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő!


A következő kérdéssel/kéréssel fordulok Önökhöz.

Van egy 6, egy 4 cm-es miómám, illetve még egy meg nem határozott nagyságú.
Menzeszem rendszeres 5-7 napig tart, de nagyon erős, darabos vérzés jellemzi a menzesz első napjaiban. Az erős görcsölésre kipróbáltam a barátcserjét, amely enyhített a tüneteimen.

Több szakorvossal is konzultáltam. Javasolták a teljes méheltávolító műtétet is – egyik nőgyógyász petefészekkel együtt – ösztrogéndominancia miatt, ill. emlődaganat megelőzése céljából, minél, előbb mert úgy gondolják, hogy előbb utóbb úgyis az a vége. (51 éves vagyok.) Másik orvos mást javasolt.

Anamnézisem a következő:

15 évvel ezelőtt az ikrek születése után mindkét petevezetékemet elkötötték.

3 évvel ezelőtt rosszindulatú pajzsmirigydaganat miatt a teljes pajzsmirigyemet eltávolították. (Az mondták Hashimoto, de ezt leleteimen leírva sehol sincs, Vitiligos a bőröm, mely a mai napig tovább terjed – legfeljebb az üteme csökkent.)
A pajzsmirigyre hormont szedek melynek mennyiségét változtatták (csökkentették) és azt tapasztalom, hogy felerősödött a mellfeszülés és az idegen testérzés. Hangulatingadozással, lehangoltsággal, fáradsággal, vérszegénységgel (napi 2 db neo-ferro folgamma mellett) küzdök.

A legoptimálisabb megoldás megtalálása érdekében szeretném a segítségüket kérni abban, hogy ki az Önök által javasolt szakorvos akihez fordulhatnék.

Köszönettel és tisztelettel


Róthné N. Ibolya

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Asszonyom!


Vizsgálat és személyes megbeszélés lenne szükséges a korrekt véleményhez.

Korára való tekintettel, arra hogy a változás kora közel van műtétet nem javasolnék, csak tüneti kezelést.

Várom jelentkezését!

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr
30 éves vagyok a napokban megtudtam, hogy ismét babát várok. Mivel már volt 2 spontán veszitesem őszintén nagyon félek. (1 veszitesem 25 évesen a második 3 hónapja) Jelenleg Angliában élek és itt teljesen másképp kezelik a várandós “helyzeteket” plusz még angolul sem beszélek. Haza utazni nem merek... A kérdésem az lenne, hogy az utóbbi időben Béres csepp extrát és 400mg folsavat szedek ezzel nem teszek semmi rosszat? Mikor menjek orvoshoz? (Veszitesemnél se magán orvos se a sürgősségi orvos nem látott el normális tanáccsal..., amíg nincs 3 veszités addig teljesen normális dolognak tartják a helyzetet) Én nagyon szeretném ha minden rendben lenne. Nagyon tanácstalan vagyok. Mivel tudok többet tenni hogy minden rendbe legyen? Nagyon szeretnénk kisbabát.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: 4 hetes kismama

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Katalin !

400 mg helyett 600 mg folsav javasolt és D-vitamin 2000 NE/nap.
Való igaz, hogy kétszeri spontán vetélés még lehet a véletlen műve.
Ha hazalátogat javaslok egy vizsgálatot !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balász
szülész- nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor Úr/Nő!

Lyndinette 20ast szedtem 2 évig, de aztán 30asra váltottam, mert szex után igaz nagyon halványan, de egy kis vért láttam a wc papíron. Mindig csak közvetlenül utána, aztán semmi. Most eltelt kb 2 év és újra ezt tapasztalom. Ausztriában tartózkodom október közepéig, utána tudok orvoshoz menni és váltani. A kérdésem az lenne, hogy ennyi ideig ez nem fog problémát jelenteni? A tabletta hatása ugyanolyan jó vagy gyengül?
Esetleg hagyjam abba a szedést?
Köszönöm a választ!
Viktoria

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Viktória !

Tudnom kellene az életkorát, hányszor szült, cytológia előzményét.
Javaslok egy részletes vizsgálatot a gyógyszer váltás előtt.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő lenne.Ez év májusában a cytógiai eredményem AsCus ,kóros neoplastikus hámsejtek.Három hónap múlva kértek kontroll cytológiát ami most lett kész .Negatív,hpv jelei,metoplasia .Ismétlés 6-12 hónap múlva.Hpv.tipizálás és a folyadék alapú cytógia eredményét még várom ,de akkor ezt az eredményt vehetem negatívnak ?Ha a HPV tip.során kimutatnak hpv - t akkor az valamilyen kezelést igényel vagy így a negatív cytológia mellett nem ?Köszönöm szépen a válaszát


Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Szabina !

Ha a HPV tipizálás negatív : 2 év múlva is elegendő a rákszűrés.
Ha a HPV tipizálás pozitív : 3 havonta javasolt cytológia.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Kissé megijedve fordulok már Önhöz, augusztus 15-e után tudok a saját orvosomhoz visszamenni,de addig nem bírom ki a tanácstalanságot. Korábbi (2hete) vizsgálat során nem igazán mondott semmi konkrétat az orvosom. A tüneteim a következők:
- fájdalmas együttlét (behatoláskor hüvelyi fájdalom kb. 5- percig tart)
-orgazmus után görcsös alhasi fájdalom (ha nincs behatolás,akkor is)
- görcsös,néha tompa,néha erősebb alhasi fájdalom spontán is,gyakran hosszabb ülés után
- vizelet probléma (van,amikor azt érzem,hogy nagyon kellene,de alig tudok üríteni, máskor pont fordítva, nem érzem igazán,de végül sokat pisilek)
- ingerlékenység, izzadás,verejtékezés
- szinte állandó sárgás-barnás vízszerű folyás
- bővebb menstruáció, kb 8 nap (az első 3 napban 2 órát bír ki egy super méretű tampon)
z orvosom talán felszívódó varrat problémára gyanakodott,de látni és tapintani sem tapintott erre utaló göböket. Gyulladást sem látott.Ultrahangon sem találtak semilyen eltérést, bár a bal ováriumot nem tudták vizsgálni,nem került látótérbe a lelet szerint. Labor eredményemen a vizelet tiszta, gyulladásom azalapján nincs, pajzsmirigy értékek rendben, egyedül minimális vérszegénység jött ki ) az MCH és az MCV érték alacsonyabb 24,8 és 79,2,de a vas még épphogy nincs a minimál érték alatt. Háttér információ még,hogy november 16-án született a kisfiam,természetes úton,komplikáció nélkül.Rákszűrés eredménye 15-e után lesz meg. Tarthatok attól,hogy nem lesz teljesen negatív az eredmény? Mi okozhatja még ezeket a tüneteket?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Szombati Nikolett!

A tünetei endometriosis-t feltételeznek Ilyen irányú további vizsgálatát is javaslom. Vérből a CA-125 érték vizsgálatát, illetve egy kismedencei MRI-t.
Fizikális vizsgálat nélkül többet mondani nem tudok.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Nő/Úr
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy normális e ha menzesz után 8 nappal ismét vérzem, görcsölök és hányingerem is van? Színe eleinte piros utána pedig majdnem fekete.
Ez a probléma álltalában 2 havonta jelentkezik és van olyan h egy hónapban 5x is így van. Utána normálisan megjön aztán kezdődik előröl. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Anita.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Anita!

Egy nőgyógyászati kivizsgálást javasolnék Önnek.
Konzultáció keretében lehetőség van ultrahang-vizsgálat, illetve fizikális vizsgálat elvégzésére is, amelyek hiányában semmiképpen nem állítható fel diagnózis.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm. Szeretnék egy kérdésre,ha őszinte választ kapnék. Levagyok kötve 8éve,de úgy alakult az élet,hogy szeretnék babát. Beültetéssel ez lehetséges?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Virág Edit!

Elvileg igen, de mindenképpen javaslom, hogy erről konzultáljon szülész-nőgyógyász szakorvossal.

Üdvözlettel:
dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor úr! 4 éve már nincs menstruációm. Elmult. 54 éves vagyok. Bután fog tünni a kérdédem de felteszem
Kell még védekezzünk a ferjemmel az együttlétek alkalmával? Félek nehogy teherbe essek ennyi évesen
Nem hiányozna egy abortusz.. köszöm ha válaszol. Üdvözlettel. Egy aggó bizslmatlan hölgy.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Szeles Zsuzsanna!

Nem kell aggódnia, nem esik teherbe.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor Úr /Doktornő,
A napokban diagnosztizáltak nálam egy 7 cm es simplex, jóindulatú cystát a jobb petefészekben. Kaptam egy Ovitrelle nevű injekciót a kipukkasztása érdekében illetve nemsokára menstruálni is fogok. A probléma, hogy két hét múlva külföldi utazás van tervben. Abban kérném a tanácsát, hogy ha a szuri és a menzesz hatására nem szívódik fel a ciszta, mennyire veszélyes így utazni? A repüléstől kipukkadhat e a ciszta? Bevállalható e a külföldi nyaralás vagy így túl kockázatos? Ez egy régóta tervezett, várva várt utazás és nagyon szeretnék elmenni. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Edit!

Az kevés, hogy 7cm - es jóindulatú és symplex. De tegyük fel, hogy Ön fiatal, alacsony kockázatú páciens és az Ovitrelle-t felíró orvos nagy gyakorlattal rendelkezik a tüszőrepesztésben.
Ha menses alatt megreped azt biztosan fogja érezni, utána pedig mindenképpen keresse fel nőgyógyászát még az út előtt. Ha változatlanul jelen van és elutazik, bármikor okozhat panaszt, de az is lehet, hogy nem történik majd semmi.
Sajnos ezt előre megjósolni nem lehet. Remélem minden jól alakul majd, bár én egy egynapos műtétet javasoltam volna a kiderülése után, ha az út ennyire fontos, addig begyógyulnak a sebei is.

Remélem segítettem.Amennyiben kérdése van még, várom viziten.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
Szülész-Nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor Úr !
Elég rendszertelen a havi vérzésem, május 8-án és június 14-én jött meg utoljára. Július 14-én, szombaton sötétbarna folyást/vért vettem észre a tisztasági betéten. Párommal június 29-30án voltunk együtt. A derekam szokott fájni, és nagyon stresszes vagyok. Lehet ez a stressz miatt, vagy esetleg beágyazódási vérzés volt? Előtte nem tapasztaltam ilyet. Nagyon hipohonder tudok lenni, és félek is a teherbeeséstől. Mi lehet ez?
Előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Kedves Evelin!

Várjuk bejelentkezését vizitre.Mindenképpen szükséges vizsgálat,ultrahang,esetlegesen vérvétel ,hogy kérdéseire és panaszaira korrekt választ tudjak adni.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak/szulesz-nogyogyasz/dr--hetenyi-gabor
Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
Szülész-Nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr!

42 éves nő vagyok, havi vérzésem mindig pontos, rendszeres. Idén márciusban voltam utoljára méhnyakszűrésen, mindent rendben találtak. Kedden volt egy aktusunk a párommal, és volt egy durvább szakasz, amitől erős fájdalmat éreztem a túl mély behatolás miatt. Szerda reggel enyhe vérzést tapasztaltam, ami délutánra/estére szinte elmúlt... majd ma reggel amikor felkeltem az ágyból, ismét véreztem.... délelőtt folyamán, amikor ülök, szintén nem, de ha felálllok, távozik az addig összegyűlt, kis mennyiségű vér a hüvelyből.... Tegnap beszéltem az orvosommal telefonon, aki nyugtatott, hogy nem lehet baj, csak az erősebb behatás eredményezhette ezt a vérzést, de azt elfelejtettem kérdezni, hogy ez mennyi ideig tarthat? Mármint mikor kell orvoshoz fordulnom, ha nem múlik? Fájdalmam nincs, ilyen vérzést még soha nem tapasztaltam, 10 éve ugyanaz a partnerem.

Üdvözlettel,

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Bonita!

Mindenképpen javaslom, hogy legyen egy nőgyógyászati vizsgálata.
Legvalószínűbb, hogy a hüvelyfal vagy a méhszáj sérülése történt.

Természetesen mi is készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr! Nő gyógyászati rákszűrés eredménye Trichominiasis,amire kaptam Klion-D hüvelykúpot,de nem vezetett gyógyúláshoz! Jelenleg Fluconer kapszulát,és Candibene-Teva hüvelytablettával kezelnek! Azt szeretném kérdezni,hogy ez a parazita be juthatott-e a szervezetembe máshová,és okozhatja-e nagy mértékű fáradékonyságomat,illetve alhasi,deréktáji lábam egésszét éréntő fájdalmaimat?A válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Hamar Tünde!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hamar Tünde!

Hüvelyi panaszai, amennyiben még fennállnak, akkor érdemes STD-szűrést végeztetni, mert más kórokozó is lehet a háttérben, ami más típusú kezelést igényel.

Természetesen mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot! 40 éves vagyok, két gyerekem van. Tavaly márciusban volt egy méhpolip műtétem, egy napos. Szövettan rendben volt. Sajnos idén kiújult, most áprilisban megint műtöttek, szövettan ismét rendben. Ám megint van köztes vérzésem, tegnap az uh megint polipot mutatott ki nagy valószínűséggel, műtenek megint. Mit lehetne tenni, hogy ne alakuljon ki megint? Akármilyen gyógymód, gyógyszerek ,alternatív, homeopátia, teaivászat is érdekel. Az orvos azt mondta, ha megint kiújul ez után is gondolkodjak el egy méheltávolításon. Ezt nagyon drasztikusnak érzem, csak ez a megoldás? Köszönöm. Marosi Andrea

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Marosi Andrea!

Nem. Amennyiben szülni már nem szeretne, akkor a méhnyálkahártya eltávolítását javaslom hyszteroszkópos úton ( Endometrium ablatio ). Ha a szövettani eredmények negatívak.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
39 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A ciklusaim 24-28 naposak általában és 4-5 napig tart. Február végén bárányhimlős lettem és a betegség 2 hete alatt lett volna esedékes a menzeszem, de az 42 napra jött meg. azóta 17, 21, 20 és most 19 napra jelentkezett a menzeszem és 3-4 napig tart. Semmi más panaszom nincs. Eddig a betegségem és az abból adódó késés számlájára írtam a rendszertelen ciklust, de most már kezd komolyan aggasztani. Ami még fontos lehet, hogy a nemi életem igen ritka, mert a párom külföldön dolgozik és csak 6-8 hetente jár haza. Mi lehet ez Ön szerint? Mit tegyek? Lehet komoly betegség áll a háttérben? Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Jancsik Anikó!

Ennyivel a betegség után be kellett volna álljon a ciklus. Ezért javasolt hormon vizsgálatok elvégzése.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

https://www.speedmedical.hu/vervetel-labor-vizsgalat

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt doktor úr/nő!
Nemrég épp a peteeresem idején részt vettem egy szűrő vizsgálaton, ahol huvelygyulladast diagnosztizáltak, Clion kupot kaptam a férjem pedig krémet, arra az esetre ha a gyulladást valamilyen fertőzés okozta volna. A vizsgálat előtti napon, mivel akkor még nem nagyon voltak tünetek, együtt voltunk a férjemmel, S most minden jel arra utal hogy teherbe is estem. Aggódom, veszelyeztetheti- e a magzatot a fogantatás idején meglévő gyulladas/fertozes/ vagy az azt követő gyógyszeres kezelés. Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kis Virág!

Biztos lehet benne, hogy sem az esetleges gyulladás sem a kezelés nem lesz a kialakuló magzatra rossz hatással.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5