Varga Dóra - dietetikus Varga Dóra

Varga Dóra

dietetikus

Varga Dóra dietetikus kiemelt területei közé tartozik:
  • a PCO
  • a gyakran vele együtt jelentkező inzulinrezisztencia
  • továbbá egyszerű és halmozott ételallergiák

Varga Dóra dietetikusról írt véleményeket itt olvashatja>>

Online bejelentkezés az OrvostKeresek rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Varga Dóra szalmai önéletrajza

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztt Varga Dóra dietetikusként, jelenleg ugyanebben az intézményben második diplomájának megszerzésére készül Táplálkozástudományi Mesterképzés szakon. 

 

2014 óta dolgozom dietetikusként a Prima Medica Egészségközpontokban, ahol lehetőségem nyílt mélyebb betekintést nyerni a táplálékallergiák, az endokrin kórképek (IR, PCO) és a sportolók világába is. A táplálkozási tanácsadásaim során a célom minden esetben, hogy a páciens számára érthető, az életébe könnyen beilleszthető, csak a szükséges megszorításokat tartalmazó étrendet állítsuk össze közösen. Azt vallom, hogy mindenki más igényekkel, preferenciákkal, szokásokkal, ízléssel rendelkezik, így a táplálkozási tanácsadás akkor lesz hatékony és eredményre vezető, ha a konzultáción részt vevő a hétköznapokba átültethető tudással, gyakorlati tanácsokkal gazdagon távozik.

Nem hiszek a csodaszerekben és csodadiétákban, a változatos, kiegyensúlyozott és csak a szükséges megszorításokat tartalmazó táplálkozás híve vagyok."
 
Varga Dóra dietetikusként tagja a Magyar Életmód Orvostani Társoságnak és folyamatosan nyomon követi a táplálkozási trendeket és a szakmai ajánlásokat is, hogy mindig naprakész információval tudjon szolgálni a pácienseinek akik nagy megelégedettwséggel nyilatkoznak munkájáról.<< erről itt olvashat >>
 

Varga Dóra szakterülete: dietetikus

Specialitásai: 

  • Ételallergiák és intoleranciák,
  • lisztérzékenység,
  • cukorbetegség,
  • PCOS,
  • elhízás

 

Kapcsolódó cikkeink

Az elhízás hátterében gyakran hormonális probléma húzódik

Az elhízás hátterében gyakran hormonális probléma húzódik

Végre itt a jó idő, így egyre kevesebb ruha fedi a testünket. Ez sajnos egyben azzal is jár, hogy a felesleges zsírpárnák is jobban közszemlére kerülnek - éppen ezért ilyenkor sokan tűzik ki célul, hogy a nyáron már normál súllyal, karcsún fognak a vízparton napozni. Azonban előfordulhat, hogy hiába a kitartó diéta és mozgás, mégse mutat annyit a mérleg nyelve, amennyit szeretnének. Dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa szerint ekkor hormonális elhízásról is lehet szó, melyet valamilyen endokrin zavar okoz.


Orvos válaszol

Orvos válaszol - Tamara

Terhesség alatti hal fogyasztás

Tisztelt Nőgyógyászati Központ!

Terhességem előtt szinte heti rendszerességgel fogyasztottam valamilyen halat, de rámszóltak, hogy terhesség alatt ezt fogjam vissza, mert ezzel árthatok a babának. Ez tényleg így van, hogy a halfogyasztás károsítja a babát?

Köszönöm a választ,

Tamara
Kedves Tamara!

Halat fogyaszthat továbbra is. Javasolt heti 1-2 alkalommal elsősorban a magas omega-3 zsírsav tartalomúakat fogyasztani, mint például: lazac, hering, szardínia, makréla.

Üdvözlettel:

Varga Dóra - dietetikus

Kapcsolódó oldalak


Páciensek mondták

Rendkívül gyakorlatias

Rendkívül gyakorlatias, szakszerű segítséget kaptam. Minden kérdésemre, pontosan válaszolt, ha lehetett több alternatívát is felajánlva. Nagyon jó szívvel tudom ajánlani másoknak. (és szoktam is azóta) Rendkívül kedves, közvetlen, a betegre maximálisan odafigyelő szakembernek tartom. Ez az eddigi legpozitívabb élmény, amiben részem volt az egészségügy területén. Köszönöm

Varga Dóra Varga Dóra

Varga Dóra

dietetikus


Visszalépés az előző oldalra...