Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr!
Üdvözlöm! A jobb mellem külső oldalán kb 12 cm hosszú mélyedés, bőrbehúzódás látható, ami V alakban elágazik, eléggé mély. Ha felemelem a karom, vagy hátrahúzom, akkor sokkal jobban látszik. Voltam nőgyógyásznál, fizikai vizsgálatnál nem talált csomót. Gyulladásra gondolt, antibiotikumot írt fel és egy gyulladáscsökkentő krémet, de nem történt változás. Mammográfia és uh vizsgálat szintén nem talált semmit, bár ezeket a menzeszem alatt végezték. Három hónap múlva ismételt uh-ra hívtak. A behúzódáson kívül semmilyen más tünetem nincsen. Másfél hónapja fedeztem fel, azóta semmilyen változás nem történt vele. 41 éves vagyok, 3 gyermekem van, 2 éve nem dohányzom. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyiben befolyásolja a vizsgálatok eredményét az, hogy menzesz alatt végezték, illetve, ha nem daganat, akkor mi okozhat ilyen behúzódást a mellen, mert erre egyik orvos sem mondott semmilyen alternatívát.
Köszönöm! Tisztelettel: Takács Mónika
Takács Mónika

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Takács Mónika!

Először is örülök, hogy ennyire odafigyel saját magára! Az hiszem ez a lényeg.
Nem tudom van-e implantatuma, szoptatott-e és még sorolhatnám.
A leletei alapján nagy baj nincs, de vizsgálat nélkül többet én sem tudok mondani.
Rendeléseinkre online és telefonon is be lehet jelentkezni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot! Tavaly augusztusban műtötték mert 10 cm es cisztám volt kivették az egyik petefészkem is mert 2x rá volt tekeredve a ciszta! Decembertől dolgozunk a kistesón! Szerdán voltam nőgyógyásznál és megint cisztám van 4 cm - es kaptam 10 Thianam injekciót, hogy fel - e szívódik 2 hét múlva kell mennem kontrolra? Az érdekelne hogy felszívodhat - e olyan ciszta ami már cm - es? És ha igen utánna egy petefészekkel sikerülhet a kistesó? Meg annyit szeretnék hogy ha ez a ciszta fel is szívodik akkor kijöhet újra? Köszönöm válaszát
Hajnalka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Hajnalka!

Természetesen teherbe eshet egy petefészekkel is!
Legtöbbször menses után eltűnnek a ciszták/ a meg nem repedt tüszők, olykor azonban tovább növekedhetnek és panaszt okozhatnak.
Sajnos megvan arra is az esély, hogy visszatérjen.
A leletei és vizsgálat nélkül többet mondani nem tudok.
Készséggel várjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm! November vegen P3-as citológiai + magas kockázatú HPV -t (szám nem volt mellette az orvosi papiron))diagnosztizáltak nálam. Most április elején újabb citologia kontroll eredménye megint P3-as lett.Az orvosom semmi mást nem mondott csak hogy 2 hónap múlva újra kontroll kell.
Az ultrahang is szerinte teljesen jó.
Előzmeny :Sokat fáj a hasam hónapok óta, a vizeletem többször genny vagy baktérium van. Az urologus orvos többször antibiotikum kúrát írt fel ,majd több vizsgálat után azt mondta inkább atküld nőgyógyászati vizsgálatra is, ott csinálták először a rákszűrést+az ottani orvos azt mondta, hogy van egy kis mehszájsebem, de az én orvosom ilyet nem mondott és semmit nem kaptam!
Van okom aggódni? Nem kellene valami más vizsgálat vagy antibiotikumot? Mi okozhat P3-as citológiai eredményt?? 20 éves korom óta minden évben rendszeresen járok szűrésre eddig mindig P 1-es vagy P 2-es eredményeim voltak. Most 35 éves vagyok és már van 2 gyermekem. ( 2 császáros szülés )
Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel : Varga Kitti
Varga Kitti

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Varga Kitti!

Azt javaslom a leleteit hozza magával és jöjjön el egy vizsgálatra.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Alul működő pajzsmirigyem van, így 100 mikrogramm L-Thyroxint szedek. A fő kérdésem, hogy a szója fogyasztás mennyire befolyásolja a gyógyszer hatásfokát vagy a gyógyulásomat? Jelenleg 2 naponta Herbalife táplálék kiegészítőt szedek, amiben elvileg kiváló minőségű szója fehérje van. Kérdésem az, hogy javasolja-e a szedését a továbbiakban? Súly csökkentése a cél és a vitalitás megőrzése.

Köszönöm szépen a választ,
Üdv.: Kovács Márk
Kovács Márk

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kovács Márk!


A szójafehérje nem befolyásolja a pajzsmirigy működését, így nyugodtan szedheti a táplálékkiegészítőt.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Üdvözlöm az lenne a kérdésem hogy több alkalommal volt már méhszájseb m tünetmentes voltam minden esetben kivéve jelenleg délelőttönként 4 napig véreztem De csak pecsételő majd a vérzés abbamaradt erős görcseim vannak csináltam terhességi tesztet 4 napja negatív volt mi lehet mi állhat a háttérben orvos pénteken lát csak de eddig Annyit mondtak több mint valószínű méhszájseb hogy normális e 5 napig vérezni 4
Kis zsuzsanna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsanna !

Sajnos ezt látatlanba nem tudjuk megítélni.
Pontos diagnózist, vizsgálat után tudunk mondani.
Várjuk bejelentkezését!

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
A Nuv*ring hüvelygyűrűvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy 3.hét utolsó napján, azaz a 21.napon amikor elkell távolítani a gyűrűt az előtt még lehet közösülni? Sajnos nincs benne a tájékoztatóba és számtalan helyen kerestem már a kérdésemre a választ.
Előre is köszönöm szépen a válaszát!
Kitti

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Kitti !

A nuv@r1ng hüvelyűrű felhelyezését követően 28 napig lehet közösülni és utána teljes hónapban véd.
Bármilyen problémája adódna keresse fel Központunkat. Várjuk Önt szeretettel.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves doktornő/doktorúr!
Trichomonas fertőzés terjedhet kizárólag orális szex útján is? Az interneten talált források erre nem térnek ki, és minden megemlitett fertőzési lehetőség (vizes törölköző, furdovíz) közvetlen érintkezést feltételez a vaginával, ami az orális szexre abszolút nem igaz.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Kiss Gemma !

Ez a fertőzés kizárólag orálisan nem terjed.
Megtisztel minket a bizalmával, ha eljön hozzánk egy konzultációra.
Várjuk bejelentkezését.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Dr. Hetényi Gábor.
A nemi herpesz fertőzéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni ! Herpesz fertőzés állapítottak meg nállam ,de nem történt kenet vétel meg semmi . Ledöbbentem ,mikor utána olvastam ,hogy ez gyogyíthatatlan és milyen tünetei vannak,nem kaptam semmilyen informátciót nagyon.Nekem van égő érzés a hüvely körül de holyagos elváltozást nem látok vagy sebesedést, nem volt lázam ,nem is élek nemi életet már egy éve akkor honnan szedhettem össze? ,nem tudom elhinni,hogy herpeszem van , nincsenek ilyen tüneteim ,akkor lehetséges ,hogy ez mégsem herpesz ?Lehet ,holyagok nélkül is az? Miért állapíthatta meg nálam ezt a doktor mikor nem látok magamon ilyen tüneteket ? Teljesen kétségbe vagyok esve
Tisztelt Nagy Renáta!

Ne legyen kétségbe esve. A herpeszt korábban is elkaphatta csak most aktivizálódott. Ha legközelebb jelentkezne, akkor kellene megvizsgálnunk. Utólag sajnos nem lehet diagnózist felállítani. Bármilyen panasza van nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Dr. Hetényi Gábor
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Én egy 29 éves lány vagyok.Párommal babát szeretnénk. Valószínűleg Pcos vagyok ami végett hormonvizsgálatra küldtek mivel a menstruációm a fogamzásgátlótabletta abbahagyása óta nem jelentkezett ennek 3 hónapja és mindkét petefészkemben jelen vannak a sok kis tüszők. De a kérdésem nem erről szólna hanem arról hogy találtak egy 5 cm-es subserosus miómát a méh külső felszínén nálam.A méhet állítólag nem deformálja. A leleten az áll hogy az uterus fundusából jobb oldalon előemelkedik egy 54mmX44mm-es miómagóc. Panaszaim egyáltalán nincsenek.Tavaly többször is voltam ultrahangon nem láttak miómát.December végén elhagytam a gyógyszerem és február végén már ott volt ez a mióma. Nem tudom hogy vajon nőni fog e ez a mióma vagy marad az állapota. Azt szeretném megkérdezni hogy veszélyes lehet e ez a mióma rám nézve okozhat e bajt. Illetve ha megkapom a megfelelő kezelést a pcos-ra és esetleg teherbe esek akkor veszélyes lehet e ez a mióma rám vagy a babára a terhesség alatt? illetve szülésnél okozhat e problémát? Doktor Úr/Nő mit javasol? Meg kellene esetleg műteni vagy maradhat is mert nem valószínű hogy problémát okoz? Válaszát előre is köszönöm szépen!
Anikó

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Anikó!

A meddőségi kivizsgálásban több, teherbeesést és termékenységet befolyásoló tényező került megállapításra.
A PCO'S jól kezelhető gyógyszeresen.
A myomát műtéti úton javasolt eltávolítani, de amennyiben teherbe esik, elhelyezkedésénél fogva a terhességre nagy valószínűséggel nem lesz hatással.
(Egyes esetekben azonban terhesség által indukáltan nagyméretűre nőhet, kellemetlen ún. myomás tüneteket okozva.)
Részletesebben csak egy vizsgálatot követően tudok Önnek nyilatkozni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő / Doktor úr!
A legutóbbi két méhnyakrákszűrésem eredménye P2, HPV-m nincs a teszt szerint azonban az orvosom 10×10 mm-es méhnyakeróziót állapított meg, azt mondta valószínűleg egy korábbi gyulladás okozhatta és nincs vele teendő a citológia tükrében. Tüneteket nem okoz, jelenleg nincs se folyásom se rendellenes vérzéseim. Ön szerint szükséges volna fagyasztásos eljárással eltűntetni, vagy ha a citológia megnyugtató valóban hagyható kezeletlenül?
Köszönöm előre is.
Tisztelt Kovács Erika!

Amennyiben kolposzkópos vizsgálattal történt az erosio megállapítása és Önnek nincs panasza, éves szűrés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
Tisztelt Válaszoló!
A mai napon voltam a 12 hetes down kór szűrèses ultrahangon, ahol èszrevettèk, hogy a köldökzsinóron egy 13*9 mmes megvastagodás, kocsányosodás látható a köldökbecsatlakozásnál. Ez mit jelent pontosan? Annyit mondtak, hogy kèt hèt múlva keressem fel a nőgyógyászomat.
Egyèbkènt a baba jól fejlett 13 hetes 1 napos, semmi jelèt nem mutatja semmifèle betegsègre.

Válaszukat köszönöm
Mezzey Nora

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Mezzey Nóra !

Javaslom egy terhesgondozást is végző nőgyógyász felkeresését a lelettel!
Amennyiben megtisztel bizalmával, várjuk a rendelőnkben.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Kedves Doktor!
Teljesen kétségbe vagyok esve. Három szülésem volt sima hüvelyi úton, egy halott magzattal. (20 hetesen szívmegállás) Az utolsó szülésem után a hüvelybemenetnél két kisebb gombócka szerű kitüremkedés látszott. A két gombóc között volt a hüvelynyílás. Ezzel nem is foglalkoztam, mert nem zavart. Mindaddig, amíg most kettő hónapja tartó krónikus köhögésem van és ez a két gombóc már szinte kilóg a hüvelyből, néha a fehérnemű is dörzsöli. Reggelre mindig visszahúzódik kicsire, de a nap folyamán egyre nagyobb. Köhögéskor lüktető érzés van odalenn. Ezen kellemetlenségen kívül mást nem észlelek. vizelettartási, széklettartási problémáim nincsenek, szexben sem zavar. De most már szexelni sem merek a férjemmel, mert az utóbbi egy hétben az erős köhögéstől még jobban kitüremkedik. Nagyon félek, hogy mi lehet ez. Pont ma jött meg a menstruációm, így meg kell várnom mire orvoshoz megyek. Kérem, ha még mostanában tud valaki válaszolni, mert az ünnepek is úgy telnek el, hogy iszonyú félelemben vagyok, mi lehet ez.
KÖszönöm előre is válaszukat.
Üdvözlettel. Natália
Kedves Natália!

Valószínűleg jóindulatú elváltozásról van szó.Mindenféleképpen nőgyógyászati szakvizsgálat szükséges.
Szívesen látjuk szakrendelésünkön.

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jónapot kivánok!olyan kérdésem van hogy az elsö terhességem problémás volt de jelenleg szét nyilt hasizmom van igy be lehet vállalni egy ujjabb terhességet vagy célszerübb ez a problémát orvosolni és utána tervezni kisbabát???vagy ön mit javasol???közben volt már köldöksérv mütétem is a szétnyilás miatt!
Kedves Ágnes!

Kérdésére korrekt válasz sebészeti konzílium után adható.Sebészeti javaslat után szívesen várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Központ!

Terhességem 13. hetében vagyok és már felszedtem 8kg-t. Egy kicsit soknak érzem, de nem tudom mi tekinthető normálisnak, mert ez az első babánk. Alapvetően vékony testalkatú vagyok, de kicsit meg cagyok ilyedve ettől a hízástól. Ez normális? Vagy mi lenne az ideális?

Köszönöm válaszukat.
Tisztelt Kérdező!

A várandósság ideje alatt felszedett plusz kilók a baba súlyából, illetve a terhesség alatti élettani változásokból (pl. méhfal vastagodása, magzatvíz, mell mérete, méhlepény) adódik össze. Az ideális testsúly-gyarapodás 8-12 kg, de ez egyéni alkat, adottságok függvényében természetesen változhat.
Ha valaki kimondottan sovány testalkatú, a 12 kg feletti hízás is normálisnak tekinthető.
Általánosságban elmondható, hogy az első trimeszterben 2-5 kg az ideális testsúly-gyarapodás mértéke, ennél nagyobb mértékű hízás már kockázatokat is rejthet magában. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a súlygyarapodás nem biztos, hogy a hónapok előre haladtával ilyen ütemű marad.
Amit feltétlenül vizsgáljon meg: ha nagy mértékben változtatott életmódját, étrendjén, érdemes átgondolni az esetleges hibákat. Diétázni, fogyókázni azonban nem javasolt a terhesség és szoptatás alatt!
A táplálkozási szokások elemzése történhet dietetikus szakember bevonásával, aki külső szemlélőként jobban rá tud világítani az esetleges gyenge pontokra, ugyanakkor tanácsaival változatos, az egyéni igényeknek megfelelő; minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó étrendet képes összeállítani.

Üdvözlettel,
Szarka Dorottya dietetikus
Tisztelt Nőgyógyászati Központ!

Terhességem előtt szinte heti rendszerességgel fogyasztottam valamilyen halat, de rámszóltak, hogy terhesség alatt ezt fogjam vissza, mert ezzel árthatok a babának. Ez tényleg így van, hogy a halfogyasztás károsítja a babát?

Köszönöm a választ,

Tamara
Tamara

Varga Dóra

vezető dietetikus
Kedves Tamara!

Halat fogyaszthat továbbra is. Javasolt heti 1-2 alkalommal elsősorban a magas omega-3 zsírsav tartalomúakat fogyasztani, mint például: lazac, hering, szardínia, makréla.

Üdvözlettel:

Varga Dóra - dietetikus
Tisztelt Dr Úr/Nő!
29 eves vagyok. Menstruációm előtt 3-4 nappal barna folyásom van. Ebben a hónapban viszont 7 nappal korabban kezdődött a barna váladékozás. Fogamzásgátlót sosem szedtem. Mi lehet az oka? Esetleg komolyabb problemara utalhat?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv. Anita
Anita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Anita!

A panasza progeszteron hiányra utal, ami fogamzásgátlóval megszüntethető.
Érdemes lenne egy progeszteron szintet nézetni vérből, majd azt követően a lelettel nőgyógyászati vizsgálat javasolt.
Honlapunkon keresztül online is és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Dr Úr/Nő!
Elnézést, ha kicsit hosszú, amit leírok....
2014-ben III. Stádiumú endometriózissal műtöttek. Jól sikerült a műtét, utána 3 évig Visanne tabl-t szedtem, de sajnos abba kellett hagyni, mert elindult a csontritkulás. Most egy hónapja Mistral tabl- t szedek de azt is megállás nélkül, folyamatosan. Kezdetben erős mellfeszülés és fájdalom volt, most ez enyhült. Viszont most 3 napja folyamatosan féloldali fejfájásom van. Az lenne az egyik kérdésem, hogy lehet-e a Mistral-tól ez a tünet? Másik kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a hagyományos fogamzásgátló szünet nélküli szedéséről, illetve hosszú távon ez szedhető -e ilyen formában?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Katalin
Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Katalin!

A fejfájás hátterében számos ok állhat, de a Mistral is okozhatja.
Amennyiben nem javul, javaslom neurológus felkeresését.
A hagyományos fogamzásgátló tabletták legtöbbjének utolsó 7 tablettája hatóanyagmentes, ekkor jelentkezik a menzesz.
Legtöbben éveken keresztül szedik szünet/abbahagyás nélkül szövődménymentesen.
Remélem tudtam Önnek segíteni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jónapot! 20 éves vagyok és 17 évesen kezdődtek az erős menstruációs görcseim. Szinte eltudnék ájulni olyan rossz, iskolába a 2.nap nem is szoktam tudni menni. Voltam tavaly nyáron nőgyógyásznál aki semmit nem talált. Flectoron élek olyankor, de van amikor az sem segít.:( Próbáltam cinket szedni, liget szépe kapszulát, melegitő tapaszt-párnát rakni olyankor, de mivel nagyon erős a vérzésem így a melegtől rosszabb. Mindig időre jön meg néha 1nappal előbb vagy utóbb, de 8 napig tart. De a legnagyobb problémám még is az erős görcsök. Tudna valami ötletet adni, hogy mit lehetne tenni?
Köszönöm válaszát előre is!
Kedves Viki!

Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat mindenképpen feltétele a véleményezésnek.
Panaszai enyhítésére nagy valószínűséggel alkalmas lenne egy szájon keresztül szedhető fogamzásgátló tabletta.

Megbeszélésre készséggel állunk rendelkezésére.
Bejelentkezés:06 70 621 2443

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/úr!
Hasi UH-n az orvos egy 26 mm-es cystát talált a bal petefészkemben, illetve myomát is említett, amire a vizsgálat végén annyit mondott, hogy felejtsem el, ne foglalkozzak vele. Mivel babát szeretnénk, fennáll a terhesség esélye is. Az UH napján kb. 8 napom volt menzeszig. A kérdésem az lenne, hogy a cysta , amit az orvos látott, lehetett-e sárgatest, illetve, hogy a myoma lehetett-e inkább méhnyálkahártya megvastagodás? (Mivel a vizsg. végén mégis azt mondta, hogy felejtsem el és végül a leletmre sem írták rá.)
Válaszát előre is köszönöm!
F. Judit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Judit!

A lelet nélkül nem tudom megmondani. 26 mm-es képlet lehet sárgatest, a méhnyálkahártyát myomával összekeverni nem lehet.
Javaslok egy ismételt vizsgálatot,amelyet központunkban szívesen elvégzünk.
Köszönjük megkeresését,reméljük hamarosan pácienseik között üdvözölhetjük Önt!
Bejelentkezés:06 70 621 2443

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Nagyjából 8 hónapja volt az utolsó méhnyakrák szűrésem, P2es eredménnyel, ugyanekkor az orvos enyhe méhszájsebet diagnosztizált (kaptam gyógyszert hüvelygyulladásra, azt mondta más beavatkozás nem indokolt).
A kérdésem: érdemes félévente rákszűrésre menni (fogamzásgátlót szedek, nem tudom ez kockázati tényezőnek számít-e) vagy bármilyen kezdődő rosszindulatú elváltozás kiszűrésére elegendő az éves szűrés?
Köszönöm
Vivien

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Vivien!

Nem láttam a leletét, de az a sejtésem, hogy gyulladás igazolódott és ezért kapott egy gyulladás elleni kezelést. Ilyen esetben javasolt a cytológia, kezelés utáni megismétlése.
A "méhszájseb" kifejezést pedig pontatlansága miatt el kellene végre felejteni, kolposzkópos vizsgálat és lelet az, amit el kell végezni helyette!
A fogamzásgátlót nyugodtan szedheti tovább.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tiszteletem nem is tudom hol kezdjem el 29 eves vagyok 7 eve probalkozom teherbe esessel termeszetesen sajnos nem sok sikerel parommal semi gond hormon es kenet vizsgalatom mindig jo volt soha nem szedtem fogamzasgatlot ugy dontottem itt az ideje komolyan hozza allni a dolgokhoz megis milyen vizsgalat lenne a legelso hogy kideruljon lehet e gyerekem vagy nem maganorvoshoz fogok fordulni elvagyok keseredve varom valaszat
Ildi

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Ildikó!

Ahhoz, hogy véleményezhessünk, szükség lenne egy személyes találkozásra is konzultáció keretében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy a részletes anamnézis felvételt, valamint a fizikális vizsgálatokat követően megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi leleteit is hozza el magával.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztel Doktor Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy normális e a menstruáció késése fogamzásgátló abbahagyása után? (Február 05.-én volt az utolsó menstruáció). Február 20-án sürgősségi fogamzásgátlás kellett! A menzi késése után 3nappal csináltam terhességi tesztet ami negatív!
6éve szedtem fogamzásgátlót. Váltani szeretnék és várom hogy elkezdhessem a következő (új) levelet.
Mindenképpen várjam meg a menstruációt miután elkezdem szedni?

Válaszát előre is köszönöm!
Tőkés Patrícia

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tőkés Patrícia!

Fontos lenne tudni, hogy Ön mennyi idős.
Hosszabb idejű fogamzásgátló szedésének abbahagyását követően, másodlagos menses kimaradás jelentkezhet. Ennek időtartama változó lehet, hormonális diszfunkció a legvalószínűbb oka.
Laborvizsgálattal kideríthető.
Általában gyógyszeresen előidézett vérzés lehet a megoldás.
Szívesen látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a Fromilid (250mg) tabletta mennyire befolyásolhatja a Dienille fogamzásgátló hatását? Több helyen azt olvastam, hogy mivel a Fromilid hatóanyaga a makrolid klaritromicin, nem ütközik a fogamzásgátlóval. Máshol azonban azt hallottam, hogy mivel antibiotikumnak minősül ugyanúgy befolyásolja a fogamzásgátlót, mint bármelyik másik gyógyszer.
A Dienille 2. levelét szedem, a 2. tablettát vettem be a Fromilid kezdésekor. 3 napig (napi 2×) szedtem az antibiotikumot majd másnap együtt voltam a párommal. Ön szerint mekkora az esély a nem kívánt terhessége?
Válaszát előre is köszönöm,
Sára
Kedves Sára!

Amennyiben más hiba nem történt,a fentiek nem befolyásolják a fogamzásgátlást.

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Dr Úr/Nő!
Szeretném némi segítségét kérni abban hogy tavaly augusztusban volt egy felfázásom kaptam ra antibiotikumot viszont azóta menszesz elött egy héttel már barnás rózsaszínes folyásom van ami elötte nem volt nagyon aggaszt engem mi lehet a probléma
Köszönöm előre válaszát !
Grősz Renáta

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Renáta!

Ahhoz, hogy véleményezhessünk mindenképpen szükség lenne részletes anamnézis felvételre, fizikális vizsgálatra, illetve laborvizsgálatokra.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében megválaszolhatjuk a felmerülő kérdéseket, illetve a szükséges vizsgálatok elvégzésére is van lehetőségünk.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr. Úr/Nő!

Kérdésem az lenne, hogy tavaly szeptember közepén szültem, azóta nem volt menstruációm. 6 hetes kontroll vizsgálaton voltam utoljára, ahol az orvos Desirett tablettát írt fel, amit nem tudtam elkezdeni szedni ennek hiányában. Legközelebb februárban megyek szűrésre, az internetes forrásokban nem találtam semmit arról, hogy szedhetem-e a gyógyszert menstruáció nélkül is bármelyik naptól.
Valószínűleg cisztám is van, de olvastam hogy a szoptatás is lehet az oka, hogy nem jön meg.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna!

Egy konzultációra lenne szükség, amelynek keretében a fizikális vizsgálatra (ultrahang-vizsgálatra), illetve az anamnézis felvételre is lehetőség van. Amennyiben szükséges, akkor a labor vizsgálatok is elvégezhetők a vizitet követően.
Korrekt válasz csak a fent említett vizsgálatokat követően adható.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Ur!
Masfel eve szultem es azota a Corenelle nevezetu fogamzasgatlot szedem,kb masfel honapja begorcsolt az epem es a Koren nevezetu emesztes segito gyogyszert irtak fel nekem amit azota is szedek.Azota azt tapasztaltam hogy ahogyan beveszem az utolso fogamzasgatlo tabletat masnap mar jelentkezik is a verzes pedig elotte mindig a gyogyszer abahagyasa utan a 4.napon jelentkezett.Ez mitol lehet?
Koszonom valaszat!
Udvozlettel
Petróné Helga
Tisztelt Petróné Helga!

Sajnos részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk. Mindenképpen javasolt lenne egy vizsgálat, esetleg labor vizsgálatok is szükségesek lehetnek, hogy korrekt választ adhassunk Önnek.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, várjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
69 éves vagyok. 1996-ban - 22 éve -eltávolították a méhemet, meghagyva a petefészkeket. Az elmúlt napokban a következőket állapították meg:
"Hüvelycsonk környezetében kóros nem látható. A jobb ov. területének megfelelően egy 45x25 mm-es többnyire folyadékot, de vegyes echókat is tartalmazó képlet látható. Baloldalon sorvadt ov. sejthető. Douglas szabad."
Megjegyzem, hogy 6 hónap alatt a petefészek ciszta 15 mm-t nőtt, 30-ról 45 mm-re.
Kérdésem:
Szükségszerű az orvos által javasolt laporoszkópiás műtét és a cisztás petefészek eltávolítása?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Délczeg Éva
Délczeg Éva

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Éva!

Nem ismerem a részleteket, a tumormarker eredményét, de javaslom, hogy egy CT is készüljön a műtétje előtt!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr\Nő!
Meddőségi problémával szeretnék Önhöz fordulni.
2016 áprilisában laparoszkópiás műtét keretében endometriózist diagnosztizáltak nálam. Pár havi injekciós kezelés után, ami megszűntette a menstruációmat, 4 inszemináción estem át, sajnos sikertelenül. Az utolsó vérvételből kiderült, hogy ismét felfedezhető az endometriózis. A kezelőorvos azt tanácsolta, hogy megint csináltassak egy laparoszkópiát, aztán folytassuk az inszeminációt.
Az lenne a kérdésem, hogy ha 4 inszemináció sikertelen volt, érdemes lenne-e még folytatni? Az az igazság, hogy én inkább a lombikot szeretném, mert abban nagyobb esélyt látok, hogy sikerüljön a teherbeesés. Ön mit tanácsol, és egyáltalán belekezdhetek már a lombik programba 4 inszemináció után? Valamint hogy kezdhetném el a programot?
Válaszát előre is köszönöm.
Várom válaszát.
Tisztelettel: Kanta Zsuzsa
Kanta Zsuzsa

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsa!

Az endometriosis a fertilitást negatívan befolyásoló tényező.
A visszatérő endometriosist valóban laparoscopos úton célszerű tisztázni, megoldani egy következő meddőségi beavatkozás előtt!
Ha még nem történt, méhtükrözést is javasolnék, külön, vagy egy-ülésben LSC-al.
A műtét/műtétek után könnyebben eldönthető az inseminatio/IVF kérdése is.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

Férjemmel babát szeretnénk egy ideje. A kérdésem következő: ha a délután elvégzett ovulációs teszt pozitív akkor este vagy másnap reggel célszerű együtt lenni? Az együttlétek utáni mosdózás, tisztálkodás valóban rontatnak az esélyeken? Elnézést, de rengetek különböző véleményt olvastam már. Tisztelettel: Dóra
Dóra

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Dóra!

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy konzultáció keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Ahogy Ön is említette nagyon sokféle véleményt lehet olvasni, így az egyénre szabott tanácsadáshoz elengedhetetlen a személyes találkozás és a részletes anamnézisfelvétel.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Az utolsó menstruációm 2017 december legelső napjaiban jelentkezett, így most nagyjából az 5. terhességi hét végén, de inkább a 6. terhességi hét elején tartok. Nőgyógyásznál kétszer jártam: az 5. terhességi hét elején és ma, a 6. terhességi hét elején. Mindkét alkalommal azt mondta az orvos, hogy szabályos formájú és átmérőjű petezsák látható (ma 8,8 mm), benne embrióval, amely azonban még olyan pici, hogy nem mérhető. Az orvos azt mondta, hogy "nem igazán tetszik neki, amit lát" és egy hét múlva menjek vissza, akkorra eldől, hogy a terhesség élő-e vagy sem. A kérdésem az lenne, hogy az Ön véleménye szerint van-e okom aggodalomra az UH-n látottak miatt, vagy minden okom megvan a bizakodásra? Valóban a 7 hetes UH dönti majd el a továbbiakat? Én nagyon bizakodó vagyok, csak az orvos reakciója nem volt megnyugtató. Nagyon várom ezt a kis embert!
Megtisztelő válaszát ezúton is köszönöm: Málna
Málna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Hölgyem!

Sajnos fizikális vizsgálat és ultrahang-vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Így véleményt sem mondhatok Önnek.
Próbáljon megnyugodni, és bízzon az orvosa szakértelmében, mert folyamatos megfigyelés alatt tartja a várandósságot.
Ha bármilyen korábban nem tapasztalt tünetet észlel, arról értesítse a kezelőorvosát.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr(Úr,Nő)!
Szeretném megkérdezni h ha 12 éve 2 oldali jóindulatú petefészeki teratomával műtőtettek melynek következtében nem lehetett gyerekem és az apai ágon az unokanővérem( nagynénikém legidősebb lánya )38 évesen alig 3 hónap alatt mellrákba halt meg nekem mekkora esélyem van rá,hogy valaha is mellrákom legyen ha soha nem szedtem nem szedek semmilyen fogamzásgátló tabletát és szegény unokanővéremen kivül más nem volt még mellrákokos?
Vincze Anikó

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Vincze Anikó!

A teratóma (csodadaganat) bár bizarr küllemű, valóban jóindulatú tumor, az emlőrák kockázatát nem emeli. Kivették mindkét petefészkét? Ha igen, az csökkenti a mellrák kockázatát.
Van összefüggés a rosszindulatú petefészek daganatok és a mellrák között pl.: örökletes petefészekrák-emlőrák syndroma. Költséges genetikai vizsgálattal igazolható esetlegesen génhiba is.
Abban az esetben, ha semmilyen ismert hajlamosító tényező nem áll fenn, de nagyon aggódik, akkor rendszeres emlőrák szűrést javasolnék Önnek: emlő UH-ot és esetleg mammograhia-t. Valamint rendszeres emlő önvizsgálatot, ami könnyen elsajátítható, nőgyógyász kitaníthatja önt.
Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a párommal szeretkezés közben az ejakuláció előtt pár perccel kiszakadt az óvszer, azonban nem bennem ment el. Az utolsó ciklusom december 18.-án kezdődött és 22.-én múlt el, a ciklusaim általában 32-33 naposak. Ebben az esetben lehetek terhes?
Tisztelettel és köszönettel várom válaszát: Barbara
Barbara

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Barbara!

Biztos választ sajnos nem tudunk Önnek mondani.
Amennyiben a soron következő menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést javasolt felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang- és fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/terhesseg-megallapitasa

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt dr ur.!
Az lenne a kérdésem hogy 2 poizitv teszt után terhes vagyok? Decemberbe mégis véreztem ezért nem értem hogy lehetek az? Holnap megyek az orvoshoz
Tisztelt Baloghné Varga Erika!

Biztosat csak ultrahang és fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.
Holnap a szakorvosa bővebb tájékoztatást tud Önnek adni a szükséges vizsgálatokat követően.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot!
Sajnos amióta menstruálok, azóta görcsöl, fáj a hasam, de nagyon...már többféle gyógyszert szedtem, olyat is amit orvos írt fel..de egyik sem hat...gyógyteákat próbáltam, tornáztam, jógáztam, vitaminok stb...Én úgy gondolom már mindent elkövettem amit tudtam, hogy ne fájjon, de egyszerűen mindig elviselhetetlen. És most már még jobban zavar, hiszen dolgozok, óvónőként és nem tehetem meg a munkahelyemen azt, hogy lefekszek és meleg vizes palackot rakok a hasamra..Mit tegyek? Valamit tudna ajánlani, ami kicsit legalább enyhít a fájdalmamon? Egyébként egészséges vagyok...
Várom válaszát! Köszönöm! Szép napot!
Tisztelt Nagy Edina!

Fájdalmas menstruációs ciklus hátterében sok tényező állhat, ezért fizikális vizsgálat valamint részletes anamnézis felvétel mindenképpen szükséges lenne a véleményezéshez.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Nem rég vettem észre, hogy a kisajkaim belső felszíne nem egyenletesen homogén, hanem kissé "érdes", kicsit hasonlóan a nyelv felszínéhez. Nincs más színe, és nem is hólyagszerű. 24 éves vagyok, eddig nem gondoltam, hogy ez esetleg abnormális lehet, szerintem mindig ilyen volt. Lehetséges, hogy ez természetesen ilyen, vagy lehet valami gond?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Eszter!

Látatlanban, fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
Amennyiben úgy gondolja, hogy megnyugtatná, ha erről egy szakorvossal konzultálna, természetesen készséggel látjuk rendelőnkben.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is be lehet jelentkezni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor úr!
Sajnos nem tudom, a problémám bőrgyógyászati vagy nőgyógyászati kérdés. A gátamnál van egy hol lelohadó, hol újranövő, kb körömnyi "pukli", nyomásra fáj, hólyaghoz hasonló érzetű, mintha mozogna benne valamilyen folyadék. Annál azonban mélyebben van a bőr alatt, hogy ki lehessen szúrni. Nem tudom mi okozhatja. Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk. A véleményezéshez szakorvosi konzultációra lenne szükség, amikor is lehetőség nyílik részletes anamnézis felvételre valamint fizikális vizsgálatra.
Semmiképpen nem tanácsolom a kiszúrását a duzzanatnak. Lehetőleg fizikai és kémiai behatásoktól is kímélni kellene, amíg a pontos diagnózist fel nem állítják.
Készséggel állunk mi is az Ön rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni/egyeztetni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor úr!
Nekem az lenne a kérdésem , október hónapban rendesen időre megjött a menstruációm , (fogamzásgátló gyógyszert nem szedek!) novemberben nem jött meg de jelek azok voltak derékfájás enyhe alhasi fájdalom! ezt követően csináltam egy hétre tesztet ami negatív lett . Elmentem természetesen orvoshoz aki nem talált semmit rákszűrést is csinált ami negatív lett! Most amikor a következő menstruációm meg jött volna ugyan úgy a panaszok derékfájás és hasi fájdalmak amik enyhék voltak , egy nagyon pici pecsételő vérzés jelentkezett az nap és utána 3 nap semmi , utána ismét pecsételés kezdődött ami jelenleg is tart 12 napja ! éjszaka szinte semmi nincs csak nappal de tisztasági betét elég olyan kevés felhívtam az orvosom aki azt mondta megint egy teszt és ha pozitív akkor menjek vissza ha negatív akkor nem kell! A kérdésem az lenne lehet ez a változó kor ? 42 éves vagyok ! 2016 nyarán volt egy polipom amit egy küret műtétnél derült ki akkor is hasonló panaszaim voltak ! Előre is köszönöm a válaszát!
Oláhné Demeter Szilvia

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Szilvia!

Sajnos látatlanban nem véleményezhetünk. A panaszainak lehet funkcionális és akár hormonális oka is, ezért egy konzultációra mindenképpen szükség lenne. Vizit alkalmával lehetőség van részletes anamnézis felvételre valamint fizikális és ultrahang-vizsgálatra egyaránt.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves doktornő/doktor úr!
Talán buta a kérdés, de a neten sehol nem találtam rá orvosi véleményt. Missed ab műtét után miért kell várni a teherbeeséssel, miért nem lehet a vérzés elmúltával újra próbálkozni? A méhszáj normális esetben ugyanúgy visszazárul, mint egy menstruáció után, és laikusként úgy gondolom, hogy ha létrejön a fogantatás, akkor a hormonértékek, méh/petefészkek állapota visszaállt a normál állapotra. És így igazából ugyanakkora esély van egy egészséges terhességre, mint egyébként.
Mi történik akkor, ha valaki missed ab műtét után azonnal teherbe esik?
Köszönöm a válaszát!
Orsolya

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Orsolya!

Természetesen teherbe eshet már a következő ovuláció alkalmával is.
Azért szoktuk javasolni egy-két menstruációs ciklus kivárását, hogy a méhnyálkahártya tökéletesen fel tudjon épülni a ciklusához igazodva.
Emellett egy kívánt terhesség elvesztésének feldolgozása egyénenként eltérő ugyan, de a lelki folyamatnak is időt kell hagyni.
Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tiszteletem!
Az én problémám már pár éve elkezdődött viszont nem rendszeresen jelentkezett így túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki. A menstruációs ciklusom közepén pár napig tartó kis mennyiségű pecsételő vérzésem van.
Észrevettem,hogy a téli hónapokban gyakrabban előfordul ez, illetve tavaly télen 35-40 napra jött meg. Ekkor közti vérzés nem volt. Kora nyárra rendeződött. Normális esetben kb 32 napos a ciklusom hossza. Nőgyógyászhoz jártam általános vizsgálat keretében. A másik észrevételem, hogy mikor párkapcsolatban vagyok és ezáltal rendszeres a szexuális életem, egyáltalán nem fordul elő közti vérzés és pontosan megjön. A menstruációm ezektől függetlenül normális, kóros folyás, alhasi fájdalmam nincs. 23 éves vagyok és mivel voltak hónapok mikor minden rendben volt arra gondoltam, hogy fiatal korom miatt fordulhat elő ez. Hormonális vizsgálaton még nem voltam. Fogamzásgátlót nem szedek és nem is szedtem még.
Ön szerint is elsősorban hormonális problémáról lehet szó?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
További szép napot kívánok.
Evelin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Evelin!

A női hormon háztartás sokkal érzékenyebben reagál élete eseményeire, amit így ön is tapasztal. A középidős pecsételés valóban hormonális hátterű, a ciklusa hossza normális. Amennyiben zavarja és nem szeretne terhességet még, egy jól kiválasztott hormonális fogamzásgátló megoldása lehet ennek a problémának. Természetesen mivel még ilyet nem alkalmazott ezt meg kell előzze egy nőgyógyászati és labor vizsgálat!
Várjuk rendelőnkben.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot már régóta küszködöm hüvely gombával rengeteg kupot gyógyszert stb kaptam már sosem múlt el tőle kiujjult , tudna nekem ajánlani valami megoldást ami hat is rá ? :(
Kedves Kata!

Sajnos azt a panaszt, amelyet Ön is említ, nem lehet fizikális és laborvizsgálat nélkül véleményezni, kezelni.
A gombás fertőzés kezelésére rendelőnkben egyéni, valamint anamnézis alapján akár hosszútávú tartós kezelést is beállítunk.
Készséggel állunk rendelkezésére.
Rendeléseinkre honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő,
Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlóm (Lindynette 20) szedésének 1. hetében, a 3. tablettát, amit a 4. napon észrevettem és pótoltam. Mire észrevettem, a 4. napon már történt egy aktus. Ezt a fajta gyógyszert már 1 éve szedem. Mi a valószínűsége a terhességnek, mit tehetnék?
Köszönettel:
Petra
Petra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Petra!

Folytassa a tabletta szedését. A ciklus hátralévő részében érdemes kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmazni, pl.: óvszert.
Sajnos látatlanban, vizsgálat hiányában nem valószínűsíthetünk.
Amennyiben a következő vérzése eltér, akár időtartamában akár intenzitásában, akkor nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, hogy vizit keretében megválaszolhassák a felmerülő kérdéseket.
Mi is készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Gyulladásra gyogyszertári kevert kúpot irt fel a doktorom, első este nem birtam felhelyezni a kúpot annyira csipett, és azóta is.
Ez normális?

Köszönöm
Kedves Bettina!

Ezekről a tünetekről a kezelőorvosát kellene tájékoztatnia, mert ő ismeri az Ön anamnézisét, illetve fizikális vizsgálatot követően ő írta fel az adott készítményt.
Sajnos látatlanban nem véleményezhetünk.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelet Doktornő! A menstruációm már 2 hete tart nem múlik el.Mi lehet a baj. válaszát előre is köszönöm.
Bors Róbertné

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bors Róbertné!


A havi vérzést bonyolult hormonális folyamat szabályozza. Amennyiben a rendszerbe hiba csúszik, azt gyakran hormonális probléma okozza, ezért érdemes mielőbb nőgyógyászati rendelésre bejelentkezni, hogy ultrahang- és laborvizsgálatot követően kiderüljön, mi is áll a panasza hátterében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová lehetőség van honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek már 7 éve. 8hónapja leállították a gyógyszert, január 8-án kell visszamennem ellenőrzésre. Viszont most 25 napja késik a menstruációm, legutóbbi tesztet tegnap reggel csináltam reggeli vizeletből, ami negatív lett. Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok? Az utóbbi hónapokban mindig késett pár napot a mesntruációm, de eddig a legtöbb az 19 nap volt. November 16-án kellett volna megjönnie, a ciklusaim 35 naposak. Pár nappal ezelőtt volt párszor olyan érzésem, mintha készülne megjönni, de sajnos semmi. Nőgyógyász sajnos január 3-tól lesz. Mi lehet a gond? Válaszát köszönöm!
Kun Anikó

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Anikó!

A hormonális rendszer annyira összetett, hogy fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben a menstruáció több mint két hetet késik, akkor egy terhességi teszt elvégzése javasolt.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kell bejelentkezni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!
Gestomix 75/20 mg tablettát szedtem 5 évig, viszont most felírtak nekem Jangee 0.03/0.02 mg fogamzásgátlót. Ön javasolná a gyógyszer váltását? Melyik tabletta jobb az Ön véleménye szerint?
Félek, hogy híznék az új gyógyszertől..
Renáta

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Renáta!

Javasolt bizonyos időközönként váltani a gyógyszert, hogy a kívánt hatékonyság megmaradjon.
Kolléga bizonyára gondos anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat után jutott erre a döntésre, hogy más készítményt ír fel, mint amit korábban szedett.
Egyéni eltérések lehetnek, hogy miként reagál az egyik vagy másik készítményre, így látatlanban nem tudok Önnek véleményt mondani.
Bármilyen változást észlel, akkor a gyógyszert felíró szakorvost kell értesítse.
Természetesen készséggel állunk mi is rendelkezésére, hogy konzultáció keretében bővebb tájékoztatást tudjunk Önnek adni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tiszteletem!
Pontosan a ciklusom 14. napján történt az eset. Véletlen a pasim bennem élvezett el. Másnaptól folyamatos alhasi görcseim vannak. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Vagy mitől lehetnek a görcsök? (menstruáció előtt 1 nappal szoktam elkezdeni görcsölni). Válaszát előre is köszönöm!
Edit

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Edit!

Alhasi görcsök hátterében számos tényező állhat, ezért fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
Amennyiben a soron következő menstruáció több mint két hetet késik, akkor javasolt egy terhességi teszt elvégzése.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktor Úr!
A következő labor eredményeim vannak 49 évesen mirena spirállal: FSH 115, LH 50,6 Estradiol 39,2 Szeretném megkérdezni, hogy szükséges e hormonpótlás?
Köszönöm szépen: Szabó Andrea
Kedves Andrea!

Laboreredményeket vizit keretében tudunk kiértékelni, mert a véleményezéshez fontos a részletes anamnézis felvétel is.
Készséggel állunk rendelkezésére, hogy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt doktornö. Egy igen erdekes kerdessel fordulnek önhöz. A parom peniszenek oldalan van kettö kis szemölcs egymastol tavol. Ez mar evek ota megvan. Engem zavar mert egy internetes oldalon olvastam, hogy a nemi szerven megjeleno szemolcs kivetel nelkul kondiloma szemolcs, es a Hpv virus okozza. Kellemetlen mert mikor emlitettem azt mondja azonnal remeket latok. Szeretnem tudni, hogy peniszen levo szemolcs kivetel nelkul kondiloma?? Valaszat erore is köszönom.
Hajni

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Hajni!

Mindenképpen fizikális vizsgálat kell a véleményezéshez.
Bőr és nemi beteg gondozóban kellene jelentkezni.
Önnek javasolnék egy nőgyógyászati szűrővizsgálatot, ahol lehetőség van rákszűrésre, illetve szükség esetén HPV-tipizálásra is.
Készséggel látjuk rendelésünkön, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne hogy lehet e nemi életet élni és milyen formában? Történhet e behatolás vagy az orgazmus engedett e akkor ha kevés barna folyásom volt. 9 hetes voltam mikor ez a kevés barna folyásom volt pár napig. Egy hetet voltam korházba hematomám nincs méhszájam zárt. Progreszteront kaptam rá azóta el is mult ez a folyás. Most vagyok 12 hetes multhéten voltam vizsgálaton ott se volt semmi probléma.
Puskás Krisztina

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Krisztina!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának kellene feltenni, mert ő az aki nyomon követi a várandósságot, illetve ismeri az anamnézist.
Nem javaslom, amíg a kezelőorvosa véleményét ki nem kérte.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!

Rendszeres menstruációm volt 11 éves koromtól mindig pontosan 28 napra jött meg .
De valamiért 3 hónapja rendszertelené vált 2 hónapig folyamatosan 35 napra jött meg és ebben a hónapban pedig 30 napra jött meg . Míg normális cikluson volt addig 6-7 napig tartott a menstruációm most pedig 3 hónapja 3-4 napig tart. És ez alatt a 3 hónap alatt 25 kg híztam folyamatos hangulat ingadozásaim vannak !
Terhességi tesztet csináltam nem is egyet és nem várok kis babát.
Pajszmirigy kivizsgáláson voltam állítólag rendben van.

Ön szerint mi lehet a probléma ?

Válaszát előre is köszönöm!
Aliz

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Aliz!

Egy endokrinológiai kivizsgálást javasolnék Önnek.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Lehetőség van laborvizsgálatokra is a vizitet követően, így azon vizsgálatok elvégzésében/megszervezésében is állunk rendelkezésére, amelyek a konzultáción javaslatként elhangzanak.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy korábbi vizsgálati eredményeit, leleteit hozza el magával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok