Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt doktornő!
17 éves vagyok a menstruaciom nem állt be pedig 2 éve majdnem menstrualok (fel év kihagyás volt étkezési zavarok miatt). Majdnem fel éven keresztül 8.ánként majd utána 2 hónapig 22.én jött meg. Múlt hónapban késett egy hetet majd a párommal petting történt először (ahol az ő nemiszerve nem került ki a nadragbol, úgy sem ment el hogy az rajta volt) viszont ebbe a hónapban nem jött meg a menstruaciom (két hete késik) viszont fajasaim vannak de inkább a medencem fele. Már négy tesztet csináltam, mindegyik negatív lett.
Mi lehet ennek a hátterében? Lehetek terhes?
Előre is köszönöm szépen a válaszát.
Stella

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Stella!

A természetes megtermékenyítésnek feltétele a közösülés.
Egy nőgyógyászati és endokrinológiai kivizsgálást javasolnék Önnek, hogy kideríthessük mi áll a rendszertelen menstruációs ciklusok hátterében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
körülbelül 8 éve szedek fogamásgátlót, eddig semmi problémám nem volt , viszont a jelenlgi szüneteltetéskor nem jött meg. megvagyok fázva kb 5 hete már, szedtem antibiotikumot is, lehetséges hogy e miatt nem volt menstruációm?? vettem terhességi tesztet is, azt mutatta nem vagyok terhes, Mit tegyek? folytassam a gyógyszert vagy hagyjam abba és forduljak orvoshoz??
Erika Fekete

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Erika!

Érdemes lenne egy szakorvosi vizsgálatra bejelentkezni, hogy kiderüljön az antibiotikum okozta-e a zavart vagy esetleg gyógyszer váltásra lenne szükség.
A védekezést addig is ki kellene egészíteni más fogamzásgátló módszerrel pl. óvszerrel.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy egyszerűen nem esek teherbe! Voltam orvosnál is ezzel a panasszal, felírt nekem clostilbegyt tablettát, amit 3 hónapig szedtem, de nem segített. Ezek után beutalt a kórházba, laparoszkópiás műtétet hajtott végre rajtam, kiderült, hogy mint két petevezetékem elvolt záródva,
1 éve volt ez a műtét, de nem segített, ezek után ismét felírt egy gyógyszert ( Inofem) amit beszedtem, de egyszerűen nem történik semmi!
A menstruációm nagyon fájdalmas, kibírhatatlan időszak, állaga bordó alvadt darabos vérzés, lehetséges hogy ilyenkor vetélek, vagy betegségre utal?
Nagy Judit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nagy Judit!

A meddőségi kivizsgálása sok kérdését nem írta meg (életkora, szült-e már, korábbi előzményei, labor és képalkotó vizsgálatai, betegségei...).
Az endoscopos átjárhatósági vizsgálatának részletei, találtak-e esetleg más eltérést is? Ezek nélkül, valamint személyes találkozás és vizsgálat nélkül többet nem tudok mondani.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívanok Dr Nő/Úr!
Azzal a problémával fordulok önhöz ,hogy pajzsmirigy alulműködésem van és ez okból a havi ciklusom elmarad.Volt már ilyen problémám de kb 4-5 honapra rendszeres volt a ciklusom.A napokban voltam nőgyogyásznál megutrahangoztak és azt mondta ,látja a tüszőt és bármikor teherbe eshetek ha megreped.Valami szinten aggodok ,hogy nem lehet babám a pajzsmirigy gondom miatt.A labor eredményem azt mutatta ki h a TSH értékem az 1.95.Mi okozhatja ha netán valaki meddő?Előre is köszönöm a válaszát!
Palcsó Patrícia

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Patrícia!

A kérdésére válaszolva megosztom Önnek a honlapunkon található leírást a meddőségről.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/meddoseg-kezelese

Ennél személyre szabottabb tájékoztatást fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel hiányában sajnos nem adhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálatok eredményeit hozza el magával a konzultációs időpontra.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
52 éves vagyok és 2017.06.24 óta már nem menstruálok. Nem védekeztünk és a kérdésem az lenne, hogy előfordulhat e a terhesség? Változó korban vagyok.
Kedves Katalin!

52 évesen, négy hónapja elmaradt menzesz mellett a terhesség bekövetkeztének esélye szinte nulla. Nem tartom szükségesnek a védekezést.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm,
Fogamzásgátló tablettát szeretnèm abbahagyni. Szüksèges elôtte orvosi vizsgálat, vagy egèszen egyszerűen az utolsó levelet vègig szedni? Sajnos csak Decemberre kaptam idôpontot, nem szeretnèk újabb három hónapi adagot "feleslegesen" megvenni.
Köszönöm!
Kedves Zita!

A fogamzásgátló tabletta, mindenféle vizsgálat nélkül, a levél végeztével abbahagyható, tudva, hogy a fogamzó képesség gátlása már nem áll fenn!

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor úr!
32 éves nő vagyok, vallási okok miatt még szűz. Mostanában rengeteget lehetett hallani a méhnyakrákról, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Nőgyógyászati panaszom nincs, a menstruációm rendszeres, néha a ciklus közepén fordul elő barnás folyás, alhasi érzékenység, ami maximum 1-2 nap után abbamarad. A kérdésem az lenne, hogy szűzen is fennáll-e a méhnyakrák kockázata?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Nagy Evelin
Nagy Evelin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Evelin!

A méhnyakrákról ma már tudjuk, hogy HPV fertőzés áll a háttérben, amivel szexuális úton lehet megfertőződni. Az esélye így igencsak kicsi.
Amennyiben aggodalma van, ajánlom a HPV elleni védőoltást, amit ha időpontot kér be is adunk.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm!
Hüvelyi kenettenyésztés során Ecoli és Klebsiella penuomoniae tenyésztett ki (gomba negatív), amire kaptam Aktil duot, 2 hétig szedtem. A készítmény nem hatott, ezért egy hónap múlva egy 9 napos Azi Sandoz kúrát csináltam, de nem múltak el a tüneteim. Nagyon enyhe folyásom van, ami nem zavarna, mert tényleg minimális, de emellé társul egy égő, szúró érzés időnként, ami nagyon kellemetlen. A tüneteim már fél éve fenn állnak, és úgy érzem semmi nem használ. Kérem segítsen, ön milyen antibiotikumot írna fel, mit tanácsolna? Rengeteg hüvelyflóra helyreállító kúpot használtam már, Idelyn, Gynophilus stb. Ha csak simán ezt használnám, elmúlhatna a fertőzésem? Rengeteg pénzt költöttem erre, de semmi haszna az egésznek, nagyon el vagyok keseredve. Várom válaszát! Köszönettel: Laura
Laura

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Laura!

Önnek nagy valószínűséggel bakteriális vaginosisa van, amire létezik a megfelelő kezelés.
Azonban, ha speciális kórokozó a felelős egy STD panel elvégzése javasolt, ilyenkor a kitenyésztett baktériumok csak másodlagosak, és a nem megfelelő antibiotikum csak ezeket pusztítja el, a probléma megoldatlan marad.
Kérjen időpontot és elvégezzük a vizsgálatokat a megfelelő kezeléshez.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok !
Nekem olyan problémám van hogy utoljára szeptember elején volt menstruációm október kimaradt teljesen , most november elején volt olyan H egy nagyon minimális vérzés volt de ezt nem nevezném menstruacionak. Mi okozhatja ezt?
Alexandra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Alexandra!

A hormonális működés nagyon összetett, ezért látatlanban fizikális vizsgálat, illetve az ehhez kapcsolódó laborvizsgálatok hiányában nem véleményezhetünk.
Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit. Az endokrin vizit tartalmazza a szükséges ultrahang-vizsgálatot is. Amennyiben laborvizsgálatokra is szükség van, annak elvégzésében is tudunk Önnek segíteni.
Online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Honlapunkon sok hasznos információt is talál a témával kapcsolatban.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Párommal babavállaláson gondolkodunk. Érdeklődnék, hogy még teherbeesés előtt szükséges-e valamilyen vizsgálatra elmenni (pl. belgyógyász, fogorvos stb.), illetve a fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után kell-e várni valamennyit mielőtt próbálkozunk?

Válaszukat előre is köszönöm.
Judit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Judit!

Tudatos családtervezéshez hozzátartozik a gyermekvállalás előtti kivizsgálás. Érdemes egy fogászati ellenőrzésre jelentkezni, illetve egy nőgyógyászati vizsgálatra, rákszűrésre.
Nőgyógyászati vizit keretében lehetősége van minden ehhez kapcsolódó kérdést feltenni. Szükség esetén tovább tudják irányítani szakrendelésekre/tanácsadásokra.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére mind a szükséges vizsgálatok mind pedig életmódbeli tanácsok tekintetében.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor úr!
Páromat ureaplasmával diagnosztizálták, amire mindkettőnknek doxyciklint írtak fel, 8 napon keresztül, napi 2 alkalommal. Én emellé kaptam 10 napos klion d hüvelytablettát is. Minden szükséges előírt kezelést elvégeztem, az antibiotikum szedését 3 nappal ezelőtt fejeztem be. Ma visszamentem az orvosomhoz, aki gynoflort írt fel... Bár a tünetem javultak, még mindig alhasi fájdalmaim vannak...Lehetséges, hogy nem volt sikeres a kezelésem? Nemi életet nem éltem a kezelés alatt sem, és azóta sem.
Kedves Edit!

Alhasi fájdalom hátterében nagyon sok tényező állhat, ezért sajnos fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Egy vizitet tudnék Önnek javasolni, hogy részletes anamnézis felvételt és vizsgálatot követően véleményt mondhassunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jonapot!
Olyan kérdésem volna,hogy történt egy kis baleset oktober 21.en ezután a nőgyógyászaton eseményi utánni tablettát irtak fel,de ezt megelőzően 19.étöl fogamzásgátló tablettát kezdtem el szedn(Yadine) az utolso vérzésem pedig 14.en volt. Lehetséges hogy az esemény utánni tabletás vérzésem a fogamzásgatlo miatt nem történt meg az első 3napban? Sok helyen olvastam hogy 2-3napon belül vérzés következik.. ha továbbra sem történik meg mit tegyek? És ha lesz akkor mikor folytathatom a fogamzásgátlót és hogyan?
Kedves Viki!

Nem értem, ha az utolsó vérzésének első napja 14.-én volt, akkor miért 19.-től szedi a Yadine-t, ha 21.-én történt együttlét védekezés nélkül, akkor jogos az esemény utáni tabletta, melyet követően nem kötelező a vérzés, csak a következő menzeszkor. Ezek szerint az esemény utáni tabletta óta nem szed fogamzásgátlót.

Amennyiben időben nem jelentkezik menzesz akkor forduljon szakorvoshoz, ha jelentkezik, akkor az első naptól folytassa a fogamzásgátló szedését.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Szeretném kérdezni hogy 7 honapja abba hagytam a fog. gátlót. Utanna rendesen menstrualtam minden rendben volt viszont most az utobbi 2 honapban a menstruaciom elott barna folyasom van majd aztan megjon a rendes vérzes. Gondot jelenthet?
Tisztelt Tímea!

Rendszeres szexuális élet mellett javasolt az évenkénti nőgyógyászati vizsgálat és rákszűrés.
Sajnos vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk. Amennyiben korábban nem tapasztalta a fent említett tünetet, akkor érdemes egy szakorvosi vizsgálatra bejelentkezni.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.
Honlapunkon is és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

2007-ben kislányom született 'A' apától. spina bifida-val amit megműtöttek, egészséges). 2012-ben férjhez mentem 'B' apához. 2013-ban volt egy vetélésem 17 hetesen, lepény trombózis miatt. Meg szültem és kisműtét volt a vége. Vérzés rendellenességem volt rá két hónapra, újabb kisműtét. 2013-ban ismét terhes lettem, 9 hetesen missed ab, ismét kisműtét. Azóta viszont nem tudok teherbe esni. Ultrahangon végignézték a peteérést, volt szép pete, érett és egészséges volt. De nem termékenyült meg. Mi lehet a probléma? A kisműtétek befolyásolják, vagy ez már elavult gondolkodás, hogy a kisműtétek miatt nem lehetek terhes. A legnagyobb félelmem még, hogy 35 éves vagyok, férjem pedig 40. Már így is késésben vagyunk gyerekvállalás terén. Ön mit javasolna?
Csingiling

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Csorba Attiláné!

Látatlanban fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, mindenképpen szükség lenne egy vizit alkalmával való találkozásra. Akkor részletes anamnézis felvételt és fizikális vizsgálatot követően bővebb tájékoztatást tudnánk adni.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy korábbi vizsgálati eredményeit, leleteit hozza el magával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok! 16 eves vagyok. A menstruációm akkor jon meg, amikor akar. Van h egy hónapban egyáltalán nem jön meg, aztan a kovetkezo hónapban meg még később. Félek, hogy nem lehet majd gyerekem. Tegnap előtt es tegnap gorcsolt a hasam, erre tegnap elindult egy nagyon kevés barnázás. De mára meg nem jott meg rendesen, mintha abba maradt volna. Ez mitol van? Mit csinaljak, hogy rendszeres legyen?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Anna!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Korára való tekintettel korai lenne messzemenő következtetéseket levonni.
Szívesen állunk rendelkezésére, hogy egy nőgyógyászati vizit alkalmával és a szükséges vizsgálatok elvégzését követően válaszolhassunk a felmerülő kérdésekre.


Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Ajánlanám szíves figyelmébe honlapunkat a témával kapcsolatban:
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok


Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktorno!
Szigetre költöztem a közelmúltban, orvoshoz nem tudok november végéig eljutni csak ha nagyon komoly a baj. Még nem az. Kérem segítsen ha lehet.
40 éves nő vagyok, egészséges, semmiféle nőgyógyászati panasz, nem szultem, partnerem nincs. 19 fokos tengerben 20-20 perceket úsztam 3 egymást követő napon. A negyedik nap reggelen, tegnap, első pisiléskor eroltetnem kellett?, fájdalom nem volt csak egy bizonytalan rossz érzés. Egész nap sok folyadék, pihenes, kamillatea, melegen tartas, ez a gond megszunt meg délelőtt, estere semmi, ma reggel viszont ebredeskor elobb a bal majd a jobb oldalon számomra eddig ismeretlen egyszeri nyilallas. Ez a második nap, attol tartok hogy baj van / lesz.
Van nalam Monural 2 tasak, Aktil Duo 875/125 14db és Metronidazol 21 db. Flector por és vorosafonya tabletta, egyelőre ez utóbbit kezdtem el és extra adag c-vitamint.
Ami nincs az gyógynövények. Olivalevel-kivonat van még.
Ha petefeszek-gyulladás lenne arra a Monural ebben a korai szakaszban sem hat? Arra gondoltam de elolvastam és kimondottan hugyuti fertozesre valónak tűnik.
Rendbejohet ez kezelés nélkül, sok folyadékkal, meleggel és pihenessel?
Melyik nalam levo gyógyszer a legalkalmasabb?
Tisztában vagyok vele hogy így nem lehet diagnosztizalni, csak tanácsot szeretnék, saját felelősségre cselekszem.
Köszönettel,
R. Anna
Kedves Anna!

Sajnos így nem diagnosztizálhatunk, és nem is véleményezhetünk.
Mindenképpen szükség lenne fizikális vizsgálatra.
Amennyiben nem érez javulást az állapotában, illetve ha erősödtek a tünetek, szakorvosi rendelést kellene felkeresni.

Üdvözlettel:

Hetényi Gábor dr.
Jónapot kívánok
Olyan kèrdèsem lenne,hogy 4 èven keresztül szedtem fogamzásgátlót kicsit több mint 1 ève abba hagytam lassan 10 honapja nem jön meg voltam orvosnál azt mondta "Legyek türelemmel" ..folyamatosan járok nem látnak semmit mitől lehet hogy nem jön meg? 2 honapja nem voltam most kihagytam munka miatt de az lenne a kèrdèsem hogy igy hogy nem jön meg lehetesèges a teherbe esès egyáltalán?
Tegnap elkezdődött a hányinger nem akar elmullni de lehet csak virus.
Előre is köszönöm a válaszát.
Kedves Nikoletta!

Sajnos csak részletes anamnézis felvételt és fizikális vizsgálatot követően lehet véleményt mondani, azok hiányában nem lehet diagnózist felállítani, illetve terápiát meghatározni.
Készséggel állok rendelkezésére, amennyiben megtisztel bizalmával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:

Hetényi Gábor dr.
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves doktorúr/nő!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy 9 napig nem jott meg a menstruációm utána másnap meg is jött. Utolsó napokban illetve utáni napokban barnaztam, sokat jarok pisilni, a fejem ugy kb 4napon keresztul folyamatosan fajt, most a napokban enyhe szurast erzek a petefeszkem jobb oldalan, es enyhe gorcsolgeteseket amolyan megjon erzest, a hasam alja felvan puffadva vagy vagy kemenyedve de nem mindig. Önnek mi a véleménye terhesség álhat a hátterében?
Kedves Laura!

Csak vizsgálatok birtokában lehet véleményt nyilvánítani, így sem diagnózis, sem terápia nem lehetséges a leírtak alapján.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy a szükséges vizsgálatokat követően megválaszolhassuk a kérdéseit.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:

Hetényi Gábor dr.
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm!
Kb. 6 év óta szedek symicia fogamzásgátlót , minden szemet rendszeresen ugyanabban az időben veszem be, egyszer sem tartottam a szedés közbe szünetet ( egyáltalán kell e?) és az utóbbi 3 hónapban a menstruációm csak egy napra csökkent és csak tényleg nagyon minimálisra a szokottól és a legutolsó menstruáció pedig kimaradt ( éppen a 7 napos gyógyszer szünetben náthás voltam amire szedtem gyógyszert de csak olyat amit minden évben ) és lehet hogy ez miatt maradt el, voltam vizsgálaton is ott sem találtak semmi panaszt és azt mondta a nőgyógyász hogy 2-3 hónapig ne szedjek gyógyszert de viszont most a menstruációm pedig szokásos időben és mennyiségben is megjött. Ön mit tanácsol mert én nem szeretném abbahagyni a szedést. Előre is köszönöm a válszat
Hajnalka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Hajnalka!

Azt írta 6 éve szedi a Symiciat. Amikor hosszú ideje szedi ugyanazt a fogamzásgátló tablettát, az időközben bekövetkező hormonális változás a korábban teljesen szabályos, beállított ciklus megváltozásához vezethet. Gyógyszer váltás a megoldás, amennyiben a ciklusa kezd kizökkenni.
Szívesen állok rendelkezésére a megfelelő kiválasztásában!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdv!
Kb2 éve sárgás folyásom van,ami savas jellegű kellemetlen maró szaggal jár ,sajnos emiatt mindennap betétet kell használjak mivel ha nem teszem akkor kimarja az intim részeket,voltam vele nőgyógyásznál ahol a "gynoflor" nevü huvelytablettat irták fel ,amitől még kellemetlenebb lett a szag.kb fél évente késik a menstruációm,de utánna visszaáll normálisan. Próbáltam a Canestesztet is ,de nem mutatott fertőzést.
Válaszukat előre is köszönöm!
regina

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Regina!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ahhoz, hogy véleményezhessünk szükség lenne részletes anamnézis felvételre, illetve nőgyógyászati vizsgálatra.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is tud időpontot foglalni.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi leleteit hozza el magával.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr.
40éves vagyok. Olyan problémám van,hogy megjött aug.4én,azután szept.29-én,most pedig okt-ben 16án. Ez baj?
T. Ágnes

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ágnes!

A hormonális működést számos tényező befolyásolja, illetve nagyon összetett rendszer.
Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat nélkül sajnos nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket és szükség esetén a további vizsgálatokra javaslatot tehessünk.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
SOS!
Tisztelt cím!
Vasárnap együtt voltam a barátommal, nekem ez volt a legelső alkalom, ő egyáltalán nem ment el, főleg nem bennem, aznap kellett volna megjönnie a menstruációmnak, ma meg is jött..érdemes lenne azért bevenni esmény utáni tablettát vagy felesleges, mert nem lettem terhes?
Szegedi Fruzsina

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Fruzsina!

Sajnos látatlanban fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
Általános javaslat, hogy amennyiben a soron következő vérzés több mint két hetet késik, akkor javasolt egy terhességi teszt elvégzése.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kell bejelentkezni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Készséggel látjuk mi is rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztel Doktor Úr/Nő,

Sürgős kérdésem lenne, ugyanis 2 napja voltam együtt a párommal, Pharmatex kapszulával védekeztünk. A felhelyezés után pár perccel kezdtünk bele a dologba, az ejakulációig így eltelt az 5-10 perc, amit a tájékoztatóban írnak.
Az utolsó menstruációm október 2-án volt, és a ciklusok kb. 30-31 naposak (általaban 1-2 nappal később jön meg, mint az előző hónapban).
Nem szeretnék teherbe esni, ezért az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint hathatott-e már a kapszula, vagy be kellene vennem esemény utáni tablettát?
Eddig is ezt a terméket használtam, most csak a szűkös 5-10 perc miatt aggódom kicsit...

Gyors válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Kata
Kata

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kata!

Sajnos ezzel kapcsolatban biztosat nem mondhatunk. Azt javaslom, hogy vegyen be esemény utáni tablettát.
A Pharmatex inkább kiegészítő fogamzásgátlóként használatos más eszközzel/módszerrel egyidejűleg.
Ha a menstruáció több mint két hetet késik, akkor javasolt terhességi teszt elvégzése. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati vizsgálat szükséges, mert biztosat csak ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
43 éves vagyok. Az eddig szabályosan működő ciklusom kb. egy fél éve szabálytalanná vált. Van mikor 21, van mikor 30 napra menstruálok.Új jelenség az esetemben, hogy a menses helyett 4-5 napig csak barnás váladék jelentkezik nem nagy mennyiségben. Ami szintén új számomra, hogy menses után a mellemben mindig megszűnt a 3-4 napon a feszülés. Most menses után kb. 2 hétre kezdett el a feszülés elmúlni. Ezek a jelek már a változókor jeleit mutatják?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Mónika
Mónika

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Mónika!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel hiányában nem véleményezhetünk.
A változókor kezdete/tünetei egyénenként eltérők lehetnek, ezért Önnek egy kivizsgálást javasolnék.
Készséggel látjuk rendelésünkön, ahol lehetőség van a nőgyógyászati vizsgálatot endokrinológiai vizittel is egybekötni. Amennyiben szükséges, laborvizsgálatok is elvégezhetők intézményünkben.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is tud időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktor úr/nő!

Ha a n**aring hüvelygyűrű 3 hét helyett pontosan 4 hétig maradt fent, akkor a gyűrűmentes egy hét után újra ki kell várni a felhelyezéstől számított 7 napot a védettség érdekében?

Válaszát köszönöm:
Izabella
Tisztelt Asszonyom!

Nem tudni mi volt az oka a négy hetes gyűrű használatnak, ami nem helyes, de ha így alakult akkor a levétel után jelentkező vérzés első napján felhelyezett gyűrű ugyanúgy kifejti hatását mint az első gyűrű tette, azaz nem szükséges egy hetet várni a védettség érdekében.

Üdvözlettel:

Hetényi Gábor dr.
Üdvözlöm!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly októberben találtak egy méhszájsebet nálam ami kicsit nagyobb mint 50 forintnagyságúra mondták, először fagyasztás történt, rá egy hónapra bő menstruáció szerű vérzés kezdődött el nálam, amire vérzéscsillapítót írtak fel, de a helyzet nem lett jobb. Majd ezután konizációt végeztek, aminek a szövettan eredménye krónikus gyulladás lett ami hpv okozhatja.
A műtét másnapján 40 fok közeli lázam volt, és kellemetlen szagú folyásom, vérzés nem, viszont rá egy héttel ismét visszakellett mennem a kórházba, mivel nagyon erős vérzésem volt. Két ér összehúzó varratot helyeztek be, majd hazaengedtek, és végül kaptam antibiotikumot.
Sokadik orvos felkeresése után még kaptam 2 doboz antibiotikumot és a vérzés megszűnt március elsejére.
Nem volt semmi problémám, párkapcsolatom nincs, és múlt héten ismét ugyan csak egy napra jelentkezett vérzés. Természetesen ismét ellátogattam orvoshoz aki azt mondta, hogy a seb még mindig megvan igaz csak fél 5 forintos nagyságú..
Kérdezném,hogy mikor fog már elmúlni? Most már örökre hozzá kell szoknom ehhez a vérzéshez?
Nagyon elvagyok keseredve, 24 évesen nem tudok a "hétköznapi" problémákkal foglalkozni, és már lelkileg is megvisel eléggé ez az állapot.

Köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel:
Bettina
Bettina

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bettina!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy a szükséges vizsgálatokat és részletes anamnézis felvételt követően válaszolhassunk a felmerülő kérdésekre.
Rendelésünkre online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy van-e esély arra,hogy terhes legyek ha az a tapasztalatom,hogy 4.napja nagyon fájnak a melleim és az alhasam is furán fájdogál,keményebbnek is érzem!A menstruációm aug.18.-tól 20.-ig tartott,bár csak pecsételőnek nevezhetném.Vagy esetleg más is okozhat ilyen tüneteket??Válaszát előre is köszönöm!Üdv.Kati😊😊
Kati

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kati!

Sajnos fizikális és ultrahang vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Egy terhességi tesztet javasolt lenne elvégezni. Amennyiben pozitív az eredmény, akkor nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.
Készséggel látjuk mi is rendelőnkben, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus
Hüvely fájdalom
Gigi

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Gigi!

A hüvelyi fájdalom hátterében számtalan ok állhat, ezért sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében elvégezhessük a szükséges vizsgálatokat. A vizit arra is lehetőséget nyújt, hogy a felmerülő kérdéseket meg tudjuk beszélni, illetve szükség esetén tovább tudjuk irányítani.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Barátnőm hétvégén vesztette el a szüzességét, vasárnap, azóta halványrózsaszínes, kicsit barnás váladék távozik a hüvelyéből. nem minden vizelés alkalmával, de azóta minden nap előfordult, egyre kisebb mennyiségben. Van okunk aggodalomra, ez előfordulhat ilyenkor, mit érdemes tennünk? Köszönöm a választ!
Sanyee11

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Sándor!

Sajnos látatlanban fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Nagy valószínűséggel az első szexuális együttlét okozhatta/okozhatja ezeket a panaszokat, de ha nem szűnne meg akkor nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert a hüvelyi folyások hátterében fertőzések is állhatnak.
Készséggel látjuk a hölgyet rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jónapot. Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz. Rendszeresen védekezünk párommal. 1 hete késik a menzeszem és 2hete szúró érzést érzek a méhembe időközönként. Mi állhat a háttérben? Előre is köszönöm válaszát.
Tündi

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tündi!

Amennyiben a soron következő menstruációja több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést javasolt felkeresni, mert biztosat csak ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.
A menstruációs ciklust sok minden befolyásolhatja lelki, fizikai megterhelés, immunrendszer átmeneti gyengülése valamilyen fertőzés miatt stb.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Tisztelt Lőricz Ildikó doktornő!

Ösztrogén dominencia vizsgálatnál mikor kell a vérvètel illetve mely vizsgálatok kellenek?

Tisztelettel

Niki
Niki

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Niki!

Labor vizsgálatokat mindig gondos anamnézis felvételt követően szoktunk kiírni.
Az ösztrogén szintet a ciklus 2-5 napja között szoktuk nézni, de itt is vannak kivételek.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket. Ha szükséges, akkor a laborvizsgálatok is helyben elvégezhetőek.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Ujjazástól fájhat az alhas? 2 napja történt, a menstruáció utolsó napjain, akkor nem volt fájdalom, de azóta érzek hol enyhe, hol erősebb alhasi fájást, mint a menstruáció idején. Mitől fájhat az alhasam? Mi a megoldás?
Barbii567

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Barbi!

Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Szèp napot!
Igazàn furcsa kèrdèsem lesz.
Lehetek attòl terhes, hogy a pàromat kielegìtettem szàjjal majd kb 10 perc mùlva önkielègìtèst vègeztem a nyàlam hasznàlva sìkosìtòkènt. A kettő közt ha jòl emlékszem ittam. Mindez pont az ovulàciòm napjàn törtènt. (Komolyan kèrdezem.)
Vàlaszàt előre is köszönöm!
Kinga

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kinga!

Amennyiben a menstruációja több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést javasolt felkeresni, mert biztosat mindig csak fizikális és ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
47 éves vagyok, februárban volt utoljára menzeszem. Előtte 1-2 évben már rendetlenkedett, kimaradt 1-2 max 3 hónap is. De gondolom ez még természetes, a menopauza velejárója. Szerencsére, nekem soha nem volt az életemben nőgyógyászati panaszom, annak ellenére sem, hogy néhány éve kiderült, van egy nagyobb méretű miómám. Az elmúlt napokban elkezdtem könnyű hasizom tornát végezni, és úgy 2-3 nap után észre vettem kicsi pecsételést (ha jól emlékszem csak torna után) Először sötétebb színű, alig kivehető (mivel színes fehérnemű volt rajtam) aztán legközelebb már, szintén torna után, pici pirosas pecsételés is volt, ezután a vizelet is kicsit barnás lett, benne kevés nyálkahártya darabkákkal, mint menzesz előtt szokott. Azt hittem megfog jönni. Aztán abbahagytam a tornát, és a tünetek megszűntek, azóta sem tapasztaltam semmit. Egyszer még próbálkoztam a tornával, de nem vettem észre utána pecsételést, de tovább mégsem mertem csinálni. Időközönként tornáztam én azelőtt is, de akkor nem voltak ilyen tüneteim. Most attól félek, jelezhet-e ez valami betegséget, komoly problémát? Többször éreztem az elmúlt hónapokban, hogy érzékenyek a melleim, kicsit fájt a hasam is, de a menzesz mindig elmaradt.Készülök az UH vizsgálatra, csak nagyon félek a diagnózistól. Ha méhnyálkahártya megvastagodás áll fenn, minden esetben kell küretet végezni, vagy csak ha rosszindulatú elváltozás gyanúja tapasztalható? Egyáltalán fél év alatt kialakulhat rosszindulat, vagy akkor az már korábban elkezdődhetett? Mert erre utaló információt sehol sem találok, hogy a méhnyálkahártya rosszindulat mennyi idő alatt alakulhat ki. A ménnyálkahártya megvastagodás minden nem menstruáló hölgynél kialakulhat, vagy erre vannak hajlamosító tényezők? .Van okom aggodalomra?

Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Zsuzsanna
Kovács Zsuzsanna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Zsuzsanna!

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében a fizikális vizsgálatokat és a részletes anamnézis felvételt követően megbeszélhessük a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő,
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy kb.2héttel ezelőtt a kis és nagy ajkak közötti részen egy pattanásszerű,csomóféleség lett. Nem folyik belőle semmi, nem vérzik és nem is apad. Pár nappal később mellette a csikló és a szeméremdomb közötti részen érzékeltem egy hosszúkás formájú kicsit keményebb csomóféleséget. Mi lehet ez?Nagyon félek,hogy ez nem jelent jót.Orvost mindenképpen fel fogok keresni.
Köszönettel,
Frida
Frida

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Frida!

Én is nőgyógyászati szakrendelést javasolnék Önnek, mert fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében a szükséges vizsgálatokat követően kideríthessük mi okozza a panaszait.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy julius 13.-án megött a menstruációm és ebben a hónapban már 6 napja késik a naptar szerint. A várt menstruáció napjan görcsölt a hasam és a derekam is fájt és az óta mindennap ég a gyomrom,krémszerű hüvely váladékom van,néha egy picit megszédülök, és ma a mellem is kicsit érzekenyebb... Valószínű hogy ezek csak PMS tünetek és nemsokára megjöhet a menstruációm vagy korai terhességi tunetek? Várom miharabb válaszát.
Üdvözlettel: Jákovics Melissza
Jákovics Melissza

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Melissza!

Amennyiben a menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kellene bejelentkezni, mert biztosat minden esetben fizikális és ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy 8+3 hetes UH-n voltam és ezt le is fotóztam.A képen úgy néz ki mintha két baba lenne,de ebben nem vagyok biztos.Az orvos nem mondott semmit sem,de az ismerősök akiknek ikreik vannak mind azt mondják hogy nekik is ilyen volt a kép.Egy ikres facebook csoportban is ehez hasonló képeket láttam.Elmentem egy másik orvoshoz,de ott azt mondták hogy indokolatlanúl nem adnak időpontot.Hova mehetnék tovább?Maga tud e segíteni így kép alapján?
Válaszát köszönöm.
Szabina Apagyi

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szabina!

Szívesen állunk rendelkezésére. Vizit keretében a szükséges ultrahang-vizsgálat elvégzését követően fogunk tudni válaszolni a kérdésére.
Amennyiben megtisztel minket bizalmával, online és telefonon is van lehetőség időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Elnézést kérek, hogy itt írok Önnek, de szeretném megkérdezni az Ön véleményét. Jelenleg állapotos vagyok, ultrahang megállapítás szerint 10 hetes, védőnőm szerint 12 hetes. Ezért 2017 augusztus 15-én elmertem menni a genetikai uh-ra, viszont ott azt állapították meg, hogy egyértelműen hydrocephal a magzat a crl pedig :44 mm. 3 hete voltam előtte uh-n akkor a crl :14mm volt és 7 hetes. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy esetleg ha tényleg csak 10 hetes vagyok, akkor nem mutathatott fals eredményt át ultrahang? Mert ugyan konzultálnom kell a Deoec genetikával is, de ahogy kértem az időpontot furcsán érdekesnek találta a hölgy, hogy ilyet eleve 12 hetesen megállapítottak. És én is mindenbe próbálok kapaszkodni, hogy ez nem lehetséges :( Nagyon szépen köszönöm a válaszát
Tisztelettel : Fekete Ádámné Anita
Fekete Ádámné

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk. Ahhoz, hogy a kérdésére válaszolni tudjak mindenképpen szükség lenne egy személyes találkozásra, hogy az ultrahang vizsgálatot elvégezhessük.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Már megjött a menstruációm. Ez előtt is volt már de nemtudok elle mit tenni. Fiúval nem érintkeztem. Mikor reggel elmegyek wc-re egyszer kétszer akár többször is fájni szokott ott lent. Elmegyek a wc-re elvégzem a kisdolgom és nagyon fáj lent,csíp,éget szinte már lerülni nemtudok feküdni meg borzasztó kényelmetlen. Kérem segítsen egyszerűen elviselhetetlen. 1 napig vagy 2 napig szokott fájni de egyszerűen olyan kellemetlen hogy nem tudom elviselni.
Köszönöm
Macsuga Dalma

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dalma!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében átbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket és fizikális vizsgálat elvégzésére is van lehetőség.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdv
Én hormon vérvétel lelet értelmezésében szeretnék segítséget kérni. A nőgyógyászom csak annyit mondott, hogy nincs gond, viszont én szeretném tudni mi mit jelent, mert a normál vérvétel lelettel ellentétben ez értelmezhetetlen számomra, hisz nem látom az én értékem és a referenciatartományt sem. Bővebb elemzésre nincs ideje a doktornőnek sajnos.
Nagyon hosszú lenne ezt itt begépelni, kár, hogy nem ad lehetőséget fénykép csatolására. Esetleg megoldható lenne, ha egy mail címre vagy akárhova elküldhetném a lefotózott leletem?
Köszönettel

Hajdu Anita
Hajdu Anita

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Anita!

Szívesen állunk rendelkezésére és vizit keretében minden felmerülő kérdést készséggel megválaszolunk.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot.. a yangee típusú fogamzásgátló tablettát szedem... Meg volt a menstruációm , de csak kevès volt ès 3napig. Aztán egy hete elkezdtem szedni az új levèllel a gyógyszert, de tegnap és tegnap előtt nagyon sötét vörös vérzésem volt. Tegnap nagyon kevés volt... nem kellett tampont se betenni , csak ha mentem wc re akkor a wc papír olyan volt... Tegnap előtt kicsivel több.. és hozzá görcsöket a hasam...máskor is volt már, hogy volt közti vérzésem de az inkább barnás volt , és nem gplorcsolt a hasam. Tudna esetleg segíteni,hogy mitől lehet ? Köszönöm
Kné

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem!

A hormonális fogamzásgátlók okozhatnak közti vérzést. Viszont részletesebb választ sajnos látatlanban fizikális vizsgálat nélkül nem mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jo napot,
Velemenyet szeretnem kerni. 25 eves vagyok es a haviverzesem tobbnyire mindig pontos +/- 1-2nap. Nyar elejen kijottem Usa-ba. Amiota kint vagyok es egyben utolso aktusom ota mar volt egyszer haviverzesem itt kint. A parommal mindig vedekeztunk es a vegen lekontrolaltuk hogy neme lehet lyukas vagy egyebb,szoval odafigyeltunk ra,es rendben volt. Most viszont vartam a 2.haviverzesem es mar 12.napja kesik. Lehetseges hogy az idoeltolodas,mas eghajlat,percrol percre valtozo ido es a sok stressz okozhatja vagy okom van felni a terhessegtol? Itt szerettem volna eloszor rakerdezni mivel sajnos itt ahol vagyok nem igen van akitol megkerdezhetnem esetleg lehet egybol orvoshoz kuldenenek.Bar lehet elobb utobb az lesz a vege.
Valaszat elore is koszonom
Mani

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Anita!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Az ön által felsorolt tényezők okozhatják a menstruáció átmeneti zavarát.
Amennyiben már több mint két hete késik a soron következő vérzés, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dokrornő,
5 hónapja hüvelygombára való tünetek miatt felkerestem az egyik nőgyógyászt, aki 6 nap Canesten kuppot írt fel, amit el is használtam. Ugyanakkor azóta is a hüvelyfolyásom ugyan olyan maradt. Fehér, nyúlós.
Semmi más tünet nincs, sem viszketés, sem égő érzés.
A menstruációm 32-40 nap között szokott megjönni.
A kérdésem az lenne, hogy használjak betadin kúppot, majd utána valamilyen hüvelyflórát vissza állító készítmény és ha igen Ön mit ajánl?
Válaszát előre is köszönöm.
K

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Katóka!

Sajnos fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy a korábbi leleteit hozza el magával.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Baba tervezésbe kezdtünk párommal.
Lindy 30-as fogamzásgátlót szedtem ezt július 18-án tettem Le. 22-én jött meg és 25-én reggelre elmúlt. Következő napon voltunk együtt párommal először.
Tegnap reggel pedig barnás folyásom/pecsételőm volt, ami jelentkezett tegnap délután és ma reggel is, Illetve kicsi alhasi szurkálás is jelentkezett.
A Beágyazodás tünetének olvastam és Azt is, hogy nem lehetetlen a teherbe esésem szimplán ez csak ritka eset, hogy ilyen hamar összejön. A másik amire gondolok, hogy a gyógyszer befejezése okozhatja.
Őszintén már van egy gyerekem, de nála nem volt ilyen. Ő gyógyszer mellett fogant és egy ideig meg is volt a menstruációm. Ezért Nekem ez új dolog! Köszönöm a választ!
Anett

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Anett!

Sajnos fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Amennyiben a soron következő menstruáció már több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi teszt elvégzése.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Yasminelle fogamzásgátlót szedek,kérdésem az lenne hogy emellé használhatok-e pharmatex terméket,vagy a kettő üti egymást?? Válaszát köszönöm!!
Lili

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Lili!

Szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be, akkor a védekezés kiegészíthető Pharmatex hüvelykúppal.
Tehát csak a védelmet fokozza a két készítmény együttes használata.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Mindig is rendszertelen volt a menstruációm,de ilyet még nem tapasztaltam.Június 18-án a várt időben megjött,nem vettem észre semmi furát.Július 4.-e körül viszont halvány rózsaszín folyásom volt,ez kb 3-4 napig tartott,majd átment barnás folyásba.12.-én elkezdtem vérezni,de nem olyan volt,mint eddig:nem görcsöltem,nem feszültek a melleim,(pedig eddig mindig így kezdődött),a vérzés csak kicsit erősödött,és hígabb volt,tűzpiros színű,kb 10-11 napig tartott.Egy bő hét elteltével ismét jelentkezett a barnás folyás,ami 2 napig tartott és megint elkezdtem vérezni,ugyanúgy mint 12.-én...mi lehet ez?Hormonzavar,vagy valami komoly baj van?Pénteken megyek orvoshoz,de nem bírok várni.
Dóra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dóra!

Mindenképpen érdemes lenne laborvizsgálatot elvégeztetni. Javasolt a női hormonokat és a pajzsmirigy hormonokat megnézetni. Valamint ajánlott hüvelyi ultrahang vizsgálatot is
csinálni. Ezek nélkül a vizsgálatok nélkül sajnos érdemben nem tudunk Önnek segíteni.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő!
17 évig szedtem folyamatosan a Harmonet nevezetű fogamzásgátlót, ebben a hónapban van 1 éve, hogy abbahagytam, de nem sikerült még teherbe esnem. Folyamatosan jártam rákszűrésre, nem volt semmi gond, viszont az utolsó rákszűrésen p3-as lett az eredményem. Kaptam rá gyógyszert, kezeltük, utána is p3-as volt, csináltak HPV tesztet, negatív lett. Szeptemberbe kell visszamennem ismét rákszűrésre, kontroll miatt. Nőgyógyász szerint ez nem akadályozhatja meg a terhességet. Menstruációm a gyógyszer elhagyása óta is szinte "tökéletes időpontban" megjön, nem vettem észre változást ebben. Viszont iszonyúan megérzem fizikailag az ovulációt, ami eddig nem volt.
Kellene esetleg egy vizsgálatot elvégeztetnem, hogy mi lehet az oka, hogy eddig nem fogant meg a pici?
Köszönöm előre is a segítséget.
Reményi Zsuzsa

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Reményi Zsuzsa!

Érdemes lenne csinálni laborvizsgálatokat. A női hormonokat, a pajzsmirigy hormonokat és egy inzulin, glükóz terhelés is javasolt nézetni. Valamint hüvelyi ultrahangot is javaslok. A párjának ajánlott ilyenkor andrológiai vizsgálaton megjelenni.
Várjuk készséggel rendelőnkben.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
43 éves nő vagyok. A Cypromix fogamzásgátlót szedem. Kérdésem az lenne, hogy 40 év felett lehet-e ezt a gyógyszert szedni vagy esetleg javasolt
olt másik
Bischofné Szabó Szilvia

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Biscofné Szabó Szilvia!

Javaslom keresse fel a nőgyógyászát. Esetleg felmerülhet, hogy másik gyógyszert kellene Önnek felírni.
Valamint javasolt egy hormonlabort végezni és máj-és vese funkciót nézetni.

üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt orvosok!
Már 40 napja tart a ciklusom, az előző menstruációm Június 17.-én kezdődött, 6 napig tartott, ma már Július 26.-a van és még mindig nem jött meg, azaz kb. 10 napja késik. Későn kezdtem menstruálni, 15 és fél évesen, és a legutolsó menzeszem is 5 napot késett az az előttihez mérve.
Igazi szexuális életet nem élek, párommal csak ujjal kényeztettük egymást, vagy meztelenül pettingeltünk, úgy nevezett "száraz szex" volt. Érdemes terhességi tesztet csinálnom, forduljak nőgyógyászhoz, vagy mi tévő legyek?
Válaszukat előre is köszönöm!
Maczik Laura

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Laura!

Általában azt szoktuk javasolni, hogy ha több mint két hetet késik a következő menstruáció, akkor egy terhességi tesztet kellene végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang és fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.
Amennyiben negatív az eredmény, illetve jelentkezik a vérzés, akkor érdemes egy endokrinológiai kivizsgálást kérni, hogy kiderüljön mi lehet az oka a meghosszabbodott ciklusoknak.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos


Tisztelt Doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy lefeküdtem egy fiúval de nem vettük észre h lejött az óvszer és nem ment el , nagy rá az esély h terhes lehetek ?
Csutorás Viktória

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória!

Ha a soron következő menstruáció több mint két hetet késik, akkor egy terhességi teszt elvégzése javasolt.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat minden esetben fizikális, illetve ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.
Készséggel látjuk mi is rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok