Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kedves Doktornő,
IR és PCOS gyanúja miatt írok Önnek. Az alábbi leletre az orvosom nem mondott semmi konkrétat, így azóta is bizonytalan vagyok az eredményemmel kapcsolatban. Szükséges még bármilyen kivizsgálásra mennem vagy orvost felkeressek az alábbi eredményemmel kapcsolatban? Az orvosom újra elküldött ugyanezekre a vizsgálatokra, de számomra nem volt egyértelmű miért szeretné megnézni megint és miért nem kaptam egyértelmű választ arra, hogy ezek az eredmények rendben vannak-e. A tüneteim: szőrösödés, hízás, napközbeni fáradtság, éjszakai álmatlanság. Az utóbbi probléma miatt kértem a kivizsgálást is. A menstruációm kissé rendszertelen, 30napos átlagosan, de előfordul esetenként 24, 31, 36 napos ciklus is. A ciklusom 21. napján:
prolaktin: 435,1 mIU/L
ösztradiol: 1089,9 pmol/L
progeszteron 3,6 (Egy későbbi vérvételen a ciklusom 29. napján a progeszteron: 33.)
tesztoszteron: 2,4
TSH 5
szabad t4: 12,19
t3: 5,46
A ciklusom 3. napján:
LH: 4,57
FSH:7,14
DHEA-szulfát: 9,47
glükóz: 0 - 5,1, 60- 6, 120 - 4,9
inzulin: 0-7,6, 60-99, 120-33
Homa: 1,7
Előre is köszönöm a segítségét!

Emese

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Emese!


Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit, illetve a már meglévő leleteket értékelhessük.
A Budai Endokrin-központban belgyógyász és endokrinológus szakorvosaink készséggel állnak rendelkezésére. A központ honlapján minden további információt, illetve elérhetőséget megtalál https://www.endokrinkozpont.hu/ .
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

További szép napot!

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktornő!
Esemény utáni tablettával kapcsolatban lenne kérdésem. Május 26-án volt az utolsó mensesem május 31-ig tartott. Június 4-én együtt voltunk a párommal, viszont megtörtént a baj... Nem voolt lyukas az óvszer, ki se szakadt de valami elég fura volt. 5-én este tudtam bevenni Escapelle tablettát a biztonság kedvéért. Kérdésem lenne, hogy van e esély terhességre... Valamint vérzésnek mikor kell jelentkeznie? Június 23-ra várom a menstruációm.
Köszönöm válaszát.
Mary

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Mary!

Amennyiben a menstruációja már több mint két hete késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat csak fizikális vizsgálatot, illetve ultrahang vizsgálatot követően mondhatunk.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdéssel fordulok most Önhöz, hogy a nőgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy el van vékonyodva a méhfalam.
Ez mekkora problémát jelent vagy mi a teendő? Lassan 3 éve szedek fogamzásgátló tablettát (Mirabella)Sajnos magánrendelésen voltam és nem a legjobb ellátást kaptam!
Mikor megkérdeztem a Doktornőt annyit válaszolt, hogy nincs akkora probléma, de engem még is valahogy piszkál nagyon félek, hogy mondjuk nem lehet gyermekem ez miatt vagy valami olyan történik ami miatt tegyük fel nagyon nehezen lehet gyermekem. Esetleg másik gyógyszer kellene vagy mit kell tennem? Nagyon kétségeb vagyok most esve!

Köszönettel: Viktória
Tóth Viktória

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Viktória!

Sajnos fizikális vizsgálat, illetve részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül online és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot, Doktornő!

Kényes téméval fordulok Önhöz.
Próbálom minél pontosabban leírni, hogy semmit se hagyjak ki.
22 éves vagyok, a párom szintén. Nekem ő a második, akivel szexuális kapcsolatot létesítettem, én neki a negyedik.
Elmondása szerint az előttem levő három "esetéből" egy volt komoly, ahol megszakításos védekezést alkalmaztak (a lánynak ő volt az első, szerinte nem történt megcsalás), a másik kettőnél (amik inkább alkalmiak voltak) használtak óvszert. Tisztában voltam vele, hogy nem egyetlen lány volt az életében, sajnos ezeket azelőtt nem beszéltük meg részletesebben, mielőtt lefeküdtünk volna, de mikor megtörtént, az óvszer kiszakadt (még mielőtt ejakuláció történt volna bennem, akkor még csak az esetleges szerencsére gondoltam, hogy időben észrevettük, de később szöget ütött a fejemben, hogy mi van, ha valami nemi betegséget vagy fertőzést kaphattam el (?). Nagyon bestresszeltem és össze-vissza olvasgatni kezdtem a neten, HIV és egyéb betegségekről... felállítottam a diagnózist, hogy lehet, hogy elkaptam hasonlót. Ekkor még meg voltam győződve arról, hogy a komoly kapcsolatán kívül sem használt óvszert, de mint később kiderült, tévedtem.
Ettől függetlenül még szeretnék egy HIV tesztet. A félelemtől már tüneteket produkálok (torokfájás, de lehet csak a jégkása), mivel a nemi szervemen apró kis sebecskék voltak, borotválás után, s olyanokat is olvasni, hogy azokon keresztül is a vérembe kerülhet a vírus (előváladék, elkent sperma (?) )..
Június 10-én történt a baleset. Mennyire gyakori ez a betegség? Ön szerint érdemes tesztet csináltatnom? Ha igen, akkor mennyi idő után?

Elnézést a sok kitérő miatt, de kell a segítség!

Válaszát előre is köszönöm!
Imola
Imola

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Imola!

HIV-vírus esetleges jelenlétét vérből mutatják ki.
Akár a házi orvos is kiírhatja Önnek a vizsgálatot.
Magán úton, térítéskötelesen nálunk is elvégeztethető a vizsgálat.
Szolgáltatásainkról www.speedmedical.hu oldalon további információkat is talál.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Olyan problémám lenne, hogy 23 éves vagyok és még mindig nem fejlődtek ki a melleim. Pont akkora mint páromnak. A nőgyógyászom megállapította hogy van egy enyhe hormonális problémám, amire fogamzásgátlót írt fel. A tabletta szedése előtt állandó jellegű menstruációs zavarral küzdöttem. Iszonyatos görcsök, kb 10 napig tartó nagyon erős menstruació. Ezenkívül 2-3 hónapot, de volt hogy fél évet is késett a vérzésem. A tabletta szedésével rendeződtek a menstruációs problémáim, bár görcseim még most is szoktak lenni. Szeretném megkérdezni, hogy a kis mellem is betudható-e ennek a hormonális problémának vagy mi egyéb oka lehet és hogy ezt helyre tudja e hozni a fogamzásgátló? Illetve van e erre mas megoldás a plasztikán kívül? Köszönöm előre is válaszát.
Kató Alexandra

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Alexandra!

A mell méretét genetikai adottságok, illetve természetesen a hormonális működés is befolyásolja.
Ezeket a kérdéseket elsősorban a kezelőorvosának kellene feltennie, mert ő ismeri pontosan az Ön anamnézisét.
Diagnózis felállításához a fizikális vizsgálat is elengedhetetlen.
Endokrinológiai rendelésünkön szívesen látjuk, amennyiben a hormonális hátteret szeretné részletesebben kivizsgáltatni.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Több mint egy éve használok Nuv*ring hüvelygyűrűt. A legutóbbit június 8. reggel helyeztem be, azonban június 10. éjjel, vagyis a harmadik nap végén ittas és felelőtlen állapotom miatt 8 órára kikerült a hüvelyemből. Ezalatt a párom többször is belém élvezett. Mivel a gyűrű használatának első hete alatt történt, a betegtájékoztató szerint lehetek terhes. A nőgyógyászomat sajnos még nem sikerült elérnem. A legutóbbi menstruációm június 3-án kezdődött. Mennyire kell aggódnom azon, hogy terhes leszek?
Köszönettel,
Dóra
Tisztelt Dóra!

Amennyiben a következő menstruációja több mint két hetet késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat minden esetben ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelésünkön, ahová online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Üdvözlettel:
Horváth Anikó
asszisztens
Kedves Doktornő!32 hetes terhes vagyok, legutobb egy 4 cm es Chorangiomat talaltak a méhlepényemen azota hetikétszer kontorllra kell jarnom és kapom a tüdőerlelőt. Egyenlőre minden rendben. Tudna nekem erről egy kicsit többet írni. Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban milyen esélyek vannak? A rerhessegek 1 százalekat érinti.. ezért nem is ismerek olyat akinek ez lenne a problemaja vagy igy szuletett volna egészseges babája. Válaszát elore is köszönöm! Szép napot! Aniko
Aniko

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Anikó!

Nagyon sajnálom, de fizikális vizsgálat hiányában nem véleményezhetünk.
Ezeket a kérdéseket elsősorban a kezelőorvosától kellene megkérdezni, mert ő az aki az Ön anamnézisét részletesen ismeri.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő! 5 éve tartó menopauzánál állandó - évente kétszer - visszatérő kismedencei (méh)gyulladásom van, az istennek se tudok végleg megszabadulni tőle. Segíthet az egészségügyi küret?
Tisztelettel: N.
noémi

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Noémi!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis felvétel nélkül nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelésünkön, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.
Honlapunkon keresztül és telefonon is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit, illetve leleteit hozza el magával, hogy minél részletesebben felvehessük az anamnézist.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktornő,
Május 24-én megjött a menzesezm, de pecsételős, nem olyan mint szokott lenne. És még a mai napon is van egy kicsi.
Május 21-én voltam együtt a mostani párommal egy hosszabb idő után.Persze védekeztünk és nem volt semmi gond vele.
Azt szeretném kérdezni,hogy vajon normális, hogy még mindig van egy kicsi?
Köszönettel:
Petra
Tisztelt Petra!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelésünkön,hogy egy nőgyógyászati vizit keretében kideríthessük mi állhat a panasza hátterében.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Van egy 16 eves lanyom.Baratja van gumival vedekeznek.Aprilis 26-án jött meg a menstruacioja utoljara.Tehat ma a 36. Nap van.3 napja tesztelünk reggelnte. Mindegyik negatív volt . A legjobb teszteket vettük. Átlagosan 31-32 napra szokott megjônnie neki.14 evesen volt az elso mensije.Ha ezek a tesztek negativak valiszinü nem terhes?
Tisztelettel
Egy aggodo anyuka
Tisztelt Henrietta!

Amennyiben a lányának több mint két hete késik a vérzése, akkor érdemes egy tesztet végezni.
Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kell felkeresni, mert biztosat minden esetben csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Készséggel látjuk mi is rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő!Babàt szeretnénk a párommal már 36eves vagyok !8eve derült ki hogy itp beteg vagyok 4eve kivettek a képen laporoszkoppal.Az eredményem sajnos azóta sem az igazi legutóbbi trombocita számon is csak 53ezer.A hematologusom szerint szulhetek csak lehet hogy szteroidot kell majd szednem terhesség alatt.A kérdésem az lenne vállalatok e ezzel a betegséggel babát ha igen mennyire veszélyes.Valaszat koszonom
Tisztelt Anett!

Sajnos fizikális vizsgálat és részletes anamnézis hiányában nem diagnosztizálhatunk.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Amennyiben bejelentkezik rendelésünkre, kérnénk, hogy a korábbi vizsgálati eredményeit hozza el magával, hogy minél teljesebb képet láthassunk, és a lehető leghamarabb megválaszolhassuk a kérdéseit.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tiszelt Doktornő!Én olyan kérdéssel fordulok Önhöz hogy: november 18.án lettem megműtve köldöksérvvel és háló is lett beültetve.Igy hogy háló lett beültetve igy lehet e még kisbabám? Már egy nőgyogyászt megkérdeztem de ő mogorván azt mondta hogy nem.A válszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Mónika
Tisztelt Mónika!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk, azonban nagyon szívesen látjuk rendelőnkben, ahol egy nőgyógyászati vizit keretében, részletes anamnézis felvételt követően válaszolhatunk a kérdésére.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves doktorno!
A problemam az, hogy elvileg nehezebben esem teherbe, mivel a sargatesteim szama alacsony. Par eve szedtem erre gyogyszereket, de abba hagytam ket het utan. Azota nem probalkoztam babaval... Viszont az akkori orvosom azt mondta, hogy O mar talalkozott olyan paciensel, aki gyogyszer nelkul is teherbe esett. Masfel honappal ezelott, a parommal volt egy ,,balesetunk,,. Ami re ra ket napra az uj orvosom, tesztet vegzett vizeletbol, mielott felirt esemenyutani tablettat. Akkor a teszt negativ volt. Bar En ugy hallottam a beagyazodas 7 napon belul tortenik. Szoval nem tudom, hogy az aktus utan kb masfel nappal lehetett volna e egyaltalan pozitiv a tesztem. Be is vettem a gyogyszert, (verzest nem tapasztaltam)de sajnos aztan a parommal ra par napra megint egyutt voltunk, es nem vedekeztunk. Ugymond megszakitasos kozosules volt, amit nagyon az utolso pillanatban szakitottunk meg. Rola tudni kell, hogy eleg sok elovaladekot is termel. Azota gorcsos de inkabb szuro fajdalmakat ereztem alhasi tajekon. Kozeptajt is de inkabb bal oldalon. Vegig amig meg nem jott a havi verzesem. Nekem csak menstruacio elott egy hettel szoktak gorcseim lenni. Ilyen meg nem fordult elo. Viszont mentruacio utan sem maradtak abba a szuro fajdalmak. Ennek mar egy honapja. 22-en meg kellett volna jonnie a havi verzesemnek, de 24-en kezdtem tapasztalni epp hogy csak nemi barnas fele vert vagy nem is tudom. Viszont most nem erzem mar a szuro fajdalmakat. Pedig maskor ilyenkor mar menstruacios gorcsok kinoznak. Szeretnem tudni, hogy mivel hallottam sok olyan esetrol a kornyezetemben is, amelynel meg az elso 6 honapban is menstrualtak a nok... Szoval szeretnem tudni, hogy erdemes e tesztet vegeznem, akkor is ha megjonne idokozben a verzesem? Mert a megszakitasos kozosules ota a szuro fajdalmak mindezidaig jelen voltak, de eddig ilyen meg sosem fordult elo. Vegig olyan volt, mintha meg akart volna jonni, es hirtelen szo szerint pisilo rohamok jottek ram. A semmibol.. A megszakitasos kozosules masfel honappal ezelott torteni. Azert kerdem, hogy erdemes lenne e igy is tesztet vegeznem, mert nem szeretnem feleslegesen bele elni magam.Elore is koszonom a valaszat!
Tisztelt Mária!

Amennyiben továbbra sem jelentkezett a vérzése, javasolt egy terhességi teszt elvégzése. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelést kellene felkeresni, mivel biztosat csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Ha negatív a teszt, és továbbra is fennállnak a panaszai, akkor érdemes lenne nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkezni, hogy kideríthessük mi állhat a tünetek hátterében.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
A párommal babát szeretnénk, ez az első élesben próbálkozós hónap. Jó pár napja furcsa, eddig soha nem tapasztalt szúró fájdalmat érzek a jobb petefészek környékén és előbb négy napja aztán tegnap is kevés rózsaszínes nyák maradt a WC papíron...ez is újdonság nálam. Peteérés biztosan nem lehet, mert legutóbb április 1-én jött meg, és hónap közepén táján volt elvileg peteérésem. Mi lehet ez? Ma reggel csináltam egy tesztet, de negatív. Átlagosan 28 29 naposak a ciklusaim. Volt már más is így? Lehet ez, a negatív teszt ellenére is baba, vagy valami komolyabbra kellene gondolnom?
Akkoramikora

Dr. Lőrincz Ildikó

szülész-nőgyógyász
Tisztelt Enikő!

Amennyiben a menstruáció már több mint két hete késik, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati rendelésre kellene jelentkezni, mert biztosat minden esetben csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Ha negatív lesz a teszt eredménye, de a tünetek továbbra is fennállnak akkor érdemes lenne egy nőgyógyászati kivizsgálásra jelentkeznie.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves dr Úr/Nő!

Gyermekvállalás előttközben vagyunk. Csináltattam egy általános laborvizsgálatot, nagyjából minden érték a határokon belül volt. 2 kérdésem lenne:
TSH: 2,02 Ez mennyire megfemelő gyermekvállaláshoz? Ig tudom, jó, ha 2 alatt van, érdemes ezzel továbbmenni? Illetve az éhgyomri vércukor érték 4,9 mmol/l lett, jelezhet ez adott esetben inzulinrezisztenciát? Vagy megfelelő?
Köszönöm!
Tisztelt Klára!

Egy vizit keretében nagyon szívesen válaszolnék a kérdéseire. Ezeket a laborértékeket egymáshoz viszonyítva kell nézni.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni a rendelésünkre.
Amennyiben eljön hozzánk, kérném, hogy a korábbi laboreredményeit legyen kedves, és hozza el magával.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kislányom születése után Azálea gyógyszert szedtem másfél évig.Két hónapja abbahagytam,de még mindig nem jött meg a menszeszem.Mi a teendő?Szeretnénk kistesót,lehetek még terhes?38 éves vagyok.köszönöm
Tisztelt Márta!

Sajnos így látatlanban nem véleményezhetünk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol egy nőgyógyászati vizit keretében válaszolhatunk a kérdéseire.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni rendeléseinkre.
Amennyiben bejelentkezik hozzánk, kérném, hogy a korábbi leleteit hozza el magával, hogy minél gyorsabb lehessen a diagnózis felállítása.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot?! Szex utan kidorzsolodik. A hüvely bementem ! Meg duzzad a bemenetnél a bőr lehet érezni hogy kidudorodik! De csak a szex utan tehát feltételezem hogy ahogy a penisz behatol ki dorzsoli! Lehetséges ez? Amikor voltam nogyigyasznal épp nem volt meg dagadva , de ez pár napon belül el is múlik magátol. Lehet betegség ?
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Amennyiben társulna hozzá más tünet is, például: csípő, égő, viszkető érzés, illetve fájdalom, akkor érdemes lenne egy nőgyógyászati rendelésre bejelentkezni.
További kérdésekre készséggel válaszolunk egy szakorvosi vizit keretében, ahol az anamnézis felvétel is segítheti a diagnózis felállítását.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus
szakorvos
Jó napot kívánok egy kérdésem lenne március 31en volt a menszeszem és április 17en szeretkeztunk a párommal védekezés nélkül menyi az esély h babát várok? Előre is koszonom a választ.

Tisztelt Kincső!

Amennyiben több mint két hetet késik a vérzés, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Pozitív eredmény esetén fel kell keresni egy nőgyógyászati szakrendelést, mert biztosat csak ultrahang-vizsgálattal lehet mondani.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő

Párommal megszakításos modszerrel vedekezünk mert lassan tervezzük a kistesót! 7nap múlva kellene megjönnie, de enyhe barnás folyásom van! Ez terhességet jelenthet? Vagy csak készül a szervezetem a menstruáciora?
Válaszát köszönöm!
Tisztelt Anikó!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Amennyiben több mint két hete késik a menstruáció, akkor érdemes egy terhességi tesztet végezni. Amennyiben pozitív az eredmény egy nőgyógyászati rendelésre kellene bejelentkezni, hogy ultrahang-vizsgálattal biztosat lehessen mondani.
Szívesen látjuk mi is rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jóestét!
Problémával fordulnék Önhöz, páromnak a bal mellében körülbelül kettő hónapja ki alakult egy kis gumó, elmondása szerint már nőtt, azt mondja nem fáj csak néha érzékeny.A testén különböző helyeken található zsírmirigy , édesanyjától örökölte, lehet ,hogy az lenne? Érdeklődnék ez ügyben tudna-e ebben segíteni, hogy mi lehet ez. Jelenleg külföldön vagyunk, majd május elején megyünk haza.
Előre is köszönöm.
Üdv : Katalin
Tisztelt Katalin!

Látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Egy emlő ultrahang-vizsgálatot tudnék javasolni.
Készséggel látjuk rendelőnkben, ahol két radiológus szakorvos is dolgozik.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
A mai napon UH vizsgálaton voltam közti vérzés miatt. Az UH kimutatta, hogy van egy 4,9*4mm-es cisztám a jobb oldalon a belső méhszáj magassága alatt. Rémületemben nem kérdeztem meg a vizsgáló orvost hogy ez mit is jelent? Petefészek ciszta vagy méhnyak ciszta vagy miféle lehet?
Válaszát előre is köszönöm!
Remes Zsani
Tisztelt Zsani!

Sajnos nem véleményezhetünk látatlanban.
A kérdéseit elsősorban a kezelőorvosának kellene feltegye, mert ő ismeri az Ön anamnézisét.
Készséggel látjuk mi is a rendelőnkben, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Amennyiben bejelentkezik rendelésünkre, kérném, hogy a már meglévő leleteit hozza el magával.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
TISZTELT DR.LELEHET E SZEDETNI AZ ELKOTÉST??LEHET E MÉG BABÁM:??3 CSÁSZÁR METSZÉSEM VOLT.DE SZERETNÉNK MÉGEGY BABÁT.
Tisztelt Mónika!

Készséggel várjuk rendelőnkbe, hogy a fenti kérdéseire válaszolni tudjunk.
Sajnos így látatlanban nem véleményezhetünk.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Mesntruàcioval kapcsolatba n kèrdeznêk . Marcizs 20 an kezdtem el az uj fogamzásgátlo gyogyszeer es zota folyamatosan menstrualok
Tisztelt Hölgyem!

A hormonális működés nagyon összetett, ezért sajnos nem véleményezhetek részletes anamnézis hiányában.
Elsősorban a fogamzásgátló tablettát felíró szakorvosnak kellene, hogy jelezze ezt a panaszt.
Természetesen mi is szívesen látjuk rendelőnkben.
Amennyiben hozzánk szeretne bejelentkezni, online és telefonon keresztül is van rá lehetőség.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Ön szerint van okom aggódni?Ez lett az eredményem. Hozzá kell tenni,hogy az orvosz nem érdekelte,hogy a menstruáció szerint 13 hét 6 napon történt az uh a baba mérete szerint 14 hét 1 nap. Én úgy tudom késő ilyenkor.

Szabad B-hcg:2.197 MoM
PAPP-A:1.227 MoM
Uterine artery PI:0.460 MoM
Endocevicalis 32.0 mm

Az uh-n az orrcsont jelen van Tricuspidalis regurgitacio: normális
Nt:2,9 mm

Számolt kockázat:
Down szindróma: 1:570 a tarkóredő lemérés után előtte 1:950 lett.
A saját orvosom 11 hét 4. napon 1,5 tarkóredőt mért,az orrcsont már akkor is jelen volt.
2 hét múlva megyek a saját orvosomhoz addig is szeretnék tanácsot kérni. Köszönöm a választ előre is.
Tisztelt Dia!

Köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen ismertette velem a vizsgálati eredményeit, de sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának kell feltennie, mert ő ismeri az Ön anamnézisét és ő kíséri a várandósságot.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot doktor úr/doktor nő. Az lenne a kérdésem hogy előváladéktól teherbe eshetek? Szóval az tortént hogy a barátomat kézzel elégítettem ki aztán egy kis folyadék szerűséget láttam és éreztem a kezemen aztán szexeltünk de nagyon kevés ideig. Az lenne a kérdésem hogy ettől lehetek terhes? A menstruációmnak jövőhét kedden kellene megjönnie habár szerintem szokás szerint késni fog de én nem tudok addig várni és nem is várhatok és nagyon parázok nagyon félek menni szeretnék orvoshoz de kicsi az esély hogy holnapra már kapnék. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Klaudia!

Sajnos így látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Amennyiben több mint egy hetet késik a menstruációja végezzen el egy terhességi tesztet. Amennyiben a teszt pozitív ultrahang vizsgálat elvégzése javasolt.
Biztosat minden esetben csak ultrahang vizsgálattal mondhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkbe.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr.Úr! Sajnos volt egy missed ab.műtétem elhalt magzat miatt 3hete 9hetes terhes voltam. 2hét után vissza mentem kontroll vizsgálatra mindent redben találtak,viszont most 3napja kb.alhasi szurkáló görcsös fájdalmat érzek hüvelyfolyásom is van sárgás ragacsos szerü nincs szaga és ha megnyomom az alhasi résznél akkor nagyon érzékeny. Mindent be tartok az abortusz után nemi életet egyáltalán nem éltem.
Mi lehet a probléma? És lehet majd valami hüvelykúpot használni abortusz után??
Nagyon aggódom,hogy esetleg megint probléma lenne ha kisbabát akarunk! Válaszát előre is nagyon köszönöm!!
Tisztelt Klaudia!

Nagyon sajnálom, de nem diagnosztizálhatunk látatlanban.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy a részletes anamnézis felvétel és a szükséges vizsgálatok elvégzését követően válaszolhassunk a kérdéseire.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, legyen kedves a korábbi leleteit magával hozni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Nőgyógyászati vizsgálat során kiderült hogy subserosus myomám van. ( Az uterus fundusából a hasüreg felé cranialis irányában egy 31*25*28mm-s subserosus myoma emelkedik elő.) Az lenne a kédrdésem hogy ez a myoma okozhat e alhasi görcsöket. ? Ez a jobb oladlon található és mindig ott fáj egy pontban. A vakbelet kizárták. MRI sem mutatta csak a myomát. Egyik orvos azt mondja nem okozhat alhasi panaszt a másik mást mond. INDOKOLT E A LAPAROSZKÓPIÁS MŰTÉT ÉS EZ A MYOMA OKOZHAT E ILYEN PANASZT? Szíves válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Tímea!

Készséggel várjuk rendelőnkbe, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében részletes anamnézis felvételt követően válaszolhassunk a kérdéseire.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Amennyiben bejelentkezik hozzánk, kérném, hogy a korábbi leleteit legyen kedves, és hozza el magával.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Fogamzásgátlóval kapcsollllatos kérdësesm lenne. Ezelott nem szedtem , most volt az elso alkalom, tegnap elott este ugy tunt hogy megjott ezert mint ahogy a betegtajekoztato is irja bevettem az elso tablettat, de regglre nem folytatodott a ciklusom, kis barnas verzes volt es azota semmi . Igy is hat a.gyogyszer? Vagy esetleg rosszul kezdtem el szedni? Lehet hogycsak pecsetelo verzes volt es elobb vettem be mint kell? Miert nem menstrualok? elore is koszonom a valaszt.
Tisztelt Mónika!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkben, hogy részletes anamnézis felvételét követően, nőgyógyászati vizit keretében válaszolhassunk a kérdéseire.
A hormonális működés nagyon összetett, és így nem tudok Önnek többet mondani.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor! Olyan problémával fordulok önnhöz hogy menstruációm után 6 napra rá újból elkezdtem vérezni ma van a 2.napja ,semmi fájdalmam nincs fogamzásgátló tabletát már évek óta szedek nem váltottam még soha 18éves korom óta ezt szedem most 25éves vagyok. Egyszer már volt ilyen hogy mensi után véreztem egy picit de akkor rendszertelenül szedtem a gyógyszer ,most is volt hogy 3 szem kimaradt. Okozhatja ez is? Vagy már a gyógyszer nem hatásos? Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Eszter!

Sajnos így látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
A hormonális működés nagyon összetett, ezért csak egy személyes találkozás esetén, vizit keretében tudnék Önnek választ adni a kérdéseire.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt doktornő /úr.!
Fájdalmas hasi panaszokkal kuzdom több mint egy eve. Az interneten jelenlévő endometriozis tünetek 90 százaléka rám illik. Többször is voltam nőgyógyásznál a valasz fogamzásgátló volt. Most hogy tabletta mellett is fennalnak a tünetek másik fajtát kell szednem. Úgy érzem nem vesznek komolyan! Bár az orvosom szoba hozta az endometriozis gyanúját, de el is vetette azzal hogy túl fiatal vagyok. (18 eves) Viszont gondolkodtam és arra a döntésre jutottam hogy nem szeretnék tovább gyógyszert szedni. Mit javasol?
Tisztelt Kitti!

Köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen beszámolt nekem!
Sajnos látatlanban nem tudunk diagnosztizálni.
Mindenképpen szükséges lenne egy személyes találkozás, hogy részletes anamnézis felvételét követően kideríthessük, hogy milyen vizsgálatokra lehet szükség a minél hamarabbi diagnózis felállításához és a megfelelő kezelés kiválasztásához.
Készséggel látjuk rendelőnkben.
Online és telefonon keresztül is van lehetőség időpontot foglalni hozzánk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
januar 6 an jott meg menszeszem es 16 an mult es es terhes vagyok aszt szeretnem tudni hany hetes vagyok
Tisztelt Ramona!

Sajnos így nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel látjuk rendelőnkbe, ahol egy nőgyógyászati vizit keretében válaszolhatunk a kérdésére.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr.ur!
37 eves vagyok ,masfele eve szultem.Ugy vettem eszre,hogy azota megvaltozott a huvelybemenetem belulrol cafatos kis rozsaszin vadhusszeru dolgok vannak kissebb-nagyobb.Mi lehet ez? Ez normalis ?
Valaszat tisztelettel koszonom!
Tisztelt Zsuzsa!

Így sajnos nem áll módunkban diagnosztizálni.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy nőgyógyászati vizsgálattal kideríthessük mi lehet a tünetek hátterében.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Dr. Nő?!
Tudom, ez az ezredik ilyen kérdés itt, de nagyon ideges vagyok. Nagyon rossz párkapcsolatban élek, a párom erőszakos es marcius 22én volt egy abortuszom emiatt. Erre április 6án ujra megtörtént sajnos a dolog. Nem élvezett belém, halisten letudtam magamról lökni. De mégis megilyedtem nagyon. 25órára rá bevettem egy 72órás tablettát. Kérdésem az lenne hogy ugye hasznalni fog? Nagyon félek. Azota megtudtam tőle szökni, de, rettegek h nem használ a tabletta es ujra terhes leszek. Mennyi az esélyem erre?
Tisztelt Hölgyem!

Nagyon sajnálom, de látatlanban nem tudunk diagnosztizálni.
Biztosat minden esetben ultrahang-vizsgálattal mondhatunk. Amennyiben egy- két hete késik a vérzése, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Pozitív eredmény esetén nőgyógyászati szakrendelésre kell elmenni, hogy a terhesség tényét megállapíthassák.
Készséggel látjuk mi is a rendelőnkben.


Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Olyan problémám van, hogy a fogamzasgátló szedése miatt csökkent a szexuális vágyam. Mit lehet ez ellen tenni? Mindenképpen hasonló védekezési módszert szeretnék mert gumival nem szeretnénk védekezni.
Válaszàt előre is köszönöm!
Tisztelt Regina!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megbeszélhessük a felmerülő kérdéseket és egy ideális megoldást találhassunk.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

A kérdésem a következő lenne.
A párom 13 hetes terhes és a héten a vizelet és a vérvizsgálat valamelyikéből "a legalacsonyabb elméletileg betegséget még nem okozó csíraszámban" steptococcus baktériumot és enyhe vérszegenységet mutattak ki nála. Kezelésként C-Vitamint és egy vas készítményt kapott.
Sokat olvastunk az interneten erről és azt írtak, hogy ezt most szinte felesleges antibiotikummal kezelni, elég ha a szüléskor az anya kap intravénás antibiotikumot és az szinte 100%-ban megvédi a babát. Ez így igaz? Így, hogy nem hüvelyi kenetből mutatták ki, elkaphatja a baba a terhesség alatt? Ez az anyukára veszélytelen?
Megbízunk az orvosunkban, de sok rosszat olvastunk a neten és nyugtalanok vagyunk. A Dr. Úrral pedig most egy hónapig nem találkozunk, erről is csak e-mail-ben értesített .

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel
Ádám
Tisztelt Ádám!

Nagyon sajnálom, de látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Ezeket a kérdéseket elsősorban a kezelőorvosukkal kellene megbeszélniük, mert ő kíséri a várandósságot.
Az interneten elsősorban általánosságokról olvashatunk, de a kezelőorvos egyénre szabottan, a leletek ismeretében határozza meg a kezelési/terápiás módot.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt cím!
Hátrahajló méh okozhat e gyakori és erős keresztcsonti fájdalmat?
Alhasi fájdalommal együtt.
Tisztelt Marika!

Nagyon sajnálom, de erre vizsgálat nélkül nem válaszolhatok.
Keresztcsonti fájdalom hátterében számos tényező állhat.
Egy nőgyógyászati vizit keretében kideríthetnénk, hogy az Ön által említett hátrahajló méh okozza-e ezeket a panaszokat.
Online és telefonon keresztül is lehet hozzánk időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Nő.
25 éves vagyok.4 éve van tartós kapcsolatom és sexuális életem.
Az első mensim óta fájdalmas és rendszertelen a menstruációm sajnos senki sem hajlandó kivizsgálni és az endokrinológiai hátterét megvizsgálni annak hogy fájdalmas és rendszertelen a menstruációm,szőrösebb vagyok az átlagnál most már sulyfeleslegem is van volt egy 10 hétig tartó terhességem de sajnos missed ab. lett a vége ebből következtetem hogy nehezen fogan meg a baba és a legrosszabbra nem is merek gondolni.
Ennyit elöljáróban.

A kérdésem az lenne hogy ,2016.nov. öta ebben a hónapban (márc.) 15.-én volt meg a mentruációm.
Ultrahangon voltam ami nem várt eredményt mutatott ( be kell valjam nem is értem 100%-osan)

Az eredmény :Az uterus enteflexióban,corpusának mérete: 71x38mm.
Az endometrium vastagsága:5mm.
Az endometrium szerkezete szabályos,az endo-myometrialis határfelülete éles.
A jobb adnexum területén egy 56x28 átm. Képlet ábrázolódott,ép petefészek állomány nem azonosítható.
Bal oldali ovarium mérete:27x26mm, eltéres nélkül.

Kérem ha van rá mód és lehetőség (tudom hogy látatlanban nehéz) írja le hogy mind ez mit jelent.
Jól értelmezem hogy mioma van a jobboldalon a méhemben?
Ön ebből megtudja állapítani hogy melyik típusa?
Lehetek terhes valaha (még nincs gyermekem de nagyon szeretnék minnél előbb!)?
Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm.
Üdvözlettel:Rácz Renáta
Tisztelt Renáta!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírta az anamnézist!
Készséggel látjuk a rendelőnkben, ahol nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhatjuk a felmerülő kérdéseket.
Ha foglal hozzánk időpontot, kérném, hogy a korábbi leleteit hozza el magával.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Címzett!
32 éves kozmetikus vagyok. Abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését fél éve és azóta sajnos aknés lett a bőröm. Jártam bőrgyógyásznál, kaptam antibiotikumot és rázókeveréket , de nem használt, ugyanolyan maradt a bőröm. A Cypromic fogamzásgátló korábban helyrehozta a bőröm, amit 1 évig szedhettem és utána másik fogamzásgátlóra kellett váltanom orvosi utasításra. Érdeklődnék, ha újra elkezdeném szedni a Cypromixet 1 évig a pattanásos arcbőröm kezelése érdekében, de utána nem szeretnék másik fajta fogamzásgátlót szedni, akkor újra visszatérnének az aknék, ha kiürült a gyógyszer a szervezetemből?
Köszönöm a választ?
Tisztelt Tímea!

Sajnos így nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel várjuk rendelőnkbe, hogy a kérdéseit egy nőgyógyászati vizit keretében megbeszélhessük.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Jó napot .azt szeretném kérdezni hogy szukes utan mikor várható az első menstruáció?nem szoptatok és nem is volt sajna téj az elejétől fogva.azt meg jegyeznem hogy sosem volt rendszeres a menstruáció terhesség előtt sem.mikor kell esetleg orvoshoz fordulni ha meddig nem jelentkezik vérzés?köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel:Orgován-Kocsis Kitti
Tisztelt Kitti!

Nagyon sajnálom, de így nem diagnosztizálhatunk.
Készséggel várjuk rendelőnkbe, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megválaszolhassuk a kérdéseit.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
A fogamzásgátlóm szedése melett fogyaszthatok csalán teát. A gyógyszert este 9 kor veszembe a teát 2 körül iszom 1 csészével.Csökkenti a hatását?
Tisztelt Csilla!

A csalántea méregtelenítő hatású és elsősorban a vese működésére hat. Fontos tudni, hogy a csalánteát kúraszerűen szabad alkalmazni, és hosszabb szüneteket kell tartani az egyes kúrák között.
Úgy gondolom, hogy nincsen közvetlen hatása a fogamzásgátló tabletta felszívódására.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Tisztelt Doktor úr/nő!
Az lenne a kérdésem, hogy hüvelygyűrűt használok fogamzásgátlás céljából, zavar bennünket szex közben, ezért olyankor mindig kivesszük, és ez nem befolyásolja a hatékonyságát? Egy nap maximum egy órát van kint, de vannak napok természetesen amikor nem veszem ki.
Köszönöm válaszát előre is.
Tisztelt Fruzsina!

Minden fogamzásgátló eszköznek vannak feltételei, hogy az optimális és kívánt védelmet biztosítsa.
Ezek a hormontartalmú eszközök folyamatosan fejtik ki hatásukat, így az időről-időre történő kivétele csökkentheti a hatékonyságát.
Amennyiben nem rendeltetés szerűen használják, úgy az ígért biztonság mértéke is csökkenhet.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
Tegnap megtudtam hogy 5 hetes terhes vagyok. A gond hogy dohányos vagyok. A kérdésem az lenne hogyan tudnám elhagyni a cigit hogy ne legyem feszült és persze a babának se ártsal vele. Hol kivánom hol émelygek tőle! Köszönöm
Tisztelt Katalin!

Első lépésben mindenképpen el kell menni nőgyógyász szakorvoshoz, aki ultrahang vizsgálattal megállapítja a várandósság tényét, és ellenőrzi, hogy minden rendben van-e.
Ezt követően védőnőkhöz fogja irányítani, akik segíthetnek Önnek megoldást találni a dohányzással kapcsolatban, illetve leszokásban.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Van 3 doboz fogamzasgátlo gyógyszerem március 31 a szavatossági ideje. Hatástalan a gyogyszer ha lejar? Vagy még használhato?válaszat köszönöm szépen!
Tisztelt Szilvi!

A gyógyszereket a szavatossági időn belül szabad csak használni.
A lejárt készítményeket a gyógyszertárakban visszaveszik.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Drága Dr. Úr egy kérdéssel keresném meg önt.Kérdésem a következő:4nap késéssel megjött a menzeszem ami tegnap előtt volt.DE. aznap csak kis rózsaszínes szivárgs.viszont tegnap reggel mikor felkeltem konkrétan úsztam...ma pedig ismét csak iszonyat halovány rózsaszín menzesznek nem nevezhető valamicske volt,lehet esetleg hogy babát várnék?
Tisztelt Zsuzsanna!

Sajnos így nem diagnosztizálhatunk, azonban készséggel várjuk rendelőnkbe, ahol nőgyógyászati vizit keretében megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket.
Biztosat minden esetben csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktor Ur/No ! Az en problemam mar eleg regota fennt all. Azt tudni kell,hogy egy fiatal 23eves no vagyok es Libido csokkenesevel "kuszkodom" tobb mint 5eve. Par honapja kezdtem el igazabol foglalkozni vele mert mar teljessen elkeserito a helyzet. Voltam endokrinologian vervetelen menstruacio 3.napjan es az osztrogen szintem alacsony lett aminek elvileg pont hogy picit magasabbnak kellett volna hogy legyen, leirnam az ertekeket, hogy on is lassa
TSH:1.760 FSH:8.7 LH:4.2 PROLAKTIN: 262 Ösztradiol: 221 Testosteron:0.4LH/FSH:0.48
Sajnos a Doktorno nem irt semmilyen fajta gyogyszert es megint elkuldott nogyogyaszhoz ezert kerem a segitseget legyen kedves valami biztatot mondani hogy van e egyaltalan erre gyogyszer mert kezelni szeretnem 1honap mulva megyek nogyogyaszhoz addig is szeretnek megnyugodni. Sajnos emiatt a parkapcsolatom sem olyan pedig nagyon szeretjuk egymast a parommal 8eve vagyunk egyutt es van egy 2,5eves kisfiunk. Olvasgattam az interneten es hallottam, hogy van erre valami hormon vissza potlo gyogyszer ami termeli az osztrogent. Elote is koszonom es elnezest a hoszabb terjedelmu kerdesert

Tisztelt Kitti!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen ismertette a kórtörténetét, de sajnos így sem áll módunkban diagnosztizálni.
Készséggel várjuk Önt rendelőnkbe, hogy egy nőgyógyászati/endokrinológiai vizit keretében beszélhessünk a felmerülő kérdésekről.
Online és telefonon keresztül is lehet időpontot foglalni hozzánk.
Amennyiben időpontot foglal hozzánk, kérnénk, hogy a korábbi leleteit hozza el magával.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktor úr/nő!
36 éves nő vagyok, és múlt héten egyéjszakás kalandba keveredtem egy nős férfival. Utólag derült ki hogy a férfi felesége méhnyakrákkal volt műtve egy éve , amiről nem tudtam. Óvszerrel védekeztünk, de egyéb orális dolgok is történtek. Mekkora esélye lehet hogy elkaptam a HPV vírust ? Mennyi idő múlva mutatható ez ki nálam? mit tudok tenni? köszönöm szépen a választ
Tisztelt Anna!

Sajnos látatlanban nem diagnosztizálhatunk.
Ahhoz, hogy kizárhassuk a fertőzöttség tényét nőgyógyászati vizsgálatra van szükség. Annak keretein belül elvégezhetők azon vizsgálatok, amelyek segítenek megállapítani, hogy fennáll-e a fertőzöttség.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Azzal a késéssel fordulnék Önhöz, hogy a doktornőm a ciklusom beállításához javasolta a Premenst, azt néztem, hogy 20 mg bararcserjet tartalmaz, azonban a gyogynovenyboltban vannak 300- 400 mg tartalmú kapszulák is. A kérdésén az lenne mi a különbség , vagy miért lenne jobb as Premens kapszula?
Válaszát élőre is köszönöm!
Üdvözlettel : Melinda
Tisztelt Melinda!

Önnek ezt a készítményt a szakorvosa írta fel, bizonyára a leletei alapján.
Ezzel kapcsolatos kérdéseire az Ön kezelőorvosa tudna válaszolni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Kedves Doktornő!

Nyáron, életemben először, szerettem volna feliratni fogamzásgátló tablettát magamnak, de kiderült , hogy miómám van ,s emiatt nem szedhetek. Eddig nem is volt gond a védekezéssel, viszont jelenlegi párom allergiás a gumióvszerre, a spermicid tartalmú eszközökről pedig rengeteg rosszat hallottam. Spirált és hasonlókat pedig fiatal koromra levő tekintettel, nem alkalmaznék. Hogyan védekezzünk hát, hogy mindkettőnknek jó és biztonságos is legyen?
Válaszát várom.
Tisztelt Hajnal!

Sajnos így nem adhatunk tanácsot, illetve nem diagnosztizálhatunk.
Szívesen látjuk rendelőnkben, hogy egy nőgyógyászati vizit keretében megbeszélhessük a felmerülő kérdéseket, és mindenki számára ideális megoldást találhassunk.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!
3 évig probalkoztunk kisbabával. Február 8 án volt meg az utolsó havim. Nem várt elott volt egy megérzesem hogy talan sikerult mert mensi elott vizes folyas jelenik meg de most semmi. Nem jött meg. 2 nap mulva teszteltem. Halvány pozitiv. Azóta teszteltem 2x egyre erosebbek a vonalak :)
Lehet hogy ezek ellenére nem vagyok terhes vagy megbizhato a teszt? 1 hét mulva tudok orvoshoz menni mert jelenleg külföldön tartózkodom. Üdv Anikó
Tisztelt Anikó!

Sajnos így nem diagnosztizálhatunk.
Biztosat minden esetben csak ultrahang-vizsgálattal mondhatunk.
Készséggel tudom ajánlani a rendelőnket, ahol nőgyógyászati vizsgálat alkalmával megválaszolhatjuk a kérdéseit.
Online és telefonon keresztül is be lehet hozzánk jelentkezni.

Tisztelettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Üdvözlöm!
Azzal a kèrdèssel fordulok Önhöz,hogy mi lehet az oka a menstruáció kimaradásának.Fel fogok keresni szemèlyesen is egy orvost,de addig kis megnyugvás kèppen èrdeklődöm.Kettő ève szűltem,aztán spirált rakattam fel vèdekezès kèppen.Eddig nem is volt gond,viszont most már 2hete kèsik.Csináltam tesztet is az első is ès kettő nappal kèsőbb a második is negatív volt. Mègse vagyok nyugodt,tèny hogy mostanában sokat idegeskedtem.Szeretnèm számítssba venni mik jöhetnek szóba,amig vizsgálatra tudok menni.
Válaszát köszönöm szèpen!!
Tisztelt Annamari!

Biztosat minden esetben csak ultrahang-vizsgálattal lehet mondani.
Azt tudnám javasolni Önnek, hogy keresse fel a nőgyógyászát.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok
