Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm.
5 éve volt császármetszésem a heg egyik végén egy görcsöt vettem észre ami menstruációkor eléggé fájni szokott, párommal szeretnénk kisbabát és arra lennék kíváncsi hogy így lehetséges e a terhesség vagy előtte lesz e teendőm ezzel a problémával?
Kis Anita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kis Anita!


Az Ön által leírtak alapján mindenképpen egy szakorvosi konzultációt javasolnék, aminek keretében ultrahang-vizsgálat elvégzésére is van lehetőség.
Bővebbet csak vizsgálatot követően mondhatunk.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, készséggel állunk rendelkezésére.
Kérnénk, hogy minden korábbi vizsgálati leletet hozzon el magával.

Honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is tud időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Dr. Lőrincz Ildikó!
21 éves vagyok, inzulin-rezisztens, a menstruációm teljesen kiszámíthatatlan, elég sok problémát tud okozni. Akinél eddig jártam nőgyógyász a fogamzásgátlót javasolta, amit én nem szeretnék szedni mivel 18 éves koromban emlődaganattal műtöttek, illetve a rák elég gyakori a családunkban, nem szeretnék nagyobb esélyt adni neki.
Láttam, hogy endokrinológus is, tudna nekem ebben segíteni? Foglalkozik hormonmentes kezeléssel esetleg?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv,
Eszter
Ökrös Eszter

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Eszter!


Ahhoz, hogy véleményt mondhassak, szükséges lenne egy személyes találkozás vizit keretében.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, legyen kedves minden korábbi leletet/kórelőzményt elhozni.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Körülbelül egy évvel ezelőtt jelentkeztek először alhasi és vese panaszaim, azóta több urológiai és nőgyógyászati rendelőt/szakorvost felkerestem (állami és magán), a nőgyógyászati és urológiai tenyésztésekben klebsiella pneumoniae baktériumot találtak, a véreredményemben nagyobb gyulladás nem mutatható ki. Jártam már kolonoszkópián is, ahol semmilyen kóros vagy káros elváltozást nem találtak. Az orvosok által egy éve antibiotikum kúrákat szedek, amiknek ideig-óráig valamennyi hatása van, viszont utána a fájdalom ugyanúgy, sőt még erősebben jelentkezik.
Az alhasban két oldalt erősen szúró-görcsös fájdalmat érzek, amely a vesémre és a derekamra, valamint a húlyhólyagomra (égető érzés) is kisugárzik.
A nőgyógyászati és urológiai szakorvosok egyaránt azt állítják, hogy nem a baktérium okozza az egy éve fennálló fájdalmamat.
Ön szerint mi okozhatja ezt a problémát?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
Varga Brigitta
Varga Brigitta

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Varga Brigitta!


Ahhoz, hogy véleményt mondhassunk mindenképpen további szakvizsgálat szükséges.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben megtisztel bennünket a bizalmával, akkor a vizitre legyen kedves a korábbi ambuláns lapjait, leleteit magával hozni.


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Azt szeretném kérdezni, hogy mit tegyek jó pár éve már küszködő hüvelyi folyályosmmal... Voltam nő gyógyásznál. Canestent javasolt de nem használt semmit... Már minden hüvely kúpot és kenőcsöt ki próbáltam! De sajnos nem használt. Mit tegyek? Mit javasol? Köszönöm a választ.
Patai Gabriella

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Patai Gabriella!


További vizsgálatokat és az eddigieknek megfelelő kezelést.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak


Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Válaszoló!
A vérzésem rendszeres 28-32napos. Kivéve márciusban sajnos megbolygattam de májusra helyreállt. Márciusban a ciklusom 4.napjám Vikela esemély utánit vettem be (levonorgesztel mint az escapelle) majd innen szamitva a 4.naptól pár napig sötétbarnás verzesem volt. Tudom h hülyeség volt bevenni de nem szeretnék semmiképp gyereket.
Kb ketevente sor kerul 1 esemeny utani bevetelere eddig escapelle t kaptam amiktol verzesem lett s ennyi.
De most tavasszal a tabl utan egy honappal erős szőrösödést vettem észre a bajuszomnál,combomon,felkar. Eddigis volt de nem ennyi.
Júniusban IZR terheleses verc vizsg on voltam.h kivizsgaltassam a hormonjaim de szerencsere az eredmény normalis volt. A verzesem szabalyos. 7 eve tele volt a petefeszkem fog gatlo szedese utan cisztakkal de idovel ez megszunt. Pl 2015 ös UHn sem solt mar egy ciszta sem.
Kerdesem az lenne h az esemeny utani miatt van e e mert még ciklus alatti bevételre nem kenyszerültem. Fő kérdés hogy a Vikela már kiürült e a szervezetemből? 29éves vékony nő vagyok. Tisztelettel. L.
Tisztelt Asszonyom!


A tabletta rég kiürült. Az eseményutáni tabletta magas hormon tartalma miatt panaszokat okozhat a vérzésben, de idővel, esetleg két-három hónap, ez rendeződik.

A fokozott szőrzet növekedés miatt érdemes bőrgyógyászati esetleg endokrinológiai szakrendelést felkeresni.

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot!
Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy voltam multhéten dokinál aki megállapította van egy 31mm X 31mm cisztám. Szeretnénk babát és abban állapodtunk meg hogy vissza megyek ha megjön, rá 12 napra. de a menzeszem nem jött meg már késik 6 napja a tesztek negativak. terhes lennék vagy a ciszta okozza a késést ? Köszönöm előre is!
Zsófi

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsófi!

Egy hét múlva ismételje meg a tesztet, amennyiben negatív, menses után kontrollvizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Azt szeretném kérdezni, hogy csokoládécisztánál, endometriózisnál befolyásolja-e az esetleges jövőbeli bevérzés lehetőségét, ha menstruáció alatt minél kevesebb időt töltünk vízszintes helyzetben, fekvő pozícióban, és törekszünk a függőleges testhelyzetre, hogy a vér ürülni tudjon, és minél kisebb legyen az esélye, hogy a vér esetlegesen visszafelé menjen a testben.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Tóth Erika
Tóth Erika

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Erika!

Ennek nincs. Nagyobb ciszták az aktív életmód, sportolás közben megrepedhetnek, ez talán kerülendő, a ciszta műtétje vagy legalább követése ajánlott.


Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Ca125ös véreredményem a következő lett: 637,8 U/ml
Mit jelent ez?
Mi a teendőm? Milyen betegségre utal ez az érték?
Tisztelt Kormány Bernadett !


Azt javaslom, hogy sürgősen keresse fel azt az orvost aki a vizsgálatot kezdeményezte .Üdvözlettel :

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyászDr. Lőrincz Ildikóhoz szeretném intézni a kérdésem! 43 éves vagyok, 2 szülés után 10 évig kaptam a DepoProvera injekciót. Egy éve hagytam abba. A menstruációm 8 hónap után megjött, igaz, elég rendszertelen, általában 3 hetente megjön, de pár nap alatt elmúlik. 2 hete elmentem a nőgyógyászomhoz rákszűrésre, ahol az orvos megállapította, hogy a bal mellemből váladék jött nyomásra. Elküldött vérvételre, mammographiára. A rákszűrés eredménye negatív lett, a mammographia folyamatban van. Problémám a véreredményemmel van. A vérvétel közvetlenül a menstruációm elmúlása után történt, az ösztradiol meghatározás: 2537 pmol/L, a progeszteron meghatározás: 6.99nmol/L. Az orvosom szerint a vérképem teljesen rendben van, de ahogy utánaolvastam az ösztrogén-dominanciának, amely egyéb tünetekkel is jár, amelyek szintén jelen vannak, pl. puffadás, hasi zsír megnövekedés, rendszertelen menstruáció, felmerült a gyanúm, hogy ez van esetleg nekem is. Kérdésem az, hogy e két laborérték alapján van-e okom a félelemre, hogy esetleg ösztrogén-dominanciában szenvedek? Köszönettel: G. Ildikó
Gueth Ildikó

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Ildikó !


Sajnos nem tudni a vérvétel hányadik ciklusnapon történt, mi volt a mértékegység.
Ezekkel a laboreredményekkel lehet konkrétat mondani.
Várjuk a központunkban !


Üdvözlettel:

Dr. Lőrincz Ildikó
szülész- nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktorúr/nő!
Első nőgyógyászati vizsgálatom után ma hívtak vissza a rendelőből, hogy p3 lett a hpv szűrésem eredménye és az LSIL-t jelölték be mellette. Majd visszamegyek a doktorúrral konzultálni a további kezelésről. A kérdésem annyi lenne (19 éves vagyok), hogy a barátomat ez mennyiben érintheti. Kicsit több mint két hónapja élünk nemi életet és mindig használtunk óvszert. Azért aggódunk, hogy orális úton, ami összesen csak egyszer történt meg, attól kaphatott-e el tőlem valamit. Rengeteg oldalon utána olvastam ennek, de nem találtam semmit és elbizonytalanodtam mert mindenhol mást írtak.
Borzasztóan megijedtem amikor felhívtak, mert sose hallottam még erről a "p skáláról", de miután elolvastam az oldalukat sikerült kicsit megnyugodnom. Lehangoló volt egy ilyen hírt kapni úgy, hogy még nem vagyok 20 éves és fogalmam sincs hogyan kaphattam el, mert a mostani az első kapcsolatom, ahogy a páromnak is, és előtte egyikünk sem élt nemi életet senkivel. 20 év alatt mennyire elterjedt a pozitív hpv teszt? Elnézést, ha sokat kérdeztem.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Helga
Kecskés Helga

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Helga!

Nagy aggodalomra nincsen oka!
Javaslom, hogy kérjen hozzánk egy időpontot, hogy a felmerülő kérdéseket tisztázhassuk.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt dr úr/nő.
Voltam nőgyogyászati vizsgálaton mivel a hasam alja baloldalán igen csak éles fájdalmaim vannak. Vizsgálat közben kiderült hogy 51x40 mm es bevérzet ciszta van. Fel világositott hogy megcsavarodhat nem értem hogy az mitől csavarodhat meg?. Gyógyszert nem irt menszesz után kell vissza mennem hátha felszivódik. Panaszaim a következők. Hanyinger hőemelkedés rossz közérzett. Őn szerint menjek vissza vagy a felszivodás jelei lennének ezek?
Szilvia

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Szilvia!


A szakorvosi javaslat alapján menzesz után kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
21 éves vagyok, ma voltam nőgyógyászati vizsgálaton és most mondták, hogy hátrahajló méhem van. Kérdeztem az orvostól, hogy ez nagy baj -e és azt mondta, hogy nem baj. Viszont én utána olvastam es a lenőtt hátrahajló méh esetében kialakulhat a meddőség.
Azt szeretném megtudni hogy milyen vizsgálattal derülne ki, hogy nálam milyen fajta a hátrahajlás?
Köszönettel: Csilla
Tisztelt Csilla !

Vizsgálattal eldönthető esetleg érdemes egy hüvelyi ultrahang vizsgálattal kiegészítve.
Várjuk központunkban !

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!
Több éve szedek Tri-regol fogamzásgátlót és most elfelejtettem bevenni az 5. és a 6. szemet(vasárnap és hétfő). Ezeket kedden bevettem,reggel és este,de közben kedd este el kezdtem vérezni, olyan mintha megint menstruálnék. Mi a teendő ilyenkor? Szedjem tovább a gyógyszert?
Kedves Ilona!

Szedje tovább, de ebben a ciklusban alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátlást is.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Problèmám a következő:20 ève szedek fogamzásgátlót,az utóbbi egy èvben szinte alig van menstruációm,az alhasam folyamatosan puffadt ès kb egy hèttel a gyógyszerszedès elkezdèse után görcsöl a hasam.Okozhatja ezt a fogamzásgátló folyamatos szedèse?válaszát köszönöm
Kovács Krisztina
Tisztelt Kovács Krisztina!

Nem valószínű, de szükséges lenne egy nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang.
Készséggel állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Férjemmel gyermeket szeretnénk, már több hónapja próbálkozunk de meg mindig semmi. Minden hónapban produkáló valami tünetet:
Volt rózsaszín folyas 10nappal ovulacio után, másik hónapban derék fajas ugyanúgy 10 nappal ovulacio utan, alhasi “meleg” érzés, pici fájdogálás de mégsincs baba.
Először azt hittem beképzelem magamnak de nem,mert olyankor jönnek a tunetet mikor nem is gondolok rá. Mellfeszulesem is van az utóbbi 2 hónapban menzi előtt habár előtte nem igaz volt.
Barna folyasom is volt mielőtt megjott volna ami szinten ritka volt nálam.
Voltam kivizsgalasokon, mehnyaknyak szűrés...mielőtt elkezdtük a baba projektet és mindent rendben találtak.
Kezdek aggódni, hogy valami baj lehet és az miatt nem jön össze.
Tudna tancsot adni?
Köszönöm
Kedves Gini!

Ne aggódjon!
A leírtak alapján javasolnám az Ön - hormonvizsgálatát - és a férje - spermatogram - kivizsgálását.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Két hete végeztek nálam LSK, HSK műtétet, melynek során csokoládé cisztát, a hashártyán endometriózist, illetve méhüregi sövényt távolítottak el. Az a kérdésem, hogy a műtéttől számítva mikor várható a menstruáció? Nekem már 2 napja késik.
Decapeptylt írtak fel az endometriózisra, melyet a ciklus első napján kell megkapnom. Pár nap múlva elutazunk, néhány napos késés a beadásnál mennyire jelent problémát?
Köszönöm.
Dóra

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Dóra!

A műtétet követően két hónapon belül jelentkezik menzesz, akkor kell beadnia.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kérdésem lenne, hogy a késői terhesség növeli az emlőrák kialakulásának kockázatát? 38 éves koromban hordtam ki a kislányomat. Ő természetes úton fogant meg, viszont nem tudtam szoptatni sajnos. Jelenleg 41 múltam és férjemmel szeretnénk kistesót, de szintén természetes úton tervezzük a teherbeesést, egyelőre még csak a tervezés szakában vagyunk. A késői terhességgel járó magzati és anyai kockázatok/komplikációk mellett olvastam az emlőrák kialakulásának kockázatáról, de arról is, hogy több terhesség kihordása jelenthet védőtényezőt is. Válaszát előre is köszönöm szépen!
Gombos-Hegyi Réka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Réka!

40 éves kor felett a teherbeesés esélye spontán kb. 1 %.
Amennyiben teherbe esik, az életkora miatt magas kockázatú várandósként fogjuk kezelni.
Sajnos szinte minden szülészeti eltérésre magasabb a kockázata, de remélem elkerülik ezeket.
Ha az a kérdés nagyon aggasztja, javaslom legyen emlő tumorlabor és emlő UH-vizsgálat, valamint a családban előforduló emlődaganatoknak kérdezzen utána.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
22 éves lány vagyok. 4 napja erős fájdalmat érzek az alhasban,jobb oldalon. Elmentem ultrahangra, 5 cm cisztát állapítottak meg, továbbküldtek nőgyógyászhoz. Ő azt mondta nem érzi,hogy 5 cm lenne (de higyjünk a “képernyőnek” -fogalmazott. ) Endometriózisos cisztát feltételeznek. Ezen kívül azt is említette, hogy mégszájsebem van. Annyira meg voltam lepődtem hogy igazából meg se tudtam szólalni csak a sírás jött rám. Azt mondta a nőgyógyász menjek vissza menstruáció után. 20 án kell hogy elkezdődjön.
Sajnos csak rosszakat olvastam az endometriózisos cisztáról. És nem teljesen értem hogy akkor az endometriozis es az endometriozisos ciszta 2 külön dolog? Mindenképp műteni kellesz?
Válaszát nagyon várom és előre is hálás köszönet érte!
Andrejcsik Boglárka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Boglárka!


Ha igazolódik az endometriosis azt illik megoperálni, mert el nem múlik.
Ha eltűnik menses után, akkor nem az volt.
A méhszájseb más ügy. Javaslom jöjjön el menses után egy vizsgálatra.

Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!


A következő kérdéssel/kéréssel fordulok Önökhöz.

Van egy 6, egy 4 cm-es miómám, illetve még egy meg nem határozott nagyságú.
Menzeszem rendszeres 5-7 napig tart, de nagyon erős, darabos vérzés jellemzi a menzesz első napjaiban. Az erős görcsölésre kipróbáltam a barátcserjét, amely enyhített a tüneteimen.

Több szakorvossal is konzultáltam. Javasolták a teljes méheltávolító műtétet is – egyik nőgyógyász petefészekkel együtt – ösztrogéndominancia miatt, ill. emlődaganat megelőzése céljából, minél, előbb mert úgy gondolják, hogy előbb utóbb úgyis az a vége. (51 éves vagyok.) Másik orvos mást javasolt.

Anamnézisem a következő:

15 évvel ezelőtt az ikrek születése után mindkét petevezetékemet elkötötték.

3 évvel ezelőtt rosszindulatú pajzsmirigydaganat miatt a teljes pajzsmirigyemet eltávolították. (Az mondták Hashimoto, de ezt leleteimen leírva sehol sincs, Vitiligos a bőröm, mely a mai napig tovább terjed – legfeljebb az üteme csökkent.)
A pajzsmirigyre hormont szedek melynek mennyiségét változtatták (csökkentették) és azt tapasztalom, hogy felerősödött a mellfeszülés és az idegen testérzés. Hangulatingadozással, lehangoltsággal, fáradsággal, vérszegénységgel (napi 2 db neo-ferro folgamma mellett) küzdök.

A legoptimálisabb megoldás megtalálása érdekében szeretném a segítségüket kérni abban, hogy ki az Önök által javasolt szakorvos akihez fordulhatnék.

Köszönettel és tisztelettel


Róthné N. Ibolya
Kedves Asszonyom!


Vizsgálat és személyes megbeszélés lenne szükséges a korrekt véleményhez.

Korára való tekintettel, arra hogy a változás kora közel van műtétet nem javasolnék, csak tüneti kezelést.

Várom jelentkezését!

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr
30 éves vagyok a napokban megtudtam, hogy ismét babát várok. Mivel már volt 2 spontán veszitesem őszintén nagyon félek. (1 veszitesem 25 évesen a második 3 hónapja) Jelenleg Angliában élek és itt teljesen másképp kezelik a várandós “helyzeteket” plusz még angolul sem beszélek. Haza utazni nem merek... A kérdésem az lenne, hogy az utóbbi időben Béres csepp extrát és 400mg folsavat szedek ezzel nem teszek semmi rosszat? Mikor menjek orvoshoz? (Veszitesemnél se magán orvos se a sürgősségi orvos nem látott el normális tanáccsal..., amíg nincs 3 veszités addig teljesen normális dolognak tartják a helyzetet) Én nagyon szeretném ha minden rendben lenne. Nagyon tanácstalan vagyok. Mivel tudok többet tenni hogy minden rendbe legyen? Nagyon szeretnénk kisbabát.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: 4 hetes kismama
Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Katalin !

400 mg helyett 600 mg folsav javasolt és D-vitamin 2000 NE/nap.
Való igaz, hogy kétszeri spontán vetélés még lehet a véletlen műve.
Ha hazalátogat javaslok egy vizsgálatot !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balász
szülész- nőgyógyász
Kedves Doktor Úr/Nő!

Lyndinette 20ast szedtem 2 évig, de aztán 30asra váltottam, mert szex után igaz nagyon halványan, de egy kis vért láttam a wc papíron. Mindig csak közvetlenül utána, aztán semmi. Most eltelt kb 2 év és újra ezt tapasztalom. Ausztriában tartózkodom október közepéig, utána tudok orvoshoz menni és váltani. A kérdésem az lenne, hogy ennyi ideig ez nem fog problémát jelenteni? A tabletta hatása ugyanolyan jó vagy gyengül?
Esetleg hagyjam abba a szedést?
Köszönöm a választ!
Viktoria
Viki

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória !

Tudnom kellene az életkorát, hányszor szült, cytológia előzményét.
Javaslok egy részletes vizsgálatot a gyógyszer váltás előtt.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő lenne.Ez év májusában a cytógiai eredményem AsCus ,kóros neoplastikus hámsejtek.Három hónap múlva kértek kontroll cytológiát ami most lett kész .Negatív,hpv jelei,metoplasia .Ismétlés 6-12 hónap múlva.Hpv.tipizálás és a folyadék alapú cytógia eredményét még várom ,de akkor ezt az eredményt vehetem negatívnak ?Ha a HPV tip.során kimutatnak hpv - t akkor az valamilyen kezelést igényel vagy így a negatív cytológia mellett nem ?Köszönöm szépen a válaszát


Balog Szabina

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szabina !

Ha a HPV tipizálás negatív : 2 év múlva is elegendő a rákszűrés.
Ha a HPV tipizálás pozitív : 3 havonta javasolt cytológia.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Kissé megijedve fordulok már Önhöz, augusztus 15-e után tudok a saját orvosomhoz visszamenni,de addig nem bírom ki a tanácstalanságot. Korábbi (2hete) vizsgálat során nem igazán mondott semmi konkrétat az orvosom. A tüneteim a következők:
- fájdalmas együttlét (behatoláskor hüvelyi fájdalom kb. 5- percig tart)
-orgazmus után görcsös alhasi fájdalom (ha nincs behatolás,akkor is)
- görcsös,néha tompa,néha erősebb alhasi fájdalom spontán is,gyakran hosszabb ülés után
- vizelet probléma (van,amikor azt érzem,hogy nagyon kellene,de alig tudok üríteni, máskor pont fordítva, nem érzem igazán,de végül sokat pisilek)
- ingerlékenység, izzadás,verejtékezés
- szinte állandó sárgás-barnás vízszerű folyás
- bővebb menstruáció, kb 8 nap (az első 3 napban 2 órát bír ki egy super méretű tampon)
z orvosom talán felszívódó varrat problémára gyanakodott,de látni és tapintani sem tapintott erre utaló göböket. Gyulladást sem látott.Ultrahangon sem találtak semilyen eltérést, bár a bal ováriumot nem tudták vizsgálni,nem került látótérbe a lelet szerint. Labor eredményemen a vizelet tiszta, gyulladásom azalapján nincs, pajzsmirigy értékek rendben, egyedül minimális vérszegénység jött ki ) az MCH és az MCV érték alacsonyabb 24,8 és 79,2,de a vas még épphogy nincs a minimál érték alatt. Háttér információ még,hogy november 16-án született a kisfiam,természetes úton,komplikáció nélkül.Rákszűrés eredménye 15-e után lesz meg. Tarthatok attól,hogy nem lesz teljesen negatív az eredmény? Mi okozhatja még ezeket a tüneteket?
Szombati Nikolett

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szombati Nikolett!

A tünetei endometriosis-t feltételeznek Ilyen irányú további vizsgálatát is javaslom. Vérből a CA-125 érték vizsgálatát, illetve egy kismedencei MRI-t.
Fizikális vizsgálat nélkül többet mondani nem tudok.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy normális e ha menzesz után 8 nappal ismét vérzem, görcsölök és hányingerem is van? Színe eleinte piros utána pedig majdnem fekete.
Ez a probléma álltalában 2 havonta jelentkezik és van olyan h egy hónapban 5x is így van. Utána normálisan megjön aztán kezdődik előröl. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Anita.
Anita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Anita!

Egy nőgyógyászati kivizsgálást javasolnék Önnek.
Konzultáció keretében lehetőség van ultrahang-vizsgálat, illetve fizikális vizsgálat elvégzésére is, amelyek hiányában semmiképpen nem állítható fel diagnózis.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm. Szeretnék egy kérdésre,ha őszinte választ kapnék. Levagyok kötve 8éve,de úgy alakult az élet,hogy szeretnék babát. Beültetéssel ez lehetséges?
Virág Edit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Virág Edit!

Elvileg igen, de mindenképpen javaslom, hogy erről konzultáljon szülész-nőgyógyász szakorvossal.

Üdvözlettel:
dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Kedves Doktor úr! 4 éve már nincs menstruációm. Elmult. 54 éves vagyok. Bután fog tünni a kérdédem de felteszem
Kell még védekezzünk a ferjemmel az együttlétek alkalmával? Félek nehogy teherbe essek ennyi évesen
Nem hiányozna egy abortusz.. köszöm ha válaszol. Üdvözlettel. Egy aggó bizslmatlan hölgy.
Szeles zusuzsana

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szeles Zsuzsanna!

Nem kell aggódnia, nem esik teherbe.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor Úr /Doktornő,
A napokban diagnosztizáltak nálam egy 7 cm es simplex, jóindulatú cystát a jobb petefészekben. Kaptam egy Ovitrelle nevű injekciót a kipukkasztása érdekében illetve nemsokára menstruálni is fogok. A probléma, hogy két hét múlva külföldi utazás van tervben. Abban kérném a tanácsát, hogy ha a szuri és a menzesz hatására nem szívódik fel a ciszta, mennyire veszélyes így utazni? A repüléstől kipukkadhat e a ciszta? Bevállalható e a külföldi nyaralás vagy így túl kockázatos? Ez egy régóta tervezett, várva várt utazás és nagyon szeretnék elmenni. Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Beck Edit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Edit!

Az kevés, hogy 7cm - es jóindulatú és symplex. De tegyük fel, hogy Ön fiatal, alacsony kockázatú páciens és az Ovitrelle-t felíró orvos nagy gyakorlattal rendelkezik a tüszőrepesztésben.
Ha menses alatt megreped azt biztosan fogja érezni, utána pedig mindenképpen keresse fel nőgyógyászát még az út előtt. Ha változatlanul jelen van és elutazik, bármikor okozhat panaszt, de az is lehet, hogy nem történik majd semmi.
Sajnos ezt előre megjósolni nem lehet. Remélem minden jól alakul majd, bár én egy egynapos műtétet javasoltam volna a kiderülése után, ha az út ennyire fontos, addig begyógyulnak a sebei is.

Remélem segítettem.Amennyiben kérdése van még, várom viziten.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor Úr !
Elég rendszertelen a havi vérzésem, május 8-án és június 14-én jött meg utoljára. Július 14-én, szombaton sötétbarna folyást/vért vettem észre a tisztasági betéten. Párommal június 29-30án voltunk együtt. A derekam szokott fájni, és nagyon stresszes vagyok. Lehet ez a stressz miatt, vagy esetleg beágyazódási vérzés volt? Előtte nem tapasztaltam ilyet. Nagyon hipohonder tudok lenni, és félek is a teherbeeséstől. Mi lehet ez?
Előre is köszönöm.
Kedves Evelin!

Várjuk bejelentkezését vizitre.Mindenképpen szükséges vizsgálat,ultrahang,esetlegesen vérvétel ,hogy kérdéseire és panaszaira korrekt választ tudjak adni.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak/szulesz-nogyogyasz/dr--hetenyi-gabor
Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

42 éves nő vagyok, havi vérzésem mindig pontos, rendszeres. Idén márciusban voltam utoljára méhnyakszűrésen, mindent rendben találtak. Kedden volt egy aktusunk a párommal, és volt egy durvább szakasz, amitől erős fájdalmat éreztem a túl mély behatolás miatt. Szerda reggel enyhe vérzést tapasztaltam, ami délutánra/estére szinte elmúlt... majd ma reggel amikor felkeltem az ágyból, ismét véreztem.... délelőtt folyamán, amikor ülök, szintén nem, de ha felálllok, távozik az addig összegyűlt, kis mennyiségű vér a hüvelyből.... Tegnap beszéltem az orvosommal telefonon, aki nyugtatott, hogy nem lehet baj, csak az erősebb behatás eredményezhette ezt a vérzést, de azt elfelejtettem kérdezni, hogy ez mennyi ideig tarthat? Mármint mikor kell orvoshoz fordulnom, ha nem múlik? Fájdalmam nincs, ilyen vérzést még soha nem tapasztaltam, 10 éve ugyanaz a partnerem.

Üdvözlettel,
Bonita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bonita!

Mindenképpen javaslom, hogy legyen egy nőgyógyászati vizsgálata.
Legvalószínűbb, hogy a hüvelyfal vagy a méhszáj sérülése történt.

Természetesen mi is készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr! Nő gyógyászati rákszűrés eredménye Trichominiasis,amire kaptam Klion-D hüvelykúpot,de nem vezetett gyógyúláshoz! Jelenleg Fluconer kapszulát,és Candibene-Teva hüvelytablettával kezelnek! Azt szeretném kérdezni,hogy ez a parazita be juthatott-e a szervezetembe máshová,és okozhatja-e nagy mértékű fáradékonyságomat,illetve alhasi,deréktáji lábam egésszét éréntő fájdalmaimat?A válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Hamar Tünde!
Hamar Tünde

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Hamar Tünde!

Hüvelyi panaszai, amennyiben még fennállnak, akkor érdemes STD-szűrést végeztetni, mert más kórokozó is lehet a háttérben, ami más típusú kezelést igényel.

Természetesen mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot! 40 éves vagyok, két gyerekem van. Tavaly márciusban volt egy méhpolip műtétem, egy napos. Szövettan rendben volt. Sajnos idén kiújult, most áprilisban megint műtöttek, szövettan ismét rendben. Ám megint van köztes vérzésem, tegnap az uh megint polipot mutatott ki nagy valószínűséggel, műtenek megint. Mit lehetne tenni, hogy ne alakuljon ki megint? Akármilyen gyógymód, gyógyszerek ,alternatív, homeopátia, teaivászat is érdekel. Az orvos azt mondta, ha megint kiújul ez után is gondolkodjak el egy méheltávolításon. Ezt nagyon drasztikusnak érzem, csak ez a megoldás? Köszönöm. Marosi Andrea
Marosi Andrea

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Marosi Andrea!

Nem. Amennyiben szülni már nem szeretne, akkor a méhnyálkahártya eltávolítását javaslom hyszteroszkópos úton ( Endometrium ablatio ). Ha a szövettani eredmények negatívak.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
39 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A ciklusaim 24-28 naposak általában és 4-5 napig tart. Február végén bárányhimlős lettem és a betegség 2 hete alatt lett volna esedékes a menzeszem, de az 42 napra jött meg. azóta 17, 21, 20 és most 19 napra jelentkezett a menzeszem és 3-4 napig tart. Semmi más panaszom nincs. Eddig a betegségem és az abból adódó késés számlájára írtam a rendszertelen ciklust, de most már kezd komolyan aggasztani. Ami még fontos lehet, hogy a nemi életem igen ritka, mert a párom külföldön dolgozik és csak 6-8 hetente jár haza. Mi lehet ez Ön szerint? Mit tegyek? Lehet komoly betegség áll a háttérben? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Jancsik Anikó!

Ennyivel a betegség után be kellett volna álljon a ciklus. Ezért javasolt hormon vizsgálatok elvégzése.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

https://www.speedmedical.hu/vervetel-labor-vizsgalat

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt doktor úr/nő!
Nemrég épp a peteeresem idején részt vettem egy szűrő vizsgálaton, ahol huvelygyulladast diagnosztizáltak, Clion kupot kaptam a férjem pedig krémet, arra az esetre ha a gyulladást valamilyen fertőzés okozta volna. A vizsgálat előtti napon, mivel akkor még nem nagyon voltak tünetek, együtt voltunk a férjemmel, S most minden jel arra utal hogy teherbe is estem. Aggódom, veszelyeztetheti- e a magzatot a fogantatás idején meglévő gyulladas/fertozes/ vagy az azt követő gyógyszeres kezelés. Köszönöm válaszát!
Tisztelt Kis Virág!

Biztos lehet benne, hogy sem az esetleges gyulladás sem a kezelés nem lesz a kialakuló magzatra rossz hatással.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tiszteletem!30 éves vagyok,a kisfiam születése után Mire a spirált tetettem fel,mivel több babát már nem szeretnénk.Ennek már 11 hónapja.Sajnos azóta is pecsételődött vérzéssel küzdök.Áprilisra már rendeződni látszódott,2 napos volt a menstruációm is.Áprilisban viszon abba hagytam a szoptatást,abban a hónapban még volt a menzeszem,viszont azóta 4-5naponta pecsételődött vérzéssel van.A mennyisége elenyésző,de aggaszt a dolog.Ön szerint bezavarhatott a szoptatás befejezése,és amiatt jött vissza a pecsételés,vagy mi lehet a gond?Ha elmozdult volna a spirál,annak milyen tünetei lennének?A jelzőszál végét érzem.Februárban voltam orvosnál,spirál a helyén volt.Meddig várják még,hogy rendszereződik a vérzés?Vagy vetessem le,és keressek más módszert?Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Nagy Zsuzsanna!

Mindenképpen tanácsos lenne jelentkezni a spirált felhelyező orvosnál egy kontroll vizsgálatra.
A fent leírtak alapján kérdéses a vérzés oka.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy június 4 én volt konizációs műtétem.A csövet a 10. Napon kivették azóta.Most jelenleg 14 nap telt el a műtét óta .Eddig pecsételő vérzésem volt amire az orvosom azt mondta normális.De viszont ma wc-és közben vérzek.Az utolsó menstruációhoz képest nost kellene megjönnie.Lehet hogy az?A varratok még bent vannak azt 25.én fogják kivenni.Lehetséges hogy a műtét nem kavarja meg a menstruációt ?én azt hittem hogy műtét után 6 héttel fog megjönni csak.Ha a varrat szakadna fel annak milyen tünetei lennének?
Kedves Viktória!

A fent leírtakból nem lehet eldönteni a vérzés okát, ezért szükséges lenne a műtétet végző orvosnál kontrollra jelentkezni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Mit kell tennem ha a 7 napos szünet alatt nem jön meg a megvonásos vérzés? 2. levélnél járok, és 5. placebo tablettánál, de még mindig semmi. Nem szedtem még ez előtt fogamzásgátlót, ez az első alkalom. Párommal nem történt együttlét ezalatt a második levél alatt (neki egyéb családi okok miatt), az első levél szedése alatt pedig használtunk óvszert. Az első levél után pontosan megjött a vérzés, de most semmi. Roxanelle fogamzásgátlót szedek, 18 éves vagyok. A betegtájékoztató nem írja hogy ilyenkor mit kell tenni azon kívül hogy "bizonyosodjon meg róla hogy nem terhes". Nem volt semmi problémám a tablettával, nem volt se hányás se hasmenés, mindig pontosan beszedtem. Viszont az utóbbi időben 1 hétig kellett antibiotikumot szednem (Fromilid Uno) napi 1x. Megnéztem mindkettő betegtájékoztatóját, és nem találtam olyan összetevőket ami ütné egymást. Az orvosom azt mondta hogy nincs hatással a fog.gátlóra nyugodtan szedhetem. Mindig reggel 9kor szedtem be az antibiotikumot, este 8kor pedig a fogamzásgátlót.
Lehet hogy emiatt nem jött meg? Vagy a stressz miatt? Most van az érettségi időszakom és egy kicsit megvisel. Hogy szedjem tovább a tablettát? És a következő levélnél kell kiegészítő védekezés?
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelt Pénzelik Fanni!

Azt javaslom, hogy a tabletta további szedése mellett jelentkezzen a tablettát felíró orvosnál.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt dr. Úr/Nő!
43 éves vagyok, 3,5 éve műtöttek 3-as stádiumú endometriózissal, ezután Visanne nevezetű gyógyszert szedtem 3 évig. Rendben is volt minden, de ettől a gyógyszertől sajnos kialakult a lumbális gerincszakaszon a csont ritkulása. A gyógyszert leállították, és most Mistral nevű fogamzásgátlót szedek folyamatosan, megszakítás nélkül. 4 hónapja szedem, és mellette elég sűrűn fáj a hasam ugyanolyan elviselhetetlen módon, mint a műtétem előtt. Emellett már majdnem 2 hónapja folyamatos barna váladékozás is van a hüvelyből. Kérdésem az lenne, hogy ez csak átmeneti állapot, míg megszokom a gyógyszert (a Visanne-t is 5 hónap alatt szokta meg a szervezetem), vagy kóros? Tudom, még nincs nagy tapasztalat e téren, de azért bízom az Önök szaktudásában! Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Zsombok Katalin
Zsombok Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Zsombok Katalin!

Fél év OAC (Mistral) szedése után kontrollt, illetve CA-125 érték vizsgálatát valamint kismedencei MRI elvégzését javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm Önöket!
Párom méhnyakrák szűrűsének eredménye P2 illetve HSIL. Szükséges a kanizáció? Kell aggódnunk?
Jó napot kívánok Önöknek!
Sebők József

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Sebők József!

Ha P2, akkor nem.
HSIL lelet esetén HPV szűrés javasolt. Amennyiben a szűrés eredménye azt mutatja, hogy magas kockázati típus is jelen van, akkor a conisatio a javasolt megoldás.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
41 éves vagyok, gyermektelen (7 éve volt egy méhen kívüli terhességem, műtét nélkül, metotrexáttal orvosolva). Sosem volt óramű pontosságú a menzeszem (25-28 naposak), de nagyobb eltérés nem mutatkozott. 2 éve alacsony AMH, inhibin érték, valamint rossz FSH/LH arány miatt azt mondták, kimerülőben van a petefészkem (édesanyámnak 40 éves kora előtt maradt el a menzesze, de 38 évesen még szült). Egy hónapja voltam komplex rákszűrésen, eredmény p2, semmiféle gyulladás nincs jelen, ismétlés 1 év múlva. Ultrahang is készült, 13. napon, a bal betefészekben 1,8 cm-es domináns tüszőt mutatott és minimális folyadékot a douglas-ban, 9 mm-es endometriumot, semmi kórosra utaló jel nem volt látható.
A ciklusom az utóbbi 3 alkalommal: 29., 30. ill. 33. napra jött meg, és most vagyok a 8. napon. Nagyon enyhén, de még mindig tapasztalok vérzést, és ez ijeszt meg igazából. Elnézést kérek a hosszú levélért, de gondoltam, mindent leírok, ami fontos lehet. A kérdésem az lenne, mi ilyenkor a teendőm, kell-e aggódnom, hogy valami komoly dolog áll a háttérben annak ellenére, hogy egy hónapja voltam orvosnál? Lehet hormonális eredetű a probléma?

Nagyon szépen köszönöm előre is, ha tud válaszolni!

Szép napot kívánok,
Szentiványi Boglárka
Szentiványi Boglárka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szentiványi Boglárka!

Legvalószínűbb, hogy hormonális hátterű ez a menstruációs zavar, mivel a hüvelyi ultrahanggal a petefészkek kóros elváltozása nem volt látható.
Ha három hónapon belül nem rendeződik, akkor kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm! 2017-ben rosszindulatú daganat volt a mellemben.3,5 hónapja fejeztem be a kemoterápiás kezelést és azóta sem tért még vissza a menstruációm. A párommal való együttlét alatt sajnos a gumi óvszer elszakadt. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben kell-e esemény utáni tablettát bevenni vagy nincs ok az aggodalomra, mert nem menstruálok? Válaszát előre is köszönöm!
Kolett

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Kolett!

Igen, szükséges az esemény utáni tabletta.
Önmagában az, hogy nincs vérzése még nem jelent védettséget nem kívánt terhességgel szemben.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő! 14 hetes várandós vagyok jelenleg. Május 15-én készült el az első kötelező vérvétel, melyen a pajzsmirigy 5,04 értéket mutatott. A T3 (14,45) és T4 (4,48) rendben volt. A nőgyógyászom megjegyezte, hogy fejlődési rendellenessége lehet a gyermekemnek, ezért mindenképp endokrinológust javasolt.
Ez rendben is van, azonban időpont csak erre a hétre volt kapható... A kérdésem arra irányulna, hogy ez az eltérés valóban nagy esély arra, hogy a gyermekem betegen szülessen?
Korábban 2014-ben volt emelkedett tsh értékem, melyet jódpótlással rendeztek, azóta évente vérvételen 2.05 volt az érték szintén normál T3 és T4 értékek mellett.
Megijesztettek, hogy beteg gyermekem születhet...nem tudom mióta lehet magas értékem.
Köszönettel várom válaszukat!
Üdvözlettel és tisztelettel: Rita
Rita

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Rita!

Fontos lenne, hogy mielőbb endokrinológiai kezelésben részesüljön.
Az alábbi telefonszámon várjuk a hívását : 0670/6212443
Kolléganőim segíteni fognak a mihamarabbi időpont-egyeztetéssel kapcsolatban.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő/Úr!
Évek óta diffúz hajhullással küzdök, melyet egy halom orvosi vizsgálat követett, ahol mindent rendben találtak. Bőrgyógyász, gasztroenterológus, immunológus, belgyógyász, endokrinológia (pajzsmirigy) fogászat stb......
Fél éve cukorterhelésen vettem részt, melynek eredménye
Cukor 0' 4,3
60' 3,1
120' 3,5
Inzulin 0' 4,2
60' 25,9
120' 27,7 Homa: 0,8
Az endokrinológus erre azt mondta, hogy jó. A nőgyógyász Pco-t állapított meg, melyre az endokrinológus fogamzásgátlót írt fel. A tesztoszteron szint tudomásom szerint ilyen esetben emelkedett, nekem viszont alig van, a minimum szint alatti.
A véleményére vagyok kíváncsi és a segítségét szeretném kérni a továbbiakban.
Amúgy tünetek a hajhulláson kívül, fáradékonyság, puffadás étkezés után, rossz közérzet, fáradékonyság szintén étkezés után. Száraz bőr (sok folyadékfogyasztas ellenére) büdös vizelet.
Köszönöm válaszát: H. Kármen
Kedves Kármen!

Javaslom, hogy a leleteivel jelentkezzen nőgyógyászati és endokrinológiai kontrollvizsgálatra.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem mondhatok többet.

Készséggel látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor úr/nő.
Régebben menstruációs zavarom volt. Volt hogy 11 napig tartott a menstruációm, volt hogy egy hóbapban kétszer jött meg. Ezt azzal orvosolták hogy fogamzásgátlót írtak fel. Ezzel nem us volt gond bert akartam is meg be is állította a menszeszem. Most múlt év Novemberében 7-8 év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Az első menszeszem jól is jött meg majd januar 1-ével ujra megjött, és azóta amint elmúlik 10-12 napra rá újból megjön. Voltam nőgyógyásznál, Ő azt mondta csináljak gyereket az mindent megold (26éves vagyok). De meg szeretném tudni a problémát mi okozhatja. Csináltattak labort. Az eredmenyek szerint a TSH 1,918, a T4 minimálisan alacsony 9,78, a T3 4,31. Az orvos megultrahangozta a méhem nem latott elváltozást. De adott beutalót endrokinologus-hoz, aki November 20-ára adott volna időpontot. Nem tudom mi lehet a bajom. De félek ezzel a sűrű menstruációval más problémáim is lesznek,
Mi lehet a problémám
Várom mihamarabbi válaszát.

Tisztelettel Anett
Kedves Anett!

Ahhoz, hogy kielégítő választ adhassunk, szükséges lenne további nőgyógyászati és endokrin kivizsgálás.
Készséggel állunk rendelkezésére, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.

Honlapjainkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor
Olyan kérdésem lenne hogy az normális ha a menstruáció csak 2-3 napig van meg de már mielőtt megjön előtte nap is görcsölök és Barna folyás jön?
A másik pedig hogy párommal már szeretnénk babát de nem jön össze sajnos! Mit tudna tanácsolni?
Kedves Alexandra!

A vérzés ilyen formában normális.
A babavárással kapcsolatban mindkettőjük kivizsgálását javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék érdeklődni mi a véleménye a méhbe helyezhető fogamzásgátló rézgyöngyökről?
27 éves nem szült nő vagyok.
Köszönöm.
Kedves Kata!

Rézgyöngyökkel még nincs kellő tapasztalat.
Amennyiben hinni lehet a gyártónak, megfelelő lehet.
Előtte azonban mindenképpen szükséges egy teljes körű nőgyógyászati vizsgálat és rákszűrés.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
31 éves vagyok. 6 hetes terhes. 5 éve volt egy epehólyag eltávolító műtétem,4 éve pedig egy méhen kívüli terhességem, ami során kimetszették a jobb petevezetőmből a petezsákot. Egy hete kórházba kerültem, kisebb vérzéssel, ami igazából egyszeri alkalom volt és alhasi fájdalommal, ami viszont már 3 hete velem van. Az ultrahangon kiderült, hogy szerencsére nincs szó méhen kívüli terhességről. Jelenleg kényszer pihenőn vagyok itthon. Viszont a has fájás nem múlik. Van hogy órákig nem érzem, viszont a nap nagy részében fáj. Van hogy szúró,nyilaló, van hogy görcsös ( menstruáció szerű). Az orvos azt mondta rá, hogy nem örül, de nem tud mit csinálni. Az lenne a kérdésem, hogy az előző műtétek után letapadások lettek a hasüregemben. Ez okozhatja az állandó hasfájást? Ráadásul hátraforduló méhen van. Ez befolyásolja? Aggódok. Remélem nem lesz baj a babámmal. Köszönöm válaszát!
Viktória

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória!

Koraterhességben egyébként is előfordulnak ezek a tünetek, van akinél erősebben jelentkeznek, az Ön esetében az előzetes műtétek kapcsán valóban kialakulhattak összenövések is. A terhesség növekedésével remélhetőleg enyhülni fog, magnézium szedését mindenképpen javasolom. Ha a szülés után a panaszai nem csökkennek, akkor az esetleges összenövések laparoscopos oldása lehet a megoldás.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

2018 Április 4-én jött meg legutóbb a menstruáciom, úgy ahogyan szokott(25-28 napra, 14 éves korom óta, 1 gyermekem van rendes szüléssel jött világra 34 éves voltam akkor).
Annyi körülmény volt más ennél a menstruációnál, hogy egy elég erőteljes bélgyulladásom volt amire akkor a Klion elnevezésű antibiotikumot szedtem. A bélgyulladás azóta elmúlt. Voltam hasi ultrahangon, ami teljesen negatív volt. A laboreredményem vér+vizelet is teljesen jó volt (április 24)
Mivel azonban egy tompa jobb oldali derékfájásom van egészen lent a mendence környékén, és nem jött meg a menstruációm májusban eddig, ezért elmentem nőgyógyászhoz, akihez évek óta járok. A hüvelyi ultrahangon mindent rendben talált, a bal ováriumban egy 18 mm pete érik, a jobb ováriumban több 6 mm apró folt van. Ezekre a foltokra semmit nem mondott a doktor úr, ezek már 2015 óta szerepelnek mindig a leleteimen.
A rákszűrésem eredményére még várok, eddig nem volt semmi gondom sohasem, voltam hormonvizsgálaton, aminek az eredménye jövő héten lesz kész.
Ez a derékfájás, ami hol tompa, hol égető, többnyire ülés közben zavar legjobban (de sajnos ülő munkát végzek) vagy ha állok sokat, éjszaka nem zavart eddig. Ha lehajolok akkor feszítő jellegű, néha előre sugárzik az alhasamba, ez is inkább csak ülés közben. Ön szerint ez a derékfájás lehet nőgyógyászati eredetű? Illetve a kellene tartanom azoktól a 6 mm foltoktól a jobb petefészkemben? Mik lehetnek azok?
A mensturációm kimaradására nézve csak annyit fűznék még hozzá, hogy az anyukámnak 46 éves korában múlt el végleg a menstruációja. Én most 40 vagyok, lehet, hogy azért nem jött meg esetleg?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel Csilla

András  Csilla

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt András Csilla!

A petefészekben valószínű tüszők kerültek leírásra, ez normális.
A hormon laborját nem tudom.
A panaszai nemcsak nőgyógyászati eredetűek lehetnek, esetleg urológiai vizsgálat lehet szükséges. Amennyiben a menstruáció zavara nem rendeződik kontroll vizsgálata javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm Doktornő!
26 hetes kismama vagyok! Voltam cukorterheléses vizsgálaton,aminek az eredménye a következő:
Éhgyomri:4,7mmol/l,
60perces:9,2mmol/l,
120perces:4,9mmol/l.
Nőgyógyászom szerint terhességi cukorbetegségem van,szigorú diétát javasolt!
Értékeimet megmutattam a háziorvosomnak is,aki szerint teljesen jók az értékeim,nincs szükségem diétára! Önnek erről mi a véleménye?
Másik kérdésem az lenne,hogy otthoni mérésekkor az étkezések után mikor kellene mérnem az értékeimet,és mennyi az elfogadott? Gondolom az otthoni vércukormérő más adatokat mér,mint a vérvételi?! Melyik a hitelesebb adat? Köszönöm válaszát:Adrienn
Adri

Dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Adri!

Vércukor terhelés során a 0 és 120 percet vesszük figyelembe.
A 60 perces érték nem számít a diagnózis felállításához. Vércukor értékei normálisak, nem tartom terhességi cukorbetegnek ez alapján. Ha otthon mér vércukrot, akkor főétkezések után 1 órával kell mérni és ennek az értéknek 7,0 m mol/l alatt kell lenni (otthoni mérés alapján).
Mindkét vércukor mérési mód megfelelő, csak a vércukor terhelésnél fontos a vénás értékek mérése. Ha ez ismételten magasabb ennél, akkor tényleg kell diétázni.
Javasolom a napi 5-6 x étkezést. Inkább teljes kiőrlésű pékárút fogyasszon és reggel ne, igyon tejet, mert az erős vércukor emelő hatású. Más szigorú diétát nem javasolok.

Üdvözlettel:
Dr Porochnavecz Marietta
Kedves Doktor úr/nő.
Számomra kellemetlen kérdéssel,de annál nagyobb bizalommal és hittel fordulok önhöz !
A panaszom a következő lenne.
Pár hete felvoltam fázva. Ez egy hét alatt lecsengett,minden gyógyszer nélkűl hiszen még a kislányom anyatejezik és nem mertem gyógyszereket bevenni.
Ezután egy hétig minden jó volt. Majd az egy hét elteltével viszkető és égető érzés volt odalent,ami nagyon fájt. Azóta ez az érzés elmúlt viszont kellemetlen szagot érzek azóta is. Nem szúros szagú,inkább halszagú de még abban sem vagyok igazán biztos.
Ha el tudjuk kerűlni azt,hogy személyesen el kelljen mennem nőgyógyászhoz kérem segítsen. Mit tegyek ? Milyen gyógyszerrel kezeljem ?
Köszönettel: Szabó Éva
Szabó Éva

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szabó Éva!

A legtöbb hüvelyi fertőzés valóban gyógyszer nélkül is elmúlik, csak lassabban.
Az újbóli fellángolás a szervezet védekező képességének korlátait mutatja, a nagyobb baj megelőzése érdekében érdemes volna szakembert felkeresni...
Addig is a recept nélkül elérhető készítmények közül beválhatnak,a antifungalis hüvelykúpok és a hüvelyi lactobacillus florat tarlamazó probiotikumok.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, honlapunkon keresztül is, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó estét!
20 éves vagyok és az a problémám, hogy nem olyan rég az emlő vizsgálatom során tapasztaltam hogyha a jobb mellbimbómat összenyomom akkor vagy átlátszó vagy fehéres váladék jön a mellemböl csak a jobb-ból és csak ha összepréselem egy kevés..azt olvastam hogy nem kell piszkálni és elmúlik magától. Nem piszkáltam ismét eljött az idő, hogy a szokásos itthoni ellenőrzést elvégezzem ugyanaz a helyzet ugyanúgy jön belőle összenyomás hatására és csak a jobb-ból! Kezdek megijedni mert mostanában elég sokszor fáj a fejem (ez nem tudom összefügghet e vele) és most 3 napja késik a menstruációm de gumióvszerrel védekezek és mindig ellenőrzöm, hogy ne legyen semmi baj, de most mégis félek, hogy mi lehet a baj vagy, hogy esetleg mégis valamit rosszul csináltam és terhesség állna a háttérben mert az utóbbi időben elkezdtem elhízni ( elég gyorsan és sokat pedig nem eszek többet mint régebben). Kérem segítsen! Köszönöm!!
Szabó Nikoletta

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Nikoletta!

A terhesség kérdése egy teszttel eldönthető, egyébiránt legtöbbször hormonális hátterű, amit tapasztal.
Tehát terhességi tesztet, majd nőgyógyászati vizsgálatot és labort javaslok első körben!

Honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok