Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

A kérdésem az lenne hogy lehet e repülőgéppel utazni az első trimeszter. Tíz hetes terhes vagyok ,minden rendben van a babával. Hàrom órás repülőtértől lenne szó.
Kedves Anita!
Igen. Nyugodtan vállalhatja a repülést.
Üdvözlöm !
Csak jövőhéten tudok menni vissza a dokihoz a uh eredményemmel és ideges vagyok miatta elég furcsán mondta az uh Dr úr h cisztám van...
az eredményem a következő:
Uterus afv-ben 6,5x4x3 cm
Endometrium: 6mm
Jobb ovárium:4,5x3 cm-es egyrekeszes cystikus képlet látható
Bal ovárium: 23x26 mm.
Mit jelentenek ezek??
Előre is köszönöm válastát.
Kedves Edys!
A ciszta pontos mérete lemaradt...
Tisztelt Doktornő!
Fogamzásgátló tablettát szedek lassan 3 éve, a Jangee-t. tegnap be kellett volna vegyem a 20.tablettámat , de mivel nem volt lehetőségem rá, ma tudtam csak bevenni a 21.tablettával egyidőben de sajnos több mint 12 óra elteltével. A használati utasításban azt irják, hogy ha a 3. héten hagytam ki egy szemet potoljam , ezt megis tettem. A kérdésem az lenne , hogy ki kell hagynom a 7 napos szünetet és kezdjem el a másik levelemet, vagy megtarthatom a 7 napos szünetet?
A párommal együtt voltunk kb akkor amikor a 19.tablettát vettem be. Mennyi az esélye, hogy terhes lehetek?
Előre is köszönöm válaszát!
Kedves Emma!
Mindkét megoldás biztonságos.
Kedves doktor nö, még anyit hozà füznék hogy megszakitásal voltunk együtt a páromal.
Kedves Ildikó!
Mindkettő lehet, de terhességre még korai gondolnia.
üdvözlöm. Második napon vagyok a menstruációmmal. és lefeküdtem a barátommal. el is mennt bennem. ,nem védekeztünk. Úgy tudom hogy ilyenkor nem lehetek terhes. aztán olvastam hogy mégis van rá esély.
mit tegyek?váálaszát sürgősen várom.
Kedves Krisztina!
Érdemes esemény utáni tablettát bevennie.
Tiszteletem!
Az én problémám kicsit összetettebb meg régebbre visszavezető.
Az egész 2 évvel ezelőtt kezdődött. Elkezdtem érezni, hogy viszket odalent meg a szexuális együttlét a párommal kisebb nagyobb fájdalommal jár és folyásom is van. Elmentem nőgyógyászhoz azt mondták a hüvelyflórám van felborulva írtak fel rá kúpot kenőcsöt stb. Csináltam a kezelést de változást sajnos nem éreztem...na hát ez igy folytatódott 2 évig....nőgyógyászról nőgyógyászhoz jártam, még magán alapon is elmentem hátha jobban odafigyelnek rám de semmi változás....!
Most meg babát várok már a 18.hétben vagyok.
Mikor elmentem elösször dokihoz elmondtam a problémámat és kérdeztem -e ez a terhességem nem-e befolyásolja. Csináltak egy rákszűrést...p3-as lett a leletem HPV -t dignosztizáltak. Kaptam gyógyszert rá azt mondták ne izguljak ez a babára nem veszélyes, annyiban befolyásol hogy császármetszéssel tudok majd csak szülni ha a probléma addgra is fenn áll. Szedtem a gyógyszereket de változást szintén nem éreztem...visszamentem csnáltak még egy rákszűrést...annak a z eredménye még rosszabb lett mint az első, sőt még szemölcsök is kijöttek a hüvelybemenetelmnél, majd a dokim flegmán közölte velem hogy terhesség alatt ezzel nem tud mit csinálni majd 1 hónap mulva csinálunk még egy rákszűrést , holott előzőleg meg arról volt szó h kiműtik a gyulladt részt mielött tovább romlana a dolog. Már sírva jöttem ki a rendelőből...megértem hogy nem akar műtétet énse szeretném hogy a babának bármi baja legyen...de ez hogy éve "kisérleti nyúlnak" néznek...lelkileg nekem ez nagyon megterhelő....pláne h aludni fürödni sétálni nem tudok mert viszket fáj odalent...! A párom nem fertőz vissza mert kivizsgáltatta magát és óvszert használunk az együttlétekhez. A párom hűséges nem csal meg már mindent átrágtunk a dokikkal...valószínűleg az első párom fertőzőtt meg mert akkor jöttek ki nekem ezek a tünetek mior elkezdtem szexuális életet élni és 2-3 éve még más párom volt. Kérem nem tudna valami tanácsot adni? Nagyon csalódott vagyok...tényleg így kell leélnem az életem? Már a megőrülés határán vagyok...a párom és a baba tartja egyedül bennem a lelket...
Kedves Egylány!
Készséggel várjuk vizsgálatra, hogy kiderítsük.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Jó napot, kérdésem h 18 éves vagyok és terhes lettem amit nem akartam és érdeklődöm h az első abortusz ingyen van és hogy van ez! Válaszát köszönöm
Kedves Nóra!
Érdemes a helyileg illetékes szakrendelőben vagy kórházba jelentkeznie minél gyorsabban.
Tisztelt Doktor!48 éves vagyok 3 gyereket szültem.Különösebb nőgyógyászati problèmám sosem volt.18éves koromtól fogamzásgátlót szedtem orvosi javaslatra mert nagyon görcsös menseseim voltak.Tulajdonképpen a terhességeimet megelőző 3hónapot és a szoptatási időszakokat kivéve mindig tablettát szedtem.Legutóbb 19évig Marvelont.Az utóbbi időben a tabletta 10szeme után pecsételésem volt.Elmentem orvoshoz, aki azt mondta nagyon vérzékeny a méhszáj.A leletem szerint T.K:ép hámmal fedett portio.Colposcopia:II/A 1-átmeneti zónán belüli ecetsav pozitiv sima vagy mikropapilláris hám.Uterus normálisnál kissé nagyobb endometrium2 mm.A portio szerkezete kissé fellazult a portio kiszélesedett.Citológia eredményeP1 lett.A Marvelont orvosi javaslatra abba hagytam normálisan megjött a megvonásos vérzés ,elmúlt majd 1nap szünet után enyhe pecsételgetés ban,ami néha halvány rózsaszín vagy piros de elèg lkis mennyiség és nem egèsz nap tart hanem alkalmanként egyszer-egyszer.Mi okozhatja?Lehet ez a folyamatos hormonszedés és most abbahagyás miatt vagy miás oka lehet?Ön szerint mire számíthatok,lehetnek súlyos vérzészavaraim,és ha igen lehet ezt kezelni?Persze nem elsősorban küretre gondoltam!Köszönöm válaszát!Üdvözlettel:Anna
kedves Anna,

Sajnos kell egy kis idő, míg rendeződnek a hormonértékei. Amennyiben panaszai nem enyhülnek készséggel várjuk vizsgálatra, hogy segíthessünk, kiváló endokrinológusaink vannak.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó



üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Februárban lett a ciklusom meghozva tablettával azóta rendszeres volt a ciklus (31.nap).
Május 11-én voltam az orvosomnál rákszűrésen és vizsgálaton a szűrés eredménye negatív lett és cisztát sem látott UH-n azt mondta rendben van minden ... Viszont most késik és a teszt is negatív ! Mi a teendő? Lehetséges a terhesség ?
Köszönöm válaszát!
Kedves Szabina!
Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy kiderítsük.
Jónapot! Először is visszatérő hüvelygyulladásom van amit mindig canesten combi unoval kezelek. Eddig mindig időben megjött a menstruációm és teljesen normális volt a hossza. Most viszont késett 12 napot és csak 2 napig tartott. Mi lehet ennek az oka? Az utóbbi időben elég stresszes voltam a munkámból addódoan . Ez lehet az oka? Félek hogy valami nagyobb bajom lehet. Válaszát köszönöm.
Kedves Leila,

A stressz is okozhat hormonális problémát. A hüvelyfertőzést javasolt mikroszkópos vizsgálattal kivizsgálni. Az ilyen fertőzéseket okozhatja ugyan úgy stressz, valamint hormonális probléma is. Javasolt egy hosszútávú kezelés beállítani Önnél.
Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvõzlõm.
30 èves vagyok. 6 ève diagnosztizàltak nàlam endometriózist. Műtètem is volt. Utànna 6 hónapig inyekciós kezelès. Majd ezt kõvetően folyamatos gyógyszer szedès. Elősszõr 1 èv utàn szünet. Majd aztàn màr 6 hónap utàn szünetelve. Most 1 ève màr 3 havonta szünettel. Viszont most az lenne a problèmàm hogy szerdàn fogyott el azaz tegnap az utolsó szem gyógyszerem. De multhèt pènteken este elõntõtt a vèr. Elèg nagy darab alvatt vèr tàvozàsàval együtt. Amit megelőzően hatalmas gõrcsõk kisèrtek.Majd ez utàn semmi. Tegnap este szintúgy. De màr csak tiszta vèr. Azóta màr csak barnàs folyàs. A menzeszt pèntekre vàrom. Met így szokott megjõnni. Fàjdalmam nincs. Semmit nem èrzek. Kèrdèsem az lenne hogy ez normàlis vagy esetleg valami komolyabb lehet? Nőgyógyàszhoz majd csak jõvőhèt vègèn tudok eljutni. Vagy esetleg a gyógyszer zavart volna be? De eddig ilyen mèg soha nem fordult elő velem. Vàlaszàt előre is kõszõnõm. Üdvõzlettel Netty
kedves Netty!
Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Tisztelt Nőgyógyász!
A múlt héten kellett volna megjönnie (5-e környékén), de helyette 5 napig darabos és kis mennyiségű barna folyás jelentkezett. Az utóbbi hónapban a melleim szerintem megduzzadtak, és amióta elkezdtem volna menstuálni , azóta émelygek, kisebb az étvágyam, és furán szurkál a hasam. Mióta a barna váladékozás megszűnt a sima, színtelen, szagtalan nyáktermelés viszont nőtt. Tegnap csináltam tesztet és negatív lett. Kedden fogok tudni nőgyógyászhoz menni, de az még rémesen messze van. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek alapján valamilyen hormálisan betegség vagy a terhesség a valószínűbb. Köszönettel: Clarity
Kedves Clarity!
Sajnos mindkettő elképzelhető.

Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Keves oktor Ur.Elnézést az irásért e én angol vagyok és magyarországon élen.Problémám az hogy spirálom van és elmozult a ferjem szerint ojan mintha tanpon lenne bennem én is elenöriztem es valojában az a gon hogy iszonyu buos szag a van ha felnyulok és kemény.mi lehet az oka lehet e baba.köszönöm válaszát.nagyn
Kedves Krisztina,

Készséggel várjuk vizsgálatra, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Tiszelt Doktor Nő!
Azzal a prblémával fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tablettától elég jelentősen megnőnek a melleim, minimum kétszer akkorára,valamit 6-7 plusz kiló is feljön amitől az istenért se tudok megszabadulni, se rendszeres mozgással se helyes táplálkozással.Próbáltam már többféle fogamzásgátló tablettát is, de egyik se volt megfelelő, viszont ezek a növekedések borzasztóan zavarnak. Az orvosom szerint én mindegyik fogamzásgátlóra így reagálnék. A kérdésem az lenne, hogy van e olyan vizsgálat amivel a megfelelő tablettát lehetne számomra felírni, vagy hozzá kell szoknom ehhez a helyzethez amennyiben szedni akarom
Kedves Dóri!
Sajnos nem létezik ilyen vizsgálat.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó

Üdvölöm, miért van az, h egy ismerösöm sosem védekezett és csak most negyven évesen esett elöször teherbe?? Köszi
Kedves Kittike!
Ennek számtalan oka lehet...
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Nő!
14 éves koromban volt gond a menstruációmmal, nem állt el, ekkor mentem nőgyógyászatra, vérvétel, ultrahang, nem találtak semmit, mondták hogy serdülőkori zavar. Fogamzásgátlót (Norcolut) kellett szednem, hogy újra beálljon a menzeszem. Most 18 éves leszek, és mióta volt ez a problémám, 2havonta (roszabbik esetben havonta) történik olyan, hogy a méhem/petefészkemnél begörcsölök, lever a víz és nincs erőm. Nemtart tovább 1 óránál. Nospát szoktam ilyenkor bevenni. Édesanyám azt mondta hogy ez azért van mert felfáztam. Igaza lehet? Vagy forduljak szakemberhez? Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Mónika,

MIndenképpen érdemes szakember segitségét kérnie.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor úr.
Kb 2 hónapja szenvedek a menstruációmmal. 2-3 naponta megjön ( pecsételő vérzéssel) ugyanakkor 2-3 napig el is tart és ez igy megy 2 honapja. A sexuális együttlétek mélyebb behatolásnál fájdalommal jár és gyakran utánna is megjelenik a vérzés. Voltam nőgyógyásznál 1 hónapja kb futólag megvizsgált... konkrétan semmit nem kondott mert lejárt a munkaideje felírt egy gyógyszert ( norcolut ) amig szedtem jó volt. Utánna meg is jött. Majd egy másfél hétre rá ujra megjött. Azota megint szenvedek vele. Félek h valami komoly bajom lehet. A héten visszamegyek egy másik orvoshoz de félek hogy meddő leszek. Ön szerint mi okozhatja ezeket a panaszokat ? Nagyon várom a válaszát. Üdvözlettel : Adrienn
Kedves Hölgyem,

Készséggel várjuk egy teljes körű vizsgálatra, hogy segíthessünk. Kiváló endokrin szakorvosok rendelnek nálunk.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó

16 hetes terhes vagyok.Pici vérzésem volt.A doktorom mélyen fekvő lepényt állapított meg.Fekszek,pihenek.Magnéziumot szedek és írt fel utrogestant.Az utrot nem csak az első trimeszterben lehet szedni?
Ön mit javasol? Válaszát várom és köszönöm!
Szedhet Utrogestant, de sok értelmét nem látom.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
A párommal szeretnénk a közeljövőben kis babát vállalni. Gyerekkoromban rendellenességgel születtem, ami azt jelenti hogy nyitott hasfallal. A leleteimen az szerepel, hogy ompfhalocale. (remélem jól írtam, mert most nincs nálam a lelet) A születésemet követően azonnal megoperáltak, majd 4 évesen újra meg mütöttek. Rendes hasfalam van, és egy szép hegem. Ez jelenthet veszélyt rám és akár a babámra nézve? Tud egy ilyen hasfal annyit tágulni, hogy a kis lurkónak elég helye legyen? Tervezhetünk így babát? Előre is köszönöm a választ? Köszönettel és üdvözlettel: Juianna
Kedves Julianna,

A leirtak alapján nincs mitől tartania.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Úr /Nő..! Arra szeretnêk valaszt kapni hogy nem élek nemi élete 1éve / mert a pârom tól messzevagyunk es tudnâm e orvosilag is bizonyitani felê a hűségem ha elmegyek nőgyogyaszhoz? (Megtudja hatârozni körűlbelül) 2 gyermekes édesanya vagyok... Előre is köszönöm Tisztelettel
Kedves Nikolett,

Sajnos ilyen vizsgálat még nem létezik.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Segítséget szeretnék kérni. Pontosan május 6.án voltunk együtt a párommal, és véletlenül megtörtént a baj. Rá egy órára, pontosan, bevettem a Postinor2 tabletta egyik szemét, másnap, rá 12 órára, a második szemet. Az nap levertséget éreztem.. és az elkövetkezendő 3 napban fejfájást tapasztaltam. Nem volt eddig még semmilyen fajta pecsételő vérzésem. Hétfőtől fehér folyást észleltem, a naptáram szerint attól a naptól vagyok termékeny. A menstruációm e hónap 27.én kellene megjöjjön. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi az esélye annak, hogy terhes lettem/maradtam? Probléma az, ha az esemény utáni tabletta bevétele után nem volt enyhe vérzésem és nem érzékeltem más mellékhatását?
Kedves Orsi!
Bízzunk a legjobbakban!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor. Úr! Kérdésem mellfájdalommal kapcsolatos. Kb. 3 hónapja fáj, szúr és nyomásra érzékeny a jobb mellem. Emlőultrahanon voltam, teljesen negatív leletet kaptam. Majd nőgyógyászom javaslatára sebésznél is jártam ahol szintén negatív lett az eredmény. 38 éves 2 gyermekes édesanya vagyok, yasminelle fogamzásgátlót szedek és a fájdalmam a ciklusomtól független. Ön szerint mi állhata fájdalom hátterében? Milyen vizsgálatokat javasol esetleg? Válaszát előre is köszönöm
Kedves Andi!
Nagyjából mi is ezt a kivizsgálást követjük.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm Dr. Nő!
23 éves vagyok és babát szeretnénk a párommal de sajnos nem sikerü! 5 évig szedtem fogamzásgátlót úgy hogy minden évben Kihagytam egy hónapot de az az egy hónap alatt védekeztünk! 2 éve nem szedem a fogamzásgátlót és nem is védekezünk, mi lehet a probléma, hogy nem jön össze ? Választ előre is köszönöm!
Kedves Edina!
Készséggel várjuk, hogy kiderítsük.

Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr.Nő!
37.ik hétben járó kismama vagyok a 3.ik gyermekemmel. Terhességi epepangásom van a 31.ik héttől, emelkedett májfunkciós értékek, melyet Ursofalk gyógyszerrel kezelnek. Ez miatt 2.hétig kórházban feküdtem, folyamatos laborellenőrzés miatt. A májfunkciós értékeim teljesen rendeződtek!Ebben a kórházban csináltak alvadásos labort melynek az értéke a következő lett:
INR : 0,88 Ref: 0,85-1,15
Aktivált parciális thromboplasztin idő : - 22,1 sec Ref: 26,0-36,0 sec
Thrombin idő meghatározás : 14,8 sec Ref: 14,0-21,0 sec
Fibrinogén meghatározás : + 5,46 g/l Ref: 1,80-3,50 g/l
D-dimer meghatározás : + 2,230 ug/ml Ref: 0,00-0,500 ug/ml
Ahol bent feküdtem kórházban azt mondták ez normális , ennyi eltérés belefér mivel terhesség alatt alvadékonyabb a vér, kezelést nem kaptam, a kórházból hazaengedtek.
Felkerestem a a vidéki nőgyógyászomat és azt mondta ezekre az értékekre, hogy nem jók és miért engedtek haza:
Most nagyon meg vagyok ijedve mivel nem tudom kinek hidjek! Trombózisom soha nem volt, nem dagadnak és nem fájnak a lábaim. Szeretném a tanácsát kérni ebben a labor elemzésben!
előre is nagyon köszönöm a segítségét!
Egy aggódó anyuka!
Kedves Edina!
Sajnos látatlanban, ennyi idő elteltével nehéz tanácsot adni.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Úr!
Arról szeretnék kérdezni, hogy mi a párommal pharmatex kúppal védekezünk , ez mennyire megbízható? Kicsit aggódunk hogy teherbe esek.
Kedves Bari,

Egyeltalán nem megbízható.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
Mióta menstruálok(15éve),mindig van folyásom. A menstruációm pontosan jár,14 éve fogamzásgátlót szedek. A folyás nem kellemetlen szagú,fehér színű,nem viszketek miatta és nem is csíp vizeléskor. Viszont néha folyékony az állaga, néha meg csomós,mint mikor gombás fertőzésem van. Legutóbb is azt gyanította egy nőgyógyász,hogy valamilyen fertőzésem van,be is ijesztett,hogy a rákszűrésem eredménye nem biztos hogy kedvező lesz. De nem volt semmi baj,hiszen én tudom hogy nekem ez a jelenség lánykorom óta megvan. Normális ez,volt már hasonló esete? Lehet ebből bármilyen bajom a jövőben? Köszönöm!
kedves Melinda!
A leírtak alapján nincs oka aggodalomra.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz ildikó
Üdvözlöm!
Segíotséget kérnék szépen! 2éve volt egy császármetszésem mer sajnos a 31hétbe meghalt a kislányom. Probálkozunk a párommal már 1éve de sikertelen. 2hónapja a menszeszem nem jo mer késik 2-3 napot és mult honapba csak màsfél napot volt meg...
Kedves Renáta!
Készséggel várjuk rendelőnkben!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Köszönöm válaszát. A miómáim nem érik el a négycentit. Ezért kaptam gyógyszert. A másik kérdés lehet sportolni a miomával? Mivel a vérképem rendbe jött szedem a vasat továbbra is . De mindig aktivan sportoltam.
Kedves Bellacicus!
Igen, lehet.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
Több éve használok Nuv*ring hüvelygyűrűt problémamentesen. Legutóbb szerdán kelett volna visszatennem a gyűrűmentes idősazak végén de valahogy elfelejtettem.Vasárnap voltunk együtt a párommal és az aktus után döbbentem rá.hogy nincs bent. Azonnal betettem. Elolvastam az útmutatót, egy hétig kell védekezni...már késő! Viszont!mivel a gátló a peteérést akadályozza és elviekben az jóval később van vagyis a ciklus közepén (elvileg 14.-én) és 8.-an voltun együtt és tett fel a gyűrűt így bőven hat már a gátló az ovulációig!? Vagy rossza a gndolatmenetem? Mégis lehet várandóság belőle?ha igen mekkora eséllyel?(ha esetleg az lenne akkor is nagyon boldogok lennénk) előre is köszönöm a választ! Kiri
Kedves Kiri!
Bízzunk benne, hogy nincs baj!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Kicsit kinos.. de az a problémâm h kicsit fàjlalom a hasam aljàt és ilyen feher folyas folyik meg ilyen turo szerű..
nem tudom h összefügghet a candidàmmal.. mivel én allergiàs vagyok rà..
allergia gyogyszert szedek de semmi màst..
szeretném segitseget.. mit tegyek..
Kedves Ani!
Készséggel várjuk vizsgálatra, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Barátnőmmel próbálkoznánk elveszteni a szüzességét, de ahogy vizsgáltam a szűzhártyája nem normálisan alakult ki. Ahelyett hogy körkörösen lenne egy vékony szövetréteg, középen egy lyukkal, neki középen is van egy függőleges szövet"híd", aminek következtében a szűzhártyáján 2 kissebb lyuk található. (emiatt a tampon használata is nehézséget okozott neki korábban)
Sajnos a témában csak külföldi oldalakon találtam valami infót, ahol "septate hymen" néven hivatkoznak rá.
A kérdésem az lenne, hogy van e esélyünk a hagyományos úton elveszteni a szüzességét, vagy beavatkozás szükséges orvosi részről? (Értem ez alatt, ennek a függőleges szövethídnak az átmetszése)
Kedves Baleys!
Próbálkozzanak, ha nem sikerül, csak akkor érdemes nőgyógyász segítségét kérniük.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
ma van az ötodik napja h nem jöt meg .mindig védekezünk .de most vagy kétnapja csak nagyon kevés barnas folyàsom van .csinàltam szesztet ami szerint nem vagyok terhes de félek h mégis .vàlaszàt elöre is köszönöm
Kedves Erzseso!
Készséggel várjuk, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó

Tisztelt Doktornő!
Lassan fél éve szedek fogamzásgátlót. Az előző levélből az utolsó előtti héten egy szem kimaradt, azóta viszont rendszeresen szedem. Hétfőn kezdtem el szedni a következő levéllel. Az lenne a kérdésem, hogy a szükség van-e kiegészítő védekezésre?
Kedves Buci!
Igen, egy hétig.

Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
Április 25-én esemény utáni tablettát vettem be (escapelle), mert - bár időben észrevettük -, sajnos kiszakadt az óvszer és biztosra akartunk menni. Rá egy hétre, május 2-án megjött a menstruációm (pontosan, ahogy kellett). Előtte 1-2 nappal észleltem minimális pecsételést is, de a várt időben a szokásos módon menstruáltam. Azon a napon (május 2-án) elkezdtem szedni a Yadine fogamzásgátlót is. A tablettaszedés ötödik napján megszakításos módon szeretkeztünk a vőlegényemmel. Viszont, a lepedőn így is találtunk barnás/véres foltokat. Betudtam annak, hogy még nem teljesen múlt el a menstruációm, de azóta is, minden nap van pecsételő vérzésem. A kérdéseim a következők: mennyi az esélye a teherbeesésnek a leírt adatok alapján? (A betegtájékoztató szerint a yadine már az első naptól véd, ezért is nem használtunk óvszert, mégis izgulok). Mennyire befolyásolhatja ez a pecsételő vérzés a rendes menstruációmat? A levél május 22-én fog elfogyni, utána következik a 7 napos szünet. Normál esetben 30-án kellene megjönnie, tehát a 8. napban. Elképzelhető, hogy ez most is így lesz, vagy teljesen felborul a rendszerem?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Mária!
A gyógyszer elején ez még szokásos mellékhatásnak számít. Kérem folytassa, remélhetőleg a következő ciklusban már rendeződik a vérzése.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Fogamzásgátlót szedek, barátom nem élvez belém soha. Április 27-én megjött napra pontosan, ma éjjel (május 10) hánytam. Ugye nem lehet terhesség? Válaszát köszönöm.
Kedves Hölgyem,

Elvileg nem lehet terhese, amennyiben nem jön meg a mensese a várt időpontban kérem forduljon szakorvoshoz.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt doktornő!
16 éves lány vagyok és már napok óta barna színű folyásom van, a menstruációm közelében nem vagyok, mert 2 hete volt. Enyhén fáj az alhasam is. Szexuális életet még nem élek. Lehet valami komolyabb baj? A menstruációm rendszertelen még.
Kedves Lilla!
Ha továbbra is panaszos, érdemes gyermeknőgyógyász segítségét kérnie.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Szeretném egy héttel eltolni a menstruációmat. Gestomix fogamzásgátlót szedek. Ha tovább szedem egy héttel és utána hagyok ki 7 napot az megfelelő vagy mindenképp be kell szednem mind a 21 tablettát, a következő levélről? Így is fenn áll a védelem? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Ági!
Beszedhet két levelet szünet nélkül, az a legegyszerűbb ilyenkor.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
Júliusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, utána szünetet tartottam majd, januártól kezdtünk bele párommal a baba projektbe. Eddig sajnos sikertelenül. Általában 30 naposak a ciklusaim, de a legutolsó hónapban 39 napos volt. Voltam nőgyógyásznál ( a 8. ciklus napomon) aki csinált hüvely ultrahangot és kiderült, hogy a méhnyálkahártyám nagyon vékony, 1 mm-es. Ez a pontos leletem: Rendes nagy uterus szabad oldalkörnyezetben, Rendes nagy uterus norm szerk end: 1 mm-es csíkszerű, ovariumokban tüszőérés nem látható.
Hormon labort javasolt.
Nagy baj ha ilyen vékony a méhnyálkahártyám? Lehet ettől még kisbabám? Lehet esetleg E vitamint, vagy valami mást szedni?
Válaszát előre is Köszönöm!!
kedves Szabina!
Készséggel várjuk, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz ildikó
Tisztelt Doktornő!
46 éves nő vagyok. 1 éve voltam vizsgálaton, most is készülök . Eddig nem volt semmi gond a menstruációmmal most a 19. napon jött meg. Lehetséges hogy valami gond van, vagy ebben a korban ez már természetes? köszönöm válaszát. Anna
Kedves Anna!
Sajnos ilyen előfordulhat.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!É egy két gyermekes édesanya vagyok!1 éve szültem ,szülést követően 3-4 hónapra jelentkezett a menstruációm,azóta minden hónap 8-9 jött meg,de ebben a hónapban már 3-4 napja késik,de semmi jelét nem érzem hogy meg akarna jönni,illetve hogy terhes lennék!!két hete volt bűzös folyásom amit a jódos kúppal kezeltem(már máskor is volt ilyen és az akkori orvosom azt mondta hogy ha ilyen van nyugodtan használjam,használtam is meg utána lactofeelt használtam)Sokat szokott fájni a hasam hol jobb hol bal oldalon.Cytologia:Többször volt P2 erősen gyulladt ,P2 gyulladás vírusos infekció,atypiás sejtek )Védekezni MINDIG GUMI ÓVSZERREL VÉDEKEZÜNK!!!!Ha tud kérem legyen szíves válaszolni!Előre is köszönöm
Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr.nő!
Én egy 17éves lány vagyok.Problémám a következő,most van egy éve,hogy nem menstruálok.Eddig félrekezeltek,azt mondták hypoplasias a méhem,erre kaptam gyulladás csökkentőket,hormonpótló gyógyszert(Trisequens),majd most kiderült egy másik orvosnál,hogx semmi baja a méhemnek,hanem PCOS -em van,és az orvos szerint nagyon rossz állapotban vannak a petefészkeim.Persze megvannak a tipikus tünetek is,hajhullás,túlsúly,zsíros arcbőr,pattanások,testosteron szintem 2,83,az inzulinom pedig 62.
Emellett,március végén volt egy rákszűrésem ami P3lett(kóros neoplasticus hámelváltozás,ascus nem meghatározható okból,és a sejtszegény is be volt jelölve).Ezzel rögtön visszamentem az előző orvoshoz,aki nevetve annyit mondott hogy semmi bajom nincs max egy kis gyulladás(nem történt vizsgálat)csak Klion hüvelykúpot kaptam,és azt mondta 3hónap múlva menjek vissza majd akkor talán csinál HPV tipizálást.
Én viszont ebbe nem törődtem bele,és elmentem a mostani kezelő orvosomhoz aki megállapította a pcos-t,és rögtön levette a HPV tipizálást,és volt kolposzkópia vizsgálatom is,ami alapján atypusos lett az eredmény 11-12óránál pontozottság,mozaikosság,illetve a méhszájam körül egy krónikus gyulladás is van legalábbis az orvos szerint,mert végig ilyen sötét piros és hólyagos .Illetve kiderült,hogy HPV 16,18 pozitív,és mellette még minimum 2féle magas rizikójú HPV-t is találtak.Az orvos szerint leglalább 85 százalék esély van arra,hogy méhnyakrákom lesz,és hogy már ez az állapot egybevéve rákmegelőző állapot.Június közepén mennem kell majd megint rákszűrésre mivel egy P3as lelettel nem végezhetik el a konizációt.Viszont perpillanat egy olyan problémám is van,hogy napont többször egyik pillanatról a másikra elkezdek vérezni,majd pár perc után ez abbamarad,illetve nagyon erős alhasi fájdalmam van ami már kiterjed a derekamra is,és eszméletlenül fáj,és az alhasam bal oldalán van egy duzzanat,és mindig az a panaszosabb rész.
Dr.Nő szerint lehetséges tényleg hogy már elindult egy rákmegelőző állapot,és azért van ilyen rossz állapotban a méhszájam?Illetve a vérzést mi okozhatja?Az orvosom szerint a méhem felől jön a vérzés de nem menstruáció.
Kezdek nagyon megilyedni,és félek hogy már elindultam azon a bizonyos leejtőn..főleg hogy az orvos azt mondta nem tudja milyen állapotban lesz a méhszájam a műtétig és hogy mennyire fog terjedni a vírus..
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Ildikó,

Egyetértek nőgyógyászával, szerintem kövesse az utasításait, minden rendben lesz majd. Sajnos, ha nem javul az eredmény a műtét vaóban elkerülhetetlen.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Szakértő!
Tavaly november közepén rakattam fel a Mirena nevű spirált. Elejében megmagyarázhatatlan hasfájásom volt de az már elmúlt most pedig április közepe óta 3 nap megszakításával folyamatos pecsételő vérzésem van. Normális -e ez a jelenség mert azt tudom , hogy 6 hónapig lehet de hogy az 5. hónap után kezdi el azt nem tudom, hogy mennyire megszokott. Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Edit!
Ilyen panaszokkal érdemes nőgyógyásza segítségét kérnie.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Jó napot kívánok 30éves vagyok és egy kicsit aggódom el megyek vécére és pisilés után megtörlöm a nunim és véres de ha nem megyek el wc és be teszek egy tisztasági betétet akkor arra is kicsi de fojik rá ha meg nem teszek be akkor is fojik rá aggódom mitől lehet ez nem kell menszeszejek mert nem rég végeztem.kérem segítsen aggódom.Köszönöm.
Kedves Rena!
Készséggel várjuk vizsgálatra, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel: Dr.Lőrincz ildikó
Tisztelt Doktor No,az lenne a kerdesem,hogy a zoloft antidepi,befolyasohatja e ,a fogamzasgatlo hatasat (deciora)?Valamint egyik nap bevettem egy novenyi nyugtato bogyot,izgulos vagyok ,es ez a bogyo 25 mg orbancfu kivonatot tartalmaz,ez hatassal lehet a fogamzasgatlora?
Kedves Andrea!
Nem.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő !
Több éve fogamzásgátló tablettát szedek, eddig semmilyen probléma nem merült fel, viszont pár hónappal ezelőtt az ovuláció ideje alatt véreztem. Ez három hónapja történt . Az orvos azt mondta hogy valószínűleg a sok stressz és mert épp meg is voltam fázva. Ebben a hónapban fel voltam fázva, a vizeletem fájt és véres volt, most pedig a menzeszem előtti héten is vérzek. Van amikor csak barnázás és van amikor pedig élénk piros . Ez a hatodik nap, és a menzeszemnek 5 nap múlva kéne érkeznie. Nem tudom mi lehet a baj, folyton ezen aggódom. Tudna nekem információt nyújtani amíg időpontra várok?
Kedves Edina!
Készséggel várjuk, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
A problémám az lenne, hogy az utolsó menstruációm óta,- ami április 28- án volt- szinte minden nap halvány rózsaszínű pecsételésem van., amit pisilés után a wc papíron tapasztalok. Más tünetem nincsen. Január végén volt egy missed ab.- om, ami után voltam vérvételen a menstruációm harmadik napján, ennek eredménye alapján az eredményemet hormonálisan rendben találták. Mi lehet a probléma, tudna ebben segíteni? Köszönöm a válaszát előre is! Üdvözlettel: Betti
Kedves Betti!
Készséggel várjuk, hogy kiderítsük.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy babát szeretnénk a férjemmel, a gyógyszert januárban hagytam abba. azóta az első ciklusom 26 napos volt, a második 28 a harmadik pedig 33. most van a negyedik ciklus, az utolsó menses első napja ápr.27 volt. ez alapján most a napokban kell peteérésemnek lennie, de ilyen változó ciklusnál honnan tudhatom, hogy mikor lesz? Köszönöm a válaszát!
Kedves Nicole!
Nagyjából egy hetet számoljon és ezalatt 2-3 naponta legyenek együtt.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Miomám van . kettő darab. Nagyon vérszegény voltam. ami mára rendeződőtt . De a vérsüllyedés magas 64 nőgyógyász megvizsgált és kiderült a mioma . Kaptam esymát. Kérdésem az lenne, gyógyszer vagy kaparás. Nem szeretnék végig kinlódni még három hónapot. Sürü vizelési inger. Derékfájdalom amitől néha járási nehézségem van.
Kedves Hölgyem,

A leírtak alapján műtét, bár minden részletet természetesen nem ismerek....

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt orvos! Az lenne a kérdésem teherbeeshettem e így? Április 21.-én jött meg. Barátommal megszakítással együtt voltunk április 23.-án . Május 5.-étől nagy fáradság jelentkezett. Május 8.- án fejfájás, nagyon gyakori vizelés és inger is plussz 4-5csepp barnás majd élénk piros folyás jelentkezett(ilyen még soha nem történt, menstrúációm viszonylag rendszeres, plussz mínusz 2-3nap )
Kedves Anett,

Sajnos elképzelhető.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő !
Több éve fogamzásgátló tablettát szedek, eddig semmilyen probléma nem merült fel, viszont pár hónappal ezelőtt az ovuláció ideje alatt véreztem. Ez három hónapja történt . Az orvos azt mondta hogy valószínűleg a sok stressz és mert épp meg is voltam fázva. Ebben a hónapban fel voltam fázva, a vizeletem fájt és véres volt, most pedig a menzeszem előtti héten is vérzek. Van amikor csak barnázás és van amikor pedig élénk piros . Ez a hatodik nap, és a menzeszemnek 5 nap múlva kéne érkeznie. Nem tudom mi lehet a baj, folyton ezen aggódom. Tudna nekem információt nyújtani amíg időpontra várok?
Kedves Bernadett!
Készséggel várjuk, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

A menstruáció nem mindenkinél tankönyvszerű, ám ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami baj lenne. Azonban vannak olyan tünetek, melyeket nem árt komolyan venni-főleg, ha több ciklus során is jelentkeznek. Hogy melyekre érdemes odafigyelni és hogy azokat min minden okozhatja, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától kérdeztük meg. 

További részletek
4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

A klimax olykor érintheti a fiatalabb, akár a 30-as korosztály tagjait is. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza összeszedett pár olyan dolgot, melyekkel nem árt ilyenkor tisztában lenni. 

További részletek

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat