Szeretne többet tudni? Tegyen fel Ön is kérdését! Szeretettel várjuk, és készségesen megválaszoljuk az Önt foglalkoztató kérdéseket.

Amennyiben kérdést privát módon szeretné feltenni, szedje ki a pipát a megjelenéshez való hozzájárulás mellől.

Az Ön kérdése

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
A következő kérdéssel fordulnék önhöz. A párom gombás bakteriális fertőzés kezelésére Gynazol krémet írt fel a nőgyógyásza. (de sajnos az orvos a feltett kérdésekre nem igazán szeret válaszolni, ezért fordulok önhöz) Fogamzásgátlót szed a párom és a krém a védelemre van valamilyen hatással? Gyengíti e a fogamzásgátló hatását? A krém miatt kell e más fogamzásgátló módszert használni? Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel Norbi

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Norbert!

A Gynazol 20 mg/g hüvelykrém folyékony paraffint tartalmaz. A folyékony paraffin gyengítheti olyan fogamzásgátló eszközök anyagát, amelyek latexből vagy gumiból készültek, mint pl.: kondom, pesszárium. Ezért ilyen fogamzásgátló eszközöket csak akkor ajánlatos használni, ha a Gynazol 20 mg/g hüvelykrém alkalmazása után legalább 72 óra (kb. 3 nap) eltelt.
A hormonális fogamzásgátlókra nincs hatása.
Amíg a fertőzés fennáll az együttléteket kerülni kellene az esetleges visszafertőzés elkerülése érdekében.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Mi a követendő eljárás olyankor, ha a második héten (11. napon) nem tudtam bevenni a gyógyszert, mert elvesztettem az aktuális tablettát?
Roxanelle-t szedek.
Kiegészítő fogamzásgátlás szükséges-e, s meddig, ha a válasz igen?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Diána!


A nem kívánt terhesség elkerülése érdekében, érdemes a következő ciklusig kiegészítő fogamzásgátlást is alkalmazni.


Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Dr Nő!
28 éves vagyok! A menzeszem sosem volt rendszeres, igy 10.héten tudtam.meg hogy babát várok! Fel sem merult ez a lehetőség bennem! Napi 10szal cigarettát szivtam el ez idő alatt, illetve alkoholt is fogyasztottam nem kis memennyiségben 3 hétvégén! A kérdésem az lenne, hogy ez okozhatott-e maradandó kárt a magzatban, és érdemes lenne e inkább az abortuszt választanom! Nem szeretném, biztos parkapcsolatban elek! Válaszát köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Regina!

Ezekre a kérdésekre látatlanban nem válaszolhatok.
Ahhoz, hogy véleményt mondhassunk mindenképpen szükség lenne fizikális vizsgálatra, laborvizsgálatokra, illetve ultrahang-vizsgálatra.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megbeszélhessük a felmerülő kérdéseket.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
2 évig szedtem a Dienille fogamzásgátló tablettát! És most idén Februárban abba hagytam mert babát szeretnénk! Májusban elmentem egy citologia szűrésre és ott kiderült hogy P3 lett a cytológiám mellette pedig HPV virust is találtak kaptam erre kaptam ISOPRINOSINE tablettát aminek a szedése meg folyamatban van ! Viszont az orvosom avval nyugtatt hogy ettől èn meg lehetek terhes ! Ennek mennyi az esélye Doktornő ? Vagy nem ajánlot ebbe a státuszba teherbe esnem ?
Nagyon szeretnék kisbabat és sajnos lassan fél éve probálkozunk de hiába ! Előre is köszönöm válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Cintia!

Nagyon sajnálom, de részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ezekről a kérdésekről elsősorban a kezelőorvosával kellene beszéljen, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét, illetve hogy a terápiában hol tartanak.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot kívánok!
3 napja barnázásom van a menstruációm mindig pontatlan volt, de minden hónapban megjött. A párommal mindig védekezünk az együttlétek során. Túlsúlyos is vagyok. Előfordulhat, hogy teherbe estem? Vagy valamilyen betegség is állhat a háttérben?
Tisztelettel
Anita

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Anita!

Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Amennyiben több mint két hetet késik a vérzés, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.
Ha a teszt eredménye negatív lenne, akkor endokrinológiai szakrendelést tudnék javasolni Önnek, hogy a hormonális működést kivizsgálhassák, ami esetleg a túlsúlyosság, illetve a vérzészavar hátterében állhat.
Készséggel látjuk rendelőnkben, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
A következő kérdéssel fordulnék Önhöz, 38 éves nő vagyok nem szándékozom szülni.A menstruációm nagyon fájdalmas görcsös minden hónapban kínlódom vele szinte megváltás lenne ha nem is lenne.Van e valamilyen fogamzásgátló módszer ami számomra megfelelő lenne esetleg ezeket a nagyon kellemetlen napokat ki is iktatná az életemből, mert se dolgozni se az ágyból kikelni nem tudok olyankor és ez nagyon kellemetlen nekem.Válaszát előre is hálásan köszönöm!Maradok tisztelettel: Bernadett

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Bernadett!

Első körben mindenképpen egy nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék Önnek. Részletes anamnézist és fizikális vizsgálatot követően megbeszélhetnénk, hogy milyen lehetőségek vannak az Ön panaszainak enyhítésére, vagy akár megszüntetésére.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm!3 babámat várom jelenleg a 36 hétben tartok /elöző 2 is császáros volt/
az lenne a kérdésem hogy természetes-e hogy fáj az elöző hegem igy a terhesség elöre haladtával?3 év telt el az elöző és a mostani terhesség között.Van okom aggodalomra?keressem fel az orvosomat?Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Anett!

Az kötelező ultrahang vizsgálatok alkalmával biztosan ellenőrizték a korábbi műtéti heg állapotát, és ha nem jeleztek semmit Önnek, akkor nagy valószínűséggel minden rendben van.
Azonban amennyiben erről a fájdalomról még nem tájékoztatta az orvosát, én javasolnám a kapcsolatfelvételt a biztonság kedvéért.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Nekem a 37. hétben minden előjel nélkül teljes lepényleválásom lett, kétkesztyűs császármetszést végeztek rajtam. Sajnos a kisbabám meghalt. Teljesen kivérzett.
A méhem megmaradt. Azt szeretném kérdezni hogy ez megismétlődhet? És mennyi idő múlva lehet esetleg újra próbálkozni?
Köszönettel: Hári Regina

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Regina!

Nagyon sajnálom, rettenetes lehetett, amin keresztül ment.
Sajnos ezekre a kérdésekre így nem válaszolhatok.
Mindenképpen szükség lenne a korábbi leletekre, vizsgálati eredményekre, zárójelentésre és műtéti leírásra, hogy szakvéleményt mondhassak.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is tud időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó estét kívánok!
A mai nap folyamán fehér, kissé túró szerü kis darabkákat vettem észre a nemiszervemen. (Lány vagyok!) Leginkább a csiklómon és körülötte, de máshol (pl.:nagyajkak) is jelen vannak sajnos.. :/ Elég vöröses is a csiklóm körűl. Valaminzt kicsit, de tényleg csak kicsit néha fáj is. Olvasgattam már a neten és arra jutottam,hogy talán valami fertőzés. Esetleg gomba.. Őszintén szólva nem tudom. Nem élek szexuális életet még és tusfürdőt használok fürdéshez. Persze elmehetnék nőgyógyászhoz is, de még sosem voltam és ahhoz a városba kell mennem. Na meg ugye időpontot is ki tudja mikorra kapnék.. Eléggé aggódom....Ezért is fordulok önhöz remélem tud, valamint fog is segíteni. :/

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Cintia!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit és terápiás gyógymódot is találhassunk a panaszaira.
Igyekszünk olyan környezetet teremteni a pácienseinknek, hogy ha először is járnak nőgyógyásznál, ettől ne érezzék kényelmetlenül magukat.
Mindenről részletes tájékoztatást adunk. Semmi nem történik a pácienseink beleegyezése nélkül.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Pisilésnél fáj a hüvely körül és kicsit büdös is, viszket néha. Ez felfázás vagy esetleg valami fertőzés lehet? Nagyon félek, és most orvoshoz se tudok elmenni mert megjött a mestruációm. Van barátom és élünk szexuális életet, egyikőnk se lépett félre és eddig semmi gond nem volt.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Emília!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.
Ahhoz, hogy segíthessek Önnek, mindenképpen egy személyes találkozásra lenne szükség vizit keretében.
Azt javasolnám Önnek, hogy ha elmúlt a vérzése, akkor jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra, hogy kiderüljön mi okozza a panaszait.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő.
Június 17 én volt az utolsó mestruacióm 24 én voltam együtt a párommal nem védekeztünk csak a megszakítással. A következő menstruációm július 16 díján megj ott 18 díkán elmúlt. Rendes menstruáció volt nem csak pár csepp. Lehetek e terhes.?
Válaszát előre is köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Annabella!

A várandósság egyik jele, hogy a menstruációs vérzés elmarad. Azért szoktuk javasolni, hogy ha már több mint két hetet késik a vérzés, akkor egy terhességi tesztet kellene végezni.
Amennyiben a legutóbbi vérzése teljesen a megszokott módon zajlott le, akkor valószínűleg nem terhes, de biztosat minden esetben fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Erős menstruációs fájdalmaim vannak, sokszor a gyomromra is át terjed, melynek következménye hányás, ez általában csak az első napon fordul elő. A többi napon, mikor fájdalmat érzek, mennem kell gyorsan toalettre, mert nagy, hártya szerű csomók jönnek ki a menstruációmmal együtt. Emellett súlyproblémáim is vannak, illetve a szőrrel is meggyűlik a bajom: az egész arcomon, legfőképpen bajusz és az arcom oldalán, de az arcom többi területén sem túl diszkréten van jelen; combomon a belső részén nagyon erős, pedig ugyan úgy távolítom el, mint a combom külső részén, mégis eltérő az erősségük; hasamon is jelen van, legfőképpen a köldököm alatt és körülötte; kezemen is erős szinte már férfias szőrzet van. Mikor párommal együtt vagyunk, olyankor volt néha, hogy egy nagyobb fájdalmat éreztem, mintha valamit meg ütött volna, de ez nem mindig fordul elő, csak ritkán.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel,
Viktória.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Viktória!

Mindenképpen szükség lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra.
Készséggel várjuk rendelésünkön, hogy endokrinológiai vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően kideríthessük mi állhat a panaszok hátterében.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Előfordulhat, hogy teherbe estem?
Április óta Ditinell nevű fogamzásgátlót szedek, de mindig van közti vérzésem is. A megvonásos vérzés előtt egy héttel kezdődik, és tart a "menzeszig". Érezhető a változás, hogy mikor kezdődik a rendes vérzés, az erősebb és másabb. Ettől ugyanúgy hat a gyógyszer? Az orvosomnak is elmondtam, hogy köztes vérzéseim vannak, ő továbbra is ezt a gyógyszert írta fel.
Július másodikán kezdődött az utolsó megvonásos vérzésem (előtte már egy héttel elkezdődött a köztes) és aznap együtt voltam a párommal. A rákövetkező héten elkaptam valamit, ami miatt viszketésem és folyásom is volt. Canestennel kezeltem, de a viszketés elmúlt, de a nyákos (megszáradva) sárga folyás nem. Olykor érzem, hogy bizsereg a mellem, 2 napig délutánonként émelyegtem, ma pedig eléggé érzékeny a hasam alja. Nem nyomásra, hanem úgy érzem, mintha megjönne, pedig még van két hetem.
Nem tudom, hogy a folyás és a többi az esetleges teherbeesés jelei-e, de nagyon félek.
Július 2-a előtt nem emlékszem mikor voltunk együtt, ugyanis nincsen rá sok alkalmunk. Az biztos, hogy előtte utoljára június 18-án találkoztunk, és akkor nem volt szex.
Válaszát előre is köszönöm, nagyob kétségbe vagyok esve!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Erika!

Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
A fent említett panaszokról elsősorban a kezelőorvosát kellene tájékoztassa, aki a fogamzásgátló készítményt is felírta.
Természetesen készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt doktornő!
Két kérdésem is lenne önhöz eggyik az,hogy a menzeszem rendszertelen lehet ez baj? Vagy az is lehet,hogy még nem állt be? 18 éves vagyok. A második kérdésem az lenne,hogy a barátommal 3 éve vagyunk eggyutt van mikor nem védekezünk és nem esek teherbe. Nem szeretnék babát de félek hogy valami gond lehet.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Betti!

Érdemes lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra jelentkezni, hogy kiderüljön mi lehet a rendszertelen ciklusai hátterében.
Az, hogy olykor-olykor nem védekeznek és mégsem esik teherbe az még önmagában nem jelent bajt.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol egy vizit keretében megválaszolhatnánk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Segítséget szeretnék kérni.A rákszűrésemen ezek az adatok szerepelnek ezekhez szeretnék válaszokat kapni mert a nőgyógyászom nem volt túl komunikatív.
BEK 2B,MED 2D,CYT4HH,P P4,TBS C3A,ASSZ LIPAI,CYT SZALA.
Annyit mondtak hogy méhszáj rák és műtét.
Mennyire lehet súlyos?Aggodom mert hat és fél éve egyedül nevelem két kiskorú fiaimat.Mire számíthatok?Tényleg kemó kezelés kell?Nincs senkiük a fiúknak rajtam kívűl nem szeretném hogy lássanak tönkre menni.Félek!
Kérem legyenszíves válaszóljon.Nagyon félek.
Július 21 ére vagyok előjegyezve műtétre.
Köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Ibolya!

Nagyon sajnálom, de részletes anamnézis nélkül és fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Az operáló orvosnak kellene ezeket a kérdéseket megválaszolnia.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor! 3hónapja voltam valakivel de utána már megvolt 3*szor akkor a terhességi teszt negatív, kérdésem mivel most juliusban nem jött meg lehetek terhes attól az illetőtől most úgy hogy közben megvolt 3szor? Eddig 3teszt újra negatív! Viszont ha az lennék töle akkor legalább 3hónapos terhességet már mindenképp kimutatna nem?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Krisztina!

Már kicsit több mint kéthetes vérzés kimaradást követően elvégezhető a terhességi teszt.
Tehát három hónap távlatából jeleznie kellene a tesztnek, amennyiben várandós lenne.
Viszont pozitív eredmény esetén is szakrendelésre kell jelentkezni, mert biztosat minden esetben ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Segítségét szeretném kérni. Nagyjából 1 héttel a menstruáció megléte előtti időszaktól enyhe alhasi fájdalmat érzek, olykor pedig mintha szurkálna. Gondoltam a menstruáció előtti fájásokra is, de az nekem közvetlenül előtte szokott lenni - mindíg napra pontosan jön meg - és intenzívebb. Vagy előfordulhat akár az is, ennyivel korábban? Nőgyógyászom szabadságon, kivizsgálásra most nem tudok menni. Szeretném megtudni mire utalhatnak a jelek, kérem nyugtasson meg. Előfordulhat terhesség előjeleként is? Párommal minden alkalommal óvszerrel védekeztünk.

Köszönettel:
Szabó Viktória

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Viktória!

A panasza hátterében emésztési, nőgyógyászati és akár sebészeti okok is állhatnak. Éppen ezért sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ha a menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.
Amennyiben megtisztel minket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Segítségét szeretném kérni egy kérdésben. Sajnos nőgyógyászomtól nem tudok tanácsot kérni, mert szabadságon van júliusban, így Önhöz fordulok.
Áprilisban P3 cytológia eredményt diagnosztizáltak nálam, így azóta óvszerrel védekezünk párommal. Májusban újabb leletet vettek, de hála Isten P2 eredményt kaptam. Augusztusban megyek újabb szűrésre. A HPV szűrés folyamatban van, eredményre várok. Kérdésem lenne, hogy páromnak elegendő védelmet nyújt az óvszer használata, illetve ha tünet mentes vagyok óvszer nélkül is szeretkezhetünk-e? Nem szeretném sem Páromat, sem Magamat kockázatnak kitenni. Ebben a kérdésben szeretném kérni véleményét.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Mónika

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Mónika!

Azt javasolnám Önnek, hogy amíg nem tud konzultálni az orvosával addig használjanak óvszert, mert az védelmet nyújt a szexuálisan terjedő betegségekkel szemben.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdv.. Egy hónapja volt abortuszom (5 hetesen) 3 hét utan nemi életet éltem óvszerrel, egy hete faj a hasam mintha meg lenne a havim, de meg mindig nem jött meg? Lehet valami probléma esetleg hogy volt mar szex?? Es mennyi ido míg meg jön?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Beáta!

A műtétet végző orvossal kellene ezekről a kérdésekről beszélni, mert ő ismeri az Ön anamnézisét és a beavatkozást is ő végezte.
Amennyiben panaszai vannak kontrollvizsgálatra kellene jelentkeznie, mert fizikális vizsgálat nélkül semmiképpen nem véleményezhetünk.
Ha mégsem kap kielégítő választ, ellátást kérem jelentkezzen be rendelésemre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktornő!
41 éves ,2 gyermekes anyuka vagyok. Kb.3-4 hónapja azt tapasztalom, hogy menstruacio után közvetlenül nagyon erős fáradtság vesz erőt rajtam, 8-9 órás alvás után is alig bírok felkelni, napi teendőimet képtelen vagyok ellátni, sőt szorongás, éjszakai pánikroham vesz erőt rajtam. Mindez azonban csak kb. 1 hétig tart menstruacio után. A ciklusom rendben van: 28 napos és 7 napig tart. Korábban előfordult darabos vérzés is, amivel tavaly orvosnál voltam, de nem találtak semmi rendellenességet. Fogamzásgátlót nem szedek, visszeressegem miatt. Másik visszatérő problémám a hüvely viszketegsége menstruacio alatt és közvetlen utána. Nagyon várom válaszát! Segítséget előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Ágnes!

A tünetek, amelyeket Ön tapasztal túlmutatnak az email-es tanácsadás keretein. Ahhoz, hogy véleményezhessünk szükség lenne részletes anamnézis felvételre, illetve fizikális vizsgálatra is.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt doktor azala a kérdésel szeretnék önhöz fordulni hogy junius 9dikén mensruàltam és ebe a hoba még nem jöt meg menyi idöt késhet?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Katalin!

Ha az előző vérzése június 9-én jött meg, akkor az attól számított 28. nap július 6-ra esett. Ma a 32. napon jár.
A késésnek a hátterében számtalan tényező állhat, például a közelmúltban egy fertőzés, megfázás esetleg érzelmi túlterheltség, stresszhelyzet, terhesség.
Pontosabb választ csak fizikális vizsgálatot követően tudnánk Önnek mondani.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Depo provera-t használok, április 13-án adattam be az első injekciót, Azóta nem volt vérzésem így nem vagyok vele tisztába hogy mikor kell beadatni a következőt? 24 éves vagyok nincs valami egészségügyi hátránya hogy nincs menstruációm vagy a jövőben okozhat valamiféle kellemetlenséget?
Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Dóra!

Sajnos így nem véleményezhetünk.
Ezeket a kérdéseket a gyógyszert felíró orvosnak kellene feltennie, mert ő az aki pontosan ismeri az Ön anamnézisét és tudja, hogy miért emellett a fogamzásgátló módszer mellett döntöttek.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő/Úr!
A következő lenne a kérdésem: A lányom januárban volt 16 éves.15 évesen/pont a születésnapján/ jött meg az első menstruációja. Vagyis az volt az egyetlen mert azóta nem menstruál.Idén tavasszal elmentünk egy gyermeknőgyógyászhoz,ahol minden vizsgálat nélkül közölte a doktornő ,hogy semmi baj majd megjön. De lassan 17 éves lesz.Ez természetes így? Előre is köszönöm válaszát. Czifra Judit

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Judit!

Sajnos gondos anamnézisfelvétel és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol kiváló endokrinológus, illetve endokrinológus-nőgyógyász szakorvosok állnak rendelkezésükre, ha úgy döntenek, hogy megtisztelnek bennünket bizalmukkal.
Honlapunkon online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
18 hetes terhes vagyok, másfél hete állapítottak meg placenta previat és volt is pár napra rá egy kis vérzésem, ami szinte azonnal barnás folyásba ment át,az is csak kis mennyiség volt,de két napig bent tartottak a kórházban. Mire kiengedtek teljesen el is múlt! Azóta pihenek,ágyban vagyok,naponta összesen 2órát ha kikelek az ágyból és napi 3x200 mgs progreszteron kúpot használok. Három napja viszont reggelente egy kis barnás folyást látok a wc papíron törlésnél...de nagyon keveset,csak csikocska...ma viszont egy kicsit több jött,de szerintem mennyiségileg még mindig elenyésző.Görcseim nincsenek!
A kérdésem az lenne,hogy aggodalomra adhat okot ez a kevéske folyás is vagy ez lehet attól is hogy nő a méhem és változik a helyzete a méhszájhoz viszonyítva? Abba reménykedem, hogy terhesség előrehaladtával fennébb kerülhet a méhszájról!
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel,
. Tímea.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Tímea!

Az Ön állapotában bekövetkező változásokról a kezelőorvosát kell tájékoztassa, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot kívánok. Próbálok rövid lenni. Külföldön elő 31 éves nő vagyok. 5 éve volt egy méhen kívüli terhességem a jobb petevezetékemben ami beavatkozás nélkül lezajlott és ürült ki a szervezetemből. Rá egy évre terhes lettem de sajnos nem tudtam megtartani. Itt gyógyszert kaptam ami hatására elvetéltem. Elkezdtem fogamzásgátlót szedni (ebben az időszakban 2 évig nem szedtem,de az előtt is vagy 10 évig)
Idén Január közepén abbahagytam a fogamzásgátlóm szedését mert kisbabát szeretnénk. Nagyon rendszertelen lett. Áprilisban teherbe estem ami korai spontán vetéléssel zárult. Azt mondták lehet próbálkozni tovább. Egy menstruációm sem jött meg mert ismet teherbe estem.Sajnos méhen kívüli terhesség volt újra a jobb petevezetékben ami megrepedt es laparoscopic műtéttel eltávolították a vezetővel együtt. Ez volt 16 napja. Több kérdésem is lenne. Műtét után 2-3 napig volt nagyon enyhe vérzés. Es kb akkor már negatív volt az itthoni teszt. Műtét után 7 napra Megjött. Fájt a mellem a hasam is mint amikor megjön. 7 napig tartott. Azt mondtak nekem,hogy 4-6 hétre ra várhatom. Kérdezném,hogy ez lehetséges,hogy a menstruációm volt? Mikortól javasolja,hogy újra együtt legyünk a parommal? Mikortól próbálkozhatunk újra a babával?.Ön szerint van esélyem teherbe esni termeszetesen? Esetleg kivizsgálásra szorulok? Illetve a hasam még kissé fáj amikor felállok az ágyból és olyan érzés mintha megütöttem volna. Ez meddig fog fájni?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat
Tisztelettel
Agnes

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Ágnes!

Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának, illetve az operációt végző orvosnak kellene feltenni, mert ők ismerik az Ön anamnézisét.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztel doktornő!
A barátommal pettingeltünk az elmúlt napon,(nem feküdtünk le egymással)használtam a pharmatex kúpot (szűz vagyok még) ha az uján maradt esetleg sperma,amit nem törölt le rendesen, lehet belőle probléma?
Előre is köszönöm a vélaszt!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Maja!

Nagy valószínűséggel nem esett teherbe, de amennyiben a menstruációja több mint két hetet késik, akkor egy terhességi tesztet érdemes végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Rendszeres nemi élet esetén az évenkénti nőgyógyászati rákszűrés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Nőgyógyászati Központ!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz hogy most már 2 éve küzdök egy problémával hogy az intim területen fehér váladék tapasztalható belül és kivül egyaránt ami roppant kellemetlen. Nőgyógyászom nem talált semmit. Mivel tudnám megszüntetni ezt a váladékozást?
Válaszukat elöre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Rita!

Sajnos fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
A panasz hátterében akár fertőzés vagy egyéb gyulladás is állhat, ezért nőgyógyászati vizsgálatra mindenképpen szükség lenne a diagnózis felállításához.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt nőgyógyászati központ.
1 éve szedem a Velgyn fogamzásgátló-t . (20 éves vagyok)
Voltam vérvételen a napokban, és ez az eltérés látható az eredményen:
Neutrophil 43,7% ( referenciaérték 50-70%)-
Lymphocyta 45,3% (24-40%) +
Neutrophyl 2,19 G/l (2,20-7,90) -
Protombin idő 7,40 sec (7,70-9,70)-
APTI 22,9 s (25,9-36,6) -
(a többinél nincs eltérés)

A kórházi nőgyógyászaton nem kaptam időpontot a hétre, jövőhéttől pedig munkába állok, ezért kerestem fel Önöket, hogy ezek az eltérések további vizsgálatokat igényelnének e, aggasztóak e.
Tervezem még ebben az évben rákszűrésre menni, de azt már magán nőgyógyászaton szeretném, ( ami jelen pénzügyi helyzetemben még nem ebben és a következő hónapban lenne alkalmas). A fő kérdésem, hogy ráérek ezt az eredményt 1-2 hónap múlva itteni nőgyógyásznak megmutatni? vagy sürgős lenne?

Előre is köszönöm válaszukat!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Judit!

Amennyiben lehetősége engedi javaslom az értékekkel keresse fel házi orvosát.
A házi orvosával meg tudja konzultálni a további esetleges vizsgálatokat.
További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens

Bojti Szilvia

Vezető asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 (70) 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Anorexia illetve bulimiában szenvedtem de sajnos a menstruáciom még nincs meg 2 hónapja nincs egy honapja abba hagytam a bulimiát lehetséges hogy e miatt nincs menstruációm?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Marcsi!

Előfordulhat, hogy a súlycsökkenés miatt nem jön meg a menstruációja. Javaslom amint tud forduljon szakemberhez aki tud Önnek tanácsot adni az étkezési szokással kapcsolatban. A központunkban mentálhigiénikus és dietetikus is rendel. Közvetlen, kedves, hozzáértő szakemberek.
https://www.eletmodorvosikozpont.hu/munkatarsaink

További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens

Bojti Szilvia

Vezető asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 (70) 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Dr.Ur,Nő!
Szègyenletes amit irok de a segitseget kerem.37 èves vagyok 22 hetes terhes.szerettem volna babat.a ferjemmel megromlott vidzonylag a viszonyunk.feb.05.en voltunk egyutt utoljara nem vedekeztunk.
6.an megjott de csak 1 napra.
A cikusom 21 napos altban es 2. 3.napig tart.

A meglevo baratommal 17 en voltam egyutt megszakitott kozosulessel vedekeztunk.
Utana mar nem menstrualtam.
Kerem szepen segitsen hogy megbizonyododjak melyikuk a gyermekem Edesapja

Ez elviekben is fontos meg kesobb a gyermek miatt is az lehet.
Szegyellem ami tortent de kerem segitsen
Koszonettel Anna

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Anna!

A vizsgálathoz a gyermektől és az apától származó DNS mintára van szükség.
A DNS egyik felét édesanyánktól, másik felét édesapánktól kapjuk.
Napjainkban a szájnyálkahártya hámsejt mintából történő analízist részesítik előnyben, mert a mintavétel fájdalommentes.
A vizsgálat előtt javaslunk egy szakorvossal történő konzultációt a megfelelő vizsgálat kiválasztásának érdekében.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt dr. nő!
Szexuális kapcsolatom nem volt egyáltalán, de kivizsgálás céljából hüvelyi UH-t kellene végezni. Lehetséges-e így, ha igen, nagyon fog-e fájni? Tampont használtam több éven keresztül, többször voltam már rákszűrésen, ahol "kacsával" vizsgáltak.
Köszönöm.
Judit

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Judit!

Természetesen lehetséges. Az ultrahang vizsgálat nem okoz nagyobb kellemetlenséget mint a rákszűrés alkalmával a nőgyógyászati kacsa.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot!
Már 2 éve küzdök egy problémával. Csípést érzek vizelés előtt vagy van amikor utána. Voltam már több orvosnál akik minden vizsgálatot megcsináltak és tenyésztésre is küldtek mintát,de minden eredményem jó volt! Sajnos a problémám a mai napig megmaradt. 3 hónapja rendszeresen írom hogy mikor jelentkeznek a tüneteim és általában a fogamzásgátló alkalmazása után. Lehetséges hogy a gyógyszer okoz ilyen problémát? Már kb. 3 éve szedem ezt a gyógyszert. Abba kellene hagyni a gyógyszert vagy esetleg váltani kellene valami másikra?
Előre is köszönöm a válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Laura!

Nagyon jó, hogy ilyen részletekre is figyel és ezt feljegyezte magának.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően kideríthessük, mely okok állnak az Ön panaszainak hátterében.
Kérném, hogy amennyiben bejelentkezik hozzánk, a korábbi vizsgálati eredményeket/leleteket hozza el magával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktornő!
A 16 éves lányomnak nagyon fejletlenek a mellei, és ez már őt is zavarja. ( csak a mellbimbója emelkedik ki 2-3 cm-re) Egyébként viszonylag rendszeresen menstruál 13 eves kora óta, 165 cm, 50 kg., más eü. problémája nincsen. A kérdésem az, hogy lehet- e ezt kezelni vagy csak a plasztikai műtét lehet megoldás?
Köszönettel

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Krisztina!

16 éves lány esetében még nincsen különösebb ok az aggodalomra, mert még fejlődésben, növésben van.
A mellek mérete genetikailag is meghatározott, ezért esetleg érdemes végiggondolni, hogy a család hölgytagjai között kinek volt hasonló problémája ennyi idősen.
Ha szeretnék részletesebben kivizsgálni az okát, akkor Dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvost tudnám ajánlani Önöknek, mert ő szakterületeiből adódóan komplexebben tudná látni az Önöknek panaszt okozó problémát.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jo Napot
7-hetes terhes vagyok, autoimun pajzsmirigy problemam van ( laboreredmenyeim ATPO 457.9 Ui/mL, TSH 3.15 ), a nogyogyaszom MgB6-ot, Femosun terhesvitamint, Arefam 100mg kezelest irt, es az endokrinologusom Euthyrox 37.5 mg- ot. Olvastam az Arefam utasitasat, es azt irja, hogy csak huvelykup formajaban szabad terheseknek...Bizom a nogyogyaszomban azonban ezt olvasva ketseg merult fel bennem, hogy valoban nem-e okozunk problemat szajon at szedve? Valaszat elore is koszonom

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Paula!

Ezt elsősorban a kezelőorvosával kellene megbeszélje, mert ő ismeri az Ön anamnézisét. Ő az, aki a kérdéseire személyre szabott választ tud adni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő,Doktor Úr,
Néhány nappal ezelőtt a hüvelyem bejárata "felett" közvetlenül( a szeméremdomb irányában )megjelent egy borsónyi csomó. Semmilyen kellemetlen érzésem vagy tünetem nincs. A mérete nem változik. Utánaolvasva a Bartholin mirigy ugrik elő először,azonban nekem tökéletesen szimmetrikusan középen és egyáltalan nem a nagyajakhoz kapcsolódva van a csomó. A csomón vannak kicsi helyes rücskök.
Mi lehet ez?tehetek valamit ellene? Aggódnom kellene?
Segítségét előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Judit!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében a szükséges vizsgálatok után megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot. Én egy 26 éves 5 gyermekes fiatal anyuka vagyok. Már nagyon sok dr -nál jártam de nem találtak semmit. Az a helyzet hogy az elmult fél évben folyamatosan vérzek. Ezt ugy kell elképzelni hogy 6 vgy 6 nap kivételével hol erösebben hol csk pár csepp de egész honapban van valamijen formában. Azt már tudjuk hogy nagyon vérszegény vagyok sokat szédűlök nagyon fáradékony is vagyok a fejem is napi szinten fáj nagyon sűrűn kapok el minden féle influenza tűnetű betegségeket. Szoval maga mit gondol mi lehet az oka.Válaszát elöre is köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Eszter!

Sajnálom, de fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ön írta, hogy sok szakembernél járt már, de ahhoz, hogy véleményt mondhassunk a személyes találkozás elengedhetetlen.
Amennyiben bizalmat szavaz nekünk, készséggel látjuk rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Kérnénk, hogy ha eljön rendelésünkre a korábbi leleteit hozza el magával, hogy minél teljesebb képet kaphassunk az előzményekről.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó estét!
16 éves vagyok.
A napokban észrevettem hogy sokkal gyakoribb a vizelési ingerem. Az idő változó. Van amikor 5-10 percenként,van amikor 30 percenként kell menjek wc-re.
Nagyon kevés a vizeletem. Talán ha 8-10 csepp vizelet szokott jönni.
Főleg most,éjfél tájékán a legrosszabb. 10-15 percenként járok 8-10 csepp vizelet miatt. A vizelés végén enyhén,de mégis szúró,maró érzést érzek.
Mit tegyek? Mi lehet a probléma? Volt már ilyen,de az felfázás miatt volt és el is múlt 5 nap után. Ez nem :( Esetleg tudna ajánlani nekem valami itthoni kezelést?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Darina!


Bő folyadékfogyasztás (szénsavmentes ásványvíz) javasolt, hogy az esetleges kórokozók kiürüljenek a vizelettel.
Elképzelhető, hogy a nagy meleg és a kevesebb folyadékbevitel miatt besűrűsödött a vizelet, és az okoz gyakori vizelési ingert.
Ha a panaszai továbbra sem javulnak akkor a házi orvosát kellene felkeresnie, aki szükség szerint tovább tudja Önt irányítani a megfelelő szakrendelésre.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jò napot. Volt egy bal oldali méhenkivüli terhességem , ez év január elején. Lapparoszkoppal mütöttek. 2 helyen vágtak, a köldökomnél és bal oldalt a hasamon. Azóta 6 hónapja folyamatossan fáj jobb oldalt a hasam ahol vagtak kicsit lejebb. Voltam már Minden vizsgálaton. MRI, ultrahang, nőgyogyász, . MRIN azt mondtak vese cisztát látnak, de még kicsi. A nőgyogyász pedig azt mondta hogy o nem észleli a cisztát, szerinte mütét után keletkezett szövet seb ahol vágtak. De semmit nem kell vele csinálni majd begyogyul. De ezt várom már 6 hónapja. És egyre roszabb. Most azt szeretném kérdezni hogy mi lehet ez? Mert mindenki mást mond. De semmi nem történik már 6 hónapja. És már elvisrlhetetlen.
Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Zsuzsanna!


Sajnos leletek és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Természetesen szívesen látjuk rendelőnkben, ahol egy vizit keretében a korábbi vizsgálati eredményeket áttanulmányozva megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit hozza el magával.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy fogamzásgátló tablettát szedtem 5 évig, Jangee 3mg és yasminelle 3 mg, majd eros hüvelyi folyás miatt, orvos tanácsára abba hagytam. 1 éve küzdök a kiújult pattanásokkal, semmilyen krém/kezelés nem használt, emiatt vissza tértem a fogamzasgatlora. Roxanellet irtak fel, de 3 hónap után semmi nem változott. Felírták helyette az Omisson daily 2mg/0,03mg tablettát. Azonban semmi javallat hogy hogyan váltsak. Illetve nem is tájékoztattak a tablettarol. Fontos szempont hogy a pattanásaim/aknek megszűnjenek, a hüvelyi folyas ne térjen vissza illetve hogy ne hizzak meg tőle. Tudna nekem tanácsot adni ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban? Vagy hogy melyik fogamzásgátló lenne a megfelelő/melyiket javasolna ebben a helyzetben?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Fanni

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Fanni!

A hormonális működés nagyon összetett, ezért sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelésünkön, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Kérném, hogy amennyiben időpontot foglal hozzánk, hozza el magával a korábbi leleteit és vizsgálati eredményeit.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt doktornő!
17 éves lány vagyok és szűz,elvileg 9 napja kellett volna megjönnie a menstruációmnak,június 13.án,pár napja hányingerem van esténként és fáj kicsit a hasam jobb oldalt,ilyen lüktető fájdalom.Nem fogyókúrázom,nem vagyok se vékony,se kövér,normál testalkatom van. Viszont most,hogy eljött a nyár,sokkal később fekszek le aludni és később is kelek. Mi lehet a menstruáció kimaradásának/késésének oka? Lehetséges hogy cisztám van? Mikor menjek el kivizsgáltatni,ha továbbra sem jön meg?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Csenge!

A menstruáció kimaradásának számos oka lehet, pl.: stresszhelyzet, életritmus változása, esetleg a közelmúltban valamilyen betegség utóhatása.
Hormonális háttér kivizsgálásához mindenképpen szükséges egy személyes találkozás vizit keretében, hogy a részletes anamnézis segítségével kideríthessük mi állhat a menstruáció késésének hátterében.
Szívesen látjuk rendelőnkben. Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő,
21 éves vagyok, a nőgyógyász felirt néhány hormonális vizsgálatot melyeket elvégeztem és az jött ki, hogy túl magas a DHEA és tesztoszteron szintem. Két fajta gyógyszert irt fel ezek kezelésére a Belarat es egy Softigynt. Azt mondta, hogy a Softigynt heti 2 szer egy tablettát helyezzek fel a hüvelyembe amig megjön a menstruacióm, aztan kezdjem a másikat. Kb bő 2 hete ért véget az utolsó menstruációm s most hétfőn helyeztem fel az első tablettát. A napok folyamán pedig észrevettem, hogy mintha újra menstruálnák. Vajon ez a tabletta hatása? Vagy minek tudhatom be? Melyik tablettát használjam akkor a továbbiakban..? Esetleg ha valamilyen információkat tudna adni ezekről a tablettákról megköszönném. Válaszát köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kinga!


Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának kellene feltenni, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét, ő rendelte el a kezelést is.
A hormonális működés nagyon komplex, ezért fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Jelenleg a második menszeszem maradt ki viszont a teszten nem igazán látszik a második csík. Nőgyógyászhoz nagyon későre kaptam időpontot. Ezek ellenére lehetek terhes?
A lábam vizesedik illetve a szex is fáj és van hogy vérzek utána de csak papíron.A hasam is feszül . Sokszor van hogy elkap valami hányinger melegség Napközben .
Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Dzsina!

Ha a menstruáció már több mint két hete késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Negatív eredmény esetén a panaszaival érdemes házi orvoshoz fordulni, aki szükség esetén tovább tudja irányítani a megfelelő szakrendelésre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves doktor úr!
Azzal kapcsolatosan írok, hogy fèlek, hogy terhes lettem fogamzásgátló tabletta mellett. 2 évig nem éltem nemi életet,most június 4.-én lefeküdtem egy fiúval. Június 9.-én megjött a megvonásos vérzésem rendesen, darabos volt, látszódott a nyálkás kisebb nagyobb darab.
Ahogy elmúlt, minden rendben volt. Most a levélen a 6.szemet vettem be, viszont van némi tünetem ès fèlek, hogy ez a terhessèg jelènek is betudható, mivel a szex óta 16 nap telt el. Ilyen tünet a fehèr krèmes-vizes folyás, fura èrzès van a mellemben ès mintha feszülne a hasam alja. Lehet, hogy bekèpzelem,mert mániákusan nèzegetem magamon a jeleket, nagyon fèlek.
Ön szerint mennyi az esèlye a dolognak?

Előre is köszönöm a választ.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Kinga!


Érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak fizikális vizsgálattal illetve ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.


Üdvözlettel:

Horváth Anikó

asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
A párommal 1,5 éve próbálkozunk a babával, de eddig még nem sikerült . Más apropó miatt küldött el az endokrinológia hormonvizsgálatra. A harmadik napi vérvételi eredményem normális volt, kivéve a prolaktint. (nem stresszeltem és nem vagyok terhes. Az értéke majdnem 900) A 21. napon a progeszteront nézték, ami 1,8 volt. Hirsutismus gyanújával vizsgáltak. A vérzésem eddig normális volt 26-33 nap között. A legutóbb viszont május 12-e után 15 nappal ismét menstruáltam, ami 4 napos volt. Ugyanúgy mint eddig.
Segítségét előre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Andrea!

Fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem véleményezhetünk és fontos a személyes találkozás is.
Egy endokrinológiai vizit lehetőséget nyújt a minél teljesebb anamnézis megismerésére és szükség esetén a fizikális vizsgálatra is.
Amennyiben bejelentkezik rendelésünkre, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit és leleteit hozza el magával.
Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornö !
18 eve szenvedek herpesztöl. 37 eves anyuka vagyok. Terhessegem ota amint fogamzasgatlot kezdek szedni elöjön. durvan fajnak a melleim is.
A parom sajnos ovszerrel nem müködik. Milyen megoldas lenne szamomra a jo? Ez a havi 7-10 nap herpesszel nem elet.
Elöre is köszönöm Valaszat.
Ilona

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Ilona!

Erről elsősorban a fogamzásgátlót felíró orvost kellene tájékoztatni, hogy Önnek személyre szabottan milyen más fogamzásgátló megoldást tudna javasolni, ami nem okoz ilyen panaszokat.
Természetesen mi is szívesen látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő ! 45 éves vagyok , már 8 éve lekötöttek. van négy nagy gyermekem már! érdeklődni szeretnék,hogy a műtéttel vissza lehet álíttani .hogy lehessen újra babám?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Júlia!

Ez egy nagyon összetett kérdés, ezért ehhez mindenképpen egy személyes konzultációra és fizikális vizsgálatra van szükség.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy minden korábbi leletet, zárójelentést hozzon el magával.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Egy 15 éves kislány apukája vagyok. Szeretnék egy kérdésemre választ kapni. Júliusban terveztük a horvát tenger partra menni nyaralni.Kislányom aggódva kérdezte,hogy mi van akkor ha ebben az intervallumban jön meg a menstruációja. Én mint laikus apa annyit mondtam neki,hogy vannak tamponok amit lehet ilyenkor használni. Gondolom,hogy sűrűbben kell cserélni meg nem kell túlzásba vinni a fürdőzést. Kérdésem,hogy jól válaszoltam-e neki és Ön mit javasol erre az esetre? Nem szeretnénk ilyen miatt lemondani a nyaralást. Valóban hasznos lehet-e a tampon ilyenkor? Köszönettel Gyuri

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt György!

A menstruáció erősebb napjain tamponnal sem tanácsos a fürdőzés az esetleges felszálló fertőzések elkerülése miatt.
A tampon megoldás lehet, de természetesen figyelni kell, amennyiben a kislánya még szűz, hogy a tampon megfelelő méretű legyen a felületi sérülések elkerülése végett.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens

Horváth Anikó

asszisztens

Specialitások

Telefon: +36 70 621 2443

Email: info@nogyogyaszatikozpont.hu

 

 

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Tavaly februárban kivették a pajzsmirigyem, majd a szövettan papiláris carcinomát igazolt igy áprilisban és oktoberben is voltam radioaktiv jód kezelésen. Kisbabát szeretnénk, a kérdésem az lenne hogy meddig várjunk a párommal hogy a radioaktivitás semmilyen hatással ne legyen a babra? Most 8 hónap telt már el.
Köszönöm szépen a válaszát előre is!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Zsuzsanna!

Javaslom kérdezze meg a szakorvosát aki végezte a kezelést.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Jó napot kívánok!
Május 13.-an kaptam meg a második adag DEPO-Provera nevű fog.gatlo injekciót az első adagról volt 2 hét barnazasom azóta semmi . Két hete Dalacin nevű gyógyszert vettem be a fogorvosom írta ki de elfelejtett szólni h antibiotikum én mivel még ezt nem ismertem így nem tudtam . Tegnap este halvány rózsaszín színű folyásom volt ami ma is folytatódott egy hajszálnyi vér csikkal. A kérdésem az lenne hogy ez terhesség v mellékhatás ? És hogy az antibiotikum az befolyásolja v nem az injekció hatását ?

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Nikolett!

Javaslom az Ön megnyugtatása érdekében végezzen el egy terhességi tesztet. Amennyiben negatív lesz érdemes az antibiotikum mellett ameddig szedi, kiegészítő védekezést alkalmazni!

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktornő!
A menszeszem 06.03-kán jöt meg és 8-án mult el.Nagyon örültem neki mert eljötem a családomal nyaralni a tengerhez.De 14-én ujra megjöt vagy is véreztem közepes vérzés volt.Azota csak egy két csepp van de hasamalja fáj mint egy menszesznél.Mi lehet a gond?Sajnos orvoshoz nem tudok menni még haza nem megyünk de nagyon nyugtalanit.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Edit!

Előfordulhat ovulatio körül pecsételő vérzés ami esetleg fájdalommal is járhat. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok Önnek érdemben többet segíteni. Javaslom amikor haza jön a nyaralásból keresse fel szakorvosát. Érdemes lenne egy hüvelyi ultrahang és egy hormonrendszer laborvizsgálata.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus

dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Specialitások

Dr. Lőrincz Ildikó kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, PCOS, korai menopauza, akut és visszatérő fertőzések azonnali diagnosztizálása és kezelése. Külön gondot fordít a meddőség kezelésére, hormonális betegségek kezelésére törekedve a hosszútávú eredményekre.

online bejelentkezés

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5