Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdv!

Kb2 éve sárgás folyásom van,ami savas jellegű kellemetlen maró szaggal jár ,sajnos emiatt mindennap betétet kell használjak mivel ha nem teszem akkor kimarja az intim részeket,voltam vele nőgyógyásznál ahol a "gynoflor" nevü huvelytablettat irták fel ,amitől még kellemetlenebb lett a szag.kb fél évente késik a menstruációm,de utánna visszaáll normálisan. Próbáltam a Canestesztet is ,de nem mutatott fertőzést.

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Regina!



Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Ahhoz, hogy véleményezhessünk szükség lenne részletes anamnézis felvételre, illetve nőgyógyászati vizsgálatra.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is tud időpontot foglalni.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi leleteit hozza el magával.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dr.

40éves vagyok. Olyan problémám van,hogy megjött aug.4én,azután szept.29-én,most pedig okt-ben 16án. Ez baj?
Tisztelt Ágnes!



A hormonális működést számos tényező befolyásolja, illetve nagyon összetett rendszer.

Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat nélkül sajnos nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket és szükség esetén a további vizsgálatokra javaslatot tehessünk.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
SOS!

Tisztelt cím!

Vasárnap együtt voltam a barátommal, nekem ez volt a legelső alkalom, ő egyáltalán nem ment el, főleg nem bennem, aznap kellett volna megjönnie a menstruációmnak, ma meg is jött..érdemes lenne azért bevenni esmény utáni tablettát vagy felesleges, mert nem lettem terhes?
Tisztelt Fruzsina!



Sajnos látatlanban fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.

Általános javaslat, hogy amennyiben a soron következő vérzés több mint két hetet késik, akkor javasolt egy terhességi teszt elvégzése.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kell bejelentkezni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Készséggel látjuk mi is rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztel Doktor Úr/Nő,



Sürgős kérdésem lenne, ugyanis 2 napja voltam együtt a párommal, Pharmatex kapszulával védekeztünk. A felhelyezés után pár perccel kezdtünk bele a dologba, az ejakulációig így eltelt az 5-10 perc, amit a tájékoztatóban írnak.

Az utolsó menstruációm október 2-án volt, és a ciklusok kb. 30-31 naposak (általaban 1-2 nappal később jön meg, mint az előző hónapban).

Nem szeretnék teherbe esni, ezért az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint hathatott-e már a kapszula, vagy be kellene vennem esemény utáni tablettát?

Eddig is ezt a terméket használtam, most csak a szűkös 5-10 perc miatt aggódom kicsit...



Gyors válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Kata
Tisztelt Kata!



Sajnos ezzel kapcsolatban biztosat nem mondhatunk. Azt javaslom, hogy vegyen be esemény utáni tablettát.

A Pharmatex inkább kiegészítő fogamzásgátlóként használatos más eszközzel/módszerrel egyidejűleg.

Ha a menstruáció több mint két hetet késik, akkor javasolt terhességi teszt elvégzése. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati vizsgálat szükséges, mert biztosat csak ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.





Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!

43 éves vagyok. Az eddig szabályosan működő ciklusom kb. egy fél éve szabálytalanná vált. Van mikor 21, van mikor 30 napra menstruálok.Új jelenség az esetemben, hogy a menses helyett 4-5 napig csak barnás váladék jelentkezik nem nagy mennyiségben. Ami szintén új számomra, hogy menses után a mellemben mindig megszűnt a 3-4 napon a feszülés. Most menses után kb. 2 hétre kezdett el a feszülés elmúlni. Ezek a jelek már a változókor jeleit mutatják?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:Mónika
Tisztelt Mónika!



Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel hiányában nem véleményezhetünk.

A változókor kezdete/tünetei egyénenként eltérők lehetnek, ezért Önnek egy kivizsgálást javasolnék.

Készséggel látjuk rendelésünkön, ahol lehetőség van a nőgyógyászati vizsgálatot endokrinológiai vizittel is egybekötni. Amennyiben szükséges, laborvizsgálatok is elvégezhetők intézményünkben.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is tud időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt doktor úr/nő!



Ha a n**aring hüvelygyűrű 3 hét helyett pontosan 4 hétig maradt fent, akkor a gyűrűmentes egy hét után újra ki kell várni a felhelyezéstől számított 7 napot a védettség érdekében?



Válaszát köszönöm:

Izabella
Tisztelt Asszonyom!



Nem tudni mi volt az oka a négy hetes gyűrű használatnak, ami nem helyes, de ha így alakult akkor a levétel után jelentkező vérzés első napján felhelyezett gyűrű ugyanúgy kifejti hatását mint az első gyűrű tette, azaz nem szükséges egy hetet várni a védettség érdekében.



Üdvözlettel:



Hetényi Gábor dr.
dr. Hetényi Gábor
dr. Hetényi Gábor szülész-nőgyógyász
Üdvözlöm!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly októberben találtak egy méhszájsebet nálam ami kicsit nagyobb mint 50 forintnagyságúra mondták, először fagyasztás történt, rá egy hónapra bő menstruáció szerű vérzés kezdődött el nálam, amire vérzéscsillapítót írtak fel, de a helyzet nem lett jobb. Majd ezután konizációt végeztek, aminek a szövettan eredménye krónikus gyulladás lett ami hpv okozhatja.

A műtét másnapján 40 fok közeli lázam volt, és kellemetlen szagú folyásom, vérzés nem, viszont rá egy héttel ismét visszakellett mennem a kórházba, mivel nagyon erős vérzésem volt. Két ér összehúzó varratot helyeztek be, majd hazaengedtek, és végül kaptam antibiotikumot.

Sokadik orvos felkeresése után még kaptam 2 doboz antibiotikumot és a vérzés megszűnt március elsejére.

Nem volt semmi problémám, párkapcsolatom nincs, és múlt héten ismét ugyan csak egy napra jelentkezett vérzés. Természetesen ismét ellátogattam orvoshoz aki azt mondta, hogy a seb még mindig megvan igaz csak fél 5 forintos nagyságú..

Kérdezném,hogy mikor fog már elmúlni? Most már örökre hozzá kell szoknom ehhez a vérzéshez?

Nagyon elvagyok keseredve, 24 évesen nem tudok a "hétköznapi" problémákkal foglalkozni, és már lelkileg is megvisel eléggé ez az állapot.



Köszönöm a segítségét!



Üdvözlettel:

Bettina
Tisztelt Bettina!



Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy a szükséges vizsgálatokat és részletes anamnézis felvételt követően válaszolhassunk a felmerülő kérdésekre.

Rendelésünkre online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy van-e esély arra,hogy terhes legyek ha az a tapasztalatom,hogy 4.napja nagyon fájnak a melleim és az alhasam is furán fájdogál,keményebbnek is érzem!A menstruációm aug.18.-tól 20.-ig tartott,bár csak pecsételőnek nevezhetném.Vagy esetleg más is okozhat ilyen tüneteket??Válaszát előre is köszönöm!Üdv.Kati😊😊
Tisztelt Kati!



Sajnos fizikális és ultrahang vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Egy terhességi tesztet javasolt lenne elvégezni. Amennyiben pozitív az eredmény, akkor nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.

Készséggel látjuk mi is rendelőnkben, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Hüvely fájdalom
Tisztelt Gigi!



A hüvelyi fájdalom hátterében számtalan ok állhat, ezért sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében elvégezhessük a szükséges vizsgálatokat. A vizit arra is lehetőséget nyújt, hogy a felmerülő kérdéseket meg tudjuk beszélni, illetve szükség esetén tovább tudjuk irányítani.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Barátnőm hétvégén vesztette el a szüzességét, vasárnap, azóta halványrózsaszínes, kicsit barnás váladék távozik a hüvelyéből. nem minden vizelés alkalmával, de azóta minden nap előfordult, egyre kisebb mennyiségben. Van okunk aggodalomra, ez előfordulhat ilyenkor, mit érdemes tennünk? Köszönöm a választ!
Tisztelt Sándor!



Sajnos látatlanban fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Nagy valószínűséggel az első szexuális együttlét okozhatta/okozhatja ezeket a panaszokat, de ha nem szűnne meg akkor nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert a hüvelyi folyások hátterében fertőzések is állhatnak.

Készséggel látjuk a hölgyet rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jónapot. Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz. Rendszeresen védekezünk párommal. 1 hete késik a menzeszem és 2hete szúró érzést érzek a méhembe időközönként. Mi állhat a háttérben? Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelt Tündi!



Amennyiben a soron következő menstruációja több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést javasolt felkeresni, mert biztosat csak ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.

A menstruációs ciklust sok minden befolyásolhatja lelki, fizikai megterhelés, immunrendszer átmeneti gyengülése valamilyen fertőzés miatt stb.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos



dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Lőricz Ildikó doktornő!



Ösztrogén dominencia vizsgálatnál mikor kell a vérvètel illetve mely vizsgálatok kellenek?



Tisztelettel



Niki
Tisztelt Niki!



Labor vizsgálatokat mindig gondos anamnézis felvételt követően szoktunk kiírni.

Az ösztrogén szintet a ciklus 2-5 napja között szoktuk nézni, de itt is vannak kivételek.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket. Ha szükséges, akkor a laborvizsgálatok is helyben elvégezhetőek.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Ujjazástól fájhat az alhas? 2 napja történt, a menstruáció utolsó napjain, akkor nem volt fájdalom, de azóta érzek hol enyhe, hol erősebb alhasi fájást, mint a menstruáció idején. Mitől fájhat az alhasam? Mi a megoldás?
Tisztelt Barbi!



Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket.

Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Szèp napot!

Igazàn furcsa kèrdèsem lesz.

Lehetek attòl terhes, hogy a pàromat kielegìtettem szàjjal majd kb 10 perc mùlva önkielègìtèst vègeztem a nyàlam hasznàlva sìkosìtòkènt. A kettő közt ha jòl emlékszem ittam. Mindez pont az ovulàciòm napjàn törtènt. (Komolyan kèrdezem.)

Vàlaszàt előre is köszönöm!

Tisztelt Kinga!



Amennyiben a menstruációja több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést javasolt felkeresni, mert biztosat mindig csak fizikális és ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

47 éves vagyok, februárban volt utoljára menzeszem. Előtte 1-2 évben már rendetlenkedett, kimaradt 1-2 max 3 hónap is. De gondolom ez még természetes, a menopauza velejárója. Szerencsére, nekem soha nem volt az életemben nőgyógyászati panaszom, annak ellenére sem, hogy néhány éve kiderült, van egy nagyobb méretű miómám. Az elmúlt napokban elkezdtem könnyű hasizom tornát végezni, és úgy 2-3 nap után észre vettem kicsi pecsételést (ha jól emlékszem csak torna után) Először sötétebb színű, alig kivehető (mivel színes fehérnemű volt rajtam) aztán legközelebb már, szintén torna után, pici pirosas pecsételés is volt, ezután a vizelet is kicsit barnás lett, benne kevés nyálkahártya darabkákkal, mint menzesz előtt szokott. Azt hittem megfog jönni. Aztán abbahagytam a tornát, és a tünetek megszűntek, azóta sem tapasztaltam semmit. Egyszer még próbálkoztam a tornával, de nem vettem észre utána pecsételést, de tovább mégsem mertem csinálni. Időközönként tornáztam én azelőtt is, de akkor nem voltak ilyen tüneteim. Most attól félek, jelezhet-e ez valami betegséget, komoly problémát? Többször éreztem az elmúlt hónapokban, hogy érzékenyek a melleim, kicsit fájt a hasam is, de a menzesz mindig elmaradt.Készülök az UH vizsgálatra, csak nagyon félek a diagnózistól. Ha méhnyálkahártya megvastagodás áll fenn, minden esetben kell küretet végezni, vagy csak ha rosszindulatú elváltozás gyanúja tapasztalható? Egyáltalán fél év alatt kialakulhat rosszindulat, vagy akkor az már korábban elkezdődhetett? Mert erre utaló információt sehol sem találok, hogy a méhnyálkahártya rosszindulat mennyi idő alatt alakulhat ki. A ménnyálkahártya megvastagodás minden nem menstruáló hölgynél kialakulhat, vagy erre vannak hajlamosító tényezők? .Van okom aggodalomra?



Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel:

Zsuzsanna
Tisztelt Zsuzsanna!



Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében a fizikális vizsgálatokat és a részletes anamnézis felvételt követően megbeszélhessük a felmerülő kérdéseket.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő,

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy kb.2héttel ezelőtt a kis és nagy ajkak közötti részen egy pattanásszerű,csomóféleség lett. Nem folyik belőle semmi, nem vérzik és nem is apad. Pár nappal később mellette a csikló és a szeméremdomb közötti részen érzékeltem egy hosszúkás formájú kicsit keményebb csomóféleséget. Mi lehet ez?Nagyon félek,hogy ez nem jelent jót.Orvost mindenképpen fel fogok keresni.

Köszönettel,

Frida
Tisztelt Frida!



Én is nőgyógyászati szakrendelést javasolnék Önnek, mert fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében a szükséges vizsgálatokat követően kideríthessük mi okozza a panaszait.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy julius 13.-án megött a menstruációm és ebben a hónapban már 6 napja késik a naptar szerint. A várt menstruáció napjan görcsölt a hasam és a derekam is fájt és az óta mindennap ég a gyomrom,krémszerű hüvely váladékom van,néha egy picit megszédülök, és ma a mellem is kicsit érzekenyebb... Valószínű hogy ezek csak PMS tünetek és nemsokára megjöhet a menstruációm vagy korai terhességi tunetek? Várom miharabb válaszát.

Üdvözlettel: Jákovics Melissza
Tisztelt Melissza!



Amennyiben a menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kellene bejelentkezni, mert biztosat minden esetben fizikális és ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy 8+3 hetes UH-n voltam és ezt le is fotóztam.A képen úgy néz ki mintha két baba lenne,de ebben nem vagyok biztos.Az orvos nem mondott semmit sem,de az ismerősök akiknek ikreik vannak mind azt mondják hogy nekik is ilyen volt a kép.Egy ikres facebook csoportban is ehez hasonló képeket láttam.Elmentem egy másik orvoshoz,de ott azt mondták hogy indokolatlanúl nem adnak időpontot.Hova mehetnék tovább?Maga tud e segíteni így kép alapján?

Válaszát köszönöm.
Tisztelt Szabina!



Szívesen állunk rendelkezésére. Vizit keretében a szükséges ultrahang-vizsgálat elvégzését követően fogunk tudni válaszolni a kérdésére.

Amennyiben megtisztel minket bizalmával, online és telefonon is van lehetőség időpontot foglalni rendeléseinkre.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Elnézést kérek, hogy itt írok Önnek, de szeretném megkérdezni az Ön véleményét. Jelenleg állapotos vagyok, ultrahang megállapítás szerint 10 hetes, védőnőm szerint 12 hetes. Ezért 2017 augusztus 15-én elmertem menni a genetikai uh-ra, viszont ott azt állapították meg, hogy egyértelműen hydrocephal a magzat a crl pedig :44 mm. 3 hete voltam előtte uh-n akkor a crl :14mm volt és 7 hetes. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy esetleg ha tényleg csak 10 hetes vagyok, akkor nem mutathatott fals eredményt át ultrahang? Mert ugyan konzultálnom kell a Deoec genetikával is, de ahogy kértem az időpontot furcsán érdekesnek találta a hölgy, hogy ilyet eleve 12 hetesen megállapítottak. És én is mindenbe próbálok kapaszkodni, hogy ez nem lehetséges :( Nagyon szépen köszönöm a válaszát

Tisztelettel : Fekete Ádámné Anita
Tisztelt Hölgyem!



Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk. Ahhoz, hogy a kérdésére válaszolni tudjak mindenképpen szükség lenne egy személyes találkozásra, hogy az ultrahang vizsgálatot elvégezhessük.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Már megjött a menstruációm. Ez előtt is volt már de nemtudok elle mit tenni. Fiúval nem érintkeztem. Mikor reggel elmegyek wc-re egyszer kétszer akár többször is fájni szokott ott lent. Elmegyek a wc-re elvégzem a kisdolgom és nagyon fáj lent,csíp,éget szinte már lerülni nemtudok feküdni meg borzasztó kényelmetlen. Kérem segítsen egyszerűen elviselhetetlen. 1 napig vagy 2 napig szokott fájni de egyszerűen olyan kellemetlen hogy nem tudom elviselni.

Köszönöm
Tisztelt Dalma!



Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében átbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket és fizikális vizsgálat elvégzésére is van lehetőség.

Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Üdv

Én hormon vérvétel lelet értelmezésében szeretnék segítséget kérni. A nőgyógyászom csak annyit mondott, hogy nincs gond, viszont én szeretném tudni mi mit jelent, mert a normál vérvétel lelettel ellentétben ez értelmezhetetlen számomra, hisz nem látom az én értékem és a referenciatartományt sem. Bővebb elemzésre nincs ideje a doktornőnek sajnos.

Nagyon hosszú lenne ezt itt begépelni, kár, hogy nem ad lehetőséget fénykép csatolására. Esetleg megoldható lenne, ha egy mail címre vagy akárhova elküldhetném a lefotózott leletem?

Köszönettel



Hajdu Anita
Tisztelt Anita!



Szívesen állunk rendelkezésére és vizit keretében minden felmerülő kérdést készséggel megválaszolunk.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó napot.. a yangee típusú fogamzásgátló tablettát szedem... Meg volt a menstruációm , de csak kevès volt ès 3napig. Aztán egy hete elkezdtem szedni az új levèllel a gyógyszert, de tegnap és tegnap előtt nagyon sötét vörös vérzésem volt. Tegnap nagyon kevés volt... nem kellett tampont se betenni , csak ha mentem wc re akkor a wc papír olyan volt... Tegnap előtt kicsivel több.. és hozzá görcsöket a hasam...máskor is volt már, hogy volt közti vérzésem de az inkább barnás volt , és nem gplorcsolt a hasam. Tudna esetleg segíteni,hogy mitől lehet ? Köszönöm
Tisztelt Hölgyem!



A hormonális fogamzásgátlók okozhatnak közti vérzést. Viszont részletesebb választ sajnos látatlanban fizikális vizsgálat nélkül nem mondhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jo napot,

Velemenyet szeretnem kerni. 25 eves vagyok es a haviverzesem tobbnyire mindig pontos +/- 1-2nap. Nyar elejen kijottem Usa-ba. Amiota kint vagyok es egyben utolso aktusom ota mar volt egyszer haviverzesem itt kint. A parommal mindig vedekeztunk es a vegen lekontrolaltuk hogy neme lehet lyukas vagy egyebb,szoval odafigyeltunk ra,es rendben volt. Most viszont vartam a 2.haviverzesem es mar 12.napja kesik. Lehetseges hogy az idoeltolodas,mas eghajlat,percrol percre valtozo ido es a sok stressz okozhatja vagy okom van felni a terhessegtol? Itt szerettem volna eloszor rakerdezni mivel sajnos itt ahol vagyok nem igen van akitol megkerdezhetnem esetleg lehet egybol orvoshoz kuldenenek.Bar lehet elobb utobb az lesz a vege.

Valaszat elore is koszonom
Tisztelt Anita!



Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Az ön által felsorolt tényezők okozhatják a menstruáció átmeneti zavarát.

Amennyiben már több mint két hete késik a soron következő vérzés, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dokrornő,

5 hónapja hüvelygombára való tünetek miatt felkerestem az egyik nőgyógyászt, aki 6 nap Canesten kuppot írt fel, amit el is használtam. Ugyanakkor azóta is a hüvelyfolyásom ugyan olyan maradt. Fehér, nyúlós.

Semmi más tünet nincs, sem viszketés, sem égő érzés.

A menstruációm 32-40 nap között szokott megjönni.

A kérdésem az lenne, hogy használjak betadin kúppot, majd utána valamilyen hüvelyflórát vissza állító készítmény és ha igen Ön mit ajánl?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Katóka!



Sajnos fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy a korábbi leleteit hozza el magával.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Baba tervezésbe kezdtünk párommal.

Lindy 30-as fogamzásgátlót szedtem ezt július 18-án tettem Le. 22-én jött meg és 25-én reggelre elmúlt. Következő napon voltunk együtt párommal először.

Tegnap reggel pedig barnás folyásom/pecsételőm volt, ami jelentkezett tegnap délután és ma reggel is, Illetve kicsi alhasi szurkálás is jelentkezett.

A Beágyazodás tünetének olvastam és Azt is, hogy nem lehetetlen a teherbe esésem szimplán ez csak ritka eset, hogy ilyen hamar összejön. A másik amire gondolok, hogy a gyógyszer befejezése okozhatja.

Őszintén már van egy gyerekem, de nála nem volt ilyen. Ő gyógyszer mellett fogant és egy ideig meg is volt a menstruációm. Ezért Nekem ez új dolog! Köszönöm a választ!
Tisztelt Anett!



Sajnos fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Amennyiben a soron következő menstruáció már több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi teszt elvégzése.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Yasminelle fogamzásgátlót szedek,kérdésem az lenne hogy emellé használhatok-e pharmatex terméket,vagy a kettő üti egymást?? Válaszát köszönöm!!
Tisztelt Lili!



Szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be, akkor a védekezés kiegészíthető Pharmatex hüvelykúppal.

Tehát csak a védelmet fokozza a két készítmény együttes használata.





Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Mindig is rendszertelen volt a menstruációm,de ilyet még nem tapasztaltam.Június 18-án a várt időben megjött,nem vettem észre semmi furát.Július 4.-e körül viszont halvány rózsaszín folyásom volt,ez kb 3-4 napig tartott,majd átment barnás folyásba.12.-én elkezdtem vérezni,de nem olyan volt,mint eddig:nem görcsöltem,nem feszültek a melleim,(pedig eddig mindig így kezdődött),a vérzés csak kicsit erősödött,és hígabb volt,tűzpiros színű,kb 10-11 napig tartott.Egy bő hét elteltével ismét jelentkezett a barnás folyás,ami 2 napig tartott és megint elkezdtem vérezni,ugyanúgy mint 12.-én...mi lehet ez?Hormonzavar,vagy valami komoly baj van?Pénteken megyek orvoshoz,de nem bírok várni.
Tisztelt Dóra!



Mindenképpen érdemes lenne laborvizsgálatot elvégeztetni. Javasolt a női hormonokat és a pajzsmirigy hormonokat megnézetni. Valamint ajánlott hüvelyi ultrahang vizsgálatot is

csinálni. Ezek nélkül a vizsgálatok nélkül sajnos érdemben nem tudunk Önnek segíteni.

Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

17 évig szedtem folyamatosan a Harmonet nevezetű fogamzásgátlót, ebben a hónapban van 1 éve, hogy abbahagytam, de nem sikerült még teherbe esnem. Folyamatosan jártam rákszűrésre, nem volt semmi gond, viszont az utolsó rákszűrésen p3-as lett az eredményem. Kaptam rá gyógyszert, kezeltük, utána is p3-as volt, csináltak HPV tesztet, negatív lett. Szeptemberbe kell visszamennem ismét rákszűrésre, kontroll miatt. Nőgyógyász szerint ez nem akadályozhatja meg a terhességet. Menstruációm a gyógyszer elhagyása óta is szinte "tökéletes időpontban" megjön, nem vettem észre változást ebben. Viszont iszonyúan megérzem fizikailag az ovulációt, ami eddig nem volt.

Kellene esetleg egy vizsgálatot elvégeztetnem, hogy mi lehet az oka, hogy eddig nem fogant meg a pici?

Köszönöm előre is a segítséget.
Tisztelt Reményi Zsuzsa!



Érdemes lenne csinálni laborvizsgálatokat. A női hormonokat, a pajzsmirigy hormonokat és egy inzulin, glükóz terhelés is javasolt nézetni. Valamint hüvelyi ultrahangot is javaslok. A párjának ajánlott ilyenkor andrológiai vizsgálaton megjelenni.

Várjuk készséggel rendelőnkben.

Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
43 éves nő vagyok. A Cypromix fogamzásgátlót szedem. Kérdésem az lenne, hogy 40 év felett lehet-e ezt a gyógyszert szedni vagy esetleg javasolt

olt másik
Tisztelt Biscofné Szabó Szilvia!



Javaslom keresse fel a nőgyógyászát. Esetleg felmerülhet, hogy másik gyógyszert kellene Önnek felírni.

Valamint javasolt egy hormonlabort végezni és máj-és vese funkciót nézetni.



üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt orvosok!

Már 40 napja tart a ciklusom, az előző menstruációm Június 17.-én kezdődött, 6 napig tartott, ma már Július 26.-a van és még mindig nem jött meg, azaz kb. 10 napja késik. Későn kezdtem menstruálni, 15 és fél évesen, és a legutolsó menzeszem is 5 napot késett az az előttihez mérve.

Igazi szexuális életet nem élek, párommal csak ujjal kényeztettük egymást, vagy meztelenül pettingeltünk, úgy nevezett "száraz szex" volt. Érdemes terhességi tesztet csinálnom, forduljak nőgyógyászhoz, vagy mi tévő legyek?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Laura!



Általában azt szoktuk javasolni, hogy ha több mint két hetet késik a következő menstruáció, akkor egy terhességi tesztet kellene végezni.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang és fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.

Amennyiben negatív az eredmény, illetve jelentkezik a vérzés, akkor érdemes egy endokrinológiai kivizsgálást kérni, hogy kiderüljön mi lehet az oka a meghosszabbodott ciklusoknak.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos





dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy lefeküdtem egy fiúval de nem vettük észre h lejött az óvszer és nem ment el , nagy rá az esély h terhes lehetek ?
Tisztelt Viktória!



Ha a soron következő menstruáció több mint két hetet késik, akkor egy terhességi teszt elvégzése javasolt.

Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat minden esetben fizikális, illetve ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.

Készséggel látjuk mi is rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt dr.úr 42 éves vagyok 15 éve ki vették a méhem de edig nem volt problémam ! Vékony testalkat vagyok de párhonapja folyamatosan hizok a hasamra es a csipömre viszont a mellem lasan tejesen el tünik már a legkisebb melltartó is nagy! Nem tudok aludni álandoan ideges vagyok és a szexutáni vágyam sokszorosára nött!mintha már nem is nő volnék kérem segitsen
Tisztelt Ibolya!



Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében átbeszélhessük a lehetséges okokat, amelyek a panaszait okozzák.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Mi a követendő eljárás olyankor, ha a második héten (11. napon) nem tudtam bevenni a gyógyszert, mert elvesztettem az aktuális tablettát?

Roxanelle-t szedek.

Kiegészítő fogamzásgátlás szükséges-e, s meddig, ha a válasz igen?
Tisztelt Diána!





A nem kívánt terhesség elkerülése érdekében, érdemes a következő ciklusig kiegészítő fogamzásgátlást is alkalmazni.





Üdvözlettel:

Horváth Anikó

asszisztens
Kedves Dr Nő!

28 éves vagyok! A menzeszem sosem volt rendszeres, igy 10.héten tudtam.meg hogy babát várok! Fel sem merult ez a lehetőség bennem! Napi 10szal cigarettát szivtam el ez idő alatt, illetve alkoholt is fogyasztottam nem kis memennyiségben 3 hétvégén! A kérdésem az lenne, hogy ez okozhatott-e maradandó kárt a magzatban, és érdemes lenne e inkább az abortuszt választanom! Nem szeretném, biztos parkapcsolatban elek! Válaszát köszönöm!
Tisztelt Regina!



Ezekre a kérdésekre látatlanban nem válaszolhatok.

Ahhoz, hogy véleményt mondhassunk mindenképpen szükség lenne fizikális vizsgálatra, laborvizsgálatokra, illetve ultrahang-vizsgálatra.

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megbeszélhessük a felmerülő kérdéseket.

Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

A következő kérdéssel fordulnék önhöz. A párom gombás bakteriális fertőzés kezelésére Gynazol krémet írt fel a nőgyógyásza. (de sajnos az orvos a feltett kérdésekre nem igazán szeret válaszolni, ezért fordulok önhöz) Fogamzásgátlót szed a párom és a krém a védelemre van valamilyen hatással? Gyengíti e a fogamzásgátló hatását? A krém miatt kell e más fogamzásgátló módszert használni? Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel Norbi
Tisztelt Norbert!



A Gynazol 20 mg/g hüvelykrém folyékony paraffint tartalmaz. A folyékony paraffin gyengítheti olyan fogamzásgátló eszközök anyagát, amelyek latexből vagy gumiból készültek, mint pl.: kondom, pesszárium. Ezért ilyen fogamzásgátló eszközöket csak akkor ajánlatos használni, ha a Gynazol 20 mg/g hüvelykrém alkalmazása után legalább 72 óra (kb. 3 nap) eltelt.

A hormonális fogamzásgátlókra nincs hatása.

Amíg a fertőzés fennáll az együttléteket kerülni kellene az esetleges visszafertőzés elkerülése érdekében.



Üdvözlettel:

Horváth Anikó

asszisztens
Üdvözlöm!3 babámat várom jelenleg a 36 hétben tartok /elöző 2 is császáros volt/

az lenne a kérdésem hogy természetes-e hogy fáj az elöző hegem igy a terhesség elöre haladtával?3 év telt el az elöző és a mostani terhesség között.Van okom aggodalomra?keressem fel az orvosomat?Köszönöm válaszát!
Tisztelt Anett!



Az kötelező ultrahang vizsgálatok alkalmával biztosan ellenőrizték a korábbi műtéti heg állapotát, és ha nem jeleztek semmit Önnek, akkor nagy valószínűséggel minden rendben van.

Azonban amennyiben erről a fájdalomról még nem tájékoztatta az orvosát, én javasolnám a kapcsolatfelvételt a biztonság kedvéért.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Nekem a 37. hétben minden előjel nélkül teljes lepényleválásom lett, kétkesztyűs császármetszést végeztek rajtam. Sajnos a kisbabám meghalt. Teljesen kivérzett.

A méhem megmaradt. Azt szeretném kérdezni hogy ez megismétlődhet? És mennyi idő múlva lehet esetleg újra próbálkozni?

Köszönettel: Hári Regina
Tisztelt Regina!



Nagyon sajnálom, rettenetes lehetett, amin keresztül ment.

Sajnos ezekre a kérdésekre így nem válaszolhatok.

Mindenképpen szükség lenne a korábbi leletekre, vizsgálati eredményekre, zárójelentésre és műtéti leírásra, hogy szakvéleményt mondhassak.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is tud időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Pisilésnél fáj a hüvely körül és kicsit büdös is, viszket néha. Ez felfázás vagy esetleg valami fertőzés lehet? Nagyon félek, és most orvoshoz se tudok elmenni mert megjött a mestruációm. Van barátom és élünk szexuális életet, egyikőnk se lépett félre és eddig semmi gond nem volt.
Tisztelt Emília!



Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.

Ahhoz, hogy segíthessek Önnek, mindenképpen egy személyes találkozásra lenne szükség vizit keretében.

Azt javasolnám Önnek, hogy ha elmúlt a vérzése, akkor jelentkezzen be nőgyógyászati vizsgálatra, hogy kiderüljön mi okozza a panaszait.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó estét kívánok!

A mai nap folyamán fehér, kissé túró szerü kis darabkákat vettem észre a nemiszervemen. (Lány vagyok!) Leginkább a csiklómon és körülötte, de máshol (pl.:nagyajkak) is jelen vannak sajnos.. :/ Elég vöröses is a csiklóm körűl. Valaminzt kicsit, de tényleg csak kicsit néha fáj is. Olvasgattam már a neten és arra jutottam,hogy talán valami fertőzés. Esetleg gomba.. Őszintén szólva nem tudom. Nem élek szexuális életet még és tusfürdőt használok fürdéshez. Persze elmehetnék nőgyógyászhoz is, de még sosem voltam és ahhoz a városba kell mennem. Na meg ugye időpontot is ki tudja mikorra kapnék.. Eléggé aggódom....Ezért is fordulok önhöz remélem tud, valamint fog is segíteni. :/
Tisztelt Cintia!



Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit és terápiás gyógymódot is találhassunk a panaszaira.

Igyekszünk olyan környezetet teremteni a pácienseinknek, hogy ha először is járnak nőgyógyásznál, ettől ne érezzék kényelmetlenül magukat.

Mindenről részletes tájékoztatást adunk. Semmi nem történik a pácienseink beleegyezése nélkül.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó napot kívánok!

3 napja barnázásom van a menstruációm mindig pontatlan volt, de minden hónapban megjött. A párommal mindig védekezünk az együttlétek során. Túlsúlyos is vagyok. Előfordulhat, hogy teherbe estem? Vagy valamilyen betegség is állhat a háttérben?

Tisztelettel

Anita
Tisztelt Anita!



Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Amennyiben több mint két hetet késik a vérzés, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.

Ha a teszt eredménye negatív lenne, akkor endokrinológiai szakrendelést tudnék javasolni Önnek, hogy a hormonális működést kivizsgálhassák, ami esetleg a túlsúlyosság, illetve a vérzészavar hátterében állhat.

Készséggel látjuk rendelőnkben, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

A következő kérdéssel fordulnék Önhöz, 38 éves nő vagyok nem szándékozom szülni.A menstruációm nagyon fájdalmas görcsös minden hónapban kínlódom vele szinte megváltás lenne ha nem is lenne.Van e valamilyen fogamzásgátló módszer ami számomra megfelelő lenne esetleg ezeket a nagyon kellemetlen napokat ki is iktatná az életemből, mert se dolgozni se az ágyból kikelni nem tudok olyankor és ez nagyon kellemetlen nekem.Válaszát előre is hálásan köszönöm!Maradok tisztelettel: Bernadett
Tisztelt Bernadett!



Első körben mindenképpen egy nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék Önnek. Részletes anamnézist és fizikális vizsgálatot követően megbeszélhetnénk, hogy milyen lehetőségek vannak az Ön panaszainak enyhítésére, vagy akár megszüntetésére.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

2 évig szedtem a Dienille fogamzásgátló tablettát! És most idén Februárban abba hagytam mert babát szeretnénk! Májusban elmentem egy citologia szűrésre és ott kiderült hogy P3 lett a cytológiám mellette pedig HPV virust is találtak kaptam erre kaptam ISOPRINOSINE tablettát aminek a szedése meg folyamatban van ! Viszont az orvosom avval nyugtatt hogy ettől èn meg lehetek terhes ! Ennek mennyi az esélye Doktornő ? Vagy nem ajánlot ebbe a státuszba teherbe esnem ?

Nagyon szeretnék kisbabat és sajnos lassan fél éve probálkozunk de hiába ! Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Cintia!



Nagyon sajnálom, de részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Ezekről a kérdésekről elsősorban a kezelőorvosával kellene beszéljen, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét, illetve hogy a terápiában hol tartanak.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő.

Június 17 én volt az utolsó mestruacióm 24 én voltam együtt a párommal nem védekeztünk csak a megszakítással. A következő menstruációm július 16 díján megj ott 18 díkán elmúlt. Rendes menstruáció volt nem csak pár csepp. Lehetek e terhes.?

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Annabella!



A várandósság egyik jele, hogy a menstruációs vérzés elmarad. Azért szoktuk javasolni, hogy ha már több mint két hetet késik a vérzés, akkor egy terhességi tesztet kellene végezni.

Amennyiben a legutóbbi vérzése teljesen a megszokott módon zajlott le, akkor valószínűleg nem terhes, de biztosat minden esetben fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Előfordulhat, hogy teherbe estem?

Április óta Ditinell nevű fogamzásgátlót szedek, de mindig van közti vérzésem is. A megvonásos vérzés előtt egy héttel kezdődik, és tart a "menzeszig". Érezhető a változás, hogy mikor kezdődik a rendes vérzés, az erősebb és másabb. Ettől ugyanúgy hat a gyógyszer? Az orvosomnak is elmondtam, hogy köztes vérzéseim vannak, ő továbbra is ezt a gyógyszert írta fel.

Július másodikán kezdődött az utolsó megvonásos vérzésem (előtte már egy héttel elkezdődött a köztes) és aznap együtt voltam a párommal. A rákövetkező héten elkaptam valamit, ami miatt viszketésem és folyásom is volt. Canestennel kezeltem, de a viszketés elmúlt, de a nyákos (megszáradva) sárga folyás nem. Olykor érzem, hogy bizsereg a mellem, 2 napig délutánonként émelyegtem, ma pedig eléggé érzékeny a hasam alja. Nem nyomásra, hanem úgy érzem, mintha megjönne, pedig még van két hetem.

Nem tudom, hogy a folyás és a többi az esetleges teherbeesés jelei-e, de nagyon félek.

Július 2-a előtt nem emlékszem mikor voltunk együtt, ugyanis nincsen rá sok alkalmunk. Az biztos, hogy előtte utoljára június 18-án találkoztunk, és akkor nem volt szex.

Válaszát előre is köszönöm, nagyob kétségbe vagyok esve!
Tisztelt Erika!



Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

A fent említett panaszokról elsősorban a kezelőorvosát kellene tájékoztassa, aki a fogamzásgátló készítményt is felírta.

Természetesen készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Erős menstruációs fájdalmaim vannak, sokszor a gyomromra is át terjed, melynek következménye hányás, ez általában csak az első napon fordul elő. A többi napon, mikor fájdalmat érzek, mennem kell gyorsan toalettre, mert nagy, hártya szerű csomók jönnek ki a menstruációmmal együtt. Emellett súlyproblémáim is vannak, illetve a szőrrel is meggyűlik a bajom: az egész arcomon, legfőképpen bajusz és az arcom oldalán, de az arcom többi területén sem túl diszkréten van jelen; combomon a belső részén nagyon erős, pedig ugyan úgy távolítom el, mint a combom külső részén, mégis eltérő az erősségük; hasamon is jelen van, legfőképpen a köldököm alatt és körülötte; kezemen is erős szinte már férfias szőrzet van. Mikor párommal együtt vagyunk, olyankor volt néha, hogy egy nagyobb fájdalmat éreztem, mintha valamit meg ütött volna, de ez nem mindig fordul elő, csak ritkán.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel,

Viktória.
Tisztelt Viktória!



Mindenképpen szükség lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra.

Készséggel várjuk rendelésünkön, hogy endokrinológiai vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően kideríthessük mi állhat a panaszok hátterében.

Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Segítséget szeretnék kérni.A rákszűrésemen ezek az adatok szerepelnek ezekhez szeretnék válaszokat kapni mert a nőgyógyászom nem volt túl komunikatív.

BEK 2B,MED 2D,CYT4HH,P P4,TBS C3A,ASSZ LIPAI,CYT SZALA.

Annyit mondtak hogy méhszáj rák és műtét.

Mennyire lehet súlyos?Aggodom mert hat és fél éve egyedül nevelem két kiskorú fiaimat.Mire számíthatok?Tényleg kemó kezelés kell?Nincs senkiük a fiúknak rajtam kívűl nem szeretném hogy lássanak tönkre menni.Félek!

Kérem legyenszíves válaszóljon.Nagyon félek.

Július 21 ére vagyok előjegyezve műtétre.

Köszönöm.
Tisztelt Ibolya!



Nagyon sajnálom, de részletes anamnézis nélkül és fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Az operáló orvosnak kellene ezeket a kérdéseket megválaszolnia.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt doktornő!

Két kérdésem is lenne önhöz eggyik az,hogy a menzeszem rendszertelen lehet ez baj? Vagy az is lehet,hogy még nem állt be? 18 éves vagyok. A második kérdésem az lenne,hogy a barátommal 3 éve vagyunk eggyutt van mikor nem védekezünk és nem esek teherbe. Nem szeretnék babát de félek hogy valami gond lehet.
Tisztelt Betti!



Érdemes lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra jelentkezni, hogy kiderüljön mi lehet a rendszertelen ciklusai hátterében.

Az, hogy olykor-olykor nem védekeznek és mégsem esik teherbe az még önmagában nem jelent bajt.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol egy vizit keretében megválaszolhatnánk a felmerülő kérdéseket.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Segítségét szeretném kérni. Nagyjából 1 héttel a menstruáció megléte előtti időszaktól enyhe alhasi fájdalmat érzek, olykor pedig mintha szurkálna. Gondoltam a menstruáció előtti fájásokra is, de az nekem közvetlenül előtte szokott lenni - mindíg napra pontosan jön meg - és intenzívebb. Vagy előfordulhat akár az is, ennyivel korábban? Nőgyógyászom szabadságon, kivizsgálásra most nem tudok menni. Szeretném megtudni mire utalhatnak a jelek, kérem nyugtasson meg. Előfordulhat terhesség előjeleként is? Párommal minden alkalommal óvszerrel védekeztünk.



Köszönettel:

Szabó Viktória
Tisztelt Viktória!



A panasza hátterében emésztési, nőgyógyászati és akár sebészeti okok is állhatnak. Éppen ezért sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.

Ha a menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.

Amennyiben megtisztel minket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben.

Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktor! 3hónapja voltam valakivel de utána már megvolt 3*szor akkor a terhességi teszt negatív, kérdésem mivel most juliusban nem jött meg lehetek terhes attól az illetőtől most úgy hogy közben megvolt 3szor? Eddig 3teszt újra negatív! Viszont ha az lennék töle akkor legalább 3hónapos terhességet már mindenképp kimutatna nem?
Tisztelt Krisztina!



Már kicsit több mint kéthetes vérzés kimaradást követően elvégezhető a terhességi teszt.

Tehát három hónap távlatából jeleznie kellene a tesztnek, amennyiben várandós lenne.

Viszont pozitív eredmény esetén is szakrendelésre kell jelentkezni, mert biztosat minden esetben ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.



Üdvözlettel:

Horváth Anikó

asszisztens
Üdv.. Egy hónapja volt abortuszom (5 hetesen) 3 hét utan nemi életet éltem óvszerrel, egy hete faj a hasam mintha meg lenne a havim, de meg mindig nem jött meg? Lehet valami probléma esetleg hogy volt mar szex?? Es mennyi ido míg meg jön?
Tisztelt Beáta!



A műtétet végző orvossal kellene ezekről a kérdésekről beszélni, mert ő ismeri az Ön anamnézisét és a beavatkozást is ő végezte.

Amennyiben panaszai vannak kontrollvizsgálatra kellene jelentkeznie, mert fizikális vizsgálat nélkül semmiképpen nem véleményezhetünk.

Ha mégsem kap kielégítő választ, ellátást kérem jelentkezzen be rendelésemre.



Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Prolaktin túltermelődés is megnehezítheti a fogamzást

Prolaktin túltermelődés is megnehezítheti a fogamzást

Néhány sikertelen hónap után még nem kell megijedni, de ha egy évnyi próbálkozás után sem jön össze a terhesség, érdemes utánajárni, mi lehet a meddőség oka. Dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza, endokrinológus az egyik lehetséges, viszonylag gyakori ok, a prolaktin túltermelődés tüneteiről és kezelési lehetőségeiről beszélt. 

További részletek
Fájdalmat, szabálytalan menstruációt is okozhat a kismedencei gyulladás

Fájdalmat, szabálytalan menstruációt is okozhat a kismedencei gyulladás

A kismedencei gyulladásos betegség a női reproduktív szerveket érint, és nem csak krónikus fájdalomhoz, de akár meddőséghez is vezethet. Mivel számos, „ártatlanabb” fertőzés következményeként is kialakulhat, dr. Józan Gyöngyi, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza, sebész szerint az enyhébb panaszokat is fontos kivizsgálni.

További részletek

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Központjaink