Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm!
2019-ben ultrapro hálót kaptam a hasfalba sérvek miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a hálóval lehet e babát vállalni? Ha igen kockázatos lenne e?
Köszönöm szépen a válaszát!
Matáné Horváth Erika

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Erika!
Vállalható a terhesség, javaslom a behelyezést végző sebész véleményét is kikérni aki jobban ismeri a részleteket. A terhességet nem veszélyezteti, de sérv képződése előfordulhat.
Kedves dr.nő/dr.úr!
Pozitív lett a terhességi tesztem.A kérdésem az lenne,hogy heti 3-4szer szoktam napi 5km-t kocogni azt továbbra is folytathatom?Nem ártok vele?
Nagyon köszönöm válaszàt!
Brigi
Brigi

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász, életmód orvos
Kedves Brigi,

Gratulálunk a terhességéhez.Nyugodtan fusson, nem árt sem Önnek, sem a babának.

Az intenzitással kapcsolatban figyeljen arra, hogy a pulzusa ne haladja meg 140/perces értéket, a futás hossza időben a 30'-et

A kérdésével kapcsolatban a mellékelt oldalon kaphat további válaszokat.

https://blog.futotars.com/futas-terhesseg-alatt/
https://futasrolnoknek.hu/kismama/babat-varok-futhatok-85

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

26 éves egészséges nő vagyok, a férjemmel első babánkkat tervezzük áprilistól. Szeptember első hetében szeretnénk egy "utolsó" közös nyaralást egy nagyjából két órás repülő úttal. (Európán belül)
A kérdésem az lenne, hogy ha ez alatt az idő alatt összejönne a baba, attól még utazhatnánk repülővel? Eddig semmilyen egészségügyi problémám nen volt,a fogamzásgátlót (mistral) négy hónapja hagytam abba, a ciklusom azóta is napra pontos.
Az első és második trimeszterben még biztonságos a hosszabb utazás? Vagy nem igazán javasolják?

A válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Lia
Lia

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Lia!

Nem javasolt, de vélhetően nem történne semmi baj.
Tisztelt Doktor Úr / Nő!

33 éves vagyok, első babánkat tervezzük tavaly augusztus óta.
Korábban diagnosztizált és gyógyszeresen kezelt prolactinoma kontroll miatt beutalót kaptam az endokrinológia szakrendelésen kontrasztanyagos Sella MR vizsgálatra. Érdeklődni szeretnék, hogy veszélyt jelent-e ez a vizsgálat a fogantatásra és ezzel később a magzatra? Az ovulációm után 2 nappal lesz esedékes az MR vizsgálat. Az endokrinológus jelezte, hogy mindenképp csak akkor végeztessem el a vizsgálatot, hogyha 100%-ban kizárható a várandósság, azonban itt a teszt még nem tudja kimutatni. Nem vagyok abban teljesen biztos, hogy az esetleges megtermékenyülésre és ezzel a magzat fejlődésére lesz-e bármilyen hatása a kontraszt anyagnak, hogyha épp a vizsgálat előtt / körüli időszakban történik meg a megtermékenyülés.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Andrea
Andrea

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Andrea!

Ha lehetséges, erre hivatkozással az ovuláció előttre kellene kérni a vizsgálatot, vagy ha ismert és kezelt a prolactinoma akkor a terhesség 12. hete utánra időzíteni, vagy terhesség utáni kontroll képalkotó. A jól beállított prolactin szint fontosabb most.
Szeretném megkérdezni, hogy korábbi mellrák ( és műtét) után a terhesség alatt van értelme az esedékes kontroll tumormarkereknek, vagy a terhességben ez megnő amúgy is???
Zsuzsanna Békés

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsanna!

Igen, javasolt a tumormarkerek kontrollálása!
Üdvözlöm !

Párommal gyereket terveztünk és múlthét csütörtökön először pozitív lett a terhességi teszt eredménye és azóta az összes amit csináltam .
Január 26. -án volt az utolsó menzeszem első napja.
Mikor esedékes az első nőgyógyászati kezelés? Vagyis ultrahang.
Beke Marlena

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Marlena!
Pozitív terhességi teszt esetén -a gratuláció mellett -,az első nőgyógyászati vizsgálat célja a terhesség igazolása, a pontos helyének meghatározása Ultrahang vizsgálattal. Jövő héten jelentkezzen be vizsgálatra, ekkor lesz kb. 5 hetes a terhesség. Terhesvitamin / folsav pótlás javasolt.
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

23 éves vagyok és már pár éve a menstruációm minimális eltérésekkel a 28. napra jött meg. Az elmúlt két hónapban azonban ez megváltozott, körülbelül egy hetes késéssel jött meg a szokásos vérzés.
Pajzsmirigy alulműködés miatt minimális mennyiségű hormont szedek már másfél éve, Ön szerint ennek lehet közé a problémához? Illetve ez problémának tekintendő, érdemes lenne kivizsgáltatnom a ciklus változását?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Kedves Lina!

Összefügghetnek. Érdemes konzultálni egy endokrinológussal vagy nőgyógyásszal.
Kedves Doktornő/Doktor úr!
A mai napon pozitív terhességi tesztet csináltam. Tavaly nyáron volt egy korai vetélésem, sajnos nem tudni milyen okból, de ebből kifolyólag fél szemről emelte a háziorvosom egészre a Letrox 50 nevű pajzsmirigy gyógyszerből a reggeli adagot. Körülbelül 2 éve szedem, ezáltal sűrűn megyek laborvizsgálatra is a kontroll miatt. Utoljára Január 11-én voltam, akkor a TSH értékem 4,152 lett. Vajon sürgősen kell ezzel az értékkel kezdeni valamit, hogy esetleg nehogy megtörténjen mégegyszer, ami tavaly vagy van rá esély, hogy megmaradjon a magzat? Nagyon szeretnénk a babát, várná Őt a kistesója.:)

Nagyon szépen megköszönném, ha bármi tanácsot vagy kiindulási pontot tudna ezzel kapcsolatban számomra adni.

Köszönettel: Bánhegyiné Molnár Katalin
Kedves Katalin!

Vélhetőleg minimális mennyiségben emelni szükséges a gyógyszert. Érdemes konzultálni erről egy endokrinológussal vagy nőgyógyászával.
Tisztelt doktor úr/doktor nő!

Lassan 5 hónapja voltam egy enyhe lefolyású covid-ban, azóta egy ideje azt vettem észre, hogy a menstruációm megváltozott és kevesebb vérmennyiség távozik a szervezetemből, mint a megszokott. Korábban gombás fertőzésem és stresszes időszakom is volt. A ciklusaim 25-27 naposak, ritka a 28 nap. Gyengébb görcsök az első két nap barnás pecsételéssel jönnek, harmadik nap erősebb alhasi görcsök és kevés vér távozik 5-dik vagy 6-dik napig. 30 éves vagyok, és nem hiszem, hogy a testsúlyom az oka ennek. Nincs szexuális kapcsolatom.
A kevés mennyiségű menstruációnak mi lehet az oka és kell vizsgálni, kezelni? Vajon az befolyásolja a termékenységet, ha a későbbiekben szeretnék gyereket vállalni? Kicsit félek.
Köszönöm a válaszát előre is.

Tisztelettel,
Boglárka
Kedves Boglárka!

A megszokottnál kevesebb menstruációnak lényegi jelentősége nincsen. Amennyiben nem változik várjuk rendelésünkre, ultrahang és hormonvizsgálat megfontolandó.
Tisztelt Doktor Úr!

A várandósság korai szakaszában vagyok, jelenleg még csak a petezsák és a szikhólyag látszik. PCOS-em van. Progeszteron pótlást is kapok. 3 hónapja óvodában dolgozom pedagógiai asszisztensként. Amióta ott dolgozom folyamatosan beteg vagyok, december végén antibiotikumot is kellett szednem. Jelenleg kiirattam magam táppénzre és félek visszamenni dolgozni. Véleménye szerint jogos a félelmem?

Tisztelettel:
Vivi
Vivi

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Vivi!

Ha attól tart, hogy esetleg megfertőzik a gyerekek ami hatással lehet a magzatra, ebben igaza lehet, amennyiben megtudja oldani, hogy elkerülje a közösséget legalább addig amíg járvány vagy betegség van jelen, attól Ön is nyugodtabb lesz. Ha ez nem megoldható, akkor maszk használattal és fokozott higiénés odafigyeléssel megelőzhető, hogy lebetegedjen. Minél nagyobb a terhességi kor annál inkább az ön egészségére van inkább csak hatással pl. egy vírus fertőzés, hányás-hasmenés, torokfájás, célszerű megelőzni az ismert módokon.
Az első trimeszter után, kicsit már megnyugodva szerintem visszamehet dolgozni.
Jó napot!

Lassan 1 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Elsőnek Lorellt, most 3 hónapja Altforalle -t. Azóta nincs megvonásos vérzésem a 7 napos szünetben. Ez gondot jelent? Sajnos a nőgyógyászom nem válaszol a kérdésemre. Várom válaszukat.
Előre is köszönöm.
Kedves Páciensünk!

Nem szerencsés, hogy nem menstruál. Mindenképpen érdemes lenne nőgyógyásszal konzultálnia.

Tisztelettel:

LI.
Kedves Dr. Hernádi Balázs!

Tudna e nekem segíteni esetleg abban, hogy sajnos, vagy sem túlsúlyos lányként, akinek a családjában van hormonzavaros szülő is ( túlsúlyosak többségében tehát genetika) mit tudna tenni akkor ha a menstruációja olyannyira rendszertelen, hogy:
- Fél évig nem jön meg, de aztan mikor megjön dől belőle és nem múlik el.
Vagy
- Fél évig, hol erős, hol gyenge intenzitással folyik. ( kaparás a vége rendszerint.)

A Második lehetőségnél már nem egy alkalommal végeztek el rajtam Egészségügyi kaparást, de az sem hozta helyre a dolgot ( max 1 vagy két honapig rendben van utana aztán kezdődik előről a semmi jele fél évig história). (Az elmult pár évben 1-1 alkalommal volt ilyen műtétem évenként egyszer.) Általában 7 napnál tovább szokott tartani a vérzésem. Ajánlották a Spirált is viszont sajnos számomra az megfizethetetlen főleg a cserék miatt.
Nagyon nagyon szeretném már végre megtudni, hogy mi okozza ezt az egészet. Tudom mindenki azt akarja, hogy fogyjak le, de nem tudok mert ha ránézek bármilyen kajára attól is kilókat hízok hiába fogyokúráztam vagy nem ettem semmi hízlalót mindig visszajöttek a kilók így feladtam. Évekkel ezelőtt azt mondták kicsi a pajzsmirigyem de jól működik( Mondjuk ha kicsi akkor fogalmam sincs hogyan működhet jól) ezt az orvos nem kommentálta soha, csak ennyit tudok.
Vashiányos vérszegénységben szenvedek mindemellett a magasvérnyomás is benne van ebben a dologban.
Gyógyszereket is kaptam már hogy irányítás alatt tudjuk tartani a menstruációmat, de nem használt egyik sem egy kúra használat után. Egyszer rendszerezte, de legközelebb ugyanúgy kijött a zavar és hiába azedtrm ujra abkúrát az orvos által már nem használt. Aztán volt hogy azt mondta egy doki hogy van cisztám, de aztán egy másik azt mondta, hogy már nincs semmi ciszta.
Ellenőriztetnem kellene, de olyan szerencsétlen helyzetben vagyok hogy állandó orvosom nincs. Csak a tipikus megnéz valamelyik azt jóvan alapon vagyok megálldva velük.
Vslamiféle gyulladást fedeztek fel a legutóbbi alkalommal odalent, de kezelést nem kaptam rá, csak kikapartak, majd utamra bocsátottak.
Sajnos anyagilag a magán orvosokat nem tudom megfizetni, mert nem keresek konkrétan annyit sőt inkabb mondom hogy csoróbb vagyok mint kéne. De jó lenne végre ha nem szenvednék ezzel a menstruációs problematikával. Jó lenne végleg elzárni ezt a helyzetet, mert nekem tele a hócipőm ezzel, hogy lesem várom, de semmi aztán mikor nem számitok rá felbukkan és akkor nem múlik el. Szóval nemtudom hogy esetleg tudna e nekem ebben valahogy segíteni.

Ezerszeresen megköszönném ha Emailben válaszolna.
Hálával: Karcub Katalin.
Karcub Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Katalin!

Életmód váltással jelentősen javíthat ezen a problémán. Nem fogyókúrát javaslok hanem rendszeres mozgást, akkor is ha jelentős súly vesztésre nem számít. Séták pl.
Gyógyszeres kezelésnek, feltételezve, hogy a szövettani eredmények negatívak voltak egy hormon tartalmú spirál valóban megoldás lehet ami 5 évig lehet fenn, egyszeri nagyobb költség valóban.
Ha ez nem jön szóba a Barátcserje kivonat bármilyen formája segíthet, ugyanakkor egy endokrinológiai felülvizsgálatát is javaslom.
Jó napot!
A barátnőm PCOS-es, szed fogamzásgátlót, a betegség miatt ha jól tudom hogy helyre rakja a hormonjait. Úgy tudom a PCOS megnehezíti a fogantatást, a fogamzásgátló nyílván ugyanezt biztosítja, ennek ellenére nem merünk gumi nélkül szexelni. Mennyire kell aggódnunk hogy baj lesz ha nem használunk gumit ? Nagyjából mennyi az esélye annak hogy teherbe essen ha nem használunk gumit?
Botond

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász, életmód orvos
Kedves Botond!

Jó lenne tudni, milyen gyógyszert szed a barátnője.

Az ilyenkor szedett készítmények egy része fogamzásgátló tabletta.

Nem csak a hormonháztartás megfelelő egyensúlyát biztosítják, de pontos szedés esetén védelmet is nyújtanak a nem kívánt terhességgel szemben.

Ha fogamzásgátló tablettát szed a barátnője lehetséges, de nem indokolt az óvszer használata.

Üdvözlettel

dr Margitai Barnabás
Tisztelt Doktor Úr!
55 éves nő vagyok, több, mint 10 éve méhen belüli fogamzásgátló eszközt rakattam föl. Az utóbbi hónapokban hosszan tartó, de nem nagy mennyiségű vérzésem volt, ami miatt három héttel ezelőtt nőgyógyászati vizsgálatra mentem.
Az ambuláns lapon szerint ezt állapították meg: TAS: 12 cm-es adenomyoticus uterus cervix hossza 5 cm-es, elülső falban, jobb oldalon 20 mm-es myomagóc látható, subser. Üregben IUD látható.
Vérzészavar, illetve a több mint 10 éves viselt IUD miatt műtétre írtak ki, erre két hete került sor. A zárójelentés szerint IUD eltávolítást és curettage-t végeztek iv. anaesthesiában.
Ma megkaptam a szövettan eredményét, de majd csak 4 hét múlva kell az eredmény megbeszélése miatt jelentkeznem a nőgyógyászaton.
Én viszont már most aggódom, mert nem tudom, hogy mit jelent, nyugodtan kivárhatom-e a 4 hetet, vagy van olyan probléma, ami miatt hamarabb kellene elmennem.
Az eredményem a következő lett:
Kórszövettani vélemény: Ecto- és endocervicalis nyálkahártya részletek. Irregulációs proliferációs fázisképű endometrium és kevés myometrium fragmentum. Polypoid endometrium részletek, stromális fibrosissal proliferáló tágult mirigyekkel. Dg.: Polypus endometrii. Szabálytalan proliferációs fázisképű endometrium. BNO kód: N8400 Méhtest polypus
Elnézését kérem, amiért a levelem ilyen hosszúra sikerült, de így talán Ön is könnyebben „rálát” a problémámra.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Erzsébet
Erzsébet

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász, életmód orvos
Kedves Erzsébet!

A lelete miatt - "Kórszövettani vélemény: Ecto- és endocervicalis nyálkahártya részletek. Irregulációs proliferációs fázisképű endometrium és kevés myometrium fragmentum. Polypoid endometrium részletek, stromális fibrosissal proliferáló tágult mirigyekkel. Dg.: Polypus endometrii. Szabálytalan proliferációs fázisképű endometrium. BNO kód: N8400 Méhtest polypus" - nem kell aggódnia, a szövettani eredménye rendben van.

A 4 hetet nyugodtan kivárhatja, nincs további teendő.

Amennyiben panaszai jelentkeznének (bő vérzés), korábban keresse fel a kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

Margitai Barnabás dr
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
A segítségét szeretném kérni az alábbi témában.
Rendszeres 28 napos ciklusaim vannak.
Utolsó menstruáció 03.03.
03.29-én erős pozitívat teszteltem (terveztük a babát) aminek nagyon megörültünk, szerencsére nem is jött meg 31-.én a vérzésem. Aznap (31.én) nézettem önszántamból egy HCG szintet aminek az értéke 438 volt. Rá 4 nappal később elmentem megint akkor már 3091 volt!
Peteérésem általában a ciklus 12-14. napján szokott lenni de most nem néztem ovulációs teszttel.
A kérdésem az lenne hogy nem túl magas ez a HCG érték ahhoz képest hogy aznap elvileg csak 4 hét 4 napos voltam? Jövőhét elején van időpontom a nőgyógyászomhoz de kicsit aggaszt ez a magas érték. Se barnázás, se vérzés nincs, néha enyhe menstruáció szerű görcs és alhasi feszülés. Ezen a magnézium segíteni szokott.
Azt tudni kell hogy tavaly volt egy terhességem (első baba lett volna, 31 éves vagyok) aminél kiderült hogy sajnos Down-szindrómás a baba így azt nem vállaltuk és most rettegek hogy minden jól alakuljon... (bár azt mondták akkor hogy ez sajnos csak egy véletlen lehetett).
Ön szerint normális ez a magasabb HCG érték a 4. héten vagy utalhat valamilyen problémára?
Segítségét előre is köszönöm!
Ágnes

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Ágnes!

Minden bizonnyal rendben lesz ez a terhessége. A Bhcg emelkedés megfelelő, és mivel az ovuláció ideje nem ismert emiatt ne aggódjon. A Down ismétlődésére csak akkor van esély, és akkor is kicsi, ha instabil kromoszóma áll a háttérben, mert egyébként valóban nem öröklődik.

Dr. Hernádi Balázs
Kedves Dr. Úr!
Elég rég óta folyamatosan felálló hüvely gyulladásom van. Több orvos is árra kezelt. Túrós, néha ragadós folyás, nagyon viszket a hüvelyem és a körülötte levő intim terület. Ar sok mindennel kezeltek de nem lett jobb, csak egy kis időre. Nemrég voltam egy magán szakrendelésen ott azt mondták hogy allergia okozza, és hogy ne egyek cukrosat, szénhidrátot. De az a baj, hogy 18 éves vagyok, és vékony testalkatú, ha elkezdeném a diétát félek hogy lefogok nagyon. Pár év múlva szeretnék kisbabát.
Hallottam az ezüstkolloidról, hogy jó a gombás fertőzés ellen. Most az lenne a kérdésem Dr. Úr, hogy azt én el e kezdhetném szedni? Nem lenne baj belőle? Tanácsát mielőbb várom. Tisztelettel, Diána.
Kedves Diána!

A két probléma (gombás hüvelyfertőzés, barnás pecsételés) valószínűleg nem függ össze egymással.

Amennyiben a barnás pecsételés jelentkezik ismételten a ciklus közepén három egymást követő hónapban, forduljon nőgyógyászhoz.

Tisztelettel:

Margitai Barnabás dr
Tisztelt dr. Úr/ dr. Nő!
19 eves vagyok. Azért fordulok Önhöz, mert van egy gombás fertőzésem.
Voltam orvosnál és felirat 4 hónapnyi kezelést,
bórsavas kúpot kell használnom.
Április végén fog letelni.
Viszont amikor felhelyeztem egy kúpot akkor másnap barnás folyás jelentkezett, ez egy hete volt és azóta is tart. ( akkor voltam ovuláció előtt 3 nappal ) enyhe hasfájasom is van.
Ma már nem tapasztaltam sokat csak egy kevés volt a fehérneműn.
Nem tudom mitől lehet.
Elkezdtem vitamint szedni körülbelül fél hónapja, eddig semmit nem szedtem és gondoltam lehet hogy ezzel lesokkoltam a szervezetem.
Félek, nagyon hogy mi baj lehet.
Orvoshoz természetesen menni fogok.
Ön szerint mi lehet a baj?
A menstruációm még majdhogynem egy fél hónap múlva kell hogy jöjjön.
Lehet a sok kúp végett van ez?
Remélem tud segíteni.
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Diána!

A két probléma (gombás hüvelyfertőzés, barnás pecsételés) valószínűleg nem függ össze egymással.

Amennyiben a barnás pecsételés jelentkezik ismételten a ciklus közepén három egymást követő hónapban, forduljon nőgyógyászhoz.

Tisztelettel:

Dr. Margitai Barnabás
Kedves Doktor úr!

45 éves vagyok, kb. 40-41 éves voltam amikor elkezdődött nálam a klimax. A családunkban anyai ágon mindenkinél korán jelentkezett, így számítottam erre én is, már egy éve hogy nem is menstruálok. Egészen idén nyárig teljesen jól tudtam kezelni a hőhullámaimat, egyéb klimaxal kapcsolatos problémáimat gyógynövényes szerekkel. Nyártól azonban elkezdődött a pokol. Semmilyen szer nem hatott, a hőhullámok egyre elviselhetetlenebbé váltak, szinte folyamatosak voltak éjjel-nappal. Ehhez társult a többi probléma, az ízületi fájdalmak, a csontjaim is szinte már égtek, az idegességtől, feszültségtől is szenvedtem. Az arcom rosaceás lett, így a hőhullámok miatt állandóan ég, fáj, kivörösödik. A nőgyógyászom Ladybon tablettát írt fel, hogy ez majd segít. Sajnos eltelt több, mint egy hónap, a helyzet szinte változatlan, már akkor is szakad rólam a víz, ha nem jönnek a hőhullámok. Már pajzsmirigy vizsgálaton is túl vagyok, ott nincs semmi gond. Szeretném kérdezni, hogy a Ladybon tablettának már kellett volna hatni ennyi idő után, vagy lehet, hogy más gyógyszerre lesz szükségem?
Lilla

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász, életmód orvos
Tisztelt Hölgyem,

A panaszai nem tipikusak az életkora alapján. A korai menopauza tüneteit mutatja.

Javasolt hormon vizsgálat, megállapítandó valóban hormonális változások okozzák-e a tüneteit. Javasolt csontsűrűség vizsgálat, emlő vizsgálat (mammographia) a nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang vizsgálat mellett. Amennyiben az alkalmazott terápia (Ladybon) nem segít, javasolt más hormonpótló készítmények alkalmazása, szükség esetén dózisuk emelése átmenetileg.

Üdvözlettel:
Dr. Margitai Barnabás
Tisztelt Doktor Úr!

57 éves vagyok és 2020. szeptemberében perimenopausalis vérzési rendellenesség miatt curettage történt, szövettanból korlátozottan diagnosztikus minta, dysplasiara negativ cervicalis szövetelemek, és basilis endometrium metaplasticus hámeltéréssel igazolódott. UH: uterus 8,61x5,28x6 cm. Az uterusban 5 db különböző méretű myomgóc látható. Az orvosom a méh eltávolitását javasolja, mely a jelenlegi járványügyi helyzetben nem lehetséges. Kérdésem az lenne, hogy várhatok e a műtéttel hónapokat esetleg, vagy keressek fel egy magánklinikát a műtét elvégzése céljából.
Köszönettel: Judit
B.Judit

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász, életmód orvos
Kedves Judit,

A leírtak alapján a szakorvosa által javasolt méheltávolítás komolyan megfontolandó. Az életkora, a méh mérete, a jelentkező vérzészavar, a szövettani vizsgálat eredménye együtt indokolttá teszik a javasolt műtétet. A kérdés hol és a mikor? További panaszok, vérzészavar, alhasi fájdalom esetén javasolt a 3 hónap elteltével elvégezni a műtétett. Addigra reményeink szerint a kórházak működése rendeződik, műtétre elő tudják jegyezni állami intézetben is. Amennyiben nem kap műtéti időpontot, érdeklődjön magánklinikákon.

Üdvözlettel:
dr. Margitai Barnabás
Tisztelt dr. Hernádi Balázs!
Több sikertelen beültetésen vagyok túl, melyeket számos vizsgálat, miómaeltávolítás is megelőz. A ciklusom többnyire 28 napos, azonban félidőben és menzesz előtt legalább egy héttel pecsételő barnás folyás van. A ciklus legtöbb napján érzek enyhébb menstruációs fájdalmat. Minden sikertelen beültetésemnél erős menstruációs fájdalmakat(deréktáji, görcsös mindjárt megjön érzés) éreztem, miután petesejtleszívás követően a kezelést Utrogestannal vagy Crinone géllel folytatták. Előfordult, hogy már a beültetés éjszakáján is felébredtem deréktáji fájdalmakra. Ön szerint ilyen "tünetek" mellett lehet-e egy beültetés sikeres, érdemes-e újabb lVF programmal foglalkoznom. Előre is hálás vagyok a válaszáért!
Ella

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ella !

Ha nem volt még eddig akkor egy méhtükrözést is javaslok a következő lombik előtt.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :
Tisztelt doktorúr !A citológiám p3 lett fertözés virus gyulladás !klion 250tablettát kaptam rá ,ez segíteni fog ??
Tisztelt Tombor Ibolya!


Javaslom egy Betadine hüvelykúp kúrával kiegészíteni – egy hétig 2x1, közben ne legyen se menzesz se együttlét – utána 6 héttel kontroll cytologia, mely eldönti sikerült-e a kezelés. Amennyiben nem méhnyak váladék tenyésztés, és célzott kezelés végzendő!

Készséggel állunk esetleg rendelkezésére.
Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel

Dr . Hetényi Gábor
Tisztelt Dr úr! Voltam atjarhatosagi vizsgálaton és az egyik oldalon el van zarodva a petevezeték a másik oldalon is nagyon nehezen ment át a kontraszt anyag kb 8-11 "mm re nyílt meg az orvos azt mondta hogy csak beültetés lehetséges én nem szeretnék egyből lombikra menni van e még más megoldás? 39 éves vagyok válaszát előre köszönöm.
Faragó Anikó

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Aniko!

Én is asszisztált reprodukciós eljárást ajánlok, ezek közül is az IVF-ET-t.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész. nőgyógyász
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Napra pontosan 2 hete volt leep műtétem hpv 16 miatt.
Minden rendben volt, meg aznap hazaengedtek. Pici hasfájas es faradekonysag volt amit ereztem.
Szombaton es vasarnap barnas pecsetelgetest tapasztaltam, ( műtet utani 10. Napon ) aztan pedig vérzést, kb menses mennyisegűt. Nem bűzös nem darabos, de ijesztő. Ciklus kozepen vagyok, tehet 2 het mulva kellene hogy megjojjon. Szovettan eredmeny majd jovo heten lesz. Telefonon azt mondta az orvos, hogy ez termeszetes folyamat es lehet a peteérés is kozrejatszik de en nagyon aggódok.
Ön szerint ez miert lehet?
Termeszetes folyamat es sebgyogyulas, hamarabb jott meg, vagy valami baj van?
Valaszat elore is köszönöm.
Tundi
Tündi

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tünde!

Ezután a műtét után elképzelhető vérzés, ha néhány nap alatt nem csökken a mennyisége mindenképp jelezze orvosa felé. Ha nem szed fogamzásgátlót akár a mensese is megjöhetett előbb.

Üdvözlettel :
dr. Hernádi Balázs
szülész, nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Nőgyógyászom 3-5 ciklusnapi hormonvizsgálatot, és cukorterheléses vizsgálatot rendelt el, melynek eredményei:
TSH: 2,789 mIU/l, LH: 9,56 U/l, FSH: 8,64 U/l, T4: 10,36 pmol/l, T3: 5,29 pmol/l
Prolaktin:292,9 mIU/l, Ösztadiol: 143,4 pmol/l, Progreszteron: 3,1 nmol/l, Tesztoszteron: 1,7 nmol/l, AMH: 8,73ng/ml, SHBG: 56,2 nmol/l
Glükóz: 0: 5,7, 60: 9, 120: 6,6, (nmol/l) Inzulin: 0: 5,1, 60: 41,9 120: 48,7 (mlU/l).
Felkerestem egy endokrinológus szakorvost, aki arról tájékoztatott, hogy nem szükséges szigorú diétát tartanom. Párommal családot tervezünk, kérdésem volna, hogy az értékeim megfelelnek-e?
Kedves Nagy Zsuzsanna!

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Szakorvosaink nem az ön laborleletét hanem Önt kezelik, így szívesen állunk rendelkezésére egy vizit keretében, ahol megtudják beszélni személyreszabott és megfelelő kezeléseket amennyiben szükséges.

Tisztelettel:
Barabás Valéria
Kedves Dr.Nő!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi változásnak mi lehet az oka:
Tavalyi terheléses értékeim:
Vc 0’ 5.6
60’ 4.5
120’ 4.6
Inzulin 0’ 5.2
60’ 28.5
120’ 13.6
Erre merckformin xr 1000-et írt fel a szakorvos, amelyet január elejétől szedek illetve pajzsmirigy alulműködés miatt syntroxynt (75mg) is szedek több éve már. Jelenlegi eredményeim:
Vc 0’ 5.8
30’ 11.5
60’ 10.6
90’ 8.2
120’ 4.5
Inzulin 0’ 9.45
30’ 89.5
60’ 94.9
90’ 55.5
120’ 13.5
A fentiek mellett tartom a sport+diéta (140-160 g ch) diétát olyan 85%ban.
Mi okozhatja az értékek emelkedését? A tsh szinten 1.5volt most, a többi pajzsmirigy értékem rendben van.
Tüneteim: menstruáció elmaradása, hízás.

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Dóra!

A szénhidrátanyagcserét, amint leírta valóban a diéta és a mozgás erőteljesen befolyásolja. De ezen kívül érzékenyen tud reagálni a stresszre, fertőzésre, stb.
Hogy az Ön esetében mi lehet a befolyásoló tényező azt egy személyes konzultáció keretében tudnánk kideríteni.

Üdvözlettel:

Dr. Borus Hajnal

belgyógyász,diabetológus
Tisztelt doktorúr/doktornő
Mert van az hogy ha pisilek nagyon csip, faj es van mikor nagyon viszket de mar anyira hogy a siras kerulget es egesz nap erzem ezt a fajdalmat az intim részen. Ezt bekenhetem valamivel vagy szedjek ra valami gyogyszert esetleg? Koszonom szepen a valaszat!
Kiss Ramona

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kiss Ramona !

Hólyaghurut lehet a háttérben, tőzegáfonya tabletta javasolt ebben az esetben.
Panaszai nem szűnnek meg akkor fizikális vizsgálatra lesz szükség.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dr. Hernádi Balázs!

Egy kedves ismerősöm ajánlotta Önt. Szeretném kérni a véleményét vagy segítségét. Röviden leírom mi a problémám.
10 éve császármetszéssel született kislányom. Azóta nem sikerül újból teherbe esnem. 4 db lombik kezelésen vagyunk túl. Az utolsó sikeres volt viszont mint később a kezelőorvosom elmondta a katéter amivel beültetik az embriót elakad a császáros hegemben, így nem került megfelelő helyre. Ugyan megtapadt, de abortusszal végződött hegterhesség miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy okozhatja-e a heg a meddőségem illetve érdemes lenne-e műteni vagy lehet-e orvosolni ezt a problémát, ha egyáltalán tényleg a heg miatt nem jut el a megfelelő helyre az embrió beültetésnél.
Hysteroscopiás és salina -Hy-Co-Sy vizsgálatom is volt. Hysteroscopia Abrasio eredmény: Kellő előkészítés után hysteroscopiát végeztünk, amely során láttuk, hogy az uterus ürege szabályos, bedomborodó góc nem látható. Az endometrium, proliferatios. A tubaszájadékok látótérbe hozhatóak, szabadok. Salina-Hy-Ci-Sy eredménye: amely során láttuk, hogy az uterusűr szabályos, bedomborodó góc nem látható. A császármetszés hegvonalának vastagsága 3,5 mm

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Zsuzsanna

Balog Zsuzsanna

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsa!

A hegterhesség császár után létrejöhet, de kimetszését és újra varrását akkor végezzük ha hegsérv alakul ki ( isthmocele), ezután fél év - év a gyógyulás amit ki kell várni. Javaslom más meddőségi specialista felkéréseset is, mert meg ilyenről nem hallottam (elakad a katéter). A hegvonal vastagsága megfelelő.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Üdvözlöm dr. ÚR.
29 Hetes kismama vagyok, sajnos terhességem előtt kB. 2 hónappal 2 es típusú cukorbetegnek nyilvanitottak. Szedtem a Merckformint 1000 rest de a nőgyógyászom leallitotta, kB. 4-5 honapos an. Most nem szedek semmit, nincs inzulin se probalom tartani a 150 g ch - t amit talán meg se eszem 1nap.Kerdesem az lenne hogy keton van a vizeletembe ez a diéta miatt lehet? És voltam cukor profil vizsgálaton, ezek az eredmények : ÈHGYOMRI-6,3
REGGELI UTÁN - 6,7
TÍZÓRAI UTÁN - 6,2
EBÉD UTÁN - 5,5
UZSONNA UTÁN-5,3
VACSORA UTÁN - 7,2
A kórházban azt mondták 4nem jó eredmény. De a diabateszem pedig azt mondta maradok így nem kell inzulin. Talán az esti több kicsit. Hozzá teszem 8 kilót fogytam, diéta betartasaval. Várom az ön véleményêt mert már nem tudom mit gondoljak jó e amit csinálok a babának főleg. Köszönöm előre is
Ágnes

Dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Ágnes !

A Merckformint terhesség alatt nem lehet szedni, helyes, hogy leállították. Úgy látom hogy nagyon szigorúan diétázik, de ez így nem jó, mert aceton jelent meg a vizeletében és fogyott. Feltétlenül szükséges a szénhidrát mennyiség megemelése, még akkor is ha emiatt inzulin kezelés szükséges. Javaslatom hogy napi 160 g szénhidrát taralmú diétát mindenképp egyen meg. Emellett szükséges a rendszeres vércukor mérés reggeli ebéd vacsora előtt és után. Amennyiben vércukor értékei meghaladják a 7,0 mmol/l-t és a vizeletben marad az aceton és fogy, feltétlenül jelentkezzen diabetologiai szakrendelésen. Emellett fontos a rendszeres laboratóriumi ellenőrzés is a fruktozamin szint mérése havonta.

Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta
Tisztelt Doktor/nő!
A Hpv szűrés eredménye pozitiv lett - a 45-ös. A doktornő aki csinàlta azt mondta ez nem az agresszív fajta. Viszont bàrhol utánaolvastam ezt magas rizikòfaktorhoz sorolják, illetve a rákot okozó pár fajtához. Érdemes még egy szűrést csinálni? (A közvetlen előtte lévő rákszűrésnél a kenet minősítése korlátozott volt- "technikai hibák", beukszelve pedig a HSIL volt. ) Mit lehet tenni a gyógyítàs érdekében? Szeretném több hozzáértő orvos véleményét meghallgatni. Nagyon köszönöm előre is a választ. Üdvözlettel
Forizs Renata

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Forizs Renáta !

A HSIL egy súlyos atípia, magas kockázatú HPV nélkül is a conisatio lehet a megoldása. Kontroll javaslok.
Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
1 hónapos terhes vagyok , viszont néhány napja hüvelygombára jellemző tüneteim vannak (nincs folyásom, de égő, viszkető érzésem van). A nőgyógyászom Gyno Pevaryl kúpot adott, viszont elbizonytalanodtam, mert a betegtájékoztatóban az szerepel, hogy az első trimeszterben nem szabad használni. A nőgyógyászom szerint viszont nyugodtan használhatom. Ön mit tanácsol? És ha nem szabad használni, akkor mit tegyek? Nagyon szenvedek a tünetektől. Köszönettel, Vitvera Dóra
Tisztelt Asszonyom!Minden készítményre ráírja a gyártó, hogy nem használható!

Mérlegelendő a szükségesség, de egyetértek a kollegával hogy szükség esetén használható.

Javulást kívánva, üdvözlettel

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dr úr. 5 hete feltaro méheltavolitasom volt mióma miatt. Szövettani tubaban kezdődő subepithelialis fibrosis jelei vannak. Ez mit jelent? Köszönöm előre is válaszát
Olàh Mònika

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Oláh Mónika !

A Myoma jóindulatú betegség, a méhizom kötőszövetes elfajulása. A fibrosis szintén kötőszövetes átalakulást jelent, nem jelent onkológiai kockázatot.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!
27 éves vagyok, és pár hete kiderült, hogy endometriózisom van. A nőgyógyászom felírt egy Dienille nevű tablettát, amit fél évig kell szednem, folyamatosan. Érdeklődnék, hogy folyamatosan szedhetem-e szünet nélkül 6 hónapig? Nagyon elbizonytalanodtam, mert egy másik nőgyógyász azt mondta hogy ez a gyógyszer nem való erre a betegségre. Már 4. napja szedem, és nem tudom mitévő legyek. Soha nem szedtem még fogamzásgátlót, és a betegtájékoztatóban semmi nem szerepel arra vonatkozóan, hogy hogyan kell szedni a gyógyszert endometriózis esetén. 1-2 év múlva nagyon szeretnénk a párommal gyermeket, azonban a műtétet semmiképpen nem szerettem volna választani.
Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Üdvözlettel,
Bettina
Bettina

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bettina!


Az endometriosis egy progresszív betegség, nem írta le milyen típusú van önnek, de általában a műtét az elsődleges kezelése. Ha ez nem jön létre akkor a Dienille egy jó választás, de leginkább műtétet követően! Általában ha ellenjavallt a műtét, akkor is szóba jön a hormon terápia, ezek köze tartozik a fogamzásgátlók csoportja is, de elsődlegesen valóban nem ezek a leghatékonyabbak. A megfelelő kezelés kiválasztása, az életkortól, panaszoktól és a fertilitási szándéktól, valamint a páciens műtéthez való hozzáállásától függően változik. Ezért kapott Dienillet.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Tisztelt Cím,


Egy gyakran - minden szexuális együttlét után - visszatérő probléma kapcsán keresem Önöket. Nagyon örülnék, ha tudnának megoldást találni rá.

Szex után már 1 órával érzem az alábbiakat: belül a hüvelyem megduzzad, folyásom van, ami ragacsos, nyúlós, de nincs szaga. Később fáj az alhasam és a derekam is. Irrigálni szoktam teafaolajjal, ill használok néha Gynophilus kapszulát.

Tavaly nyáron egy együttlét óta van ez, azelőtt soha nem fordult elő.

Nagyon kellemetlen, hiszen ha belegondolunk, hogy hetente többször szeretkezik az ember, akkor ezzel nem lehet együtt élni sehogy ...

Nem gombás fertőzés, az biztos, nem viszketek, de a fenti tünetek mindig, kivétel nélkül előjönnek. Néhány nap alatt helyrejön az irrigálásnak hála. Sajnos volt már, hogy a veséimbe sugárzott a fájdalom, antibiotikumot is írt fel emiatt nőgyógyász, amitől viszont elgombásodtam, így arra is kellett vennem hüvelykapszulát.

Mi lehet a gond? Számomra az nem megoldás, amit az orvos mondott, hogy óvszert használjunk. Ez így nem normális, nem lenne szabad átélnem ilyen tüneteket. Vagy mostantól ez vár rám, mondjak le a szexről? Úgy vettem észre, hogy teljesen mindegy, mi hatol be a hüvelyembe, a tünetek mindig ugyanazok és nagyon gyorsan jelentkeznek. Az sem megoldás, hogy folyton irrigálok és veszem a drága hüvelykapszulákat.

Válaszukat előre is köszönöm!

Köszönettel,
Krisztina
Krisztina

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Krisztina !

Mindenképpen javaslok egy STD szűrést nőgyógyászati vizsgálat keretében!


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz hogy '18 novembere óta kivizsgálásokra járok.( 29 éves vagyok) Több hétig tartó vérzéssel kezdődött az egész, majd heves jobb borda alatti fájdalmak miatt küldtek UH-ra. Ott találtak először a jobb petefészken ciszta jellegű képletet, ezt követte további uh-vizsgálat, ct, vérvételek... Az eddig elkészült vizsgálatok eredmény összegzése:
Ca-125: 337U/mL.
Hasi-kismedence CT: kisfokú hepatomegalia. Enyhe steatosis hepatis. A májban látható két apró hypodens képlet a vizsgálattal biztonsággal nem karakterizálható , de valószínű cysta. A szokottnál kissé nagyobbszámú kis nyirokcsomó paraaorticusan, néhány kis nyirokcsomó mindkét oldalon a medencefal mentén, nem feltétlenül kórjelzők. Vastag falú, sűrű, a kontraszt anyagot nem halmozó bennékű cysta jellegű képlet a jobb petefészekben. Apró köldöksérv. Laparoscópos műtét javasolt (Endometriosis?)
Gynecocytológiai lelet: P3-CIN1
Alhasban késszúrás szerű, olykor görcsös fájdalmaim vannak, sokszor szemérem csontból combba kisugárzik ez általában tompább de hirtelen fájdalmak, sokszor szédülök és hányingerem van. Sűrű és mennyiségben is sok sárga ragacsos folyásom volt hónapokig, ez most csökkent hüvelytabletta miatt. A közérzetem már rettenetes és kb 10kg-ot híztam pár hónap alatt és eddig ülő munka mellett alig voltam 50kg fölött.
A műtétem sajnos megint heteket csúszik(a doktor keze megsérült) . Várjak megint heteket, vagy keressek másik orvost aki a műtétet elvégzi?
Válaszukat köszönöm!
Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Katalin!


HPV szűrésre, cytológiai kontrollra valamint kolposzkópos vizsgálatra van szükség.
Ami a petefészek-képletet érinti valóban a műtéti megoldás a javasolt, de csak kivizsgálást követően!

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Krónikus hüvelygomba fertőzésben szenvedek.Évek óta tart,végigcsináltam 5 éve egy Itraconazol kúrát,kaptam Lactobaccylus védőoltást,de sajnos semmi változás!Nem váltogatom a partnereimet,férjnél vagyok,a partnerem is kivizsgálásra került,nem mutattak ki nála semmi problémát.Kb.2 hete vérvételen is voltam,mindent rendben találtak.Ha nedves a hüvely,nem szükséges,hogy szexuális kapcsolatot létesítsek a partneremmel,azonnal előjön.Jelenleg havonta küzdök vele!Kezelem kúpokkal,majd idő kérdése és újra előjön.Hüvelyflóravisszaállítás a kezelés után rendszeres,sikertelenül.Borzasztóan el vagyok keseredve,egyszerűen eddig senki nem tudott megoldást javasolni..Van tanácsa Doktor Úr,hogy mi az,amit még kipróbálhatnék?Nem tudom elfogadni,hogy nem tudok megszabadulni tőle!😔Előre is köszönöm!
Tisztelettel
Mészáros Krisztina

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Krisztina!

Amennyiben korábban nem volt STD-szűrés, akkor javasolnám annak elvégzését Önnél és a partnerénél is.
Nőgyógyászati vizit alkalmával el tudjuk végezni Önnél az említett szűrővizsgálatot.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Most január 17.-én voltam terheléses cukorvizsgálatn.. Eredményem a következő:glükoz0 tehelés elött 4,6 terhelés után a glükoz 60-as 9,7 a 120 perces 7. inzulin 0 terhelés elött11,8 a 60 perces 121,3 mármint terhelés után, a 120 perces 65,5. Mit jelentenek ezek az eredmények?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Alács Pálné


Kedves Alács Pálné !


Az értékek Inzulinrezisztenciára utalnak.
Viziten belül tudjuk fogadni Önt a CukorbetegKözpontunkban vagy Életmód Orvosi Központunkban , ahol inzulin értékét beállítják és életmódbeli tanácsokkal ellátják.

Üdvözlettel:
Dr. lőrincz Ildikó
szülész- nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr / Nő!
2018. decemberében rosszindulatú pajzsmirigy daganat miatt a teljes pajzsmirigyemet eltávolították. A szövettani eredmény igazolta a rosszindulatú daganatot, valamint áttétet képzett egy nyirokcsomóban, de azt is eltávolították. Márciusban kapom meg a radijód terápiát. Az lenne a kérdésem, hogy a terápia miatt érdemes petesejteket előtte lefagyasztatni, valamint a terápia után mennyivel eshetek teherbe?
Köszönöm!
Tisztelt Kántor Rebeka!


Tudomásom szerint nem szükséges, de mindkét típusú válaszra számíthat a terápiát végző teamtől.


Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
En 25 eves vagyok, es Angliaban elek. December kozepen voltam itt rakszuresen ami sulyos diszkariozist alapitottak meg. Elkudtek colposcopiara es biopsziat is vegeztek, annak az eredmenye CIN2 lett. Most hetfon voltam, 3 opcio kozul valaszthattam, 1.nem csinalnak semmit, 2.thermoculalogation, 3.LLETZ. En az eslot valasztottam ami azt jelenti hogy 6 honap mulva vissza megyek, es ujra nezik. Az lenne a kerdesem hogyha haza megyek es otthon is megneztnem magam lenne e ertelme?
Valaszat elore ia koszonom!
Szep napot!
Veronika Kneifel
Tisztelt Kneifel Veronika!

Az Ön által ismertetett eredményeket csak részletes anamnézis felvételt és fizikális vizsgálatot követően tudjuk véleményezni.
Készséggel állunk rendelkezésre, hogy egy szakorvosi vizit keretében bővebb tájékoztatást tudjunk Önnek adni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Dr úr ! Dr nő! 43 eves vagyok. Jelenleg három 1,4 illettve 2,5 cm es myomak vannak a mehemben. Melyek kifele nönek igy nyomják a szerveim. Jelenleg 2 hónapja menzeszem elmaradt. Es van egy ketrekeszes cysta is ezen kivül a mehemben 4,5 mm.... nagyon felek. Fajdalnaim vannak görcsöl. Mit tehetek... mütessem ki a mehem hogy gond ne legyen???
Tisztelt Asszonyom!Műtét és konzervatív kezelés is szóba jön! Csak vizsgálat és UH birtokában lehet véleményt nyilvánítani arról, hogy jelenleg mi a teendő!

Időpont egyeztetése után készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel

Dr. Hetényi Gábor
szülész - nőgyógyász
Jó napot
27 èves vagyok tavaly màrciusban diagnosztizàltàk nàlam a chron betegsèget,(bèlgyuladàs),szedtem egy fogamzàsgàtló,de azt a betegsègem miatt le kellet cserèlni,azóta kaptam egy màsikat nacrest,de amióta ezt szednem rendszertelenebb a menszeszem,anyit mondot az orvos hogy a betegsègem mellett nem nagyon ajànlott a fogamzàsgàtló tabletta sokàig,most màr kèt hónapja nem szedem ,csak igy nagyon megvisel a menszeszem folyamatosan görcsölök,meg fàj a hasam ès elèg sokat kèsik is.Tudna nekem valamit ajànlani,olvastam,hogy vannak ilyen inyekciók is màr fogamzàsgàtlóban.
Vàlaszàt előre is köszönöm.
Kedves Ildikó!


Ahhoz, hogy válaszolni tudjak az Ön kérdésére egy személyes találkozásra lenne szükség konzultáció keretében. Vizit alkalmával lehetőség van a részletes anamnézis felvételre, fizikális valamint ultrahang vizsgálat elvégzésére is.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr.
2 hete volt abortuszom,és azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy abortusz után mikor jön meg az első menstruáció? És azt is szeretném megkérdezni,hogy szeretnék hormonmentes spirált felrakatni és melette használhatok pesszáriumot?? Hormontartalmu fogamzásgátlót nem használhatok egészség ügyi gondok miatt sajnos,és azért gondolkoztam a pesszárium és a spirál együttes használatán mert sok olyat olvastam hogy önmagukba nem védenek 100% osan,terhesek lettek melette,és esetleg igy nagyobb védelem lenne.De spermicid krémmel használnám a pesszáriumot és spirált is tetetnék akkor ha lehet így.
Válaszát előre is köszönöm
Ilona

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Ilona!


Talán túlzás ez. A méhen belüli eszköz megfelelő védelmet jelent!
Ha kombinálni szeretné a módszereket, lehet, de ismétlem, túlzásnak érzem.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Évek óta visszatérő probléma nálam a streptococcus ag. okozta hüvelygyulladás, ami esetemben sárga, bő folyást és fájdalmas együttléteket eredményez. Nőgyógyászt váltottam, mert a probléma folyton visszatért. A tenyésztés ismét igazolta a streptococcust, amelyre egy kevert hüvelykúpot kaptam. Egyetlen kúp után másnapra viszkedni kezdett a hüvelyem és kissé be is dagadt. Az orvos Micovagot ajánlott és egyszeri tejsavas irrigálást, majd 6 napig Lactinellt. Ez nem segített. A tenyésztés kimutatta a Candidát, amire 6 hétig Fluconert kellett szednem, ill. az orvos utasítására túl vagyok egy Canesten Kombi, egy egyalkalmas és egy kétalkalmas Gynazol kúrán. A folyás most is erős, a viszkedés enyhült, de érzem, hogy nincs rendben semmi. A mai vizsgálaton az orvos azt mondta, Trichomonasra gyanakszik, ezért Klion kúpot írt fel, ami után Vitagyn C-t kell 10 napig használni. 2,5 hónapja nem élhetek szexuális életet és most újfent “eltiltott”, amíg a probléma meg nem szűnik és a fogamzásgátló szedését is szüneteltetni szeretné 1-2 hónapig. Nem hiszem, hogy Trichomonas lenne, nem váltottam partnert, nem voltam fürdőzni. Hogy kaphattam volna el? A folyásom meg olyan, mint régen volt egy erős streptoccoccusos gyulladásnál csak most kis viszkedéssel, amit a gombás fertőzés nek tudok be. Szerintem ez nem visszatérő gomba, hanem kikezeletlen. A Klion arra is jó lehet? Vagy mást ajánlana? Van értelme elhagyni 1-2 hónapra a fogamzásgátlót? Mostanra elég hitehagyottá váltam, a gyulladástól sportolni sem tudok, a streptoccoccus meg nincs kezelve. A vizsgálatok között jódos irrigálást csináltam, hogy ne romoljon a helyzet, az mindig segített, de csak ideig-óráig.
Előre is köszönöm a segítségét!
Evelin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Evelin!


Javaslom, hogy végeztessen el egy ún. "STD" szűrést. Ha DNS pozitív akkor célzott antibiotikus kezeléssel megszüntethetők a panaszai.

Szakorvosi vizsgálat alkalmával elvégezhetőek az ilyen típusú szűrések. Készséggel várjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
Idén márciusban szültem 3. gyermekem császármetszéssel (első kettő sima szülés). 6 hetes kontrollon minden rendben volt. Védekezésképpen spirált tetettem fel a nyáron. Különösebb problémám nem volt vele (első pár nap pecsételő vérzés, enyhe görcsök).
Az utóbbi pár hétben azonban egyre kellemetlenebb tüneteim vannak. Szoptatok még, menstruációm még nem volt szülés után. Viszont szinte hetente, kéthetente vannak olyan tüneteim, mint menstruáció kezdetekor: gyengeség, enyhe szédülés, időnként hasmenés, hasi görcsök. Azonban csupán kevés vér, időnként minimális barna váladék távozik. Rendszert nem véltem felfedezni, de egyre gyakrabban fordul elő egy-egy ilyen nap.
Okozhatja ezt a spirál? Ha igen, ez még belefér a "normális" mellékhatasok körébe?
Válaszát előre is köszönöm!
Marcsi

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Marcsi!


Az Ön által leírt panaszokat okozhatja a méhen belüli eszköz is. Amennyiben mindez zavaró mértékű, akkor javasolnám annak eltávolítását.
Szoptatás után pedig hormon tartalmú eszköz vagy gyűrű felhelyezése vagy tabletta javasolt.

Bővebb tájékoztatást vizit keretében tudunk Önnek adni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy Okt. 26.-án volt meg utolsó mensesem. 5 héttel később az uh-on egy 3mm es petezsáknak imponáló valamit láttak. Terhesség egyértelműen nem jelenthet ki, viszont a hcg 28.-án este 1461 és 30.-án reggel 2130.
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mikor foganhatott baba? Van e arra esély, hogy 31.-én este hoztuk össze a babát? Vagy mikor jöhetett össze a baba?
Kedves Renáta!

Bár középidőben a legnagyobb az esély a terhességre, de védekezés nélkül bármikor létrejöhet, akár még menzesz alatt is.

Kérdésére igen a válasz, a 31-e nem lehetetlen, de hogy pontosan mikor azt nem lehet tudni.

Készséggel látjuk rendelőnkben, amennyiben további vizsgálatok kapcsán megtisztel bennünket bizalmával.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó Napot! 22 éves vagyok, és szűz. Az a problémám, hogy már egy ideje(több, mint 1 éve) fehéres sárgás folyást vettem észre a hüvelyemben. Volt időszak, mikor abbamaradt, de mostmár mindennapossá vált, ami idegesítő, és látszik a bugyin.Égő, viszkető érzés nem társul hozzá. Valószínűleg pajzsmirígy alulműködés em van, de ezt majd csak a vérvétel fogja biztosra mondani, de a tüneteket olvasva biztosan az lesz. Lehetséges, hogy attól van ez a folyás? Olyan lehet, hogy nem valami gomba vagy fertőzés okozza ezt, hanem a pajzsmirígy probléma? És, ha az okozza, az fertőző?
Előre is köszönöm a választ!!
Kedves Kitti!

Egy szakorvosi vizsgálatra lenne szükség, amelynek keretében lehetőség van fizikális valamint hüvelyváladék vizsgálatra.
Az Ön által említett panasz célzottan kezelendő, melynek a szüzesség nem akadálya.

Készséggel várjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktorno/Doktor ur!

A terhessegem 12- ik heten erosebb, elenek piros verzesem volt (mensturacio jellegu), ami kb. 8 oran keresztul tartott (otszori betet cserevel). Vasarnap este korhazba tudtunk csak menni ahol egy hematomat latott az orvosno, a baba jol volt. Azt mondta hogy nincs mit tenni, pihenjek es a heten latogassak el a nogyogyaszomhoz, egy het betegszabadsagot kaptam.
A nogyogyaszom mar nem latott hematomat, azt mondta hogy nem homogen a placenta szerkezete, lehetnek üregek is lehet hematoma is amit lat, ezzel ellenegedett es kaptam 7 nap mulvara egy idopontot. A kovetkezo ellenorzesen mar azt mondta hogy most inkabb hasonlit hematomara, es ket foltot mert meg (22 mm x 23 mm es 28 mm x 33 mm).
Az eros verzestol eltelt 2 es fel hetben vegig sotet (feketes) verzesem volt, hol gyengebb hol erosebb, ami meg most is tart.
Sok forumon olvastam hogy van akinek fekudnie kell, vagy gyogyszert szedni, mikor van erre szukseg? Nekem azt mondtak hogy ne sportoljak es emeljek, es tilos az parommal valo egyuttlet is de ezenkivul mindent csinalhatok amit eddig. Kulfodon elunk es a az unnepre valo hazaut hosszadalmas de ettol se tilottak el, viszont en aggodom hogy nehogy ezzel is artsak. (2 ora repules + 4 ora autozas).
Szivesen fogadnam a tanacsat abban hogy mi az amit mindenkepp kerulnom vagy tennem kene azert hogy a babammal minden rendben legyen.
Elore is koszonom!
Tisztelettel
Kata
Kata

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kata!

A látott vérömleny (haematoma) ürülését észlelheti jelenleg, ennek színe mindig sötét vörös.
Ha élénkpiros a vérzés mindenképpen forduljon orvoshoz.
Terhessége veszélyeztetett lett!
Kímélő életmódot, pihenést, valamint Utrogestan 3x1 szedését, ill. Rutascorbin 2x1 tbl.-t javasolnék.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot,
26 éves vagyok, eddig semmi nőgyógyászati problémám nem volt, nem szedek fogamzásgátlót. A ciklusom nem teljesen pontos 25-28 napos, leggyakrabban 27 napig tart. A menstruáció időtartama 3 nap szokott lenni. A peteérésemet meg szoktam érezni, mert olyankor is vannak enyhébb PMS tünetek.
Ebben a hónapban azonban nem emlékszem, h éreztem volna a peteérésemet vagy nem tudtam megkülönböztetni a tüneteit. Viszont a peteérés feltételezhető időpontjában nagyon megbetegedtem, felső légúti fertőzésem és torokgyulladásom volt, melyet antibiotikummal kezeltek, amit nagyon ritkán szedek (több mint egy éve szedtem utoljára), a ciklus 13-17 napjaiban voltam a legrosszabbul, ill váratlan lelki stressznek is ki voltam téve azokban a napokban. Kb két héten belül rendbe jöttem, ám a ciklusom furcsa. A 23-ik napon volt egy enyhe barnás vérzés, majd a 31-ik napon megint, és csak a 33-ik napon jött meg normális menstruáció. Hallottam, h az ilyen ciklus közben jelentkező helyközi vérzések időnként normálisak, ám nekem még sosem volt ilyen. Illetve ez a ciklushossz is rendkívül ritka. Ám most már normálisnak tűnik a menstruáció, nincsenek szokatlanul erős fájdalmak. A kérdésem az lenne, h fontos e felkeresni nőgyógyászt emiatt? Éves ellenőrzésre egyébként is megyek jan-februárban.
Hálásan köszönöm a válaszát.
Sz. Éva

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Sz. Éva!


Amennyiben más panasza nincsen, javasolnám, hogy a soron következő ellenőrzés alkalmával jelezze mindezt a szakorvosának is.
Szűrővizsgálattal kapcsolatban mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2 éve szedek már fogamzásgátlót, azonban az utolsó két vérvételemnél elváltozást vettek észre, ezért az utolsó levél után 3 hónap szünetet kell tartanom. Ez számításaim szerint január első hetében történik meg. Egy olyan kérdésem lenne, remélem nem nagy butaság, hogy az utolsó levélnél is teljesen biztonságban vagyok? Azaz ha pl. megtörténik az aktus esetleg vasárnap és következő hét pénteken már a placebot kell szednem akkor teljesen védve vagyok, vagy kell óvszert is használni? Szeretnék elővigyázatos lenni!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: egy 22 éves leányzó
Luca

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Luca !


Az elővigyázatosság nagyon fontos. Kérdésére a válasz : Igen, akkor lesz a menstruáció.
Panasz esetén forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Üdvözlöm éves cytológia eredménye negativ hpv gyanuval elmentem orvoshoz alhasi fájdalommal és folyással(fábián kúpot adtak) megállapították egy cisztát 2 mm körülüt elküldtek laborba a vérvételem jó lett és ca 125 is ami 36,9 az ereménye az orvos szerint rákgyanut jelent az első kérdésem az lenne azt mondta az orvos nem éhgyomros ittam cukros tejes kávét a vizsgátok előtt befolyásolhatta az eredményt ha nem minimális az eltérés oka lehet a ciszta?(32 éves vagyok van 2 gyerekem 4 éve pajzsmirigy alulmüködésem van szedek l thyroxint)sok mindent befolyásol pajzsmirigy estleg az vagy?tényleges lehet számolni petefészekrák gyanuval?Elmentem másik orvoshoz aki megerősitette az előbbieket kiegészitve egy méhjszábsebbel és felirt isoprinosine tabletát !kontorllra hivtak ultrahang és kenet vétel miatt!Köszönöm a válaszát
Németh Niki

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
A leírtak alapján nem valószínű a petefészek betegsége, ha hpv negatív és kórokozó mentes(STD szűrés, hüvelyváladék tenyésztés negatív) akkor a szülések kapcsán kialakult “méhszájseb” kezelése megoldja az alhasi/hüvelyi panaszait.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Kedves Doktórnő!
Jelenleg 38. Hètben lèvő kismama vagyok, ès kicsit kètsègbe esett ès tanàcstalan. A 27. Hèten volt cukor terhelèses mèrèsem, ami èhomi 4.7 ill terhelèses 7.7 lett. El mentem a diabetológiàra, ahol 160 grammos szènhidràt diètàt írt fel az orvos ès mèg egy tesztet a 32. Hètre, csak beutalót nem adott. Igy a diabetológus vèlemènye alapjàn írta meg az orvosom a labor beutalót, de sajnos mint utólag kiderült, csak hemoglobint mèrtek, de terhelèst nem. Sajnos a diabetológishoz nem lehetett elöbb be jutni, mint 5 hetre rà, hogy meg kaptam az eredmènyemet! (Ami úgy gondolom egy terhessègnèl főlleg ennyire a vègèn nagyon sok!) A HgbA1c 5% volt a 32. hèten. Folyamatosan tartom a diètàt ès mèrem a cukromat, amiről naplót is vezettem. Sajnos az orvos ezt meg se nèzte, annyit mondott, hogy nem tud meg àllapítani semmit a terhelès hiànyàban. De sajnos előfordul mostanàban, hogy fel megy 7 felè a cukrom, ugyan mindig 2 óràn belül vissza àll rendesen. Sajnos úgy èrzem tanacstalanul hagyott a doktor úr ès ùgy èreztette velem, mintha èn tehetnèk a helyzetről. Most kètsègbe vagyok esve, hogy nehogy àrtson a babànak. Ugyan akkor szeretnèk a jövőben mindenkèppen diabetológust vàltani is. Tanàcsot szeretnèk kèrni, hogy a terhessègnek ennyire a vègèn mit lehet tenni? Kell e aggodnom?
Köszönöm!
Emese
Emese Pàl

Dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Emese !

A vércukor terhelése a 27. héten a normál felső határán volt. Nagyon helyes hogy diétázott. Ezt mutatja a 32.héten végzett HbA1c érték megfelelő eredménye. Fontos hogy 1 órával melyik étkezés után haladja meg a vércukor értéke a 7,0 mmol/l, mert annak minimálisan kell csökkenteni a szénhidrát tartalmát 5-10 g-mal. Tanácsom az, hogy feltétlenül beszéljen a szülészével, mert terhességi diabetes esetén a szülést a 38-39. héten indítják el, nem várják meg a 40. hetet. Reményeink szerint nem lesz semmi baj. Viszont nagyon fontos a szülés után is tartsa a diétát, de a szénhidrát mennyiségét 180-200 g-ra emelheti. Szülés után 6-8 héttel fontos a vércukor terhelés elvégzése, hogy a szénhidrát anyagcsere rendeződött-e .

Üdvözlettel:

dr Porochnavecz Marietta
diabetológus- belgyógyász

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK

Kedves Páciensünk!

Örömmel osztjuk meg, hogy a Nőgyógyászati Központ Kolosy téri rendelőjében július és augusztus hónapban felújítási munkálatokat végzünk a magas színvonalú páciensellátás érdekében. Ezalatt az időszak alatt Kolosy téri rendelőnkben dolgozó orvosaink a Nőgyógyászati Központ Mammut 2 bevásárlóközpont 5. emeleti rendelőjében várják a Pácienseket!

Amennyiben további információra van szüksége kérjük írjon az info@nogyogyaszatikozpont.hu e-mail címre vagy hívja a +36 70 621 2443-es telefonszámot!

Megértését ezúton is köszönjük szépen!

Nőgyógyászati Központ csapata