Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt dr.ur
A menszeszemmel van problemam kis korom ota nem jon meg rendszeresen tobb honapig ki marad jartam orvosnal akkor meg lany voltam az ultrahang vizsgalat utan azt mondta fejletlen a mehem majd kesőbb minden rendben lesz ennek mar 3 eve lassan 20 eves vagyok 8 honapja ferjem van es a kimaradas meg mindig meg van .
Mi lehet a baj velem mi okoza ezt es mit tegyek hova forduljak
Koszönöm a valaszát
Érdemes lenne endokrinologust is felkeresnie.
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Gardnerella fertőzést diagnosztizáltak nálam, az orvosom Azi SSandoz nevű antibiotikumot írt fel 250 mg-osat, de az lemaradt a receptről, hogy mennyit és milyen hosszan kell szednem belőle.
Köszönöm a válaszát!
Vagy egyszerre kell négy tablettát bevenni, vagy első nap kettőt, es minden nap egyet meg négy napig.
Jo estét. Van egy olyan problémám hogy multhét hétfôn kellett volna meg jönnie de nem jött. Azota erős fehér folyásom van. Szombaton volt pár csepp barnázásom is és az óta görcsölök is. Válaszát előre is köszönöm.
Érdemes lenne terehessegi tesztet végeznie.
Kis mama vagyok. Lasu a pici sziverese
Sajnálom.
Tisztelt doktor ur , doktor nö az lenne a kèrdèsem hogy dec 16-a otta meg van a menstruáciom hogy ez mitöl lehet ? kezdjek el agodni vagy mit tegyek ?
elöre is köszönöm válaszát .
Aggódni nem, de orvoshoz fordulni mindenképpen.
Jó napot kívonák
Késhet esemény utáni tabitól menszeszem??
23éves vagyok
Múlt hét vasárnap a történt egy baki gumi lyukas volt , egyből rohantunk ügyeletes Aktus hajnali fél 2 kor történt .A gyógyszertárba de csak pharmatex hüvelyi kupót sikerült venni. Másnap délután 5 órakor vettem be escapelle esemény utáni tabletát. Tegnap kellett volna meg jönni e
Késhet e tőle? Rosszul léteim se pecsételő vérzésem sincs , semmi olyan dolog ami terhességre utalna. Párom idegesek vagyunk mert nem tervezünk még babát. Kérem válaszoljon előre is köszönöm
Nem, babát semmiképpen.
Jó napot
Én egy 22 éves depressziós lány vagyok. Jelenleg escitalopram kedélyjavítót szedek.De nagyon szeretnénk kisbabát a párommal,nagyon félek hogy ha lerakom gyógyszert rosszul leszek. Esetleg tudna ajánlani valamit? Válaszát előre is köszönöm.
Gyógyszeréről kérem konzultáljon pszihiáterével.

Jó estét kívánok! Jobboldalt a hasam alatt nagyon nagy fájdalmat éreztem,elmentek orvosomhoz megvizsgált s jobboldalt van tűszőrepedésem,s a nyálkahártyam vastag! igaz hogy nem rendszeres a menstruációm de azt mondta,hogy legyek a párommal (9éve probálkozunk a gyerekkel sikertelenül):|s picit rózsaszines pici vérzés folt volt a tolettpapíron!! arra lennék kiváncsi,hogy ez lehet terheség??? Várom a válaszát!!!
Bízzunk benne.
üdvözlöm szombat d.u 4 .órakkor szex közben kiszakadt a gumi,1 órán belűl bevettem az e betűs 72 órás esemény utáni tablettát,ma van 2 napja még nem vérzem ahogy írja hogy 2-3 napon belűl.Lehet korán vettem be a gyógyszert?köszönöm
Nem, de nem is törvényszerű, hogy versenye kell.
Kedves doktorno . 40 hetes terhes vagyok januar 26-29 korul varom a babat. Ma voltam ultrahang vizsgalaton ahol azt mondtak, hogy ketszeresen korbe van tekeredve a köldökzsinór a baba nyaka korul. Suly kb 3700. A kerdesem az lenne, hogy tudok e szulni magam vagy kell csaszarozni.
Megpróbálni mindenképpen célszerű.
Tisztelt Doktornő !
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy hpv 16 ot diagnosztizáltak nálam .Arra szeretnék választ kapni ,hogy hogy tudnám az immunrendszerem erősíteni ?Indol3c vagy esetleg ezüst kolloiddal elérnék valamit ? szeretnék gyógyulni ,kérem segítsen hogy érdemes e ezeket venni vagy felesleges ? és Gumi óvszerrel lehet szexuális együttlét ha hpv s vagyok ? Köszönöm a válaszát .
Igen. Lehet C vitamin vagy graefuitmagcsepp is.
Kedves Doktornő! 7 hetes terhes vagyok, két napja teljesen megszűntek a panaszaim. Olvasok erről jó és rossz véleményeket is itt az interneten.Nagyon aggódom. Orvoshoz csak 10 nap múlva megyek legközelebb. Ön szerint ez normális ? Lehet gond a picivel, vérzés nélkül is? Nagyon köszönöm a válaszát!
Készséggel várjuk rendelonkben.
Tisztelt Doktornő! Az egész még augusztusban kezdődött és már teljesen tanácstalan vagyok. Egész nyáron antibiotikumot szedtem hörghurutra.Később párommal ahogy először együtt voltunk másnap alhasi fájdalmak jelentkeztek és folyamatosan pisilnem kellett. Kaptam antibiotikumot Levoxát ezt kétszer is. A nőgyógyász hüvelygyulladást állapított meg fertőzéssel kaptam kilon d 100- at és tejsavas készítményt még. Alhasi fájdalmak nem múltak kaptam Gyno - Pevanyl -t és gyulladás csökkentőt ( Dilac) ennek szedése közben a méhem is begyulladt erre megint kaptam antibiotikumot levoxát megint csak most a nőgyógyásztól hiába mondtam hogy korábban már kaptam, de közbe megváltozott a hüvelyváladék szaga, zavaros színe lett. Erre ismét kaptam hüvely kúpot Flumizint és az antibiotikumot. Nőgyógyászt váltottam mivel még mindig alhasi fájdalmaim voltak. Illetve a hüvely váladék állaga még mindig ragacsosabb és voltak benne zavaros foltok.A gyulladás elmúlt méhemről a hüvelyi ultrahangon nem talált semmit az orvos. A baktérium tenyésztés és középsugaras vizeletvizsgálat nem mutatott ki semmit. Egyedül a nagy labor vér és vizeletvizsgálata mutatott eltérést megint kaptam antibiotikumot, travid tablettát, ami szintén nem segített ugyan úgy fáj az alhasam . A nagy labor szerint Bazofil 42,50% ez kevesebb mint kellene és Eozinofil 6,30%. A nagy labor vizelet vizsgálata szerint a fehérje az pozitív, fehérvérsejt pozitív, baktérium pozitív, FVS 35db/ltr. A nőgyógyászom pedig teljesen tanácstalan sajnos.
Sajnos valóban nem egyszerű a helyzet. Hasi uh ill. gastroenterologus segítsége is kérhető.
Tisztelt doktornő!
Jan. 9-én bevereztem a terhessegem 26. heteben. Az uh kimutatta hogy tuleroltettem magam s megpattant par hajszaler a mehlepenyen, masnap reggel elmult a verzes a ket nappal kesöbb sajat felelössegre eljöttem a korhàzból több okból. Van egy 20 hos lanyom s a parom vigyazott ra mivel a szüleim betegek s egyedül nem birtak volna, viszont nem tudott többet hianyozni a munkából s maa nem tudott segiteni. Azota itthon fekszem de meg kisebb pecsetelesek elöfordulnak s mintha verdarabkák távoznának s leginkább mikor wc-n vagyok. A kórházba vissza tudok menni de befeküdni sajnos nincs lehetöségem. A baba azota is ogen aktiv s erösen rugdos s azt meg elfelejtettem emliteni hogy melyen tapado mehlepenyem van, az orvosok azt mondták közel van a mehszajhoz. Én csak tudni szeretnem hogy ez mitöl lehet s hogyan lehetne elmulasztani ezt a pecsetelest mert bar kb fel naponta van azert aggaszt. Valaszat elöre is ķöszönöm
Ilyen esetekben rendkívül fontos, hogy pihenjen!
Tisztelt doktor úr!
Késik a menstruációm. Igaz eddig sem volt rendszeres. Legutóbbi két ciklusban egy héttel hamarabb jött meg. Decemberben 16-án jött meg és 20-án múlt el. Olvastam azt is h nagyobb adag antibiotikum szedés esetén is késhet. December végén infúzióban és tablettában is nagyobb adag augmentint kaptam. Elég sokat. Párommal óvszerrel védekeztünk. Tudom h a stressz is eltolhatja...mostanában eléggé sok stressz ér. Van egy gyerekem és volt egy terhességmegszakításom is.
Aggódjak?
Köszönettel:Veronika
Érdemes lenne terhességi tesztet végeznie.
Tisztelt Doktornő/úr!

41 éves vagyok, orvosom a vérzéskimaradásom miatt elküldött vérvételre. A napokban fogok visszamennni. Addig Véleményét kérném a következő eredményeimről:
Se TSH supersensitiv: 1,423
LH:42,70
FSH: 87,30
prolactin: 303,00
oestradiol: 222,00
progeszteron: 0,64
testosteron: 0,78
Ez már a menopauza?
Válaszát köszönöm: Ibolya

Menopauzhoz egy éves vérzés mentes időszak kell, de az Fsh értéke nagyon magas.
Kedves Doktornő!
Tudna nekem segíteni,hogy az eredményeim jók e ? A vérvétel a ciklus 3. napján történt. TSH 2.6 LH8.5 FSH 6.9 ösztradiol 82 prolaktin458. Válaszát előre is köszönöm
Labor referenciaertekektol is függ, de nagyjából igen.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A ciklusom mindig hosszú 35 nap körül szokott lenni. Ma vagyok a 42. napon és nem jött még meg. Párommal mindig védekeztünk nem volt vele gond, annyi volt, hogy még mielőtt felhúzta az óvszert, összeért a nemi szervünk, de nem történt behatolás sem. Csináltam tesztet, negatív lett. Van félnivalóm? Köszönöm
Igen, csak kérdés, hogy otthon kell-e ezt kivárni.
Jó napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne hogy a fogamzásgátló abbahagyása után kismama vitamin elkezdése mikor ajánlott ha kisbabát szeretnénk? Peteérésem még nem rendeződött december hónapban nem jelentkezett a menstruációm még most sem meddig kell várni hogy rendeződjön ? Mikor érdemes orvoshoz fordulni? Kismama vitamin ebben segítene? Gyógyszer szedését november 24-én hagytam abba.
Mar most érdemes elkezdeni, es felkeres heti nőgyógyászat is.
Kedve Doktornő!
Párommal lombik programban veszünk részt alacsony spermaszáma miatt. Azonban mivel 3 sikertelen beültetésem volt, az orvosom elküldött további kivizsgálásokra, illetve én is megcsináltattam még egy vizsgálatot, amit nem kért a doktor úr. Ebből kiderült, hogy MTHFR heterozigóta génmutációm van, van egy polipom, amit eltávolítottak, illetve az NK lymphocita sejtarányom 16% és NK számított funkcióm 122-es . A kérdésem az lenne, hogy ezekkel az eredményekkel van esélyem arra, hogy sikeres legyen az embrió transzfer? Köszönöm válaszát!
Természetesen, konzultáljon kezelőorvosa az.
Tisztel Dr .no
Egy hete biopszias kaparast vegeztek altatas alatt. dg. megvastagodott mehnyalkahartya menopauza utan. Biopszia utna normalis folyamatnak tetszik e tartani a keves verzest ami mar egy hete tart?Koszonettel judit
Igen.
Tisztelt Doktornő!
Az lenne az én problémám hogy 110kg vagyok ez mind a három terheségemnél igy volt a harmadik lányom után lekötöttek mind a három császárral lett és a dr úr ezt találta jonak hogy lekössön.Az lenne a próblémám hogy azóta van amikor 10-14 most már 20 napja meg van a menzeszem de nem rendes hanem sötét barna nyálkás valami de elég sok.Hogy ez mitöl lehet igaz volt olyan már a terhességem előtt hogy nm volt meg 1 évig a vérzésem,és igy lettem terhes a kicsivel hogy nm is tudtam rola.válaszát előre köszönöm,
Kérem mielőbb keresse fel nőgyógyászat.
Üdvözlöm!
Január 16.án meg kellett volna jönnie a havimnak de 15.én volt egy kis barnázásom! Most már 18a van és azóta sem jött meg. .csináltam 2 fajta tesztet mind a 2 halvány rózsaszín lett. Lehetek terhes? Köszönöm a választ!
Egy vagy kettő Csikós?
Jó napot! Az lenne a kerdesem,hogy 1,5 eve szedek fogamzasgatlot es a 14.szemét elfelejtettem bevenni.Ezt potoltam a 15.eivel egy idoben.valaki azt mondja hagyjak ki szunetet(7 naposat) valaki azt,hogy dzedjem tovabb stunst nelkul.Mi a helyes,megoldas? Köszönöm elore is!
Mindkét megoldás megfelelő.
Tisztelt Doktornő!
Angliában elünk, babát várok
Megnövekedett sárgás folyás miatt kértem kivizsgálást, streptococcus Bt találtak .
Emiatt szüléskor antibiotikumot kapok, a babát megfigyelik, ha szükséges őt is kezelik.
Jelenleg 24 hetes vagyok, azt mondták nem veszélyes rá míg odabenn van, nem is próbálják meg kezelni, kiirthatatlan.
Valóban nem szükséges? Nincs valami krém/kúp amit ilyenkor érdemes a kellemetlenség megszüntetésére, rizikó csökkentésére?
Válaszát köszönöm!
A kellemetlenséget csökkenthető, de magát a baktériumot tényleg igy szoktuk kezelni.
Tisztelt Doktor úr!
Olyan problémám lenne hogy 15 hetes ikerterhes vagyok s sokszorgörcsölgetek. Erre az orvos utrogestan hüvelykapszulát, irt fel nospa mellé. Mindenhol azt olvasom meg a betegtájékoztatón is az áll hogy azt 12. Hétig kell szednem, de én már a 15. Hetet kezdtem el, s nem volt barnázás. A z elsô terhességnél is ilyen görcsölös voltam de kihordtam rendes ideig. Télleg kell szednem? Napi 1et irt fel
Köszönöm előre is
Szerintem nem.
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy előző terhességem 13 hetéig Utrogestan t kellett szednem, kevés barnázás miatt. Ha sikerül most teherbe esnem, rögtön mennem kell orvoshoz emiatt,vagy nincs feltétlen összefüggés a két terhesség között? Köszönöm!
Valoszinuleg nincs.
Udvozlom.Barbara vagyok.Kb 5 hetes kismama vagyok.Nagyon aggódom mert a 2.-4.hét kozott vegig volt mellfeszulesem es Enyhebb alhasi gorcseim enyhe szurkalassal.Viszont most semmi..mintha elvagtak volna.Ez normalis?
Igen, előfordulhat.
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz,hogy 6hetes kismama vagyok és 1-1,5 hete eleinte barnás aztán világosabb drapposabb folyásom van 1 hete voltam orvosnál ott azt mondták hogy nem probléma valaki vérzik valaki sem de nekem azóta sem múlott és nagyon idegesít jövőhét kedre kaptam időpontot megint .Csak attól félek nehogy késő legyen mert itt a neten már mindenfélét olvastam.Előre is köszönöm a válaszát
üdv:aggódó kismama
Remelem azóta az uhon minden rendben volt.
Tisztelt doktornő.párommal másfèl éve tervezünk babát.sajnos valahogy nem akar összejönni.aktus utân valami ùton môdon a vaginájàból kifolyik az ondô.nem érjük h mi lehet az oka.kellemetlen erről îrni de muszáj önnek leîrnom h megtudjuk h mi lehet az oka.
Mi más tudna vele történni?
Tisztelt Doktornő!
Jangee fogamzásgátlót szedek egy éve, előtte Deciora fogamzásgátlót írt fel az orvosom, amitől egyből herpeszem lett, a jangeetól pedig ajakgyulladásom, migrén, és még sorolhatnám. Szeretnék másfajta összetevőjű gyógyszerre váltani, de tudom hogy ezt így nem lehetne. A Harmonet nevű fogamzásgátlóra gondoltam, de még szerettem volna tanácsot kérni, hogy milyen összetevőjűre váltsak. Ha másikat szednék, hogyan kellene váltanom ha más összetevőjű? a 7 napos szünet után kezdjem el? Eddig szedtem már Yadine-t, Yasminellét, Lyndinette 20at...nem váltak be! Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Berényi Beáta
Folytassa, mint a korábbit.
Tisztelt Doktornő
Kétoldali petefészekcisztam volt,a műtét után igazolódot t az endometriózis,ami miatt Gnrh injekciós kezelést kapok(Decapeptyl depot).A második injekció után már jelentkeztek is a klimax tünetei. a kontrollvizsgálaton az orvosom egy 2 cm-es tüszőt észlelt.Az lenne a kérdésem,hogy lehetséges e hogy teherbe essem amennyiben nem védekezünk?Válaszát előre is köszönöm.
Nem.
Tisztelt szakorvos! Véleményét szeretném kikérni,egy olyan dolog kapcsán,hogy a 3honapja lejart terhessegi teszt mennyire mutathat teves eredmenyt? A teszt negativ lett,viszont 6.napja kesik a menzeszem kisebb alhasi görcsök viszont jelentkeztek.
Valaszat koszonom!
Érdemes megismételni a tesztet, sajnos lejárat után megbízhatatlannak válhatnak.
Tisztel doktornő!
Nemrég kezdtem el szedni a Lindynette tablettát, rendszeresen minden este 8-kor. A 11. napon a tabletta bevétele után néhány órával hánytam egyszer. Most a 7 napos szünetben vagyok, hétfőn kell kezdenem újra szedni. Ismét várnom kell egy hónapot, amíg 100 %-os lesz a hatás, vagy az első tablettától kezdve védett vagyok??
Köszönöm a válaszát!
Igen, védett.
Tisztelt Doktornő!
November 11.-én lett volna egy méhtisztításom korai vetélés miatt,de a mütét előtti vizsgálaton kiderült,hogy van egy méhen kívüli terhességem is.A bal oldali petevezetőmet eltávolították .Most tartok a második menstruációnál,ám nagyon aggaszt,mert már kilencedik napja folyamatosan vérzek.Most az első napon kezdtem el a fogamzásgátlót szedni.Az lenne a kérdésem,hogy normális-e,hogy ilyen sok napig vérzek,hiszen a történtek előtt csak 2-3 napos volt a menzeszem.Félek,hogy valami baj van a ,,maradék'' petevezetékemmel és nem tudom forduljak e a nőgyógyászhoz.Válaszát előre is köszönöm!
Ez lehet fogamzásgátló mellékhatása is, de azért érdemes lenne visszamenni nogyogyaszahoz.
Kedves Doktornő!

Feleségem nevében írok most. Kérdésem: Második babánk 5 hónapja született , de nem szűnik az alhasi tájékon a fájdalom...időszakosan előjön, melyet rendszerint szédülés és legyengültség kísér. Természetesen készülünk nőgyógyászhoz menni, de addig is nagyon kíváncsiak lennénk, hogy ez mennyire jellemző más anyukáknál...stb. Köszönettel: D. Dávid és Felesége
Mindenképpen keressek fel nogyogyaszukat illetve hasi uh is javasolt.
Kedves Doktor Úr/Nő,

Van egy nagyon kellemetlen folyamatosan visszajövő felfázásom, vagy legalábbis ezek a tüneteim. Legelőszőr több évvel ezelőtt jelentkezett, akkor szerintem tényleges felfázásról volt szó, mert azt megelőző nap a Balaton hideg vízében fürödtem. Azonban ezután leginkább szexuális együttlét után jelentkezett. Amit érzek az folyamatos vizelési inger és vesefájdalom. Ilyenkor semmi más nem segít csak ha forró vízbe ülök és megiszok legalább vagy 3 liter vizet. Ezután enyhül csak a fájdalmam. Természetesen voltam már ezzel nőgyógyásznál, akkor vizeletmintát is adtam le és vizsgálaton is átestem. Ami kiderült az mindössze csak egy gyulladás volt. Pár évvel ezelőtt egy másik nőgyógyász felírt nekem 10 napon át használható kúpot, krémet, illetve tablettás gyógyszert nekem és a párom részére is. Ez akkor segített és a tünetek hónapokig nem jöttek vissza. Most 26 éves vagyok, és a párom már 5 éve ugyanaz. Azóta Angliába költöztünk, és egy pár hónapja újra visszajöttek a tüneteim, de most már nagyon gyakoriak (2-3-szor egy hónapban). Rendesen felöltözöm mindig rétegesen, idegen helyen sosem ülök rá a wc ülőkére, tényleg nagyon óvatos vagyok mindennel. Az a baj, hogy most már azt sem állíthatom, hogy csak sexuális együttlét után jelentkezik ez a felfázás jeleit mutató érzés, mert van hogy 2-3 napra rá jön elő. Így már tényleg nem tudom, hogy mi ez, de egy biztos, hogy már félek közösülni a párommal, mert csak az a félelem van bennem, hogy másnap fájni fog. Illetve van hogy sex közben is fáj belül. Félek hogy a folyamatosan gyulladásban levő vesém, vagy petefészkem következtében később esetleg nem lehet majd gyerekem, vagy esetleg más nagyobb bajom is előjöhet. Itt az orvosok nem túl sokat mondanak. Legutóbb lerajzolta nekem az egyik orvos, hogy a lyukak milyen közel helyezkednek el egymás mellett és hát igen ez megesik, és hogy próbáljunk más pozitúrákat kipróbálni, de ő ezen nem tud segíteni. Hát én azt gondolom, hogy ez nem normális és kell lennie, valamilyen módnak, amivel meg lehet ezt az egész újra és újra előjövő valamit megszüntetni. Tudom, hogy vizsgálatok nélkül nehéz megállapítania a pontos diagnózist, de ha esetleg lenne bármilyen javaslata azt nagyon szívesen fogadnám.
Válaszát előre is köszönöm!

Adrienn
Együttlétkkor hasznaljanak sikositot, előtte utánna pisiljen.
Jò napot!
18 èves làny vagyok ès azt szeretnèm kèrdezni hogy mitöl van ha ülok fàj a hüvelynèl ? Gombàs fertözèsem is volt / van helicobakter bacterium se mult még El , illetve baràtom mondta hogy valami kemènyet èrez es dio nagysàgut ha egyut vagyunk elèg fajdalmas is mensruàciom is fàjdalmas vagyis huvelynèl szokot fàjni. Daganat ciszta vagy mi lehet? Àltalànos vervètelen vizeletet is adtam minden rendben volt. Remelem semmi ilyesmi :/ Ön szerint mi lehet ilyen fiatalon???
Készséggel várjuk rendelonkben, hogy kiderítsuk.
Tisztelt Doktornő! Szeretném tanácsát kérni az alábbi problémánkkal kapcsolatban:2010. április 20-án spontán, problémamentes terhesség után hüvelyi szüléssel egészséges kisfiam született.Ezek után 2011.június 27-én volt egy laparoszkópiás petefészekciszta műtétem.2011.októberében, 2012.februárjában és júliusában sikertelen terhességeim voltak, melyeket missed ab és műtét követett.Nagyon korai terhességek voltak, illetve a júliusi esetnél, előtte pár héttel már volt szívcsőpulzálás. 2012.július 31-én immunszerológiai vizsgálaton vettem részt antifoszforlipid sy. ill.spermiumellenes antitestek irányában- kóros elváltozást nem találtak.Eredmények: TSH 0,501;Thyroglubin 7,9;Anti-TG autoantitest <10, Anti-TPO autoantitest 5,6. 2014 szeptember 2.: Glükóz terhelés 0.perc 4.1, 120.perc:5.3,TSH 0,51, prolaktin 9,7.Parvovírus B19IgG kimutatása pozitív, Parvovírus B19 IgM negatív, Anti-cytomegalovírus IgG pozitív korábbi átvészelt fertőség igazolható, Anti-cytomegalovírus IgM negatív.Toxoplasma IgM negatív, Toxoplasma IgG negatív, vércsoport szerológiai lelet: ARH(D) negatív, ellenanyag szűrés eredménye negatív, direkt Coombs vizsgálat negatív. 2014 november 14 haematológiai szakvizsgálat thrombophilia szűrése vizsgálat(LA, aCL, részletes anti-PL antitestek minden eredmény negatív, illetve jó lett a doktor úr tájékoztatása szerint. 2015 februárjában ismét volt egy műtétem, 8 hetesnek megfelelő petezsák volt, üresen.Nőgyógyászom már nem tud további tanácsot adni, illetve segíteni.Szerinte próbálkozzunk és egyszer majd csak sikerül, de ennyi sikertelenség után én már nagyon félve próbálkoznék... Előre is köszönöm, válaszát.
Érdemes lenne habitualis vetelessel foglalkozó szakember segítséget kérniük.
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy !
Második gyermekemet várom. A mai nap folyamán voltam a 12 hetes UH-n amin 11 hét 6 napot állapítottak meg, valamint azt is hogy nem ikerterhességnek indult (7+2-nél az intakt petezsák mellett 19 mm-es petezsák, benne embryonális elem nem látható), hanem a mellső falon lévő myomagöb, kissé deformálja az uterus űrét, és az amnion űr a cervixhez közeli részén húr ábrázolódik.Kontroll UH 2 hét múlva.

Kérdésem a következő: az orvos azt mondta hogy perpillanat a magzat nem szorúlt egyik testrészével sem a húr mögé de nem árt gyakran ellenőrizni.Amennyiben ez megtörténne mi az esély rá hogy ott is marad illetve hogy fejlődési rendelkenességhez vezethet?
Köszönettel:
Kontárné
Sajnos terhesség alatt nem nagyon lehet esélyeseket latolgatnivalókat, hoszenminden eset teljesen egyedi. Bízzunk benne, hogy nem alakul ki komolyabb baj, de a rendszeres hu mindenképpen indokolt.
Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy 10 napja késik a menstruációm!azóta Tesztelek ,és mind negativ! Az orvosom telefonon azt mondta nincs gond mert előfordul! Csak igazából nekem volt két méhen kívüli terhességem már,és aggódok,mert ilyen hosszú ideig sosem késett még! Mi lehet a háttérben? Azt tudom hogy a méhen kívülit is ki mutatják a tesztek!
30 éves
vagyok! A műtéteim 2014 január illetve 2015 januárban voltak! A 2014 es műtétnél a
jobboldali petevezetékemet ki is kellett venni! Minden nap Tesztelek és minden nap
negativ! Hihető ez? Köszönöm türelmét és válaszát! Beatrix
Igen, hihető.
Tisztelt Doktornő!

Kb. 1,5 hete elkezdett csípni a hüvelyem,és kicsi folyásom is lett.
Vettem a gyógyszertárban Beliema Effect hüvelytabelttát,és alkalmaztam is,de sajnos nem múlik ez a csípő érzés és a folyás sem.
Mire utalhat és mit tanácsolna nekem a doktornő?
Köszönöm előre is válaszát.

Üdv:
Noémi


Készséggel várjuk rendelés unión.
Tisztelt Doktornő!
Lassan 8 hónapja próbálkozunk a kisbabával de eddig sikertelenül!viszont van egy Barthonligy mirigy cisztám amit mostanába fognak mütteni!Összefüggésben áltah a terhesség és a Bartonlin ciszta???
Nem.
Jó napot kívánok !!
Olyan kérdésem lenne hogy sajnos nagyon rendszertelen a menstruációm és szedem arra a Norcolutot 2x1 5napig csak sajnos közbe kiderült nincs peteérésem arra kaptam Clostib egyt amit 1.napCilkusnál el kellett kezdenem 2x1 5napig.de sajnos mivel nagyon rendszertelen a menstruáciom nem tudom mennyi lehet a ciklusom hogy mikor lehet tüszőrepedés .clostybegyt abba hagyása után mikor kellene lennie??mert pl a norcolutnal amikor abba hagytam 5napra rá megjött!! Köszönöm szépen előre is
Kezelése menetet pontosan tisztázza kezelőorvosa az, illetve készséggel várjuk rendelonkben.
Szeretném tudni, ha valaki 15 éven keresztül fogamzásgátlón él előfordulhat , hogy elmúlik a nemi vágya? Én 37 éves vagyok és ķétségbe vagyook esve, azt gondolnám , hogy ilyenkor kéne majdnem a maximumon pörögnöm szexuálisan , de sajnos semmi.
Próbálja meg abbahagyni a hormonális fogamzsagatlast.
Tisztelt Doktornő!
Az elmúlt.évben sajnos nagyon meghíztam. 25 kg-ot szedtem fel,emiatt a menstruációm is hónapokig kimaradt. Most elkezdtem fogyni, szerencsére a menzeszem is megjött. Ez befolyásolja a teherbeesést? Köszönöm válaszát.
Igen.
tisztelt doktornő!
nemrég volt egy vetelésem és gyogykaparást hajtottak végre.a nemi életet ilyenkor meddig kell kerülni?
Hat hétig, vagy a következő menstruacio is. Amíg vérzik az ülőfürdő sem javasolt.
Üdvözlöm!
Olyan problémám lenne,hogy 28 éves vagyok, és világ életemben a menstruációm előtt kb 5-7 nappal mellfeszülésem,dagadásom van. Viszont ez az első alkalom,hogy menstrucáió után 1 héttel már elkezdődött a mellfeszülés-dagadás. A kérdésem az lenne,hogy a korom miatt esetleg hormonváltozás és már ez így is marad innentől,?! mert ez valami borzalmas szenvedés számomra. Köszönöm!
Kedves K.Lilla Dora!

Sajnos erre nem Lehet valaszolni. A Mastodinon scepter kiprobalhatja.
Olyannak fordulok önhöz,hogy Dec 22 én meg jott a menszeszem (3nappal előbb). 3-4 napig tartott. Nem volt erős a vérzésem és kevés sem volt. Most az történt hogy párommal kicsit kevesebb volt az aktus és véreztem de el is mult. Aznap este pedig olyan volt mintha megjött volna a menszeszem. De csak kicsi vérzés volt . Másnap rendes vérzés volt és az az követő nap is ( 3. Nap )
Az lehetséges hogy aktus közbe jön meg??? Az aktus egyátalán nem fájt és azóta sem fáj semmi.
Azt hozzá kell tennem hogy pánikbeteg vagyok.szoktak rohamaim lenni...ez akkor lehet ez miatt.??
Kedves Kolompár Vivien!

A leírtakban nincs semmi rendellenes.
Tisztelt doktornő!
Együtt voltam a párommal és történt egy kis baleset kilyukadt az óvszer. Rá 10 órára bevettem a Postinor 2 esemény utáni tablettát. Azóta hányingerem van és alhasi fájdalmam. Ciklusom 20 napján történt a baleset 2 nap múlva megkene jöjjön de semmi előjelét nem érzem. A történtek óta 6 nap telt el.és nagyon félek hogy terhes lettem. Lehetséges ez az esemény utáni tablettától ?
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Zsuzsánna
Remelem lassan megjön a menstruacio jo.
4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

A menstruáció nem mindenkinél tankönyvszerű, ám ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami baj lenne. Azonban vannak olyan tünetek, melyeket nem árt komolyan venni-főleg, ha több ciklus során is jelentkeznek. Hogy melyekre érdemes odafigyelni és hogy azokat min minden okozhatja, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától kérdeztük meg. 

További részletek
4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

A klimax olykor érintheti a fiatalabb, akár a 30-as korosztály tagjait is. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza összeszedett pár olyan dolgot, melyekkel nem árt ilyenkor tisztában lenni. 

További részletek

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat