Prima Medica EgészségCsoport
dr. Porochnavecz Marietta

dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus

Egy elégedett páciens

Miután megismerte a doktornő betegségem előzményeit, részletesen elmondta, hogy milyen lehetőségeim vannak a jobbulás reményében. Együttműködő volt abban, hogy nem kell feltétlenül, azonnal orvosságot szedni, hanem a már megkezdett diétát pontosította. Ellátott ismeretterjesztő anyagokkal, melyek segítik a megfelelő diéta kialakítását, meghatározta a további vizsgálatok menetét. Elégedett vagyok.

Alapos

Porochnavecz Marietta doktornő rendkívül alapos és kedves volt a vizit során. Teljesen biztonságban éreztem magam, megnyugtató volt látni a doktornő szakmai felkészültségét és tapasztalatát! Minden kérdésemre választ kaptam amiért külön hálás vagyok, örülök, higy a doktornőt megtaláltam,

Egy kismama

A Doktor nő tudása és kedvességével nagyon elégedet voltam valamint a recepciós hölgy is figyelmes volt.

Téma szakértője

dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus

Dr. Porochnavecz Marietta a Cukorbetegközpontdiabetológusaként segíti:

  • a terhességi cukorbetegségben szenvedő kismamák gondozását végig a várandóság ideje alatt
  • geszteációs diabétesz
  • cukorbetegség GDM után

Páciens véleményekért kattintson ide>>


Kapcsolódó cikkeink

Akkreditált Szakmai Nap: Várandósság alatt kialakuló betegségek, szövődmények, kockázati tényezők

Akkreditált Szakmai Nap: Várandósság alatt kialakuló betegségek, szövődmények, kockázati tényezők

A Prima Medica különböző szakterületeiről érkezett szakorvosok (belgyógyász, diabetológus, szülész-nőgyógyász, endokrinológus, hematológus, sportorvos) tartottak előadást a várandósság idején kialakuló betegségekről és kezelésükről, illetve a gesztációs diabétesz dietetikája is terítéken volt november 24-én.


Orvos válaszol

Orvos válaszol - Adri

Vércukor probléma kismamáknál

Üdvözlöm Doktornő!
26 hetes kismama vagyok! Voltam cukorterheléses vizsgálaton,aminek az eredménye a következő:
Éhgyomri:4,7mmol/l,
60perces:9,2mmol/l,
120perces:4,9mmol/l.
Nőgyógyászom szerint terhességi cukorbetegségem van,szigorú diétát javasolt!
Értékeimet megmutattam a háziorvosomnak is,aki szerint teljesen jók az értékeim,nincs szükségem diétára! Önnek erről mi a véleménye?
Másik kérdésem az lenne,hogy otthoni mérésekkor az étkezések után mikor kellene mérnem az értékeimet,és mennyi az elfogadott? Gondolom az otthoni vércukormérő más adatokat mér,mint a vérvételi?! Melyik a hitelesebb adat? Köszönöm válaszát:Adrienn
Kedves Adri!

Vércukor terhelés során a 0 és 120 percet vesszük figyelembe.
A 60 perces érték nem számít a diagnózis felállításához. Vércukor értékei normálisak, nem tartom terhességi cukorbetegnek ez alapján. Ha otthon mér vércukrot, akkor főétkezések után 1 órával kell mérni és ennek az értéknek 7,0 m mol/l alatt kell lenni (otthoni mérés alapján).
Mindkét vércukor mérési mód megfelelő, csak a vércukor terhelésnél fontos a vénás értékek mérése. Ha ez ismételten magasabb ennél, akkor tényleg kell diétázni.
Javasolom a napi 5-6 x étkezést. Inkább teljes kiőrlésű pékárút fogyasszon és reggel ne, igyon tejet, mert az erős vércukor emelő hatású. Más szigorú diétát nem javasolok.

Üdvözlettel:
Dr Porochnavecz Marietta

Kapcsolódó oldalak


Visszalépés az előző oldalra...