Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr!
Több éve szedek Tri-regol fogamzásgátlót és most elfelejtettem bevenni az 5. és a 6. szemet(vasárnap és hétfő). Ezeket kedden bevettem,reggel és este,de közben kedd este el kezdtem vérezni, olyan mintha megint menstruálnék. Mi a teendő ilyenkor? Szedjem tovább a gyógyszert?
Ilona

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Ilona!

Szedje tovább, de ebben a ciklusban alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátlást is.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Problèmám a következő:20 ève szedek fogamzásgátlót,az utóbbi egy èvben szinte alig van menstruációm,az alhasam folyamatosan puffadt ès kb egy hèttel a gyógyszerszedès elkezdèse után görcsöl a hasam.Okozhatja ezt a fogamzásgátló folyamatos szedèse?válaszát köszönöm
Kovács Krisztina
Kovács Krisztina

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kovács Krisztina!

Nem valószínű, de szükséges lenne egy nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang.
Készséggel állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Férjemmel gyermeket szeretnénk, már több hónapja próbálkozunk de meg mindig semmi. Minden hónapban produkáló valami tünetet:
Volt rózsaszín folyas 10nappal ovulacio után, másik hónapban derék fajas ugyanúgy 10 nappal ovulacio utan, alhasi “meleg” érzés, pici fájdogálás de mégsincs baba.
Először azt hittem beképzelem magamnak de nem,mert olyankor jönnek a tunetet mikor nem is gondolok rá. Mellfeszulesem is van az utóbbi 2 hónapban menzi előtt habár előtte nem igaz volt.
Barna folyasom is volt mielőtt megjott volna ami szinten ritka volt nálam.
Voltam kivizsgalasokon, mehnyaknyak szűrés...mielőtt elkezdtük a baba projektet és mindent rendben találtak.
Kezdek aggódni, hogy valami baj lehet és az miatt nem jön össze.
Tudna tancsot adni?
Köszönöm
Gini

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Gini!

Ne aggódjon!
A leírtak alapján javasolnám az Ön - hormonvizsgálatát - és a férje - spermatogram - kivizsgálását.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Két hete végeztek nálam LSK, HSK műtétet, melynek során csokoládé cisztát, a hashártyán endometriózist, illetve méhüregi sövényt távolítottak el. Az a kérdésem, hogy a műtéttől számítva mikor várható a menstruáció? Nekem már 2 napja késik.
Decapeptylt írtak fel az endometriózisra, melyet a ciklus első napján kell megkapnom. Pár nap múlva elutazunk, néhány napos késés a beadásnál mennyire jelent problémát?
Köszönöm.
Dóra

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Dóra!

A műtétet követően két hónapon belül jelentkezik menzesz, akkor kell beadnia.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kérdésem lenne, hogy a késői terhesség növeli az emlőrák kialakulásának kockázatát? 38 éves koromban hordtam ki a kislányomat. Ő természetes úton fogant meg, viszont nem tudtam szoptatni sajnos. Jelenleg 41 múltam és férjemmel szeretnénk kistesót, de szintén természetes úton tervezzük a teherbeesést, egyelőre még csak a tervezés szakában vagyunk. A késői terhességgel járó magzati és anyai kockázatok/komplikációk mellett olvastam az emlőrák kialakulásának kockázatáról, de arról is, hogy több terhesség kihordása jelenthet védőtényezőt is. Válaszát előre is köszönöm szépen!
Gombos-Hegyi Réka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Réka!

40 éves kor felett a teherbeesés esélye spontán kb. 1 %.
Amennyiben teherbe esik, az életkora miatt magas kockázatú várandósként fogjuk kezelni.
Sajnos szinte minden szülészeti eltérésre magasabb a kockázata, de remélem elkerülik ezeket.
Ha az a kérdés nagyon aggasztja, javaslom legyen emlő tumorlabor és emlő UH-vizsgálat, valamint a családban előforduló emlődaganatoknak kérdezzen utána.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
22 éves lány vagyok. 4 napja erős fájdalmat érzek az alhasban,jobb oldalon. Elmentem ultrahangra, 5 cm cisztát állapítottak meg, továbbküldtek nőgyógyászhoz. Ő azt mondta nem érzi,hogy 5 cm lenne (de higyjünk a “képernyőnek” -fogalmazott. ) Endometriózisos cisztát feltételeznek. Ezen kívül azt is említette, hogy mégszájsebem van. Annyira meg voltam lepődtem hogy igazából meg se tudtam szólalni csak a sírás jött rám. Azt mondta a nőgyógyász menjek vissza menstruáció után. 20 án kell hogy elkezdődjön.
Sajnos csak rosszakat olvastam az endometriózisos cisztáról. És nem teljesen értem hogy akkor az endometriozis es az endometriozisos ciszta 2 külön dolog? Mindenképp műteni kellesz?
Válaszát nagyon várom és előre is hálás köszönet érte!
Andrejcsik Boglárka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Boglárka!


Ha igazolódik az endometriosis azt illik megoperálni, mert el nem múlik.
Ha eltűnik menses után, akkor nem az volt.
A méhszájseb más ügy. Javaslom jöjjön el menses után egy vizsgálatra.

Üdvözlettel :

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!


A következő kérdéssel/kéréssel fordulok Önökhöz.

Van egy 6, egy 4 cm-es miómám, illetve még egy meg nem határozott nagyságú.
Menzeszem rendszeres 5-7 napig tart, de nagyon erős, darabos vérzés jellemzi a menzesz első napjaiban. Az erős görcsölésre kipróbáltam a barátcserjét, amely enyhített a tüneteimen.

Több szakorvossal is konzultáltam. Javasolták a teljes méheltávolító műtétet is – egyik nőgyógyász petefészekkel együtt – ösztrogéndominancia miatt, ill. emlődaganat megelőzése céljából, minél, előbb mert úgy gondolják, hogy előbb utóbb úgyis az a vége. (51 éves vagyok.) Másik orvos mást javasolt.

Anamnézisem a következő:

15 évvel ezelőtt az ikrek születése után mindkét petevezetékemet elkötötték.

3 évvel ezelőtt rosszindulatú pajzsmirigydaganat miatt a teljes pajzsmirigyemet eltávolították. (Az mondták Hashimoto, de ezt leleteimen leírva sehol sincs, Vitiligos a bőröm, mely a mai napig tovább terjed – legfeljebb az üteme csökkent.)
A pajzsmirigyre hormont szedek melynek mennyiségét változtatták (csökkentették) és azt tapasztalom, hogy felerősödött a mellfeszülés és az idegen testérzés. Hangulatingadozással, lehangoltsággal, fáradsággal, vérszegénységgel (napi 2 db neo-ferro folgamma mellett) küzdök.

A legoptimálisabb megoldás megtalálása érdekében szeretném a segítségüket kérni abban, hogy ki az Önök által javasolt szakorvos akihez fordulhatnék.

Köszönettel és tisztelettel


Róthné N. Ibolya
Nagy Ibolya

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Asszonyom!


Vizsgálat és személyes megbeszélés lenne szükséges a korrekt véleményhez.

Korára való tekintettel, arra hogy a változás kora közel van műtétet nem javasolnék, csak tüneti kezelést.

Várom jelentkezését!

Üdvözlettel:

Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr
30 éves vagyok a napokban megtudtam, hogy ismét babát várok. Mivel már volt 2 spontán veszitesem őszintén nagyon félek. (1 veszitesem 25 évesen a második 3 hónapja) Jelenleg Angliában élek és itt teljesen másképp kezelik a várandós “helyzeteket” plusz még angolul sem beszélek. Haza utazni nem merek... A kérdésem az lenne, hogy az utóbbi időben Béres csepp extrát és 400mg folsavat szedek ezzel nem teszek semmi rosszat? Mikor menjek orvoshoz? (Veszitesemnél se magán orvos se a sürgősségi orvos nem látott el normális tanáccsal..., amíg nincs 3 veszités addig teljesen normális dolognak tartják a helyzetet) Én nagyon szeretném ha minden rendben lenne. Nagyon tanácstalan vagyok. Mivel tudok többet tenni hogy minden rendbe legyen? Nagyon szeretnénk kisbabát.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: 4 hetes kismama
Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Katalin !

400 mg helyett 600 mg folsav javasolt és D-vitamin 2000 NE/nap.
Való igaz, hogy kétszeri spontán vetélés még lehet a véletlen műve.
Ha hazalátogat javaslok egy vizsgálatot !

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balász
szülész- nőgyógyász
Kedves Doktor Úr/Nő!

Lyndinette 20ast szedtem 2 évig, de aztán 30asra váltottam, mert szex után igaz nagyon halványan, de egy kis vért láttam a wc papíron. Mindig csak közvetlenül utána, aztán semmi. Most eltelt kb 2 év és újra ezt tapasztalom. Ausztriában tartózkodom október közepéig, utána tudok orvoshoz menni és váltani. A kérdésem az lenne, hogy ennyi ideig ez nem fog problémát jelenteni? A tabletta hatása ugyanolyan jó vagy gyengül?
Esetleg hagyjam abba a szedést?
Köszönöm a választ!
Viktoria
Viki

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória !

Tudnom kellene az életkorát, hányszor szült, cytológia előzményét.
Javaslok egy részletes vizsgálatot a gyógyszer váltás előtt.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő lenne.Ez év májusában a cytógiai eredményem AsCus ,kóros neoplastikus hámsejtek.Három hónap múlva kértek kontroll cytológiát ami most lett kész .Negatív,hpv jelei,metoplasia .Ismétlés 6-12 hónap múlva.Hpv.tipizálás és a folyadék alapú cytógia eredményét még várom ,de akkor ezt az eredményt vehetem negatívnak ?Ha a HPV tip.során kimutatnak hpv - t akkor az valamilyen kezelést igényel vagy így a negatív cytológia mellett nem ?Köszönöm szépen a válaszát


Balog Szabina

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szabina !

Ha a HPV tipizálás negatív : 2 év múlva is elegendő a rákszűrés.
Ha a HPV tipizálás pozitív : 3 havonta javasolt cytológia.

Üdvözlettel:

Dr. Hernádi Balázs
szülész- nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Kissé megijedve fordulok már Önhöz, augusztus 15-e után tudok a saját orvosomhoz visszamenni,de addig nem bírom ki a tanácstalanságot. Korábbi (2hete) vizsgálat során nem igazán mondott semmi konkrétat az orvosom. A tüneteim a következők:
- fájdalmas együttlét (behatoláskor hüvelyi fájdalom kb. 5- percig tart)
-orgazmus után görcsös alhasi fájdalom (ha nincs behatolás,akkor is)
- görcsös,néha tompa,néha erősebb alhasi fájdalom spontán is,gyakran hosszabb ülés után
- vizelet probléma (van,amikor azt érzem,hogy nagyon kellene,de alig tudok üríteni, máskor pont fordítva, nem érzem igazán,de végül sokat pisilek)
- ingerlékenység, izzadás,verejtékezés
- szinte állandó sárgás-barnás vízszerű folyás
- bővebb menstruáció, kb 8 nap (az első 3 napban 2 órát bír ki egy super méretű tampon)
z orvosom talán felszívódó varrat problémára gyanakodott,de látni és tapintani sem tapintott erre utaló göböket. Gyulladást sem látott.Ultrahangon sem találtak semilyen eltérést, bár a bal ováriumot nem tudták vizsgálni,nem került látótérbe a lelet szerint. Labor eredményemen a vizelet tiszta, gyulladásom azalapján nincs, pajzsmirigy értékek rendben, egyedül minimális vérszegénység jött ki ) az MCH és az MCV érték alacsonyabb 24,8 és 79,2,de a vas még épphogy nincs a minimál érték alatt. Háttér információ még,hogy november 16-án született a kisfiam,természetes úton,komplikáció nélkül.Rákszűrés eredménye 15-e után lesz meg. Tarthatok attól,hogy nem lesz teljesen negatív az eredmény? Mi okozhatja még ezeket a tüneteket?
Szombati Nikolett

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szombati Nikolett!

A tünetei endometriosis-t feltételeznek Ilyen irányú további vizsgálatát is javaslom. Vérből a CA-125 érték vizsgálatát, illetve egy kismedencei MRI-t.
Fizikális vizsgálat nélkül többet mondani nem tudok.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy normális e ha menzesz után 8 nappal ismét vérzem, görcsölök és hányingerem is van? Színe eleinte piros utána pedig majdnem fekete.
Ez a probléma álltalában 2 havonta jelentkezik és van olyan h egy hónapban 5x is így van. Utána normálisan megjön aztán kezdődik előröl. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Anita.
Anita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Anita!

Egy nőgyógyászati kivizsgálást javasolnék Önnek.
Konzultáció keretében lehetőség van ultrahang-vizsgálat, illetve fizikális vizsgálat elvégzésére is, amelyek hiányában semmiképpen nem állítható fel diagnózis.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm. Szeretnék egy kérdésre,ha őszinte választ kapnék. Levagyok kötve 8éve,de úgy alakult az élet,hogy szeretnék babát. Beültetéssel ez lehetséges?
Virág Edit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Virág Edit!

Elvileg igen, de mindenképpen javaslom, hogy erről konzultáljon szülész-nőgyógyász szakorvossal.

Üdvözlettel:
dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos

Kedves Doktor úr! 4 éve már nincs menstruációm. Elmult. 54 éves vagyok. Bután fog tünni a kérdédem de felteszem
Kell még védekezzünk a ferjemmel az együttlétek alkalmával? Félek nehogy teherbe essek ennyi évesen
Nem hiányozna egy abortusz.. köszöm ha válaszol. Üdvözlettel. Egy aggó bizslmatlan hölgy.
Szeles zusuzsana

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szeles Zsuzsanna!

Nem kell aggódnia, nem esik teherbe.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor Úr /Doktornő,
A napokban diagnosztizáltak nálam egy 7 cm es simplex, jóindulatú cystát a jobb petefészekben. Kaptam egy Ovitrelle nevű injekciót a kipukkasztása érdekében illetve nemsokára menstruálni is fogok. A probléma, hogy két hét múlva külföldi utazás van tervben. Abban kérném a tanácsát, hogy ha a szuri és a menzesz hatására nem szívódik fel a ciszta, mennyire veszélyes így utazni? A repüléstől kipukkadhat e a ciszta? Bevállalható e a külföldi nyaralás vagy így túl kockázatos? Ez egy régóta tervezett, várva várt utazás és nagyon szeretnék elmenni. Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Beck Edit

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Edit!

Az kevés, hogy 7cm - es jóindulatú és symplex. De tegyük fel, hogy Ön fiatal, alacsony kockázatú páciens és az Ovitrelle-t felíró orvos nagy gyakorlattal rendelkezik a tüszőrepesztésben.
Ha menses alatt megreped azt biztosan fogja érezni, utána pedig mindenképpen keresse fel nőgyógyászát még az út előtt. Ha változatlanul jelen van és elutazik, bármikor okozhat panaszt, de az is lehet, hogy nem történik majd semmi.
Sajnos ezt előre megjósolni nem lehet. Remélem minden jól alakul majd, bár én egy egynapos műtétet javasoltam volna a kiderülése után, ha az út ennyire fontos, addig begyógyulnak a sebei is.

Remélem segítettem.Amennyiben kérdése van még, várom viziten.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor Úr !
Elég rendszertelen a havi vérzésem, május 8-án és június 14-én jött meg utoljára. Július 14-én, szombaton sötétbarna folyást/vért vettem észre a tisztasági betéten. Párommal június 29-30án voltunk együtt. A derekam szokott fájni, és nagyon stresszes vagyok. Lehet ez a stressz miatt, vagy esetleg beágyazódási vérzés volt? Előtte nem tapasztaltam ilyet. Nagyon hipohonder tudok lenni, és félek is a teherbeeséstől. Mi lehet ez?
Előre is köszönöm.
Viereck Evelin

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Evelin!

Várjuk bejelentkezését vizitre.Mindenképpen szükséges vizsgálat,ultrahang,esetlegesen vérvétel ,hogy kérdéseire és panaszaira korrekt választ tudjak adni.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak/szulesz-nogyogyasz/dr--hetenyi-gabor
Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
Szülész-Nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

42 éves nő vagyok, havi vérzésem mindig pontos, rendszeres. Idén márciusban voltam utoljára méhnyakszűrésen, mindent rendben találtak. Kedden volt egy aktusunk a párommal, és volt egy durvább szakasz, amitől erős fájdalmat éreztem a túl mély behatolás miatt. Szerda reggel enyhe vérzést tapasztaltam, ami délutánra/estére szinte elmúlt... majd ma reggel amikor felkeltem az ágyból, ismét véreztem.... délelőtt folyamán, amikor ülök, szintén nem, de ha felálllok, távozik az addig összegyűlt, kis mennyiségű vér a hüvelyből.... Tegnap beszéltem az orvosommal telefonon, aki nyugtatott, hogy nem lehet baj, csak az erősebb behatás eredményezhette ezt a vérzést, de azt elfelejtettem kérdezni, hogy ez mennyi ideig tarthat? Mármint mikor kell orvoshoz fordulnom, ha nem múlik? Fájdalmam nincs, ilyen vérzést még soha nem tapasztaltam, 10 éve ugyanaz a partnerem.

Üdvözlettel,
Bonita

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Bonita!

Mindenképpen javaslom, hogy legyen egy nőgyógyászati vizsgálata.
Legvalószínűbb, hogy a hüvelyfal vagy a méhszáj sérülése történt.

Természetesen mi is készséggel állunk rendelkezésére.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr! Nő gyógyászati rákszűrés eredménye Trichominiasis,amire kaptam Klion-D hüvelykúpot,de nem vezetett gyógyúláshoz! Jelenleg Fluconer kapszulát,és Candibene-Teva hüvelytablettával kezelnek! Azt szeretném kérdezni,hogy ez a parazita be juthatott-e a szervezetembe máshová,és okozhatja-e nagy mértékű fáradékonyságomat,illetve alhasi,deréktáji lábam egésszét éréntő fájdalmaimat?A válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Hamar Tünde!
Hamar Tünde

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Hamar Tünde!

Hüvelyi panaszai, amennyiben még fennállnak, akkor érdemes STD-szűrést végeztetni, mert más kórokozó is lehet a háttérben, ami más típusú kezelést igényel.

Természetesen mi is állunk rendelkezésére. Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot! 40 éves vagyok, két gyerekem van. Tavaly márciusban volt egy méhpolip műtétem, egy napos. Szövettan rendben volt. Sajnos idén kiújult, most áprilisban megint műtöttek, szövettan ismét rendben. Ám megint van köztes vérzésem, tegnap az uh megint polipot mutatott ki nagy valószínűséggel, műtenek megint. Mit lehetne tenni, hogy ne alakuljon ki megint? Akármilyen gyógymód, gyógyszerek ,alternatív, homeopátia, teaivászat is érdekel. Az orvos azt mondta, ha megint kiújul ez után is gondolkodjak el egy méheltávolításon. Ezt nagyon drasztikusnak érzem, csak ez a megoldás? Köszönöm. Marosi Andrea
Marosi Andrea

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Marosi Andrea!

Nem. Amennyiben szülni már nem szeretne, akkor a méhnyálkahártya eltávolítását javaslom hyszteroszkópos úton ( Endometrium ablatio ). Ha a szövettani eredmények negatívak.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő!
39 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A ciklusaim 24-28 naposak általában és 4-5 napig tart. Február végén bárányhimlős lettem és a betegség 2 hete alatt lett volna esedékes a menzeszem, de az 42 napra jött meg. azóta 17, 21, 20 és most 19 napra jelentkezett a menzeszem és 3-4 napig tart. Semmi más panaszom nincs. Eddig a betegségem és az abból adódó késés számlájára írtam a rendszertelen ciklust, de most már kezd komolyan aggasztani. Ami még fontos lehet, hogy a nemi életem igen ritka, mert a párom külföldön dolgozik és csak 6-8 hetente jár haza. Mi lehet ez Ön szerint? Mit tegyek? Lehet komoly betegség áll a háttérben? Válaszát előre is köszönöm.
Pesti Anó

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Jancsik Anikó!

Ennyivel a betegség után be kellett volna álljon a ciklus. Ezért javasolt hormon vizsgálatok elvégzése.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

https://www.speedmedical.hu/vervetel-labor-vizsgalat

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt doktor úr/nő!
Nemrég épp a peteeresem idején részt vettem egy szűrő vizsgálaton, ahol huvelygyulladast diagnosztizáltak, Clion kupot kaptam a férjem pedig krémet, arra az esetre ha a gyulladást valamilyen fertőzés okozta volna. A vizsgálat előtti napon, mivel akkor még nem nagyon voltak tünetek, együtt voltunk a férjemmel, S most minden jel arra utal hogy teherbe is estem. Aggódom, veszelyeztetheti- e a magzatot a fogantatás idején meglévő gyulladas/fertozes/ vagy az azt követő gyógyszeres kezelés. Köszönöm válaszát!
Kis Virág

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kis Virág!

Biztos lehet benne, hogy sem az esetleges gyulladás sem a kezelés nem lesz a kialakuló magzatra rossz hatással.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tiszteletem!30 éves vagyok,a kisfiam születése után Mire a spirált tetettem fel,mivel több babát már nem szeretnénk.Ennek már 11 hónapja.Sajnos azóta is pecsételődött vérzéssel küzdök.Áprilisra már rendeződni látszódott,2 napos volt a menstruációm is.Áprilisban viszon abba hagytam a szoptatást,abban a hónapban még volt a menzeszem,viszont azóta 4-5naponta pecsételődött vérzéssel van.A mennyisége elenyésző,de aggaszt a dolog.Ön szerint bezavarhatott a szoptatás befejezése,és amiatt jött vissza a pecsételés,vagy mi lehet a gond?Ha elmozdult volna a spirál,annak milyen tünetei lennének?A jelzőszál végét érzem.Februárban voltam orvosnál,spirál a helyén volt.Meddig várják még,hogy rendszereződik a vérzés?Vagy vetessem le,és keressek más módszert?Válaszát előre is köszönöm!
Nagy Zsuzsanna

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nagy Zsuzsanna!

Mindenképpen tanácsos lenne jelentkezni a spirált felhelyező orvosnál egy kontroll vizsgálatra.
A fent leírtak alapján kérdéses a vérzés oka.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot kívánok
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy június 4 én volt konizációs műtétem.A csövet a 10. Napon kivették azóta.Most jelenleg 14 nap telt el a műtét óta .Eddig pecsételő vérzésem volt amire az orvosom azt mondta normális.De viszont ma wc-és közben vérzek.Az utolsó menstruációhoz képest nost kellene megjönnie.Lehet hogy az?A varratok még bent vannak azt 25.én fogják kivenni.Lehetséges hogy a műtét nem kavarja meg a menstruációt ?én azt hittem hogy műtét után 6 héttel fog megjönni csak.Ha a varrat szakadna fel annak milyen tünetei lennének?
Viki

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Viktória!

A fent leírtakból nem lehet eldönteni a vérzés okát, ezért szükséges lenne a műtétet végző orvosnál kontrollra jelentkezni.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Mit kell tennem ha a 7 napos szünet alatt nem jön meg a megvonásos vérzés? 2. levélnél járok, és 5. placebo tablettánál, de még mindig semmi. Nem szedtem még ez előtt fogamzásgátlót, ez az első alkalom. Párommal nem történt együttlét ezalatt a második levél alatt (neki egyéb családi okok miatt), az első levél szedése alatt pedig használtunk óvszert. Az első levél után pontosan megjött a vérzés, de most semmi. Roxanelle fogamzásgátlót szedek, 18 éves vagyok. A betegtájékoztató nem írja hogy ilyenkor mit kell tenni azon kívül hogy "bizonyosodjon meg róla hogy nem terhes". Nem volt semmi problémám a tablettával, nem volt se hányás se hasmenés, mindig pontosan beszedtem. Viszont az utóbbi időben 1 hétig kellett antibiotikumot szednem (Fromilid Uno) napi 1x. Megnéztem mindkettő betegtájékoztatóját, és nem találtam olyan összetevőket ami ütné egymást. Az orvosom azt mondta hogy nincs hatással a fog.gátlóra nyugodtan szedhetem. Mindig reggel 9kor szedtem be az antibiotikumot, este 8kor pedig a fogamzásgátlót.
Lehet hogy emiatt nem jött meg? Vagy a stressz miatt? Most van az érettségi időszakom és egy kicsit megvisel. Hogy szedjem tovább a tablettát? És a következő levélnél kell kiegészítő védekezés?
Előre is köszönöm a választ!
Pénzelik Fanni

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Pénzelik Fanni!

Azt javaslom, hogy a tabletta további szedése mellett jelentkezzen a tablettát felíró orvosnál.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt dr. Úr/Nő!
43 éves vagyok, 3,5 éve műtöttek 3-as stádiumú endometriózissal, ezután Visanne nevezetű gyógyszert szedtem 3 évig. Rendben is volt minden, de ettől a gyógyszertől sajnos kialakult a lumbális gerincszakaszon a csont ritkulása. A gyógyszert leállították, és most Mistral nevű fogamzásgátlót szedek folyamatosan, megszakítás nélkül. 4 hónapja szedem, és mellette elég sűrűn fáj a hasam ugyanolyan elviselhetetlen módon, mint a műtétem előtt. Emellett már majdnem 2 hónapja folyamatos barna váladékozás is van a hüvelyből. Kérdésem az lenne, hogy ez csak átmeneti állapot, míg megszokom a gyógyszert (a Visanne-t is 5 hónap alatt szokta meg a szervezetem), vagy kóros? Tudom, még nincs nagy tapasztalat e téren, de azért bízom az Önök szaktudásában! Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Zsombok Katalin
Zsombok Katalin

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Zsombok Katalin!

Fél év OAC (Mistral) szedése után kontrollt, illetve CA-125 érték vizsgálatát valamint kismedencei MRI elvégzését javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm Önöket!
Párom méhnyakrák szűrűsének eredménye P2 illetve HSIL. Szükséges a kanizáció? Kell aggódnunk?
Jó napot kívánok Önöknek!
Sebők József

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Sebők József!

Ha P2, akkor nem.
HSIL lelet esetén HPV szűrés javasolt. Amennyiben a szűrés eredménye azt mutatja, hogy magas kockázati típus is jelen van, akkor a conisatio a javasolt megoldás.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
41 éves vagyok, gyermektelen (7 éve volt egy méhen kívüli terhességem, műtét nélkül, metotrexáttal orvosolva). Sosem volt óramű pontosságú a menzeszem (25-28 naposak), de nagyobb eltérés nem mutatkozott. 2 éve alacsony AMH, inhibin érték, valamint rossz FSH/LH arány miatt azt mondták, kimerülőben van a petefészkem (édesanyámnak 40 éves kora előtt maradt el a menzesze, de 38 évesen még szült). Egy hónapja voltam komplex rákszűrésen, eredmény p2, semmiféle gyulladás nincs jelen, ismétlés 1 év múlva. Ultrahang is készült, 13. napon, a bal betefészekben 1,8 cm-es domináns tüszőt mutatott és minimális folyadékot a douglas-ban, 9 mm-es endometriumot, semmi kórosra utaló jel nem volt látható.
A ciklusom az utóbbi 3 alkalommal: 29., 30. ill. 33. napra jött meg, és most vagyok a 8. napon. Nagyon enyhén, de még mindig tapasztalok vérzést, és ez ijeszt meg igazából. Elnézést kérek a hosszú levélért, de gondoltam, mindent leírok, ami fontos lehet. A kérdésem az lenne, mi ilyenkor a teendőm, kell-e aggódnom, hogy valami komoly dolog áll a háttérben annak ellenére, hogy egy hónapja voltam orvosnál? Lehet hormonális eredetű a probléma?

Nagyon szépen köszönöm előre is, ha tud válaszolni!

Szép napot kívánok,
Szentiványi Boglárka
Szentiványi Boglárka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szentiványi Boglárka!

Legvalószínűbb, hogy hormonális hátterű ez a menstruációs zavar, mivel a hüvelyi ultrahanggal a petefészkek kóros elváltozása nem volt látható.
Ha három hónapon belül nem rendeződik, akkor kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm! 2017-ben rosszindulatú daganat volt a mellemben.3,5 hónapja fejeztem be a kemoterápiás kezelést és azóta sem tért még vissza a menstruációm. A párommal való együttlét alatt sajnos a gumi óvszer elszakadt. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben kell-e esemény utáni tablettát bevenni vagy nincs ok az aggodalomra, mert nem menstruálok? Válaszát előre is köszönöm!
Kolett

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Kolett!

Igen, szükséges az esemény utáni tabletta.
Önmagában az, hogy nincs vérzése még nem jelent védettséget nem kívánt terhességgel szemben.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő! 14 hetes várandós vagyok jelenleg. Május 15-én készült el az első kötelező vérvétel, melyen a pajzsmirigy 5,04 értéket mutatott. A T3 (14,45) és T4 (4,48) rendben volt. A nőgyógyászom megjegyezte, hogy fejlődési rendellenessége lehet a gyermekemnek, ezért mindenképp endokrinológust javasolt.
Ez rendben is van, azonban időpont csak erre a hétre volt kapható... A kérdésem arra irányulna, hogy ez az eltérés valóban nagy esély arra, hogy a gyermekem betegen szülessen?
Korábban 2014-ben volt emelkedett tsh értékem, melyet jódpótlással rendeztek, azóta évente vérvételen 2.05 volt az érték szintén normál T3 és T4 értékek mellett.
Megijesztettek, hogy beteg gyermekem születhet...nem tudom mióta lehet magas értékem.
Köszönettel várom válaszukat!
Üdvözlettel és tisztelettel: Rita
Rita

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Rita!

Fontos lenne, hogy mielőbb endokrinológiai kezelésben részesüljön.
Az alábbi telefonszámon várjuk a hívását : 0670/6212443
Kolléganőim segíteni fognak a mihamarabbi időpont-egyeztetéssel kapcsolatban.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő/Úr!
Évek óta diffúz hajhullással küzdök, melyet egy halom orvosi vizsgálat követett, ahol mindent rendben találtak. Bőrgyógyász, gasztroenterológus, immunológus, belgyógyász, endokrinológia (pajzsmirigy) fogászat stb......
Fél éve cukorterhelésen vettem részt, melynek eredménye
Cukor 0' 4,3
60' 3,1
120' 3,5
Inzulin 0' 4,2
60' 25,9
120' 27,7 Homa: 0,8
Az endokrinológus erre azt mondta, hogy jó. A nőgyógyász Pco-t állapított meg, melyre az endokrinológus fogamzásgátlót írt fel. A tesztoszteron szint tudomásom szerint ilyen esetben emelkedett, nekem viszont alig van, a minimum szint alatti.
A véleményére vagyok kíváncsi és a segítségét szeretném kérni a továbbiakban.
Amúgy tünetek a hajhulláson kívül, fáradékonyság, puffadás étkezés után, rossz közérzet, fáradékonyság szintén étkezés után. Száraz bőr (sok folyadékfogyasztas ellenére) büdös vizelet.
Köszönöm válaszát: H. Kármen
Harangozó Kármen

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Kármen!

Javaslom, hogy a leleteivel jelentkezzen nőgyógyászati és endokrinológiai kontrollvizsgálatra.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem mondhatok többet.

Készséggel látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Kedves Doktor úr/nő.
Régebben menstruációs zavarom volt. Volt hogy 11 napig tartott a menstruációm, volt hogy egy hóbapban kétszer jött meg. Ezt azzal orvosolták hogy fogamzásgátlót írtak fel. Ezzel nem us volt gond bert akartam is meg be is állította a menszeszem. Most múlt év Novemberében 7-8 év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Az első menszeszem jól is jött meg majd januar 1-ével ujra megjött, és azóta amint elmúlik 10-12 napra rá újból megjön. Voltam nőgyógyásznál, Ő azt mondta csináljak gyereket az mindent megold (26éves vagyok). De meg szeretném tudni a problémát mi okozhatja. Csináltattak labort. Az eredmenyek szerint a TSH 1,918, a T4 minimálisan alacsony 9,78, a T3 4,31. Az orvos megultrahangozta a méhem nem latott elváltozást. De adott beutalót endrokinologus-hoz, aki November 20-ára adott volna időpontot. Nem tudom mi lehet a bajom. De félek ezzel a sűrű menstruációval más problémáim is lesznek,
Mi lehet a problémám
Várom mihamarabbi válaszát.

Tisztelettel Anett
Anett

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Anett!

Ahhoz, hogy kielégítő választ adhassunk, szükséges lenne további nőgyógyászati és endokrin kivizsgálás.
Készséggel állunk rendelkezésére, amennyiben megtisztel bennünket bizalmával.

Honlapjainkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor
Olyan kérdésem lenne hogy az normális ha a menstruáció csak 2-3 napig van meg de már mielőtt megjön előtte nap is görcsölök és Barna folyás jön?
A másik pedig hogy párommal már szeretnénk babát de nem jön össze sajnos! Mit tudna tanácsolni?
Alexandra

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Alexandra!

A vérzés ilyen formában normális.
A babavárással kapcsolatban mindkettőjük kivizsgálását javaslom.

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék érdeklődni mi a véleménye a méhbe helyezhető fogamzásgátló rézgyöngyökről?
27 éves nem szült nő vagyok.
Köszönöm.
Kata

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Kata!

Rézgyöngyökkel még nincs kellő tapasztalat.
Amennyiben hinni lehet a gyártónak, megfelelő lehet.
Előtte azonban mindenképpen szükséges egy teljes körű nőgyógyászati vizsgálat és rákszűrés.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.

Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
31 éves vagyok. 6 hetes terhes. 5 éve volt egy epehólyag eltávolító műtétem,4 éve pedig egy méhen kívüli terhességem, ami során kimetszették a jobb petevezetőmből a petezsákot. Egy hete kórházba kerültem, kisebb vérzéssel, ami igazából egyszeri alkalom volt és alhasi fájdalommal, ami viszont már 3 hete velem van. Az ultrahangon kiderült, hogy szerencsére nincs szó méhen kívüli terhességről. Jelenleg kényszer pihenőn vagyok itthon. Viszont a has fájás nem múlik. Van hogy órákig nem érzem, viszont a nap nagy részében fáj. Van hogy szúró,nyilaló, van hogy görcsös ( menstruáció szerű). Az orvos azt mondta rá, hogy nem örül, de nem tud mit csinálni. Az lenne a kérdésem, hogy az előző műtétek után letapadások lettek a hasüregemben. Ez okozhatja az állandó hasfájást? Ráadásul hátraforduló méhen van. Ez befolyásolja? Aggódok. Remélem nem lesz baj a babámmal. Köszönöm válaszát!
Viktória

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória!

Koraterhességben egyébként is előfordulnak ezek a tünetek, van akinél erősebben jelentkeznek, az Ön esetében az előzetes műtétek kapcsán valóban kialakulhattak összenövések is. A terhesség növekedésével remélhetőleg enyhülni fog, magnézium szedését mindenképpen javasolom. Ha a szülés után a panaszai nem csökkennek, akkor az esetleges összenövések laparoscopos oldása lehet a megoldás.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész - nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!

2018 Április 4-én jött meg legutóbb a menstruáciom, úgy ahogyan szokott(25-28 napra, 14 éves korom óta, 1 gyermekem van rendes szüléssel jött világra 34 éves voltam akkor).
Annyi körülmény volt más ennél a menstruációnál, hogy egy elég erőteljes bélgyulladásom volt amire akkor a Klion elnevezésű antibiotikumot szedtem. A bélgyulladás azóta elmúlt. Voltam hasi ultrahangon, ami teljesen negatív volt. A laboreredményem vér+vizelet is teljesen jó volt (április 24)
Mivel azonban egy tompa jobb oldali derékfájásom van egészen lent a mendence környékén, és nem jött meg a menstruációm májusban eddig, ezért elmentem nőgyógyászhoz, akihez évek óta járok. A hüvelyi ultrahangon mindent rendben talált, a bal ováriumban egy 18 mm pete érik, a jobb ováriumban több 6 mm apró folt van. Ezekre a foltokra semmit nem mondott a doktor úr, ezek már 2015 óta szerepelnek mindig a leleteimen.
A rákszűrésem eredményére még várok, eddig nem volt semmi gondom sohasem, voltam hormonvizsgálaton, aminek az eredménye jövő héten lesz kész.
Ez a derékfájás, ami hol tompa, hol égető, többnyire ülés közben zavar legjobban (de sajnos ülő munkát végzek) vagy ha állok sokat, éjszaka nem zavart eddig. Ha lehajolok akkor feszítő jellegű, néha előre sugárzik az alhasamba, ez is inkább csak ülés közben. Ön szerint ez a derékfájás lehet nőgyógyászati eredetű? Illetve a kellene tartanom azoktól a 6 mm foltoktól a jobb petefészkemben? Mik lehetnek azok?
A mensturációm kimaradására nézve csak annyit fűznék még hozzá, hogy az anyukámnak 46 éves korában múlt el végleg a menstruációja. Én most 40 vagyok, lehet, hogy azért nem jött meg esetleg?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel Csilla

András  Csilla

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt András Csilla!

A petefészekben valószínű tüszők kerültek leírásra, ez normális.
A hormon laborját nem tudom.
A panaszai nemcsak nőgyógyászati eredetűek lehetnek, esetleg urológiai vizsgálat lehet szükséges. Amennyiben a menstruáció zavara nem rendeződik kontroll vizsgálata javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm Doktornő!
26 hetes kismama vagyok! Voltam cukorterheléses vizsgálaton,aminek az eredménye a következő:
Éhgyomri:4,7mmol/l,
60perces:9,2mmol/l,
120perces:4,9mmol/l.
Nőgyógyászom szerint terhességi cukorbetegségem van,szigorú diétát javasolt!
Értékeimet megmutattam a háziorvosomnak is,aki szerint teljesen jók az értékeim,nincs szükségem diétára! Önnek erről mi a véleménye?
Másik kérdésem az lenne,hogy otthoni mérésekkor az étkezések után mikor kellene mérnem az értékeimet,és mennyi az elfogadott? Gondolom az otthoni vércukormérő más adatokat mér,mint a vérvételi?! Melyik a hitelesebb adat? Köszönöm válaszát:Adrienn
Adri

Dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Adri!

Vércukor terhelés során a 0 és 120 percet vesszük figyelembe.
A 60 perces érték nem számít a diagnózis felállításához. Vércukor értékei normálisak, nem tartom terhességi cukorbetegnek ez alapján. Ha otthon mér vércukrot, akkor főétkezések után 1 órával kell mérni és ennek az értéknek 7,0 m mol/l alatt kell lenni (otthoni mérés alapján).
Mindkét vércukor mérési mód megfelelő, csak a vércukor terhelésnél fontos a vénás értékek mérése. Ha ez ismételten magasabb ennél, akkor tényleg kell diétázni.
Javasolom a napi 5-6 x étkezést. Inkább teljes kiőrlésű pékárút fogyasszon és reggel ne, igyon tejet, mert az erős vércukor emelő hatású. Más szigorú diétát nem javasolok.

Üdvözlettel:
Dr Porochnavecz Marietta
Kedves Doktor úr/nő.
Számomra kellemetlen kérdéssel,de annál nagyobb bizalommal és hittel fordulok önhöz !
A panaszom a következő lenne.
Pár hete felvoltam fázva. Ez egy hét alatt lecsengett,minden gyógyszer nélkűl hiszen még a kislányom anyatejezik és nem mertem gyógyszereket bevenni.
Ezután egy hétig minden jó volt. Majd az egy hét elteltével viszkető és égető érzés volt odalent,ami nagyon fájt. Azóta ez az érzés elmúlt viszont kellemetlen szagot érzek azóta is. Nem szúros szagú,inkább halszagú de még abban sem vagyok igazán biztos.
Ha el tudjuk kerűlni azt,hogy személyesen el kelljen mennem nőgyógyászhoz kérem segítsen. Mit tegyek ? Milyen gyógyszerrel kezeljem ?
Köszönettel: Szabó Éva
Szabó Éva

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Szabó Éva!

A legtöbb hüvelyi fertőzés valóban gyógyszer nélkül is elmúlik, csak lassabban.
Az újbóli fellángolás a szervezet védekező képességének korlátait mutatja, a nagyobb baj megelőzése érdekében érdemes volna szakembert felkeresni...
Addig is a recept nélkül elérhető készítmények közül beválhatnak,a antifungalis hüvelykúpok és a hüvelyi lactobacillus florat tarlamazó probiotikumok.

Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, honlapunkon keresztül is, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó estét!
20 éves vagyok és az a problémám, hogy nem olyan rég az emlő vizsgálatom során tapasztaltam hogyha a jobb mellbimbómat összenyomom akkor vagy átlátszó vagy fehéres váladék jön a mellemböl csak a jobb-ból és csak ha összepréselem egy kevés..azt olvastam hogy nem kell piszkálni és elmúlik magától. Nem piszkáltam ismét eljött az idő, hogy a szokásos itthoni ellenőrzést elvégezzem ugyanaz a helyzet ugyanúgy jön belőle összenyomás hatására és csak a jobb-ból! Kezdek megijedni mert mostanában elég sokszor fáj a fejem (ez nem tudom összefügghet e vele) és most 3 napja késik a menstruációm de gumióvszerrel védekezek és mindig ellenőrzöm, hogy ne legyen semmi baj, de most mégis félek, hogy mi lehet a baj vagy, hogy esetleg mégis valamit rosszul csináltam és terhesség állna a háttérben mert az utóbbi időben elkezdtem elhízni ( elég gyorsan és sokat pedig nem eszek többet mint régebben). Kérem segítsen! Köszönöm!!
Szabó Nikoletta

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Nikoletta!

A terhesség kérdése egy teszttel eldönthető, egyébiránt legtöbbször hormonális hátterű, amit tapasztal.
Tehát terhességi tesztet, majd nőgyógyászati vizsgálatot és labort javaslok első körben!

Honlapunkon keresztül online, illetve telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!
Üdvözlöm! A jobb mellem külső oldalán kb 12 cm hosszú mélyedés, bőrbehúzódás látható, ami V alakban elágazik, eléggé mély. Ha felemelem a karom, vagy hátrahúzom, akkor sokkal jobban látszik. Voltam nőgyógyásznál, fizikai vizsgálatnál nem talált csomót. Gyulladásra gondolt, antibiotikumot írt fel és egy gyulladáscsökkentő krémet, de nem történt változás. Mammográfia és uh vizsgálat szintén nem talált semmit, bár ezeket a menzeszem alatt végezték. Három hónap múlva ismételt uh-ra hívtak. A behúzódáson kívül semmilyen más tünetem nincsen. Másfél hónapja fedeztem fel, azóta semmilyen változás nem történt vele. 41 éves vagyok, 3 gyermekem van, 2 éve nem dohányzom. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyiben befolyásolja a vizsgálatok eredményét az, hogy menzesz alatt végezték, illetve, ha nem daganat, akkor mi okozhat ilyen behúzódást a mellen, mert erre egyik orvos sem mondott semmilyen alternatívát.
Köszönöm! Tisztelettel: Takács Mónika
Takács Mónika

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Takács Mónika!

Először is örülök, hogy ennyire odafigyel saját magára! Az hiszem ez a lényeg.
Nem tudom van-e implantatuma, szoptatott-e és még sorolhatnám.
A leletei alapján nagy baj nincs, de vizsgálat nélkül többet én sem tudok mondani.
Rendeléseinkre online és telefonon is be lehet jelentkezni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Jó napot! Tavaly augusztusban műtötték mert 10 cm es cisztám volt kivették az egyik petefészkem is mert 2x rá volt tekeredve a ciszta! Decembertől dolgozunk a kistesón! Szerdán voltam nőgyógyásznál és megint cisztám van 4 cm - es kaptam 10 Thianam injekciót, hogy fel - e szívódik 2 hét múlva kell mennem kontrolra? Az érdekelne hogy felszívodhat - e olyan ciszta ami már cm - es? És ha igen utánna egy petefészekkel sikerülhet a kistesó? Meg annyit szeretnék hogy ha ez a ciszta fel is szívodik akkor kijöhet újra? Köszönöm válaszát
Hajnalka

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Hajnalka!

Természetesen teherbe eshet egy petefészekkel is!
Legtöbbször menses után eltűnnek a ciszták/ a meg nem repedt tüszők, olykor azonban tovább növekedhetnek és panaszt okozhatnak.
Sajnos megvan arra is az esély, hogy visszatérjen.
A leletei és vizsgálat nélkül többet mondani nem tudok.
Készséggel várjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon is lehet időpontot foglalni.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Üdvözlöm! November vegen P3-as citológiai + magas kockázatú HPV -t (szám nem volt mellette az orvosi papiron))diagnosztizáltak nálam. Most április elején újabb citologia kontroll eredménye megint P3-as lett.Az orvosom semmi mást nem mondott csak hogy 2 hónap múlva újra kontroll kell.
Az ultrahang is szerinte teljesen jó.
Előzmeny :Sokat fáj a hasam hónapok óta, a vizeletem többször genny vagy baktérium van. Az urologus orvos többször antibiotikum kúrát írt fel ,majd több vizsgálat után azt mondta inkább atküld nőgyógyászati vizsgálatra is, ott csinálták először a rákszűrést+az ottani orvos azt mondta, hogy van egy kis mehszájsebem, de az én orvosom ilyet nem mondott és semmit nem kaptam!
Van okom aggódni? Nem kellene valami más vizsgálat vagy antibiotikumot? Mi okozhat P3-as citológiai eredményt?? 20 éves korom óta minden évben rendszeresen járok szűrésre eddig mindig P 1-es vagy P 2-es eredményeim voltak. Most 35 éves vagyok és már van 2 gyermekem. ( 2 császáros szülés )
Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel : Varga Kitti
Varga Kitti

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Varga Kitti!

Azt javaslom a leleteit hozza magával és jöjjön el egy vizsgálatra.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Alul működő pajzsmirigyem van, így 100 mikrogramm L-Thyroxint szedek. A fő kérdésem, hogy a szója fogyasztás mennyire befolyásolja a gyógyszer hatásfokát vagy a gyógyulásomat? Jelenleg 2 naponta Herbalife táplálék kiegészítőt szedek, amiben elvileg kiváló minőségű szója fehérje van. Kérdésem az, hogy javasolja-e a szedését a továbbiakban? Súly csökkentése a cél és a vitalitás megőrzése.

Köszönöm szépen a választ,
Üdv.: Kovács Márk
Kovács Márk

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kovács Márk!


A szójafehérje nem befolyásolja a pajzsmirigy működését, így nyugodtan szedheti a táplálékkiegészítőt.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Üdvözlöm az lenne a kérdésem hogy több alkalommal volt már méhszájseb m tünetmentes voltam minden esetben kivéve jelenleg délelőttönként 4 napig véreztem De csak pecsételő majd a vérzés abbamaradt erős görcseim vannak csináltam terhességi tesztet 4 napja negatív volt mi lehet mi állhat a háttérben orvos pénteken lát csak de eddig Annyit mondtak több mint valószínű méhszájseb hogy normális e 5 napig vérezni 4
Kis zsuzsanna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Zsuzsanna !

Sajnos ezt látatlanba nem tudjuk megítélni.
Pontos diagnózist, vizsgálat után tudunk mondani.
Várjuk bejelentkezését!

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
A Nuv*ring hüvelygyűrűvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy 3.hét utolsó napján, azaz a 21.napon amikor elkell távolítani a gyűrűt az előtt még lehet közösülni? Sajnos nincs benne a tájékoztatóba és számtalan helyen kerestem már a kérdésemre a választ.
Előre is köszönöm szépen a válaszát!
Kitti

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Kedves Kitti !

A nuv@r1ng hüvelyűrű felhelyezését követően 28 napig lehet közösülni és utána teljes hónapban véd.
Bármilyen problémája adódna keresse fel Központunkat. Várjuk Önt szeretettel.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves doktornő/doktorúr!
Trichomonas fertőzés terjedhet kizárólag orális szex útján is? Az interneten talált források erre nem térnek ki, és minden megemlitett fertőzési lehetőség (vizes törölköző, furdovíz) közvetlen érintkezést feltételez a vaginával, ami az orális szexre abszolút nem igaz.
Válaszát előre is köszönöm.
Kiss Gemma

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kiss Gemma !

Ez a fertőzés kizárólag orálisan nem terjed.
Megtisztel minket a bizalmával, ha eljön hozzánk egy konzultációra.
Várjuk bejelentkezését.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Dr. Hetényi Gábor.
A nemi herpesz fertőzéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni ! Herpesz fertőzés állapítottak meg nállam ,de nem történt kenet vétel meg semmi . Ledöbbentem ,mikor utána olvastam ,hogy ez gyogyíthatatlan és milyen tünetei vannak,nem kaptam semmilyen informátciót nagyon.Nekem van égő érzés a hüvely körül de holyagos elváltozást nem látok vagy sebesedést, nem volt lázam ,nem is élek nemi életet már egy éve akkor honnan szedhettem össze? ,nem tudom elhinni,hogy herpeszem van , nincsenek ilyen tüneteim ,akkor lehetséges ,hogy ez mégsem herpesz ?Lehet ,holyagok nélkül is az? Miért állapíthatta meg nálam ezt a doktor mikor nem látok magamon ilyen tüneteket ? Teljesen kétségbe vagyok esve
Nagy renáta

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nagy Renáta!

Ne legyen kétségbe esve. A herpeszt korábban is elkaphatta csak most aktivizálódott. Ha legközelebb jelentkezne, akkor kellene megvizsgálnunk. Utólag sajnos nem lehet diagnózist felállítani. Bármilyen panasza van nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Dr. Hetényi Gábor
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Én egy 29 éves lány vagyok.Párommal babát szeretnénk. Valószínűleg Pcos vagyok ami végett hormonvizsgálatra küldtek mivel a menstruációm a fogamzásgátlótabletta abbahagyása óta nem jelentkezett ennek 3 hónapja és mindkét petefészkemben jelen vannak a sok kis tüszők. De a kérdésem nem erről szólna hanem arról hogy találtak egy 5 cm-es subserosus miómát a méh külső felszínén nálam.A méhet állítólag nem deformálja. A leleten az áll hogy az uterus fundusából jobb oldalon előemelkedik egy 54mmX44mm-es miómagóc. Panaszaim egyáltalán nincsenek.Tavaly többször is voltam ultrahangon nem láttak miómát.December végén elhagytam a gyógyszerem és február végén már ott volt ez a mióma. Nem tudom hogy vajon nőni fog e ez a mióma vagy marad az állapota. Azt szeretném megkérdezni hogy veszélyes lehet e ez a mióma rám nézve okozhat e bajt. Illetve ha megkapom a megfelelő kezelést a pcos-ra és esetleg teherbe esek akkor veszélyes lehet e ez a mióma rám vagy a babára a terhesség alatt? illetve szülésnél okozhat e problémát? Doktor Úr/Nő mit javasol? Meg kellene esetleg műteni vagy maradhat is mert nem valószínű hogy problémát okoz? Válaszát előre is köszönöm szépen!
Anikó

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Kedves Anikó!

A meddőségi kivizsgálásban több, teherbeesést és termékenységet befolyásoló tényező került megállapításra.
A PCO'S jól kezelhető gyógyszeresen.
A myomát műtéti úton javasolt eltávolítani, de amennyiben teherbe esik, elhelyezkedésénél fogva a terhességre nagy valószínűséggel nem lesz hatással.
(Egyes esetekben azonban terhesség által indukáltan nagyméretűre nőhet, kellemetlen ún. myomás tüneteket okozva.)
Részletesebben csak egy vizsgálatot követően tudok Önnek nyilatkozni.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász szakorvos
Tisztelt Doktornő / Doktor úr!
A legutóbbi két méhnyakrákszűrésem eredménye P2, HPV-m nincs a teszt szerint azonban az orvosom 10×10 mm-es méhnyakeróziót állapított meg, azt mondta valószínűleg egy korábbi gyulladás okozhatta és nincs vele teendő a citológia tükrében. Tüneteket nem okoz, jelenleg nincs se folyásom se rendellenes vérzéseim. Ön szerint szükséges volna fagyasztásos eljárással eltűntetni, vagy ha a citológia megnyugtató valóban hagyható kezeletlenül?
Köszönöm előre is.
Tisztelt Kovács Erika!

Amennyiben kolposzkópos vizsgálattal történt az erosio megállapítása és Önnek nincs panasza, éves szűrés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
Tisztelt Válaszoló!
A mai napon voltam a 12 hetes down kór szűrèses ultrahangon, ahol èszrevettèk, hogy a köldökzsinóron egy 13*9 mmes megvastagodás, kocsányosodás látható a köldökbecsatlakozásnál. Ez mit jelent pontosan? Annyit mondtak, hogy kèt hèt múlva keressem fel a nőgyógyászomat.
Egyèbkènt a baba jól fejlett 13 hetes 1 napos, semmi jelèt nem mutatja semmifèle betegsègre.

Válaszukat köszönöm
Mezzey Nora

Dr. Hernádi Balázs

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Mezzey Nóra !

Javaslom egy terhesgondozást is végző nőgyógyász felkeresését a lelettel!
Amennyiben megtisztel bizalmával, várjuk a rendelőnkben.

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/munkatarsak

Üdvözlettel:
Dr. Hernádi Balázs
szülész-nőgyógyász
Kedves Doktor!
Teljesen kétségbe vagyok esve. Három szülésem volt sima hüvelyi úton, egy halott magzattal. (20 hetesen szívmegállás) Az utolsó szülésem után a hüvelybemenetnél két kisebb gombócka szerű kitüremkedés látszott. A két gombóc között volt a hüvelynyílás. Ezzel nem is foglalkoztam, mert nem zavart. Mindaddig, amíg most kettő hónapja tartó krónikus köhögésem van és ez a két gombóc már szinte kilóg a hüvelyből, néha a fehérnemű is dörzsöli. Reggelre mindig visszahúzódik kicsire, de a nap folyamán egyre nagyobb. Köhögéskor lüktető érzés van odalenn. Ezen kellemetlenségen kívül mást nem észlelek. vizelettartási, széklettartási problémáim nincsenek, szexben sem zavar. De most már szexelni sem merek a férjemmel, mert az utóbbi egy hétben az erős köhögéstől még jobban kitüremkedik. Nagyon félek, hogy mi lehet ez. Pont ma jött meg a menstruációm, így meg kell várnom mire orvoshoz megyek. Kérem, ha még mostanában tud valaki válaszolni, mert az ünnepek is úgy telnek el, hogy iszonyú félelemben vagyok, mi lehet ez.
KÖszönöm előre is válaszukat.
Üdvözlettel. Natália
Natália

Dr. Hetényi Gábor

szülész-nőgyógyász
Kedves Natália!

Valószínűleg jóindulatú elváltozásról van szó.Mindenféleképpen nőgyógyászati szakvizsgálat szükséges.
Szívesen látjuk szakrendelésünkön.

Üdvözlettel: Dr. Hetényi Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!