Intimtorna mindenkinek! – 5 eset, amikor az intimtorna segít

Létrehozva: 2017.02.06 09:18 |

Az intimtorna során a gyógytornász segít megéreztetni a szóban forgó izmokat, és elsajátítani az edzésükhöz szükséges gyakorlatokat, mely számos esetben lehet rendkívül hasznos.

  1. Terhesség alatt: Terhesség alatt a medencefenék izmai meggyengülhetnek, és a medencefenékre nehezedő nagyobb súly sem javít a helyzeten. A terhesség alatti intimtorna segít a gátizmok szülésre való felkészítésében, épségük megőrzésében, és akár a szülést is megkönnyítheti.
  2. Terhesség után: A terhesség során sokszor gyengült gátizmok a szülés alatt sérülhetnek, emiatt sok hölgy küzd a szülést követően vizelettartási problémával. Az intimtorna ekkor hatékony segítség.
  3. Szexuális élet javítására: A minőségibb szexuális élet elérésében nagy szerepet játszanak a megfelelően rugalmas, ugyanakkor ellazulásra is képes, nem görcsös gátizmok, melyeket intimtornával érhetünk el.
  4. Vizelettartási problémák (inkontinencia) esetén: Intimtornával a medencefenék izmait megdolgoztatva csökkentjük, vagy szüntetjük meg az inkontinenciát.
  5. Ha nehéz a menstruáció: A fájdalmas, görcsös hosszantartó menstruáció rendezésére szintén jó hatással lehet az intimtorna.

intimtorna

Bejelentkezés intimtornára:
+36 70 621 2443

Aggódik a terhesség alatti súlygyarapodás miatt? Van segítség

Aggódik a terhesség alatti súlygyarapodás miatt? Van segítség

Túl sok? Túl kevés? A várandósság előtt is túlsúllyal élőknek mi a megengedett egészséges súlygyarapodás? Milyen kockázatokat kell mérsékelni? Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza arra hívta fel a figyelmet, hogy a kismamák életvitele a baba egészségét is befolyásolja.

További részletek
Hát- és lábfájdalmat is okozhat a méhmióma

Hát- és lábfájdalmat is okozhat a méhmióma

A méhben található mióma vagy miómák egészen szerteágazó tüneteket okozhatnak, a menstruáció elhúzódásától kezdve a fogamzás nehézségéig. Dr. Józan Gyöngyi, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza, sebész a gyakori és a ritkább panaszokra és az orvosi segítség lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek
Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Központjaink