Intimtorna mindenkinek! – 5 eset, amikor az intimtorna segít

Intimtorna mindenkinek! – 5 eset, amikor az intimtorna segít

Szerző: Nőgyógyászati központ Módosítás:2021.10.26 16:20

Az intimtorna során a gyógytornász segít megéreztetni a szóban forgó izmokat, és elsajátítani az edzésükhöz szükséges gyakorlatokat, mely számos esetben lehet rendkívül hasznos.

  1. Terhesség alatt: Terhesség alatt a medencefenék izmai meggyengülhetnek, és a medencefenékre nehezedő nagyobb súly sem javít a helyzeten. A terhesség alatti intimtorna segít a gátizmok szülésre való felkészítésében, épségük megőrzésében, és akár a szülést is megkönnyítheti.
  2. Terhesség után: A terhesség során sokszor gyengült gátizmok a szülés alatt sérülhetnek, emiatt sok hölgy küzd a szülést követően vizelettartási problémával. Az intimtorna ekkor hatékony segítség.
  3. Szexuális élet javítására: A minőségibb szexuális élet elérésében nagy szerepet játszanak a megfelelően rugalmas, ugyanakkor ellazulásra is képes, nem görcsös gátizmok, melyeket intimtornával érhetünk el.
  4. Vizelettartási problémák (inkontinencia) esetén: Intimtornával a medencefenék izmait megdolgoztatva csökkentjük, vagy szüntetjük meg az inkontinenciát.
  5. Ha nehéz a menstruáció: A fájdalmas, görcsös hosszantartó menstruáció rendezésére szintén jó hatással lehet az intimtorna.

intimtorna