Mozgással a meddőség ellen

Szerző: Nőgyógyászati központ Módosítás:2021.10.26 15:47

Meddőség

Becslések alapján minden ötödik pár érintett a meddőség problémájával. A női meddőség lehetséges okai közé tartozik a peteérési rendellenesség, a policisztás ovárium szindróma (PCOS), a hormonháztartás felborulása. Kevesen tudják, hogy mindez befolyásolható mozgással is az orvosi terápia kiegészítéseként.

Milyen mozgásforma javasolt meddőség esetén?

Meddőség kezelésében jótékony hatással rendelkezhet:

  • az Aviva módszert is alkalmazó gyógytorna,
  • és a gyógy masszőr által végzett hasmasszázs.

Ezen módszerek segíthetnek megszüntetni a meddőség okát, enyhíteni a változó kor tüneteit, és segítségünkre lehetnek a menstruációs ciklus rendezésében, a görcsök csökkentésében is. 

Avivia módszerrel történő gyógytorna előnyei

Aviva tornaAz Aviva torna tulajdonképpen egy gyakorlatsorozat. 18 alapgyakorlatot különböztetünk meg, de az egyén állapotától, céljaitól, a tünetektől, a nemtől, és a társbetegségektől függően más-más gyakorlatokat alkalmazhatunk. Az Aviva torna a medence körüli izmok, illetve a medencefenék izmainak megdolgoztatásával éri el a pozitív hatást.

Az Aviva torna alkalmazható még hormonális eredetű súlytöbblet esetén, vetélés után a fogamzóképesség visszaszerzésére és a szoptatási problémák leküzdésére is.

Hasmasszázs előnyei

A hasmasszázs az alhasi keringés javításával támogatja a kismedencei szervek működését. Ezáltal meddőség esetén kiegészítő terápiaként remekül alkalmazható.

Egyéb mozgásformák

Aviva torna a meddőség ellen

A testmozgás, sport fajtája, intenzitása, a kardio és erősítő edzések aránya szintén fontos tényező a meddőség kezelésében, menstruációs problémák rendezésében. Ezzel kapcsolatban érdemes kikérnie szakember tanácsát, aki személyre szabott segítséget nyújthat, egyénre szabott mozgásprogramot állíthat össze.

 

Tudj meg többet az intimtornáról itt>>