Szeretne többet tudni? Tegyen fel Ön is kérdését! Szeretettel várjuk, és készségesen megválaszoljuk az Önt foglalkoztató kérdéseket.

Amennyiben kérdést privát módon szeretné feltenni, szedje ki a pipát a megjelenéshez való hozzájárulás mellől.

Az Ön kérdése

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktor Nő! Kérem segítsen nekem. 2014. Október. 17-én volt az utolsó menstruációm első napja. 21-én múlt el. 28napos a ciklusom. Számításaim szerint 3-4-5 volt a peteérésem legtermékenyebb időszaka. 5-étől számolva a beágyazódás és vándorlás átlagos 12 napjával számolva 17-e. A következö menstruációmnak ekkor kellett volna jelentkeznie de enyhébb görcsök kivételével ez teljesen elmaradt. December 3-4-5-6. napjan eleinte barna folyásom volt majd delutánonként nagyon mérsékletes vérzésem. Egy két cseppnél kicsivel több de egyáltalán nem volt rendes menstruáció se színre se állagra, így én nem is nevezném annak. Néha gyenge alhasi szúrásaim vannak. Jöttek ki rajtam pattanások ami rám soha nem volt jellemző. Elég fáradékony is vagyok. Az étvágyam változó. Enyhe székrekedésem is van. Néha émelygek. Nem hányinger csak kovályog a fejem enyhe fejfájással kísérve. Elég ritkán nagy hirtelenjében elszédülök de ez rövid ideig tart csak. A mellem egy kicsit mimtha nőtt volna viszont nem érzékeny. Másfél-két kgot híztam csak az elmúlt hónapban viszont a lapos hasam ennek ellenére kicsit pufók. Az elmúlt két hétben csináltam 4db x-epil terhességi gyorstesztet.. Mind negatív lett.. viszont olvastam és van is olyan ismerösöm akinek a tesztje hamis negatívumot mutatott a 10-13.hétig. 23-ára kértem időpontot egy nőgyógyászhoz de szeretnék addig valami támpontba kapaszkodni. Mit gondol Doktor Nő lehetek terhes? :) Internetes kalkulátor szerint 7-8. hétben járhatok. Lehetséges? Kérem mondjon valami bíztatót! :) Előre is köszönöm a segítségét! További szép napot Önnek

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!
Nem zárható ki, hogy állapotos, a negatív tesztek ellenére. Javaslom, hogy egy hüvelyi ultrahang vizsgálatra jelentkezzen be. Ezzel el tudja oszlatni a bizonytalanságot. Ha már 7-8. hetes az biztonsággal, jól látható a hüvelyi ultrahanggal.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő! 47 éves vagyok. 2 éve nem szedek fogamzásgátlót,boldog párkapcsolatban élek. A tbl. elhagyása után kissé rendszertelenül és bő vérzéssel jött a menzesz . a citológiám jó volt tavasszal. az utóbbi 2 ciklusban viszont alig van szinte nincs vérzésem,és nagyon erős fájdalmat érzek az alhasi és derék vagy inkább keresztcsonti részen. Olyan érzésem van mint ha belülről nyomná valami a hasamat kifelé keményedést ,nyomást. Ezt főleg akkor amikor meg kéne jönnie a menzesznek ill. kis jelét mutatja is de nem jön meg igazán. Ezzel együtt rossz a közérzetem a hangulatom ,türelmetlen és ingerült fáradékony vagyok puffadok . Mi lehet a gond? Nagyon idegesít! Köszönettel várom válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!
A leírtak alapján hormonális "megingás- zavar" állhat panaszai hátterében, mely a méhre és a méhnyálkahártyára is kihat. Javaslom keressen fel nőgyógyász és belgyógyász szakorvost. Hormonvizsgálatokkal, hüvelyi ultrahang vizsgálattal, bizonyos belgyógyászati betegségek kizárásával - az eredmények birtokában az Ön számára is megfelelő kezelési megoldás kialakítható.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő! Úgy hallottam, olvastam néhány helyen, hogy az intim mosakodó rendszeres használata nem javasolt. Több kárt csinál, mint hasznot. (Felborítja a természetes baktériumflórát, stb...)Ön hogy látja ezt a kérdést? Én napi egyszer használom a Lactacyd intim mosakodó gélt. Ez lehet káros hatással? Mi az amit javasol a napi higiénia fenttartásához? Köszönöm a válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!
Normál esetben szükségtelennek tartom napi szinten intim mosakodógél használatát, mert a szervezet saját, normál flóráját zavarhatja. Mosdó használata előtt és után mosson kezet. Székelést követően használhat intim törlőkendőt befejezésként. Viseljen pamut alapanyagú fehérneműt. Ha visszatérő, panaszokat okozó folyása van, forduljon szakorvoshoz, hogy célzott kezelést kaphasson és megszűnjenek panaszai. Amennyiben hajlama van fertőzésekre, megelőzésként, alkalomszerűen használjon hüvelyflóra helyreállító kezelést, szakorvossal konzultálva.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Hello!
Babát tervezünk!
Az utolsó menstruációm november 11.én volt!
(23.-tól 28.-ig tehát 6napon át minden nap volt aktus)
A ciklusom kb 31 napos! Ma azaz december 12.én kellene megjönnie,de ma reggel csak egy pici barnás folyásom volt és ennyi! Tegnap csináltam tesztet,de negatív volt sajnos :( Tehát jelenleg esélytelen a terhesség ugye? :( Köszönöm
Bodryka87

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hölgyem!
Nem biztos, hogy "esélytelen". A tesztek is tévedhetnek...., a ciklusa is hosszabb... Meg kellene ismételni 1 hét múlva a tesztet és bejelentkezni hüvelyi ultrahang vizsgálatra, amennyiben a helyzet nem változik (nem kezdődik el normál menses).
Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsann

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Dr Úr! November 12-én csináltam egy terhességi tesztet ami nagyon halványan de pozitív lett, aztán folyamatosan erősödött. Nagyon örültünk neki, mert már lassan négy éve próbálkozunk babával (inzulinrezisztenciám van). Azon a héten csütörtökön elmentem orvoshoz, mert barnás folyásom volt, megultrahangozott és mondta hogy lát 2mm-es felritkulást. Kaptam utrogestan kúpot és visszahívott egy hét múlva. Következő hét kedden voltam vérvételen ahol a hcg értékem 334 volt, csütörtökön visszamentem az orvoshoz, de az ultrahangon már semmit nem látott. Mondta valószínű felszívódott, majd hétvégén teszteljek, ha pozitív menjek hétfőn a kórházba. Így is lett, hétfőn újabb vérvétel és ultrahang (ezen sem láttak se méhen kívül se belül semmit), a hcg értékem 1200-ra nőtt. Ezt megismételték pénteken a hcg értékem 2700 volt, uh-n semmi változás. Az utrogestant már akkor abbahagyatták velem mikor a második uh-n nem láttak semmit. Barnázgatás pici vérezgetés folyamatosan volt. Vasárnap elkezdett fájni a hasam (mensis görcsök) és véreztem is jobban mint addig (pici alvadt vér darabkákkal). Kedden este elég erősen görcsölt a hasam és fürdésnél ahogy bemásztam a kádba valami távozott belőlem (kb fél tenyérnyi nagyságú szövetdarab szerű valami) majd megszűntek a görcseim. Azóta is vérezgetek már egy hete, nem erősen egy nap egy betét szinte elég, alvadt vér darabkák voltak még az elején. Ma csinálnom kellett egy terhességi tesztet ami még pozitív volt. Hétfőn kórházba kellett mennem és uh+vérvételre. uh-n annyit írtak, hogy a bal oldali ovárium alatt tágultabb tubának tűnő képlet látható, a vérvételes hcg értékem 7500 lett. Pénteken akarnak műteni laporoszkópiásan méhen kívüli gyanúval. Fájdalmam semmi nincs. Ma voltam hasi uh-n ahol azt mondták nem látják azt a képletet amit tegnap hüvelyin, de az endometrium körkörösen kifejezetten vaskos, helyenként 9-10 mm. A cavum is szélesebb. A duglasban kis mennyiségű folyadék van. Ön szerint mi ez az egész, nem látszik semmi hcg nő stb. Teljesen kétségbe vagyok már esve, mindenféle daganatokról is olvastam, amitől mégjobban megijedtem. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Barbi

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hölgyem!
Az eredményei alapján a méhen kívüli terhességet akarják kizárni és ellátni, ami életveszélyt jelent - amennyiben nem kerül felismerésre és kezelésre. Legyen bizalommal az Önt ellátó szakemberekhez és beszélje meg velük a kérdéseit. Azt a "valamit, ami a kádban távozott (szövetszerű)" jó lett volna, ha beviszi a kórházba és szövettani vizsgálatra elküldik. Több információ, segítség lett volna az orvosoknak is, ha ez az anyag nem vész el. Daganat a leírtak alapján nem valószínű az Ön esetében. Mielőbbi jó egészséget kívánok Önnek.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt doktorno!
Elmentem nogyogyaszhoz kivizsgalasra,kiderult hogy PCOs vagyok.
Az egyuttlet utan barnas-verzes em van ami egy nap alatt el is mulik,de mindig ez van.
Akinel voltam azt mondta minden rendben.De hogy tudnam elalitani vagy barmi?
Koszonom a valaszt .

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!
Javasolnám, hogy női hormon vizsgálatokat is kérjen az endocrinologustól. PCOS mellett ugyanis előfordul hormonális zavar, bizonyos típusú hormon(ok) csökkent mennyisége. Ennek rendezésével panaszai nagy valósztínűséggel megszűnnek.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktornő!
Szeretném kérni a segítségét! 47- éves leszek, 2000-ben endomtriózist diagnosztizáltak nálam melyre kaptam hormon kezelést. Most még Lindynette 20 tablettát szedek amit a korom miatt abba kellene hagynom de félek,hogy akkor vissza térhet ez a betegség?! A 7-napos tabletta szünetekben alig van némi vérzés és hőhullámaim is vannak az orvos szerint ez már klimaxos tünet is lehet. Ön szerint mi legyen a teendő?? Abba hagyjam a gyógyszerszedést? Livyál nevü gyógyszert ajánlott az orvos. Köszönöm válaszát!! Üdv.Ágnes

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Ágnes!
Szövettannal igazolt endometriozis késői panaszai, kezdődő klimax - ellátására folyamatban van egy nemzetközi vizsgálat, szájon át szedhető gyógyszerrel. A Honvéd Kórház II. Telephely Nőgyógyászata (Bp.VI: Podmaniczky u.111.) is beválasztott vizsgálóhely. Kérem jelentkezzen be a vizsgálóhelyre, vegye fel a kapcsolatot a vizsgálatot végző kollégákkal. A feltételek ismeretében dönthet, hogy kíván-e csatlakozni. A kezelés megoldhatja az Ön által leírt problémákat, panaszokat.
Dr. Kása Dániellel kellene kapcsolatba lépnie, mielőbb. Tel: +36-20-95-75-226
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

Ultrahangos átjárhatósági vizsgálat előtt állok, és borzasztóan tanácstalan vagyok. A hüvelykenetben enterococcus faecalis baktériumot találtak, sok teleppel. Az orvosom ettől függetlenül elvégezné az átjárhatóságit úgy, hogy előtte való napon irrigáljak tejsavval, és majd amúgy is kapok antibiotikumot a beavatkozás miatt. A kérdésem az lenne, ez így biztonságos? Januárban 38 éves leszek, már csak 1-2 évem van arra, hogy teherbe essek (nem így terveztem), és nagyon félek, mi van akkor, ha ez a bizonyos baci mégis felkerül a méhembe, és esetleg olyan következményei lesznek, amely a teherbeesést, az egészségemet veszélyeztetné. Tudna tanácsot adni, valóban elvégezhető így, ezekkel a feltételekkel a vizsgálat? Válaszát, segítségét előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel, Barbara

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Barbara!
Én nem javasolnám a vizsgálat elvégzését, csak negatív eredmény birtokában. Egy esetlegesen kialakuló kismedencei gyulladás sokkal több veszélyt és problémát jelent - egy kívánt terhesség létrejötte szempontjából is. Előzetesen célzottan kezelni kellene a jelenlegi problémáját. A partnerét is ajánlatos lenne megvizsgálni, nem hordozza-e a baktériumot a prosztatájában.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

kedves doktor úr,
egy hónapja volt hüvelyi folyásomduzzadással, MACMIROR krémet használtam,ami segített. most újra elõjött. azóta 4-5 nemi érintkezés volt a párommal. mindketten nagyon figyelünk a tisztaságra,mégis a kellemetlen égés,viszketés,erõs folyás elõjön. mi lehet ez?
nagyon köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hölgyem!
Feltétlenül forduljanak szakorvoshoz mindketten. Célzottan levett kenet ill. mikrobiológiai tenyésztés/rezisztencia vizsgálat eredmények birtokában, a jelenlévő kórokozó(k) célzott gyógyszeres kezelésével kúrálható ki csak teljességgel a betegség.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Nőgyógyász!
Utolsó menstruációm 10.05-én volt. Tervezett terhességről van szó, a feltételezett peteérés után 14 nappal már pozitívat teszteltem. Ennek függvényében (szerintem) 7hetes 2 naposan elmentem a helyi kórházba uh-ra, ahol sajnos hasi és hüvelyi uh-n is üres petezsákot találtak. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ebből terhesség, létezik-e az, hogy valami miatt a magzat még nem látszódott, vagy mindenképpen missed ab lesz a vége, ha nem ürül ki vagy szívódik fel magától. Válaszát nagyon köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hölgyem!
Amennyiben pontos, szabályos ciklusai vannak és az ultrahang vizsgálat a nov.29.dátum körül ( 7.hét ) történt, nagy valószínüséggel a terhesség nem életképes. A hüvelyi ultrahang vizsgálat pontosabb, megbízhatóbb, mint a hasi. Bizonytalanság esetén beta HCG vizsgálat vérből és a hüvelyi ultrahang megismétlése eldöntik, hogy missed ab-e.
Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor úr!
A HPV fertőzésről szeretnék többet megtudni.A napokban olvastam olyan hogy törölköző útján is terjed,ami nagyon meglepett.Kimosott ruhanemű is fertőz?Előre is köszönöm!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hölgyem!
A human papillomavírus sexuális kontaktus, test-, testnedvek, bőrkontaktus útján terjed. Orvosi szakrendelőkben hozzáférhet szakirodalomhoz, illetve az interneten is rákereshet "humán papillomavirus"címszó alatt ( nem a "chat"-telések alatt! ).
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő,
Segítségét kérném, a párom crohn beteg és jelenleg a medrol nevű szteroidot szedi, és most kezdi a Pentasa nevű gyógyszert is mellé. Már április óta a betegsége aktív állapotban van, és a medrol mellett jó volt a közérzete, de ahogy csökkentik az adagot, megint jönnek a panaszok, úgyhogy nem tudja most elhagyni és növelte is az orvos az adagot, most 16mg-ot szed. Jelenlegi kilátások szerint a biológiai kezelés lesz a következő lépés, ami ha tényleg bekövetkezik, arra azt javasolta az orvosa hogy amellett inkább ne vállaljunk gyereket. Kérdésem, hogy a szteroid és a pentsasa mellett tényleg nem veszélyes a gyerekvállalás? Milyen hatásai lehetnek a magzatra, ha a férfi szedi?
Válaszát előre is köszönöm!
Adrienn

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Adrienn!
Mind a jelenleg alkalmazott, mind a felmerülő biológiai kezelés vonatkozásában részletes elemzést és felvilágosítást kaphat genetikai centrumokban. A Honvédkórház II.Telephelyén ( Bp.VI. Podmaniczky utca 111.) működik ilyen intézmény. Dr. Tóth András biologus-genetikust keresse, jelentkezzen be párjával együtt konzultációra.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő! Menstruációs zavarokkal küzdök. 3 -4 hónapig folyamatosan megvolt majd 3 hónapig semmi. Úgy múlt el hogy proverát kellett szednem. Sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy proverával kell elállítani. Elmentem dokikhoz, kiderült hogy pajzsmirigy alultengésem van. Semmilyen elváltozás nem volt se a torkomban, sem alul. Épp vagyok mindenhol. Minden reggel bekell szedjek egy 50 mg-os L-Thyroxint. Szeretnék kisbabát, és szeretném ha normálisan megjönne a havi vérzésem úgy hogy elállna. Tudna nekem valami javaslatot mondani? Vagy egy idő pontot adni? Vinném a friss leleteimet. Csak szeretnék majd kis babát és félek hogy nem fog majd összejönni, ha nem vagyok normális kezekben. Válaszát előre is köszönöm. Renáta

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt "Renáta"!
Az Ön esetében feltételezhetően endokrin szervek működési zavara áll fenn. Ez egy összetett probléma, melyet endokrin szakrendelésen részletesen tudnak vizsgálni és kezelést beállítani. A pajzsmirigy működés zavara a női hormonokra is kihat. Leírása alapján a pajzsmirigy szerkezetében nem volt eltérés, csak a működésében, melyre jelenleg kapja a megfelelő kezelést. Ennek a hatása nem egyik pillanatról a másikra érvényesül, időt igényel. Szedje az előírt gyógyszert és jelentkezzen ellenőrző vizsgálatra, hogy visszaállíthassák a normál működés folyamatát. Ha ez megtörtént és vérzészavara ismétlődne további kiegészítő vizsgálatok, kezelések szükségesek. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő!
Azt szeretnem tudni,hogy a nemi szervem körül lévő mirigyek miért vannak megduzzadva. A nőgyógyászom szerint nem fog elmúlani. Ez valóban így van?
Köszönöm a válaszát. Adrienne

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Adrienne! Vizsgálat nélkül nem tudok sajnos szakvéleményt mondani. Nemi szervek "duzzanata" több probléma eredménye is lehet: pl. nyomás okozta vizenyő, szoros nadrág viselése, gyulladás a környezetében, visszeresség, stb. - csak hogy néhány gyakori okot említsek... Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni.Júniusban voltam orvosnál és először irattam fel fogamzásgátló tablettát.(Symicia)3 havi adagot be is szedtem,minden rendben volt nem volt semmi bajom tőle.Szeptember 20.-án pontosan akkor kellett volna elkezdenem a következő dobozt szedni de nem szedtem be.Novemberben a következő menses első napján szeretném újra elkezdeni.Kérdésem az lenne,hogy nyugodtan elkezdhetem- e szedni,kb. 2 hónap kihagyás után.Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Tisztelettel: V.Viktória

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt V. Viktória !
Amennyiben teljesen panaszmentes volt a 3 havi gyógyszerszedés mellett - (remélhetőleg nem dohányzik és a család felmenői történetében nem volt senkinek tromboembóliája)-, éppúgy mint legelső alkalommal, a ciklus megfelelő idejében ismét elkezdheti szedni a fogamzásgátló gyógyszerét. Ez azonban a szervezete számára megterhelő, ha 3 havonta leáll a gyógyszerrel, majd 1-2 hónap múlva újrakezdi és semmiképpen nem tanácsolható orvosi szempontból hosszú távon ezen szokás folytatása!
Tisztelettel dr. Turi Zsuzsannna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeptember 30-tól október 4-ig volt az utolsó menstruációm. A férjemmel 5-én voltunk együtt. Október 21-e óta émelygek,hányingerem van. 22-én hajnali elsô vizeletbôl csináltam egy terhességi tesztet, ami azonnal pozitív lett. Nem akartam hinni a szememnek, délután megismételtem, újra pozitív eredményt mutatott. A ma reggeli, szintén. Mindegyik csík egy kicsivel halványabb a control csíknál, de határozottan, jól látható, viszont 2 nap után sem erôsödött. A kérdésem, hogy van-e ennek jelentôsége? Lehetséges, hogy a ciklus 6. napja körül sikerült teherbe esni? Ez annyira hihetetlen számomra! :) 39 éves vagyok, semmilyen gyógyszert nem szedek, és semmilyen egészségügyi problémám nincs, korábban mindig 28 napos periódusaim voltak. Válaszát elôre is köszönöm.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Asszonyom!
Mindenképpen forduljon nőgyógyász szakrendeléshez panaszaival, további vizsgálatok ( beta HCG hormon vizsgálat, hüvelyi ultrahang vizsgálat...) céljából. A biológiában sok minden nem tankönyv szerinti és mivel 2 petefészek van, ezek működésében lehet eltérés, így akár a másikból is lehetséges egy későbbi peteérés kapcsán terhesség pl.
Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mostanában sokat szoktam futni, és azt vettem észre hogy futás közben szúr az alhasam, főleg a bal oldalt, és utána minden alkalommal barna folyást tapasztalok, de csak keveset, és csak futás után, úgy szokott fájni a hasam mintha meg akarna jönni.. Ez mitől lehet? Egyébként rendszeres a menzeszem. Köszönöm a válaszukat! Tisztelettel Rita

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hölgyem!
Kérdés, hogy a ciklusa melyik időszakában jelentkezik a barnás folyás és a fájdalom? Panaszainak több oka is lehetséges. Javaslom, keressen fel nőgyógyászati szakrendelést. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Hello. Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy menstruaciom 4 napig tartott szeptemberben 18-19 mar ovulaciom volt es a ferjemmel egyutt volttunk. Kb egy 7 ig gorcsolt a hasam es pecsetelo verzesem jelentkezett. Most ojtoberben 8 an megjott a bajom 2 napig volt meg . Elmult 10 en de barnas verzesem volt 11 en. Ilyen meg nem tortent velem. A hasam fel van pufaddva etvagyam nincs. Tesztet csinaltam tegnap reggel de negativ. Mikor csinaljak meg egy tesztet? Mi a tanacsa? Elore is koszonom.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Klaudia!
A részletes előzmények ismeretének hiányában, leírása alapján, több lehetséges diagnózis jön szóba. Mindenképpen keressen fel nőgyógyászati szakrendelést, de feltétlenül csináltasson egy vérvizsgálatot (Beta HCG subunit) és egy nőgyógyászati hüvelyi ultrahangot. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktornő! Az első pillanattól kezdve rendszeres volt a menstruációm. 11 éves korom óta 5 napig tartott és 28 napra jött meg, kb 2 év elteltével pedig beállt úgy, hogy szintén 5 napig tartott és 24 napra jött. Órát lehetett állítani hozzá. A vérzés erőssége fokozatosan csökkent: az első nap sok volt, majd napról napra egyre kevesebb. Sosem fájtak a melleim és görcseim sem voltak, csak az első napon fájt a hasam, de gyógyszert sosem kellett bevennem. 23 évesen babát vártam, sajnos a 3. hónapban elvetéltem, utána kb a 2. hónaptól visszaállt a menstruációm, 5 napig tartott és annyi változott, hogy nem 24, hanem 25 napra jött. Továbbra sem fájt semmim. A vetélést követő 6 hónap alatt 12 kg-ot híztam. Nem ettem többet, mint előtte, semmin nem változtattam. Vetélés után 9 hónappal ismét várandós lettem, nagyon problémás terhesség volt, a felét kórházban töltöttem, de még a 4. hónapban is csak remélték az orvosok, hogy megmarad a pici. Most 3 éves a kisfiam, 4,5 hónapig szoptattam. A terhesség alatt nem híztam, csak a víz és a baba súlya volt rajtam "felesleg". Szülés után viszont szinte napról napra nőtt a súlyom, még a szoptatás alatt is. 15 kg feleslegem van, borzalmasan érzem magam és undorító az alakom. A menstruációm a szoptatás abbahagyása utáni hónapban meg is jött, akkor volt 6 hónapos a kisfiam. Azóta minden hónapban meg is jön, továbbra is 5 napig tart, viszont csak az első és második napon használok tampont a többi 3 napon semmit, mert nem folyik ki semmi, csak pecsétel, így csak egy papírzsepit teszek oda, mert annyi is felfogja. Már nem 25 napra jön, össze-vissza, 23-29-30 napra. A hasam alja fáj, olyan, mintha izomlázam lenne, vagy belül gyulladás lenne. Érzem a peteérést is, (gondolom, hogy azt érezhetem, minden menstruáció vége után kb 9-14 nappal, ez pár napig tart, akkor erősebb folyásom is van) Borzalmas mennyiségben hullik a hajam, ez kb a kisgyerek 4 hónapos kora óta tart évszaktól függetlenül. Állandóan ideges és agresszív vagyok, a páromat nem bírom elviselni, mindig mindeninek ellent mondok, mert én azt jobban tudom... Borzalmas! És továbbra sem tudom csökkenteni a súlyomat! A helyi orvosok semmit nem érnek, csak legyintettek, hogy egy újabb feltűnési viszketegségben szenvedő, otthon ülő anyuka, aki unalmában nem tud magával mit kezdeni. Magánorvosra még gyűjtögetek, mert mindenképpen el szeretnék menni egyébként is egy teljes nőgyógyászati kivizsgálásra. Ez a sok rossz dolog amiatt van, mert felborult volna a hormonháztartásom? Előtte kedves és aranyos voltam, most meg egy elviselhetetlen sárkány és ezt én is érzem és zavaró nagyon. Mit tanácsol, mit tudok tenni, mi lehet a probléma? Köszönöm a segítségét! Adrienn
Ui.: még soha nem szedtem fogamzásgátló gyógyszert és a későbbiekben sem szeretnék.

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt, Kedves Hölgyem!

Nem gondolom, hogy Ön egy borzalmas sárkány! Nagy valószínűséggel hormonális rendellenesség áll panaszai hátterében, vashiánnyal, nyomelemek hiányával - ami vizsgálatokkal kimutatható és rendezhető. Ez endokrin szakrendelésen (nálunk is kiváló! szakemberek vannak) tudnak ezzel foglalkozni. Ha módja van rá, jelentkezzen.

Tisztelettel: dr.Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr
P5-ös kenet eredmény után conizacio történt.Az eredmény szerint a kimetszéssel el lett távolítva a beteg szövetrész is teljes mértékben,tehát korai felismerés történt.A kérdésem az lenne ,hogy mennyi az esélye annak,hogy esetleg a méhnyak más területén,vagy egyéb nyőgyógyászati területeken lehetnek még rákos sejtek? A kimetszés után 6 héttel újra kenetet fognak venni,ha ebben nincsenek rákos sejtek,akkor gyógyult vagyok?
Köszönettel:Zsuzsi

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Zsuzsanna!
Amennyiben a szövettan biztonságosan az épben történt kimetszést jelez vissza, a beteg rész eltávolításra került. A kimetszést követően gyakori kontroll cytologiai mintavétel szükséges, melyre szakmai irányelvek vannak, erről gondozó orvosával konzultáljon. Amennyiben a szövettan bizonytalan a kimetszési határ megítélésben, vagy a beteg nem kíván már többet szülni és egyértelműen méhnyakrákot diagnosztizáltak, a méh és méhnyak eltávolítását fogják javasolni.
Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Vérzékeny (Willebrandos) kismama vagyok. 39 éves, harmadik gyermekkel. Mivel a heamatológusom és szülészorvosom más-más intézményben dolgozik, a faktor beszerzése nagyon nagy probléma számomra. Ennek beszerzésében is tudnak segíteni, amennyiben felkeresem önöket? Válaszukat köszönöm

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Hargittai Angéla!
A haematologus és a szülészorvos konzultáljon egymással. A szülés körüli teendőkről a haematologus részletes leírást ad a szülésznek és a faktorokat is biztosítania kell, mivel ez is területi elv és OEP finanszírozás alapján működik. A szülésnél szükséges faktorokkal a haematologus látja el a kismamát. Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna

Orvos válaszol - Kérdés Kérdező

Üdvözlöm!
PCOS-es vagyok. A metmorfin gyógyszeres kezelés beállítása mennyi időbe telik? vagy az IR vérvétel után pontos dózist tud felírni az orvos?
Illetve ha összejön a terhesség , de Angliába kell költöznöm közben, akkor az itteni diagnózis alapján kint is megfelelően tudják kontroll alatt tartani a dolgokat? Illetve van még egy kérdésem: milyen problémát okoz az ha pluszban még 0 RH negatív a vércsoportom? Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol - Válasz Válaszoló

Tisztelt Anikó!
Laboratóriumi eredményekkel alátámasztott, bizonyított inzulin rezisztencia és diabetes mellitus esetén indokolt a metformin kezelés, melynek adagja lassan és fokozatosan emelendő, a kívánt hatás eléréséig. Ez több hét ill. néhány hónap. Angliában ugyanúgy tudják ellenőrizni és ellátni, megfelelő intézményben. O Rh:negatív vércsoport akkor jelenthet problémát, ha pl. a párja Rh:pozitív és a fejlődő magzat Rh-ja:is pozitív, a terhesség alatt valamilyen orvosi beavatkozás történik (pl. kromoszoma vizsgálathoz mintavétel...) vagy szövődmény (pl.vérzés) jelentkezik. Ellenanyagok megjelenhetnek problémamentes terhesség során is, ezért a terhesség alatt ezt több alkalommal kell ellenőrizni.
Tisztelettel: Dr.Turi Zsuzsanna

  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23