Varga Dóra - dietetikus Varga Dóra

Varga Dóra

dietetikus

Varga Dóra dietetikus kiemelt területei közé tartozik:
  • a PCO
  • a gyakran vele együtt jelentkező inzulinrezisztencia
  • továbbá egyszerű és halmozott ételallergiák

Varga Dóra dietetikusról írt véleményeket itt olvashatja>>

Online bejelentkezés az OrvostKeresek rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Varga Dóra szalmai önéletrajza

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztt Varga Dóra dietetikusként, jelenleg ugyanebben az intézményben második diplomájának megszerzésére készül Táplálkozástudományi Mesterképzés szakon. 

 

2014 óta dolgozom dietetikusként a Prima Medica Egészségközpontokban, ahol lehetőségem nyílt mélyebb betekintést nyerni a táplálékallergiák, az endokrin kórképek (IR, PCO) és a sportolók világába is. A táplálkozási tanácsadásaim során a célom minden esetben, hogy a páciens számára érthető, az életébe könnyen beilleszthető, csak a szükséges megszorításokat tartalmazó étrendet állítsuk össze közösen. Azt vallom, hogy mindenki más igényekkel, preferenciákkal, szokásokkal, ízléssel rendelkezik, így a táplálkozási tanácsadás akkor lesz hatékony és eredményre vezető, ha a konzultáción részt vevő a hétköznapokba átültethető tudással, gyakorlati tanácsokkal gazdagon távozik.

Nem hiszek a csodaszerekben és csodadiétákban, a változatos, kiegyensúlyozott és csak a szükséges megszorításokat tartalmazó táplálkozás híve vagyok."
 
Varga Dóra dietetikusként tagja a Magyar Életmód Orvostani Társoságnak és folyamatosan nyomon követi a táplálkozási trendeket és a szakmai ajánlásokat is, hogy mindig naprakész információval tudjon szolgálni a pácienseinek akik nagy megelégedettwséggel nyilatkoznak munkájáról.<< erről itt olvashat >>
 

Varga Dóra szakterülete: dietetikus

Specialitásai: 

  • Ételallergiák és intoleranciák,
  • lisztérzékenység,
  • cukorbetegség,
  • PCOS,
  • elhízás

 

Kapcsolódó cikkeink

A meddőség okai között vezető szerepe van a PCOS-nek, de ez a betegség szakszerű segítséggel visszafordítható

A meddőség okai között vezető szerepe van a PCOS-nek, de ez a betegség szakszerű segítséggel visszafordítható

A nők számára az egyik legszebb időszak az életükben, amikor a gyermeküket várják. Sajnos hazánkban a meddő párok száma igen magas, így a gyermekáldás sokszor több évig várat magára. Az okok között az egyik leggyakoribb a policisztás ovárium szindróma, melynek mibenlétéről, és kezeléséről dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza beszélt.


Orvos válaszol

Orvos válaszol - Tamara

Terhesség alatti hal fogyasztás

Tisztelt Nőgyógyászati Központ!

Terhességem előtt szinte heti rendszerességgel fogyasztottam valamilyen halat, de rámszóltak, hogy terhesség alatt ezt fogjam vissza, mert ezzel árthatok a babának. Ez tényleg így van, hogy a halfogyasztás károsítja a babát?

Köszönöm a választ,

Tamara
Kedves Tamara!

Halat fogyaszthat továbbra is. Javasolt heti 1-2 alkalommal elsősorban a magas omega-3 zsírsav tartalomúakat fogyasztani, mint például: lazac, hering, szardínia, makréla.

Üdvözlettel:

Varga Dóra - dietetikus

Kapcsolódó oldalak


Páciensek mondták

Profi

Varga Dóra dietetikus szakemberrel kifejezetten elégedett voltam. Profi volt, és végre egy szakember, aki körbejárta a problémát és nem három kérdés feltevése után készített diagnózist. Hasznos tanácsokat és javaslatokat kaptam tőle és mint ember is nagyon szimpatikus volt. Csak ajánlani tudom

Varga Dóra Varga Dóra

Varga Dóra

dietetikus


Visszalépés az előző oldalra...