Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt doktor úr/nő!!

Egy olyan problémával fordulok önhöz hogy december.19-én volt az utolsó menstruációm a párommal babát szeretnénk január 8-dika otta érzékeny duzadt a melleim és puffadt a hasam és közben vannak enyhe görcseim január 16-án volt a 28-dik nap reggel arra ébredtem hogy sötét barna folyásom van ez így ment pár keresztül most is van barnás pirosas nyálkás vérzésem de a melleim meg mindig duzzadtak és erzekenyek …Ez mért van és így és most akkor ki zárhatóm a terhességet vagy sem ?Válaszát és segítségét előre is köszönöm….
Tisztelt Hölgyem! Panaszával feltétlenül forduljon nőgyógyász szakorvoshoz! Nem zárható ki a terhesség lehetősége. A terhességek egy részében, a korai időszakban előfordulhat vérzés, de lehet valami egyéb - szakellátást igénylő probléma is! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Nő!

Az alábbi kérdésben szeretném segítségét kérni.
2012. januárjában és 2014 szeptemberében szültem. Mindkétszer clostilbegyt szedése mellett, mivel természetes úton nem jött létre a fogantatás. Most a második fiam születése után a 7 héten jelentkezett az első menstruáció (ekkor már nem szoptattam), majd ciklus szerint (29 nap) megjött a következő (nov. 30.) Ezt követően kellett volna ugye megjönnie december végén a következőnek, de nem jött meg (december utolsó-január első napjaiban) Ekkor csináltam 3 nap különbséggel terhességi tesztet ezek negatívak lettek. Január első hétvégéjén már elkezdődött a pecsételő vérzés (hol pirosabb, hogy barnásabb), de rendesen nem jött meg a menstruációm, így csináltam még egy tesztet, az pozitív lett. Közben minden nap van kisebb pecsételő vérzésem Tegnap voltam nőgyógyásznál, ahol hüvelyi uh-on norm. nagy uterust látott, benne (jóindulattal) 6mm-es suspect gesztációs gyűrűt, Endometrium 16mm.. 1 hét múlva kell visszamennem uh kontrollra (mivel elvileg 6 hetes lennék most és ezek a méretek ugye elmaradnak ettől). Kérdésem az lenne, hogy ez még lehet élő egészséges terhesség?
Tisztelt Asszonyom! A szoptatás miatti megváltozott hormonális környezet egyensúlya még feltehetőleg nem állt vissza, ezért vannak az észlelt "furcsaságok". Korrekt, amit az orvos kért ( ultrahang ismétlés ). Lehetséges még terhességi hormon szintjének meghatározása vérből - probléma esetén. Ennek a mennyisége jobban jelezheti a terhességi kort. Amennyiben valóban egy nagyon korai terhességi kezdeményt láttak az ultrahangon, lehet belőle normál terhesség.
Jóestét kívánok! 19 éves lány vagyok,van barátom, de még nem történt közösülés,tehát szűz vagyok,nem szedek fogamzásgátlót sem egyelőre. Az lenne a kérdésem,hogy mi befolyásolhatja a menstruációm késését,mert már 5 napja késik,és nem értem mi a probléma. Előfordul itt-ott hogy késik pár napot,de most kezdtem megijedni.Olvastam róla,hogy lehetséges olyan is, hogy a menstruációm kimarad. Lehet hogy ez a probléma lépett fel nálam most? Nőgyógyásznál 1 hete voltam,ő nem talált semmilyen problémát az ultrahang alapján. Előre is köszönöm.
Tisztelt Hölgyem "19 éves lány"! Nagy valószínűséggel átmeneti hormonális "megingás" eredménye a vérzési rendellenesség. Stressz, fokozott fizikai és szellemi igénybevétel, klíma változás, utazás.... számos hatás befolyásolhatja ezt! A probléma ismétlődése, vérzési rendellenesség esetén keressen fel nőgyógyász szakorvost. Remélem azóta minden rendben! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsa
Kedves Doktorno!

Tobb mint éve kezdodtek a betegségeim: állandó huvelygyulladás, interestitialis cystitis, vulvodynia, inzulin rezisztencia, hormonegyensúly zavarok, endometriózis, pcos, kismedencei osszenovések. Két laparoszkópiás mutétem volt, az elso petefészek ciszta miatt, a második endometriózis, pcos, osszenovések miatt, méhtukrozést és petevezeték átjárhatósági vizsgálatot is csináltak. A második mutét után, ami két éve volt, gyakori kisemdencei gyulladásaim vannak. A gyulladásra kapott antibiotikumoktól irritábilis bél szindróma alakult ki.
Állandó alhasi fájdalmaim három éve vannak.

Négy hónapja kezdodott egy nagyon fájdalmas tunet. A huvelyfalban eros, állandó fájdalmat ézek, ami besugárzik a lágyékhajlatba is. Fogfájáshoz, fulgyulladáshoz, ideggyulladáshoz hasonló fájdalom.
Rengeteg orvosnál voltam, de nem tudták megmondani, hogy mi a bajom. Tobb antibiotikum kezelést is kaptam, hátha bartholin mirigy gyulladás, de nem volt erre utaló jel, azt mondták.

Tobbféle fájdalomcsillapítót is felírtak, de nem csokkentik a fájdalmat.

Októberben az egyik orvos diagnosztizálta, hogy mi okozza a fájdalmat. A diagnózis: medencefenék izomkotegek fájdalmas gorcsos spatikus állapota. A huvelyfal két oldala folyamatos gorcsben van, és a doktor úr azt mondta, amikor megvizsgált, hogy a medencefenék olyan kemény mint a beton, és még soha nem tapintott ilyet.
Azt tanácsolta, hogy vegyek gésa-golyókat, és használjam minden nap tizenot percig, ez majd feloldja a gorcsot.

Egy másik orvosnak is kikértem a véleményét. Azt mondta, hogy semmiképpen ne használjak semmilyen huvelysúlyt, és intim tornát se végezzek, mert csak rontok a helyzeten. Mydeton izomlazítót és Meloxan-t írt fel. Azt mondta, hogy nem kizárt az autoimmun eredet.

Felkerestem egy immunológust, aki azt mondta, hogy nem autoimmun eredetu a probléma. Javasolta, hogy csináltassak egy MRI vizsgálatot a gerinc alsó szakaszáról. Mondtam, hogy május végén volt egy kismedencei MRI vizsgálatom, mert tervben volt egy laparoszkópos mutét kismedencei osszenovések oldása céljából és az endometriózis, pcos miatt, és az MRI nem mutatott semmi kóros elváltozást. Azt tanácsolta, hogy próbáljam meg a crainosacrális terápiát. Eddig három kezelésem volt.

Egy hónap múlva visszamentem ellenorzésre a nogyógyászhoz, hogy nem csokken a fájdalom a Mydeton-tól és a fájdalomcsillapítótól. Tanácstalan volt, most Visanne hormontablettát írt fel, hátha segít, de nagyon óckodom beszedni, mert a Roaccutan gyógyszer szedése után kezdodtek a betegségeim tobb mint ot éve. Azt mondta, ha két hónap múlva nem javul a helyzet a Visanne-tól akkor izomlazító, fájdalomcsillapító injekciót ad be helyileg.

Kozben elmentem egy Lady Power rendelésre. A doktor úr is tanácstalan volt. Kérdeztem, hogy az én esetemben segítenek-e az Aquaflex huvelysúlyok és Az ElektroStim készulék. Azt mondta, hogy próbáljam meg.
Használom a huvelysúlyokat és az ElektroStim-et egy hete, de úgy érzem, mintha még erosebb lenne a fájdalom.

Senki nem tudja megmondani, mi okozza a panaszt.
Szeretném megkérdezni, hogy On szerint mi okozhatja, és mit lehetne tenni, hogy megszunjon a fájdalom?

Ha izomlazító injekciót adnak be helyileg, az járhat valamilyen kockázattal?

Koszonom a választ.
Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül nem tudok Önnek érdemi választ adni. A leírtak alapján, panaszait, nagy valószínűséggel az endometriózis kiújulása okozza. Jelenleg hazánkban is- kijelölt centrumokban- folyamatban van egy nemzetközi vizsgálat kapcsán, szájon át szedhető gyógyszeres kezelés lehetősége. Amennyiben úgy gondolja, jelentkezzen a Honvédkórház II.Telephely nőgyógyászatán ( volt MÁV kórház a Hősök terénél). A hüvelybe adott helyi injekciók a hüvelyfal heges elváltozását okozhatják, ami további panaszokat eredményezhet. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Üdvözlöm! 2013 nyarán elhúzódó vérzészavar miatt egészségügyi kaparást csináltak.A szövettan hiperplasiat állapított meg, a későbbi UH pedig 40x20 mm-es miómát talált. Fél évenkénti kontrollt javasolt az orvos. November elején volt UH controll, most 35x45 mm-es.Különösebb problémát nem okozott eddig.A mensesem normális volt. Eddig.. Októberben 15. napra jött meg, 5-6 napig tartott, novemberben 20. napra jött meg, szintén 5-6 napig, decemberben 35.napra jött meg és 5-6 napig rendes vérzésem volt és ma 2 hete már, de még mindig vérzek, nem annyira ,mint az első napokban, de még igen. Fájdalmam nincs különösebben. Még annyi, lehet e ez még a pajzsmirigyemtől, mert most túlműködő nagyon. Novemberben egy váláson mentem keresztül, ami lelkileg eléggé megviselt. Ön szerint mi a teendő ezzel? 41 éves vagyok Köszönöm a válaszát!
Tisztelt Asszonyom! Feltétlenül keresse fel nőgyógyász szakorvosát! Beszéljék meg, milyen kezelés szükséges a továbbiakban, illetve milyen nőgyógyászati kezelési lehetőségek vannak az Ön állapotában ( szövetten:hyperplasia + kismértékben növekvő myoma ), mert vannak... Ettől függetlenül keressen fel endokrin szakorvost is és rendezzék a pajzsmirigy betegségét, mert ez is hatással bír a női hormonokra. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor úr/nő!

Az orvosom Diamilla fogamzásgátlót írt fel, mert jelenleg még szoptatok. A kérdésem az lenne, hogy számít-e az hogy mennyit szoptatok (mármint a tej mennyisége) mert tápszerrel kell pótolnom. Illetve, hogyha abbahagyom a szoptatást akkor szedhetem továbbra is ezt a tablettát amíg el nem fogy? ugyanúgy védettséget biztosít?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Asszonyom! Szedheti a gyógyszert míg el nem fogy. Bármilyen kevés tej van, addig míg a baba kapja nem tanácsos másra váltani. Minden fogamzásgátló gyógyszernek van "hibalehetősége", így ennek is. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr?
Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt mert nagyon fontos kérdéseim lennének. De sajnos megmondom őszintén sok nőgyógyásznál jártam már de mind hiába, mert sokan nem is foglalkoztak velem, nem érdekelte őket az én problémáim. Szóval az az igazság hogy a menstruáciom nagyon változatos, valamelyik honapban 1-2 nap, mig másik hónapban 2-3 nap, de maximum 3. Annál több még sosem volt, inkább sok olyan hónap volt hogy meg sem jött. Aminek persze örültem volna, de sajnos nem. MÁr a párommal 2 éve lassan próbálkozunk és sajnos eredménytelenül. Szeretném kérni a segitséget. Mert már nagyon szeretnék egy kisbabát. Gyógyszert nem szedek és nem is védekezünk. Ezért nem értem hogy miért nem sikerül. ÉS azért 2 év már eléggé sok idő. ÉS hát nagyon félek hogy velem van a baj. MIvel nem olyan a mensturáciom mint a többi lányé. ELőre is köszönöm válaszát. Remélem sikerül találnunk valami megoldást, és nemsokára lesz egy kisbabám.
isztelt Asszonyom! Keressen fel endokrinológiai (pl. Prima Medica szakrendelői ), majd utána meddőségi szakrendelést (pl. dr Vajda Miklós magánrendelője - így szerepel az interneten), vagy a háziorvosától érdeklődjön a lakóhelye szerinti illetékes (fentiekben már jelzett) szakrendelések után a körzetükben. Biztos vagyok benne, hogy megkapja a kívánt szakmai segítséget és eredményt! Sok sikert Önöknek! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Nőgyógyász! Háromszor csinálták meg a missed ab műtétemet ugyanazon terhesség kapcsán üres petezsák miatt. Első után görcsöltem, 4 napra rá belázasodtam, jött a műtét plusz egy ellenőrző orvossal, még kettőjüknek sem sikerült jól kikaparni. Két uh kontroll és folyamatos vérezgetés után kiderült, hogy másodjára sem sikerült kiüríteni rendesen, így egy harmadik orvos 15napra a második műtét után újra megműtött, ezúttal antibiotikus kezelés mellett az esetleges fertőzések megelőzése érdekében. A doktor közölte, hogy már annyira vékony a méhfalam, hogy a kanál átszaladhat könnyen és akkor kilyukadhat a méhem. Szerencsére nem így történt.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi időre rá lehet újra teherbe esni? Igaz-e az, hogy az első menstruáció mindent helyrehoz? Az elvékonyodott méhfal mennyi idő alatt jön helyre? A műtét során a méhfal is vékonyodik? Szedek méhpempőt és cickafark+palástfű teát iszom, valamint most már 1 hónappal az első műtét után várom az első menstruációmat. Köszönöm válaszát!
Tisztelt Asszonyom! Feltétlenül indokolt lenne megvárni a szövettan eredményét is ezek után a beavatkozások után. Tisztázni kellene, hogy esetleg volt-e köze ahhoz,miért sikerült ilyen nehezen kiüríteni a méhet? Van-e esetleg, vagy felmerült-e valamilyen típusú fejlődési rendellenesség a méhében pl.? A lázas állapot, gyulladás sokkal sérülékenyebbé teheti a méh falát. Ha mindezek kizárásra kerültek, a szervezetének akkor is minimum 3-4 hónapra szüksége van ahhoz, hogy regenerálódjon. Amennyiben ezen időtartam előtt ismét várandós lesz nagyobb a valószínűsége egy korai vetélésnek és újabb terhességi sikertelenségnek. Javaslom, hogy a szövettani eredmény megbeszélése során erről beszélgessen el a nőgyógyásszal. Tisztelettel: dr.Turi Zsuzsanna
Olyan kérdésem lenne,hogy eddig a Jangee fogamzásgátló tablettát szedtem es aztàn abbahagytam kb másfél hónapra. Közben pajzsmirigy alulműködésre írtak fel egy Letrox nevezetű gyógyszert amit sajnos életem végéig szednem kell. Ismét szeretném szedni a fogamzásgátlót és az a kérdésem,hogy a két gyógyszert szedhetem-e egymással párhuzamosan? Előre is köszönöm
Tisztelt Hölgyem! Nem jó taktika másfél hónapra abbahagyni a fogamzásgátló gyógyszer szedését, lehetőleg gyakran ne tegye ezt! A pajzsmirigy működés zavarát kezelő gyógyszer mellett szedhető - rendszeres szakorvosi ellenőrzés mellett - fogamzásgátló gyógyszer. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves Doktorno!

Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet valamilyen kábel nélkuli melegíto készuléket venni?
Patikában vagy orvosi muszerboltban lehet?
Állandóan felfázom, és mindig jéghidegek a lábaim, és kozben izzadnak is, folyton zoknit kell cserélnem, mert benedvesedik.
Kellene valami, amivel bizonyos idokozonként felmelegíthetem a lábam, és nem kell konnektorba dugni, hogy hosszabb útra is magammal vihessem.

Koszonom a választ.
Tisztelt Hölgyem! "Zsinór nélküli melegítéshez" melegvizes palackot tudok javasolni, amit feltölthet forró vízzel és a lábához/lábára ill alá tehet. Ennél jobbnak tartanám az ezüstszálas pamut gyógyzokni viselését ( az izzadt láb miatt ) ( gyógyászati segédeszköz boltokban hozzáférhető ) és erre ráhúzni egy tollpihét tartalmazó, kb fél-lábszárig érő "paplan-csizmát" ( "tollpihe tartalmú" ágyneműt árusító üzletekben kapható ) amikor ül vagy fekszik és ha utcán jár, viseljen gyapjúból készült térdzoknit. Remélem ezekből tud valamit hasznosítani! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Megfázásra kaptam Azibiot 500mg antibiotikumot. Pont a gyógyszünet alatt kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy hatással van-e a fogamzásgátlóra, és ha igen, akkor meddig alkalmazzunk kiegészítő védekezést?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem! Az Ön által jelzett antibiotikum a szövetekben a gyógyszerszedés abbahagyását követően még legalább 7-10 napig benne marad. Amennyiben a fogamzásgátló hatását csökkenti, pecsételő vérzés jelentkezhet. Ekkor valóban érdemes kiegészítő védekezési módszert alkalmazni, az adott ciklusidőben. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Üdvözlöm!

2008óta Lindynette 20 nevű fogamzásgátlót szedtem. Tavaly augusztus utolsó hetében hagytam abba,akkor meg is jött normálisan,aztán legközelebb csak október 16-án. Mennyisége és időtartama normális volt. Viszont azóta ismét semmi. Terhes nem vagyok az itthon végzett teszt szerint. Mi lehet a probléma? Természetesen megyek orvoshoz,de csak 3 hét múlva tud fogadni.

A választ előre köszönöm.
Némethné
Tisztelt Asszonyom "Némethné"! A ciklus rendezetlensége valószínűleg még a gyógyszer hormonális hatásának következménye. Esetenként hosszabb ideig - akár 1 évig is - eltarthat míg a hormonális egyensúly visszaáll tartós fogamzásgátló szedését követően. E mellett azonban javaslom, keressen fel nőgyógyász szakorvost. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Dr Úr!

Elnézést kérek,hogy így emailben kérek segítséget. 2014. január 24-én elvetéltem miss ab 8 hetesen.Anti D ellenanyagot is kaptam, mivel A rh negatív vércsoportú vagyok!

Utolsó menszeszem 2014.12.20-án volt.
A mai nap folyamán a terhességi teszt kimutatta,hogy terhes vagyok 2015.01.10.
2015.01.16-án kellene majd megjönnie

Orvosomat hívtam aki a mai nap folyamán hasi UH végzett de még nem látott semmit. Mondta,hogy majd egy pár hét múlva menjek vissza,mivel majd kellesz nekem progeszteron-sárgatest hormon. Minden menszeszem pontosan 28. napra jön meg de előtte két vagy 3 napot barnásan pecsételek. Több orvost is kérdeztem akik azt mondták,hogy ez a pecsételés teljesen normális.

Van egy problémám sajnos 2015.01.05-én nagyon begörcsölt az epém és a gyomrom azóta diétázom ezt, de ma is nagyon fájt a gyomrom sőt most is. Kérdésem lenne,hogy a gyomorfájás nem hat e ki a babára és emellett még nagyon nagy savam is van.Mit lehet ilyen görcsre bevenni?

Férjemmel 2014.12.25, 2014.12.29-én valamint 2015.01.02-én próbálkoztunk.

Ön szerint melyik volt a sikeres amit a mai teszt kimutatott 2015.01.10-én.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel
Tisztelt Asszonyom! Kérdésem: mi volt az előző vetélés oka ? Kiderült-e a szövettani eredményéből valami? Nagyon helyes, hogy kapott Anti D IgG-t a vetélése után, ez szakmai előírás! Szerencsés lett volna, ha az epe problémáját nem terhesen rendezik a vetélése után, illetve a "gyomorsav túltengését". Ezek még több problémát okozhatnak Önnek ennél a terhességénél is. Kezelésükkel gasztroenterológus szakorvos foglalkozik, első körben. Azt, hogy melyik dátum a valószínűbb most csak vérből vett terhességi hormon vizsgálat meghatározása alapján lehetne megmondani, de ebből a célból nem végezzük!! Amint a méhűrben már látható lesz a terhessége, az ultrahang vizsgálatnál kérdezzen rá a doktornál (abból is meg fogják tudni mondani a valószínű dátumot!). A legjobbakat, sok sikert Önnek a terhességéhez! Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Jelenleg jangee 3/0,03 fogamzásgátlót szedek, a levélből elhagytam egy szemet(második péntekit,vagyis pont a közepén). Múlt héten voltam receptet írattatni és 3/0,02-eset kaptam, vagyis csak ilyen tabletával tudom helyetesíteni a hiányzó szemet. Ebből nem lesz probléma? Vagy mit csináljak?
Tisztelt Hölgyem! Amennyiben eddig szabályosan és rendszeresen szedte a gyógyszerét, valószínűleg nem okoz gondot a kicsit kevesebb hormontartalmú, de hatékony fogamzásgátló tulajdonságú gyógyszer szedése. Fontos, hogy most ne legyen csúszás vagy kihagyás! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves Doktor Úr!
Sajnos elfelejtettem bevenni a 3. hétben a fogamzásgátlómat (Stodette, már 5 éve szedem) és másnap este (vasárnap, 24 óra elteltével) vettem csak be a következőt, pár órával később a másikat, illetve utána a megszokott időben (hétfő, kedd) a maradék két szemet. Rendes idő szerint 7 nap múlva kell elkezdenem a következő csomagot. Mennyi ideig érdemes ebben az esetben jobban vigyázni?
Ez így helyes vagy lehet ebből probléma? Mi a helyes megoldás, ha valaki elfelejti bevenni 12 óra elteltével a gyógyszert?
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Anna
Tisztelt Hölgyem "Anna"! Ha kihagy/elfelejt egy napot, következő napon mielőbb be kell vennie a gyógyszert és utána fokozottan ügyelni a rendszerességre és időpontra. A leírása alapján most nem szükséges egyéb óvintézkedés, ha a továbbiakban ügyel az időbeni gyógyszerszedésre. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő!
Egy problémával fordulok Önhöz. A napokban több terhességi tesztet is elvégeztem, ami pozitív eredményt mutatott. az utolsó menstruációm december.7-én volt. Viszont 2 napja illetve ma is vérzést tapasztaltam ami pirosas-barnás színű. a 2 nappal ezelőtti vérzés pár óra elteltével megszűnt, de ma újra kezdődött. Ön szerint ilyen korai terhességnél érdemes felkeresnem a nőgyógyászomat, illetve látna már valamit? Szeretnénk ha megmaradna a baba. Mi lehet a vérzés oka? Ő lenne a 3. babánk de félünk nem marad velünk. Ön mit tanácsol? Várjunk még vagy keressem fel a nőgyógyászomat?

Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel:
Aliz
Tisztelt Asszonyom! Feltétlenül keresse fel nőgyógyász szakorvosát, hogy tisztázhassák állapotát és ennek függvényében megbeszéljék a további teendőket, kezelést! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
6 hetes terhes vagyok. a nőgyógyász megállapította, hogy az embrió él, viszont a méhlepény a méhszájon tapadt meg, és ez miatt enyhe rózsaszínes folyásom, duphaston tablettát kaptam és no-spat! Kérdésem, hogy mennyi az esélye, hogy meg marad a baba? Üdvözlettel
Tisztelt Hölgyem! A terhesség szempontjából a méhszájon tapadó méhlepény mindenképpen rizikót jelent. Nem írta azonban, hogy milyen mértékű ez a folyamat. Eléri, részben- vagy teljesen fedi a méhlepény a méhszájat? Ez nem mindegy! Tekintettel az igen korai terhességére van esély, hogy a méhlepény innen feljebb kerüljön a terhesség és a méh növekedésével. Jelenleg igen fontos, hogy a méh "görcskészségét" tudjuk csökkenteni és ezzel együtt a vérzés lehetőségét is. Ehhez rendelkezésre állnak gyógyszerek, de a pihenés, fekvés, erőlködés (akár székelés során pl.), fizikai igénybevétel, meleg-forró fürdő, sexuális együttlét kerülése ugyanilyen fontos! Mindenképpen beszélgessen el erről a gondozó orvosával. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő!
Dec. 26-án jött meg a menstruációm, jan 1-én múlt el. A következő napokban együtt voltunk a férjemmel, védekezés nélkül, mert 2. gyermeket szeretnénk. Tegnapi napon kisebb vérfoltot tapasztaltam a fehérneműmön, ma is vérzek. Nem barnás, hanem vérbő piros színű, pecsételéstől bőven több. Eddig ilyet nem tapasztaltam, mondhatni olyan, mintha megint meg akarna jönni a menzeszem 3 nap kihagyás után.
Mitől lehet ez? Első teherbeesésnél ilyet nem taapsztaltam, meg ezelőtti hónapokban sem és nagyon megijedtem. 3 hónapja voltam nőgyógyásznál, mindent rendben talált, citológiám p2-es lett. Köszönöm válaszát!
Tisztelt Asszonyom! Javaslom keressen fel nőgyógyász szakorvost. Lehet esetleg a méhnyakon olyan jóindulatú elváltozás mely a vérzést okozhatja ( "méhszájseb", fertőzés....stb) vagy a menstruatioja még nem ért teljesen véget amikor a sexuális együttlét történt. A cytologiai eredménye alapján rosszra ne gondoljon! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
tisztelt doktor úr

Azzal fordulok önhöz, hogy szakrendelésen voltam nőgyógyászaton másfél évvel ezelőtt hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni. rákszűrést követően felírt nekem az orvos jangee tablettát. kérdeztem a vérvételt, mellvizsgálat de ezek nem voltak. most másfél év múlva 24 éves vagyok, foltak lábfájásaim, alkalmanként,és a lábfejeimen megjelentek 50 ft nagyságu visszértágulatok. majd ahogy figyeltem a lábaimon a mellkasomon minden ér egyre láthatóbbá vált, és lábamon is láthatóak az erek amik eddig nem voltak. nőgyógyászom azt mondta nyugodtan szedjem tovább minden nő ilyenkor a fogamzásgátlót okolja pedig nem okozója, járjak el úszni, és így ezzel le lettem tudva. azt kérdezném hogy ez normális, tényleg szedjem tovább, vagy pedig keresek fel magánrendelést hátha ott kérnek vérképet vagy a melleimet is megnézik néha , vagy mi a teendő ilyen esetben.

köszönettel
Tisztelt Hölgyem! A nőgyógyászati szűrővizsgálathoz az emlők vizsgálata is hozzátartozik, ez nem külön kegy, kivéve ha a beteg ebbe nem egyezik bele, de akkor ezt rögzíteni kell. Hormonális fogamzásgátló szedése esetén évente javasolt vérvizsgálat ( nem csak vérkép, egyebek is..). Ehhez beutalót a háziorvosa is köteles adni, tőle is kérheti. Ha fokozott visszeressége alakult ki, visszerességre való hajlama van, a családban is volt, illetve a közvetlen családtagok esetében fordult elő trombózis, úgy trombózis centrumot ( speciális szakrendelés ) keressen fel a panaszaival ( a Mammut bevásárló központban is működik ilyen rendelés ). A vizsgálatokat követően dönthet a további hormonális fogamzásgátlásról, a szakemberekkel konzultálva. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves Doktor úr,

a Mistral nevű fogamzásgátlót szedem már egy éve. A problémám az lenne, hogy 5 nappal a levél kiszedése előtt jelentkezett enyhe vérzés, majd a szünetben elmaradt a megvonásos vérzésem. A tablettát rendszeresen szedem, ebben a hónapban fogyasztottam Lapacho teát (információim szerint nem szabadna bajt okoznia), ill. eléggé stresszes időszakom volt. Mi lehet a baj?

Válaszát és segítségét nagyon szépen köszönöm

Tisztelettel
Tisztelt Hölgyem! Keressen fel szakorvost panaszai miatt. Mind a stressz, mind számos gyógynövény alapú tea befolyásolhatja a szervezetünk hormonszintjeit (az általunk fogyasztott ételek-, italokról ismert, hogy ezek közül számos tartalmaz úgynevezett fitoösztogéneket pl.). Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt doktor úr/nő!
Az lenne a kérdésem, hogy az önkielégítésnek lehet-e olyanhatása, hogy ha túl sok orgazmusom van, akkor egy idő után a csiklómmal történik valami, és érzem, hogy fáj egy kicsit, olyan, mintha valamit kiengedne, szétárad a fejemben és ezután a fejemben történik valami, mert úgy érzem, hogy szétrobban, nagyon fáj, nem birok olvasni, szédülök. Ez már történt velem egyszer, és azután sokáig nagyon rosszul éreztem magam, de szégyenlek ezzel orvoshoz menni. Nem tudom mit tegyek.

Köszönöm a válaszát előre is,
Mária
Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy panaszával forduljon speciális szakemberhez, sexuál-pszihológushoz. Ő tudna ebben Önnek megfelelő módon segítséget nyújtani. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Nő!
36 éves vagyok páromal 2 Éve próbálkozunk család alapítással sikertelen,mindkettönknek van már elözö házasságból gyermek.Most olvastam,hogy abnormális illetve ösztrogén hiányt jelent a menstruáció elötti barnázás.Évekig szedtem fogamzás gátlót amit 2 éve abba is hagytam az elsö hónapban szinte minden héten véreztem.Kb háromnegyed éve van rendes 28 napos ciklusom 12-14nap környékén enyhe szúrkálás illetve természetes nyákváltozások,de mielött megjönne 2-3 nappal elötte fokozatosan egyre erösödő barnázásom van amit felvált a menstruáció ami kb 2-3 nap utána még 3-4 nap barnázásal végzödik.Fájdalom-görcsmentes mentes.Ez lehet-e ösztrogén dominencia és ettöl lehet-e sikertelen a próbálkozás illetve barátcserjével vagy gynexel helyre hozható-e ,ha ez tényleg probléma.Válaszát ,segítségét köszönöm!Tisztelettel:Krisztina
Tisztelt Asszonyom! A leírása alapján úgy tűnik, hogy kb 3/4 év óta rendezett a ciklusa. A "barnázás" csökkent progesteron hormon jelenlétére utalhat. Ennek tisztázására érdemes lenne vérvételt elvégeztetni egyazon cikluson belül a korai és a peteérést követő időszakban, illetve hüvelyi ultrahang vizsgálatot a méh szerkezetének megítélésére ( pl. myoma jelenléte..). A kezelési lehetőségeket ezen eredmények alapján kellene egyeztetni. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Üdvözlöm! 4 és fél hónapja szültem természetes úton, a 6 hetes kontrollon Mindem rendben volt akkor az orvosom felirta a Cerazett fogamzásgátló taUi blettát el is kezdtem szedni majd 2 hétre rá megjött a menstruációm,ami 14 napig tartott.azóta most menstruálok másodjára de ez még jobban elhúzódik már 20 napja,nem olyan intenzív mint terhességem előtt de mégis bosszantó hogy ennyire elhúzódik. Ez mitől lehet, talán a gyógyszer mellékhatása? Köszönöm válaszát előre is, üdvözlet Gné Zsuzsanna
Tisztelt G-né Zsuzsanna! A Cerazette ismert, lehetséges mellékhatása a jelzett vérzés. Feltételezem a gyógyszer felírásakor a kezelőorvos ezt ismertette Önnel. A gyógyszer-tájékoztatóban is kell, hogy szerepeljen a várható, lehetséges mellékhatások között a rendellenes vérzés, illetve a vérzés elmaradása, kimaradása. Valószínű, hogy az Ön esetében is erről van szó, mivel mint írta - előzetesen - a nőgyógyászati ellenőrző vizsgálaton mindent rendben talált a kezelőorvos. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
az lenne a kérdésem, hogy kb 6 hetes terhes vagyok, viszont kissé székrekedésem van, és mikor erőlködök a Wc-n, akkor enyhe rózsaszínes-barnás folyásom van, de csak a wc papíron lehet észrevenni! Ez előfordul másnál is , vagy valami komoly baj?
Tisztelt Asszonyom! Elsősorban szülész szakorvost keressen fel, hogy a terhességével minden rendben van-e, majd utána proctologust (sebész) , nincsenek-e "aranyerei". Ezektől függetlenül javasolt azonban a terhesség során mindvégig a bő folyadékbevitel ( legalább napi 2,5l, nem szénsavas ) és diétával, vagy szükség esetén egyéb, kíméletes módszerrel a rendszeres, erőlködésmentes székelés lehetőségének megoldása. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor nő!
7 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését,december 23-án voltunk együtt a párommal védekezés nélkül. Ön szerint mikor érdemes tesztet csinálnom? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Alexandra
Tisztelt Hölgyem! Az előző menstruatióját követően 4-5 hét múlva javasolnám a tesztet, amennyiben a ciklusai szabályosak. Nem írta meg hogy a fogamzásgátló tabletta szedése után rendben voltak-e a vérzései? Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves doktor no
Babat szeretnek sajnos lassan tobb mint egy eve nem jon ossze. Angliaba elunk sajnos sok segitsegre nem mentunk itt pedig mar Rengetek hormon vervetelen voltam.scam vizsgalaton legutobb xray felcetelen meh es petefeszek atjaratosagi vizsgalaton ami borzalmas volt es ezaltal mert fajt kozoltek hogy lehetseges el van zarodva az egyik petevezetekem de lehet csak at menetileg. 9 evig fent volt hurok es masfel eve tavolitotak el . Most ket honapja menstruacio m elott egy hetel mindig faj a mellem es tej valadek jon belole ami elotte nem volt esszlendo.Nekem van mar ket gyerekem elozo hazassagobol De a mostani parom nagyon szeretnek kozos babat Tanacsot szeretnek kerni on szerint mi lehet a gond es ha otthon szeretnem meg nezetni minden rendben van hol tudok teljes elatast kapni gondolok klinikara es mennyi ezeknek a koltsegei.Elore is koszonom valasza
Udvozlettel Anett
Tisztelt Anett! A leírtak alapján számos oka lehet a kívánt terhesség sikertelenségének. Kifejezetten meddőséggel foglalkozó szakorvos segítségét javaslom Önöknek. A net-en keresse fel az egyik, ezzel foglalkozó kollégám honlapját: "Dr. Vajda Miklós magánrendelője". Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Kedves Doktor Nő!
Nekem olyan problémám van, hogy a fogamzásgátlót áprilisban hagytam abba(7 év folyamatos szedés után) utána meg is jött júniusig normálisan..júni elején, ahogyan szokott.Majd júliusban már 31-én jött meg, tehát majdnem 1 hónapot késett..azóta semmi volt, egészen 4 hónapig, november 30-án megjött.Az első hétben inkább barnáztam, meg alig volt valami, a 2. hét felétől pedig nagyon sok, egészen mostanáig is megvan, tehát 22 napja vérzek már,és elég soknak mondható..már igencsak zavar.Tudom,hogy nem normális, de gyógyszer abbahagyás után mennyire "normális" ez mégis? Próbáltam utána nézni,és csak olyan válaszokra leltem, hogy valami daganat okozhatja stb..ami nyilván megijeszt..Januárban tudok csak orvoshoz menni.Most sme úgy tűnik,hogy el akarna múlni sajnos..
Köszönöm válaszát és kellemes ünnepeket kívánok!
Csilla(22)
Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló gyógyszer-szedés abbahagyását követően 4-6 hónap, de akár egy év is lehet mire rendeződik a ciklusa. Ez egyéni "érzékenységtől", hormonális állapottól függ. Lényeges, hogy a gyógyszer szedését megelőzően volt-e valamilyen hormonális rendellenességre utaló problémája, vagy teljesen szabályos ciklusai voltak? Amennyiben az elhúzódó, bő vérzése fennmarad, keressen fel nőgyógyász szakorvost, aki ultrahangot, vérvételt és szükség esetén megfelelő ellátást, kezelést tud az Ön számára biztosítani! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Dr Úr!

Segítségét szeretném kérni abban,hogy ma voltam urulógiai vizsgálaton, mivel több éve visszatérő vizelet utánni fájdalom lép fel valamint derékfájdalom.Sajnos idén januárban volt egy miss ab 9 hetesen.Azóta voltam már vissza többször is kontrollon pl júliusban is.

Az urulógus megjegyezte,hogy a méhem a hólyag mögött normális nagyságú és a méh a központi vonaltól balra helyezkedik el.

Július 22-én voltam hasi és nőgyógyászati ultrahangon. Soha nem említették,hogy balra helyezkedik el.

Kérdésem az lenne,hogy én így születtem vagy esetleg a műtét után alakult így,hogy balra helyezkedik el vagy esetleg gyulladás lett volna? Jelent ez valamilyen problémát egy másik terhességnél?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel Zsanett
Tisztelt Hölgyem! A "balrahúzott" méh bizonyosan nem az elhalt terhesség méhből történt kiürítésének a következménye. Tekintettel a panaszaira, lehetséges, hogy korábban több alkalommal volt már a kismedencét érintő gyulladása, mely mind urológiai, mind nőgyógyászati, vagy közös eredetű lehet. Korábbi gyulladások, vagy a méh fejlődési rendellenességei adhatnak ilyen tapintási leletet. Ezek kizárása nőgyógyász és urológus szakorvosok feladata. Javaslom keressen fel szakembereket panaszainak tisztázása és megoldása céljából. Az előzőekben leírtak közül bármelyik lehetőség ronthatja egy következő terhesség esélyét, vagy újabb sikertelenséget eredményezhet. Amennyiben az ok tisztázódott a lehetséges kezelésekkel nagyobb a siker valószínűsége! Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
A parommal egyutt voltunk november 15.en azota nem jott meg,de vannak tuneteim hanyinger,fejfajas,gorcsoles,has szurkalas,pisilesi inger,szagundor,meg nem csinaltam eddig tesztet,hetfore tervezem mivel akkor kellene megjonnie.
Lehet hogy sikerulhetett?
Viszont barnas verzesem van,nem mindig,de zavaro.
Kaptam ra gyogyszert de nem segit.
Tisztelt Hölgyem !
Lehetséges, hogy állapotos. A terhességi tesztet végezze el és ha pozitiv, de nem szűnnek meg a panaszai, vérezgetései a várható menses-idő leteltével sem, jelentkezzen szakorvosi rendelésen. Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt D oktorno! Oktober29en jott meg utoljara a menstruaciom..es azota nem..a parommal elunk.nemi eletet es nem.mindig vedekezunk ..szoval lesik mar kb 6hete de csinaltam mar 3tesztet es mind a 3negativ lett..lehet h terhes vagyok? elore is koszonom a valaszat.
Tisztelt Asszonyom!
Lehetséges, hogy állapotos. Mivel a tesztek negatívak, jelentkezzen be hüvelyi ultrahang vizsgálatra. Ennek eredménye közelebb hozza a diagnozist.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

Leleteim eredményei:
2013.07. cytológia P3, ASC, ASC-US, Kóros, neoplasticus hámelváltozás, egyéb: Metaplasia.
2013.09. IUD eltávolítás, ekkor kaptam Doxyharm 2*1.
2013.09.30. cytológia P2
2014.05. cytológia P3, ASC, ASC-US, Kóros, neoplasticus hámelváltozás, egyéb: Laphám metaplasia.
2014.07. HPV eredménye: A minta HPV DNS positív, azonban a vizsgált alacsony (LR) és a magas (HR) kockázatú HPV típusokat nem tartalmazza. Genotípus NA
Jelenleg cytológia eredményt várok, ami ha ismét P3-as orvosom szerint műteni kell.
A mostani leletemre rá van még írva, hogy a mellső ajkon pontozottság.
Orvos váltásom is történt, mert az előző orvosom sajnos elhunyt.
Kérdésem, hogy mi is ez valójában, és tényleg a műtét nem kerülhető már el? Mit jelent ez a HPV?
43 éves vagyok, 2 szülésem volt.

Köszönöm megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel: Mária
Tisztelt Asszonyom!
A lelet alapján Önnek human papilloma vírus (HPV) fertőzöttsége van, azonban a vírus típusa a vizsgálat alkalmával nem volt beazonosítható. Ebbe a víruscsaládba számos, számokkal jelzett vírust soroltak be és ezek között vannak olyanok melyek szerepet játszanak egyes női nemi szervi daganatok kialakulásában. Gyulladásos folyamatra utaló vizsgálatok feltehetőleg történtek. A leírt "pontozottság" a méhnyakon nem negatív lelet. Mindezeket, valamint az előzetes eredményeit, életkorát, nőgyógyászati előzményeit figyelembe véve, amennyiben a jelenleg folyamatban levő cytologiai minta is kérdéses vagy kóros eredményt ad - indokoltnak tartom a jelen nőgyógyásza által tervezett diagnosztikus műtéti beavatkozás ( conisatio+fractionalt abrasio ) elvégzését. Ez elsősorban az Ön érdekét szolgálja, hogy kiderüljön hol van a kóros folyamat és milyen mértékű a kialakult elváltozás. A további nőgyógyászati ellátása ezen szövettani eredmények függvénye. Javaslom forduljon bizalommal a jelenlegi kezelőorvosához és beszélje át vele a részleteket, melyeket tudni szeretne ( mielőtt beszél vele, gondolja át a kérdéseit és írja össze ). A műtétet megelőzően egyébként is kötelező részletes felvilágosítással szolgálni.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
mosakodás közben vettem észre a hüvelyemben a bal oldalán egy hosszúkás csomót de nem fáj kérdésem hogy mi lehet ? 34 éves vagyok és vesetranszplantál 4 éve
Tisztelt Hölgyem!
A leírt képletről látatlanban nem tudok véleményt mondani. Kérem keressen fel nőgyógyász szakorvost ennek tisztázására.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tiszteletem!

5 éve szedem a Symica fogamzásgátlót, elötte szettem egy másmilyet. Ez bevállt nekem még az elején, 52 kg voltam már 76 vagyok rettenetesen meghiztam, pár hete voltam orvosnál, mert fel voltam fázva meg gyógyultam azóta megvizsgált azt mondta nem a gyógyszertől hizom, semmi köze ehhez. azóta a lábam teljesen megvastagodott tele lehet vizzel én ugy látom és csikok vannak rajta mint ha erek kidudorodnának a combjaim is nagyon megvastagodtak. Olyan kérdésem lenne ma fogy el az utolso szem gyogyszerem, már nem merem a továbbiakban szedni , 1 honap alatt olyan 8 10 kg hizok , és alig eszem.hogy csütörtökön megjön a menszeszem és szombaton kéne kezdem ugye az első szemet, és nem szeretném folytatni hogy hogy fog ez miatt viselkedni a szervezetem, esetleg nem fog meg jönni ilyen is olvastam már. Nagyon félek, ettöl és hogy vérezni fogok, illetve hányingerem lesz ez miatt hogy nem szedem. Le szeretnék fogyni , sosem voltam kövér, talán ettöl fogyni is fogok ha abba hagyom?, persze tornával akarom majd megprobálni. a melleimen is csikok vannak. Mi a teendőm orvos semmit nem mondott ezekre ezért kérném az Ön segitségét. Köszönöm.
Tisztelt Hölgyem!
A leírt panaszok nem a Symicia gyógyszer következményeinek tűnnek. Javaslom sürgősséggel keressen fel egy endocrin szakrendelést, ahol teljeskörű kivizsgálást tudnak végezni. Lehetséges, hogy a pajzsmirigyével, vércukrával, mellékveséjével, vérnyomásával vannak problémák, ezeket kezelni kell! Gyógyszeres kezelést csak azután tudnak adni, ha megtörténtek a szükséges vizsgálatok. Az Ön által tervezett torna önmagában nem fogja megoldani a problémáját. Ha szükséges, kérjen a háziorvosától beutalót ezekre a szakrendelésekre.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves Doktor Nő! Kérem segítsen nekem. 2014. Október. 17-én volt az utolsó menstruációm első napja. 21-én múlt el. 28napos a ciklusom. Számításaim szerint 3-4-5 volt a peteérésem legtermékenyebb időszaka. 5-étől számolva a beágyazódás és vándorlás átlagos 12 napjával számolva 17-e. A következö menstruációmnak ekkor kellett volna jelentkeznie de enyhébb görcsök kivételével ez teljesen elmaradt. December 3-4-5-6. napjan eleinte barna folyásom volt majd delutánonként nagyon mérsékletes vérzésem. Egy két cseppnél kicsivel több de egyáltalán nem volt rendes menstruáció se színre se állagra, így én nem is nevezném annak. Néha gyenge alhasi szúrásaim vannak. Jöttek ki rajtam pattanások ami rám soha nem volt jellemző. Elég fáradékony is vagyok. Az étvágyam változó. Enyhe székrekedésem is van. Néha émelygek. Nem hányinger csak kovályog a fejem enyhe fejfájással kísérve. Elég ritkán nagy hirtelenjében elszédülök de ez rövid ideig tart csak. A mellem egy kicsit mimtha nőtt volna viszont nem érzékeny. Másfél-két kgot híztam csak az elmúlt hónapban viszont a lapos hasam ennek ellenére kicsit pufók. Az elmúlt két hétben csináltam 4db x-epil terhességi gyorstesztet.. Mind negatív lett.. viszont olvastam és van is olyan ismerösöm akinek a tesztje hamis negatívumot mutatott a 10-13.hétig. 23-ára kértem időpontot egy nőgyógyászhoz de szeretnék addig valami támpontba kapaszkodni. Mit gondol Doktor Nő lehetek terhes? :) Internetes kalkulátor szerint 7-8. hétben járhatok. Lehetséges? Kérem mondjon valami bíztatót! :) Előre is köszönöm a segítségét! További szép napot Önnek
Tisztelt Asszonyom!
Nem zárható ki, hogy állapotos, a negatív tesztek ellenére. Javaslom, hogy egy hüvelyi ultrahang vizsgálatra jelentkezzen be. Ezzel el tudja oszlatni a bizonytalanságot. Ha már 7-8. hetes az biztonsággal, jól látható a hüvelyi ultrahanggal.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő! 47 éves vagyok. 2 éve nem szedek fogamzásgátlót,boldog párkapcsolatban élek. A tbl. elhagyása után kissé rendszertelenül és bő vérzéssel jött a menzesz . a citológiám jó volt tavasszal. az utóbbi 2 ciklusban viszont alig van szinte nincs vérzésem,és nagyon erős fájdalmat érzek az alhasi és derék vagy inkább keresztcsonti részen. Olyan érzésem van mint ha belülről nyomná valami a hasamat kifelé keményedést ,nyomást. Ezt főleg akkor amikor meg kéne jönnie a menzesznek ill. kis jelét mutatja is de nem jön meg igazán. Ezzel együtt rossz a közérzetem a hangulatom ,türelmetlen és ingerült fáradékony vagyok puffadok . Mi lehet a gond? Nagyon idegesít! Köszönettel várom válaszát!
Tisztelt Asszonyom!
A leírtak alapján hormonális "megingás- zavar" állhat panaszai hátterében, mely a méhre és a méhnyálkahártyára is kihat. Javaslom keressen fel nőgyógyász és belgyógyász szakorvost. Hormonvizsgálatokkal, hüvelyi ultrahang vizsgálattal, bizonyos belgyógyászati betegségek kizárásával - az eredmények birtokában az Ön számára is megfelelő kezelési megoldás kialakítható.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő! Úgy hallottam, olvastam néhány helyen, hogy az intim mosakodó rendszeres használata nem javasolt. Több kárt csinál, mint hasznot. (Felborítja a természetes baktériumflórát, stb...)Ön hogy látja ezt a kérdést? Én napi egyszer használom a Lactacyd intim mosakodó gélt. Ez lehet káros hatással? Mi az amit javasol a napi higiénia fenttartásához? Köszönöm a válaszát!
Tisztelt Asszonyom!
Normál esetben szükségtelennek tartom napi szinten intim mosakodógél használatát, mert a szervezet saját, normál flóráját zavarhatja. Mosdó használata előtt és után mosson kezet. Székelést követően használhat intim törlőkendőt befejezésként. Viseljen pamut alapanyagú fehérneműt. Ha visszatérő, panaszokat okozó folyása van, forduljon szakorvoshoz, hogy célzott kezelést kaphasson és megszűnjenek panaszai. Amennyiben hajlama van fertőzésekre, megelőzésként, alkalomszerűen használjon hüvelyflóra helyreállító kezelést, szakorvossal konzultálva.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Hello!
Babát tervezünk!
Az utolsó menstruációm november 11.én volt!
(23.-tól 28.-ig tehát 6napon át minden nap volt aktus)
A ciklusom kb 31 napos! Ma azaz december 12.én kellene megjönnie,de ma reggel csak egy pici barnás folyásom volt és ennyi! Tegnap csináltam tesztet,de negatív volt sajnos :( Tehát jelenleg esélytelen a terhesség ugye? :( Köszönöm
Bodryka87
Tisztelt Hölgyem!
Nem biztos, hogy "esélytelen". A tesztek is tévedhetnek...., a ciklusa is hosszabb... Meg kellene ismételni 1 hét múlva a tesztet és bejelentkezni hüvelyi ultrahang vizsgálatra, amennyiben a helyzet nem változik (nem kezdődik el normál menses).
Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsann
Kedves Dr Úr! November 12-én csináltam egy terhességi tesztet ami nagyon halványan de pozitív lett, aztán folyamatosan erősödött. Nagyon örültünk neki, mert már lassan négy éve próbálkozunk babával (inzulinrezisztenciám van). Azon a héten csütörtökön elmentem orvoshoz, mert barnás folyásom volt, megultrahangozott és mondta hogy lát 2mm-es felritkulást. Kaptam utrogestan kúpot és visszahívott egy hét múlva. Következő hét kedden voltam vérvételen ahol a hcg értékem 334 volt, csütörtökön visszamentem az orvoshoz, de az ultrahangon már semmit nem látott. Mondta valószínű felszívódott, majd hétvégén teszteljek, ha pozitív menjek hétfőn a kórházba. Így is lett, hétfőn újabb vérvétel és ultrahang (ezen sem láttak se méhen kívül se belül semmit), a hcg értékem 1200-ra nőtt. Ezt megismételték pénteken a hcg értékem 2700 volt, uh-n semmi változás. Az utrogestant már akkor abbahagyatták velem mikor a második uh-n nem láttak semmit. Barnázgatás pici vérezgetés folyamatosan volt. Vasárnap elkezdett fájni a hasam (mensis görcsök) és véreztem is jobban mint addig (pici alvadt vér darabkákkal). Kedden este elég erősen görcsölt a hasam és fürdésnél ahogy bemásztam a kádba valami távozott belőlem (kb fél tenyérnyi nagyságú szövetdarab szerű valami) majd megszűntek a görcseim. Azóta is vérezgetek már egy hete, nem erősen egy nap egy betét szinte elég, alvadt vér darabkák voltak még az elején. Ma csinálnom kellett egy terhességi tesztet ami még pozitív volt. Hétfőn kórházba kellett mennem és uh+vérvételre. uh-n annyit írtak, hogy a bal oldali ovárium alatt tágultabb tubának tűnő képlet látható, a vérvételes hcg értékem 7500 lett. Pénteken akarnak műteni laporoszkópiásan méhen kívüli gyanúval. Fájdalmam semmi nincs. Ma voltam hasi uh-n ahol azt mondták nem látják azt a képletet amit tegnap hüvelyin, de az endometrium körkörösen kifejezetten vaskos, helyenként 9-10 mm. A cavum is szélesebb. A duglasban kis mennyiségű folyadék van. Ön szerint mi ez az egész, nem látszik semmi hcg nő stb. Teljesen kétségbe vagyok már esve, mindenféle daganatokról is olvastam, amitől mégjobban megijedtem. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Barbi
Tisztelt Hölgyem!
Az eredményei alapján a méhen kívüli terhességet akarják kizárni és ellátni, ami életveszélyt jelent - amennyiben nem kerül felismerésre és kezelésre. Legyen bizalommal az Önt ellátó szakemberekhez és beszélje meg velük a kérdéseit. Azt a "valamit, ami a kádban távozott (szövetszerű)" jó lett volna, ha beviszi a kórházba és szövettani vizsgálatra elküldik. Több információ, segítség lett volna az orvosoknak is, ha ez az anyag nem vész el. Daganat a leírtak alapján nem valószínű az Ön esetében. Mielőbbi jó egészséget kívánok Önnek.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt doktorno!
Elmentem nogyogyaszhoz kivizsgalasra,kiderult hogy PCOs vagyok.
Az egyuttlet utan barnas-verzes em van ami egy nap alatt el is mulik,de mindig ez van.
Akinel voltam azt mondta minden rendben.De hogy tudnam elalitani vagy barmi?
Koszonom a valaszt .
Tisztelt Asszonyom!
Javasolnám, hogy női hormon vizsgálatokat is kérjen az endocrinologustól. PCOS mellett ugyanis előfordul hormonális zavar, bizonyos típusú hormon(ok) csökkent mennyisége. Ennek rendezésével panaszai nagy valósztínűséggel megszűnnek.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves Doktornő!
Szeretném kérni a segítségét! 47- éves leszek, 2000-ben endomtriózist diagnosztizáltak nálam melyre kaptam hormon kezelést. Most még Lindynette 20 tablettát szedek amit a korom miatt abba kellene hagynom de félek,hogy akkor vissza térhet ez a betegség?! A 7-napos tabletta szünetekben alig van némi vérzés és hőhullámaim is vannak az orvos szerint ez már klimaxos tünet is lehet. Ön szerint mi legyen a teendő?? Abba hagyjam a gyógyszerszedést? Livyál nevü gyógyszert ajánlott az orvos. Köszönöm válaszát!! Üdv.Ágnes
Tisztelt Ágnes!
Szövettannal igazolt endometriozis késői panaszai, kezdődő klimax - ellátására folyamatban van egy nemzetközi vizsgálat, szájon át szedhető gyógyszerrel. A Honvéd Kórház II. Telephely Nőgyógyászata (Bp.VI: Podmaniczky u.111.) is beválasztott vizsgálóhely. Kérem jelentkezzen be a vizsgálóhelyre, vegye fel a kapcsolatot a vizsgálatot végző kollégákkal. A feltételek ismeretében dönthet, hogy kíván-e csatlakozni. A kezelés megoldhatja az Ön által leírt problémákat, panaszokat.
Dr. Kása Dániellel kellene kapcsolatba lépnie, mielőbb. Tel: +36-20-95-75-226
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

Ultrahangos átjárhatósági vizsgálat előtt állok, és borzasztóan tanácstalan vagyok. A hüvelykenetben enterococcus faecalis baktériumot találtak, sok teleppel. Az orvosom ettől függetlenül elvégezné az átjárhatóságit úgy, hogy előtte való napon irrigáljak tejsavval, és majd amúgy is kapok antibiotikumot a beavatkozás miatt. A kérdésem az lenne, ez így biztonságos? Januárban 38 éves leszek, már csak 1-2 évem van arra, hogy teherbe essek (nem így terveztem), és nagyon félek, mi van akkor, ha ez a bizonyos baci mégis felkerül a méhembe, és esetleg olyan következményei lesznek, amely a teherbeesést, az egészségemet veszélyeztetné. Tudna tanácsot adni, valóban elvégezhető így, ezekkel a feltételekkel a vizsgálat? Válaszát, segítségét előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel, Barbara
Tisztelt Barbara!
Én nem javasolnám a vizsgálat elvégzését, csak negatív eredmény birtokában. Egy esetlegesen kialakuló kismedencei gyulladás sokkal több veszélyt és problémát jelent - egy kívánt terhesség létrejötte szempontjából is. Előzetesen célzottan kezelni kellene a jelenlegi problémáját. A partnerét is ajánlatos lenne megvizsgálni, nem hordozza-e a baktériumot a prosztatájában.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
kedves doktor úr,
egy hónapja volt hüvelyi folyásomduzzadással, MACMIROR krémet használtam,ami segített. most újra elõjött. azóta 4-5 nemi érintkezés volt a párommal. mindketten nagyon figyelünk a tisztaságra,mégis a kellemetlen égés,viszketés,erõs folyás elõjön. mi lehet ez?
nagyon köszönöm
Tisztelt Hölgyem!
Feltétlenül forduljanak szakorvoshoz mindketten. Célzottan levett kenet ill. mikrobiológiai tenyésztés/rezisztencia vizsgálat eredmények birtokában, a jelenlévő kórokozó(k) célzott gyógyszeres kezelésével kúrálható ki csak teljességgel a betegség.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Nőgyógyász!
Utolsó menstruációm 10.05-én volt. Tervezett terhességről van szó, a feltételezett peteérés után 14 nappal már pozitívat teszteltem. Ennek függvényében (szerintem) 7hetes 2 naposan elmentem a helyi kórházba uh-ra, ahol sajnos hasi és hüvelyi uh-n is üres petezsákot találtak. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ebből terhesség, létezik-e az, hogy valami miatt a magzat még nem látszódott, vagy mindenképpen missed ab lesz a vége, ha nem ürül ki vagy szívódik fel magától. Válaszát nagyon köszönöm!
Tisztelt Hölgyem!
Amennyiben pontos, szabályos ciklusai vannak és az ultrahang vizsgálat a nov.29.dátum körül ( 7.hét ) történt, nagy valószínüséggel a terhesség nem életképes. A hüvelyi ultrahang vizsgálat pontosabb, megbízhatóbb, mint a hasi. Bizonytalanság esetén beta HCG vizsgálat vérből és a hüvelyi ultrahang megismétlése eldöntik, hogy missed ab-e.
Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor úr!
A HPV fertőzésről szeretnék többet megtudni.A napokban olvastam olyan hogy törölköző útján is terjed,ami nagyon meglepett.Kimosott ruhanemű is fertőz?Előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem!
A human papillomavírus sexuális kontaktus, test-, testnedvek, bőrkontaktus útján terjed. Orvosi szakrendelőkben hozzáférhet szakirodalomhoz, illetve az interneten is rákereshet "humán papillomavirus"címszó alatt ( nem a "chat"-telések alatt! ).
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő,
Segítségét kérném, a párom crohn beteg és jelenleg a medrol nevű szteroidot szedi, és most kezdi a Pentasa nevű gyógyszert is mellé. Már április óta a betegsége aktív állapotban van, és a medrol mellett jó volt a közérzete, de ahogy csökkentik az adagot, megint jönnek a panaszok, úgyhogy nem tudja most elhagyni és növelte is az orvos az adagot, most 16mg-ot szed. Jelenlegi kilátások szerint a biológiai kezelés lesz a következő lépés, ami ha tényleg bekövetkezik, arra azt javasolta az orvosa hogy amellett inkább ne vállaljunk gyereket. Kérdésem, hogy a szteroid és a pentsasa mellett tényleg nem veszélyes a gyerekvállalás? Milyen hatásai lehetnek a magzatra, ha a férfi szedi?
Válaszát előre is köszönöm!
Adrienn
Tisztelt Adrienn!
Mind a jelenleg alkalmazott, mind a felmerülő biológiai kezelés vonatkozásában részletes elemzést és felvilágosítást kaphat genetikai centrumokban. A Honvédkórház II.Telephelyén ( Bp.VI. Podmaniczky utca 111.) működik ilyen intézmény. Dr. Tóth András biologus-genetikust keresse, jelentkezzen be párjával együtt konzultációra.
Tisztelettel: dr Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő! Menstruációs zavarokkal küzdök. 3 -4 hónapig folyamatosan megvolt majd 3 hónapig semmi. Úgy múlt el hogy proverát kellett szednem. Sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy proverával kell elállítani. Elmentem dokikhoz, kiderült hogy pajzsmirigy alultengésem van. Semmilyen elváltozás nem volt se a torkomban, sem alul. Épp vagyok mindenhol. Minden reggel bekell szedjek egy 50 mg-os L-Thyroxint. Szeretnék kisbabát, és szeretném ha normálisan megjönne a havi vérzésem úgy hogy elállna. Tudna nekem valami javaslatot mondani? Vagy egy idő pontot adni? Vinném a friss leleteimet. Csak szeretnék majd kis babát és félek hogy nem fog majd összejönni, ha nem vagyok normális kezekben. Válaszát előre is köszönöm. Renáta
Tisztelt "Renáta"!
Az Ön esetében feltételezhetően endokrin szervek működési zavara áll fenn. Ez egy összetett probléma, melyet endokrin szakrendelésen részletesen tudnak vizsgálni és kezelést beállítani. A pajzsmirigy működés zavara a női hormonokra is kihat. Leírása alapján a pajzsmirigy szerkezetében nem volt eltérés, csak a működésében, melyre jelenleg kapja a megfelelő kezelést. Ennek a hatása nem egyik pillanatról a másikra érvényesül, időt igényel. Szedje az előírt gyógyszert és jelentkezzen ellenőrző vizsgálatra, hogy visszaállíthassák a normál működés folyamatát. Ha ez megtörtént és vérzészavara ismétlődne további kiegészítő vizsgálatok, kezelések szükségesek. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő!
Azt szeretnem tudni,hogy a nemi szervem körül lévő mirigyek miért vannak megduzzadva. A nőgyógyászom szerint nem fog elmúlani. Ez valóban így van?
Köszönöm a válaszát. Adrienne
Tisztelt Adrienne! Vizsgálat nélkül nem tudok sajnos szakvéleményt mondani. Nemi szervek "duzzanata" több probléma eredménye is lehet: pl. nyomás okozta vizenyő, szoros nadrág viselése, gyulladás a környezetében, visszeresség, stb. - csak hogy néhány gyakori okot említsek... Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni.Júniusban voltam orvosnál és először irattam fel fogamzásgátló tablettát.(Symicia)3 havi adagot be is szedtem,minden rendben volt nem volt semmi bajom tőle.Szeptember 20.-án pontosan akkor kellett volna elkezdenem a következő dobozt szedni de nem szedtem be.Novemberben a következő menses első napján szeretném újra elkezdeni.Kérdésem az lenne,hogy nyugodtan elkezdhetem- e szedni,kb. 2 hónap kihagyás után.Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Tisztelettel: V.Viktória
Tisztelt V. Viktória !
Amennyiben teljesen panaszmentes volt a 3 havi gyógyszerszedés mellett - (remélhetőleg nem dohányzik és a család felmenői történetében nem volt senkinek tromboembóliája)-, éppúgy mint legelső alkalommal, a ciklus megfelelő idejében ismét elkezdheti szedni a fogamzásgátló gyógyszerét. Ez azonban a szervezete számára megterhelő, ha 3 havonta leáll a gyógyszerrel, majd 1-2 hónap múlva újrakezdi és semmiképpen nem tanácsolható orvosi szempontból hosszú távon ezen szokás folytatása!
Tisztelettel dr. Turi Zsuzsannna
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeptember 30-tól október 4-ig volt az utolsó menstruációm. A férjemmel 5-én voltunk együtt. Október 21-e óta émelygek,hányingerem van. 22-én hajnali elsô vizeletbôl csináltam egy terhességi tesztet, ami azonnal pozitív lett. Nem akartam hinni a szememnek, délután megismételtem, újra pozitív eredményt mutatott. A ma reggeli, szintén. Mindegyik csík egy kicsivel halványabb a control csíknál, de határozottan, jól látható, viszont 2 nap után sem erôsödött. A kérdésem, hogy van-e ennek jelentôsége? Lehetséges, hogy a ciklus 6. napja körül sikerült teherbe esni? Ez annyira hihetetlen számomra! :) 39 éves vagyok, semmilyen gyógyszert nem szedek, és semmilyen egészségügyi problémám nincs, korábban mindig 28 napos periódusaim voltak. Válaszát elôre is köszönöm.
Tisztelt Asszonyom!
Mindenképpen forduljon nőgyógyász szakrendeléshez panaszaival, további vizsgálatok ( beta HCG hormon vizsgálat, hüvelyi ultrahang vizsgálat...) céljából. A biológiában sok minden nem tankönyv szerinti és mivel 2 petefészek van, ezek működésében lehet eltérés, így akár a másikból is lehetséges egy későbbi peteérés kapcsán terhesség pl.
Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mostanában sokat szoktam futni, és azt vettem észre hogy futás közben szúr az alhasam, főleg a bal oldalt, és utána minden alkalommal barna folyást tapasztalok, de csak keveset, és csak futás után, úgy szokott fájni a hasam mintha meg akarna jönni.. Ez mitől lehet? Egyébként rendszeres a menzeszem. Köszönöm a válaszukat! Tisztelettel Rita
Tisztelt Hölgyem!
Kérdés, hogy a ciklusa melyik időszakában jelentkezik a barnás folyás és a fájdalom? Panaszainak több oka is lehetséges. Javaslom, keressen fel nőgyógyászati szakrendelést. Tisztelettel: dr. Turi Zsuzsanna

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok