Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Hello. Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy menstruaciom 4 napig tartott szeptemberben 18-19 mar ovulaciom volt es a ferjemmel egyutt volttunk. Kb egy 7 ig gorcsolt a hasam es pecsetelo verzesem jelentkezett. Most ojtoberben 8 an megjott a bajom 2 napig volt meg . Elmult 10 en de barnas verzesem volt 11 en. Ilyen meg nem tortent velem. A hasam fel van pufaddva etvagyam nincs. Tesztet csinaltam tegnap reggel de negativ. Mikor csinaljak meg egy tesztet? Mi a tanacsa? Elore is koszonom.
Tisztelt Klaudia!
A részletes előzmények ismeretének hiányában, leírása alapján, több lehetséges diagnózis jön szóba. Mindenképpen keressen fel nőgyógyászati szakrendelést, de feltétlenül csináltasson egy vérvizsgálatot (Beta HCG subunit) és egy nőgyógyászati hüvelyi ultrahangot. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő! Az első pillanattól kezdve rendszeres volt a menstruációm. 11 éves korom óta 5 napig tartott és 28 napra jött meg, kb 2 év elteltével pedig beállt úgy, hogy szintén 5 napig tartott és 24 napra jött. Órát lehetett állítani hozzá. A vérzés erőssége fokozatosan csökkent: az első nap sok volt, majd napról napra egyre kevesebb. Sosem fájtak a melleim és görcseim sem voltak, csak az első napon fájt a hasam, de gyógyszert sosem kellett bevennem. 23 évesen babát vártam, sajnos a 3. hónapban elvetéltem, utána kb a 2. hónaptól visszaállt a menstruációm, 5 napig tartott és annyi változott, hogy nem 24, hanem 25 napra jött. Továbbra sem fájt semmim. A vetélést követő 6 hónap alatt 12 kg-ot híztam. Nem ettem többet, mint előtte, semmin nem változtattam. Vetélés után 9 hónappal ismét várandós lettem, nagyon problémás terhesség volt, a felét kórházban töltöttem, de még a 4. hónapban is csak remélték az orvosok, hogy megmarad a pici. Most 3 éves a kisfiam, 4,5 hónapig szoptattam. A terhesség alatt nem híztam, csak a víz és a baba súlya volt rajtam "felesleg". Szülés után viszont szinte napról napra nőtt a súlyom, még a szoptatás alatt is. 15 kg feleslegem van, borzalmasan érzem magam és undorító az alakom. A menstruációm a szoptatás abbahagyása utáni hónapban meg is jött, akkor volt 6 hónapos a kisfiam. Azóta minden hónapban meg is jön, továbbra is 5 napig tart, viszont csak az első és második napon használok tampont a többi 3 napon semmit, mert nem folyik ki semmi, csak pecsétel, így csak egy papírzsepit teszek oda, mert annyi is felfogja. Már nem 25 napra jön, össze-vissza, 23-29-30 napra. A hasam alja fáj, olyan, mintha izomlázam lenne, vagy belül gyulladás lenne. Érzem a peteérést is, (gondolom, hogy azt érezhetem, minden menstruáció vége után kb 9-14 nappal, ez pár napig tart, akkor erősebb folyásom is van) Borzalmas mennyiségben hullik a hajam, ez kb a kisgyerek 4 hónapos kora óta tart évszaktól függetlenül. Állandóan ideges és agresszív vagyok, a páromat nem bírom elviselni, mindig mindeninek ellent mondok, mert én azt jobban tudom... Borzalmas! És továbbra sem tudom csökkenteni a súlyomat! A helyi orvosok semmit nem érnek, csak legyintettek, hogy egy újabb feltűnési viszketegségben szenvedő, otthon ülő anyuka, aki unalmában nem tud magával mit kezdeni. Magánorvosra még gyűjtögetek, mert mindenképpen el szeretnék menni egyébként is egy teljes nőgyógyászati kivizsgálásra. Ez a sok rossz dolog amiatt van, mert felborult volna a hormonháztartásom? Előtte kedves és aranyos voltam, most meg egy elviselhetetlen sárkány és ezt én is érzem és zavaró nagyon. Mit tanácsol, mit tudok tenni, mi lehet a probléma? Köszönöm a segítségét! Adrienn
Ui.: még soha nem szedtem fogamzásgátló gyógyszert és a későbbiekben sem szeretnék.
Tisztelt, Kedves Hölgyem!

Nem gondolom, hogy Ön egy borzalmas sárkány! Nagy valószínűséggel hormonális rendellenesség áll panaszai hátterében, vashiánnyal, nyomelemek hiányával - ami vizsgálatokkal kimutatható és rendezhető. Ez endokrin szakrendelésen (nálunk is kiváló! szakemberek vannak) tudnak ezzel foglalkozni. Ha módja van rá, jelentkezzen.

Tisztelettel: dr.Turi Zsuzsanna

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr
P5-ös kenet eredmény után conizacio történt.Az eredmény szerint a kimetszéssel el lett távolítva a beteg szövetrész is teljes mértékben,tehát korai felismerés történt.A kérdésem az lenne ,hogy mennyi az esélye annak,hogy esetleg a méhnyak más területén,vagy egyéb nyőgyógyászati területeken lehetnek még rákos sejtek? A kimetszés után 6 héttel újra kenetet fognak venni,ha ebben nincsenek rákos sejtek,akkor gyógyult vagyok?
Köszönettel:Zsuzsi
Tisztelt Zsuzsanna!
Amennyiben a szövettan biztonságosan az épben történt kimetszést jelez vissza, a beteg rész eltávolításra került. A kimetszést követően gyakori kontroll cytologiai mintavétel szükséges, melyre szakmai irányelvek vannak, erről gondozó orvosával konzultáljon. Amennyiben a szövettan bizonytalan a kimetszési határ megítélésben, vagy a beteg nem kíván már többet szülni és egyértelműen méhnyakrákot diagnosztizáltak, a méh és méhnyak eltávolítását fogják javasolni.
Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna
Vérzékeny (Willebrandos) kismama vagyok. 39 éves, harmadik gyermekkel. Mivel a heamatológusom és szülészorvosom más-más intézményben dolgozik, a faktor beszerzése nagyon nagy probléma számomra. Ennek beszerzésében is tudnak segíteni, amennyiben felkeresem önöket? Válaszukat köszönöm
Tisztelt Hargittai Angéla!
A haematologus és a szülészorvos konzultáljon egymással. A szülés körüli teendőkről a haematologus részletes leírást ad a szülésznek és a faktorokat is biztosítania kell, mivel ez is területi elv és OEP finanszírozás alapján működik. A szülésnél szükséges faktorokkal a haematologus látja el a kismamát. Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna
Üdvözlöm!
PCOS-es vagyok. A metmorfin gyógyszeres kezelés beállítása mennyi időbe telik? vagy az IR vérvétel után pontos dózist tud felírni az orvos?
Illetve ha összejön a terhesség , de Angliába kell költöznöm közben, akkor az itteni diagnózis alapján kint is megfelelően tudják kontroll alatt tartani a dolgokat? Illetve van még egy kérdésem: milyen problémát okoz az ha pluszban még 0 RH negatív a vércsoportom? Köszönöm válaszát!
Tisztelt Anikó!
Laboratóriumi eredményekkel alátámasztott, bizonyított inzulin rezisztencia és diabetes mellitus esetén indokolt a metformin kezelés, melynek adagja lassan és fokozatosan emelendő, a kívánt hatás eléréséig. Ez több hét ill. néhány hónap. Angliában ugyanúgy tudják ellenőrizni és ellátni, megfelelő intézményben. O Rh:negatív vércsoport akkor jelenthet problémát, ha pl. a párja Rh:pozitív és a fejlődő magzat Rh-ja:is pozitív, a terhesség alatt valamilyen orvosi beavatkozás történik (pl. kromoszoma vizsgálathoz mintavétel...) vagy szövődmény (pl.vérzés) jelentkezik. Ellenanyagok megjelenhetnek problémamentes terhesség során is, ezért a terhesség alatt ezt több alkalommal kell ellenőrizni.
Tisztelettel: Dr.Turi Zsuzsanna

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a növekvő légúti megbetegedések száma miatt rendelőinkben újra kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!