Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktornő!
Előfordulhat, hogy teherbe estem?
Április óta Ditinell nevű fogamzásgátlót szedek, de mindig van közti vérzésem is. A megvonásos vérzés előtt egy héttel kezdődik, és tart a "menzeszig". Érezhető a változás, hogy mikor kezdődik a rendes vérzés, az erősebb és másabb. Ettől ugyanúgy hat a gyógyszer? Az orvosomnak is elmondtam, hogy köztes vérzéseim vannak, ő továbbra is ezt a gyógyszert írta fel.
Július másodikán kezdődött az utolsó megvonásos vérzésem (előtte már egy héttel elkezdődött a köztes) és aznap együtt voltam a párommal. A rákövetkező héten elkaptam valamit, ami miatt viszketésem és folyásom is volt. Canestennel kezeltem, de a viszketés elmúlt, de a nyákos (megszáradva) sárga folyás nem. Olykor érzem, hogy bizsereg a mellem, 2 napig délutánonként émelyegtem, ma pedig eléggé érzékeny a hasam alja. Nem nyomásra, hanem úgy érzem, mintha megjönne, pedig még van két hetem.
Nem tudom, hogy a folyás és a többi az esetleges teherbeesés jelei-e, de nagyon félek.
Július 2-a előtt nem emlékszem mikor voltunk együtt, ugyanis nincsen rá sok alkalmunk. Az biztos, hogy előtte utoljára június 18-án találkoztunk, és akkor nem volt szex.
Válaszát előre is köszönöm, nagyob kétségbe vagyok esve!
Szabó Erika

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Erika!

Sajnos látatlanban, fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
A fent említett panaszokról elsősorban a kezelőorvosát kellene tájékoztassa, aki a fogamzásgátló készítményt is felírta.
Természetesen készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Erős menstruációs fájdalmaim vannak, sokszor a gyomromra is át terjed, melynek következménye hányás, ez általában csak az első napon fordul elő. A többi napon, mikor fájdalmat érzek, mennem kell gyorsan toalettre, mert nagy, hártya szerű csomók jönnek ki a menstruációmmal együtt. Emellett súlyproblémáim is vannak, illetve a szőrrel is meggyűlik a bajom: az egész arcomon, legfőképpen bajusz és az arcom oldalán, de az arcom többi területén sem túl diszkréten van jelen; combomon a belső részén nagyon erős, pedig ugyan úgy távolítom el, mint a combom külső részén, mégis eltérő az erősségük; hasamon is jelen van, legfőképpen a köldököm alatt és körülötte; kezemen is erős szinte már férfias szőrzet van. Mikor párommal együtt vagyunk, olyankor volt néha, hogy egy nagyobb fájdalmat éreztem, mintha valamit meg ütött volna, de ez nem mindig fordul elő, csak ritkán.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel,
Viktória.
Viktória

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória!

Mindenképpen szükség lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra.
Készséggel várjuk rendelésünkön, hogy endokrinológiai vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően kideríthessük mi állhat a panaszok hátterében.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Segítséget szeretnék kérni.A rákszűrésemen ezek az adatok szerepelnek ezekhez szeretnék válaszokat kapni mert a nőgyógyászom nem volt túl komunikatív.
BEK 2B,MED 2D,CYT4HH,P P4,TBS C3A,ASSZ LIPAI,CYT SZALA.
Annyit mondtak hogy méhszáj rák és műtét.
Mennyire lehet súlyos?Aggodom mert hat és fél éve egyedül nevelem két kiskorú fiaimat.Mire számíthatok?Tényleg kemó kezelés kell?Nincs senkiük a fiúknak rajtam kívűl nem szeretném hogy lássanak tönkre menni.Félek!
Kérem legyenszíves válaszóljon.Nagyon félek.
Július 21 ére vagyok előjegyezve műtétre.
Köszönöm.
 Ibolya

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ibolya!

Nagyon sajnálom, de részletes anamnézis nélkül és fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Az operáló orvosnak kellene ezeket a kérdéseket megválaszolnia.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő!
Két kérdésem is lenne önhöz eggyik az,hogy a menzeszem rendszertelen lehet ez baj? Vagy az is lehet,hogy még nem állt be? 18 éves vagyok. A második kérdésem az lenne,hogy a barátommal 3 éve vagyunk eggyutt van mikor nem védekezünk és nem esek teherbe. Nem szeretnék babát de félek hogy valami gond lehet.
Betti18

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Betti!

Érdemes lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra jelentkezni, hogy kiderüljön mi lehet a rendszertelen ciklusai hátterében.
Az, hogy olykor-olykor nem védekeznek és mégsem esik teherbe az még önmagában nem jelent bajt.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol egy vizit keretében megválaszolhatnánk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Segítségét szeretném kérni. Nagyjából 1 héttel a menstruáció megléte előtti időszaktól enyhe alhasi fájdalmat érzek, olykor pedig mintha szurkálna. Gondoltam a menstruáció előtti fájásokra is, de az nekem közvetlenül előtte szokott lenni - mindíg napra pontosan jön meg - és intenzívebb. Vagy előfordulhat akár az is, ennyivel korábban? Nőgyógyászom szabadságon, kivizsgálásra most nem tudok menni. Szeretném megtudni mire utalhatnak a jelek, kérem nyugtasson meg. Előfordulhat terhesség előjeleként is? Párommal minden alkalommal óvszerrel védekeztünk.

Köszönettel:
Szabó Viktória
Szabó Viktoria

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória!

A panasza hátterében emésztési, nőgyógyászati és akár sebészeti okok is állhatnak. Éppen ezért sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ha a menstruáció több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni.
Amennyiben megtisztel minket bizalmával, készséggel látjuk rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktor! 3hónapja voltam valakivel de utána már megvolt 3*szor akkor a terhességi teszt negatív, kérdésem mivel most juliusban nem jött meg lehetek terhes attól az illetőtől most úgy hogy közben megvolt 3szor? Eddig 3teszt újra negatív! Viszont ha az lennék töle akkor legalább 3hónapos terhességet már mindenképp kimutatna nem?
Tisztelt Krisztina!

Már kicsit több mint kéthetes vérzés kimaradást követően elvégezhető a terhességi teszt.
Tehát három hónap távlatából jeleznie kellene a tesztnek, amennyiben várandós lenne.
Viszont pozitív eredmény esetén is szakrendelésre kell jelentkezni, mert biztosat minden esetben ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Üdv.. Egy hónapja volt abortuszom (5 hetesen) 3 hét utan nemi életet éltem óvszerrel, egy hete faj a hasam mintha meg lenne a havim, de meg mindig nem jött meg? Lehet valami probléma esetleg hogy volt mar szex?? Es mennyi ido míg meg jön?
Beáta

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Beáta!

A műtétet végző orvossal kellene ezekről a kérdésekről beszélni, mert ő ismeri az Ön anamnézisét és a beavatkozást is ő végezte.
Amennyiben panaszai vannak kontrollvizsgálatra kellene jelentkeznie, mert fizikális vizsgálat nélkül semmiképpen nem véleményezhetünk.
Ha mégsem kap kielégítő választ, ellátást kérem jelentkezzen be rendelésemre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Segítségét szeretném kérni egy kérdésben. Sajnos nőgyógyászomtól nem tudok tanácsot kérni, mert szabadságon van júliusban, így Önhöz fordulok.
Áprilisban P3 cytológia eredményt diagnosztizáltak nálam, így azóta óvszerrel védekezünk párommal. Májusban újabb leletet vettek, de hála Isten P2 eredményt kaptam. Augusztusban megyek újabb szűrésre. A HPV szűrés folyamatban van, eredményre várok. Kérdésem lenne, hogy páromnak elegendő védelmet nyújt az óvszer használata, illetve ha tünet mentes vagyok óvszer nélkül is szeretkezhetünk-e? Nem szeretném sem Páromat, sem Magamat kockázatnak kitenni. Ebben a kérdésben szeretném kérni véleményét.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Mónika
Mónika

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Mónika!

Azt javasolnám Önnek, hogy amíg nem tud konzultálni az orvosával addig használjanak óvszert, mert az védelmet nyújt a szexuálisan terjedő betegségekkel szemben.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő/Úr!
A következő lenne a kérdésem: A lányom januárban volt 16 éves.15 évesen/pont a születésnapján/ jött meg az első menstruációja. Vagyis az volt az egyetlen mert azóta nem menstruál.Idén tavasszal elmentünk egy gyermeknőgyógyászhoz,ahol minden vizsgálat nélkül közölte a doktornő ,hogy semmi baj majd megjön. De lassan 17 éves lesz.Ez természetes így? Előre is köszönöm válaszát. Czifra Judit
Tisztelt Judit!

Sajnos gondos anamnézisfelvétel és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol kiváló endokrinológus, illetve endokrinológus-nőgyógyász szakorvosok állnak rendelkezésükre, ha úgy döntenek, hogy megtisztelnek bennünket bizalmukkal.
Honlapunkon online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Depo provera-t használok, április 13-án adattam be az első injekciót, Azóta nem volt vérzésem így nem vagyok vele tisztába hogy mikor kell beadatni a következőt? 24 éves vagyok nincs valami egészségügyi hátránya hogy nincs menstruációm vagy a jövőben okozhat valamiféle kellemetlenséget?
Válaszát előre is köszönöm.
Dóra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dóra!

Sajnos így nem véleményezhetünk.
Ezeket a kérdéseket a gyógyszert felíró orvosnak kellene feltennie, mert ő az aki pontosan ismeri az Ön anamnézisét és tudja, hogy miért emellett a fogamzásgátló módszer mellett döntöttek.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktornő!
41 éves ,2 gyermekes anyuka vagyok. Kb.3-4 hónapja azt tapasztalom, hogy menstruacio után közvetlenül nagyon erős fáradtság vesz erőt rajtam, 8-9 órás alvás után is alig bírok felkelni, napi teendőimet képtelen vagyok ellátni, sőt szorongás, éjszakai pánikroham vesz erőt rajtam. Mindez azonban csak kb. 1 hétig tart menstruacio után. A ciklusom rendben van: 28 napos és 7 napig tart. Korábban előfordult darabos vérzés is, amivel tavaly orvosnál voltam, de nem találtak semmi rendellenességet. Fogamzásgátlót nem szedek, visszeressegem miatt. Másik visszatérő problémám a hüvely viszketegsége menstruacio alatt és közvetlen utána. Nagyon várom válaszát! Segítséget előre is köszönöm!
Agnes

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ágnes!

A tünetek, amelyeket Ön tapasztal túlmutatnak az email-es tanácsadás keretein. Ahhoz, hogy véleményezhessünk szükség lenne részletes anamnézis felvételre, illetve fizikális vizsgálatra is.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktor azala a kérdésel szeretnék önhöz fordulni hogy junius 9dikén mensruàltam és ebe a hoba még nem jöt meg menyi idöt késhet?
Tisztelt Katalin!

Ha az előző vérzése június 9-én jött meg, akkor az attól számított 28. nap július 6-ra esett. Ma a 32. napon jár.
A késésnek a hátterében számtalan tényező állhat, például a közelmúltban egy fertőzés, megfázás esetleg érzelmi túlterheltség, stresszhelyzet, terhesség.
Pontosabb választ csak fizikális vizsgálatot követően tudnánk Önnek mondani.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Jó napot kívánok. Próbálok rövid lenni. Külföldön elő 31 éves nő vagyok. 5 éve volt egy méhen kívüli terhességem a jobb petevezetékemben ami beavatkozás nélkül lezajlott és ürült ki a szervezetemből. Rá egy évre terhes lettem de sajnos nem tudtam megtartani. Itt gyógyszert kaptam ami hatására elvetéltem. Elkezdtem fogamzásgátlót szedni (ebben az időszakban 2 évig nem szedtem,de az előtt is vagy 10 évig)
Idén Január közepén abbahagytam a fogamzásgátlóm szedését mert kisbabát szeretnénk. Nagyon rendszertelen lett. Áprilisban teherbe estem ami korai spontán vetéléssel zárult. Azt mondták lehet próbálkozni tovább. Egy menstruációm sem jött meg mert ismet teherbe estem.Sajnos méhen kívüli terhesség volt újra a jobb petevezetékben ami megrepedt es laparoscopic műtéttel eltávolították a vezetővel együtt. Ez volt 16 napja. Több kérdésem is lenne. Műtét után 2-3 napig volt nagyon enyhe vérzés. Es kb akkor már negatív volt az itthoni teszt. Műtét után 7 napra Megjött. Fájt a mellem a hasam is mint amikor megjön. 7 napig tartott. Azt mondtak nekem,hogy 4-6 hétre ra várhatom. Kérdezném,hogy ez lehetséges,hogy a menstruációm volt? Mikortól javasolja,hogy újra együtt legyünk a parommal? Mikortól próbálkozhatunk újra a babával?.Ön szerint van esélyem teherbe esni termeszetesen? Esetleg kivizsgálásra szorulok? Illetve a hasam még kissé fáj amikor felállok az ágyból és olyan érzés mintha megütöttem volna. Ez meddig fog fájni?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat
Tisztelettel
Agnes
Agnes

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ágnes!

Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának, illetve az operációt végző orvosnak kellene feltenni, mert ők ismerik az Ön anamnézisét.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Nőgyógyászati Központ!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz hogy most már 2 éve küzdök egy problémával hogy az intim területen fehér váladék tapasztalható belül és kivül egyaránt ami roppant kellemetlen. Nőgyógyászom nem talált semmit. Mivel tudnám megszüntetni ezt a váladékozást?
Válaszukat elöre is köszönöm.
Rita

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Rita!

Sajnos fizikális vizsgálat nélkül nem véleményezhetünk.
A panasz hátterében akár fertőzés vagy egyéb gyulladás is állhat, ezért nőgyógyászati vizsgálatra mindenképpen szükség lenne a diagnózis felállításához.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztel doktornő!
A barátommal pettingeltünk az elmúlt napon,(nem feküdtünk le egymással)használtam a pharmatex kúpot (szűz vagyok még) ha az uján maradt esetleg sperma,amit nem törölt le rendesen, lehet belőle probléma?
Előre is köszönöm a vélaszt!
Nagy Maja

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Maja!

Nagy valószínűséggel nem esett teherbe, de amennyiben a menstruációja több mint két hetet késik, akkor egy terhességi tesztet érdemes végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mert biztosat mindig csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Rendszeres nemi élet esetén az évenkénti nőgyógyászati rákszűrés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr. Úr/Nő!
18 hetes terhes vagyok, másfél hete állapítottak meg placenta previat és volt is pár napra rá egy kis vérzésem, ami szinte azonnal barnás folyásba ment át,az is csak kis mennyiség volt,de két napig bent tartottak a kórházban. Mire kiengedtek teljesen el is múlt! Azóta pihenek,ágyban vagyok,naponta összesen 2órát ha kikelek az ágyból és napi 3x200 mgs progreszteron kúpot használok. Három napja viszont reggelente egy kis barnás folyást látok a wc papíron törlésnél...de nagyon keveset,csak csikocska...ma viszont egy kicsit több jött,de szerintem mennyiségileg még mindig elenyésző.Görcseim nincsenek!
A kérdésem az lenne,hogy aggodalomra adhat okot ez a kevéske folyás is vagy ez lehet attól is hogy nő a méhem és változik a helyzete a méhszájhoz viszonyítva? Abba reménykedem, hogy terhesség előrehaladtával fennébb kerülhet a méhszájról!
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel,
. Tímea.
Timea

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tímea!

Az Ön állapotában bekövetkező változásokról a kezelőorvosát kell tájékoztassa, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét.
Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Anorexia illetve bulimiában szenvedtem de sajnos a menstruáciom még nincs meg 2 hónapja nincs egy honapja abba hagytam a bulimiát lehetséges hogy e miatt nincs menstruációm?
Tisztelt Marcsi!

Előfordulhat, hogy a súlycsökkenés miatt nem jön meg a menstruációja. Javaslom amint tud forduljon szakemberhez aki tud Önnek tanácsot adni az étkezési szokással kapcsolatban. A központunkban mentálhigiénikus és dietetikus is rendel. Közvetlen, kedves, hozzáértő szakemberek.
https://www.eletmodorvosikozpont.hu/munkatarsaink

További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Tisztelt nőgyógyászati központ.
1 éve szedem a Velgyn fogamzásgátló-t . (20 éves vagyok)
Voltam vérvételen a napokban, és ez az eltérés látható az eredményen:
Neutrophil 43,7% ( referenciaérték 50-70%)-
Lymphocyta 45,3% (24-40%) +
Neutrophyl 2,19 G/l (2,20-7,90) -
Protombin idő 7,40 sec (7,70-9,70)-
APTI 22,9 s (25,9-36,6) -
(a többinél nincs eltérés)

A kórházi nőgyógyászaton nem kaptam időpontot a hétre, jövőhéttől pedig munkába állok, ezért kerestem fel Önöket, hogy ezek az eltérések további vizsgálatokat igényelnének e, aggasztóak e.
Tervezem még ebben az évben rákszűrésre menni, de azt már magán nőgyógyászaton szeretném, ( ami jelen pénzügyi helyzetemben még nem ebben és a következő hónapban lenne alkalmas). A fő kérdésem, hogy ráérek ezt az eredményt 1-2 hónap múlva itteni nőgyógyásznak megmutatni? vagy sürgős lenne?

Előre is köszönöm válaszukat!

Tisztelt Judit!

Amennyiben lehetősége engedi javaslom az értékekkel keresse fel házi orvosát.
A házi orvosával meg tudja konzultálni a további esetleges vizsgálatokat.
További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Jó napot!
Már 2 éve küzdök egy problémával. Csípést érzek vizelés előtt vagy van amikor utána. Voltam már több orvosnál akik minden vizsgálatot megcsináltak és tenyésztésre is küldtek mintát,de minden eredményem jó volt! Sajnos a problémám a mai napig megmaradt. 3 hónapja rendszeresen írom hogy mikor jelentkeznek a tüneteim és általában a fogamzásgátló alkalmazása után. Lehetséges hogy a gyógyszer okoz ilyen problémát? Már kb. 3 éve szedem ezt a gyógyszert. Abba kellene hagyni a gyógyszert vagy esetleg váltani kellene valami másikra?
Előre is köszönöm a válaszát!
Laura

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Laura!

Nagyon jó, hogy ilyen részletekre is figyel és ezt feljegyezte magának.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően kideríthessük, mely okok állnak az Ön panaszainak hátterében.
Kérném, hogy amennyiben bejelentkezik hozzánk, a korábbi vizsgálati eredményeket/leleteket hozza el magával.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktornő!
A 16 éves lányomnak nagyon fejletlenek a mellei, és ez már őt is zavarja. ( csak a mellbimbója emelkedik ki 2-3 cm-re) Egyébként viszonylag rendszeresen menstruál 13 eves kora óta, 165 cm, 50 kg., más eü. problémája nincsen. A kérdésem az, hogy lehet- e ezt kezelni vagy csak a plasztikai műtét lehet megoldás?
Köszönettel
Tisztelt Krisztina!

16 éves lány esetében még nincsen különösebb ok az aggodalomra, mert még fejlődésben, növésben van.
A mellek mérete genetikailag is meghatározott, ezért esetleg érdemes végiggondolni, hogy a család hölgytagjai között kinek volt hasonló problémája ennyi idősen.
Ha szeretnék részletesebben kivizsgálni az okát, akkor Dr. Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvost tudnám ajánlani Önöknek, mert ő szakterületeiből adódóan komplexebben tudná látni az Önöknek panaszt okozó problémát.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt dr. nő!
Szexuális kapcsolatom nem volt egyáltalán, de kivizsgálás céljából hüvelyi UH-t kellene végezni. Lehetséges-e így, ha igen, nagyon fog-e fájni? Tampont használtam több éven keresztül, többször voltam már rákszűrésen, ahol "kacsával" vizsgáltak.
Köszönöm.
Judit
Tisztelt Judit!

Természetesen lehetséges. Az ultrahang vizsgálat nem okoz nagyobb kellemetlenséget mint a rákszűrés alkalmával a nőgyógyászati kacsa.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Dr.Ur,Nő!
Szègyenletes amit irok de a segitseget kerem.37 èves vagyok 22 hetes terhes.szerettem volna babat.a ferjemmel megromlott vidzonylag a viszonyunk.feb.05.en voltunk egyutt utoljara nem vedekeztunk.
6.an megjott de csak 1 napra.
A cikusom 21 napos altban es 2. 3.napig tart.

A meglevo baratommal 17 en voltam egyutt megszakitott kozosulessel vedekeztunk.
Utana mar nem menstrualtam.
Kerem szepen segitsen hogy megbizonyododjak melyikuk a gyermekem Edesapja

Ez elviekben is fontos meg kesobb a gyermek miatt is az lehet.
Szegyellem ami tortent de kerem segitsen
Koszonettel Anna
Tisztelt Anna!

A vizsgálathoz a gyermektől és az apától származó DNS mintára van szükség.
A DNS egyik felét édesanyánktól, másik felét édesapánktól kapjuk.
Napjainkban a szájnyálkahártya hámsejt mintából történő analízist részesítik előnyben, mert a mintavétel fájdalommentes.
A vizsgálat előtt javaslunk egy szakorvossal történő konzultációt a megfelelő vizsgálat kiválasztásának érdekében.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Jó estét!
16 éves vagyok.
A napokban észrevettem hogy sokkal gyakoribb a vizelési ingerem. Az idő változó. Van amikor 5-10 percenként,van amikor 30 percenként kell menjek wc-re.
Nagyon kevés a vizeletem. Talán ha 8-10 csepp vizelet szokott jönni.
Főleg most,éjfél tájékán a legrosszabb. 10-15 percenként járok 8-10 csepp vizelet miatt. A vizelés végén enyhén,de mégis szúró,maró érzést érzek.
Mit tegyek? Mi lehet a probléma? Volt már ilyen,de az felfázás miatt volt és el is múlt 5 nap után. Ez nem :( Esetleg tudna ajánlani nekem valami itthoni kezelést?
Tisztelt Darina!


Bő folyadékfogyasztás (szénsavmentes ásványvíz) javasolt, hogy az esetleges kórokozók kiürüljenek a vizelettel.
Elképzelhető, hogy a nagy meleg és a kevesebb folyadékbevitel miatt besűrűsödött a vizelet, és az okoz gyakori vizelési ingert.
Ha a panaszai továbbra sem javulnak akkor a házi orvosát kellene felkeresnie, aki szükség szerint tovább tudja Önt irányítani a megfelelő szakrendelésre.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Doktornő,Doktor Úr,
Néhány nappal ezelőtt a hüvelyem bejárata "felett" közvetlenül( a szeméremdomb irányában )megjelent egy borsónyi csomó. Semmilyen kellemetlen érzésem vagy tünetem nincs. A mérete nem változik. Utánaolvasva a Bartholin mirigy ugrik elő először,azonban nekem tökéletesen szimmetrikusan középen és egyáltalan nem a nagyajakhoz kapcsolódva van a csomó. A csomón vannak kicsi helyes rücskök.
Mi lehet ez?tehetek valamit ellene? Aggódnom kellene?
Segítségét előre is köszönöm.
Judit

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Judit!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében a szükséges vizsgálatok után megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jò napot. Volt egy bal oldali méhenkivüli terhességem , ez év január elején. Lapparoszkoppal mütöttek. 2 helyen vágtak, a köldökomnél és bal oldalt a hasamon. Azóta 6 hónapja folyamatossan fáj jobb oldalt a hasam ahol vagtak kicsit lejebb. Voltam már Minden vizsgálaton. MRI, ultrahang, nőgyogyász, . MRIN azt mondtak vese cisztát látnak, de még kicsi. A nőgyogyász pedig azt mondta hogy o nem észleli a cisztát, szerinte mütét után keletkezett szövet seb ahol vágtak. De semmit nem kell vele csinálni majd begyogyul. De ezt várom már 6 hónapja. És egyre roszabb. Most azt szeretném kérdezni hogy mi lehet ez? Mert mindenki mást mond. De semmi nem történik már 6 hónapja. És már elvisrlhetetlen.
Válaszát előre is köszönöm.
Zsuzsanna Radai

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Zsuzsanna!


Sajnos leletek és fizikális vizsgálat nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Természetesen szívesen látjuk rendelőnkben, ahol egy vizit keretében a korábbi vizsgálati eredményeket áttanulmányozva megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben megtisztel bennünket bizalmával, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit hozza el magával.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jo Napot
7-hetes terhes vagyok, autoimun pajzsmirigy problemam van ( laboreredmenyeim ATPO 457.9 Ui/mL, TSH 3.15 ), a nogyogyaszom MgB6-ot, Femosun terhesvitamint, Arefam 100mg kezelest irt, es az endokrinologusom Euthyrox 37.5 mg- ot. Olvastam az Arefam utasitasat, es azt irja, hogy csak huvelykup formajaban szabad terheseknek...Bizom a nogyogyaszomban azonban ezt olvasva ketseg merult fel bennem, hogy valoban nem-e okozunk problemat szajon at szedve? Valaszat elore is koszonom
PAULA

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Paula!

Ezt elsősorban a kezelőorvosával kellene megbeszélje, mert ő ismeri az Ön anamnézisét. Ő az, aki a kérdéseire személyre szabott választ tud adni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot. Én egy 26 éves 5 gyermekes fiatal anyuka vagyok. Már nagyon sok dr -nál jártam de nem találtak semmit. Az a helyzet hogy az elmult fél évben folyamatosan vérzek. Ezt ugy kell elképzelni hogy 6 vgy 6 nap kivételével hol erösebben hol csk pár csepp de egész honapban van valamijen formában. Azt már tudjuk hogy nagyon vérszegény vagyok sokat szédűlök nagyon fáradékony is vagyok a fejem is napi szinten fáj nagyon sűrűn kapok el minden féle influenza tűnetű betegségeket. Szoval maga mit gondol mi lehet az oka.Válaszát elöre is köszönöm
NAGY ESZTER

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Eszter!

Sajnálom, de fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Ön írta, hogy sok szakembernél járt már, de ahhoz, hogy véleményt mondhassunk a személyes találkozás elengedhetetlen.
Amennyiben bizalmat szavaz nekünk, készséggel látjuk rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Kérnénk, hogy ha eljön rendelésünkre a korábbi leleteit hozza el magával, hogy minél teljesebb képet kaphassunk az előzményekről.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő,
21 éves vagyok, a nőgyógyász felirt néhány hormonális vizsgálatot melyeket elvégeztem és az jött ki, hogy túl magas a DHEA és tesztoszteron szintem. Két fajta gyógyszert irt fel ezek kezelésére a Belarat es egy Softigynt. Azt mondta, hogy a Softigynt heti 2 szer egy tablettát helyezzek fel a hüvelyembe amig megjön a menstruacióm, aztan kezdjem a másikat. Kb bő 2 hete ért véget az utolsó menstruációm s most hétfőn helyeztem fel az első tablettát. A napok folyamán pedig észrevettem, hogy mintha újra menstruálnák. Vajon ez a tabletta hatása? Vagy minek tudhatom be? Melyik tablettát használjam akkor a továbbiakban..? Esetleg ha valamilyen információkat tudna adni ezekről a tablettákról megköszönném. Válaszát köszönöm.
 Kinga

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Kinga!


Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának kellene feltenni, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét, ő rendelte el a kezelést is.
A hormonális működés nagyon komplex, ezért fizikális vizsgálat és gondos anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.


Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy fogamzásgátló tablettát szedtem 5 évig, Jangee 3mg és yasminelle 3 mg, majd eros hüvelyi folyás miatt, orvos tanácsára abba hagytam. 1 éve küzdök a kiújult pattanásokkal, semmilyen krém/kezelés nem használt, emiatt vissza tértem a fogamzasgatlora. Roxanellet irtak fel, de 3 hónap után semmi nem változott. Felírták helyette az Omisson daily 2mg/0,03mg tablettát. Azonban semmi javallat hogy hogyan váltsak. Illetve nem is tájékoztattak a tablettarol. Fontos szempont hogy a pattanásaim/aknek megszűnjenek, a hüvelyi folyas ne térjen vissza illetve hogy ne hizzak meg tőle. Tudna nekem tanácsot adni ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban? Vagy hogy melyik fogamzásgátló lenne a megfelelő/melyiket javasolna ebben a helyzetben?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Fanni
Fanni

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Fanni!

A hormonális működés nagyon összetett, ezért sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelésünkön, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Kérném, hogy amennyiben időpontot foglal hozzánk, hozza el magával a korábbi leleteit és vizsgálati eredményeit.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves doktor úr!
Azzal kapcsolatosan írok, hogy fèlek, hogy terhes lettem fogamzásgátló tabletta mellett. 2 évig nem éltem nemi életet,most június 4.-én lefeküdtem egy fiúval. Június 9.-én megjött a megvonásos vérzésem rendesen, darabos volt, látszódott a nyálkás kisebb nagyobb darab.
Ahogy elmúlt, minden rendben volt. Most a levélen a 6.szemet vettem be, viszont van némi tünetem ès fèlek, hogy ez a terhessèg jelènek is betudható, mivel a szex óta 16 nap telt el. Ilyen tünet a fehèr krèmes-vizes folyás, fura èrzès van a mellemben ès mintha feszülne a hasam alja. Lehet, hogy bekèpzelem,mert mániákusan nèzegetem magamon a jeleket, nagyon fèlek.
Ön szerint mennyi az esèlye a dolognak?

Előre is köszönöm a választ.
Tisztelt Kinga!


Érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak fizikális vizsgálattal illetve ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.


Üdvözlettel:

Horváth Anikó

asszisztens
Tisztelt Doktornő!
Jelenleg a második menszeszem maradt ki viszont a teszten nem igazán látszik a második csík. Nőgyógyászhoz nagyon későre kaptam időpontot. Ezek ellenére lehetek terhes?
A lábam vizesedik illetve a szex is fáj és van hogy vérzek utána de csak papíron.A hasam is feszül . Sokszor van hogy elkap valami hányinger melegség Napközben .
Válaszát előre is köszönöm.
Ginu

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Dzsina!

Ha a menstruáció már több mint két hete késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Negatív eredmény esetén a panaszaival érdemes házi orvoshoz fordulni, aki szükség esetén tovább tudja irányítani a megfelelő szakrendelésre.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő!
17 éves lány vagyok és szűz,elvileg 9 napja kellett volna megjönnie a menstruációmnak,június 13.án,pár napja hányingerem van esténként és fáj kicsit a hasam jobb oldalt,ilyen lüktető fájdalom.Nem fogyókúrázom,nem vagyok se vékony,se kövér,normál testalkatom van. Viszont most,hogy eljött a nyár,sokkal később fekszek le aludni és később is kelek. Mi lehet a menstruáció kimaradásának/késésének oka? Lehetséges hogy cisztám van? Mikor menjek el kivizsgáltatni,ha továbbra sem jön meg?
Bóbis Csenge Ágnes

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Csenge!

A menstruáció kimaradásának számos oka lehet, pl.: stresszhelyzet, életritmus változása, esetleg a közelmúltban valamilyen betegség utóhatása.
Hormonális háttér kivizsgálásához mindenképpen szükséges egy személyes találkozás vizit keretében, hogy a részletes anamnézis segítségével kideríthessük mi állhat a menstruáció késésének hátterében.
Szívesen látjuk rendelőnkben. Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornö !
18 eve szenvedek herpesztöl. 37 eves anyuka vagyok. Terhessegem ota amint fogamzasgatlot kezdek szedni elöjön. durvan fajnak a melleim is.
A parom sajnos ovszerrel nem müködik. Milyen megoldas lenne szamomra a jo? Ez a havi 7-10 nap herpesszel nem elet.
Elöre is köszönöm Valaszat.
Ilona
Ilona

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Ilona!

Erről elsősorban a fogamzásgátlót felíró orvost kellene tájékoztatni, hogy Önnek személyre szabottan milyen más fogamzásgátló megoldást tudna javasolni, ami nem okoz ilyen panaszokat.
Természetesen mi is szívesen látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
A párommal 1,5 éve próbálkozunk a babával, de eddig még nem sikerült . Más apropó miatt küldött el az endokrinológia hormonvizsgálatra. A harmadik napi vérvételi eredményem normális volt, kivéve a prolaktint. (nem stresszeltem és nem vagyok terhes. Az értéke majdnem 900) A 21. napon a progeszteront nézték, ami 1,8 volt. Hirsutismus gyanújával vizsgáltak. A vérzésem eddig normális volt 26-33 nap között. A legutóbb viszont május 12-e után 15 nappal ismét menstruáltam, ami 4 napos volt. Ugyanúgy mint eddig.
Segítségét előre is köszönöm.
Molnár Andrea

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Andrea!

Fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem véleményezhetünk és fontos a személyes találkozás is.
Egy endokrinológiai vizit lehetőséget nyújt a minél teljesebb anamnézis megismerésére és szükség esetén a fizikális vizsgálatra is.
Amennyiben bejelentkezik rendelésünkre, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit és leleteit hozza el magával.
Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Egy 15 éves kislány apukája vagyok. Szeretnék egy kérdésemre választ kapni. Júliusban terveztük a horvát tenger partra menni nyaralni.Kislányom aggódva kérdezte,hogy mi van akkor ha ebben az intervallumban jön meg a menstruációja. Én mint laikus apa annyit mondtam neki,hogy vannak tamponok amit lehet ilyenkor használni. Gondolom,hogy sűrűbben kell cserélni meg nem kell túlzásba vinni a fürdőzést. Kérdésem,hogy jól válaszoltam-e neki és Ön mit javasol erre az esetre? Nem szeretnénk ilyen miatt lemondani a nyaralást. Valóban hasznos lehet-e a tampon ilyenkor? Köszönettel Gyuri

Tisztelt György!

A menstruáció erősebb napjain tamponnal sem tanácsos a fürdőzés az esetleges felszálló fertőzések elkerülése miatt.
A tampon megoldás lehet, de természetesen figyelni kell, amennyiben a kislánya még szűz, hogy a tampon megfelelő méretű legyen a felületi sérülések elkerülése végett.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Doktornő ! 45 éves vagyok , már 8 éve lekötöttek. van négy nagy gyermekem már! érdeklődni szeretnék,hogy a műtéttel vissza lehet álíttani .hogy lehessen újra babám?
julia

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Júlia!

Ez egy nagyon összetett kérdés, ezért ehhez mindenképpen egy személyes konzultációra és fizikális vizsgálatra van szükség.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy minden korábbi leletet, zárójelentést hozzon el magával.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktornő!
A menszeszem 06.03-kán jöt meg és 8-án mult el.Nagyon örültem neki mert eljötem a családomal nyaralni a tengerhez.De 14-én ujra megjöt vagy is véreztem közepes vérzés volt.Azota csak egy két csepp van de hasamalja fáj mint egy menszesznél.Mi lehet a gond?Sajnos orvoshoz nem tudok menni még haza nem megyünk de nagyon nyugtalanit.
Edit

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Edit!

Előfordulhat ovulatio körül pecsételő vérzés ami esetleg fájdalommal is járhat. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok Önnek érdemben többet segíteni. Javaslom amikor haza jön a nyaralásból keresse fel szakorvosát. Érdemes lenne egy hüvelyi ultrahang és egy hormonrendszer laborvizsgálata.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Jó napot kívánok!
Május 13.-an kaptam meg a második adag DEPO-Provera nevű fog.gatlo injekciót az első adagról volt 2 hét barnazasom azóta semmi . Két hete Dalacin nevű gyógyszert vettem be a fogorvosom írta ki de elfelejtett szólni h antibiotikum én mivel még ezt nem ismertem így nem tudtam . Tegnap este halvány rózsaszín színű folyásom volt ami ma is folytatódott egy hajszálnyi vér csikkal. A kérdésem az lenne hogy ez terhesség v mellékhatás ? És hogy az antibiotikum az befolyásolja v nem az injekció hatását ?
Nikolett

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Nikolett!

Javaslom az Ön megnyugtatása érdekében végezzen el egy terhességi tesztet. Amennyiben negatív lesz érdemes az antibiotikum mellett ameddig szedi, kiegészítő védekezést alkalmazni!

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő!
Tavaly februárban kivették a pajzsmirigyem, majd a szövettan papiláris carcinomát igazolt igy áprilisban és oktoberben is voltam radioaktiv jód kezelésen. Kisbabát szeretnénk, a kérdésem az lenne hogy meddig várjunk a párommal hogy a radioaktivitás semmilyen hatással ne legyen a babra? Most 8 hónap telt már el.
Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Zsuzsanna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Zsuzsanna!

Javaslom kérdezze meg a szakorvosát aki végezte a kezelést.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktorno,
Egy szamomra nagyon kellemetlen problemaval fordulok Onhoz. 31 eves vagyok ,aktiv nemi eletet elek a parommal, nem valtogatom a partnereimet. Az intim egyuttlet elejen a behatolasnal szuro, feszito, eles fajdalmat erzek, mely nehany pillanat elteltevel elmulik, megszunik. Eleinte huvelyszarazsagra gyanakodtam, el es kezdtem intim hoidratalot /Vagisil Prohidrate Plus/ hasznalni. Ugy olvastam, ez tobb problemara is segitseg lehet, 3 napja hasznalom, napi egy alkalommal.
Majd most azt vettem eszre, hogy a huvely bementetnel ket oldalt, mintha kis seb, serules lenne, mely erintesre erzekeny, nyomasra faj. Huvelygombara gondoltam, de emellett folyast, kellemetlen szagot nem tapasztaltam. Kisse megneheziti ez az intim egyuttletekket, mert mar felek is a fajdalmtol. Hosszabb idot kulon toltottunk, korulbelul egy hete tapasztalom a fent leirt tuneteket. Egy alkalommal mar jartam igy, de akkor egy heten elteltevel a problema teljesen megszunt.
Kerem, amennyiben otlete volna mi lehet ez, illetve tanacsa lenne ennek kezelesere, esetleg veny nelkul kaphato keszitmeny, mellyel kezelni lehet, kerem valaszolja meg nekem.
Kisse ketsegbe vagyok esve, mivel jelenleg huzamosabb idot kulfoldon toltunk, raadasul Europan kivul.

Megtisztelo figyelmet es valaszat elore is koszonom.
S. Zsuzsanna
S. Zsuszanna

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Zsuzsanna!

Sajnos fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.
Amennyiben ismét itthon tartózkodnak, akkor készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében kideríthessük mi is áll a panaszok hátterében.
Honlapunkon keresztül online illetve telefonon is be lehet jelentkezni hozzánk.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot. Azt szeretném megkérdezni hogy miért késhet a menstruációm? A barátommal kétszer voltunk együtt, óvszert használtunk és ellenőriztük mindig. Eddig az év vége miatt stresszes voltam. Az elmúlt egy hónapban sokat szédültem bár szédülésnek nem mondható mert attól gyengébb volt. A vérnyomásom az elmúlt napokban 120 és 130 között volt. Éreztem hogy mintha meg akarna jönni de eddig semmi. Lehet hogy fel voltam fázva mert sokszor kellett mennem a mosdóba de nem csípett. 17 éves vagyok és hha tornázok mindig 1 nappal hamarabb jön meg de most ez nem így lett.
Tisztelt Gyenes Boglárka!

A menstruációt bonyolult folyamatok befolyásolják ezért az időnkénti eltérés is lehetséges.
Ezeket az egyedi eltéréseket okozhatja:menstruációs probléma stresszes életmód, nem megfelelő táplálkozás, gyógyszerek szedése, életmódbeli változások és erőteljes fizikai aktivitás.
Viszont fontos, hogy 21 napnál gyakoribb, vagy 35 napnál ritkább menzesz viszont menstruációs problémára utal. Javasolt, hogy keressen fel nőgyógyász szakorvost.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
vezető asszisztens
Kedves Doktőrnő,
Egy intim kérdéssel fordulok Önhöz, még szűz vagyok és bevallom eddig nem foglalkoztam a szex kérdésével ilyen formában. Két hónapja van barátom, még nem feküdtünk le egymással, de kielégítettük egymást. A kérdésem az lenne, hogy ha a kezére került sperma, és úgy ért hozzám, akkor bejuthat-e a hüvelyembe? Lehetséges-e a megtermékenyülés? (menstruáció első napját követően 11. napon történt). Nem nyúlt belém, csak izgatta a csiklómat és szemérem ajkakat. Kicsit naív és talán ostoba kérdés, remélem tud nekem ebben segíteni.
Illetve, ha tudna nekem javasolni olyan honlapokat, ahol hasznos információt találok a szexuális együttlétről és védekezésről, azt is örömmel fogadnám.

Köszönettel,
Petra
Tisztelt Petra!

Aggodalomra nincs oka. Javaslom jöjjön el hozzánk Lőrincz Ildikó doktornőhöz, nagyon kedves és közvetlen személyiség. Akivel bátran beszélgethet ilyen jellegű kérdéssel kapcsolatban. Teljes körű felvilágosítás tud nyújtani az együttlétekkel és a védekezéssel kapcsolatban. Fontos, hogy az első együttlét során megfelelően fel legyen készülve a fertőzések ellen és a nem kívánatos terhességgel kapcsolatban.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
vezető asszisztens
Tisztelt dr. nő!
53 éves vagyok, már 4 éve nem menstruálok, klimaxos panaszaim nincsenek. Régóta van egy panaszmentes 4cm-es miómám. Áprilisban voltam rákszűrésen, minden rendben volt. Azóta másodszorra tapasztaltam több hét eltéréssel, hogy a bugyimon lett 1-2csepp vérszerű, de világosabb színű folt, de utána semmi (wc papíron megtörlés után se látok semmit). Nem szültem, nem szedek semmilyen gyógyszert.
Kell-e aggódnom, mindenképpen vissza kell mennem az orvoshoz? (Kicsit zsúfolt hetek előtt állok, külföldre is utaznék nyaralni) Köszönöm. Judit
Judit

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Judit!

Javasolt vissza menni az orvosához egy hüvely ultrahang vizsgálatra. Amikor rendeződnek hetei és a nyaralásból is vissza jött jelentkezzen be a nőgyógyászához.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktornő!
2 éve szedem a Ditinell fogamzásgátló gyógyszert. Mielőtt meg kellene jönnie előtte 1 héttel pecsételek, teljesen addig amíg rendesen meg nem jön. A mai nap szintén jelentkezett a pecsételős vérzés és a menstruációs görcs pedig a menszeszemnek 2 hét múlva kell megjönnie. Mi lehet az oka? talán gyógyszert kellene váltanom?
Heni

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Heni!

Javaslom keresse fel nőgyógyászát aki felírta Önnek a fogamzásgátlót. Felmerülhet, hogy fogamzásgátlót kellene váltani. Előfordulhat, hogy nem megfelelően hasznosul.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Jo napot kivanok.en jo ket honapja szedem a belara nevu fogamzasgatlot es jelen pillanatban a masodik level utani szunetet tartom a leiras szerint.a kerdesem az lenne hogy tovabbi vedekezesi modszer nelkul teherbe eshetek e.NEM SZERETNENK BABAT a partneremmel.mikor elkezdtem szedni a gyogyszert 29.en elkezdtem szedni a gyogyszert azota nem abban az idoben jon meg a mensesem.epp negy napja mult el a gyogyszert pedig harom napja fejeztem be.
Varga andrea

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Varga Andrea!

A 7 napos szünet vagyis a menstruáció alatt nem javasolt az együttlét a fertőzés elkerülése miatt. Amennyiben együtt vannak a párjával javasolt kiegészítő módszereket alkalmazni, például: óvszer.
Így hatékonyabb a védelem.
További szép napot.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
2017-05-14 11:19:22
Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni hogy terhesség alatt ártalmas, veszélyes külső vibrátor használata? A többszörös, több orgazmus ártalmas, veszélyes lehet?
Tünde

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Tünde!

A külső vibrátor használata nem ártalmas a terhességre. Viszont a terhesség előrehaladtával a többszörös orgazmus okozhat problémákat. Az orgazmus méh-összehúzódásokat eredményezhet.
Ezzel kapcsolatban keresse fel orvosát.
További szép napot.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktornő!
A nőgyóygyászom a Seasonique nevezetű fog. gátló tablettát írta fel nekem, amit ugye a menstruációm első napján kellett volna elkezdenem. Tegnap este tapasztaltam egy kevés vért, meg a dátum is stimmelt, de tényleg kevesebb volt, mint szokott lenni, így gondoltam elkezdem a szedését, viszont a mai napon nem tapasztaltam vérzést. Folytassam a fog. gátló szedését vagy mi ilyenkor a teendő?
Válaszát előre is köszönöm!
Gabriella
Gabriella

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Gabriella!

Mindenképpen olyan módon járjon el ahogy az Ön orvosa javasolta.
A fogamzásgátló szedését folytassa tovább.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Egyértelmű, hogy a kismamák kerülik a káros anyagokat (dohányzás, alkohol, kábítószer, vegyszerek használata), de mi a helyzet a kispapákkal? Ha a kispapa valamilyen fenti anyagot használ, a szeretkezés során „át tudja adni” a kismamának és a babának? Ha pl. elszív egy füves cigarettát és mondjuk másnap szeretkeznek, van a babára nézve káros következménye? Vagy ha vegyszerekkel dolgozik, vagy ha esetleg valamilyen betegség miatt gyógyszert szed, van hatása?
Válaszát köszönöm előre is!
Tisztelt Kati!

Ezeket a kérdéseket a kezelő orvosának kellene feltenni, mert ő az aki a várandósságot kíséri, és ezzel kapcsolatban tanácsot adhat.
Ami nagyon fontos, hogy Ön mindenképpen tartózkodjon ezektől.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Tisztelt Doktorno! 16 eves vagyok, most kezdtem el a fogamzasgatlo szedeset amit orvos irt fel. Nem aznap kezdtem a szedest, amikor megjott a menstruaciom hanem ket napra ra. 7 napot ki kell hagynom. Majd a masodik csomagot a het ugyanazon napjan kell mint az elsot. Tehat a kerdesem, akkor kezdjem mikor az elso csomagot, vagy pontosan a 8.napon? Merthogy ket napra ra kezdtem el. Es nem szeretnem rosszul bevenni. Valaszat elore koszonom!
Balogh Brigitta

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Brigitta!

21-napos tablettaszedést követően 7-napos szünetet kell tartani, majd ismételten elkezdeni a 21-napos szedési ciklust. Így lesz egyenletes a gyógyszer szintje a vérben, illetve a hatékonyságát is így őrzi meg.
Ha Ön például kedden veszi be az utolsó tablettát, akkor a következő levél első tablettáját a következő kedden kell bevenni, és így elkezdeni az újabb 21-napos szedési ciklust.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Dr.Nő!
8 hetes terhes vagyok! Mindig is ha a szulesre gondoltam, félelem fogott el, emlekszem ez mar régóta így van! Nos a problémám, amin egyszerűen nem tudok felülkerekedni, az az hogy undorodom a szulestol! Videokat nezegetek a szulesekrol, es borzasztoan gusztustalannak es undoritonak talalom! Felelmetes ahogy sok nő üvölt a fajfalomtol, es felig log ki a gyerek! Nem tudom mi valthatja ezt ki belolem! De sajnos odaig jutottam, hogy az elvetetesen gondolkodom, annyira nem akarom ezt atelni...lehet Mo-on csaszarmetszest kérni? Mert ugy erzem huvelyi uton sosem leszek kepes szülni! Koszonom megtisztelő válaszát!
Udvozlettel
F.R
Farkas Regina

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Regina!

Természetes egy fajta félelem a számunkra még ismeretlen, meg nem tapasztalt dolgoktól, eseményektől.
Erről a félelméről elsősorban a kezelő orvosának kellene beszámoljon, hogy ő tovább tudja irányítani Önt további tanácsadásra, amennyiben szükséges. Sokat segíthet, ha a kilenc hónap eseményeit egy kompetens szakemberrel is meg tudja beszélni.
Készséggel állunk mi is rendelkezésére.
A közösségi oldalakon az ilyen típusú videók szándékosan el vannak túlozva, semmiképpen nem azok alapján kell a szülés mechanizmusát megítélni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!