Intimtorna mindenkinek! – 5 eset, amikor az intimtorna segít

Létrehozva: 2017.02.06 09:18 |

Az intimtorna során a gyógytornász segít megéreztetni a szóban forgó izmokat, és elsajátítani az edzésükhöz szükséges gyakorlatokat, mely számos esetben lehet rendkívül hasznos.

  1. Terhesség alatt: Terhesség alatt a medencefenék izmai meggyengülhetnek, és a medencefenékre nehezedő nagyobb súly sem javít a helyzeten. A terhesség alatti intimtorna segít a gátizmok szülésre való felkészítésében, épségük megőrzésében, és akár a szülést is megkönnyítheti.
  2. Terhesség után: A terhesség során sokszor gyengült gátizmok a szülés alatt sérülhetnek, emiatt sok hölgy küzd a szülést követően vizelettartási problémával. Az intimtorna ekkor hatékony segítség.
  3. Szexuális élet javítására: A minőségibb szexuális élet elérésében nagy szerepet játszanak a megfelelően rugalmas, ugyanakkor ellazulásra is képes, nem görcsös gátizmok, melyeket intimtornával érhetünk el.
  4. Vizelettartási problémák (inkontinencia) esetén: Intimtornával a medencefenék izmait megdolgoztatva csökkentjük, vagy szüntetjük meg az inkontinenciát.
  5. Ha nehéz a menstruáció: A fájdalmas, görcsös hosszantartó menstruáció rendezésére szintén jó hatással lehet az intimtorna.

intimtorna

Bejelentkezés intimtornára:
+36 70 621 2443

Polip a méhben- vérzészavarokat és meddőséget is okozhat

Polip a méhben- vérzészavarokat és meddőséget is okozhat

A polipok jóindulatú sejtburjánzások, melyek szerte a testben kialakulhatnak. Nőknél viszonylag gyakori, amikor a méh belső falán keletkeznek. Hogy milyen tünetek utalnak rá, és hogy szükség van-e ekkor műtétre, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától tudtuk meg.

További részletek
Amikor az együttlét nem öröm, hanem fájdalom

Amikor az együttlét nem öröm, hanem fájdalom

A szexuális együttlétek a normál esetben fájdalommentesek, ám előfordulhat, hogy a nő kisebb-nagyobb fájdalmat tapasztal. Amennyiben ez csak 1-1 alkalommal jelentkezik, úgy nincs ok aggodalomra, ám, ha rendszeresen előfordul, akkor érdemes kideríteni, mi is állhat a probléma mögött. Dr. Hetényi Gábort, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászát erről kérdeztük.

További részletek
Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Központjaink