Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kedves Doktor úr!

45 éves vagyok, kb. 40-41 éves voltam amikor elkezdődött nálam a klimax. A családunkban anyai ágon mindenkinél korán jelentkezett, így számítottam erre én is, már egy éve hogy nem is menstruálok. Egészen idén nyárig teljesen jól tudtam kezelni a hőhullámaimat, egyéb klimaxal kapcsolatos problémáimat gyógynövényes szerekkel. Nyártól azonban elkezdődött a pokol. Semmilyen szer nem hatott, a hőhullámok egyre elviselhetetlenebbé váltak, szinte folyamatosak voltak éjjel-nappal. Ehhez társult a többi probléma, az ízületi fájdalmak, a csontjaim is szinte már égtek, az idegességtől, feszültségtől is szenvedtem. Az arcom rosaceás lett, így a hőhullámok miatt állandóan ég, fáj, kivörösödik. A nőgyógyászom Ladybon tablettát írt fel, hogy ez majd segít. Sajnos eltelt több, mint egy hónap, a helyzet szinte változatlan, már akkor is szakad rólam a víz, ha nem jönnek a hőhullámok. Már pajzsmirigy vizsgálaton is túl vagyok, ott nincs semmi gond. Szeretném kérdezni, hogy a Ladybon tablettának már kellett volna hatni ennyi idő után, vagy lehet, hogy más gyógyszerre lesz szükségem?
Lilla

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem,

A panaszai nem tipikusak az életkora alapján. A korai menopauza tüneteit mutatja.

Javasolt hormon vizsgálat, megállapítandó valóban hormonális változások okozzák-e a tüneteit. Javasolt csontsűrűség vizsgálat, emlő vizsgálat (mammographia) a nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang vizsgálat mellett. Amennyiben az alkalmazott terápia (Ladybon) nem segít, javasolt más hormonpótló készítmények alkalmazása, szükség esetén dózisuk emelése átmenetileg.

Üdvözlettel:
Dr. Margitai Barnabás
Tisztelt Doktor Úr!

57 éves vagyok és 2020. szeptemberében perimenopausalis vérzési rendellenesség miatt curettage történt, szövettanból korlátozottan diagnosztikus minta, dysplasiara negativ cervicalis szövetelemek, és basilis endometrium metaplasticus hámeltéréssel igazolódott. UH: uterus 8,61x5,28x6 cm. Az uterusban 5 db különböző méretű myomgóc látható. Az orvosom a méh eltávolitását javasolja, mely a jelenlegi járványügyi helyzetben nem lehetséges. Kérdésem az lenne, hogy várhatok e a műtéttel hónapokat esetleg, vagy keressek fel egy magánklinikát a műtét elvégzése céljából.
Köszönettel: Judit
B.Judit

Dr. Margitai Barnabás

nőgyógyász
Kedves Judit,

A leírtak alapján a szakorvosa által javasolt méheltávolítás komolyan megfontolandó. Az életkora, a méh mérete, a jelentkező vérzészavar, a szövettani vizsgálat eredménye együtt indokolttá teszik a javasolt műtétet. A kérdés hol és a mikor? További panaszok, vérzészavar, alhasi fájdalom esetén javasolt a 3 hónap elteltével elvégezni a műtétett. Addigra reményeink szerint a kórházak működése rendeződik, műtétre elő tudják jegyezni állami intézetben is. Amennyiben nem kap műtéti időpontot, érdeklődjön magánklinikákon.

Üdvözlettel:
dr. Margitai Barnabás
Tisztelt dr. Hernádi Balázs!
Több sikertelen beültetésen vagyok túl, melyeket számos vizsgálat, miómaeltávolítás is megelőz. A ciklusom többnyire 28 napos, azonban félidőben és menzesz előtt legalább egy héttel pecsételő barnás folyás van. A ciklus legtöbb napján érzek enyhébb menstruációs fájdalmat. Minden sikertelen beültetésemnél erős menstruációs fájdalmakat(deréktáji, görcsös mindjárt megjön érzés) éreztem, miután petesejtleszívás követően a kezelést Utrogestannal vagy Crinone géllel folytatták. Előfordult, hogy már a beültetés éjszakáján is felébredtem deréktáji fájdalmakra. Ön szerint ilyen "tünetek" mellett lehet-e egy beültetés sikeres, érdemes-e újabb lVF programmal foglalkoznom. Előre is hálás vagyok a válaszáért!
Ella

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ella !

Ha nem volt még eddig akkor egy méhtükrözést is javaslok a következő lombik előtt.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :
Tisztelt doktorúr !A citológiám p3 lett fertözés virus gyulladás !klion 250tablettát kaptam rá ,ez segíteni fog ??
Tombor Ibolya

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tombor Ibolya!


Javaslom egy Betadine hüvelykúp kúrával kiegészíteni – egy hétig 2x1, közben ne legyen se menzesz se együttlét – utána 6 héttel kontroll cytologia, mely eldönti sikerült-e a kezelés. Amennyiben nem méhnyak váladék tenyésztés, és célzott kezelés végzendő!

Készséggel állunk esetleg rendelkezésére.
Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel

Dr . Hetényi Gábor
Tisztelt Dr úr! Voltam atjarhatosagi vizsgálaton és az egyik oldalon el van zarodva a petevezeték a másik oldalon is nagyon nehezen ment át a kontraszt anyag kb 8-11 "mm re nyílt meg az orvos azt mondta hogy csak beültetés lehetséges én nem szeretnék egyből lombikra menni van e még más megoldás? 39 éves vagyok válaszát előre köszönöm.
Faragó Anikó

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Aniko!

Én is asszisztált reprodukciós eljárást ajánlok, ezek közül is az IVF-ET-t.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész. nőgyógyász
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Napra pontosan 2 hete volt leep műtétem hpv 16 miatt.
Minden rendben volt, meg aznap hazaengedtek. Pici hasfájas es faradekonysag volt amit ereztem.
Szombaton es vasarnap barnas pecsetelgetest tapasztaltam, ( műtet utani 10. Napon ) aztan pedig vérzést, kb menses mennyisegűt. Nem bűzös nem darabos, de ijesztő. Ciklus kozepen vagyok, tehet 2 het mulva kellene hogy megjojjon. Szovettan eredmeny majd jovo heten lesz. Telefonon azt mondta az orvos, hogy ez termeszetes folyamat es lehet a peteérés is kozrejatszik de en nagyon aggódok.
Ön szerint ez miert lehet?
Termeszetes folyamat es sebgyogyulas, hamarabb jott meg, vagy valami baj van?
Valaszat elore is köszönöm.
Tundi
Tündi

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tünde!

Ezután a műtét után elképzelhető vérzés, ha néhány nap alatt nem csökken a mennyisége mindenképp jelezze orvosa felé. Ha nem szed fogamzásgátlót akár a mensese is megjöhetett előbb.

Üdvözlettel :
dr. Hernádi Balázs
szülész, nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Nőgyógyászom 3-5 ciklusnapi hormonvizsgálatot, és cukorterheléses vizsgálatot rendelt el, melynek eredményei:
TSH: 2,789 mIU/l, LH: 9,56 U/l, FSH: 8,64 U/l, T4: 10,36 pmol/l, T3: 5,29 pmol/l
Prolaktin:292,9 mIU/l, Ösztadiol: 143,4 pmol/l, Progreszteron: 3,1 nmol/l, Tesztoszteron: 1,7 nmol/l, AMH: 8,73ng/ml, SHBG: 56,2 nmol/l
Glükóz: 0: 5,7, 60: 9, 120: 6,6, (nmol/l) Inzulin: 0: 5,1, 60: 41,9 120: 48,7 (mlU/l).
Felkerestem egy endokrinológus szakorvost, aki arról tájékoztatott, hogy nem szükséges szigorú diétát tartanom. Párommal családot tervezünk, kérdésem volna, hogy az értékeim megfelelnek-e?
Kedves Nagy Zsuzsanna!

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Szakorvosaink nem az ön laborleletét hanem Önt kezelik, így szívesen állunk rendelkezésére egy vizit keretében, ahol megtudják beszélni személyreszabott és megfelelő kezeléseket amennyiben szükséges.

Tisztelettel:
Barabás Valéria
Kedves Dr.Nő!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi változásnak mi lehet az oka:
Tavalyi terheléses értékeim:
Vc 0’ 5.6
60’ 4.5
120’ 4.6
Inzulin 0’ 5.2
60’ 28.5
120’ 13.6
Erre merckformin xr 1000-et írt fel a szakorvos, amelyet január elejétől szedek illetve pajzsmirigy alulműködés miatt syntroxynt (75mg) is szedek több éve már. Jelenlegi eredményeim:
Vc 0’ 5.8
30’ 11.5
60’ 10.6
90’ 8.2
120’ 4.5
Inzulin 0’ 9.45
30’ 89.5
60’ 94.9
90’ 55.5
120’ 13.5
A fentiek mellett tartom a sport+diéta (140-160 g ch) diétát olyan 85%ban.
Mi okozhatja az értékek emelkedését? A tsh szinten 1.5volt most, a többi pajzsmirigy értékem rendben van.
Tüneteim: menstruáció elmaradása, hízás.

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Dóra!

A szénhidrátanyagcserét, amint leírta valóban a diéta és a mozgás erőteljesen befolyásolja. De ezen kívül érzékenyen tud reagálni a stresszre, fertőzésre, stb.
Hogy az Ön esetében mi lehet a befolyásoló tényező azt egy személyes konzultáció keretében tudnánk kideríteni.

Üdvözlettel:

Dr. Borus Hajnal

belgyógyász,diabetológus
Tisztelt doktorúr/doktornő
Mert van az hogy ha pisilek nagyon csip, faj es van mikor nagyon viszket de mar anyira hogy a siras kerulget es egesz nap erzem ezt a fajdalmat az intim részen. Ezt bekenhetem valamivel vagy szedjek ra valami gyogyszert esetleg? Koszonom szepen a valaszat!
Kiss Ramona

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kiss Ramona !

Hólyaghurut lehet a háttérben, tőzegáfonya tabletta javasolt ebben az esetben.
Panaszai nem szűnnek meg akkor fizikális vizsgálatra lesz szükség.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dr. Hernádi Balázs!

Egy kedves ismerősöm ajánlotta Önt. Szeretném kérni a véleményét vagy segítségét. Röviden leírom mi a problémám.
10 éve császármetszéssel született kislányom. Azóta nem sikerül újból teherbe esnem. 4 db lombik kezelésen vagyunk túl. Az utolsó sikeres volt viszont mint később a kezelőorvosom elmondta a katéter amivel beültetik az embriót elakad a császáros hegemben, így nem került megfelelő helyre. Ugyan megtapadt, de abortusszal végződött hegterhesség miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy okozhatja-e a heg a meddőségem illetve érdemes lenne-e műteni vagy lehet-e orvosolni ezt a problémát, ha egyáltalán tényleg a heg miatt nem jut el a megfelelő helyre az embrió beültetésnél.
Hysteroscopiás és salina -Hy-Co-Sy vizsgálatom is volt. Hysteroscopia Abrasio eredmény: Kellő előkészítés után hysteroscopiát végeztünk, amely során láttuk, hogy az uterus ürege szabályos, bedomborodó góc nem látható. Az endometrium, proliferatios. A tubaszájadékok látótérbe hozhatóak, szabadok. Salina-Hy-Ci-Sy eredménye: amely során láttuk, hogy az uterusűr szabályos, bedomborodó góc nem látható. A császármetszés hegvonalának vastagsága 3,5 mm

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Zsuzsanna

Balog Zsuzsanna

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsa!

A hegterhesség császár után létrejöhet, de kimetszését és újra varrását akkor végezzük ha hegsérv alakul ki ( isthmocele), ezután fél év - év a gyógyulás amit ki kell várni. Javaslom más meddőségi specialista felkéréseset is, mert meg ilyenről nem hallottam (elakad a katéter). A hegvonal vastagsága megfelelő.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Üdvözlöm dr. ÚR.
29 Hetes kismama vagyok, sajnos terhességem előtt kB. 2 hónappal 2 es típusú cukorbetegnek nyilvanitottak. Szedtem a Merckformint 1000 rest de a nőgyógyászom leallitotta, kB. 4-5 honapos an. Most nem szedek semmit, nincs inzulin se probalom tartani a 150 g ch - t amit talán meg se eszem 1nap.Kerdesem az lenne hogy keton van a vizeletembe ez a diéta miatt lehet? És voltam cukor profil vizsgálaton, ezek az eredmények : ÈHGYOMRI-6,3
REGGELI UTÁN - 6,7
TÍZÓRAI UTÁN - 6,2
EBÉD UTÁN - 5,5
UZSONNA UTÁN-5,3
VACSORA UTÁN - 7,2
A kórházban azt mondták 4nem jó eredmény. De a diabateszem pedig azt mondta maradok így nem kell inzulin. Talán az esti több kicsit. Hozzá teszem 8 kilót fogytam, diéta betartasaval. Várom az ön véleményêt mert már nem tudom mit gondoljak jó e amit csinálok a babának főleg. Köszönöm előre is
Ágnes

dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Ágnes !

A Merckformint terhesség alatt nem lehet szedni, helyes, hogy leállították. Úgy látom hogy nagyon szigorúan diétázik, de ez így nem jó, mert aceton jelent meg a vizeletében és fogyott. Feltétlenül szükséges a szénhidrát mennyiség megemelése, még akkor is ha emiatt inzulin kezelés szükséges. Javaslatom hogy napi 160 g szénhidrát taralmú diétát mindenképp egyen meg. Emellett szükséges a rendszeres vércukor mérés reggeli ebéd vacsora előtt és után. Amennyiben vércukor értékei meghaladják a 7,0 mmol/l-t és a vizeletben marad az aceton és fogy, feltétlenül jelentkezzen diabetologiai szakrendelésen. Emellett fontos a rendszeres laboratóriumi ellenőrzés is a fruktozamin szint mérése havonta.

Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta
Tisztelt Doktor/nő!
A Hpv szűrés eredménye pozitiv lett - a 45-ös. A doktornő aki csinàlta azt mondta ez nem az agresszív fajta. Viszont bàrhol utánaolvastam ezt magas rizikòfaktorhoz sorolják, illetve a rákot okozó pár fajtához. Érdemes még egy szűrést csinálni? (A közvetlen előtte lévő rákszűrésnél a kenet minősítése korlátozott volt- "technikai hibák", beukszelve pedig a HSIL volt. ) Mit lehet tenni a gyógyítàs érdekében? Szeretném több hozzáértő orvos véleményét meghallgatni. Nagyon köszönöm előre is a választ. Üdvözlettel
Forizs Renata

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Forizs Renáta !

A HSIL egy súlyos atípia, magas kockázatú HPV nélkül is a conisatio lehet a megoldása. Kontroll javaslok.
Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
1 hónapos terhes vagyok , viszont néhány napja hüvelygombára jellemző tüneteim vannak (nincs folyásom, de égő, viszkető érzésem van). A nőgyógyászom Gyno Pevaryl kúpot adott, viszont elbizonytalanodtam, mert a betegtájékoztatóban az szerepel, hogy az első trimeszterben nem szabad használni. A nőgyógyászom szerint viszont nyugodtan használhatom. Ön mit tanácsol? És ha nem szabad használni, akkor mit tegyek? Nagyon szenvedek a tünetektől. Köszönettel, Vitvera Dóra
Vitvera Dóra

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Asszonyom!Minden készítményre ráírja a gyártó, hogy nem használható!

Mérlegelendő a szükségesség, de egyetértek a kollegával hogy szükség esetén használható.

Javulást kívánva, üdvözlettel

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dr úr. 5 hete feltaro méheltavolitasom volt mióma miatt. Szövettani tubaban kezdődő subepithelialis fibrosis jelei vannak. Ez mit jelent? Köszönöm előre is válaszát
Olàh Mònika

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Oláh Mónika !

A Myoma jóindulatú betegség, a méhizom kötőszövetes elfajulása. A fibrosis szintén kötőszövetes átalakulást jelent, nem jelent onkológiai kockázatot.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!
27 éves vagyok, és pár hete kiderült, hogy endometriózisom van. A nőgyógyászom felírt egy Dienille nevű tablettát, amit fél évig kell szednem, folyamatosan. Érdeklődnék, hogy folyamatosan szedhetem-e szünet nélkül 6 hónapig? Nagyon elbizonytalanodtam, mert egy másik nőgyógyász azt mondta hogy ez a gyógyszer nem való erre a betegségre. Már 4. napja szedem, és nem tudom mitévő legyek. Soha nem szedtem még fogamzásgátlót, és a betegtájékoztatóban semmi nem szerepel arra vonatkozóan, hogy hogyan kell szedni a gyógyszert endometriózis esetén. 1-2 év múlva nagyon szeretnénk a párommal gyermeket, azonban a műtétet semmiképpen nem szerettem volna választani.
Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Üdvözlettel,
Bettina
Bettina

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bettina!


Az endometriosis egy progresszív betegség, nem írta le milyen típusú van önnek, de általában a műtét az elsődleges kezelése. Ha ez nem jön létre akkor a Dienille egy jó választás, de leginkább műtétet követően! Általában ha ellenjavallt a műtét, akkor is szóba jön a hormon terápia, ezek köze tartozik a fogamzásgátlók csoportja is, de elsődlegesen valóban nem ezek a leghatékonyabbak. A megfelelő kezelés kiválasztása, az életkortól, panaszoktól és a fertilitási szándéktól, valamint a páciens műtéthez való hozzáállásától függően változik. Ezért kapott Dienillet.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Tisztelt Cím,


Egy gyakran - minden szexuális együttlét után - visszatérő probléma kapcsán keresem Önöket. Nagyon örülnék, ha tudnának megoldást találni rá.

Szex után már 1 órával érzem az alábbiakat: belül a hüvelyem megduzzad, folyásom van, ami ragacsos, nyúlós, de nincs szaga. Később fáj az alhasam és a derekam is. Irrigálni szoktam teafaolajjal, ill használok néha Gynophilus kapszulát.

Tavaly nyáron egy együttlét óta van ez, azelőtt soha nem fordult elő.

Nagyon kellemetlen, hiszen ha belegondolunk, hogy hetente többször szeretkezik az ember, akkor ezzel nem lehet együtt élni sehogy ...

Nem gombás fertőzés, az biztos, nem viszketek, de a fenti tünetek mindig, kivétel nélkül előjönnek. Néhány nap alatt helyrejön az irrigálásnak hála. Sajnos volt már, hogy a veséimbe sugárzott a fájdalom, antibiotikumot is írt fel emiatt nőgyógyász, amitől viszont elgombásodtam, így arra is kellett vennem hüvelykapszulát.

Mi lehet a gond? Számomra az nem megoldás, amit az orvos mondott, hogy óvszert használjunk. Ez így nem normális, nem lenne szabad átélnem ilyen tüneteket. Vagy mostantól ez vár rám, mondjak le a szexről? Úgy vettem észre, hogy teljesen mindegy, mi hatol be a hüvelyembe, a tünetek mindig ugyanazok és nagyon gyorsan jelentkeznek. Az sem megoldás, hogy folyton irrigálok és veszem a drága hüvelykapszulákat.

Válaszukat előre is köszönöm!

Köszönettel,
Krisztina
Krisztina

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Krisztina !

Mindenképpen javaslok egy STD szűrést nőgyógyászati vizsgálat keretében!


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz hogy '18 novembere óta kivizsgálásokra járok.( 29 éves vagyok) Több hétig tartó vérzéssel kezdődött az egész, majd heves jobb borda alatti fájdalmak miatt küldtek UH-ra. Ott találtak először a jobb petefészken ciszta jellegű képletet, ezt követte további uh-vizsgálat, ct, vérvételek... Az eddig elkészült vizsgálatok eredmény összegzése:
Ca-125: 337U/mL.
Hasi-kismedence CT: kisfokú hepatomegalia. Enyhe steatosis hepatis. A májban látható két apró hypodens képlet a vizsgálattal biztonsággal nem karakterizálható , de valószínű cysta. A szokottnál kissé nagyobbszámú kis nyirokcsomó paraaorticusan, néhány kis nyirokcsomó mindkét oldalon a medencefal mentén, nem feltétlenül kórjelzők. Vastag falú, sűrű, a kontraszt anyagot nem halmozó bennékű cysta jellegű képlet a jobb petefészekben. Apró köldöksérv. Laparoscópos műtét javasolt (Endometriosis?)
Gynecocytológiai lelet: P3-CIN1
Alhasban késszúrás szerű, olykor görcsös fájdalmaim vannak, sokszor szemérem csontból combba kisugárzik ez általában tompább de hirtelen fájdalmak, sokszor szédülök és hányingerem van. Sűrű és mennyiségben is sok sárga ragacsos folyásom volt hónapokig, ez most csökkent hüvelytabletta miatt. A közérzetem már rettenetes és kb 10kg-ot híztam pár hónap alatt és eddig ülő munka mellett alig voltam 50kg fölött.
A műtétem sajnos megint heteket csúszik(a doktor keze megsérült) . Várjak megint heteket, vagy keressek másik orvost aki a műtétet elvégzi?
Válaszukat köszönöm!
Katalin

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Katalin!


HPV szűrésre, cytológiai kontrollra valamint kolposzkópos vizsgálatra van szükség.
Ami a petefészek-képletet érinti valóban a műtéti megoldás a javasolt, de csak kivizsgálást követően!

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Krónikus hüvelygomba fertőzésben szenvedek.Évek óta tart,végigcsináltam 5 éve egy Itraconazol kúrát,kaptam Lactobaccylus védőoltást,de sajnos semmi változás!Nem váltogatom a partnereimet,férjnél vagyok,a partnerem is kivizsgálásra került,nem mutattak ki nála semmi problémát.Kb.2 hete vérvételen is voltam,mindent rendben találtak.Ha nedves a hüvely,nem szükséges,hogy szexuális kapcsolatot létesítsek a partneremmel,azonnal előjön.Jelenleg havonta küzdök vele!Kezelem kúpokkal,majd idő kérdése és újra előjön.Hüvelyflóravisszaállítás a kezelés után rendszeres,sikertelenül.Borzasztóan el vagyok keseredve,egyszerűen eddig senki nem tudott megoldást javasolni..Van tanácsa Doktor Úr,hogy mi az,amit még kipróbálhatnék?Nem tudom elfogadni,hogy nem tudok megszabadulni tőle!😔Előre is köszönöm!
Tisztelettel
Mészáros Krisztina

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Krisztina!

Amennyiben korábban nem volt STD-szűrés, akkor javasolnám annak elvégzését Önnél és a partnerénél is.
Nőgyógyászati vizit alkalmával el tudjuk végezni Önnél az említett szűrővizsgálatot.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Most január 17.-én voltam terheléses cukorvizsgálatn.. Eredményem a következő:glükoz0 tehelés elött 4,6 terhelés után a glükoz 60-as 9,7 a 120 perces 7. inzulin 0 terhelés elött11,8 a 60 perces 121,3 mármint terhelés után, a 120 perces 65,5. Mit jelentenek ezek az eredmények?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Alács Pálné


Alács Pálné

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Alács Pálné !


Az értékek Inzulinrezisztenciára utalnak.
Viziten belül tudjuk fogadni Önt a CukorbetegKözpontunkban vagy Életmód Orvosi Központunkban , ahol inzulin értékét beállítják és életmódbeli tanácsokkal ellátják.

Üdvözlettel:
Dr. lőrincz Ildikó
szülész- nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr / Nő!
2018. decemberében rosszindulatú pajzsmirigy daganat miatt a teljes pajzsmirigyemet eltávolították. A szövettani eredmény igazolta a rosszindulatú daganatot, valamint áttétet képzett egy nyirokcsomóban, de azt is eltávolították. Márciusban kapom meg a radijód terápiát. Az lenne a kérdésem, hogy a terápia miatt érdemes petesejteket előtte lefagyasztatni, valamint a terápia után mennyivel eshetek teherbe?
Köszönöm!
Kántor Rebeka

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kántor Rebeka!


Tudomásom szerint nem szükséges, de mindkét típusú válaszra számíthat a terápiát végző teamtől.


Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
En 25 eves vagyok, es Angliaban elek. December kozepen voltam itt rakszuresen ami sulyos diszkariozist alapitottak meg. Elkudtek colposcopiara es biopsziat is vegeztek, annak az eredmenye CIN2 lett. Most hetfon voltam, 3 opcio kozul valaszthattam, 1.nem csinalnak semmit, 2.thermoculalogation, 3.LLETZ. En az eslot valasztottam ami azt jelenti hogy 6 honap mulva vissza megyek, es ujra nezik. Az lenne a kerdesem hogyha haza megyek es otthon is megneztnem magam lenne e ertelme?
Valaszat elore ia koszonom!
Szep napot!
Veronika Kneifel
Veronika Kneifel

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kneifel Veronika!

Az Ön által ismertetett eredményeket csak részletes anamnézis felvételt és fizikális vizsgálatot követően tudjuk véleményezni.
Készséggel állunk rendelkezésre, hogy egy szakorvosi vizit keretében bővebb tájékoztatást tudjunk Önnek adni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Dr úr ! Dr nő! 43 eves vagyok. Jelenleg három 1,4 illettve 2,5 cm es myomak vannak a mehemben. Melyek kifele nönek igy nyomják a szerveim. Jelenleg 2 hónapja menzeszem elmaradt. Es van egy ketrekeszes cysta is ezen kivül a mehemben 4,5 mm.... nagyon felek. Fajdalnaim vannak görcsöl. Mit tehetek... mütessem ki a mehem hogy gond ne legyen???
Móricz Rita

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Asszonyom!Műtét és konzervatív kezelés is szóba jön! Csak vizsgálat és UH birtokában lehet véleményt nyilvánítani arról, hogy jelenleg mi a teendő!

Időpont egyeztetése után készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel

Dr. Hetényi Gábor
szülész - nőgyógyász
Jó napot
27 èves vagyok tavaly màrciusban diagnosztizàltàk nàlam a chron betegsèget,(bèlgyuladàs),szedtem egy fogamzàsgàtló,de azt a betegsègem miatt le kellet cserèlni,azóta kaptam egy màsikat nacrest,de amióta ezt szednem rendszertelenebb a menszeszem,anyit mondot az orvos hogy a betegsègem mellett nem nagyon ajànlott a fogamzàsgàtló tabletta sokàig,most màr kèt hónapja nem szedem ,csak igy nagyon megvisel a menszeszem folyamatosan görcsölök,meg fàj a hasam ès elèg sokat kèsik is.Tudna nekem valamit ajànlani,olvastam,hogy vannak ilyen inyekciók is màr fogamzàsgàtlóban.
Vàlaszàt előre is köszönöm.
Pâvel ildikó

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Ildikó!


Ahhoz, hogy válaszolni tudjak az Ön kérdésére egy személyes találkozásra lenne szükség konzultáció keretében. Vizit alkalmával lehetőség van a részletes anamnézis felvételre, fizikális valamint ultrahang vizsgálat elvégzésére is.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr.
2 hete volt abortuszom,és azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy abortusz után mikor jön meg az első menstruáció? És azt is szeretném megkérdezni,hogy szeretnék hormonmentes spirált felrakatni és melette használhatok pesszáriumot?? Hormontartalmu fogamzásgátlót nem használhatok egészség ügyi gondok miatt sajnos,és azért gondolkoztam a pesszárium és a spirál együttes használatán mert sok olyat olvastam hogy önmagukba nem védenek 100% osan,terhesek lettek melette,és esetleg igy nagyobb védelem lenne.De spermicid krémmel használnám a pesszáriumot és spirált is tetetnék akkor ha lehet így.
Válaszát előre is köszönöm
Ilona

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Ilona!


Talán túlzás ez. A méhen belüli eszköz megfelelő védelmet jelent!
Ha kombinálni szeretné a módszereket, lehet, de ismétlem, túlzásnak érzem.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Évek óta visszatérő probléma nálam a streptococcus ag. okozta hüvelygyulladás, ami esetemben sárga, bő folyást és fájdalmas együttléteket eredményez. Nőgyógyászt váltottam, mert a probléma folyton visszatért. A tenyésztés ismét igazolta a streptococcust, amelyre egy kevert hüvelykúpot kaptam. Egyetlen kúp után másnapra viszkedni kezdett a hüvelyem és kissé be is dagadt. Az orvos Micovagot ajánlott és egyszeri tejsavas irrigálást, majd 6 napig Lactinellt. Ez nem segített. A tenyésztés kimutatta a Candidát, amire 6 hétig Fluconert kellett szednem, ill. az orvos utasítására túl vagyok egy Canesten Kombi, egy egyalkalmas és egy kétalkalmas Gynazol kúrán. A folyás most is erős, a viszkedés enyhült, de érzem, hogy nincs rendben semmi. A mai vizsgálaton az orvos azt mondta, Trichomonasra gyanakszik, ezért Klion kúpot írt fel, ami után Vitagyn C-t kell 10 napig használni. 2,5 hónapja nem élhetek szexuális életet és most újfent “eltiltott”, amíg a probléma meg nem szűnik és a fogamzásgátló szedését is szüneteltetni szeretné 1-2 hónapig. Nem hiszem, hogy Trichomonas lenne, nem váltottam partnert, nem voltam fürdőzni. Hogy kaphattam volna el? A folyásom meg olyan, mint régen volt egy erős streptoccoccusos gyulladásnál csak most kis viszkedéssel, amit a gombás fertőzés nek tudok be. Szerintem ez nem visszatérő gomba, hanem kikezeletlen. A Klion arra is jó lehet? Vagy mást ajánlana? Van értelme elhagyni 1-2 hónapra a fogamzásgátlót? Mostanra elég hitehagyottá váltam, a gyulladástól sportolni sem tudok, a streptoccoccus meg nincs kezelve. A vizsgálatok között jódos irrigálást csináltam, hogy ne romoljon a helyzet, az mindig segített, de csak ideig-óráig.
Előre is köszönöm a segítségét!
Evelin

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Evelin!


Javaslom, hogy végeztessen el egy ún. "STD" szűrést. Ha DNS pozitív akkor célzott antibiotikus kezeléssel megszüntethetők a panaszai.

Szakorvosi vizsgálat alkalmával elvégezhetőek az ilyen típusú szűrések. Készséggel várjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
Idén márciusban szültem 3. gyermekem császármetszéssel (első kettő sima szülés). 6 hetes kontrollon minden rendben volt. Védekezésképpen spirált tetettem fel a nyáron. Különösebb problémám nem volt vele (első pár nap pecsételő vérzés, enyhe görcsök).
Az utóbbi pár hétben azonban egyre kellemetlenebb tüneteim vannak. Szoptatok még, menstruációm még nem volt szülés után. Viszont szinte hetente, kéthetente vannak olyan tüneteim, mint menstruáció kezdetekor: gyengeség, enyhe szédülés, időnként hasmenés, hasi görcsök. Azonban csupán kevés vér, időnként minimális barna váladék távozik. Rendszert nem véltem felfedezni, de egyre gyakrabban fordul elő egy-egy ilyen nap.
Okozhatja ezt a spirál? Ha igen, ez még belefér a "normális" mellékhatasok körébe?
Válaszát előre is köszönöm!
Marcsi

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Marcsi!


Az Ön által leírt panaszokat okozhatja a méhen belüli eszköz is. Amennyiben mindez zavaró mértékű, akkor javasolnám annak eltávolítását.
Szoptatás után pedig hormon tartalmú eszköz vagy gyűrű felhelyezése vagy tabletta javasolt.

Bővebb tájékoztatást vizit keretében tudunk Önnek adni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy Okt. 26.-án volt meg utolsó mensesem. 5 héttel később az uh-on egy 3mm es petezsáknak imponáló valamit láttak. Terhesség egyértelműen nem jelenthet ki, viszont a hcg 28.-án este 1461 és 30.-án reggel 2130.
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mikor foganhatott baba? Van e arra esély, hogy 31.-én este hoztuk össze a babát? Vagy mikor jöhetett össze a baba?
Anonym

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Renáta!

Bár középidőben a legnagyobb az esély a terhességre, de védekezés nélkül bármikor létrejöhet, akár még menzesz alatt is.

Kérdésére igen a válasz, a 31-e nem lehetetlen, de hogy pontosan mikor azt nem lehet tudni.

Készséggel látjuk rendelőnkben, amennyiben további vizsgálatok kapcsán megtisztel bennünket bizalmával.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó Napot! 22 éves vagyok, és szűz. Az a problémám, hogy már egy ideje(több, mint 1 éve) fehéres sárgás folyást vettem észre a hüvelyemben. Volt időszak, mikor abbamaradt, de mostmár mindennapossá vált, ami idegesítő, és látszik a bugyin.Égő, viszkető érzés nem társul hozzá. Valószínűleg pajzsmirígy alulműködés em van, de ezt majd csak a vérvétel fogja biztosra mondani, de a tüneteket olvasva biztosan az lesz. Lehetséges, hogy attól van ez a folyás? Olyan lehet, hogy nem valami gomba vagy fertőzés okozza ezt, hanem a pajzsmirígy probléma? És, ha az okozza, az fertőző?
Előre is köszönöm a választ!!
Kérdező

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Kitti!

Egy szakorvosi vizsgálatra lenne szükség, amelynek keretében lehetőség van fizikális valamint hüvelyváladék vizsgálatra.
Az Ön által említett panasz célzottan kezelendő, melynek a szüzesség nem akadálya.

Készséggel várjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktorno/Doktor ur!

A terhessegem 12- ik heten erosebb, elenek piros verzesem volt (mensturacio jellegu), ami kb. 8 oran keresztul tartott (otszori betet cserevel). Vasarnap este korhazba tudtunk csak menni ahol egy hematomat latott az orvosno, a baba jol volt. Azt mondta hogy nincs mit tenni, pihenjek es a heten latogassak el a nogyogyaszomhoz, egy het betegszabadsagot kaptam.
A nogyogyaszom mar nem latott hematomat, azt mondta hogy nem homogen a placenta szerkezete, lehetnek üregek is lehet hematoma is amit lat, ezzel ellenegedett es kaptam 7 nap mulvara egy idopontot. A kovetkezo ellenorzesen mar azt mondta hogy most inkabb hasonlit hematomara, es ket foltot mert meg (22 mm x 23 mm es 28 mm x 33 mm).
Az eros verzestol eltelt 2 es fel hetben vegig sotet (feketes) verzesem volt, hol gyengebb hol erosebb, ami meg most is tart.
Sok forumon olvastam hogy van akinek fekudnie kell, vagy gyogyszert szedni, mikor van erre szukseg? Nekem azt mondtak hogy ne sportoljak es emeljek, es tilos az parommal valo egyuttlet is de ezenkivul mindent csinalhatok amit eddig. Kulfodon elunk es a az unnepre valo hazaut hosszadalmas de ettol se tilottak el, viszont en aggodom hogy nehogy ezzel is artsak. (2 ora repules + 4 ora autozas).
Szivesen fogadnam a tanacsat abban hogy mi az amit mindenkepp kerulnom vagy tennem kene azert hogy a babammal minden rendben legyen.
Elore is koszonom!
Tisztelettel
Kata
Kata

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kata!

A látott vérömleny (haematoma) ürülését észlelheti jelenleg, ennek színe mindig sötét vörös.
Ha élénkpiros a vérzés mindenképpen forduljon orvoshoz.
Terhessége veszélyeztetett lett!
Kímélő életmódot, pihenést, valamint Utrogestan 3x1 szedését, ill. Rutascorbin 2x1 tbl.-t javasolnék.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot,
26 éves vagyok, eddig semmi nőgyógyászati problémám nem volt, nem szedek fogamzásgátlót. A ciklusom nem teljesen pontos 25-28 napos, leggyakrabban 27 napig tart. A menstruáció időtartama 3 nap szokott lenni. A peteérésemet meg szoktam érezni, mert olyankor is vannak enyhébb PMS tünetek.
Ebben a hónapban azonban nem emlékszem, h éreztem volna a peteérésemet vagy nem tudtam megkülönböztetni a tüneteit. Viszont a peteérés feltételezhető időpontjában nagyon megbetegedtem, felső légúti fertőzésem és torokgyulladásom volt, melyet antibiotikummal kezeltek, amit nagyon ritkán szedek (több mint egy éve szedtem utoljára), a ciklus 13-17 napjaiban voltam a legrosszabbul, ill váratlan lelki stressznek is ki voltam téve azokban a napokban. Kb két héten belül rendbe jöttem, ám a ciklusom furcsa. A 23-ik napon volt egy enyhe barnás vérzés, majd a 31-ik napon megint, és csak a 33-ik napon jött meg normális menstruáció. Hallottam, h az ilyen ciklus közben jelentkező helyközi vérzések időnként normálisak, ám nekem még sosem volt ilyen. Illetve ez a ciklushossz is rendkívül ritka. Ám most már normálisnak tűnik a menstruáció, nincsenek szokatlanul erős fájdalmak. A kérdésem az lenne, h fontos e felkeresni nőgyógyászt emiatt? Éves ellenőrzésre egyébként is megyek jan-februárban.
Hálásan köszönöm a válaszát.
Sz. Éva

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Sz. Éva!


Amennyiben más panasza nincsen, javasolnám, hogy a soron következő ellenőrzés alkalmával jelezze mindezt a szakorvosának is.
Szűrővizsgálattal kapcsolatban mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2 éve szedek már fogamzásgátlót, azonban az utolsó két vérvételemnél elváltozást vettek észre, ezért az utolsó levél után 3 hónap szünetet kell tartanom. Ez számításaim szerint január első hetében történik meg. Egy olyan kérdésem lenne, remélem nem nagy butaság, hogy az utolsó levélnél is teljesen biztonságban vagyok? Azaz ha pl. megtörténik az aktus esetleg vasárnap és következő hét pénteken már a placebot kell szednem akkor teljesen védve vagyok, vagy kell óvszert is használni? Szeretnék elővigyázatos lenni!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: egy 22 éves leányzó
Luca

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Luca !


Az elővigyázatosság nagyon fontos. Kérdésére a válasz : Igen, akkor lesz a menstruáció.
Panasz esetén forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel :
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Üdvözlöm éves cytológia eredménye negativ hpv gyanuval elmentem orvoshoz alhasi fájdalommal és folyással(fábián kúpot adtak) megállapították egy cisztát 2 mm körülüt elküldtek laborba a vérvételem jó lett és ca 125 is ami 36,9 az ereménye az orvos szerint rákgyanut jelent az első kérdésem az lenne azt mondta az orvos nem éhgyomros ittam cukros tejes kávét a vizsgátok előtt befolyásolhatta az eredményt ha nem minimális az eltérés oka lehet a ciszta?(32 éves vagyok van 2 gyerekem 4 éve pajzsmirigy alulmüködésem van szedek l thyroxint)sok mindent befolyásol pajzsmirigy estleg az vagy?tényleges lehet számolni petefészekrák gyanuval?Elmentem másik orvoshoz aki megerősitette az előbbieket kiegészitve egy méhjszábsebbel és felirt isoprinosine tabletát !kontorllra hivtak ultrahang és kenet vétel miatt!Köszönöm a válaszát
Németh Niki

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
A leírtak alapján nem valószínű a petefészek betegsége, ha hpv negatív és kórokozó mentes(STD szűrés, hüvelyváladék tenyésztés negatív) akkor a szülések kapcsán kialakult “méhszájseb” kezelése megoldja az alhasi/hüvelyi panaszait.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Kedves Doktórnő!
Jelenleg 38. Hètben lèvő kismama vagyok, ès kicsit kètsègbe esett ès tanàcstalan. A 27. Hèten volt cukor terhelèses mèrèsem, ami èhomi 4.7 ill terhelèses 7.7 lett. El mentem a diabetológiàra, ahol 160 grammos szènhidràt diètàt írt fel az orvos ès mèg egy tesztet a 32. Hètre, csak beutalót nem adott. Igy a diabetológus vèlemènye alapjàn írta meg az orvosom a labor beutalót, de sajnos mint utólag kiderült, csak hemoglobint mèrtek, de terhelèst nem. Sajnos a diabetológishoz nem lehetett elöbb be jutni, mint 5 hetre rà, hogy meg kaptam az eredmènyemet! (Ami úgy gondolom egy terhessègnèl főlleg ennyire a vègèn nagyon sok!) A HgbA1c 5% volt a 32. hèten. Folyamatosan tartom a diètàt ès mèrem a cukromat, amiről naplót is vezettem. Sajnos az orvos ezt meg se nèzte, annyit mondott, hogy nem tud meg àllapítani semmit a terhelès hiànyàban. De sajnos előfordul mostanàban, hogy fel megy 7 felè a cukrom, ugyan mindig 2 óràn belül vissza àll rendesen. Sajnos úgy èrzem tanacstalanul hagyott a doktor úr ès ùgy èreztette velem, mintha èn tehetnèk a helyzetről. Most kètsègbe vagyok esve, hogy nehogy àrtson a babànak. Ugyan akkor szeretnèk a jövőben mindenkèppen diabetológust vàltani is. Tanàcsot szeretnèk kèrni, hogy a terhessègnek ennyire a vègèn mit lehet tenni? Kell e aggodnom?
Köszönöm!
Emese
Emese Pàl

dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Emese !

A vércukor terhelése a 27. héten a normál felső határán volt. Nagyon helyes hogy diétázott. Ezt mutatja a 32.héten végzett HbA1c érték megfelelő eredménye. Fontos hogy 1 órával melyik étkezés után haladja meg a vércukor értéke a 7,0 mmol/l, mert annak minimálisan kell csökkenteni a szénhidrát tartalmát 5-10 g-mal. Tanácsom az, hogy feltétlenül beszéljen a szülészével, mert terhességi diabetes esetén a szülést a 38-39. héten indítják el, nem várják meg a 40. hetet. Reményeink szerint nem lesz semmi baj. Viszont nagyon fontos a szülés után is tartsa a diétát, de a szénhidrát mennyiségét 180-200 g-ra emelheti. Szülés után 6-8 héttel fontos a vércukor terhelés elvégzése, hogy a szénhidrát anyagcsere rendeződött-e .

Üdvözlettel:

dr Porochnavecz Marietta
diabetológus- belgyógyász
Üdvözlöm.
5 éve volt császármetszésem a heg egyik végén egy görcsöt vettem észre ami menstruációkor eléggé fájni szokott, párommal szeretnénk kisbabát és arra lennék kíváncsi hogy így lehetséges e a terhesség vagy előtte lesz e teendőm ezzel a problémával?
Kis Anita

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kis Anita!


Az Ön által leírtak alapján mindenképpen egy szakorvosi konzultációt javasolnék, aminek keretében ultrahang-vizsgálat elvégzésére is van lehetőség.
Bővebbet csak vizsgálatot követően mondhatunk.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére.
Kérnénk, hogy minden korábbi vizsgálati leletet hozzon el magával.

Honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is tud időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Dr. Lőrincz Ildikó!
21 éves vagyok, inzulin-rezisztens, a menstruációm teljesen kiszámíthatatlan, elég sok problémát tud okozni. Akinél eddig jártam nőgyógyász a fogamzásgátlót javasolta, amit én nem szeretnék szedni mivel 18 éves koromban emlődaganattal műtöttek, illetve a rák elég gyakori a családunkban, nem szeretnék nagyobb esélyt adni neki.
Láttam, hogy endokrinológus is, tudna nekem ebben segíteni? Foglalkozik hormonmentes kezeléssel esetleg?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv,
Eszter
Ökrös Eszter

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Eszter!


Ahhoz, hogy véleményt mondhassak, szükséges lenne egy személyes találkozás vizit keretében.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, legyen kedves minden korábbi leletet/kórelőzményt elhozni.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Körülbelül egy évvel ezelőtt jelentkeztek először alhasi és vese panaszaim, azóta több urológiai és nőgyógyászati rendelőt/szakorvost felkerestem (állami és magán), a nőgyógyászati és urológiai tenyésztésekben klebsiella pneumoniae baktériumot találtak, a véreredményemben nagyobb gyulladás nem mutatható ki. Jártam már kolonoszkópián is, ahol semmilyen kóros vagy káros elváltozást nem találtak. Az orvosok által egy éve antibiotikum kúrákat szedek, amiknek ideig-óráig valamennyi hatása van, viszont utána a fájdalom ugyanúgy, sőt még erősebben jelentkezik.
Az alhasban két oldalt erősen szúró-görcsös fájdalmat érzek, amely a vesémre és a derekamra, valamint a húlyhólyagomra (égető érzés) is kisugárzik.
A nőgyógyászati és urológiai szakorvosok egyaránt azt állítják, hogy nem a baktérium okozza az egy éve fennálló fájdalmamat.
Ön szerint mi okozhatja ezt a problémát?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
Varga Brigitta
Varga Brigitta

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Varga Brigitta!


Ahhoz, hogy véleményt mondhassunk mindenképpen további szakvizsgálat szükséges.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben megtisztel bennünket a bizalmával, akkor a vizitre legyen kedves a korábbi ambuláns lapjait, leleteit magával hozni.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Azt szeretném kérdezni, hogy mit tegyek jó pár éve már küszködő hüvelyi folyályosmmal... Voltam nő gyógyásznál. Canestent javasolt de nem használt semmit... Már minden hüvely kúpot és kenőcsöt ki próbáltam! De sajnos nem használt. Mit tegyek? Mit javasol? Köszönöm a választ.
Patai Gabriella

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Patai Gabriella!


További vizsgálatokat és az eddigieknek megfelelő kezelést.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Válaszoló!
A vérzésem rendszeres 28-32napos. Kivéve márciusban sajnos megbolygattam de májusra helyreállt. Márciusban a ciklusom 4.napjám Vikela esemély utánit vettem be (levonorgesztel mint az escapelle) majd innen szamitva a 4.naptól pár napig sötétbarnás verzesem volt. Tudom h hülyeség volt bevenni de nem szeretnék semmiképp gyereket.
Kb ketevente sor kerul 1 esemeny utani bevetelere eddig escapelle t kaptam amiktol verzesem lett s ennyi.
De most tavasszal a tabl utan egy honappal erős szőrösödést vettem észre a bajuszomnál,combomon,felkar. Eddigis volt de nem ennyi.
Júniusban IZR terheleses verc vizsg on voltam.h kivizsgaltassam a hormonjaim de szerencsere az eredmény normalis volt. A verzesem szabalyos. 7 eve tele volt a petefeszkem fog gatlo szedese utan cisztakkal de idovel ez megszunt. Pl 2015 ös UHn sem solt mar egy ciszta sem.
Kerdesem az lenne h az esemeny utani miatt van e e mert még ciklus alatti bevételre nem kenyszerültem. Fő kérdés hogy a Vikela már kiürült e a szervezetemből? 29éves vékony nő vagyok. Tisztelettel. L.
lia

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Asszonyom!


A tabletta rég kiürült. Az eseményutáni tabletta magas hormon tartalma miatt panaszokat okozhat a vérzésben, de idővel, esetleg két-három hónap, ez rendeződik.

A fokozott szőrzet növekedés miatt érdemes bőrgyógyászati esetleg endokrinológiai szakrendelést felkeresni.

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot!
Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy voltam multhéten dokinál aki megállapította van egy 31mm X 31mm cisztám. Szeretnénk babát és abban állapodtunk meg hogy vissza megyek ha megjön, rá 12 napra. de a menzeszem nem jött meg már késik 6 napja a tesztek negativak. terhes lennék vagy a ciszta okozza a késést ? Köszönöm előre is!
Zsófi

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsófi!

Egy hét múlva ismételje meg a tesztet, amennyiben negatív, menses után kontrollvizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Azt szeretném kérdezni, hogy csokoládécisztánál, endometriózisnál befolyásolja-e az esetleges jövőbeli bevérzés lehetőségét, ha menstruáció alatt minél kevesebb időt töltünk vízszintes helyzetben, fekvő pozícióban, és törekszünk a függőleges testhelyzetre, hogy a vér ürülni tudjon, és minél kisebb legyen az esélye, hogy a vér esetlegesen visszafelé menjen a testben.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Tóth Erika
Tóth Erika

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Erika!

Ennek nincs. Nagyobb ciszták az aktív életmód, sportolás közben megrepedhetnek, ez talán kerülendő, a ciszta műtétje vagy legalább követése ajánlott.


Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Ca125ös véreredményem a következő lett: 637,8 U/ml
Mit jelent ez?
Mi a teendőm? Milyen betegségre utal ez az érték?
Kormány Bernadett

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kormány Bernadett !


Azt javaslom, hogy sürgősen keresse fel azt az orvost aki a vizsgálatot kezdeményezte .Üdvözlettel :

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyászDr. Lőrincz Ildikóhoz szeretném intézni a kérdésem! 43 éves vagyok, 2 szülés után 10 évig kaptam a DepoProvera injekciót. Egy éve hagytam abba. A menstruációm 8 hónap után megjött, igaz, elég rendszertelen, általában 3 hetente megjön, de pár nap alatt elmúlik. 2 hete elmentem a nőgyógyászomhoz rákszűrésre, ahol az orvos megállapította, hogy a bal mellemből váladék jött nyomásra. Elküldött vérvételre, mammographiára. A rákszűrés eredménye negatív lett, a mammographia folyamatban van. Problémám a véreredményemmel van. A vérvétel közvetlenül a menstruációm elmúlása után történt, az ösztradiol meghatározás: 2537 pmol/L, a progeszteron meghatározás: 6.99nmol/L. Az orvosom szerint a vérképem teljesen rendben van, de ahogy utánaolvastam az ösztrogén-dominanciának, amely egyéb tünetekkel is jár, amelyek szintén jelen vannak, pl. puffadás, hasi zsír megnövekedés, rendszertelen menstruáció, felmerült a gyanúm, hogy ez van esetleg nekem is. Kérdésem az, hogy e két laborérték alapján van-e okom a félelemre, hogy esetleg ösztrogén-dominanciában szenvedek? Köszönettel: G. Ildikó
Gueth Ildikó

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Ildikó !


Sajnos nem tudni a vérvétel hányadik ciklusnapon történt, mi volt a mértékegység.
Ezekkel a laboreredményekkel lehet konkrétat mondani.
Várjuk a központunkban !


Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó
szülész- nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktorúr/nő!
Első nőgyógyászati vizsgálatom után ma hívtak vissza a rendelőből, hogy p3 lett a hpv szűrésem eredménye és az LSIL-t jelölték be mellette. Majd visszamegyek a doktorúrral konzultálni a további kezelésről. A kérdésem annyi lenne (19 éves vagyok), hogy a barátomat ez mennyiben érintheti. Kicsit több mint két hónapja élünk nemi életet és mindig használtunk óvszert. Azért aggódunk, hogy orális úton, ami összesen csak egyszer történt meg, attól kaphatott-e el tőlem valamit. Rengeteg oldalon utána olvastam ennek, de nem találtam semmit és elbizonytalanodtam mert mindenhol mást írtak.
Borzasztóan megijedtem amikor felhívtak, mert sose hallottam még erről a "p skáláról", de miután elolvastam az oldalukat sikerült kicsit megnyugodnom. Lehangoló volt egy ilyen hírt kapni úgy, hogy még nem vagyok 20 éves és fogalmam sincs hogyan kaphattam el, mert a mostani az első kapcsolatom, ahogy a páromnak is, és előtte egyikünk sem élt nemi életet senkivel. 20 év alatt mennyire elterjedt a pozitív hpv teszt? Elnézést, ha sokat kérdeztem.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Helga
Kecskés Helga

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Helga!

Nagy aggodalomra nincsen oka!
Javaslom, hogy kérjen hozzánk egy időpontot, hogy a felmerülő kérdéseket tisztázhassuk.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt dr úr/nő.
Voltam nőgyogyászati vizsgálaton mivel a hasam alja baloldalán igen csak éles fájdalmaim vannak. Vizsgálat közben kiderült hogy 51x40 mm es bevérzet ciszta van. Fel világositott hogy megcsavarodhat nem értem hogy az mitől csavarodhat meg?. Gyógyszert nem irt menszesz után kell vissza mennem hátha felszivódik. Panaszaim a következők. Hanyinger hőemelkedés rossz közérzett. Őn szerint menjek vissza vagy a felszivodás jelei lennének ezek?
Szilvia

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Szilvia!


A szakorvosi javaslat alapján menzesz után kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
21 éves vagyok, ma voltam nőgyógyászati vizsgálaton és most mondták, hogy hátrahajló méhem van. Kérdeztem az orvostól, hogy ez nagy baj -e és azt mondta, hogy nem baj. Viszont én utána olvastam es a lenőtt hátrahajló méh esetében kialakulhat a meddőség.
Azt szeretném megtudni hogy milyen vizsgálattal derülne ki, hogy nálam milyen fajta a hátrahajlás?
Köszönettel: Csilla
Horváth Csilla

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Csilla !

Vizsgálattal eldönthető esetleg érdemes egy hüvelyi ultrahang vizsgálattal kiegészítve.
Várjuk központunkban !

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!
Több éve szedek Tri-regol fogamzásgátlót és most elfelejtettem bevenni az 5. és a 6. szemet(vasárnap és hétfő). Ezeket kedden bevettem,reggel és este,de közben kedd este el kezdtem vérezni, olyan mintha megint menstruálnék. Mi a teendő ilyenkor? Szedjem tovább a gyógyszert?
Ilona

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Ilona!

Szedje tovább, de ebben a ciklusban alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátlást is.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Problèmám a következő:20 ève szedek fogamzásgátlót,az utóbbi egy èvben szinte alig van menstruációm,az alhasam folyamatosan puffadt ès kb egy hèttel a gyógyszerszedès elkezdèse után görcsöl a hasam.Okozhatja ezt a fogamzásgátló folyamatos szedèse?válaszát köszönöm
Kovács Krisztina
Kovács Krisztina

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kovács Krisztina!

Nem valószínű, de szükséges lenne egy nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang.
Készséggel állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Férjemmel gyermeket szeretnénk, már több hónapja próbálkozunk de meg mindig semmi. Minden hónapban produkáló valami tünetet:
Volt rózsaszín folyas 10nappal ovulacio után, másik hónapban derék fajas ugyanúgy 10 nappal ovulacio utan, alhasi “meleg” érzés, pici fájdogálás de mégsincs baba.
Először azt hittem beképzelem magamnak de nem,mert olyankor jönnek a tunetet mikor nem is gondolok rá. Mellfeszulesem is van az utóbbi 2 hónapban menzi előtt habár előtte nem igaz volt.
Barna folyasom is volt mielőtt megjott volna ami szinten ritka volt nálam.
Voltam kivizsgalasokon, mehnyaknyak szűrés...mielőtt elkezdtük a baba projektet és mindent rendben találtak.
Kezdek aggódni, hogy valami baj lehet és az miatt nem jön össze.
Tudna tancsot adni?
Köszönöm
Gini

dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Gini!

Ne aggódjon!
A leírtak alapján javasolnám az Ön - hormonvizsgálatát - és a férje - spermatogram - kivizsgálását.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Két hete végeztek nálam LSK, HSK műtétet, melynek során csokoládé cisztát, a hashártyán endometriózist, illetve méhüregi sövényt távolítottak el. Az a kérdésem, hogy a műtéttől számítva mikor várható a menstruáció? Nekem már 2 napja késik.
Decapeptylt írtak fel az endometriózisra, melyet a ciklus első napján kell megkapnom. Pár nap múlva elutazunk, néhány napos késés a beadásnál mennyire jelent problémát?
Köszönöm.
Dóra

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Dóra!

A műtétet követően két hónapon belül jelentkezik menzesz, akkor kell beadnia.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kérdésem lenne, hogy a késői terhesség növeli az emlőrák kialakulásának kockázatát? 38 éves koromban hordtam ki a kislányomat. Ő természetes úton fogant meg, viszont nem tudtam szoptatni sajnos. Jelenleg 41 múltam és férjemmel szeretnénk kistesót, de szintén természetes úton tervezzük a teherbeesést, egyelőre még csak a tervezés szakában vagyunk. A késői terhességgel járó magzati és anyai kockázatok/komplikációk mellett olvastam az emlőrák kialakulásának kockázatáról, de arról is, hogy több terhesség kihordása jelenthet védőtényezőt is. Válaszát előre is köszönöm szépen!
Gombos-Hegyi Réka

dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Réka!

40 éves kor felett a teherbeesés esélye spontán kb. 1 %.
Amennyiben teherbe esik, az életkora miatt magas kockázatú várandósként fogjuk kezelni.
Sajnos szinte minden szülészeti eltérésre magasabb a kockázata, de remélem elkerülik ezeket.
Ha az a kérdés nagyon aggasztja, javaslom legyen emlő tumorlabor és emlő UH-vizsgálat, valamint a családban előforduló emlődaganatoknak kérdezzen utána.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Prima Medica Egészséghálózat