Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Udvozlom!Terhes vagyok marcius 8.an volt az utolso verzesem 1. napja es marcius 22.en voltam hatgerinc MRI vizsgalaton.A nogyogyaszom szerint ha artott volna a babanak akkor elveteltem volna,o azt mondta minden rendben van.Az anyosom attol fel hogy a gyerek torzszulott lesz.Akkor foganhatott meg a baba tehat nem tudtam rola.Van igazsag abban amit az anyosom allit?38 eves vagyok es a masodik babat varjuk.Valaszat elore is koszonom!Dora
Kedves Dóra,

Az MRI nem árt a babának.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
2016 március 3-án volt az utolsó menstruációm első napja, hozzáteszem, hogy februárban esemény utáni tablettát kellett bevennem, de a menstruációm rendesen megjött. Április 16-án voltunk együtt a barátommal, éppen peteérésem volt, de védekeztünk óvszerrel (az óvszer nem szakadt ki, megnéztem). 4 nappal az együttlét után (Április 20-án) azonban pecsételő barnás, néhol véres vérzés jelentkezett, ez már 4-dik napja tart. Tudtommal beágyazódási vérzésnek túl korai lenne, mégis aggódom, egyelőre nem szeretnék babát. Lehet ez beágyazódási vérzés, vagy más oka van? Ugye nem kell tartanom a terhességtől? A ciklusaim 28-29 naposak szoktak lenni. Válaszát köszönöm: Annamária
Kedves Hölgyem,

Ha aggódik erdemes tesztet csinálnia, bár nem gondolom, hogy terhes.
Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdv az lenne a kérdésem, hogyha átlátszó váladékom van akkor az bizttosan a peteérés jele?? Köszönöm.
Kedves Krisztina,

Valószínűleg azt jelenti de vizsgálat nélkül biztosra nem lehet kijelenteni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt doktornő!
Horváth Nikoletta vagyok 27 èves, kb egy fèl ève minden második hónapban van csak menstruációm, ilyenkor bősèges vèr ürül ès ilyenkor fokozottabb hasi görcsõs fájdalom van. 2 ève szültem 2 hónappal hamarabb spontán megindult a szülés a 9 hónapos kihordási időhöz kèpest, amelyet azzal magyaráztak hogy nem tudta a szervezet tovább hordani. Gyenge tipusu hpv lr 2 fajta vírust találtak kenetből illetve èvek óta fenálló fibroadenoma van mindkèt mellemben melyek jó indulatùak lassan növekednek. A kèrdèsem az lenne hogy mi lehet az oka illetve problèma-e egyáltalán az hogy csak kèt havonta van menstruációm? Ezen felül èrdeklődnèk hogy mi okozhatja ezt a jellegű problémàt illetve milyen irányù vizsgálatok elvègzèsèt tartja fontosnak? Acp pozitív vagyok. Kèrem irja le hogy mi okozhatja a ciklusliesèst. Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves Nikoletta,

Készséggel várjuk rednelőnkben, hogy kiderítsük.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Egy elég szokatlan kérdéssel fordulnék önhöz, otthoni inszeminacioval kapcsolatban. Kérdésem az lenne, hogy a spermiumok meddig életképesek steril fedett pohárban? Vagy hogyan, milyen körülményeket kell biztosítani ahhoz, hogy fél óra és egy óra között körülbelül szállítható legyen?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
B. B.
Kedves Hölgyem,

Hőmérsékeltől, tápanyag ellátottságtól ill a Phtól stb. függ, nehéz konkrétumot megnevezni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
38 éves vagyok. Parommal a ciklusom 21. napján megszakítással védekeztunk. A. ciklusom szabályos, 27-29 napos. A menstruaciom viszonylag rövid, az első két napon erősebb, utána 1-2nap pecsételes.
Évek óta a menstruaciom elott után barna pecsételesem van.
Utolsó menstruaciom március 25-én volt. Április 22-én este megjött, viszont sokkal gyengébb, kevesebb a vérzésem. Lehetek terhes? Várom válaszát! Mikor érdemes tesztelni?
Üdv: Kriszta
Kedves Kriszta,

Érdemes tesztet csinálnia, ha aggódik.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr.Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel szeretnék fordulni önhöz,hogy méhnyak gyulladást állapítottak meg a barátnőmnél,szedett rá gyógyszert,elmúlt.Április 7.én megállapított a nőgyógyásza méhszáj sebet nála.Ezzel kapcsolatosan szeretnék válaszokat kapni.
A Doktor úr azt mondta nem lehet mit csinálni,nem műti meg mert fiatal.Ezt miért mondhatta? 24 éves a párom,és még nem szült gyereket,de idővel szeretne.Lehetne ecsetelni vagy lézeres műtéttel ezt kezelni,és a gyerek vállalásában ezek a beavatkozások befolyásolhatják a szülést?
Veszélyes a méhszájseb?
Az igaz hogy a daganat is kialakulhat ebből?
A hím ivarsejtek bejutását akadályozza a méhbe?
Váltsak más orvosra?
Most várja a párom a 2. rákszűrés eredményét,3 havonta jár szűrésre.Az előző szűrés eredménye P3 gyulladást állapítottak meg,ez összefügg a méhszájsebbel?
Ebből ki lehet gyógyulni?
Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves Richárd,

A p3 rak megelőző állapot, mindenképpen komolyan kell venni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm, olyan kérdésem lenne, h az én vércsoportom A Rh negativ. Volt már egy abortuszom és akkor kaptam emiatt ellenanyagot. Egy második terhességnél mi a teendöm, h egészséges gyerekem szülessen? Köszönöm. K.
Kedves Krisztina,

Rendszeres terhesgondozás javasolt.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Jó napot kívánok!! Olyan gondom lenne hogy sajnos nem tudom hogy pontosan ezek mit is jelentenek
1. Portio foly.ban rendes nagy,mobilis,mozgatásra nem érzékeny uterus.
Douglas nem érzékeny,nem ledomborított
2.Endometrium vastagsága 2mm Uterus subseptus látható
3.jobb oldali ovárium BAF 5-6
4.Baloldali ovárium Benne 10mm es folliculus
5.Douglasban minimális szabad folyadék
Ezek lenne a kérdéseim hogy mi mit is jelentenek
Köszönöm szépen előre is
Kedves Barbara,

Méhében sövény látható, egyebekben ez a negatív nőgyógyászati vizsgálati lelet.
Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
40 éves vagyok és új párkapcsolatom van.Állandó gyógyszert szedek a magas pulzusszámomra.Fogamzásgátló tablettát nem bírok szedni,a huroktól idegenkedem a páromnak kényelmetlen az óvszer.Milyen más fogamzásgátló kúp vagy hasonló jöhetne számításba ami biztonságot nyújthatna?Régen használtam a pharmatex kúpot nem volt vele problémám de sok rosszat lehet róla olvasni a fórumokban.Válaszát előre is köszönöm.Szép napot kívánok.
Kedves Hölgyem,

Készséggel várjuk, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt DOKTORNŐ! 30 ÉVES LESZEK ÉS A FÉRJEMMEL KISBABÁT SZERETNÉNK. A NYAKAMON LÓGÓ BŐRDARABOK VANNAK, EGY VOLT A SZEMÉREM AJKAMON IS DE LEÉGETTEM. ÚGY TUDOM, HOGY EZ HPV VÍRUS ÁLTALI FERTŐZÖTTSÉGRE UTAL. EZ PROBLÉMÁT OKOZHAT A BABÁNÁL, HA TEHERBE ESEK? MIT TEHETEK?
Kedves Viktória,

Ha HPV akkor nem.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr nő!
Tavaly volt egy stimulàciós lombikom ami nem sikerült. Aztàn nègy hónap múlva egy fagyasztott embrió beültetès ami sikeres volt de a 6ik héten missed ab lett műtéti befejezéssel. Csak az első lombik elött volt hormonvizsgàlat. A tsh 3.2 volt. A mi orvosunk szerint ez jó de a műtètet végző orvos szerint sok ami pm alulműködèsre utal. Kivàncsi lennék a vélemènyére ez valóban nem jó èrték a terhessèg megtartàsához?
Lenne még egy kèrdésem Estrofem tbl szedtem a Fet elött amitől trombózisom lett. Ön szerint lehetsèges hogy trombózis hajlamom van? Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Hölgyem,

Mindkét kérdésben jól gondolkodik.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Jó napot!
Az lenne a kérdésem hogy a múlthónap 21-én megjött és az első 3 napokban alig volt utána indult meg rendesen 7-8 napig tartott de most is így van a 3 napnál tartok és még mindig alig van!
Mióta volt egy abortuszom utána megjött rendesen amikor meg kellett és most ez a 2 hónap teljesen más mint szokott.
Ez normális? Vagy menjek el vele az orvoshoz?
Még annyi lenne a kérdésem hogy 1 éve volt egy vetélésem meg tavaly decemberben egy abortuszom mivel el volt halva a baba hogy ez mitől lehet hogy 2 terhességből egy sem maradt meg?
És milyen vizsgálatokra kellene elmennem hogy a következő baba megmaradjon?
Kedves Lola,

Érdemes lenne nőgyógyász segítséget kérnie, a habitualis vetélés kivizsgálása az protokollját ugyanis nagyon sok mindent tartalmaz.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
Párommal elkezdtünk próbálkozni. Márciusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, utána még volt menzeszem rendesen, de most kellett volna megjönnie megint, de nem jött meg.
Tesztet csináltam ma reggel, de negatív lett. A kérdésem az lenne, hogy mivel babát szeretnénk, jó lenne tudni, hogy mikor van peteérésem, de mivel most nem jött meg (lehet ki is marad) így elég nehéz kikalkulálnom... Egyáltalán menstruáció nélkül is van rendes peteérés? Teherbe lehet esni? Mit tudna javasolni?
Köszönöm.
Kedves Éva,

Igen, de ennek pici a valószínűsége. Érdemes szakember segítségét kérniük, és rendszeressé tenni a menstruációt-peteérést.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, véd-e a fogamzásgátló a 7 napos szünetben, ha az utolsó 6 szemet nem vettem be (utazás során elhagytam a gyógyszert), és korábban sose szedtem fogamzásgátlót. Még nem voltam együtt a párommal, de ha mégis együttlétre kerülne a sor a 7 napban, kell kiegészítő védekezés? Meddig? A következő levél az első szemtől véd majd? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Anna,

Mindenképpen kell a kiegészítés legalább meg egy hónapig.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr.!
A kérdésem az lenne hogy lehetek-e terhes az alábbi szituáció alapján.
Elutaztunk,a fogamzásgátlóm otthonmaradt,így az utolsó heti szemeket nem tudtam bevenni.
Ennek a hétnek a végén megjött,rövid volt;3nap.
Az utolsó napján együtt voltunk a párommal.
Lehetséges a teherbeesés?

Válaszát nagyon köszönöm!
Kedves Roxi,

Mennyi ideig tartott a gyógyszer mentes időszak?

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
A körzeti nőgyógyász Rigevidont írt fel nekem, még sosem szedtem fogamzásgátlót és azt olvastam ez egy nagyon erős gyógyszer. A betegtájékoztatón rajta van hogy szívbillentyűbetegségben szenvedők nem szedhetik, nekem kisebb billentyűproblémám van és kicsit szaporább is a szívverésem (de nem szedek rá gyógyszert)amire a kardiológus azt mondta hogy nem lesz vele semmilyen kellemetlenségem de járnom kell szűrésre. Az lenne a kérdésem hogy mennyire veszélyes ez a gyógyszer nekem? Merjem szedni, vagy ne is próbálkozzak inkább tablettával?Ehhez a nő dokihoz nem megyek többet az biztos, mert ha ezt tudom én ki sem váltom.
Kedves Erzsébet,

Valóban nem a legkorszerűbb tablettát kapta...

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Barna folyasom van keves verrel mar egy hete. Lehet terhesseg. ?Utolso menszesz marcius 16 volt.
Kedves Anita,

Érdemes tesztet csinálnia és kiderül.
Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
2014 május 24,én szültem lányomat !szülés után 6 hónappal elkezdtem újra menstruálni persze össze vissza !Elmentem orvoshoz csinált citológiám p2 eredményem lett!Azt mondta a méhen elváltozást nem lát minden rendben lesz legyek türelmes.majd kb 3hónapja beállt mindig időre jön meg rendesen!De viszont nagyon sokszor van barnás pecsételő vérzésem !Kérdezni szeretném mitől lehet ez??
Kedves Edina,

Felmerül a kérdést, hogy szoptat-e még? Javasolt egy endokrin szakorvosi vizsgálat.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözletem!

39 éves nő vagyok, 3 gyermek édesanyja. A párommal szeretnénk még egy gyermeket de hiába próbálkozunk nem sikerül. Lassan egy éve, hogy volt egy nőgyógyászati műtétem, endometriozis miatt a bal petefészkemben. Az orvos kimetszette és azt mondta nincs akadálya a gyermek vállalásnak. Lassan 8 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. Elkezdtem mérni az ébredési hőmet ebben a hónapban és úgy vettem észre, hogy volt is tüszőrepedésem, de az alaphő mellett párszor leesett 36 fok alá a reggeli hőm. A ciklusom általában 25 napos szokott lenni. A menszeszem 5 napig tart, de általában 2 napig nagyon erős vérzéssel, görcsök nélkül.
Alacsony ébredési hő mellett is teherbe lehet esni ( 35,5-35,7)? Vagy így esélytelen?
Nagyon szeretnénk még egy babát és félünk, hogy nem fog összejönni.

Válaszát előre is köszönöm!!
Kedves Hölgyem,

Természetes lehet, de szakember segitseget is kérhetik.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Szep napot! Azzal a kerdessel fordulok önhöz hogy a hat hetet nem varjak ki szules utan es egy alkalommal egyutt voltak a parjukkal akkor lehet e terhesseg ?
Kedves Zsuzsa,

Igen lehetséges.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt doktor úr/nő!
Először kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni (corenelle 3mg/0,02) és az lenne a kérdésem, hogy ha a menstruációm első napján kezdtem el, akkor mikortól vagyok védett. Várni kell egy hónapot amíg a szervezetem hozzászokik?
Üdvözlettel: Bella
Kedves Bella,

Azonnal, bár en is javaslom a kiegészítő védekezést az első hónapban.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy a menstruációm összevissza jött meg sokszor egyáltalán nem volt, és elkezdtem szedni a Volina fogamzásgátlót, már 1 hónapja szedem és a 7 napos szünet 4. napján tartok, és most megjött a megvonásos vérzés, és ha letelik a 7 nap es elkezdem szedni a második csomag tablettát akkor már véd a terhességtől a fogamzásgátló? Mert ugye nem a menstruációm alatt kezdtem el szedni, mivel nem is volt menstruációm. Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Laura,

Igen véd a tabletta.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm egy buta kérdéssel fordulnék önhöz párommal tegnap együtt voltunk nem oda figyelve elment bennen de a mai nappal Megjött a menszeszem nem szeretnénk még babát így azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy ez még nem jelenti azt hogy nem vagyok terhes hisz a beágyazódáshoz idő kell biztonság kedvéért vegyek 72oras gyógyszert vagy megnyugodhatok ?! Előre is köszönöm válaszát
Kedves Hölgyem,

Érdemes lenne be vennie.
Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor úr/nő!
Én egy 23 éves lány vagyok 3 éve élek tartós párkapcsolatban és 2 éve valtottam yangee fogamzásgátló tablettára laurina tablettától az orvosom javaslatára. Azt vettem eszre hogy a menstruációm a gyógyszer szünetének 5. Napján jelentkezik és azt szeretném tudni hohy ez nem e probléma illetve időnként a menstruációm alatt 3napig tart majd egy napot kihagy és folytatódik tovább rendesen. Ezt mi okozhatja. A terhesség kizarható mivel semmi tünetem nem jelentkezik . Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.
Kedves Mónika,

Az ötödik nap normális. A vérzés jellege pedig inkább állati dolog lehet.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
A menzeszem 28-31 nap körül szokott meg jönni. Idén el kezdtem az étkezésemen változtatni, na meg babát is szeretnék. Ebben a hónapban kellett volna meg jönnie, de eddig semmi. A 35.napnál járok. Tesztet csináltam de negatív. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e hogy mégis a terhesség miatt késik, vagy éppen az étkezés változtatás miatt lett valami zavar? Válaszát előre is köszönöm. Timi
Kedves Tímea,

Mindkettő állhat a háttérben.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm . Azzal a kérdéssel fordulok önhöz , hogy pároomal próbálkozunk , hogy babánk lehessen és most késik és mintha babamocorgást éreznék odabenn , voltam már várandós és pont ilyen érzéseim voltak vele is . Lehet hogy babánk lesz , vagy más áll a háttérben ? Előre is köszönöm válasszát .
Kedves Vivien,

Érdemes tesztet csinálnia.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Jo napot
Mar egy idelye eros huvelyi folyasom van sargasos folyas mar mindent kiprobaltam 4 orvoshoz voltam es nem javul
kerem segitsen nem tudom mi tevo legyek a parommal mar szeretnenk egy babat de igy nem jon ossze
Kedves Hölgyem,

Készséggel várjuk rendelőnkben.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Szeretném kérdezni mire kaptam terhesség alatt az Egifilin 50 mg kapszulát.28 hetes
Kedves Erika,

Kitől kapta és milyen tünetek miatt?

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó

Tiszteletem. Kèrdèssel fordulok önhöz tisztelettel. Pàrommal babàt tervezūnk,3gyermekem csàszármetszèssel szūletett,teljesen rendben volt minden. A pàrom andrològus segìtsèget kap,aki kérte az èn kivizsgàlàsom is,mert hogy fàjdalmas,darabos,erős,kissè rendszertelen a menszeszem. 1ève pròbàlkozunk a baba fogantatàsàval,sajnos sikertelenūl,volt hogu pozitìv lett a hcg teszt,pàr napra rà vérzès lépett fel. Nem tudni hogy vetèlés törtènt-e. A következő eredmènyeim vannak: indokolatlan szőrnövekedés az àllon, vizsgàlat èp kūlső genit.kp.tàg vagina,sima portio folytatàsàban norm.nagy mèhtest rfv-ben,szabad környezetben. Kòros nyom.èrz. nincs. Kòros rezisztencia nem tapinthatò. Uterus mozgatásra nem èrzèkeny. Duglas nem èrzèkeny,nem ledomborìtott. Cyt. Vizsgàlat: Lsil;Hpv gyanù. Szerològiai vizsgàlat eredmènyre vàr. A mai uh. Vizsg. : Az uterus retroflektàlt, mèrete: 63,8×46×61mm,mèh ūregèben 4,6mm vastagsàgù folyadèksàv,az endometrium 2,6+2,1mm. A cervixben több Naboth tūsző làthatò. Jobb petefèszek: 27,8×17,8mm, szàmos tūsző. A bal.p.f.:37,9×21,2mm, szàmos tūszővel. Hasűri folyadèk nincs. A kèrdèsem az volt hogy mi a gond? Mire szàmolhatok,mire az a vàlasz èrkezett hogy "fogalmam sincs". Ezèrt is kerestem fel önt,bìzvàn szakèrtelmèben. 3hèt mùlva fogadnak csak a szakrendelőben. Ami még fontos,hogy citologiai eredmèny:p3. Kèrem mondja el,hogy mi lehet velem,ès mire szàmìthatok. Vàrom megtisztelő vàlaszàt. Köszönettel
Kedves Anita,

Először a rákszűréseben kell rendbe tenni, szerek állásra csak utána gondolnék.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
> .Tisztelt Doktornő!
Kérdésem a következő lenne.
Ez év Januárjába műtöttek myoma és polyt miatt..
Dec.3.-án és 28.-án uh vizsgálat alatt látszott mindkettő, januárni műtét alatt viszont a polypot nem találták meg.
Lehetséges,hogy eltünt/felszívódott,vagy elnéztek valamit??
Műtét óta sokat fáj a hasam,ami elötte nem vol jellemző.
Válaszát elörre köszönöm
Tisztelettel:
Kedves Brigi,

Előfordul, hogy felszívódik.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
jó reggelt.szertném meg kérdezni h nekem aprl.19 en meg jött de xsak 2 napig tartot de nem volt nagy verzes ep hogy de a mellem nagyon erzekenyek fajnak duzatak szedulok hanyingerem van faj a fejem de van mar 2 csaszaros gyerekem evek ota tampont hadznalok de most kiveteles faj .meg nagyon ingerlekeny vagyok van esely arra h babat varok ? nagyon szerernelk a parom valaszat elore is koszonom
Kedves Hölgyem,

Ha gondok érdemes tesztet csinálnia.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Dr.Nő .!
Olyan kérdésem lenne,hogy 7honapja próbálkozunk a babaval. Eddig bármi vizsgálatok nélkül azt mondták a ciszta miatt nem sikerül a baba. !

Most ápr.5en kellett volna megjonnie. Előtte vagyis húsvét óta voltak olyan tuneteim, hogy nem bírtam cigizni sem.gyakran pisiltem.fáradtság.1x hanytam.szedules.mellfeszules.stb.
Aztán 10en elkezdtem barnazni.12-tol pedig sok verzesem volt. Ami mara alig van. *Most sexeltunk a parommal újra sok vér távozik belőlem.!! *

2napja pedig hasi fájdalom nélkül kijött belőlem egy mutató ujjbegy nagyságú alvadt vér szeruseg. Meg egy olyan ragadós valami mintha baba lett volna vele bevonva.!
Nem tudom mi lehetett.
Ön szerint baba-ciszta vagy csak a verzesem lehetett ilyen?
Orvoshoz nem tudok menni mert most költöztünk ide és nincs itteni lakcimem .
Vagy attól függetlenül megvizsgalnak a kórházban?
Nagyon Várom válaszát.
Előre is köszönöm.
Üdv : Dóra
Kedves Dóra,

Végezzen terhességi tesztet, és igen, megvizsgálják.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor úr/nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy júniusban volt egy konizacios mutetem (p3,lsil,cin1)miatt, utána 10honappal később egy abortuszom.azt szeretném kerdezni ,hogy ez a ket mutet a jovobeni terhessegemet mennyire befolyasolva,vagy esetleg van esely a kesobbiekben a teherbeesesnek? Valaszat elore is koszonom!
Kedves Klaudia,

Bízzunk benne, hogy minden rendben megy majd.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt orvos!

Érdeklődni szeretnék, hogy barátnőm elkezdte szedni a corenelle 2/0,03 mg fogamzásgátló tablettát a menstruáció első napján. A papírra az van írva hogy ebben az esetben már azonnal védett a beszedést követően. Ez igaz? Bizonytalanak vagyunk, mert nem tudjuk elképzelni, hogy ez hogyan lehetséges. Kérem válaszolja meg, hogy kell e várnunk vagy már tényleg hatásos a második naptól. Válaszát mihamarabb várjuk.

Üdv: Hunor
Kedves Hunor,

Hatásos, bár én is szoktam legalább egy hét várakozást javasolni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Jonapot az én kérdésem az lenne hogy az L-Karnitin táplálék kiegészítő gyengítheti-e a fogamzasgatlo erősségét ? (Dienilel) Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Debóra,

Nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
Elég kinos a kérdésem,páromal együtt voltunk, ovszert használtunk, és a háromnegyedeig lecsuszott az ovszer, szoval a végén rajta volt, és a párom nem ment el, nagyon megijedtem, elöször fordult ilyen elö velem. Igy nem lehet hogy terhes vagyok ugye?
Válaszát elöre is köszönöm!
Kedves Ildikó,

Valószínűleg nem, de ha aggódik vegyen be esemény utáni tablettát.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvölöm! 21hetes terhes vagyok. Ezalatt 8kikót hiztam. Egyszer volt 1kilos fogyas terhesseg elott 48.49kg voltam most 56ez sok 5honap alatt? Köszönöm
Kedves Judit,

Nem, kérem ne aggódjon!

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktor Ur!
Azzal a problemaval fordulnék Önhöz.,hogy 2eve probalkozunk kisbabaval de nem jon ossze. Orvosom ket honapja felirta a clostilbegyt. 1x1 . 12. Napon a bal oldalt talalt egy 8-9mm peteerest. A jobb oldalon egy 20mm dominans peteerest mellette egy 9 es 5mm . Nyalkahartya 13mm. (Haromretegu). Elore is koszonom valaszat.!! Anikó ( 23)
Kedves Hölgyem,

Akkor hajrá!

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Olyan problémàm van hogy 3napja sàrgàs tojasfehérje àllagú folyàsom van, de semmi egyéb panasz nincs. A kérdésem az lenne hogy ez mitôl lehet? Spiràlt hasznàlok lehet ez gyulladàs jele vagy valami fertôzés?
Vàlaszàt elôre is köszönöm
Kedves Erika,

Sajnos mindkettő.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Jó estét kívánok Doktornő. Az lenne a kérdésem hogy novemberben szakítottunk párommal azota nem feküdtem le senkivel. A menstruáciom eddig mindig megvolt pár nappal elöbb jött meg, most viszont 2napja késik. Semmi változást nem vettem észre. Néha meg szédülök és ennyi. Kicsi fehér néha sárgás-zöldes minimális folyásom van. Ön szerint lehetek terhes vagy valami más baj lehet. Elöre is köszönöm a válaszát.
Kedves Éva,

Biztosan nem a leírtak alapján.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm! 24 éves, egészséges, rendszeres 28 napos ciklusom van. Az utolsó menstruációm első napja Március 21 volt. Párommal Április 1. éjjelén voltunk együtt, védekezés nélkül. Ovulációm elméletileg 4.-én.. Április 14.-től mostanáig (17.-e) Folyamatosan "barnázok" és nem egy két csepp, hanem folyamatosabb, de enyhén darabos állagúan, színe sötét, de halvány barna. Az első napon, 14.-én enyhe görcsös tüneteim voltak. A következő menstruációmat 18-19.-re várnám. Eddig sosem volt barnázásom menstruáció előtt, 10 éve rendszeres, pontos. Viszont azt olvastam, hogy a beágyazódásnál csak kevés, egyszeri barnázás lehet, max 1-2 nap, és az sem ennyire későn jelentkezik. Tesztelek azóta minden reggel, több fajtával, de mind negatív. Képtelen vagyok várni, a várkozás felemészt. Voltak rosszullétim, pedig nem jellemző rám... Lehet rá esély, hogy mégis babát várok? (Még sosem voltam terhes) Köszönöm szépen előre is.
Kedves Kitti,

Természetesen, drukkolunk!

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Jó napot kívánok!
Diagnosztizálva van a méhpoliopom és azt mondta a nőgyógyászom hogy amíg nem okoz különös problémát nem kell foglalkozni vele,akkor nem okozott,de azóta nagyon sokat,mostmar nem mulik el a fájdalom,napról napra rosszabb,Angliában él ëè ki és katasztrofálisan intézik a dolgokat,1 hónappal későbbre program által,és nagyon félek a szövődményektől. Az elhanyagolás bajt okozhat? És nem tudom már hogyan bírom ki addig,nagyok a fájdalmak. Valamiféle gyógyszer az alhasi fájdalom csillapitasára ,a görcs enyhítésére és puffadás gátlására van?
Előre is köszönöm válaszát!
Kedves Izabella,

A polip nem okoz ilyen tüneteket, a műtét ilyen mértékű halasztása sem szokott gondot okozni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
Közel 10 éve szedek fogamzásgátló tablettát (kezdetben Mercylon, majd 3éve lyndinette), közben 6hónap szünetet tartottam,d e most szeretném teljesen letenni a tablettát. Félek, hogy a hormonháztartás borulhat, vagy egyéb negatív kövtekeményei lehetnek... Mi az, ami re valójába számíthatok?
Kedves Zsanett,

Sajnos mindenki egyénileg reagál a gyógyszerre.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Segítséget szeretnék! Ma elmentem a nőgyógyaszomhoz többszörös vérvételeken estem át. Legutóbbi eredményeim: THS:3,39 LH:3,63 FSH 10,22 PRL:343 E2:134 PROG:2,13 T:1, 01 SHBG:57,5 KORTIZOL 248 DHEA-S:6,42. az eredmények után mondta hogy menjek vissza ma ultrahangra mert most fogja látni a tüszőket. Eredmény: Hátrahajló méh. , nyh:12mm háromrétegű Szabályos szerkezetű bal ovarium:29x24mm, bnne számos 5-6mm folliculus. Szabályos szerkezetű jobb ovarium: 33x27mm, benne 20mm folliculussal, mellette 9mm és egy 6mm folliculus. Ép perineum. Ez mit jelent?
Kedves Hölgyem,

Hogy közép időben van, érdemes a babával próbálkozniuk.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm.Lehetséges Terhesség,vagy valami más Oka lehet?Mult hónappan pontosan 28napra jött(Március 13-án) meg a menstruációm,ami 3-4nap helyedt 2napig tartott.Ebben a hónapan Április 10-én kezdett rózsaszin folyásom lenni 25-ik napra,de a vérzés nem erősödött,csak át látszó rózsaszin volt,ami 3 nap után el mulott.Próbáltam terhességi tesztet csinálni ami negativ lett,Ultra hangon is voltam,terhességet nem látott,minden rendben.Nő gyógyászomat is fel kerestem,aki azt mondta,hogy lehet ,hogy Hormon zavarom van!Ön mit tanácsolna?Ja az Ultra hangon nem nagyon látszott,abal Pete fészkem,amit utánna meg talált,és azt mondta Pete érésem van.Lehetek Terhes,ha nem láttak semmit???Ha Igen mikor teszteljek?Válaszát Köszönöm
Kedves Kira,

A leírtak alapján én is inkább hormon zavart zárnak ki először.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!

Már van két egészséges kislányom, 4 és 2 évesek. Annak idején, a 2 terhesség között,jóval a szoptatás abbahagyása után(legalább 1 év) észleltem, hogy nyomásra még mindig ürül pár csepp tejszerű, néha áttetsző folyadék a mellemből. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, semmi egyéb panaszom nem volt. A második gyermekemet sem szoptatom már több mint egy éve, de ez a tünet azóta is fennáll. Sajnos pár hónapja volt egy missed ab. műtétem, nem volt a magzatnak szívhangja már, illetve hematóma volt mellette.Ez a 7. héten történt.
Azóta már próbálkoztunk újra a babával,még nem tudom, hogy terhes vagyok-e. Viszont pár napja (az interneten olvasgatva) szembesültem azzal, hogy a fenti tünetemet okozhatja magasabb prolaktin szint, ami vetélést okozhat. Egyébként a ciklusaim rendszeresek, ált.31 naposak, a gyermekáldásra sem kellett soha várnunk.
Kérdésem az lenne, hogyha mégis terhes vagyok, és valóban magas a prolaktin szintem, akkor lehet-e még valamit tenni az esetleges vetélés elkerüléséért.
Válaszát előre is köszönöm!
Dóra
Kedves Dóra,

Vizsgálni mindenképpen érdemes a proliaktin szintjét.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Van egy 2 éves gyerekem és 2015 november 20-án megszületett a 2 gyerekem aki már 5 hónapos lesz . Az a baj hogy azóta nem jött meg a menstruációm voltam orvosnál is de terhes nem vagyok.Mi lehet az oka?
Kedves Nóra,

Szoptat még?

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a múlt hónapban az utolsó levél utolsó szem tablettáját elvesztettem, elgurult, így nem tudtam bevenni. Így hamarabb elkezdtem a 7 napos szünetet. És a 8. napon elkezdtem szedni a következő levelet. A kérdésem az lenne, hogy megeshet-e hogy teherbe estem? Köszönöm!
Kedves Vivi,

Nem lehet.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Nő!
Én egy 2 gyermekes anyuka vagyok, 1-ő terhességemnél felfáztam és begyulladt a vesém ennek a következménye 32 hétre koraszülés lett. 2.ik terhességemnél minden rendben ment semmi gond nem adódott 39.ik hétben született a kislányom. Mindkettő normál hüvelyi szülés volt. Szerettünk volna egy harmadik "kis tesót" teherbe is estem próbálkozásunk 1 hónapjában de sajnos méhen kívüli lett okát nem tudom, a jobb petevezetékkel kellet kiműteni! Ennek már 7 hónapja és mostmár azt érzem túl vagyok magzatom elvesztésén ugyanis nagyon megviselt! Szeretnénk mostmár újra megpróbálni de rettegek attól hogy megint elvesztem és vele együtt a megmaradt petevezetékem. Kérdésem az lenne hogy ennek menyi az esélye? A teherbe esés esélye 1 petevezetékkel?? mennyi időbe telhet teherbe essek? Tudom hogy így nehéz megállapítani csak tapasztalatai alapján kérdezném.
Válaszát és idejét előre is köszönöm szépen!
Üdv.: Alexandra
Kedves Alexandra,

Ne aggódjon, próbálkozzanak és minden rendben lesz.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

A menstruáció nem mindenkinél tankönyvszerű, ám ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami baj lenne. Azonban vannak olyan tünetek, melyeket nem árt komolyan venni-főleg, ha több ciklus során is jelentkeznek. Hogy melyekre érdemes odafigyelni és hogy azokat min minden okozhatja, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától kérdeztük meg. 

További részletek
4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

A klimax olykor érintheti a fiatalabb, akár a 30-as korosztály tagjait is. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza összeszedett pár olyan dolgot, melyekkel nem árt ilyenkor tisztában lenni. 

További részletek
Intim folyás- mikor normális és mikor nem?

Intim folyás- mikor normális és mikor nem?

Intim folyással minden nő találkozik, és sokan vannak, akik nem tudják, hogy mikor számít kórosnak. Ebben nyújt segítséget dr. Józan Gyöngyi, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-sebésze. 

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat