Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Jónapot kivánok!olyan kérdésem van hogy az elsö terhességem problémás volt de jelenleg szét nyilt hasizmom van igy be lehet vállalni egy ujjabb terhességet vagy célszerübb ez a problémát orvosolni és utána tervezni kisbabát???vagy ön mit javasol???közben volt már köldöksérv mütétem is a szétnyilás miatt!
Sziliné Ambrus Ágnes

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Ágnes!

Kérdésére korrekt válasz sebészeti konzílium után adható.Sebészeti javaslat után szívesen várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Központ!

Terhességem 13. hetében vagyok és már felszedtem 8kg-t. Egy kicsit soknak érzem, de nem tudom mi tekinthető normálisnak, mert ez az első babánk. Alapvetően vékony testalkatú vagyok, de kicsit meg cagyok ilyedve ettől a hízástól. Ez normális? Vagy mi lenne az ideális?

Köszönöm válaszukat.
Tisztelt Kérdező!

A várandósság ideje alatt felszedett plusz kilók a baba súlyából, illetve a terhesség alatti élettani változásokból (pl. méhfal vastagodása, magzatvíz, mell mérete, méhlepény) adódik össze. Az ideális testsúly-gyarapodás 8-12 kg, de ez egyéni alkat, adottságok függvényében természetesen változhat.
Ha valaki kimondottan sovány testalkatú, a 12 kg feletti hízás is normálisnak tekinthető.
Általánosságban elmondható, hogy az első trimeszterben 2-5 kg az ideális testsúly-gyarapodás mértéke, ennél nagyobb mértékű hízás már kockázatokat is rejthet magában. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a súlygyarapodás nem biztos, hogy a hónapok előre haladtával ilyen ütemű marad.
Amit feltétlenül vizsgáljon meg: ha nagy mértékben változtatott életmódját, étrendjén, érdemes átgondolni az esetleges hibákat. Diétázni, fogyókázni azonban nem javasolt a terhesség és szoptatás alatt!
A táplálkozási szokások elemzése történhet dietetikus szakember bevonásával, aki külső szemlélőként jobban rá tud világítani az esetleges gyenge pontokra, ugyanakkor tanácsaival változatos, az egyéni igényeknek megfelelő; minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó étrendet képes összeállítani.

Üdvözlettel,
Szarka Dorottya dietetikus
Tisztelt Nőgyógyászati Központ!

Terhességem előtt szinte heti rendszerességgel fogyasztottam valamilyen halat, de rámszóltak, hogy terhesség alatt ezt fogjam vissza, mert ezzel árthatok a babának. Ez tényleg így van, hogy a halfogyasztás károsítja a babát?

Köszönöm a választ,

Tamara
Kedves Tamara!

Halat fogyaszthat továbbra is. Javasolt heti 1-2 alkalommal elsősorban a magas omega-3 zsírsav tartalomúakat fogyasztani, mint például: lazac, hering, szardínia, makréla.

Üdvözlettel:

Varga Dóra - dietetikus
Tisztelt Dr Úr/Nő!
29 eves vagyok. Menstruációm előtt 3-4 nappal barna folyásom van. Ebben a hónapban viszont 7 nappal korabban kezdődött a barna váladékozás. Fogamzásgátlót sosem szedtem. Mi lehet az oka? Esetleg komolyabb problemara utalhat?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv. Anita
Anita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Anita!

A panasza progeszteron hiányra utal, ami fogamzásgátlóval megszüntethető.
Érdemes lenne egy progeszteron szintet nézetni vérből, majd azt követően a lelettel nőgyógyászati vizsgálat javasolt.
Honlapunkon keresztül online is és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Dr Úr/Nő!
Elnézést, ha kicsit hosszú, amit leírok....
2014-ben III. Stádiumú endometriózissal műtöttek. Jól sikerült a műtét, utána 3 évig Visanne tabl-t szedtem, de sajnos abba kellett hagyni, mert elindult a csontritkulás. Most egy hónapja Mistral tabl- t szedek de azt is megállás nélkül, folyamatosan. Kezdetben erős mellfeszülés és fájdalom volt, most ez enyhült. Viszont most 3 napja folyamatosan féloldali fejfájásom van. Az lenne az egyik kérdésem, hogy lehet-e a Mistral-tól ez a tünet? Másik kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a hagyományos fogamzásgátló szünet nélküli szedéséről, illetve hosszú távon ez szedhető -e ilyen formában?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Katalin
Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Katalin!

A fejfájás hátterében számos ok állhat, de a Mistral is okozhatja.
Amennyiben nem javul, javaslom neurológus felkeresését.
A hagyományos fogamzásgátló tabletták legtöbbjének utolsó 7 tablettája hatóanyagmentes, ekkor jelentkezik a menzesz.
Legtöbben éveken keresztül szedik szünet/abbahagyás nélkül szövődménymentesen.
Remélem tudtam Önnek segíteni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jónapot! 20 éves vagyok és 17 évesen kezdődtek az erős menstruációs görcseim. Szinte eltudnék ájulni olyan rossz, iskolába a 2.nap nem is szoktam tudni menni. Voltam tavaly nyáron nőgyógyásznál aki semmit nem talált. Flectoron élek olyankor, de van amikor az sem segít.:( Próbáltam cinket szedni, liget szépe kapszulát, melegitő tapaszt-párnát rakni olyankor, de mivel nagyon erős a vérzésem így a melegtől rosszabb. Mindig időre jön meg néha 1nappal előbb vagy utóbb, de 8 napig tart. De a legnagyobb problémám még is az erős görcsök. Tudna valami ötletet adni, hogy mit lehetne tenni?
Köszönöm válaszát előre is!
Viki

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Viki!

Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat mindenképpen feltétele a véleményezésnek.
Panaszai enyhítésére nagy valószínűséggel alkalmas lenne egy szájon keresztül szedhető fogamzásgátló tabletta.

Megbeszélésre készséggel állunk rendelkezésére.
Bejelentkezés:06 70 621 2443

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/úr!
Hasi UH-n az orvos egy 26 mm-es cystát talált a bal petefészkemben, illetve myomát is említett, amire a vizsgálat végén annyit mondott, hogy felejtsem el, ne foglalkozzak vele. Mivel babát szeretnénk, fennáll a terhesség esélye is. Az UH napján kb. 8 napom volt menzeszig. A kérdésem az lenne, hogy a cysta , amit az orvos látott, lehetett-e sárgatest, illetve, hogy a myoma lehetett-e inkább méhnyálkahártya megvastagodás? (Mivel a vizsg. végén mégis azt mondta, hogy felejtsem el és végül a leletmre sem írták rá.)
Válaszát előre is köszönöm!
F. Judit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Judit!

A lelet nélkül nem tudom megmondani. 26 mm-es képlet lehet sárgatest, a méhnyálkahártyát myomával összekeverni nem lehet.
Javaslok egy ismételt vizsgálatot,amelyet központunkban szívesen elvégzünk.
Köszönjük megkeresését,reméljük hamarosan pácienseik között üdvözölhetjük Önt!
Bejelentkezés:06 70 621 2443

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Nagyjából 8 hónapja volt az utolsó méhnyakrák szűrésem, P2es eredménnyel, ugyanekkor az orvos enyhe méhszájsebet diagnosztizált (kaptam gyógyszert hüvelygyulladásra, azt mondta más beavatkozás nem indokolt).
A kérdésem: érdemes félévente rákszűrésre menni (fogamzásgátlót szedek, nem tudom ez kockázati tényezőnek számít-e) vagy bármilyen kezdődő rosszindulatú elváltozás kiszűrésére elegendő az éves szűrés?
Köszönöm
Vivien

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Vivien!

Nem láttam a leletét, de az a sejtésem, hogy gyulladás igazolódott és ezért kapott egy gyulladás elleni kezelést. Ilyen esetben javasolt a cytológia, kezelés utáni megismétlése.
A "méhszájseb" kifejezést pedig pontatlansága miatt el kellene végre felejteni, kolposzkópos vizsgálat és lelet az, amit el kell végezni helyette!
A fogamzásgátlót nyugodtan szedheti tovább.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tiszteletem nem is tudom hol kezdjem el 29 eves vagyok 7 eve probalkozom teherbe esessel termeszetesen sajnos nem sok sikerel parommal semi gond hormon es kenet vizsgalatom mindig jo volt soha nem szedtem fogamzasgatlot ugy dontottem itt az ideje komolyan hozza allni a dolgokhoz megis milyen vizsgalat lenne a legelso hogy kideruljon lehet e gyerekem vagy nem maganorvoshoz fogok fordulni elvagyok keseredve varom valaszat
Ildi

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Ildikó!

Ahhoz, hogy véleményezhessünk, szükség lenne egy személyes találkozásra is konzultáció keretében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy a részletes anamnézis felvételt, valamint a fizikális vizsgálatokat követően megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi leleteit is hozza el magával.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztel Doktor Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy normális e a menstruáció késése fogamzásgátló abbahagyása után? (Február 05.-én volt az utolsó menstruáció). Február 20-án sürgősségi fogamzásgátlás kellett! A menzi késése után 3nappal csináltam terhességi tesztet ami negatív!
6éve szedtem fogamzásgátlót. Váltani szeretnék és várom hogy elkezdhessem a következő (új) levelet.
Mindenképpen várjam meg a menstruációt miután elkezdem szedni?

Válaszát előre is köszönöm!
Tőkés Patrícia

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tőkés Patrícia!

Fontos lenne tudni, hogy Ön mennyi idős.
Hosszabb idejű fogamzásgátló szedésének abbahagyását követően, másodlagos menses kimaradás jelentkezhet. Ennek időtartama változó lehet, hormonális diszfunkció a legvalószínűbb oka.
Laborvizsgálattal kideríthető.
Általában gyógyszeresen előidézett vérzés lehet a megoldás.
Szívesen látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a Fromilid (250mg) tabletta mennyire befolyásolhatja a Dienille fogamzásgátló hatását? Több helyen azt olvastam, hogy mivel a Fromilid hatóanyaga a makrolid klaritromicin, nem ütközik a fogamzásgátlóval. Máshol azonban azt hallottam, hogy mivel antibiotikumnak minősül ugyanúgy befolyásolja a fogamzásgátlót, mint bármelyik másik gyógyszer.
A Dienille 2. levelét szedem, a 2. tablettát vettem be a Fromilid kezdésekor. 3 napig (napi 2×) szedtem az antibiotikumot majd másnap együtt voltam a párommal. Ön szerint mekkora az esély a nem kívánt terhessége?
Válaszát előre is köszönöm,
Sára
Sára

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Sára!

Amennyiben más hiba nem történt,a fentiek nem befolyásolják a fogamzásgátlást.

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Dr Úr/Nő!
Szeretném némi segítségét kérni abban hogy tavaly augusztusban volt egy felfázásom kaptam ra antibiotikumot viszont azóta menszesz elött egy héttel már barnás rózsaszínes folyásom van ami elötte nem volt nagyon aggaszt engem mi lehet a probléma
Köszönöm előre válaszát !
Grősz Renáta

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Renáta!

Ahhoz, hogy véleményezhessünk mindenképpen szükség lenne részletes anamnézis felvételre, fizikális vizsgálatra, illetve laborvizsgálatokra.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol vizit keretében megválaszolhatjuk a felmerülő kérdéseket, illetve a szükséges vizsgálatok elvégzésére is van lehetőségünk.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr. Úr/Nő!

Kérdésem az lenne, hogy tavaly szeptember közepén szültem, azóta nem volt menstruációm. 6 hetes kontroll vizsgálaton voltam utoljára, ahol az orvos Desirett tablettát írt fel, amit nem tudtam elkezdeni szedni ennek hiányában. Legközelebb februárban megyek szűrésre, az internetes forrásokban nem találtam semmit arról, hogy szedhetem-e a gyógyszert menstruáció nélkül is bármelyik naptól.
Valószínűleg cisztám is van, de olvastam hogy a szoptatás is lehet az oka, hogy nem jön meg.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Zsuzsanna
Zsuzsanna

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsanna!

Egy konzultációra lenne szükség, amelynek keretében a fizikális vizsgálatra (ultrahang-vizsgálatra), illetve az anamnézis felvételre is lehetőség van. Amennyiben szükséges, akkor a labor vizsgálatok is elvégezhetők a vizitet követően.
Korrekt válasz csak a fent említett vizsgálatokat követően adható.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Ur!
Masfel eve szultem es azota a Corenelle nevezetu fogamzasgatlot szedem,kb masfel honapja begorcsolt az epem es a Koren nevezetu emesztes segito gyogyszert irtak fel nekem amit azota is szedek.Azota azt tapasztaltam hogy ahogyan beveszem az utolso fogamzasgatlo tabletat masnap mar jelentkezik is a verzes pedig elotte mindig a gyogyszer abahagyasa utan a 4.napon jelentkezett.Ez mitol lehet?
Koszonom valaszat!
Udvozlettel
Petróné Helga
Petróné Helga

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Petróné Helga!

Sajnos részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk. Mindenképpen javasolt lenne egy vizsgálat, esetleg labor vizsgálatok is szükségesek lehetnek, hogy korrekt választ adhassunk Önnek.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, várjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
69 éves vagyok. 1996-ban - 22 éve -eltávolították a méhemet, meghagyva a petefészkeket. Az elmúlt napokban a következőket állapították meg:
"Hüvelycsonk környezetében kóros nem látható. A jobb ov. területének megfelelően egy 45x25 mm-es többnyire folyadékot, de vegyes echókat is tartalmazó képlet látható. Baloldalon sorvadt ov. sejthető. Douglas szabad."
Megjegyzem, hogy 6 hónap alatt a petefészek ciszta 15 mm-t nőtt, 30-ról 45 mm-re.
Kérdésem:
Szükségszerű az orvos által javasolt laporoszkópiás műtét és a cisztás petefészek eltávolítása?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Délczeg Éva
Délczeg Éva

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Éva!

Nem ismerem a részleteket, a tumormarker eredményét, de javaslom, hogy egy CT is készüljön a műtétje előtt!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr\Nő!
Meddőségi problémával szeretnék Önhöz fordulni.
2016 áprilisában laparoszkópiás műtét keretében endometriózist diagnosztizáltak nálam. Pár havi injekciós kezelés után, ami megszűntette a menstruációmat, 4 inszemináción estem át, sajnos sikertelenül. Az utolsó vérvételből kiderült, hogy ismét felfedezhető az endometriózis. A kezelőorvos azt tanácsolta, hogy megint csináltassak egy laparoszkópiát, aztán folytassuk az inszeminációt.
Az lenne a kérdésem, hogy ha 4 inszemináció sikertelen volt, érdemes lenne-e még folytatni? Az az igazság, hogy én inkább a lombikot szeretném, mert abban nagyobb esélyt látok, hogy sikerüljön a teherbeesés. Ön mit tanácsol, és egyáltalán belekezdhetek már a lombik programba 4 inszemináció után? Valamint hogy kezdhetném el a programot?
Válaszát előre is köszönöm.
Várom válaszát.
Tisztelettel: Kanta Zsuzsa
Kanta Zsuzsa

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsa!

Az endometriosis a fertilitást negatívan befolyásoló tényező.
A visszatérő endometriosist valóban laparoscopos úton célszerű tisztázni, megoldani egy következő meddőségi beavatkozás előtt!
Ha még nem történt, méhtükrözést is javasolnék, külön, vagy egy-ülésben LSC-al.
A műtét/műtétek után könnyebben eldönthető az inseminatio/IVF kérdése is.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

Férjemmel babát szeretnénk egy ideje. A kérdésem következő: ha a délután elvégzett ovulációs teszt pozitív akkor este vagy másnap reggel célszerű együtt lenni? Az együttlétek utáni mosdózás, tisztálkodás valóban rontatnak az esélyeken? Elnézést, de rengetek különböző véleményt olvastam már. Tisztelettel: Dóra
Dóra

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Dóra!

Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy konzultáció keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Ahogy Ön is említette nagyon sokféle véleményt lehet olvasni, így az egyénre szabott tanácsadáshoz elengedhetetlen a személyes találkozás és a részletes anamnézisfelvétel.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Az utolsó menstruációm 2017 december legelső napjaiban jelentkezett, így most nagyjából az 5. terhességi hét végén, de inkább a 6. terhességi hét elején tartok. Nőgyógyásznál kétszer jártam: az 5. terhességi hét elején és ma, a 6. terhességi hét elején. Mindkét alkalommal azt mondta az orvos, hogy szabályos formájú és átmérőjű petezsák látható (ma 8,8 mm), benne embrióval, amely azonban még olyan pici, hogy nem mérhető. Az orvos azt mondta, hogy "nem igazán tetszik neki, amit lát" és egy hét múlva menjek vissza, akkorra eldől, hogy a terhesség élő-e vagy sem. A kérdésem az lenne, hogy az Ön véleménye szerint van-e okom aggodalomra az UH-n látottak miatt, vagy minden okom megvan a bizakodásra? Valóban a 7 hetes UH dönti majd el a továbbiakat? Én nagyon bizakodó vagyok, csak az orvos reakciója nem volt megnyugtató. Nagyon várom ezt a kis embert!
Megtisztelő válaszát ezúton is köszönöm: Málna
Málna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Hölgyem!

Sajnos fizikális vizsgálat és ultrahang-vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Így véleményt sem mondhatok Önnek.
Próbáljon megnyugodni, és bízzon az orvosa szakértelmében, mert folyamatos megfigyelés alatt tartja a várandósságot.
Ha bármilyen korábban nem tapasztalt tünetet észlel, arról értesítse a kezelőorvosát.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr(Úr,Nő)!
Szeretném megkérdezni h ha 12 éve 2 oldali jóindulatú petefészeki teratomával műtőtettek melynek következtében nem lehetett gyerekem és az apai ágon az unokanővérem( nagynénikém legidősebb lánya )38 évesen alig 3 hónap alatt mellrákba halt meg nekem mekkora esélyem van rá,hogy valaha is mellrákom legyen ha soha nem szedtem nem szedek semmilyen fogamzásgátló tabletát és szegény unokanővéremen kivül más nem volt még mellrákokos?
Vincze Anikó

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Vincze Anikó!

A teratóma (csodadaganat) bár bizarr küllemű, valóban jóindulatú tumor, az emlőrák kockázatát nem emeli. Kivették mindkét petefészkét? Ha igen, az csökkenti a mellrák kockázatát.
Van összefüggés a rosszindulatú petefészek daganatok és a mellrák között pl.: örökletes petefészekrák-emlőrák syndroma. Költséges genetikai vizsgálattal igazolható esetlegesen génhiba is.
Abban az esetben, ha semmilyen ismert hajlamosító tényező nem áll fenn, de nagyon aggódik, akkor rendszeres emlőrák szűrést javasolnék Önnek: emlő UH-ot és esetleg mammograhia-t. Valamint rendszeres emlő önvizsgálatot, ami könnyen elsajátítható, nőgyógyász kitaníthatja önt.
Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a párommal szeretkezés közben az ejakuláció előtt pár perccel kiszakadt az óvszer, azonban nem bennem ment el. Az utolsó ciklusom december 18.-án kezdődött és 22.-én múlt el, a ciklusaim általában 32-33 naposak. Ebben az esetben lehetek terhes?
Tisztelettel és köszönettel várom válaszát: Barbara
Barbara

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Barbara!

Biztos választ sajnos nem tudunk Önnek mondani.
Amennyiben a soron következő menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést javasolt felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang- és fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/terhesseg-megallapitasa

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt dr ur.!
Az lenne a kérdésem hogy 2 poizitv teszt után terhes vagyok? Decemberbe mégis véreztem ezért nem értem hogy lehetek az? Holnap megyek az orvoshoz
Baloghné Varga Erika

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Baloghné Varga Erika!

Biztosat csak ultrahang és fizikális vizsgálatot követően mondhatunk.
Holnap a szakorvosa bővebb tájékoztatást tud Önnek adni a szükséges vizsgálatokat követően.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot!
Sajnos amióta menstruálok, azóta görcsöl, fáj a hasam, de nagyon...már többféle gyógyszert szedtem, olyat is amit orvos írt fel..de egyik sem hat...gyógyteákat próbáltam, tornáztam, jógáztam, vitaminok stb...Én úgy gondolom már mindent elkövettem amit tudtam, hogy ne fájjon, de egyszerűen mindig elviselhetetlen. És most már még jobban zavar, hiszen dolgozok, óvónőként és nem tehetem meg a munkahelyemen azt, hogy lefekszek és meleg vizes palackot rakok a hasamra..Mit tegyek? Valamit tudna ajánlani, ami kicsit legalább enyhít a fájdalmamon? Egyébként egészséges vagyok...
Várom válaszát! Köszönöm! Szép napot!
Nagy Edina

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nagy Edina!

Fájdalmas menstruációs ciklus hátterében sok tényező állhat, ezért fizikális vizsgálat valamint részletes anamnézis felvétel mindenképpen szükséges lenne a véleményezéshez.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Nem rég vettem észre, hogy a kisajkaim belső felszíne nem egyenletesen homogén, hanem kissé "érdes", kicsit hasonlóan a nyelv felszínéhez. Nincs más színe, és nem is hólyagszerű. 24 éves vagyok, eddig nem gondoltam, hogy ez esetleg abnormális lehet, szerintem mindig ilyen volt. Lehetséges, hogy ez természetesen ilyen, vagy lehet valami gond?
Válaszát előre is köszönöm!
Horváth Eszter

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Eszter!

Látatlanban, fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
Amennyiben úgy gondolja, hogy megnyugtatná, ha erről egy szakorvossal konzultálna, természetesen készséggel látjuk rendelőnkben.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is be lehet jelentkezni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor úr!
Sajnos nem tudom, a problémám bőrgyógyászati vagy nőgyógyászati kérdés. A gátamnál van egy hol lelohadó, hol újranövő, kb körömnyi "pukli", nyomásra fáj, hólyaghoz hasonló érzetű, mintha mozogna benne valamilyen folyadék. Annál azonban mélyebben van a bőr alatt, hogy ki lehessen szúrni. Nem tudom mi okozhatja. Segítségét előre is köszönöm!
Kérdező

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk. A véleményezéshez szakorvosi konzultációra lenne szükség, amikor is lehetőség nyílik részletes anamnézis felvételre valamint fizikális vizsgálatra.
Semmiképpen nem tanácsolom a kiszúrását a duzzanatnak. Lehetőleg fizikai és kémiai behatásoktól is kímélni kellene, amíg a pontos diagnózist fel nem állítják.
Készséggel állunk mi is az Ön rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni/egyeztetni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor úr!
Nekem az lenne a kérdésem , október hónapban rendesen időre megjött a menstruációm , (fogamzásgátló gyógyszert nem szedek!) novemberben nem jött meg de jelek azok voltak derékfájás enyhe alhasi fájdalom! ezt követően csináltam egy hétre tesztet ami negatív lett . Elmentem természetesen orvoshoz aki nem talált semmit rákszűrést is csinált ami negatív lett! Most amikor a következő menstruációm meg jött volna ugyan úgy a panaszok derékfájás és hasi fájdalmak amik enyhék voltak , egy nagyon pici pecsételő vérzés jelentkezett az nap és utána 3 nap semmi , utána ismét pecsételés kezdődött ami jelenleg is tart 12 napja ! éjszaka szinte semmi nincs csak nappal de tisztasági betét elég olyan kevés felhívtam az orvosom aki azt mondta megint egy teszt és ha pozitív akkor menjek vissza ha negatív akkor nem kell! A kérdésem az lenne lehet ez a változó kor ? 42 éves vagyok ! 2016 nyarán volt egy polipom amit egy küret műtétnél derült ki akkor is hasonló panaszaim voltak ! Előre is köszönöm a válaszát!
Oláhné Demeter Szilvia

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Szilvia!

Sajnos látatlanban nem véleményezhetünk. A panaszainak lehet funkcionális és akár hormonális oka is, ezért egy konzultációra mindenképpen szükség lenne. Vizit alkalmával lehetőség van részletes anamnézis felvételre valamint fizikális és ultrahang-vizsgálatra egyaránt.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves doktornő/doktor úr!
Talán buta a kérdés, de a neten sehol nem találtam rá orvosi véleményt. Missed ab műtét után miért kell várni a teherbeeséssel, miért nem lehet a vérzés elmúltával újra próbálkozni? A méhszáj normális esetben ugyanúgy visszazárul, mint egy menstruáció után, és laikusként úgy gondolom, hogy ha létrejön a fogantatás, akkor a hormonértékek, méh/petefészkek állapota visszaállt a normál állapotra. És így igazából ugyanakkora esély van egy egészséges terhességre, mint egyébként.
Mi történik akkor, ha valaki missed ab műtét után azonnal teherbe esik?
Köszönöm a válaszát!
Orsolya

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Orsolya!

Természetesen teherbe eshet már a következő ovuláció alkalmával is.
Azért szoktuk javasolni egy-két menstruációs ciklus kivárását, hogy a méhnyálkahártya tökéletesen fel tudjon épülni a ciklusához igazodva.
Emellett egy kívánt terhesség elvesztésének feldolgozása egyénenként eltérő ugyan, de a lelki folyamatnak is időt kell hagyni.
Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tiszteletem!
Az én problémám már pár éve elkezdődött viszont nem rendszeresen jelentkezett így túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki. A menstruációs ciklusom közepén pár napig tartó kis mennyiségű pecsételő vérzésem van.
Észrevettem,hogy a téli hónapokban gyakrabban előfordul ez, illetve tavaly télen 35-40 napra jött meg. Ekkor közti vérzés nem volt. Kora nyárra rendeződött. Normális esetben kb 32 napos a ciklusom hossza. Nőgyógyászhoz jártam általános vizsgálat keretében. A másik észrevételem, hogy mikor párkapcsolatban vagyok és ezáltal rendszeres a szexuális életem, egyáltalán nem fordul elő közti vérzés és pontosan megjön. A menstruációm ezektől függetlenül normális, kóros folyás, alhasi fájdalmam nincs. 23 éves vagyok és mivel voltak hónapok mikor minden rendben volt arra gondoltam, hogy fiatal korom miatt fordulhat elő ez. Hormonális vizsgálaton még nem voltam. Fogamzásgátlót nem szedek és nem is szedtem még.
Ön szerint is elsősorban hormonális problémáról lehet szó?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
További szép napot kívánok.
Evelin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Evelin!

A női hormon háztartás sokkal érzékenyebben reagál élete eseményeire, amit így ön is tapasztal. A középidős pecsételés valóban hormonális hátterű, a ciklusa hossza normális. Amennyiben zavarja és nem szeretne terhességet még, egy jól kiválasztott hormonális fogamzásgátló megoldása lehet ennek a problémának. Természetesen mivel még ilyet nem alkalmazott ezt meg kell előzze egy nőgyógyászati és labor vizsgálat!
Várjuk rendelőnkben.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot már régóta küszködöm hüvely gombával rengeteg kupot gyógyszert stb kaptam már sosem múlt el tőle kiujjult , tudna nekem ajánlani valami megoldást ami hat is rá ? :(
?

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Kata!

Sajnos azt a panaszt, amelyet Ön is említ, nem lehet fizikális és laborvizsgálat nélkül véleményezni, kezelni.
A gombás fertőzés kezelésére rendelőnkben egyéni, valamint anamnézis alapján akár hosszútávú tartós kezelést is beállítunk.
Készséggel állunk rendelkezésére.
Rendeléseinkre honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő,
Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlóm (Lindynette 20) szedésének 1. hetében, a 3. tablettát, amit a 4. napon észrevettem és pótoltam. Mire észrevettem, a 4. napon már történt egy aktus. Ezt a fajta gyógyszert már 1 éve szedem. Mi a valószínűsége a terhességnek, mit tehetnék?
Köszönettel:
Petra
Petra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Petra!

Folytassa a tabletta szedését. A ciklus hátralévő részében érdemes kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmazni, pl.: óvszert.
Sajnos látatlanban, vizsgálat hiányában nem valószínűsíthetünk.
Amennyiben a következő vérzése eltér, akár időtartamában akár intenzitásában, akkor nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, hogy vizit keretében megválaszolhassák a felmerülő kérdéseket.
Mi is készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Gyulladásra gyogyszertári kevert kúpot irt fel a doktorom, első este nem birtam felhelyezni a kúpot annyira csipett, és azóta is.
Ez normális?

Köszönöm
Betina

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Bettina!

Ezekről a tünetekről a kezelőorvosát kellene tájékoztatnia, mert ő ismeri az Ön anamnézisét, illetve fizikális vizsgálatot követően ő írta fel az adott készítményt.
Sajnos látatlanban nem véleményezhetünk.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelet Doktornő! A menstruációm már 2 hete tart nem múlik el.Mi lehet a baj. válaszát előre is köszönöm.
Bors Róbertné

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bors Róbertné!


A havi vérzést bonyolult hormonális folyamat szabályozza. Amennyiben a rendszerbe hiba csúszik, azt gyakran hormonális probléma okozza, ezért érdemes mielőbb nőgyógyászati rendelésre bejelentkezni, hogy ultrahang- és laborvizsgálatot követően kiderüljön, mi is áll a panasza hátterében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová lehetőség van honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek már 7 éve. 8hónapja leállították a gyógyszert, január 8-án kell visszamennem ellenőrzésre. Viszont most 25 napja késik a menstruációm, legutóbbi tesztet tegnap reggel csináltam reggeli vizeletből, ami negatív lett. Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok? Az utóbbi hónapokban mindig késett pár napot a mesntruációm, de eddig a legtöbb az 19 nap volt. November 16-án kellett volna megjönnie, a ciklusaim 35 naposak. Pár nappal ezelőtt volt párszor olyan érzésem, mintha készülne megjönni, de sajnos semmi. Nőgyógyász sajnos január 3-tól lesz. Mi lehet a gond? Válaszát köszönöm!
Kun Anikó

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Anikó!

A hormonális rendszer annyira összetett, hogy fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben a menstruáció több mint két hetet késik, akkor egy terhességi teszt elvégzése javasolt.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kell bejelentkezni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!
Gestomix 75/20 mg tablettát szedtem 5 évig, viszont most felírtak nekem Jangee 0.03/0.02 mg fogamzásgátlót. Ön javasolná a gyógyszer váltását? Melyik tabletta jobb az Ön véleménye szerint?
Félek, hogy híznék az új gyógyszertől..
Renáta

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Renáta!

Javasolt bizonyos időközönként váltani a gyógyszert, hogy a kívánt hatékonyság megmaradjon.
Kolléga bizonyára gondos anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat után jutott erre a döntésre, hogy más készítményt ír fel, mint amit korábban szedett.
Egyéni eltérések lehetnek, hogy miként reagál az egyik vagy másik készítményre, így látatlanban nem tudok Önnek véleményt mondani.
Bármilyen változást észlel, akkor a gyógyszert felíró szakorvost kell értesítse.
Természetesen készséggel állunk mi is rendelkezésére, hogy konzultáció keretében bővebb tájékoztatást tudjunk Önnek adni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tiszteletem!
Pontosan a ciklusom 14. napján történt az eset. Véletlen a pasim bennem élvezett el. Másnaptól folyamatos alhasi görcseim vannak. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Vagy mitől lehetnek a görcsök? (menstruáció előtt 1 nappal szoktam elkezdeni görcsölni). Válaszát előre is köszönöm!
Edit

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Edit!

Alhasi görcsök hátterében számos tényező állhat, ezért fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
Amennyiben a soron következő menstruáció több mint két hetet késik, akkor javasolt egy terhességi teszt elvégzése.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálatot követően mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktor Úr!
A következő labor eredményeim vannak 49 évesen mirena spirállal: FSH 115, LH 50,6 Estradiol 39,2 Szeretném megkérdezni, hogy szükséges e hormonpótlás?
Köszönöm szépen: Szabó Andrea
Lázár Margit

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Andrea!

Laboreredményeket vizit keretében tudunk kiértékelni, mert a véleményezéshez fontos a részletes anamnézis felvétel is.
Készséggel állunk rendelkezésére, hogy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt doktornö. Egy igen erdekes kerdessel fordulnek önhöz. A parom peniszenek oldalan van kettö kis szemölcs egymastol tavol. Ez mar evek ota megvan. Engem zavar mert egy internetes oldalon olvastam, hogy a nemi szerven megjeleno szemolcs kivetel nelkul kondiloma szemolcs, es a Hpv virus okozza. Kellemetlen mert mikor emlitettem azt mondja azonnal remeket latok. Szeretnem tudni, hogy peniszen levo szemolcs kivetel nelkul kondiloma?? Valaszat erore is köszönom.
Hajni

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Hajni!

Mindenképpen fizikális vizsgálat kell a véleményezéshez.
Bőr és nemi beteg gondozóban kellene jelentkezni.
Önnek javasolnék egy nőgyógyászati szűrővizsgálatot, ahol lehetőség van rákszűrésre, illetve szükség esetén HPV-tipizálásra is.
Készséggel látjuk rendelésünkön, ahová honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne hogy lehet e nemi életet élni és milyen formában? Történhet e behatolás vagy az orgazmus engedett e akkor ha kevés barna folyásom volt. 9 hetes voltam mikor ez a kevés barna folyásom volt pár napig. Egy hetet voltam korházba hematomám nincs méhszájam zárt. Progreszteront kaptam rá azóta el is mult ez a folyás. Most vagyok 12 hetes multhéten voltam vizsgálaton ott se volt semmi probléma.
Puskás Krisztina

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Krisztina!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának kellene feltenni, mert ő az aki nyomon követi a várandósságot, illetve ismeri az anamnézist.
Nem javaslom, amíg a kezelőorvosa véleményét ki nem kérte.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!

Rendszeres menstruációm volt 11 éves koromtól mindig pontosan 28 napra jött meg .
De valamiért 3 hónapja rendszertelené vált 2 hónapig folyamatosan 35 napra jött meg és ebben a hónapban pedig 30 napra jött meg . Míg normális cikluson volt addig 6-7 napig tartott a menstruációm most pedig 3 hónapja 3-4 napig tart. És ez alatt a 3 hónap alatt 25 kg híztam folyamatos hangulat ingadozásaim vannak !
Terhességi tesztet csináltam nem is egyet és nem várok kis babát.
Pajszmirigy kivizsgáláson voltam állítólag rendben van.

Ön szerint mi lehet a probléma ?

Válaszát előre is köszönöm!
Aliz

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Aliz!

Egy endokrinológiai kivizsgálást javasolnék Önnek.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Lehetőség van laborvizsgálatokra is a vizitet követően, így azon vizsgálatok elvégzésében/megszervezésében is állunk rendelkezésére, amelyek a konzultáción javaslatként elhangzanak.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy korábbi vizsgálati eredményeit, leleteit hozza el magával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő!
17 éves vagyok a menstruaciom nem állt be pedig 2 éve majdnem menstrualok (fel év kihagyás volt étkezési zavarok miatt). Majdnem fel éven keresztül 8.ánként majd utána 2 hónapig 22.én jött meg. Múlt hónapban késett egy hetet majd a párommal petting történt először (ahol az ő nemiszerve nem került ki a nadragbol, úgy sem ment el hogy az rajta volt) viszont ebbe a hónapban nem jött meg a menstruaciom (két hete késik) viszont fajasaim vannak de inkább a medencem fele. Már négy tesztet csináltam, mindegyik negatív lett.
Mi lehet ennek a hátterében? Lehetek terhes?
Előre is köszönöm szépen a válaszát.
Stella

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Stella!

A természetes megtermékenyítésnek feltétele a közösülés.
Egy nőgyógyászati és endokrinológiai kivizsgálást javasolnék Önnek, hogy kideríthessük mi áll a rendszertelen menstruációs ciklusok hátterében.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
körülbelül 8 éve szedek fogamásgátlót, eddig semmi problémám nem volt , viszont a jelenlgi szüneteltetéskor nem jött meg. megvagyok fázva kb 5 hete már, szedtem antibiotikumot is, lehetséges hogy e miatt nem volt menstruációm?? vettem terhességi tesztet is, azt mutatta nem vagyok terhes, Mit tegyek? folytassam a gyógyszert vagy hagyjam abba és forduljak orvoshoz??
Erika Fekete

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Erika!

Érdemes lenne egy szakorvosi vizsgálatra bejelentkezni, hogy kiderüljön az antibiotikum okozta-e a zavart vagy esetleg gyógyszer váltásra lenne szükség.
A védekezést addig is ki kellene egészíteni más fogamzásgátló módszerrel pl. óvszerrel.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy egyszerűen nem esek teherbe! Voltam orvosnál is ezzel a panasszal, felírt nekem clostilbegyt tablettát, amit 3 hónapig szedtem, de nem segített. Ezek után beutalt a kórházba, laparoszkópiás műtétet hajtott végre rajtam, kiderült, hogy mint két petevezetékem elvolt záródva,
1 éve volt ez a műtét, de nem segített, ezek után ismét felírt egy gyógyszert ( Inofem) amit beszedtem, de egyszerűen nem történik semmi!
A menstruációm nagyon fájdalmas, kibírhatatlan időszak, állaga bordó alvadt darabos vérzés, lehetséges hogy ilyenkor vetélek, vagy betegségre utal?
Nagy Judit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nagy Judit!

A meddőségi kivizsgálása sok kérdését nem írta meg (életkora, szült-e már, korábbi előzményei, labor és képalkotó vizsgálatai, betegségei...).
Az endoscopos átjárhatósági vizsgálatának részletei, találtak-e esetleg más eltérést is? Ezek nélkül, valamint személyes találkozás és vizsgálat nélkül többet nem tudok mondani.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívanok Dr Nő/Úr!
Azzal a problémával fordulok önhöz ,hogy pajzsmirigy alulműködésem van és ez okból a havi ciklusom elmarad.Volt már ilyen problémám de kb 4-5 honapra rendszeres volt a ciklusom.A napokban voltam nőgyogyásznál megutrahangoztak és azt mondta ,látja a tüszőt és bármikor teherbe eshetek ha megreped.Valami szinten aggodok ,hogy nem lehet babám a pajzsmirigy gondom miatt.A labor eredményem azt mutatta ki h a TSH értékem az 1.95.Mi okozhatja ha netán valaki meddő?Előre is köszönöm a válaszát!
Palcsó Patrícia

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Patrícia!

A kérdésére válaszolva megosztom Önnek a honlapunkon található leírást a meddőségről.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/meddoseg-kezelese

Ennél személyre szabottabb tájékoztatást fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel hiányában sajnos nem adhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálatok eredményeit hozza el magával a konzultációs időpontra.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
52 éves vagyok és 2017.06.24 óta már nem menstruálok. Nem védekeztünk és a kérdésem az lenne, hogy előfordulhat e a terhesség? Változó korban vagyok.
KATALIN

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Katalin!

52 évesen, négy hónapja elmaradt menzesz mellett a terhesség bekövetkeztének esélye szinte nulla. Nem tartom szükségesnek a védekezést.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm,
Fogamzásgátló tablettát szeretnèm abbahagyni. Szüksèges elôtte orvosi vizsgálat, vagy egèszen egyszerűen az utolsó levelet vègig szedni? Sajnos csak Decemberre kaptam idôpontot, nem szeretnèk újabb három hónapi adagot "feleslegesen" megvenni.
Köszönöm!
Zita

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Zita!

A fogamzásgátló tabletta, mindenféle vizsgálat nélkül, a levél végeztével abbahagyható, tudva, hogy a fogamzó képesség gátlása már nem áll fenn!

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor úr!
32 éves nő vagyok, vallási okok miatt még szűz. Mostanában rengeteget lehetett hallani a méhnyakrákról, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Nőgyógyászati panaszom nincs, a menstruációm rendszeres, néha a ciklus közepén fordul elő barnás folyás, alhasi érzékenység, ami maximum 1-2 nap után abbamarad. A kérdésem az lenne, hogy szűzen is fennáll-e a méhnyakrák kockázata?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Nagy Evelin
Nagy Evelin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Evelin!

A méhnyakrákról ma már tudjuk, hogy HPV fertőzés áll a háttérben, amivel szexuális úton lehet megfertőződni. Az esélye így igencsak kicsi.
Amennyiben aggodalma van, ajánlom a HPV elleni védőoltást, amit ha időpontot kér be is adunk.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm!
Hüvelyi kenettenyésztés során Ecoli és Klebsiella penuomoniae tenyésztett ki (gomba negatív), amire kaptam Aktil duot, 2 hétig szedtem. A készítmény nem hatott, ezért egy hónap múlva egy 9 napos Azi Sandoz kúrát csináltam, de nem múltak el a tüneteim. Nagyon enyhe folyásom van, ami nem zavarna, mert tényleg minimális, de emellé társul egy égő, szúró érzés időnként, ami nagyon kellemetlen. A tüneteim már fél éve fenn állnak, és úgy érzem semmi nem használ. Kérem segítsen, ön milyen antibiotikumot írna fel, mit tanácsolna? Rengeteg hüvelyflóra helyreállító kúpot használtam már, Idelyn, Gynophilus stb. Ha csak simán ezt használnám, elmúlhatna a fertőzésem? Rengeteg pénzt költöttem erre, de semmi haszna az egésznek, nagyon el vagyok keseredve. Várom válaszát! Köszönettel: Laura
Laura

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Laura!

Önnek nagy valószínűséggel bakteriális vaginosisa van, amire létezik a megfelelő kezelés.
Azonban, ha speciális kórokozó a felelős egy STD panel elvégzése javasolt, ilyenkor a kitenyésztett baktériumok csak másodlagosak, és a nem megfelelő antibiotikum csak ezeket pusztítja el, a probléma megoldatlan marad.
Kérjen időpontot és elvégezzük a vizsgálatokat a megfelelő kezeléshez.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok !
Nekem olyan problémám van hogy utoljára szeptember elején volt menstruációm október kimaradt teljesen , most november elején volt olyan H egy nagyon minimális vérzés volt de ezt nem nevezném menstruacionak. Mi okozhatja ezt?
Alexandra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Alexandra!

A hormonális működés nagyon összetett, ezért látatlanban fizikális vizsgálat, illetve az ehhez kapcsolódó laborvizsgálatok hiányában nem véleményezhetünk.
Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit. Az endokrin vizit tartalmazza a szükséges ultrahang-vizsgálatot is. Amennyiben laborvizsgálatokra is szükség van, annak elvégzésében is tudunk Önnek segíteni.
Online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Honlapunkon sok hasznos információt is talál a témával kapcsolatban.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Párommal babavállaláson gondolkodunk. Érdeklődnék, hogy még teherbeesés előtt szükséges-e valamilyen vizsgálatra elmenni (pl. belgyógyász, fogorvos stb.), illetve a fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után kell-e várni valamennyit mielőtt próbálkozunk?

Válaszukat előre is köszönöm.
Judit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Judit!

Tudatos családtervezéshez hozzátartozik a gyermekvállalás előtti kivizsgálás. Érdemes egy fogászati ellenőrzésre jelentkezni, illetve egy nőgyógyászati vizsgálatra, rákszűrésre.
Nőgyógyászati vizit keretében lehetősége van minden ehhez kapcsolódó kérdést feltenni. Szükség esetén tovább tudják irányítani szakrendelésekre/tanácsadásokra.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére mind a szükséges vizsgálatok mind pedig életmódbeli tanácsok tekintetében.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor úr!
Páromat ureaplasmával diagnosztizálták, amire mindkettőnknek doxyciklint írtak fel, 8 napon keresztül, napi 2 alkalommal. Én emellé kaptam 10 napos klion d hüvelytablettát is. Minden szükséges előírt kezelést elvégeztem, az antibiotikum szedését 3 nappal ezelőtt fejeztem be. Ma visszamentem az orvosomhoz, aki gynoflort írt fel... Bár a tünetem javultak, még mindig alhasi fájdalmaim vannak...Lehetséges, hogy nem volt sikeres a kezelésem? Nemi életet nem éltem a kezelés alatt sem, és azóta sem.
Edit

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Edit!

Alhasi fájdalom hátterében nagyon sok tényező állhat, ezért sajnos fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Egy vizitet tudnék Önnek javasolni, hogy részletes anamnézis felvételt és vizsgálatot követően véleményt mondhassunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jonapot!
Olyan kérdésem volna,hogy történt egy kis baleset oktober 21.en ezután a nőgyógyászaton eseményi utánni tablettát irtak fel,de ezt megelőzően 19.étöl fogamzásgátló tablettát kezdtem el szedn(Yadine) az utolso vérzésem pedig 14.en volt. Lehetséges hogy az esemény utánni tabletás vérzésem a fogamzásgatlo miatt nem történt meg az első 3napban? Sok helyen olvastam hogy 2-3napon belül vérzés következik.. ha továbbra sem történik meg mit tegyek? És ha lesz akkor mikor folytathatom a fogamzásgátlót és hogyan?
Viki

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Viki!

Nem értem, ha az utolsó vérzésének első napja 14.-én volt, akkor miért 19.-től szedi a Yadine-t, ha 21.-én történt együttlét védekezés nélkül, akkor jogos az esemény utáni tabletta, melyet követően nem kötelező a vérzés, csak a következő menzeszkor. Ezek szerint az esemény utáni tabletta óta nem szed fogamzásgátlót.

Amennyiben időben nem jelentkezik menzesz akkor forduljon szakorvoshoz, ha jelentkezik, akkor az első naptól folytassa a fogamzásgátló szedését.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!