Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor! 3hónapja voltam valakivel de utána már megvolt 3*szor akkor a terhességi teszt negatív, kérdésem mivel most juliusban nem jött meg lehetek terhes attól az illetőtől most úgy hogy közben megvolt 3szor? Eddig 3teszt újra negatív! Viszont ha az lennék töle akkor legalább 3hónapos terhességet már mindenképp kimutatna nem?
Tisztelt Krisztina!

Már kicsit több mint kéthetes vérzés kimaradást követően elvégezhető a terhességi teszt.
Tehát három hónap távlatából jeleznie kellene a tesztnek, amennyiben várandós lenne.
Viszont pozitív eredmény esetén is szakrendelésre kell jelentkezni, mert biztosat minden esetben ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Üdv.. Egy hónapja volt abortuszom (5 hetesen) 3 hét utan nemi életet éltem óvszerrel, egy hete faj a hasam mintha meg lenne a havim, de meg mindig nem jött meg? Lehet valami probléma esetleg hogy volt mar szex?? Es mennyi ido míg meg jön?
Tisztelt Beáta!

A műtétet végző orvossal kellene ezekről a kérdésekről beszélni, mert ő ismeri az Ön anamnézisét és a beavatkozást is ő végezte.
Amennyiben panaszai vannak kontrollvizsgálatra kellene jelentkeznie, mert fizikális vizsgálat nélkül semmiképpen nem véleményezhetünk.
Ha mégsem kap kielégítő választ, ellátást kérem jelentkezzen be rendelésemre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
Segítségét szeretném kérni egy kérdésben. Sajnos nőgyógyászomtól nem tudok tanácsot kérni, mert szabadságon van júliusban, így Önhöz fordulok.
Áprilisban P3 cytológia eredményt diagnosztizáltak nálam, így azóta óvszerrel védekezünk párommal. Májusban újabb leletet vettek, de hála Isten P2 eredményt kaptam. Augusztusban megyek újabb szűrésre. A HPV szűrés folyamatban van, eredményre várok. Kérdésem lenne, hogy páromnak elegendő védelmet nyújt az óvszer használata, illetve ha tünet mentes vagyok óvszer nélkül is szeretkezhetünk-e? Nem szeretném sem Páromat, sem Magamat kockázatnak kitenni. Ebben a kérdésben szeretném kérni véleményét.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Mónika
Tisztelt Mónika!

Azt javasolnám Önnek, hogy amíg nem tud konzultálni az orvosával addig használjanak óvszert, mert az védelmet nyújt a szexuálisan terjedő betegségekkel szemben.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő/Úr!
A következő lenne a kérdésem: A lányom januárban volt 16 éves.15 évesen/pont a születésnapján/ jött meg az első menstruációja. Vagyis az volt az egyetlen mert azóta nem menstruál.Idén tavasszal elmentünk egy gyermeknőgyógyászhoz,ahol minden vizsgálat nélkül közölte a doktornő ,hogy semmi baj majd megjön. De lassan 17 éves lesz.Ez természetes így? Előre is köszönöm válaszát. Czifra Judit
Tisztelt Judit!

Sajnos gondos anamnézisfelvétel és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol kiváló endokrinológus, illetve endokrinológus-nőgyógyász szakorvosok állnak rendelkezésükre, ha úgy döntenek, hogy megtisztelnek bennünket bizalmukkal.
Honlapunkon online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Depo provera-t használok, április 13-án adattam be az első injekciót, Azóta nem volt vérzésem így nem vagyok vele tisztába hogy mikor kell beadatni a következőt? 24 éves vagyok nincs valami egészségügyi hátránya hogy nincs menstruációm vagy a jövőben okozhat valamiféle kellemetlenséget?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Dóra!

Sajnos így nem véleményezhetünk.
Ezeket a kérdéseket a gyógyszert felíró orvosnak kellene feltennie, mert ő az aki pontosan ismeri az Ön anamnézisét és tudja, hogy miért emellett a fogamzásgátló módszer mellett döntöttek.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő!
41 éves ,2 gyermekes anyuka vagyok. Kb.3-4 hónapja azt tapasztalom, hogy menstruacio után közvetlenül nagyon erős fáradtság vesz erőt rajtam, 8-9 órás alvás után is alig bírok felkelni, napi teendőimet képtelen vagyok ellátni, sőt szorongás, éjszakai pánikroham vesz erőt rajtam. Mindez azonban csak kb. 1 hétig tart menstruacio után. A ciklusom rendben van: 28 napos és 7 napig tart. Korábban előfordult darabos vérzés is, amivel tavaly orvosnál voltam, de nem találtak semmi rendellenességet. Fogamzásgátlót nem szedek, visszeressegem miatt. Másik visszatérő problémám a hüvely viszketegsége menstruacio alatt és közvetlen utána. Nagyon várom válaszát! Segítséget előre is köszönöm!
Tisztelt Ágnes!

A tünetek, amelyeket Ön tapasztal túlmutatnak az email-es tanácsadás keretein. Ahhoz, hogy véleményezhessünk szükség lenne részletes anamnézis felvételre, illetve fizikális vizsgálatra is.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt doktor azala a kérdésel szeretnék önhöz fordulni hogy junius 9dikén mensruàltam és ebe a hoba még nem jöt meg menyi idöt késhet?
Tisztelt Katalin!

Ha az előző vérzése június 9-én jött meg, akkor az attól számított 28. nap július 6-ra esett. Ma a 32. napon jár.
A késésnek a hátterében számtalan tényező állhat, például a közelmúltban egy fertőzés, megfázás esetleg érzelmi túlterheltség, stresszhelyzet, terhesség.
Pontosabb választ csak fizikális vizsgálatot követően tudnánk Önnek mondani.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Jó napot kívánok. Próbálok rövid lenni. Külföldön elő 31 éves nő vagyok. 5 éve volt egy méhen kívüli terhességem a jobb petevezetékemben ami beavatkozás nélkül lezajlott és ürült ki a szervezetemből. Rá egy évre terhes lettem de sajnos nem tudtam megtartani. Itt gyógyszert kaptam ami hatására elvetéltem. Elkezdtem fogamzásgátlót szedni (ebben az időszakban 2 évig nem szedtem,de az előtt is vagy 10 évig)
Idén Január közepén abbahagytam a fogamzásgátlóm szedését mert kisbabát szeretnénk. Nagyon rendszertelen lett. Áprilisban teherbe estem ami korai spontán vetéléssel zárult. Azt mondták lehet próbálkozni tovább. Egy menstruációm sem jött meg mert ismet teherbe estem.Sajnos méhen kívüli terhesség volt újra a jobb petevezetékben ami megrepedt es laparoscopic műtéttel eltávolították a vezetővel együtt. Ez volt 16 napja. Több kérdésem is lenne. Műtét után 2-3 napig volt nagyon enyhe vérzés. Es kb akkor már negatív volt az itthoni teszt. Műtét után 7 napra Megjött. Fájt a mellem a hasam is mint amikor megjön. 7 napig tartott. Azt mondtak nekem,hogy 4-6 hétre ra várhatom. Kérdezném,hogy ez lehetséges,hogy a menstruációm volt? Mikortól javasolja,hogy újra együtt legyünk a parommal? Mikortól próbálkozhatunk újra a babával?.Ön szerint van esélyem teherbe esni termeszetesen? Esetleg kivizsgálásra szorulok? Illetve a hasam még kissé fáj amikor felállok az ágyból és olyan érzés mintha megütöttem volna. Ez meddig fog fájni?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat
Tisztelettel
Agnes
Tisztelt Ágnes!

Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának, illetve az operációt végző orvosnak kellene feltenni, mert ők ismerik az Ön anamnézisét.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nőgyógyászati Központ!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz hogy most már 2 éve küzdök egy problémával hogy az intim területen fehér váladék tapasztalható belül és kivül egyaránt ami roppant kellemetlen. Nőgyógyászom nem talált semmit. Mivel tudnám megszüntetni ezt a váladékozást?
Válaszukat elöre is köszönöm.
Tisztelt Rita!

Sajnos fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
A panasz hátterében akár fertőzés vagy egyéb gyulladás is állhat, ezért nőgyógyászati vizsgálatra mindenképpen szükség lenne a diagnózis felállításához.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztel doktornő!
A barátommal pettingeltünk az elmúlt napon,(nem feküdtünk le egymással)használtam a pharmatex kúpot (szűz vagyok még) ha az uján maradt esetleg sperma,amit nem törölt le rendesen, lehet belőle probléma?
Előre is köszönöm a vélaszt!
Tisztelt Maja!

Nagy valószínűséggel nem esett teherbe, de amennyiben a menstruációja több mint két hetet késik, akkor egy terhességi tesztet érdemes végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Rendszeres nemi élet esetén az évenkénti nőgyógyászati rákszűrés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dr. Úr/Nő!
18 hetes terhes vagyok, másfél hete állapítottak meg placenta previat és volt is pár napra rá egy kis vérzésem, ami szinte azonnal barnás folyásba ment át,az is csak kis mennyiség volt,de két napig bent tartottak a kórházban. Mire kiengedtek teljesen el is múlt! Azóta pihenek,ágyban vagyok,naponta összesen 2órát ha kikelek az ágyból és napi 3x200 mgs progreszteron kúpot használok. Három napja viszont reggelente egy kis barnás folyást látok a wc papíron törlésnél...de nagyon keveset,csak csikocska...ma viszont egy kicsit több jött,de szerintem mennyiségileg még mindig elenyésző.Görcseim nincsenek!
A kérdésem az lenne,hogy aggodalomra adhat okot ez a kevéske folyás is vagy ez lehet attól is hogy nő a méhem és változik a helyzete a méhszájhoz viszonyítva? Abba reménykedem, hogy terhesség előrehaladtával fennébb kerülhet a méhszájról!
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel,
. Tímea.
Tisztelt Tímea!

Az Ön állapotában bekövetkező változásokról a kezelőorvosát kell tájékoztassa, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Anorexia illetve bulimiában szenvedtem de sajnos a menstruáciom még nincs meg 2 hónapja nincs egy honapja abba hagytam a bulimiát lehetséges hogy e miatt nincs menstruációm?
Tisztelt Marcsi!

Előfordulhat, hogy a súlycsökkenés miatt nem jön meg a menstruációja. Javaslom amint tud forduljon szakemberhez aki tud Önnek tanácsot adni az étkezési szokással kapcsolatban. A központunkban mentálhigiénikus és dietetikus is rendel. Közvetlen, kedves, hozzáértő szakemberek.
https://www.eletmodorvosikozpont.hu/munkatarsaink

További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Tisztelt nőgyógyászati központ.
1 éve szedem a Velgyn fogamzásgátló-t . (20 éves vagyok)
Voltam vérvételen a napokban, és ez az eltérés látható az eredményen:
Neutrophil 43,7% ( referenciaérték 50-70%)-
Lymphocyta 45,3% (24-40%) +
Neutrophyl 2,19 G/l (2,20-7,90) -
Protombin idő 7,40 sec (7,70-9,70)-
APTI 22,9 s (25,9-36,6) -
(a többinél nincs eltérés)

A kórházi nőgyógyászaton nem kaptam időpontot a hétre, jövőhéttől pedig munkába állok, ezért kerestem fel Önöket, hogy ezek az eltérések további vizsgálatokat igényelnének e, aggasztóak e.
Tervezem még ebben az évben rákszűrésre menni, de azt már magán nőgyógyászaton szeretném, ( ami jelen pénzügyi helyzetemben még nem ebben és a következő hónapban lenne alkalmas). A fő kérdésem, hogy ráérek ezt az eredményt 1-2 hónap múlva itteni nőgyógyásznak megmutatni? vagy sürgős lenne?

Előre is köszönöm válaszukat!

Tisztelt Judit!

Amennyiben lehetősége engedi javaslom az értékekkel keresse fel házi orvosát.
A házi orvosával meg tudja konzultálni a további esetleges vizsgálatokat.
További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Jó napot!
Már 2 éve küzdök egy problémával. Csípést érzek vizelés előtt vagy van amikor utána. Voltam már több orvosnál akik minden vizsgálatot megcsináltak és tenyésztésre is küldtek mintát,de minden eredményem jó volt! Sajnos a problémám a mai napig megmaradt. 3 hónapja rendszeresen írom hogy mikor jelentkeznek a tüneteim és általában a fogamzásgátló alkalmazása után. Lehetséges hogy a gyógyszer okoz ilyen problémát? Már kb. 3 éve szedem ezt a gyógyszert. Abba kellene hagyni a gyógyszert vagy esetleg váltani kellene valami másikra?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Laura!

Nagyon jó, hogy ilyen részletekre is figyel és ezt feljegyezte magának.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően kideríthessük, mely okok állnak az Ön panaszainak hátterében.
Kérném, hogy amennyiben bejelentkezik hozzánk, a korábbi vizsgálati eredményeket/leleteket hozza el magával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő!
A 16 éves lányomnak nagyon fejletlenek a mellei, és ez már őt is zavarja. ( csak a mellbimbója emelkedik ki 2-3 cm-re) Egyébként viszonylag rendszeresen menstruál 13 eves kora óta, 165 cm, 50 kg., más eü. problémája nincsen. A kérdésem az, hogy lehet- e ezt kezelni vagy csak a plasztikai műtét lehet megoldás?
Köszönettel
Tisztelt Krisztina!

16 éves lány esetében még nincsen különösebb ok az aggodalomra, mert még fejlődésben, növésben van.
A mellek mérete genetikailag is meghatározott, ezért esetleg érdemes végiggondolni, hogy a család hölgytagjai között kinek volt hasonló problémája ennyi idősen.
Ha szeretnék részletesebben kivizsgálni az okát, akkor Dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvost tudnám ajánlani Önöknek, mert ő szakterületeiből adódóan komplexebben tudná látni az Önöknek panaszt okozó problémát.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt dr. nő!
Szexuális kapcsolatom nem volt egyáltalán, de kivizsgálás céljából hüvelyi UH-t kellene végezni. Lehetséges-e így, ha igen, nagyon fog-e fájni? Tampont használtam több éven keresztül, többször voltam már rákszűrésen, ahol "kacsával" vizsgáltak.
Köszönöm.
Judit
Tisztelt Judit!

Természetesen lehetséges. Az ultrahang vizsgálat nem okoz nagyobb kellemetlenséget mint a rákszűrés alkalmával a nőgyógyászati kacsa.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Dr.Ur,Nő!
Szègyenletes amit irok de a segitseget kerem.37 èves vagyok 22 hetes terhes.szerettem volna babat.a ferjemmel megromlott vidzonylag a viszonyunk.feb.05.en voltunk egyutt utoljara nem vedekeztunk.
6.an megjott de csak 1 napra.
A cikusom 21 napos altban es 2. 3.napig tart.

A meglevo baratommal 17 en voltam egyutt megszakitott kozosulessel vedekeztunk.
Utana mar nem menstrualtam.
Kerem szepen segitsen hogy megbizonyododjak melyikuk a gyermekem Edesapja

Ez elviekben is fontos meg kesobb a gyermek miatt is az lehet.
Szegyellem ami tortent de kerem segitsen
Koszonettel Anna
Tisztelt Anna!

A vizsgálathoz a gyermektől és az apától származó DNS mintára van szükség.
A DNS egyik felét édesanyánktól, másik felét édesapánktól kapjuk.
Napjainkban a szájnyálkahártya hámsejt mintából történő analízist részesítik előnyben, mert a mintavétel fájdalommentes.
A vizsgálat előtt javaslunk egy szakorvossal történő konzultációt a megfelelő vizsgálat kiválasztásának érdekében.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Jó estét!
16 éves vagyok.
A napokban észrevettem hogy sokkal gyakoribb a vizelési ingerem. Az idő változó. Van amikor 5-10 percenként,van amikor 30 percenként kell menjek wc-re.
Nagyon kevés a vizeletem. Talán ha 8-10 csepp vizelet szokott jönni.
Főleg most,éjfél tájékán a legrosszabb. 10-15 percenként járok 8-10 csepp vizelet miatt. A vizelés végén enyhén,de mégis szúró,maró érzést érzek.
Mit tegyek? Mi lehet a probléma? Volt már ilyen,de az felfázás miatt volt és el is múlt 5 nap után. Ez nem :( Esetleg tudna ajánlani nekem valami itthoni kezelést?
Tisztelt Darina!


Bő folyadékfogyasztás (szénsavmentes ásványvíz) javasolt, hogy az esetleges kórokozók kiürüljenek a vizelettel.
Elképzelhető, hogy a nagy meleg és a kevesebb folyadékbevitel miatt besűrűsödött a vizelet, és az okoz gyakori vizelési ingert.
Ha a panaszai továbbra sem javulnak akkor a házi orvosát kellene felkeresnie, aki szükség szerint tovább tudja Önt irányítani a megfelelő szakrendelésre.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Doktornő,Doktor Úr,
Néhány nappal ezelőtt a hüvelyem bejárata "felett" közvetlenül( a szeméremdomb irányában )megjelent egy borsónyi csomó. Semmilyen kellemetlen érzésem vagy tünetem nincs. A mérete nem változik. Utánaolvasva a Bartholin mirigy ugrik elő először,azonban nekem tökéletesen szimmetrikusan középen és egyáltalan nem a nagyajakhoz kapcsolódva van a csomó. A csomón vannak kicsi helyes rücskök.
Mi lehet ez?tehetek valamit ellene? Aggódnom kellene?
Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelt Judit!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében a szükséges vizsgálatok után megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jò napot. Volt egy bal oldali méhenkivüli terhességem , ez év január elején. Lapparoszkoppal mütöttek. 2 helyen vágtak, a köldökomnél és bal oldalt a hasamon. Azóta 6 hónapja folyamatossan fáj jobb oldalt a hasam ahol vagtak kicsit lejebb. Voltam már Minden vizsgálaton. MRI, ultrahang, nőgyogyász, . MRIN azt mondtak vese cisztát látnak, de még kicsi. A nőgyogyász pedig azt mondta hogy o nem észleli a cisztát, szerinte mütét után keletkezett szövet seb ahol vágtak. De semmit nem kell vele csinálni majd begyogyul. De ezt várom már 6 hónapja. És egyre roszabb. Most azt szeretném kérdezni hogy mi lehet ez? Mert mindenki mást mond. De semmi nem történik már 6 hónapja. És már elvisrlhetetlen.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Zsuzsanna!


Sajnos leletek és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Természetesen szívesen látjuk rendelőnkben, ahol egy vizit keretében a korábbi vizsgálati eredményeket áttanulmányozva megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit hozza el magával.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jo Napot
7-hetes terhes vagyok, autoimun pajzsmirigy problemam van ( laboreredmenyeim ATPO 457.9 Ui/mL, TSH 3.15 ), a nogyogyaszom MgB6-ot, Femosun terhesvitamint, Arefam 100mg kezelest irt, es az endokrinologusom Euthyrox 37.5 mg- ot. Olvastam az Arefam utasitasat, es azt irja, hogy csak huvelykup formajaban szabad terheseknek...Bizom a nogyogyaszomban azonban ezt olvasva ketseg merult fel bennem, hogy valoban nem-e okozunk problemat szajon at szedve? Valaszat elore is koszonom
Tisztelt Paula!

Ezt elsősorban a kezelőorvosával kellene megbeszélje, mert ő ismeri az Ön anamnézisét. Ő az, aki a kérdéseire személyre szabott választ tud adni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó napot. Én egy 26 éves 5 gyermekes fiatal anyuka vagyok. Már nagyon sok dr -nál jártam de nem találtak semmit. Az a helyzet hogy az elmult fél évben folyamatosan vérzek. Ezt ugy kell elképzelni hogy 6 vgy 6 nap kivételével hol erösebben hol csk pár csepp de egész honapban van valamijen formában. Azt már tudjuk hogy nagyon vérszegény vagyok sokat szédűlök nagyon fáradékony is vagyok a fejem is napi szinten fáj nagyon sűrűn kapok el minden féle influenza tűnetű betegségeket. Szoval maga mit gondol mi lehet az oka.Válaszát elöre is köszönöm
Tisztelt Eszter!

Sajnálom, de fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ön írta, hogy sok szakembernél járt már, de ahhoz, hogy véleményt mondhassunk a személyes találkozás elengedhetetlen.
Amennyiben bizalmat szavaz nekünk, készséggel látjuk rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Kérnénk, hogy ha eljön rendelésünkre a korábbi leleteit hozza el magával, hogy minél teljesebb képet kaphassunk az előzményekről.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő,
21 éves vagyok, a nőgyógyász felirt néhány hormonális vizsgálatot melyeket elvégeztem és az jött ki, hogy túl magas a DHEA és tesztoszteron szintem. Két fajta gyógyszert irt fel ezek kezelésére a Belarat es egy Softigynt. Azt mondta, hogy a Softigynt heti 2 szer egy tablettát helyezzek fel a hüvelyembe amig megjön a menstruacióm, aztan kezdjem a másikat. Kb bő 2 hete ért véget az utolsó menstruációm s most hétfőn helyeztem fel az első tablettát. A napok folyamán pedig észrevettem, hogy mintha újra menstruálnák. Vajon ez a tabletta hatása? Vagy minek tudhatom be? Melyik tablettát használjam akkor a továbbiakban..? Esetleg ha valamilyen információkat tudna adni ezekről a tablettákról megköszönném. Válaszát köszönöm.
Tisztelt Kinga!


Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának kellene feltenni, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét, ő rendelte el a kezelést is.
A hormonális működés nagyon komplex, ezért fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy fogamzásgátló tablettát szedtem 5 évig, Jangee 3mg és yasminelle 3 mg, majd eros hüvelyi folyás miatt, orvos tanácsára abba hagytam. 1 éve küzdök a kiújult pattanásokkal, semmilyen krém/kezelés nem használt, emiatt vissza tértem a fogamzasgatlora. Roxanellet irtak fel, de 3 hónap után semmi nem változott. Felírták helyette az Omisson daily 2mg/0,03mg tablettát. Azonban semmi javallat hogy hogyan váltsak. Illetve nem is tájékoztattak a tablettarol. Fontos szempont hogy a pattanásaim/aknek megszűnjenek, a hüvelyi folyas ne térjen vissza illetve hogy ne hizzak meg tőle. Tudna nekem tanácsot adni ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban? Vagy hogy melyik fogamzásgátló lenne a megfelelő/melyiket javasolna ebben a helyzetben?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Fanni
Tisztelt Fanni!

A hormonális működés nagyon összetett, ezért sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelésünkön, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Kérném, hogy amennyiben időpontot foglal hozzánk, hozza el magával a korábbi leleteit és vizsgálati eredményeit.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves doktor úr!
Azzal kapcsolatosan írok, hogy fèlek, hogy terhes lettem fogamzásgátló tabletta mellett. 2 évig nem éltem nemi életet,most június 4.-én lefeküdtem egy fiúval. Június 9.-én megjött a megvonásos vérzésem rendesen, darabos volt, látszódott a nyálkás kisebb nagyobb darab.
Ahogy elmúlt, minden rendben volt. Most a levélen a 6.szemet vettem be, viszont van némi tünetem ès fèlek, hogy ez a terhessèg jelènek is betudható, mivel a szex óta 16 nap telt el. Ilyen tünet a fehèr krèmes-vizes folyás, fura èrzès van a mellemben ès mintha feszülne a hasam alja. Lehet, hogy bekèpzelem,mert mániákusan nèzegetem magamon a jeleket, nagyon fèlek.
Ön szerint mennyi az esèlye a dolognak?

Előre is köszönöm a választ.
Tisztelt Kinga!


Érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak fizikális vizsgálattal illetve ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.


Üdvözlettel:

Horváth Anikó

asszisztens
Tisztelt Doktornő!
Jelenleg a második menszeszem maradt ki viszont a teszten nem igazán látszik a második csík. Nőgyógyászhoz nagyon későre kaptam időpontot. Ezek ellenére lehetek terhes?
A lábam vizesedik illetve a szex is fáj és van hogy vérzek utána de csak papíron.A hasam is feszül . Sokszor van hogy elkap valami hányinger melegség Napközben .
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Dzsina!

Ha a menstruáció már több mint két hete késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Negatív eredmény esetén a panaszaival érdemes házi orvoshoz fordulni, aki szükség esetén tovább tudja irányítani a megfelelő szakrendelésre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt doktornő!
17 éves lány vagyok és szűz,elvileg 9 napja kellett volna megjönnie a menstruációmnak,június 13.án,pár napja hányingerem van esténként és fáj kicsit a hasam jobb oldalt,ilyen lüktető fájdalom.Nem fogyókúrázom,nem vagyok se vékony,se kövér,normál testalkatom van. Viszont most,hogy eljött a nyár,sokkal később fekszek le aludni és később is kelek. Mi lehet a menstruáció kimaradásának/késésének oka? Lehetséges hogy cisztám van? Mikor menjek el kivizsgáltatni,ha továbbra sem jön meg?
Tisztelt Csenge!

A menstruáció kimaradásának számos oka lehet, pl.: stresszhelyzet, életritmus változása, esetleg a közelmúltban valamilyen betegség utóhatása.
Hormonális háttér kivizsgálásához mindenképpen szükséges egy személyes találkozás vizit keretében, hogy a részletes anamnézis segítségével kideríthessük mi állhat a menstruáció késésének hátterében.
Szívesen látjuk rendelőnkben. Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornö !
18 eve szenvedek herpesztöl. 37 eves anyuka vagyok. Terhessegem ota amint fogamzasgatlot kezdek szedni elöjön. durvan fajnak a melleim is.
A parom sajnos ovszerrel nem müködik. Milyen megoldas lenne szamomra a jo? Ez a havi 7-10 nap herpesszel nem elet.
Elöre is köszönöm Valaszat.
Ilona
Tisztelt Ilona!

Erről elsősorban a fogamzásgátlót felíró orvost kellene tájékoztatni, hogy Önnek személyre szabottan milyen más fogamzásgátló megoldást tudna javasolni, ami nem okoz ilyen panaszokat.
Természetesen mi is szívesen látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
A párommal 1,5 éve próbálkozunk a babával, de eddig még nem sikerült . Más apropó miatt küldött el az endokrinológia hormonvizsgálatra. A harmadik napi vérvételi eredményem normális volt, kivéve a prolaktint. (nem stresszeltem és nem vagyok terhes. Az értéke majdnem 900) A 21. napon a progeszteront nézték, ami 1,8 volt. Hirsutismus gyanújával vizsgáltak. A vérzésem eddig normális volt 26-33 nap között. A legutóbb viszont május 12-e után 15 nappal ismét menstruáltam, ami 4 napos volt. Ugyanúgy mint eddig.
Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelt Andrea!

Fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem véleményezhetünk és fontos a személyes találkozás is.
Egy endokrinológiai vizit lehetőséget nyújt a minél teljesebb anamnézis megismerésére és szükség esetén a fizikális vizsgálatra is.
Amennyiben bejelentkezik rendelésünkre, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit és leleteit hozza el magával.
Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
Egy 15 éves kislány apukája vagyok. Szeretnék egy kérdésemre választ kapni. Júliusban terveztük a horvát tenger partra menni nyaralni.Kislányom aggódva kérdezte,hogy mi van akkor ha ebben az intervallumban jön meg a menstruációja. Én mint laikus apa annyit mondtam neki,hogy vannak tamponok amit lehet ilyenkor használni. Gondolom,hogy sűrűbben kell cserélni meg nem kell túlzásba vinni a fürdőzést. Kérdésem,hogy jól válaszoltam-e neki és Ön mit javasol erre az esetre? Nem szeretnénk ilyen miatt lemondani a nyaralást. Valóban hasznos lehet-e a tampon ilyenkor? Köszönettel Gyuri

Tisztelt György!

A menstruáció erősebb napjain tamponnal sem tanácsos a fürdőzés az esetleges felszálló fertőzések elkerülése miatt.
A tampon megoldás lehet, de természetesen figyelni kell, amennyiben a kislánya még szűz, hogy a tampon megfelelő méretű legyen a felületi sérülések elkerülése végett.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Doktornő ! 45 éves vagyok , már 8 éve lekötöttek. van négy nagy gyermekem már! érdeklődni szeretnék,hogy a műtéttel vissza lehet álíttani .hogy lehessen újra babám?
Tisztelt Júlia!

Ez egy nagyon összetett kérdés, ezért ehhez mindenképpen egy személyes konzultációra és fizikális vizsgálatra van szükség.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy minden korábbi leletet, zárójelentést hozzon el magával.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő!
A menszeszem 06.03-kán jöt meg és 8-án mult el.Nagyon örültem neki mert eljötem a családomal nyaralni a tengerhez.De 14-én ujra megjöt vagy is véreztem közepes vérzés volt.Azota csak egy két csepp van de hasamalja fáj mint egy menszesznél.Mi lehet a gond?Sajnos orvoshoz nem tudok menni még haza nem megyünk de nagyon nyugtalanit.
Tisztelt Edit!

Előfordulhat ovulatio körül pecsételő vérzés ami esetleg fájdalommal is járhat. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok Önnek érdemben többet segíteni. Javaslom amikor haza jön a nyaralásból keresse fel szakorvosát. Érdemes lenne egy hüvelyi ultrahang és egy hormonrendszer laborvizsgálata.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó napot kívánok!
Május 13.-an kaptam meg a második adag DEPO-Provera nevű fog.gatlo injekciót az első adagról volt 2 hét barnazasom azóta semmi . Két hete Dalacin nevű gyógyszert vettem be a fogorvosom írta ki de elfelejtett szólni h antibiotikum én mivel még ezt nem ismertem így nem tudtam . Tegnap este halvány rózsaszín színű folyásom volt ami ma is folytatódott egy hajszálnyi vér csikkal. A kérdésem az lenne hogy ez terhesség v mellékhatás ? És hogy az antibiotikum az befolyásolja v nem az injekció hatását ?
Tisztelt Nikolett!

Javaslom az Ön megnyugtatása érdekében végezzen el egy terhességi tesztet. Amennyiben negatív lesz érdemes az antibiotikum mellett ameddig szedi, kiegészítő védekezést alkalmazni!

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
Tavaly februárban kivették a pajzsmirigyem, majd a szövettan papiláris carcinomát igazolt igy áprilisban és oktoberben is voltam radioaktiv jód kezelésen. Kisbabát szeretnénk, a kérdésem az lenne hogy meddig várjunk a párommal hogy a radioaktivitás semmilyen hatással ne legyen a babra? Most 8 hónap telt már el.
Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Tisztelt Zsuzsanna!

Javaslom kérdezze meg a szakorvosát aki végezte a kezelést.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktorno,
Egy szamomra nagyon kellemetlen problemaval fordulok Onhoz. 31 eves vagyok ,aktiv nemi eletet elek a parommal, nem valtogatom a partnereimet. Az intim egyuttlet elejen a behatolasnal szuro, feszito, eles fajdalmat erzek, mely nehany pillanat elteltevel elmulik, megszunik. Eleinte huvelyszarazsagra gyanakodtam, el es kezdtem intim hoidratalot /Vagisil Prohidrate Plus/ hasznalni. Ugy olvastam, ez tobb problemara is segitseg lehet, 3 napja hasznalom, napi egy alkalommal.
Majd most azt vettem eszre, hogy a huvely bementetnel ket oldalt, mintha kis seb, serules lenne, mely erintesre erzekeny, nyomasra faj. Huvelygombara gondoltam, de emellett folyast, kellemetlen szagot nem tapasztaltam. Kisse megneheziti ez az intim egyuttletekket, mert mar felek is a fajdalmtol. Hosszabb idot kulon toltottunk, korulbelul egy hete tapasztalom a fent leirt tuneteket. Egy alkalommal mar jartam igy, de akkor egy heten elteltevel a problema teljesen megszunt.
Kerem, amennyiben otlete volna mi lehet ez, illetve tanacsa lenne ennek kezelesere, esetleg veny nelkul kaphato keszitmeny, mellyel kezelni lehet, kerem valaszolja meg nekem.
Kisse ketsegbe vagyok esve, mivel jelenleg huzamosabb idot kulfoldon toltunk, raadasul Europan kivul.

Megtisztelo figyelmet es valaszat elore is koszonom.
S. Zsuzsanna
Tisztelt Zsuzsanna!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.
Amennyiben ismét itthon tartózkodnak, akkor készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében kideríthessük mi is áll a panaszok hátterében.
Honlapunkon keresztül online illetve telefonon is be lehet jelentkezni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó napot. Azt szeretném megkérdezni hogy miért késhet a menstruációm? A barátommal kétszer voltunk együtt, óvszert használtunk és ellenőriztük mindig. Eddig az év vége miatt stresszes voltam. Az elmúlt egy hónapban sokat szédültem bár szédülésnek nem mondható mert attól gyengébb volt. A vérnyomásom az elmúlt napokban 120 és 130 között volt. Éreztem hogy mintha meg akarna jönni de eddig semmi. Lehet hogy fel voltam fázva mert sokszor kellett mennem a mosdóba de nem csípett. 17 éves vagyok és hha tornázok mindig 1 nappal hamarabb jön meg de most ez nem így lett.
Tisztelt Gyenes Boglárka!

A menstruációt bonyolult folyamatok befolyásolják ezért az időnkénti eltérés is lehetséges.
Ezeket az egyedi eltéréseket okozhatja:menstruációs probléma stresszes életmód, nem megfelelő táplálkozás, gyógyszerek szedése, életmódbeli változások és erőteljes fizikai aktivitás.
Viszont fontos, hogy 21 napnál gyakoribb, vagy 35 napnál ritkább menzesz viszont menstruációs problémára utal. Javasolt, hogy keressen fel nőgyógyász szakorvost.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
vezető asszisztens
Kedves Doktőrnő,
Egy intim kérdéssel fordulok Önhöz, még szűz vagyok és bevallom eddig nem foglalkoztam a szex kérdésével ilyen formában. Két hónapja van barátom, még nem feküdtünk le egymással, de kielégítettük egymást. A kérdésem az lenne, hogy ha a kezére került sperma, és úgy ért hozzám, akkor bejuthat-e a hüvelyembe? Lehetséges-e a megtermékenyülés? (menstruáció első napját követően 11. napon történt). Nem nyúlt belém, csak izgatta a csiklómat és szemérem ajkakat. Kicsit naív és talán ostoba kérdés, remélem tud nekem ebben segíteni.
Illetve, ha tudna nekem javasolni olyan honlapokat, ahol hasznos információt találok a szexuális együttlétről és védekezésről, azt is örömmel fogadnám.

Köszönettel,
Petra
Tisztelt Petra!

Aggodalomra nincs oka. Javaslom jöjjön el hozzánk Lőrincz Ildikó doktornőhöz, nagyon kedves és közvetlen személyiség. Akivel bátran beszélgethet ilyen jellegű kérdéssel kapcsolatban. Teljes körű felvilágosítás tud nyújtani az együttlétekkel és a védekezéssel kapcsolatban. Fontos, hogy az első együttlét során megfelelően fel legyen készülve a fertőzések ellen és a nem kívánatos terhességgel kapcsolatban.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
vezető asszisztens
Tisztelt dr. nő!
53 éves vagyok, már 4 éve nem menstruálok, klimaxos panaszaim nincsenek. Régóta van egy panaszmentes 4cm-es miómám. Áprilisban voltam rákszűrésen, minden rendben volt. Azóta másodszorra tapasztaltam több hét eltéréssel, hogy a bugyimon lett 1-2csepp vérszerű, de világosabb színű folt, de utána semmi (wc papíron megtörlés után se látok semmit). Nem szültem, nem szedek semmilyen gyógyszert.
Kell-e aggódnom, mindenképpen vissza kell mennem az orvoshoz? (Kicsit zsúfolt hetek előtt állok, külföldre is utaznék nyaralni) Köszönöm. Judit
Tisztelt Judit!

Javasolt vissza menni az orvosához egy hüvely ultrahang vizsgálatra. Amikor rendeződnek hetei és a nyaralásból is vissza jött jelentkezzen be a nőgyógyászához.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő!
2 éve szedem a Ditinell fogamzásgátló gyógyszert. Mielőtt meg kellene jönnie előtte 1 héttel pecsételek, teljesen addig amíg rendesen meg nem jön. A mai nap szintén jelentkezett a pecsételős vérzés és a menstruációs görcs pedig a menszeszemnek 2 hét múlva kell megjönnie. Mi lehet az oka? talán gyógyszert kellene váltanom?
Tisztelt Heni!

Javaslom keresse fel nőgyógyászát aki felírta Önnek a fogamzásgátlót. Felmerülhet, hogy fogamzásgátlót kellene váltani. Előfordulhat, hogy nem megfelelően hasznosul.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jo napot kivanok.en jo ket honapja szedem a belara nevu fogamzasgatlot es jelen pillanatban a masodik level utani szunetet tartom a leiras szerint.a kerdesem az lenne hogy tovabbi vedekezesi modszer nelkul teherbe eshetek e.NEM SZERETNENK BABAT a partneremmel.mikor elkezdtem szedni a gyogyszert 29.en elkezdtem szedni a gyogyszert azota nem abban az idoben jon meg a mensesem.epp negy napja mult el a gyogyszert pedig harom napja fejeztem be.
Tisztelt Varga Andrea!

A 7 napos szünet vagyis a menstruáció alatt nem javasolt az együttlét a fertőzés elkerülése miatt. Amennyiben együtt vannak a párjával javasolt kiegészítő módszereket alkalmazni, például: óvszer.
Így hatékonyabb a védelem.
További szép napot.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
2017-05-14 11:19:22
Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni hogy terhesség alatt ártalmas, veszélyes külső vibrátor használata? A többszörös, több orgazmus ártalmas, veszélyes lehet?
Tisztelt Tünde!

A külső vibrátor használata nem ártalmas a terhességre. Viszont a terhesség előrehaladtával a többszörös orgazmus okozhat problémákat. Az orgazmus méh-összehúzódásokat eredményezhet.
Ezzel kapcsolatban keresse fel orvosát.
További szép napot.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő!
A nőgyóygyászom a Seasonique nevezetű fog. gátló tablettát írta fel nekem, amit ugye a menstruációm első napján kellett volna elkezdenem. Tegnap este tapasztaltam egy kevés vért, meg a dátum is stimmelt, de tényleg kevesebb volt, mint szokott lenni, így gondoltam elkezdem a szedését, viszont a mai napon nem tapasztaltam vérzést. Folytassam a fog. gátló szedését vagy mi ilyenkor a teendő?
Válaszát előre is köszönöm!
Gabriella
Tisztelt Gabriella!

Mindenképpen olyan módon járjon el ahogy az Ön orvosa javasolta.
A fogamzásgátló szedését folytassa tovább.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Egyértelmű, hogy a kismamák kerülik a káros anyagokat (dohányzás, alkohol, kábítószer, vegyszerek használata), de mi a helyzet a kispapákkal? Ha a kispapa valamilyen fenti anyagot használ, a szeretkezés során „át tudja adni” a kismamának és a babának? Ha pl. elszív egy füves cigarettát és mondjuk másnap szeretkeznek, van a babára nézve káros következménye? Vagy ha vegyszerekkel dolgozik, vagy ha esetleg valamilyen betegség miatt gyógyszert szed, van hatása?
Válaszát köszönöm előre is!
Tisztelt Kati!

Ezeket a kérdéseket a kezelő orvosának kellene feltenni, mert ő az aki a várandósságot kíséri, és ezzel kapcsolatban tanácsot adhat.
Ami nagyon fontos, hogy Ön mindenképpen tartózkodjon ezektől.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Doktorno! 16 eves vagyok, most kezdtem el a fogamzasgatlo szedeset amit orvos irt fel. Nem aznap kezdtem a szedest, amikor megjott a menstruaciom hanem ket napra ra. 7 napot ki kell hagynom. Majd a masodik csomagot a het ugyanazon napjan kell mint az elsot. Tehat a kerdesem, akkor kezdjem mikor az elso csomagot, vagy pontosan a 8.napon? Merthogy ket napra ra kezdtem el. Es nem szeretnem rosszul bevenni. Valaszat elore koszonom!
Tisztelt Brigitta!

21-napos tablettaszedést követően 7-napos szünetet kell tartani, majd ismételten elkezdeni a 21-napos szedési ciklust. Így lesz egyenletes a gyógyszer szintje a vérben, illetve a hatékonyságát is így őrzi meg.
Ha Ön például kedden veszi be az utolsó tablettát, akkor a következő levél első tablettáját a következő kedden kell bevenni, és így elkezdeni az újabb 21-napos szedési ciklust.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Dr.Nő!
8 hetes terhes vagyok! Mindig is ha a szulesre gondoltam, félelem fogott el, emlekszem ez mar régóta így van! Nos a problémám, amin egyszerűen nem tudok felülkerekedni, az az hogy undorodom a szulestol! Videokat nezegetek a szulesekrol, es borzasztoan gusztustalannak es undoritonak talalom! Felelmetes ahogy sok nő üvölt a fajfalomtol, es felig log ki a gyerek! Nem tudom mi valthatja ezt ki belolem! De sajnos odaig jutottam, hogy az elvetetesen gondolkodom, annyira nem akarom ezt atelni...lehet Mo-on csaszarmetszest kérni? Mert ugy erzem huvelyi uton sosem leszek kepes szülni! Koszonom megtisztelő válaszát!
Udvozlettel
F.R
Tisztelt Regina!

Természetes egy fajta félelem a számunkra még ismeretlen, meg nem tapasztalt dolgoktól, eseményektől.
Erről a félelméről elsősorban a kezelő orvosának kellene beszámoljon, hogy ő tovább tudja irányítani Önt további tanácsadásra, amennyiben szükséges. Sokat segíthet, ha a kilenc hónap eseményeit egy kompetens szakemberrel is meg tudja beszélni.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.
A közösségi oldalakon az ilyen típusú videók szándékosan el vannak túlozva, semmiképpen nem azok alapján kell a szülés mechanizmusát megítélni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő,
IR és PCOS gyanúja miatt írok Önnek. Az alábbi leletre az orvosom nem mondott semmi konkrétat, így azóta is bizonytalan vagyok az eredményemmel kapcsolatban. Szükséges még bármilyen kivizsgálásra mennem vagy orvost felkeressek az alábbi eredményemmel kapcsolatban? Az orvosom újra elküldött ugyanezekre a vizsgálatokra, de számomra nem volt egyértelmű miért szeretné megnézni megint és miért nem kaptam egyértelmű választ arra, hogy ezek az eredmények rendben vannak-e. A tüneteim: szőrösödés, hízás, napközbeni fáradtság, éjszakai álmatlanság. Az utóbbi probléma miatt kértem a kivizsgálást is. A menstruációm kissé rendszertelen, 30napos átlagosan, de előfordul esetenként 24, 31, 36 napos ciklus is. A ciklusom 21. napján:
prolaktin: 435,1 mIU/L
ösztradiol: 1089,9 pmol/L
progeszteron 3,6 (Egy későbbi vérvételen a ciklusom 29. napján a progeszteron: 33.)
tesztoszteron: 2,4
TSH 5
szabad t4: 12,19
t3: 5,46
A ciklusom 3. napján:
LH: 4,57
FSH:7,14
DHEA-szulfát: 9,47
glükóz: 0 - 5,1, 60- 6, 120 - 4,9
inzulin: 0-7,6, 60-99, 120-33
Homa: 1,7
Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelt Emese!


Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit, illetve a már meglévő leleteket értékelhessük.
A Budai Endokrin-központban belgyógyász és endokrinológus szakorvosaink készséggel állnak rendelkezésére. A központ honlapján minden további információt, illetve elérhetőséget megtalál https://www.endokrinkozpont.hu/ .
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

További szép napot!

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Kedves Doktornő!
Esemény utáni tablettával kapcsolatban lenne kérdésem. Május 26-án volt az utolsó mensesem május 31-ig tartott. Június 4-én együtt voltunk a párommal, viszont megtörtént a baj... Nem voolt lyukas az óvszer, ki se szakadt de valami elég fura volt. 5-én este tudtam bevenni Escapelle tablettát a biztonság kedvéért. Kérdésem lenne, hogy van e esély terhességre... Valamint vérzésnek mikor kell jelentkeznie? Június 23-ra várom a menstruációm.
Köszönöm válaszát.
Tisztelt Mary!

Amennyiben a menstruációja már több mint két hete késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak fizikális vizsgálatot, illetve ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdéssel fordulok most Önhöz, hogy a nőgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy el van vékonyodva a méhfalam.
Ez mekkora problémát jelent vagy mi a teendő? Lassan 3 éve szedek fogamzásgátló tablettát (Mirabella)Sajnos magánrendelésen voltam és nem a legjobb ellátást kaptam!
Mikor megkérdeztem a Doktornőt annyit válaszolt, hogy nincs akkora probléma, de engem még is valahogy piszkál nagyon félek, hogy mondjuk nem lehet gyermekem ez miatt vagy valami olyan történik ami miatt tegyük fel nagyon nehezen lehet gyermekem. Esetleg másik gyógyszer kellene vagy mit kell tennem? Nagyon kétségeb vagyok most esve!

Köszönettel: Viktória
Tisztelt Viktória!

Sajnos fizikális vizsgálat, illetve részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Jó napot, Doktornő!

Kényes téméval fordulok Önhöz.
Próbálom minél pontosabban leírni, hogy semmit se hagyjak ki.
22 éves vagyok, a párom szintén. Nekem ő a második, akivel szexuális kapcsolatot létesítettem, én neki a negyedik.
Elmondása szerint az előttem levő három "esetéből" egy volt komoly, ahol megszakításos védekezést alkalmaztak (a lánynak ő volt az első, szerinte nem történt megcsalás), a másik kettőnél (amik inkább alkalmiak voltak) használtak óvszert. Tisztában voltam vele, hogy nem egyetlen lány volt az életében, sajnos ezeket azelőtt nem beszéltük meg részletesebben, mielőtt lefeküdtünk volna, de mikor megtörtént, az óvszer kiszakadt (még mielőtt ejakuláció történt volna bennem, akkor még csak az esetleges szerencsére gondoltam, hogy időben észrevettük, de később szöget ütött a fejemben, hogy mi van, ha valami nemi betegséget vagy fertőzést kaphattam el (?). Nagyon bestresszeltem és össze-vissza olvasgatni kezdtem a neten, HIV és egyéb betegségekről... felállítottam a diagnózist, hogy lehet, hogy elkaptam hasonlót. Ekkor még meg voltam győződve arról, hogy a komoly kapcsolatán kívül sem használt óvszert, de mint később kiderült, tévedtem.
Ettől függetlenül még szeretnék egy HIV tesztet. A félelemtől már tüneteket produkálok (torokfájás, de lehet csak a jégkása), mivel a nemi szervemen apró kis sebecskék voltak, borotválás után, s olyanokat is olvasni, hogy azokon keresztül is a vérembe kerülhet a vírus (előváladék, elkent sperma (?) )..
Június 10-én történt a baleset. Mennyire gyakori ez a betegség? Ön szerint érdemes tesztet csináltatnom? Ha igen, akkor mennyi idő után?

Elnézést a sok kitérő miatt, de kell a segítség!

Válaszát előre is köszönöm!
Imola
Tisztelt Imola!

HIV-vírus esetleges jelenlétét vérből mutatják ki.
Akár a házi orvos is kiírhatja Önnek a vizsgálatot.
Magán úton, térítéskötelesen nálunk is elvégeztethető a vizsgálat.
Szolgáltatásainkról www.speedmedical.hu oldalon további információkat is talál.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
Tisztelt Doktornő!
Olyan problémám lenne, hogy 23 éves vagyok és még mindig nem fejlődtek ki a melleim. Pont akkora mint páromnak. A nőgyógyászom megállapította hogy van egy enyhe hormonális problémám, amire fogamzásgátlót írt fel. A tabletta szedése előtt állandó jellegű menstruációs zavarral küzdöttem. Iszonyatos görcsök, kb 10 napig tartó nagyon erős menstruació. Ezenkívül 2-3 hónapot, de volt hogy fél évet is késett a vérzésem. A tabletta szedésével rendeződtek a menstruációs problémáim, bár görcseim még most is szoktak lenni. Szeretném megkérdezni, hogy a kis mellem is betudható-e ennek a hormonális problémának vagy mi egyéb oka lehet és hogy ezt helyre tudja e hozni a fogamzásgátló? Illetve van e erre mas megoldás a plasztikán kívül? Köszönöm előre is válaszát.
Tisztelt Alexandra!

A mell méretét genetikai adottságok, illetve természetesen a hormonális működés is befolyásolja.
Ezeket a kérdéseket elsősorban a kezelőorvosának kellene feltennie, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét.
Diagnózis felállításához a fizikális vizsgálat is elengedhetetlen.
Endokrinológiai rendelésünkön szívesen látjuk, amennyiben a hormonális hátteret szeretné részletesebben kivizsgáltatni.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
dr. Lőrincz Ildikó
dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász
4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

A menstruáció nem mindenkinél tankönyvszerű, ám ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami baj lenne. Azonban vannak olyan tünetek, melyeket nem árt komolyan venni-főleg, ha több ciklus során is jelentkeznek. Hogy melyekre érdemes odafigyelni és hogy azokat min minden okozhatja, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától kérdeztük meg. 

További részletek
4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

A klimax olykor érintheti a fiatalabb, akár a 30-as korosztály tagjait is. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza összeszedett pár olyan dolgot, melyekkel nem árt ilyenkor tisztában lenni. 

További részletek
Intim folyás- mikor normális és mikor nem?

Intim folyás- mikor normális és mikor nem?

Intim folyással minden nő találkozik, és sokan vannak, akik nem tudják, hogy mikor számít kórosnak. Ebben nyújt segítséget dr. Józan Gyöngyi, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-sebésze. 

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat