Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Vérzékeny (Willebrandos) kismama vagyok. 39 éves, harmadik gyermekkel. Mivel a heamatológusom és szülészorvosom más-más intézményben dolgozik, a faktor beszerzése nagyon nagy probléma számomra. Ennek beszerzésében is tudnak segíteni, amennyiben felkeresem önöket? Válaszukat köszönöm
Tisztelt Hargittai Angéla!
A haematologus és a szülészorvos konzultáljon egymással. A szülés körüli teendőkről a haematologus részletes leírást ad a szülésznek és a faktorokat is biztosítania kell, mivel ez is területi elv és OEP finanszírozás alapján működik. A szülésnél szükséges faktorokkal a haematologus látja el a kismamát. Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna
Üdvözlöm!
PCOS-es vagyok. A metmorfin gyógyszeres kezelés beállítása mennyi időbe telik? vagy az IR vérvétel után pontos dózist tud felírni az orvos?
Illetve ha összejön a terhesség , de Angliába kell költöznöm közben, akkor az itteni diagnózis alapján kint is megfelelően tudják kontroll alatt tartani a dolgokat? Illetve van még egy kérdésem: milyen problémát okoz az ha pluszban még 0 RH negatív a vércsoportom? Köszönöm válaszát!
Tisztelt Anikó!
Laboratóriumi eredményekkel alátámasztott, bizonyított inzulin rezisztencia és diabetes mellitus esetén indokolt a metformin kezelés, melynek adagja lassan és fokozatosan emelendő, a kívánt hatás eléréséig. Ez több hét ill. néhány hónap. Angliában ugyanúgy tudják ellenőrizni és ellátni, megfelelő intézményben. O Rh:negatív vércsoport akkor jelenthet problémát, ha pl. a párja Rh:pozitív és a fejlődő magzat Rh-ja:is pozitív, a terhesség alatt valamilyen orvosi beavatkozás történik (pl. kromoszoma vizsgálathoz mintavétel...) vagy szövődmény (pl.vérzés) jelentkezik. Ellenanyagok megjelenhetnek problémamentes terhesség során is, ezért a terhesség alatt ezt több alkalommal kell ellenőrizni.
Tisztelettel: Dr.Turi Zsuzsanna

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!