Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztel doktornő!
Nemrég kezdtem el szedni a Lindynette tablettát, rendszeresen minden este 8-kor. A 11. napon a tabletta bevétele után néhány órával hánytam egyszer. Most a 7 napos szünetben vagyok, hétfőn kell kezdenem újra szedni. Ismét várnom kell egy hónapot, amíg 100 %-os lesz a hatás, vagy az első tablettától kezdve védett vagyok??
Köszönöm a válaszát!
Igen, védett.
Tisztelt Doktornő!
November 11.-én lett volna egy méhtisztításom korai vetélés miatt,de a mütét előtti vizsgálaton kiderült,hogy van egy méhen kívüli terhességem is.A bal oldali petevezetőmet eltávolították .Most tartok a második menstruációnál,ám nagyon aggaszt,mert már kilencedik napja folyamatosan vérzek.Most az első napon kezdtem el a fogamzásgátlót szedni.Az lenne a kérdésem,hogy normális-e,hogy ilyen sok napig vérzek,hiszen a történtek előtt csak 2-3 napos volt a menzeszem.Félek,hogy valami baj van a ,,maradék'' petevezetékemmel és nem tudom forduljak e a nőgyógyászhoz.Válaszát előre is köszönöm!
Ez lehet fogamzásgátló mellékhatása is, de azért érdemes lenne visszamenni nogyogyaszahoz.
Kedves Doktornő!

Feleségem nevében írok most. Kérdésem: Második babánk 5 hónapja született , de nem szűnik az alhasi tájékon a fájdalom...időszakosan előjön, melyet rendszerint szédülés és legyengültség kísér. Természetesen készülünk nőgyógyászhoz menni, de addig is nagyon kíváncsiak lennénk, hogy ez mennyire jellemző más anyukáknál...stb. Köszönettel: D. Dávid és Felesége
Mindenképpen keressek fel nogyogyaszukat illetve hasi uh is javasolt.
Kedves Doktor Úr/Nő,

Van egy nagyon kellemetlen folyamatosan visszajövő felfázásom, vagy legalábbis ezek a tüneteim. Legelőszőr több évvel ezelőtt jelentkezett, akkor szerintem tényleges felfázásról volt szó, mert azt megelőző nap a Balaton hideg vízében fürödtem. Azonban ezután leginkább szexuális együttlét után jelentkezett. Amit érzek az folyamatos vizelési inger és vesefájdalom. Ilyenkor semmi más nem segít csak ha forró vízbe ülök és megiszok legalább vagy 3 liter vizet. Ezután enyhül csak a fájdalmam. Természetesen voltam már ezzel nőgyógyásznál, akkor vizeletmintát is adtam le és vizsgálaton is átestem. Ami kiderült az mindössze csak egy gyulladás volt. Pár évvel ezelőtt egy másik nőgyógyász felírt nekem 10 napon át használható kúpot, krémet, illetve tablettás gyógyszert nekem és a párom részére is. Ez akkor segített és a tünetek hónapokig nem jöttek vissza. Most 26 éves vagyok, és a párom már 5 éve ugyanaz. Azóta Angliába költöztünk, és egy pár hónapja újra visszajöttek a tüneteim, de most már nagyon gyakoriak (2-3-szor egy hónapban). Rendesen felöltözöm mindig rétegesen, idegen helyen sosem ülök rá a wc ülőkére, tényleg nagyon óvatos vagyok mindennel. Az a baj, hogy most már azt sem állíthatom, hogy csak sexuális együttlét után jelentkezik ez a felfázás jeleit mutató érzés, mert van hogy 2-3 napra rá jön elő. Így már tényleg nem tudom, hogy mi ez, de egy biztos, hogy már félek közösülni a párommal, mert csak az a félelem van bennem, hogy másnap fájni fog. Illetve van hogy sex közben is fáj belül. Félek hogy a folyamatosan gyulladásban levő vesém, vagy petefészkem következtében később esetleg nem lehet majd gyerekem, vagy esetleg más nagyobb bajom is előjöhet. Itt az orvosok nem túl sokat mondanak. Legutóbb lerajzolta nekem az egyik orvos, hogy a lyukak milyen közel helyezkednek el egymás mellett és hát igen ez megesik, és hogy próbáljunk más pozitúrákat kipróbálni, de ő ezen nem tud segíteni. Hát én azt gondolom, hogy ez nem normális és kell lennie, valamilyen módnak, amivel meg lehet ezt az egész újra és újra előjövő valamit megszüntetni. Tudom, hogy vizsgálatok nélkül nehéz megállapítania a pontos diagnózist, de ha esetleg lenne bármilyen javaslata azt nagyon szívesen fogadnám.
Válaszát előre is köszönöm!

Adrienn
Együttlétkkor hasznaljanak sikositot, előtte utánna pisiljen.
Jò napot!
18 èves làny vagyok ès azt szeretnèm kèrdezni hogy mitöl van ha ülok fàj a hüvelynèl ? Gombàs fertözèsem is volt / van helicobakter bacterium se mult még El , illetve baràtom mondta hogy valami kemènyet èrez es dio nagysàgut ha egyut vagyunk elèg fajdalmas is mensruàciom is fàjdalmas vagyis huvelynèl szokot fàjni. Daganat ciszta vagy mi lehet? Àltalànos vervètelen vizeletet is adtam minden rendben volt. Remelem semmi ilyesmi :/ Ön szerint mi lehet ilyen fiatalon???
Készséggel várjuk rendelonkben, hogy kiderítsuk.
Tisztelt Doktornő! Szeretném tanácsát kérni az alábbi problémánkkal kapcsolatban:2010. április 20-án spontán, problémamentes terhesség után hüvelyi szüléssel egészséges kisfiam született.Ezek után 2011.június 27-én volt egy laparoszkópiás petefészekciszta műtétem.2011.októberében, 2012.februárjában és júliusában sikertelen terhességeim voltak, melyeket missed ab és műtét követett.Nagyon korai terhességek voltak, illetve a júliusi esetnél, előtte pár héttel már volt szívcsőpulzálás. 2012.július 31-én immunszerológiai vizsgálaton vettem részt antifoszforlipid sy. ill.spermiumellenes antitestek irányában- kóros elváltozást nem találtak.Eredmények: TSH 0,501;Thyroglubin 7,9;Anti-TG autoantitest <10, Anti-TPO autoantitest 5,6. 2014 szeptember 2.: Glükóz terhelés 0.perc 4.1, 120.perc:5.3,TSH 0,51, prolaktin 9,7.Parvovírus B19IgG kimutatása pozitív, Parvovírus B19 IgM negatív, Anti-cytomegalovírus IgG pozitív korábbi átvészelt fertőség igazolható, Anti-cytomegalovírus IgM negatív.Toxoplasma IgM negatív, Toxoplasma IgG negatív, vércsoport szerológiai lelet: ARH(D) negatív, ellenanyag szűrés eredménye negatív, direkt Coombs vizsgálat negatív. 2014 november 14 haematológiai szakvizsgálat thrombophilia szűrése vizsgálat(LA, aCL, részletes anti-PL antitestek minden eredmény negatív, illetve jó lett a doktor úr tájékoztatása szerint. 2015 februárjában ismét volt egy műtétem, 8 hetesnek megfelelő petezsák volt, üresen.Nőgyógyászom már nem tud további tanácsot adni, illetve segíteni.Szerinte próbálkozzunk és egyszer majd csak sikerül, de ennyi sikertelenség után én már nagyon félve próbálkoznék... Előre is köszönöm, válaszát.
Érdemes lenne habitualis vetelessel foglalkozó szakember segítséget kérniük.
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy !
Második gyermekemet várom. A mai nap folyamán voltam a 12 hetes UH-n amin 11 hét 6 napot állapítottak meg, valamint azt is hogy nem ikerterhességnek indult (7+2-nél az intakt petezsák mellett 19 mm-es petezsák, benne embryonális elem nem látható), hanem a mellső falon lévő myomagöb, kissé deformálja az uterus űrét, és az amnion űr a cervixhez közeli részén húr ábrázolódik.Kontroll UH 2 hét múlva.

Kérdésem a következő: az orvos azt mondta hogy perpillanat a magzat nem szorúlt egyik testrészével sem a húr mögé de nem árt gyakran ellenőrizni.Amennyiben ez megtörténne mi az esély rá hogy ott is marad illetve hogy fejlődési rendelkenességhez vezethet?
Köszönettel:
Kontárné
Sajnos terhesség alatt nem nagyon lehet esélyeseket latolgatnivalókat, hoszenminden eset teljesen egyedi. Bízzunk benne, hogy nem alakul ki komolyabb baj, de a rendszeres hu mindenképpen indokolt.
Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy 10 napja késik a menstruációm!azóta Tesztelek ,és mind negativ! Az orvosom telefonon azt mondta nincs gond mert előfordul! Csak igazából nekem volt két méhen kívüli terhességem már,és aggódok,mert ilyen hosszú ideig sosem késett még! Mi lehet a háttérben? Azt tudom hogy a méhen kívülit is ki mutatják a tesztek!
30 éves
vagyok! A műtéteim 2014 január illetve 2015 januárban voltak! A 2014 es műtétnél a
jobboldali petevezetékemet ki is kellett venni! Minden nap Tesztelek és minden nap
negativ! Hihető ez? Köszönöm türelmét és válaszát! Beatrix
Igen, hihető.
Tisztelt Doktornő!

Kb. 1,5 hete elkezdett csípni a hüvelyem,és kicsi folyásom is lett.
Vettem a gyógyszertárban Beliema Effect hüvelytabelttát,és alkalmaztam is,de sajnos nem múlik ez a csípő érzés és a folyás sem.
Mire utalhat és mit tanácsolna nekem a doktornő?
Köszönöm előre is válaszát.

Üdv:
Noémi


Készséggel várjuk rendelés unión.
Tisztelt Doktornő!
Lassan 8 hónapja próbálkozunk a kisbabával de eddig sikertelenül!viszont van egy Barthonligy mirigy cisztám amit mostanába fognak mütteni!Összefüggésben áltah a terhesség és a Bartonlin ciszta???
Nem.
Jó napot kívánok !!
Olyan kérdésem lenne hogy sajnos nagyon rendszertelen a menstruációm és szedem arra a Norcolutot 2x1 5napig csak sajnos közbe kiderült nincs peteérésem arra kaptam Clostib egyt amit 1.napCilkusnál el kellett kezdenem 2x1 5napig.de sajnos mivel nagyon rendszertelen a menstruáciom nem tudom mennyi lehet a ciklusom hogy mikor lehet tüszőrepedés .clostybegyt abba hagyása után mikor kellene lennie??mert pl a norcolutnal amikor abba hagytam 5napra rá megjött!! Köszönöm szépen előre is
Kezelése menetet pontosan tisztázza kezelőorvosa az, illetve készséggel várjuk rendelonkben.
Szeretném tudni, ha valaki 15 éven keresztül fogamzásgátlón él előfordulhat , hogy elmúlik a nemi vágya? Én 37 éves vagyok és ķétségbe vagyook esve, azt gondolnám , hogy ilyenkor kéne majdnem a maximumon pörögnöm szexuálisan , de sajnos semmi.
Próbálja meg abbahagyni a hormonális fogamzsagatlast.
Tisztelt Doktornő!
Az elmúlt.évben sajnos nagyon meghíztam. 25 kg-ot szedtem fel,emiatt a menstruációm is hónapokig kimaradt. Most elkezdtem fogyni, szerencsére a menzeszem is megjött. Ez befolyásolja a teherbeesést? Köszönöm válaszát.
Igen.
tisztelt doktornő!
nemrég volt egy vetelésem és gyogykaparást hajtottak végre.a nemi életet ilyenkor meddig kell kerülni?
Hat hétig, vagy a következő menstruacio is. Amíg vérzik az ülőfürdő sem javasolt.
Üdvözlöm!
Olyan problémám lenne,hogy 28 éves vagyok, és világ életemben a menstruációm előtt kb 5-7 nappal mellfeszülésem,dagadásom van. Viszont ez az első alkalom,hogy menstrucáió után 1 héttel már elkezdődött a mellfeszülés-dagadás. A kérdésem az lenne,hogy a korom miatt esetleg hormonváltozás és már ez így is marad innentől,?! mert ez valami borzalmas szenvedés számomra. Köszönöm!
Kedves K.Lilla Dora!

Sajnos erre nem Lehet valaszolni. A Mastodinon scepter kiprobalhatja.
Olyannak fordulok önhöz,hogy Dec 22 én meg jott a menszeszem (3nappal előbb). 3-4 napig tartott. Nem volt erős a vérzésem és kevés sem volt. Most az történt hogy párommal kicsit kevesebb volt az aktus és véreztem de el is mult. Aznap este pedig olyan volt mintha megjött volna a menszeszem. De csak kicsi vérzés volt . Másnap rendes vérzés volt és az az követő nap is ( 3. Nap )
Az lehetséges hogy aktus közbe jön meg??? Az aktus egyátalán nem fájt és azóta sem fáj semmi.
Azt hozzá kell tennem hogy pánikbeteg vagyok.szoktak rohamaim lenni...ez akkor lehet ez miatt.??
Kedves Kolompár Vivien!

A leírtakban nincs semmi rendellenes.
Tisztelt doktornő!
Együtt voltam a párommal és történt egy kis baleset kilyukadt az óvszer. Rá 10 órára bevettem a Postinor 2 esemény utáni tablettát. Azóta hányingerem van és alhasi fájdalmam. Ciklusom 20 napján történt a baleset 2 nap múlva megkene jöjjön de semmi előjelét nem érzem. A történtek óta 6 nap telt el.és nagyon félek hogy terhes lettem. Lehetséges ez az esemény utáni tablettától ?
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Zsuzsánna
Remelem lassan megjön a menstruacio jo.
Menszesz után 17 nappal lehetek terhes? A ciklusom nagyon össze vissza van igy kiszámolni nem tudom. Novembera hó végén volt meg. Decemberben pedig 6-án megjött és 12-én el mult.29-én voltunk együtt a párromal.
Igen.
Üdvözlöm! Párommal a második babát tervezzük 1, 5 éve szültem! Ebben a hónapban egy vizsgálat során 25mm petét látott az orvos de utána az ovulációs teszt nem jelzett mint ahogy 2 hónappal ezelőtt sem. Most egy héttel a menstruáció előtt pecsételő vérzésem van már 2 napja. Ilyenkor milyen vizsgálatra érdemes elmenni esetleg hormonalis vérvizsgálatra? Köszönöm
Remelem akkor mar valóban jól lehet majd látni őket.
Jónapot kivanok!azt szeretnem kerdezni,hogy ilyen esetben lehetseges e a terhesseg.9 napot késett a menzeszem kb a 3.napon mikor kesett csinaltam tesztet az eredmeny negativ lett.9 nap utan viszont elkezdtem verezni.kizarhato a terhesseg vagy meg igy is va ra nemi esély?
Igen, ha rendesen menstrual.
Tisztelt Doktor Nő! 25 éves vagyok, 5 vetélésem volt. Voltam mindenféle speciàlis vizsgàlaton, mindig mindent rendben talàltak, tökéletesek a vértesztjeim. Most újra terhes vagyok. Angliàban élünk a pàrommal, itt azt mondtàk a korhàzban, hogy nyugodtan dolgozhatok, nem lesz semmi baj, nem fognak kiirni beteg szabadságra. A munkàm nem nehéz, viszont egész nap állok és mozgàsban vagyok. Én azèrt ettől a "nem lesz semmi baj" mondattól nem lettem nyugodtabb, nem szeretnék dolgozni, de lehet, hogy csak én reagàlom túl. Ez normàlis, hogy dolgozok vagy inkàbb csak feküdnöm és pihennem kellene? Válaszàt előre is köszönöm! Andrea
Nehezet kérdez. Öt vetélés biztosan nem véletlen, kiderült mi okozta?
Kedves Doktornő!
Pár napja írtam ide, akkor nagyon megnyugtató választ adott, remélem most is tud segíteni.
Kicsit több mint egy hete, a székletem világossá változott és lazább állagú lett. Mára pedig zöldes-szürkés színűvé változott, szintén laza állaggal. Mivel a december 15-én készült vérképemben a Tsh szintje 6,340 lett, a szabad T4 pedig 10,89 így a nőgyógyászom beutalt endokrinológiára, ahol L-thiroxint írtak fel, 25 miligramot. Emellett nap 3x2 Utrogestant Mind két hormon dec. 22 óta szedem. Ekkor állapították meg a terhességet.Az az igazság, hogy folyamatosan úgy érzem, mintha nem stimmelne valami a beleimmel, kicsit fáj is és olyan mintha bármelyik percben hasmenésem lehetne. Eddig nem volt. Az orvosom azt mondta nincs jelentősége, de én azt olvastam, hogy a zöldes-szürkés széklet máj vagy epe problémát jelez. Ön mit gondol?
Üdvözlettel: Minna!
Kedves Löffler Minna!

Érdemes lenne felkeresnie egy gastroenterologust.
Tisztelt Doktornő.
Tanácsot kérnék.Elmaradt a menzeszem az 5napon k€szitettem tesztet negatív lett nőgyógyászhoz fordultam ahol uh vizsgálatott csináltak,azt mondta ott az orvos hogy 6mm a méhnyálkahártya és hogy itt nincs semmi felhivta a figyelmem a méhenkivuli terhessegre,de ezek ellenere elkuldott beta hcgre.Azota eltelt meg 5nap es meg mindig nem menstrualom olyan erzesem van mintha most akarna megjonni a vervetel hetfon lesz.Nemtudom mire veljem.Ha nem vagyok terhes akkor hova tovabb hogy kivizsgaljak ezt?Koszonettel
Először is érdemes kizárni a terhességet, varja meg a HCG eredményét.
Tisztelt Doktornő!
A párommal már 9. hónapja próbálkozunk a kisbabával, eddig eredménytelenül. Rövid ideig tart a menstruációm, ezért a nőgyógyász egy progeszteron szint mérést végzett, de mindent rendben talált. Elkezdtem szedni az Elevit Plus tablettát is. Nem dohányzom, nem iszom, viszont a párom dohányzik. A párommal amióta együtt vagyunk mindig is megszakításos volt az együttlétünk, viszont ugye azóta már nem, amióta babát szeretnénk. Van-e köze annak a sikertelen terhességhez, hogy a szervezetem hozzászokott a védekezés nélküli együttléthez? Mikor és milyen vizsgálatokra érdemes elmenni az orvoshoz?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv, Nagy Kyra
Készséggel várjuk rendelonkben, hogy segíteni tudjunk.
Jó napot kívánok,
szerdán esedékes a mandulamutétem teljes anesztéziában. Tegnap kilyukadt az oveszerunk a kozosulés kozben és a férjem belém ejakulát. Azt szeretném kérdezni, hogy a teljes enesztézia elott szabad-e Escapelle tablettát bevenni, és hogy van-e egyáltalán jelentosége ilyen stádiumban (ciklus 20. napja, 4 nap az operácio elott)? Ha nem veszem be a tablettát és esetlegesen terhes maradok, lehet az operácionak valami hatása a magzatra?

Válaszát elore is koszonom!
Nyugodtan bevezeti a gyógyszert, de ha terhes lenne sem jelentene gondot a műtét.
Köszöntöm.
Olyan kérdésem lenne hogy menszesz után 17 nappal voltam együtt a párommal nem védekeztünk. Lehetek terhes? Sajnos a ciklusom nagyon rencertelen. Dec.6-án jött meg és dec.12-én mult el. dec 29-én voltunk eggyütt. Azota még nem jött meg. Válaszát előre is köszönöm!
Igen.
Tisztelt Doktornő !, az lenne. akérdésem hogy dec 13 meg jött a mensim ami álltálab 7-8 nap szokott lenni most 2 nap vol alig hogy volt valami aszt hittem kis mama vagyok de negativ a tesztetem. Ma januar 5 diken jött egy kis darabb alvatvér szerűség egy barna foltal de van 2-hét majd nem a mensimig mi lehet a probléma ?? Azota semi nincs .. Előre is köszönöm válaszát Leila :)
Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megmondani.
Tisztelt Doktornő!
17 hétben vagyok. Az ultrahang szerint eddig még nem fejlődött ki a magzatom vesemedencéje(UH-on nem látszik). Orvosom szerint már a 20 hetes UH-on már látszódnia kell. Meg tudja erősíteni?
Köszönettel : Gabriella
Remelem akkor mar valóban jól lehet majd látni őket.
Tisztelt Doktornő!

Erdeklodni szeretnek, hogy 1 honap kihagyott menstruaciot kovetoen 2,5 dl elfogyasztott medveszőlő levél tea okozhatott-e vetelest? Sajnos igen bo verzessel jaro menstruaciom volt a tea fogyasztasat koveto naptol kezdve, orvos viszont csak sokara tud fogadni...terhessegi tesztet nem vegeztem, de babat szeretnenk a ferjemmel...
Nem.
Tisztelt Doktornő!

Az utolsó menstruációm időpontja 2015.november 11. A ciklusom hossza változó, a leghosszabb 34 napos volt, a legrövidebb 27.

December 22-én voltam 0. vizsgálaton, amikor megállapították a terhességet. 5w5d.

Ma ismét voltam kontrollon, ezt írta az orvos: "UH lelet: Uterus cávumban egy szabályos petezsák, benne szikhólyag, ill. jó szívműködést mutató embryo ábrázolódik.

CRL: 12 mm - Grav sept. 7w3d-nak megfelelő méret."

Elvileg 7 hét 6 naposnak kéne lennie a terhességnek, rendben van ez a méret? Persze mivel nem tudom, hogy hány napos volt az adott ciklus, lehet, hogy butaság ezen gondolkodnom...

De az az igazság, hogy 2015. május 13-án volt egy missed ab.-om nagy valószínűséggel fejlődési rendellenesség miatt, így most kicsit több fenntartásom van a folyamattal kapcsolatosan.

Üdvözlettel: Minna!
Korai terhességben a terhesség nagysága csak a fogantatás napjától függ, vételére semikeppen sem utal. Ez egy gyönyörű lelet, kérem ne aggódjon.
Kedves Doktornő!
Körülbelül ezen a héten vagyok 4 hetes terhes .A hétvégét termál vízfürdős szállodában töltenénk a párommal. Ön mit javasol? Szabad fürdenem? Az interneten elég aggasztó tapasztalatokról írnak. Nagyon köszönöm válaszát!
Rendelonkben kiváló terhespatologiaval foglalkozó kolléganő dolgozik, készséggel várjuk.
Tisztelt doktor Nő/Úr!
33 éves vagyok, a férjemmell egy éve próbálkozunk, de nm jött össze a baba. A férjem volt kivizsgáláson, az ő eredményei rendben vannak . Nekem a nőgyógyász nézett UH-t, hormonlabort. Egyedül a prolaktinom magas egy kicsit(21 értékű), amire azt mondta, hogy ez még nem vészes. Felírta a Clostilbegyt tablettát 2 hónapra, amit várhatóan ehónap végén a ciklus 3.napján kell elkezdenem szedni. Olvastam a Mastodynon nevű homeopátiás szerről, ami elvileg csökkenti a magas prolaktin szintet, továbbá csökkenti a mellfeszülést a menstruáció érkeezése előtti időszakban(ugyanis nekem mindig erős, fájdalmas mellfeszülésem van ebben az időszakban). Szeretném megkérdezni, hogy ezt a két szert lehet-e együtt szedni, vagy esetleg csökkentik egymás hatását.
Köszönöm válaszát!
Igen, lehet.
Tisztelt doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz ha fogamzásgátló tablettát szeretnék felíratni mennyit kell fizetnem ?
Üdv. Anna
Nem.
Tisztelt Doktornő!

6 éve szedem a Lindynette 20-as fogamzásgátlót, és kb. 2 hete elfelejtettem bevenni időben az új levél 5. szem gyógyszerét. Aznap este együtt voltunk a párommal egyéb védekezés nélkül. Amint eszembe jutott, a betegtájékoztatónak megfelelően pótoltam 7,5 óra csúszással, tehát még 12 órán belül, a szokásos este 9 helyett hajnal fél 5-kor. Azóta kiegészítő védekezést használunk.

Szeretném megkérdezni, hogy ebből adódhat-e bármilyen probléma? Azért aggódom, mert még sosem csúsztam a gyógyszer bevételével 2-3 óránál többet, és nem tudom, esetleg amiatt lehet-e gond, hogy aznap este még óvszer nélkül együtt voltunk. Egy hete picit fáj a hasam, de remélem ez betudható csupán az aggodalomnak.

Továbbá olyan kérdésem lenne, hogy esetleges terhesség fennállása esetén általában a gyógyszert szedőknél is el szokott maradni a megvonásos vérzés, mint "normál" esetben a menstruáció? Tehát ha jelentkezik a megvonásos vérzés, lehet egyfajta "megnyugtató" jel?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:

Dóri
Kedves Dóri!

Gyakorlatilag kizárt, hogy teherbe essen. Igen, elmarad a vérzések.
Kedves Dr .Nő!
A párommal 3 éve élünk együtt és nagyon szeretnénk már babát.
Mivel nem volt peteérésem lehet terhes? Elöre is köszönöm a válaszát :)
Érdemes lenne meddőségi szakember segítséget kérniük
Üdvözlöm,
Azzal kapcsolatban a véleményét, hogy vajon hüvelygombám van-e? Néhány napja érzem, hogy olyan ,furcsa' odalent. A szeméremajakak pirosak, érzékenyek és égő érzésem van. A hüvelyfolyásom is bővebb, fehéres színű, kissé kellemetlen szagú. Viszketést azonban nem igazán érzek? Okozhatja hüvelygomba a tüneteimet?
Hálásan köszönöm!
Igen.
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 29 hetes kismama vagyok, a 4. terhességem, de a 3.- at szulom. Az lenne a kérdésem, hogy amióta a 16. Hétbe léptem, nem igazán tudok enni,illetve epigasztralis fájdalmam is van, főleg a szegycsontom alatt. Ezt okozhatja a refluxom? Belgyógyásznál jártam,vizesedes nincs, Ekg,tüdő jó, tiszta. A vérvételen annyit mutattak ki, hogy alacsonyabb az albumin és az osszfeherje szintem,de nem sokkal. Jelenleg Ludeat és Gaviscont szedek. Mivel lehet csillapítani a szegycsontom mögötti nyomó fájdalmat? :( Állandóan telitve érzem magam,pedig csak folyékony vagy pépes dolgokat fogyasztok, és nem is érzem magam savasnak, habár sokat bofogok, és néha visszajon az étel. Köszönöm a segítséget!
Érdemes lenne gastroenterologus segítséget kérnie.
Tisztelt Doktorno!
24eves no vagyok!Gyerekkorom ota hajproblemaim vannak.Korulbelul 4eves koromig kopasz voltam.Kesobb kinott a hajam de mindig gyenge,rossz minosegu hajam voltam elol szinte csak pihek voltak es a tarkomnal is.16eves koromban nogyogyaszhoz illetve borgyogyaszhoz fordultam a problemammal.Felirtam a diane nevu fogamzasgatlot amit fel evig szabad csak szedni.Nagyon szepen rendbetett,vagyis amennyit az en rossz minosegu hajambol kilehetettt hozni kihozta.Ezutan felirtak a cypromix nevu fogamzasgatlot ezt szedtem egeszen mostanaig.Ugy ereztem ujra romlik a hajam minosege es mivel sok rosszat is olvastam rola,ugy dontottem abba hagyom a szedeset.Feltem,hogy ha teljesen leallok rola akkor ujra kihullik a hajam es kezdodik elorol.Ezert felirtak a symicia nevu fogamzasgatlot.Ezt most szedtem vegig egy honapja.Ingerult,depresszios lettem tole es vegig vereztem is amig szedtem.Most fogyott el es nem tudom mit tegyek.A hajam ujra elkezdett ritkulni ez miatt is rossz a hangulatom.Egy het mulva megyek endokrinologiara.A haj problemaim miatt.Nagyon elvagyok keseredve.Most ujra kezdhetem elorol mint 16evesen?Ennek soha nem lesz vege?A vervetel eredmenyeim tokeletesek lettek,meg is mi lehet a bajom?
Elore koszonom a valaszat!
Marti
Tisztelt Márta!

Érdemes lenne az endokrinológia véleményét megvárni, mielőtt az új fogamzásgátlóján gondolkozna.

Jó napot! Egy olyan kérdéssel fordultam ön felé,hogy csináltam három egymást követő reggel az első vízeletnél terheségi tesztett mert kicsit furán érzem magam! Az első két tesztnél megjelent a kontrol csík rendesen ahogyan kell viszont a második csík csak halványan jelent meg!
Harmadik teszt viszont egyértelműen negatív lett! Ez sajnos az ünnepek közben történt így nem tudtam orvoshoz menni!
Ez mit jelenthet hogy így jelent meg a csík? Terhes vagyok vagy sem ?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Szabó Anita!

A leírtak alapján nem terhes.
Tisztelt Doktornő!
Bízhatok a negatív eredmémyben?
A ciklusom 9. napján védekezés nélkül voltam együtt a barátommal,aki nem élvezett el. Tudom,az előváladék is veszélyes,és nagy hiba volt. A ciklusaim általában 28-30 naposak. Az esemény után 15 nappal csináltam tesztet,ami - lett. Bízhatok benne?
Többet nem csinálok ilyet az biztos,jó lecke volt.
Ha a vérzése is megjött, akkor igen.
Tisztelt Doktor nő!
9 hónapja császármetszéssel jött világra a kisfiam. Első perctől fogva jobban fájt a bal oldalam lent, alhasi tájékon. Ez a fájdalom a mai napig megmaradt, csak mérséklődött. Főként akkor fáj ha felülök, illetve erőltetettebb dolgot csinálok. Voltam emiatt több helyen is (sebészet,Uh-ok sorozata, vastagbéltükrözés) minden negatív, nem találták a fájdalom okát. Arra jutottunk az orvosokkal, hogy valószínűleg összenövés okozza a problémát. Viszont a műtét után kb. 3 hónap elteltével más jellegű panaszaim is lettek. Folyamatosan folyásom van a mai napig. Többféle gyógyszert írtak fel rá, de eddig nem hatott semmi. Fáj is a méhem, nyomásra érzékeny. Hasi UH-on azt írták a leletemre, hogy nagy, inhomogén szerkezetű a méhem, viszont ezután a nőgyógyászati UH-on azt mondták minden rendben van, nem nagyobb. Végül elküldték tenyészetre a cervix váladékot. 3 féle baktérium tenyészett ki. E.coli, Enterococcus faecalis és Acinetobakter baummani. Az első kettővel találkoztam már, de az utolsót nem ismerem. Sumetrolimot és Semicillint kaptam rá (nem egyszerre kell szednem). A kérdésem az lenne, hogy doktornő mit tud az utóbbi baktériumról és véleménye szerint ezek a gyógyszerek hatni fognak? Okozhatja ez a baktérium a gyulladást a méhemben és esetleg emiatt nem gyógyulok?
Nagyon sajnálom a történteket.
Érdemes lenne habitualis vetelessel foglalkozó szakembert keresnie.
Tisztelt Dr.Úr!

December 10-én kellett volna a menstruációmnak megjönne de sajnos a vérzésem kimaradt. Csináltam több terhességi tesztet de mindegyik negatív lett.
Émelygek sokszor, a melleim kemények és fájnak és sokszor fáj a petefészekem és a méhem.

November hónapban is 2 hetes késés után nagynehezen vörösboros módszer rásegítésével jött meg.

Mi okozhatja a tüneteket és s vérzéskimaradást ha a tesztek negatívak?

Köszönettel



Stella
kedves Stella!

Készséggel várjuk rendelonkben, hogy kiderítsük.
Tisztelt Doktornő Kventiaxot és tegretolt szedek mellete meg nemi életet élek és néhányszor a párom aktus közben belém engedte és azt szeretném meg tudni hogy a két gyógyszer mellet teherbe lehet-e esni ? A választ előre is köszönöm Üdvözlettel:Lia25
Igen.
Szép estét!
Érdeklődnék.18hetes és 5 napos kismama vagyok. Tegnap volt a 18hetes ultrahangom,amire azt mondták minden rendben,de engem az AC érték kicsit zavar.Ön mit gondol?
BPD 43mm
AC 149mm
FL 29mm
Köszönöm válaszát
Miért aggasztja az Ac?
Tisztelt Doktornő!
2hete szültem első babámat és azt vettem észre fürdés közben hogy a méhszáj nagyon közel van a hüvely bemenethez !
Az lenne a kérdésem hogy természetes ez igy ?
Vissza áll majd eredeti állapotára?


Sokat javul, de a hat hetes kontroll ön mindenképpen jelezze szulesz orvosának.

Tisztelt Doktornő,

A következő problémámmal fordulok Önhöz. Augusztus óta méhszájsebem van, amit ecsetelésekkel orvosoltak, legutolsó ecsetelés 2 hónapja volt és a probléma ugy tűnt meg is szűnt, legközelebb január közepén kell mennem kontrollra. A méhszájseb nálam annyi panaszt okozott, hogy szeretkezés közben kicsit véreztem, de nem fájt. Ez amint említettem el is múlt, azonban 3 napja vérzésem van, mintha enyhe menzesz lenne, azonban fogamzasgatlot is szedek, igy mindig pontosan jön meg, most nem értem miért vérzem.
Válaszát előre is köszönöm,
Tisztelettel T. Zita
Mehszajsebe is okozhat ilyet.
Tisztelt Drnő.10 évvel ezelőtt i terhességem spontán vetéléssel fejeződött.Azóta nemtudtam teherbeesni.Kiderült hogy Pssc betegségem van,de az immunológus azt mondja nem ez játszik szerepet benne.Sokat stresszeltem az évek alatt most pár honapja jol vagyok lelkileg és aránylag fizikailag is.7 napja késik a menzeszem.Elképzelhető hogy ennyi idő után jön a csoda?Páromnál mindent rendben találtak.Csináktam tesztet negativ lett.Köszönöm.Ildikó
Sajnos ha negatív a teszt nem hinnem.Erdemes lenne meddőségi szakember segítséget kérniük.
Kedves Doktornő!
Nuv*ring hüvelygyűrűt használok. Nagyon bevált, Semmi problémám nincs vele. Sajnos múlt héten azaz 31.-én kellett volna levennem,akkor járt le a3 hetes fent lét, de elfelejtettem. Ma jutott eszembe és azonnal le is vettem. Párommal nem voltunk együtt ez idő alatt. Hogyan tovább? Köszönettel: Szilvi
A leirtak alapján nincs miért aggódjon.
Udvozlom!
December 7.-en volt egy gyogyszeres abortuszom. Minden rendben volt, majdnem 2het mulva elmult a verzesem, de dec.25.-en elkezdtem verezni.. gondoltam biztos megjott. Aztan 28.-an bementunk a korhazba, mert kb. 5cm-es alvadt ver jott es a ver omlott belolem. Azt mondtak, valoszinuleg az elmaradt menstruacio miatt ilyen eros a verzesem.(Az alvadt verre semmit nem mondtak, csak hogyvaloszinuleg vmi lerakodott.. vagy most tisztulok ki teljesen..)Azt mondtak, hogy ha nem mulik el 5-7napig akkor vissza kell menni, de nekem masnap el is mult azota csak pesetelo verzesem volt, vagy meg az se..Most megint ugyanez a helyzet, este megint "megjott" es hajnalba arra keltem fel, hogy kiesik belolem valami.. mire kiertem a furdoszobaba az egesz lakas csurom ver lett, ilyenkor mintha meglenne nyitva egy csap ugy jon belolem a ver..(Tenyleg nagyon ero!!)s Mitol lehet ez? s
Érdemes lenne ismét nogyogyasz segítséget kérnie.
Tisztelt Doktornő!
Fogamzásgátlót szedve a 2. tablettát 12 és 3/4 óra késéssel vettem be. A betegtájékoztató szerint 12 órán belül nem csökken a védettség, azonban utána egy hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni. Ezt a 21 nap megkezdésétől számítva a 6. napon, a késve bevett tablettától számítva a 4. napon elfelejtettük. Azóta is folyamatosan szedem a tablettákat. A 7 napos gyógyszerszünet alatt nem voltunk együtt a párommal. Lehetek-e terhes, vagy ez idő alatt nem szűnt meg a védettségem?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kata
Valószínűleg nem terhes, de kérem szedje sokkal pontosabban gyógyszerét.

Prima Medica Egészségközpontok
