Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktornő!

26 éves vagyok és 11 hónapja szedem a Novynett-et. Eddig nem volt problémám, de most megjött a menzeszem úgy, hogy még 10 szem van a tablettából. Beteg nem voltam, más gyógyszert nem szedtem és minden nap ugyanabban az időben vettem be a tablettát. Pár napig enyhe barnás folyásom volt, ami mára átváltott rendes vérzésre. Most mit tegyek? Szedjem végig ezt a levelet vagy tartsak most szünetet? Orvoshoz most nem tudok menni, mert külföldön tartózkodom még 4 hetet.

Válaszát köszönöm.
Kedves Ági!

Mindenképpen folytassa.
Tisztelt Doktor úr/nő!
Febr. 4-én volt ovum, 18.-ra nem várom. Mensi előtt 1-1,5 héttel már szoktak jelentkezni a menstr. tünetek: mellfeszülés, bal hónaljamban a nyirokcsomó megduzzad, fáj. - ezeket most is érzem. Lehetséges, hogy a baba úton van és a testem csak "emlékezetből" produkálja ezeket, vagy megfog jönni? Vàlaszát köszönöm!
Drukkolok, hogy sikerüljön!
Tisztelt Doktor Úr!
Nekem van egy olyan kérdésem hogy 3napot kesett 23 helyett 26-án jött meg, ráaldásul 2napig tartott 5helyett..petefeszek illetve méh tájékon szurkálást, és a meg akar jönni érzésem van. Csináltam 2-án tesztet ami negativ volt.. 3-4-én minimális "barnázás" volt. Lehet hogy korán csináltam tesztet? Lehet hogy baba van? Vagy valami más probléma van? (Kisfiammal is éreztem ezeket a szurkalasokat illetve a megakar jonni erzest de akkor a teszt pozitìv volt)
Köszönöm a válaszát!
Reni
Nem gondolom, hogy terhes. Ha érzékeny a hasa kérem forduljon haziorvosahoz vagy nogyogyaszahoz.
Tisztelt Doktornő!

Norcolut tablettát kaptam a menzesz előtti barnázásomra és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e mellette Gynex cseppet szedni? Illetve még abban is szeretném a segítségét kérni, hogy a férfi potecianövelő kapszula, mely étrendkiegészítőnek számít (Boom Boom) mennyiben befolyásolja a megtermékenyülést?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tímea
Igen lehet. Nem befolyásolja.
Jó napot Kívánok!
Olyan kérdésem lenne hogy november elején volt egy egészségügyi küretem és utána. December 19.én jött meg a menstruációm!Kb két két és fél hete csináltam terhességi tesztet mivel nem jött meg de az negatív volt!Ma csináltam egy másik tesztet mivel már szerdán újra meg kéne jönnie és még semmi és pozitív lett a teszt!Most akkor kb hány hetes terhes lehetek?Ugyanúgy kell számolni a ciklust?
Előre is köszönöm
Üdvözlettel.: Móni
Kedves Móni!

Kérem jelentkezzen be ujra es kiderül.
Üdvözlöm Anita vagyok! 25 éves. 3 éve komoly kapcsolatban élek. kb. egy éve járok vissza nőgyógyászhoz folyamatosan visszatérő folyással. váltottam orvost, abban reménykedem h most minden rendbe jön. már csak egy problémám van. a hüvely nyilásánál...folyamatosan csipő érzést érzek. ugy érzem valami aprócska kis seb , horzsolás van.. de a nőgyógyászom nem lát semmit. elkellene mennem bőrgyógyászhoz? vagy mitől lehet?
Melyik gyógyszert szedi?
Jó napot kívánok.A kérdésem a kővetkező lenne.A HPV szűrésem eredménye pozitîv lett.Magas kockázattal.Fél éve P2 volt a citológia eredményem aminél még csak a hpv gyanúja állt fennt.Utánna P3 szintén hpv gyanúval.Mostanra már iszonyú hasi fájdalmaim vannak.Sokat fogytam,fáradékony lettem.Nemi élet során több alkalommal is közben és még egy kis ideig után is vérzek.Az orvos azt mondta ha márciusba P3 lesz az eredmény méhszájplasztikai műtét kell.Kérdeztem lehet ezért vannak a panaszaim?Azt mondta előfordulhat.Nekem már volt méhszájplasztikám 10 éve P4 miatt.Kérdésem.Muszály kivárni a márciust?Már nem szeretnék várni a fájdalom és a fogyás miatt sem.Szülni nem akarok már.ha fél éve a szervezetemben van akkor mitől tisztulna egy hónap alatt?Én nem kérhetem már most a mütétet?Válaszát várom és köszönöm.Tisztelettel:Ágnes
Kérdéseit érdemes lenne kezeloorvosaval is atbeszelniuk.
22 éves vagyok, kb. 2 éve szedem a Corenelle fogamzásgátló tablettát. Január 18-án, 19-én voltam együtt utoljára a barátommal, azóta egyáltalán nem. 20-án megjött a menzeszem, majd január 27-én megkezdtem a következő levelet. Szedtem is rendben, de sajnos a 30-ai tablettát este 8-kor elfelejtettem bevenni. Csak másnap reggel 9kor vettem észre, hogy kimaradt így gyorsan bevettem akkor a tablettát, ahogy a tájékoztató javasolta. Tehát a megszokottnál 13 órával később. Tegnap a mellbimbóm enyhén érzékennyé vált, de fogalmam sincs mitől. Ugye nem lehetek terhes? Vagy talán hormonzavar? Azt is meg kell említenem, hogy mostanában túl stresszes vagyok.
A leirtak alapján nem terhes, kérem ne aggódjon.
Tisztelt Dr. Nő/Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a párom 6 hetes terhes és pár napja barnás folyása majd enyhe vérzése volt, elmentünk a nőgyögyászhoz ahol azt mondták minden rendben van viszont találtak egy 6 cm-es corpus lutheum cisztát a petefészkében amire kapott gyógyszert és három hét mulva menjünk vissza kontrollra. Sajnos többet nem tudtunk meg erröl a cisztárol és arrol milyen komlikációi lehetnek. Azt szeretném kérdezni öntöl, hogy ez a ciszta mennyire veszélyes a páromra illetve a picire és mire figyeljünk oda?
Válaszát és segítségét előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Konta Dávid
A terhesseg elején ez a ciszta termeli a hormont, ami szükséges a terhesseg fenntartásához, bízunk benne, hogy következő alkalomra sokkal kisebb lesz mar a mérete.
Tisztelt Doktornő! Nemrég tudtam meg hogy terhes vagyok a legközelebbi időpontom nőgyógyászatra még 2 hét. Nagyon sok lett a folyásom wc papíron színtelennek tűnik de a bugyim rendszeressen sárga lesz tőle .Nem ég ,viszket nincs kipirosodva. Amég eljutok orvoshoz használhatok-e Lacto Feelt vagy azzal csak ártok a babának?
CSak ha feltétlenül szükséges.
Jo napot. Babát szeretnénk a párommal.tavaj áprilisba hagytam abba a fogamzásgarlo tabblettát. Augusztus ota probalkozunk eddig sajnos nem sikerűlt. A ciklusaim hosszuak 36,37,38,41 naposak. Elmentem nőgyogyaszhoz mert vérezni kezdtem barnas volt hol rozsaszin ez 5 napig tartott. Előszőr peteéésre gondoltam. A doktorur elkűldőtt ultrahangra ott ezt az eredményt kaptam. Uterus norm. Nyh.csikszerű.2mm. A j.on 39x32 mm egyrekeszes foly achoju képlet. A b.ov.norm. a douglesban bő folyadék kb 4 cm. Azt szeretném megkérdezni ez mit jelent? 29 éves vagyok van mar egy lányom 7 éves. Válaszát kőszőnőm
Van egy apró dísztagja. A folyadék peteeresre is utalhat, érdemes lenne leellenőrizni.

Az iPademről küldve
Udvozlom !A Yasmin nevu fogamzasgatlot szedem 6 honapja decemberben tartottam egy honap szuntett , es mar egy honapja ismet szedem, az elso szedesnel nem volt problema viszont most egessz honapban enyhen vereztem, ami mostanra , ma megallt.matol kezdve kellene varjak 7 nap szuntet viszont az eskuvom miatt mar elszeretnem kezdeni a 3ik nap utan, azaz kedden. ez problema lenne? vagy most kimaradna teljesen a menstruaciom? valaszat elore is koszonom !Tisztelettel

Kedves Enikő!
Bátran elkezdheti.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
14 éves vagyok , úgy érzem, hogy hüvelygombám van. A tüneteim: rendszeresen sárgás-fehéres folyadék folyik belőlem, néha égő és viszkedő érzés, maga a hüvelyem tűz vörös kívülről, be van repedve és néha vérzik is. Még nem volt nemi kapcsolatom senkivel, ezért nem is értem, hogy miért van ez.
Külföldön élek és nem szeretnék itt elmenni nőgyógyászhoz, csak, ha nagyon muszáj!
A szüleim se tudják, hogy baj van..
Mit tudna nekem ajánlani? Mit tegyek?
A válaszát előre is köszönöm!
Viktória

Kedves Németi Viktória!
Canestent, de en biztosan beszélnek édesanyámmal is
Jó napot!
34hetes kismama vagyok, gyakran keményedik a hasam, ma az orvosom azt javasolta szedjek 3x1 magnerotot, és 3x1 diaphyllint.
A kérdésem az lenne, hogy a diaphyllint mire kell szednem? Úgy olvastam hörgőtágító, illetve tüdőasztma, tüdőgyulladásra szokták szedni.
Köszönettel, Roxána
Az is ellazítja a mehet.
Tisztelt Dr!
Lindynette fogamzásgátlót szedek már 10 éve. Tavaly novemberben megjött a menstruációm ahogy szokott,decemberben viszont nem. A 7 napos gyógyszer szünet után folytattam a gyogyszer szedését. Januárban megjött a menstruációm. Voltam jan.13. án nőgyógyásznál elmondtam neki ugyanezt. Megvizsgált ,de uh-t nem csinált,csak kézzel vizsgált. Kérdésem az lenne ha terhes lennék azt már akkor januárban látnia kellett volna?? Uh nélkül sima kézi vizsgálattal is kell hogy valamit érzett volna akkor nem? Az már két hónapos terhesség lenne nem?
Köszönöm válaszá előre is
Érdemes lenne tesztet csinálnia, hogy meg nyugodjon.
Kedves Doktornő!
Olyan kérdésem lenne, hogy a tegnapi nap folyamán, együttlét után nagy mennyiségű vér távozott a hüvelyemből, mintha menstruálnék. De együttlét után a vérzés abba is maradt és nem is érzek semmiféle fájdalmat. Előfordult már velem 2 alkalommal is, hogy együttlét után rózsaszínes folyásom volt, ami abba is maradt együttlét után. Viszont most élénkpiros és bő vérzésem volt. Érdeklődni szeretnék, hogy lehet komolyabb bajom, esetleg megsértett valamit a párom,amitől véreztem? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Judit
Kedves Judit!

Készséggel várjuk rendelonkben, hogy kiderítsuk.
Üdvözlöm, Érdeklődni szeretnék, hogy meg lehet-e pontosan határozni, hogy mikor zárulnak össze a magzat szívében a kamrákat elválasztó falak.Tegnap voltam ultrahangon és úgy láttam mintha a két nagyobb kamra között még nem záródott össze rendesen a fal. Az orvosom csinált két képet a szívről, de nem mondta hogy probléma lenne. A magzat jelenleg 22 hetes,és rendszeresen mocorog.
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kitti,

Érdemes lenne kontroll magzati szív ultrahangra bejelentkeznie.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
Fel szeretném hagyni a fogamzásgátló tabletta szedésével, anyagi okok miatt. Azt szeretném megtudni, ebben az esetben kell-e nőgyógyászhoz fordulni, esetleg valamilyen kiegészítő készítményt felíratni, vagy egyszerűen minden további nélkül elhagyható-e a gyógyszer szedése.
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Gabriella
Kedves Gabriella!

Igen, elhagyhato.Spiralon nem gondolkodott?
Jó napot!

Lenne egy pár kérdésem!
Ha szivárog a magzatvíz akkor reggel ha felkelnék akkor eláztam volna már ugye?
Lenne alattam egy tócsa!Jól gondolom vagy tévedek?
Mit jelent ha fáj a petefészkem?Nem a hasam alja hanem oldalt a petefészkeim de nem mindig.Éjszaka pl egyszer sem kell kimennem pisilni sem.Az is lehet megfázás jele?
Tegnap voltam orvosnál és nem találnak semmit.Méhszájat nem néztek, hogy milyen állapotban van.
Kaptam egy gyógyszert monural 3 g tasakot!Az jó gyógyszer?
Magzatmozgás van de minden nap más.Hol aktívabb hol nem.

Köszönöm és váron válaszát
25 hetes kismama
a felmerül a magzatvizszivargas gyanúja, azt minden esetben érdemes szakemberrel is ellenőrizhetni.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Jelenleg 13 hetes terhes vagyok biometrika alapján 14+2hetes. 8 hetesen a férjemmel együtt voltunk és rögtön az együttlét után kb 1 evőkanálnyi friss vérzésem volt. Ami rögtön el is múlt. Másnap ultrahangon 4mm-es haematomat találtak a petezsák mögött. Annyit mondott a szonográfus hölgy, hogy pihenjek sokat, ezt meg is tettem. Azóta több ultrahangon is voltam és a haematómának nyoma sem volt . Viszont hiába kérdeztem nem kaptam rá választ, hogy ilyen esetben tiltott-e az együttlét vagy sem.A z orvosom nem válaszolt, többször is kérdeztem, de kitért a válasz alól. Jelenleg nincs orvosom még (éppen keresek emiatt is másikat).Így nem merünk együtt lenni, viszont ez a bizonytalanság elég idegesítő.
Előre is köszönöm a választ!
Kedves Marcsi!

A 20. Hétig en nem erőltetnem a dolgot.
Tisztelt Doktor Nő!
Hosszú idő után most egy hónapja kezdtem el szedni a yasminellét de nem jött meg a tablettamentes héten.ma van a 9.nap.Lehetséges,hogy összezavart?Megyek orvoshoz de félek.Menszesz első napján kezdtem el szedni.Egy szemet hagytam ki de pótóltam másnap.azaz nem tel el 36 óra a 2 tabletta között.LEhetséges,hogy terhes vagyok vagy első hónapba kiamaradhat?Köszönöm
Nem terhesseg okozza a dolgot, ne aggódjon.
Kedves Doktornő.
Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja, hogy pici, hangyányi méretű alvást vér darabkát találtam a wc papíron!? 11 hetes leszek 2 nap múlva, szedek Duphastont es van egy mandula méretű méhszaj polipom. Néha rózsaszínezek. Faj a jobb oldali petefeszkem. :(
Köszönöm a válaszát.
Kedves Lizi!

Például a polypus.
Tisztelt Doktornő!
42 éves leszek áprilisban, hőhullámom nincs, viszont már 160 napja nem jött meg a vérzésem. Voltam vérvételen:
Se TSH supersensitiv: 1,423
LH:42,70
FSH: 87,30
prolactin: 303,00
oestradiol: 222,00
progeszteron: 0,64
testosteron: 0,78

Szeretném megkérdezni , hogy ezek hormonértékek idővel hogyan változhatnak? Csak gyógyszeresen lehetséges?
Válaszát köszönöm: Ibi
Kedves Ibi!

Mindenképpen gyogyszert javasolnék.
Tisztelt doktornő! Missed ab utáni szövettan eredményről szeretnék véleményt kérni,mert a doktornő akinél voltam azt mondta semmi lényeges nincs rajta.Vérbe ágyazott chorion bolyhok,lobsejtekkel meghintett maradványok láthatók.Missedabortionnak megfelelő szöveti kép . Kb 4x3x3 cm es véralvadékos massza A felszínen kis területen hártyaszerű burok sejthető I:3+1 T: van
Kedves Dóra!

A változást a fogamzásgátlója okozza.
Üdvözlöm , lassan 7 hetes terhes vagyok és pár napja rózsaszínes nyomot hagy a vér a papíron minden szex után vettem észre. Enyhe görcsök is vannak a hasamnál. Mi lehet az oka? Milyen veszélyek vannak ilyen téren a gyerekre? A szex veszélyes lehet?
Nem, de azért egy uhon megér a dolog.
Tisztelt Doktornő! 43 éves vagyok,mostanába 30-32 és 42 napra jön meg menstruáciom,most is 2016 január 30-án mensistem,és azota megint semi,terhes nem vagyok.. köszönöm válaszát
Ha aggódik érdemes leellenőrizni hormonrendszere működését.

Tisztelt Doktornő!

Pár héttel ezelőtt felkerestem egy endokrinológust fokozott szőrnövekedés, illetve hosszú (35 napos), időnként csúszkáló ciklus miatt. Ekkor hormonvizsgálatra utalt be, amely a ciklusom 3. napján meg is történt.

Az volna a kérdésem, hogy a lentebbi eredmények alapján szükséges lenne-e Ön szerint egy terheléses vércukormérésre is elmennem, lehetséges-e, hogy a tünetek hátterében PCOS áll? (természetesen az orvoshoz mindenképp visszamegyek, de szeretnék az összes szükséges leletnek birtokában lenni) Mire utalhatnak az eredmények? Milyen vizsgálatot célszerű még megcsinálni? Egyébként a fentieken túl más tünetem nincs, nincsen súlytöbbletem, nem pattanásos a bőröm stb.



TSH: 2,650 mIU/L
LH: 6,88 U/L
FSH: 4,57 U/L
Prolaktin: 484,6 mIU/L
Öszradiol: <73 pmol/L
Progeszteron: 2,4 nmol/L
Tesztoszteron: 1,4 nmol/L
Free testosteron index: 1.8%
SHBG: 76,30 nmol/L
DHEA szulfát: 4,95 μmol/L

Válaszát előre is köszönöm!
Hanna (25é)
Elsősorban a petefészek uh képet néznem meg.
Tisztelt Dr ,39 éves házasságban élő nő vagyok.Azon panasszal fordulnék önhöz,hogy sokat a fáj a jobb oldali petefészkem,és a férjemmel lévő együttlét után pár órával elkezdtem menstruálni,pedíg még lett volna 4-5 nap.Fogamzásgátló tablettát is szedek." éve már volt cisztám.Ön szerint mi lehet ez?Köszönettel Jószelicsné Anett.
Készséggel várjuk rendelőnkben , hogy kiderítsük.
Érdeklődnék,van-e valami módszer vagy praktika a ciklus hosszabbítására? vélhetően van peteérésem, csak túl korán. mostanában többször is 23 napra jött meg a menstruációm és általában 7, de néha akár 8 napig is tart. Bajt jelent a korai peteérés? ez hormonzavarra utal?
Kedves Andi,

Mi a cél? Kisbabát szeretnének?

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Jó napot!
Olyan problémával fordulok önhöz, hogy menstruáció után a 8. napon el kellett volna kezdenem a fogamzásgátló gyógyszerem de csak ma a 9.napon tudtam kiváltani a gyógyszerem. Ilyenkor mi a teendő? ugyan ugy vegyek be egyet vagy a 2.szem gyogyszeremet is vegyem be ami most kovetkezne?
Előre is köszönöm válaszát!!
Igen es es hétig ki kell egészíteni a védekezést.
Jó napot kívánok. Most voltam a nőgyógyászaton azzal a problémával hogy nekem havonta 3x van meg a menstruációm és fehér folyásom is van. És méhnyakrákot levették és elküldték a laboratóriumban és az van a papíron hogy Megállapított diagnózis: szűrővizsgálat méhnyak daganatának kimutatására. Ez mit jelent? Félek hogy méhnyakrákot jelent. Előre is köszönöm válaszát. Szép napot.

Tisztelt Páciens!
Ez a szűrés kódja, az eredményre kb. Kette hetet kell várni.
Tisztelt dr 27 eves vagyok ma voltam nogyogyasznal es ezt a leletet kaptam szeretnem ha segitene.hogy megertsem mit jelent. Anamnezis. Um :15. Statusz. R .nagy ut.afv._ben ,szabad. Kornyezetben .Uh: uterus corpusa 52×51mm. Kiszelesedett cavum 10mm endrometrius. vast 6.7 mm. Diagnozisok n8520 meh hypertropia. N8400 mehtest polypus. Tharapia fr.cu jav

Kedves Anita,

A vastag nyálkahártya miatt méh úri vizsgálat szükséges.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
Problémám a következő:fogamzásgátló tablettát szedek,de az utolsó menstruációm december 27.-én volt.Az esedékes menses helyett csak fél napig volt barnás folyásom,és azóta gyakran van hányingerem,és a hasam is szúrkálódik,és furcsán kemény,de csak a bal oldalamon.A tablettát rendesen szedem,mindig adott időben,nem hagyok ki egyet sem.Legetséges,hogy teherbe estem?Esetleg más probléma állna fenn?
Válaszát előre is köszönöm!
Nem valószínű. Készséggel várjuk rendelonkben.
Tiszteletem,szeretném kérdezni h autoimmun pajzsmirigy tulműködésem van ,tiamazolt szedek,a menzeszem már 6 hete tart 2-3 nap szünettel majd kezdődik előlről. Az endokrinologusom szerint a betegségem az oka,ennyire befolyásolja a cikust? Korábban soha nem volt problémám a menstruáciommal ( 41 éves vagyok ) köszönöm..
Kedves Kató,

Érdemes lenne nőgyógyász segítséget kérnie.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
10 hónapja nem szedek fogamzásgátlót és fél éve rendszertelen a menstruációm. Most az a problémám, hogy 26 napra jelentkezett a vérzés nem túl nagy mennyiségben és 3 nap alatt elmúlt. Ami aggaszt, hogy rendkívül erős alhasi görcseim vannak még mindig és csak 2 hét múlva fogadnak vizsgálatra. Mi lehet a gond? Addig mit tudok csinálni?
Sajnos vizsgálat nélkül nagyon nehez erre válaszolni..
Tisztelt Szakértő!
2éve szedem folyamatosan a Symicia fogamzásgátló tablettát . Ezidáig semmi problémám nem volt vele, azonban az utóbbi 3-4 hónap során azt tapasztaltam, hogy mikor még 2-3 darab tabletta vissza van a levélből, elkezd kevés barnás váladék ürülni és enyhe menstruációs görcseim is vannak. Ez eltart 5-6-7 napig is, és utána jön meg a rendes megvonásos vérzés, ez mindig ugyanazon a napon, tehát ez rendszeresen jelentkezik. Nem hagytam ki tablettát, rendesen szedem. 2 gyermekem van, 31 éves vagyok. Az lenn a kérdésem, hogy ez normális jelenség-e, esetleg tablettát kellene váltanom, forduljak-e orvoshoz a problémával?
Köszönettel:Mariann
Kedves Mariann,

Érdemes lenne nőgyógyász szakorvoshoz fordulnia.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Jó napot!
2015.10.23-án 4 óra vajúdás után természetesen megszültem 3800 grammos kislányomat. Komplikációk nem léptek fel, a hat hetes kontrollon mindent rendben találtak. Mielőbb szeretnéknk kistesót. Mikor lehet legkorábban próbálkozni? Nem okoz valamilyen komplikációt, ha csak egy év telne el a két szülés között?
Köszönettel, Eszter
Én azét egy fél évet várnék a próbálkozással.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy több mint egy évvel ezelőtt egy rákszűrés alkalmával a nőgyógyászom az uh-on, a méhnyálkahártya megvastagodott állapotára hívta fel a figyelmem, addig szinte napra pontosan menstruáltam, vérzés problémám a szokások görcsökön kívül nem volt. Az orvosom azt mondta, ha ezt nem kezeljük, akkor vérzésproblémákat fog okozni, emellett a petefészkeimben domináns tüszőt nem látott a ciklus 12. napján. Norcolut tablettát írt fel, ezt a 16. naptól kellett szednem, 5 napon át, 4 havonta vizsgált újra, és írta fel az újabb adag gyógyszert. Már lassan másfél éve szedem ezt, ezalatt azt kezdtem tapasztalni, hogy a hajam nagyon erősen kezdett hullani, a libidóm csökkent, nagyon gyakori fejfájással küzdök, és visszatérő felfázásaim vannak. Most a legutóbbi vizsgálaton kérdeztem, hogy ezeknek köze van-e a hormonszintjeimhez, azt a választ kaptam, hogy az első fázisa a ciklusnak még működni látszik, ezért elegendő a progeszteron pótlás, de valószínűleg ez korai petefészek kimerülés, és ha ilyen panaszokat is észlelek, akkor lehet hogy érdemes lenne elkezdeni egy kombinált hormonpótlást, Divina tablettát írt fel. 34 éves vagyok, két gyermekem van. Lehetséges, hogy ennyi idősen tényleg klimaxra való gyógyszert kell elkezdenem szedni? Félek tőle, hogy nagyobb bajt fog okozni. A betegtájékoztatón olvasom, hogy ha korábban endometriózisban szenvedett a beteg, akkor nem ajánlott a szedése, mert ez kiújulhat. Ettől és egyéb mellékhatástól nagyon tartok. Vérből hormonvizsgálatot nem nézett az orvos, nem értem miért. A méhnyálkahártyából tényleg ennyi mindenre tud következtetni? Az hogy nincs domináns petesejtem, az a gyermekeim születése előtt is így volt, akkor stimuláló gyógyszert kaptam. Korábban pedig az endometriózis miatt 6 hónapos hormon injekció kúrát. Ezeknek lehet hogy most jön ki az utóhatása? Kérném tanácsát, mit is tegyek, félek a gyógyszert beszedni. Köszönettel:
Lívia
Ha endometriozisra kezeltek nem biztos, hogy a hormon pótlás a legjobb megoldás.Valoban lehetne ellenőrizni a hormonszintjeit is.
Tisztelt Doktornő,

Nőgyógyászom bakteriális eredetű fertőzés által okozott gyulladásra Klion D-100 hüvelytablettát írt fel. Előtte is véreztem kissé, a gyulladás miatt, de mióta a kúpot használom nagyon erős a vérzés. Ez esetben is folytassam a kúrát? Jelenthet ez problémát?
Tisztelettel,
Anna (24)
Érdemes lenne megismételni a tesztet.
Tisztelt Doktornő!
olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2015.12.25 én menstruáltam utoljára rá 3 hétre csináltam tesztet és pozitiv lett jelenleg mennyi idős terhes lehetek???
Kedves Ágnes,

Valószínűleg 5-6 hetes terhes lehet. Amint lehetséges keresse fel nőgyógyászát ultrahang vizsgálat céljából.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!

Két problémában kérnék tanácsot.
27 éves vagyok, endometriózis miatt az egyik petefészkemet kivették, lombik előtt állunk. Kaptam beutalót 3 pontos hormonvizsgálatra, viszont azt nem tudom, hogy 25-26 napos ciklus esetén peteérés és ciklusvégi vizsgálatokat ciklus hányadik napján csináltassan?

A másik pedig, hogy megjött a 3.napi eredményem:
LH: 2,99 U/L
FSH  11,52 U/L
Prolaktin  307,4 mIU/l
Ösztradiol  104,3 pmol/l
Tesztoszteron 1,3 nmol/l
Tesztroszteron index 3,2%
SHBG  29,50 nmol/l
DHEA-s  7,06 umol/l

3 alkalommal néztek hormonpanelt, kb hasonló eredményeim lettek akkor is.
Arról nem találtam infót, hogy mi okozhatja ezt a fajta FSH/LH arány különbséget.
IR-em van, valamint pajzsmirigy alulműködésen, ezekre Meforalt és Letroxot szedek 2 hónapja.

Köszönettel:

Bianka
19-21-23. Például IR okozhat ilyet.
Tisztelt Doktornő!
Problémám a következő:fogamzásgátló tablettát szedek,de az utolsó menstruációm december 27.-én volt.Az esedékes menses helyett csak fél napig volt barnás folyásom,és azóta gyakran van hányingerem,és a hasam is szúrkálódik,és furcsán kemény,de csak a bal oldalamon.A tablettát rendesen szedem,mindig adott időben,nem hagyok ki egyet sem.Legetséges,hogy teherbe estem?Esetleg más probléma állna fenn?
Válaszát előre is köszönöm!
Nem. Ha aggódik csináljon tesztet ill. Forduljon nogyogyaszahoz.
Tisztelt Doktornő!
Lassan 5. éve használok hormonális fogamzásgátlót. Eleinte tabletta formájában, jelenleg, csaknem 3 éve Nuv*ringet használok. Fél éves szünetet egyszer tartottam. A problémám az, hogy a betegtájékoztatón szerepel, hogy a gyűrűmentes időszak 2.-3. napján kell jelentkezzen a megvonásos vérzés. Mindig szombat reggel szoktam levenni, ám vérzés mostanság szinte kivétel nélkül szerdán jelentkezik, egyszer előfordul, hogy csak csütörtökön. A vérzés rendkívül kevés is. Egyéb panaszom nincs, de ezt furcsának és rendellenesnek találom. Pajzsmirigy hormonjaim rendben vannak, más gyógyszert nem szedek, általánosságban egészségesnek mondhatom magam. Amennyiben nem muszáj, nem hagynám abban a Nuv*ring alkalmazását, de ez a probléma jelentheti azt ,hogy a szervezetem megelégelte az 5 év alatti folyamatos hormonális fogamzásgátlást. Sajnos azelőtt sem volt rendszeres a ciklusom, havi szinten megjött, de sok nap különbséggel. Érdemes lenne felhagynom vele, vagy egy alaposabb nőgyógyászati-endokrinológiai vizsgálatot elvégezni? Gyermekvállalás még nincs tervben. Köszönöm megtisztelő válaszát előre is!
leirtak an nincs rendellenes, bátran használja tovább a gyűrűt.
Üdvözlöm Bódi Evelin vagyok! 19 leszek Éllettársi voszonyban élek 6honapja probálkozzunk a párommal hogy gyerekünk legyen! És nagyon szeretnénk mindketten. Nem tudom lehetne- e szedni gyogyszert ami segit könnyeben teherbe esni remélem segit! Elöre is köszönöm
Készséggel várjuk rendelonkben, hogy segít hessunk.
Üdvözlöm, Érdeklődni szeretnék, hogy meg lehet-e pontosan határozni, hogy mikor zárulnak össze a magzat szívében a kamrákat elválasztó falak.Tegnap voltam ultrahangon és úgy láttam mintha a két nagyobb kamra között még nem záródott össze rendesen a fal. Az orvosom csinált két képet a szívről, de nem mondta hogy probléma lenne. A magzat jelenleg 22 hetes,és rendszeresen mocorog.
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kitti!

Mindenképpen férjének szüksége lenne egy ismételt vizsgálatra.
Üdv:6 hetes terhes vagyok szeretném meg kérdezni mivel elég feszültnek érzem magam lehet terhesség alatt citromfű teat inni ?
Igen.
Kedves Doktornő!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a férjemmel már 10 hónapja próbálkozunk, de sajnos nem sikerült még teherbe esnem. Pár hónapja elkezdtem ovulációs tesztet használni, mely alapján minden hónapban van peteérésem, és a ciklusaim is rendszeresek. Korábban sem védekeztünk szabályszerűen, de 10 hónapja egyáltalán nem védekezünk. Ön szerint érdemes már orvoshoz fordulnunk? A mellemben van több apró fibroadenoma, ezek befolyásolhatják a teherbeesést? Milyen vizsgálatok várnak ránk?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Alexandra
Készséggel várjuk rendelonkben!
Kedves. Doktornő!
8hónapja született második gyermekem császármetszéssel, 3-4 napja főlleg szoptatáskor erősen a fáj a méhemen a hegem, nőgyógyászhoz kellene fordulnom vagy ez normális jelenség? Válaszát előre is köszönöm!
Igen, mindenképpen
Tisztelt Doktornő!
Nem tudom mit gondoljak, nagyon aggódok, rengeteg oldalt végigolvastam... A helyzetem az, hogy 22 éves vagyok, óvónőként dolgozom, a párommal néhány hónapja próbálkozunk a babával. Beszéltem a nőgyógyászommal, csinált néhány vizsgálatot, labort, minden rendben volt, azt mondta semmi akadálya. Egy dologra nem gondoltam, a bárányhimlőre, ugyanis még nem kaptam el...Beoltva sem vagyok, senki nem mondta ez előtt, hogy lehet. Most viszont, az óvodánkban több a bárányhimlős, és 5 napja az én hasam is tele van kiütéssel (csak a hasam). Elkaptam egy vírusos náthát is, orrfolyás, torokfájás, hőemelkedésem volt egy napig. A pöttyöktől megijedtem, egy ismerős gyermekorvos megnézett, azt mondta szerinte nem himlő, mert nem típusos, nem pöttyös az egész testem, de 100%ig nem meri kzárni. Ő mondta nekem először hogy létezik oltás, és vérteszttel meg kéne nézetni, van e más védettségem, ha nincs, beoltatni magam. Ez volt 2 napja, közben én elkezdtem bújni az internetet, és azzal is szembesültem, hogy lassan meg kéne jönnie. A ciklusom 28 napos, ma vagyok a 28. napon, és csináltam egy tesztet, ami pozitív. Csináltam mégegyet, először negativ, de 10 perc után halványan pozitív lett az is (nem tudom értékelhető e ennyi idő után...) Úgyhogy most teljesen be vagyok pánikolva. Annyira szerettük volna a babát, és most a jelek szerint összejött, na de itt ez a betegség. Már azt is olvastam, hogy az első trimeszterben ha bárányhimlős a kismama, el kell venni a babát, én ezt nem akarom elhinni :( Hogy ha bárki mondja hamarabb, már rég beoltattam volna magam...
Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de nőgyógyászhoz csak 3 nap múlva tudok eljutni addig pedig megöl az idegesség. A doktornő szerint , ha tényleg kisbabát várok, kideríthető valahogyan, hogy tényleg himlős vagyok-e? és ha igen, elkerülhető valahogy a magzat károsodása?? :( Ez a tudatlanság olyan szörnyű, kb 20-25 pöttyöm van a hasamon, 1-2 a nyakamon, máshol semmi. Viszket, de egy másik orvos azt mondta, lehet a légúti fertőzéssel együtt jött csak ki...
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Vérvétellel kell tisztázni, hogy valóban baranyhimlo-e illetve, hogy van-e mar korábbrol vedettsege.
Tisztelt Doktornő!

A kérdésem, hogy mindenképp kizárható a terhesség abban az esetben, ha egy hónappal az együttlét után, vagyis február elsején reggeli vizeletből negatív a teszt, és vérzésem is volt, ami január 15-én jött meg, és 5-6 napig tartott? Azért vagyok bizonytalan, mert hallottam olyan esetekről, hogy volt valakinek vérzése, vagy esetleg nem mutatta ki a teszt. A ciklusaim átlagban 22-24 naposak, a decemberi 24-én kezdődött. Néha hányingerem van, és érzékenyek a melleim, de már nem tudom eldönteni, csak beképzelem-e, vagy sem. A következő menstruációt február 6-8 között várom.

Válaszát előre is köszönöm!
Igen, kizárható.

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK

Kedves Páciensünk!

Örömmel osztjuk meg, hogy a Nőgyógyászati Központ Kolosy téri rendelőjében július és augusztus hónapban felújítási munkálatokat végzünk a magas színvonalú páciensellátás érdekében. Ezalatt az időszak alatt Kolosy téri rendelőnkben dolgozó orvosaink a Nőgyógyászati Központ Mammut 2 bevásárlóközpont 5. emeleti rendelőjében várják a Pácienseket!

Amennyiben további információra van szüksége kérjük írjon az info@nogyogyaszatikozpont.hu e-mail címre vagy hívja a +36 70 621 2443-es telefonszámot!

Megértését ezúton is köszönjük szépen!

Nőgyógyászati Központ csapata