Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!
Azzal a problémával fodulok Önhöz, hogy hónapok óta normál menstruációs vérzés helyett csak '' barnázás '' van, ami 4-5 napig is eltart. Rendszeresen járok vérvételre, ahol a legutóbbi 21.-ik napi progeszteron eredményem 32 nmol/L volt. TSH 0,6 mIU/L. Pajzsmirigy betegségemre 2 éve szedem az euthyroxot. Babát szeretnénk, ami sajnos 4 éve nem sikerül. Ultrahangon is voltam, ahol semmi rendellenesség nem láttak.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Vica!

Sajnos látatlanban nem tudunk diagnosztizálni.
Készséggel várjuk a rendelőnkben, ahol nőgyógyászati/endokrinológiai vizsgálat keretében a kérdéseit is át tudjuk beszélni.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
kedves dr nő nekem augusztusban volt vetélésem 8 hetes voltam es mellé inzulinos cukorbeteg vagyok mikor probalkozhatunk vagy lehetseges meg ? nagyon szeretnenk egy babát köszönöm előre is válaszát
Tisztelt Szamanta!

Természetesen lehet már próbálkozni de ajánlanám egy cukorbeteg kismamák kezelésében jártas szakember felkeresését, hogy minél nagyobb biztonságban legyen Ön is később a baba is.

Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna
szülész-nőgyógyász, diabetológus
Rendszeres verzesem van megis pozitiv lett a terhessegi tesztem fojamatosan ehes vagyok .ettol meg lehetek terhes????
Tisztelt Kutus Bernadett!

Kivizsgálás nélkül sajnos nem tudjuk megállapítani a terhességét, ajánlom, hogy végeztessen el egy hcg vértesztet amellyel meg lehet erősíteni vagy ki lehet zárni a terhességet.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Üdv, azzal a kéréssel fordulok önökhoz, hogy megnéznék e a hőgörbémet? A ciklusaim normálisak szoktak lenni, nem barnázok, általában 7 napig tart a vérzésem, 27 éves vagyok, még nem szültem. Szeretnénk babát a férjemmel, ezért elkezdtem hőmérőzni. Ez az első hónapom, és elég érdekesen alakult... úgy tünik, hogy volt ovuláció, mert egyszerre nagyot ugrott a hőm, de két nap múlva nagyon leesett, és azóta is lent van. Ez utalhat bármilyen problémára? Linkelem a hőgörbémet is. Előre is köszönöm a segitséget.

https://s17.postimg.org/3lq58nuzj/Screenshot_31.jpg
Tisztelt Kelemen Klára!

Ajánlatos ebből még két hónapot csináljon, és ha azok is hasonló diagramot adnak, akkor mindenféleképpen érdemes felkeresni egy nőgyógyászt. Jól tudja az ovuláció alatt folyamatosan magas tartományban kellett volna maradjon a hőmérséklete.

Javasolnám, hogy a hőmérő használatára kiemelten figyeljen. Reggel még az ágyban felkelés előtt célszerű elvégezni és vagy szájon át vagy a hüvelyben a mérést.

További javaslatom női hormon labor vizsgálat a ciklus második felében.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy nagyon rég óta nem szexeltem egészen múlthét csütörtökig amikor óvszer nélkül csak pár nyomásra került be a pénisz a hüvelyembe,majd kivette mielőtt elélvezett volna.(méretileg nem volt jó az óvszer) Most hétfőn elkezdtem barnázni és kedd óta vérzek de nem olyan erősen ,mint szoktam.Jelentősen kisebb a mennyisége és a görcseim is elmaradnak.A mellem is feszül kicsit.
Lehetek terhes?
Tisztelt Kovács Anasztázia!

Az előváladékkal is bejuthat spermium ami utána megtermékenyíti az ön petesejtjét, viszont kategorikusan kijelenteni, hogy ön most terhes-e vizsgálat nélkül nem lehet megmondani.

Vérvétellel vagy ultrahang vizsgálattal állapítható csak meg 100% biztonsággal.

Ha további segítségre volna szüksége várjuk szeretettel rendelésünkön.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Jó napot kívánok. A kérdésemhez vonatkozó információkat szeretném előbb leírni, hogy pontos képet kapjanak a dologról. A barátnőmmel nagyjából három naponta vagyunk együtt. Ezen alkalmak közül előfordult már, hogy kellemetlen illatú volt a nemi szerve. Ekkor mondta is, hogy ne csináljak semmit szájjal, tehát tudott arról, hogy milyen, bár szerintem azt az ember nem érzi magának (előző nap fürdött utoljára, ez délután történt), minden esetben így végzi a tisztálkodását, mégsem fordult elő ilyen azelőtt. Másik esetben az alsóneműjén "folyás" volt látható, már száraz, fehér. Azt mondta, hogy nem mindig van neki ilyen. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a kellemetlen illat abból is eredhet, hogy esetleg mással volt együtt (ami felettébb kellemetlen lenne), vagy előfordulnak ilyen rendszertelen, ritka folyások is?
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm
Tisztelettel:
Tóth Miklós
Tisztelt Tóth Miklós!

Az Ön által felvázolt panaszokat okozhatja bakteriális vagy gombás fertőzés, melyet egy alapos mikroszkópos kivizsgálással lehetne kideríteni. Ezekben az esetekben sajnos előfordul, hogy a panaszok hol előjönnek, hol elmúlnak de a kiváltó ok sajnos kezeletlenül továbbra is fenn áll. Én az Ön helyében nem gondolnék más férfi jelenlétére, ezek a panaszok sajnos gyakoriak lehetnek.

Párját kivizsgálás és kezelés céljából szívesen látom rendelésemen.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Üdv azt szeretném kérdezni,h hormon profilt szeretnék csináltani,vérzés problémáim miatt. Elég bizonytalan vagyok az első vérvétel miatt. Tegnap véreztem (végre) ,kicsit de estére szinte semmi. Ma kellene mennem , de ma már szinte nincs is vérzés. Érdemes e elmennem vérvételre vagy nem? Köszönöm a válaszát
Tisztelt Brigitta!

Nem írta meg, hogy milyen hormon profilt szeretne levetetni. Vannak hormonok amiket érdemes a 21. napon levetetnie, ilyen például a prolaktin. De ha van kezelőorvosa akkor ő dönthet másképp is.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
nőgyógyászm endokrinológus
Tisztelt doktor nő/úr!

23 éves vagyok és a menstruációm igencsak rendszertelen (évi 1-2 alkalom vagy annyi sem)
Endokrinológusnál jártam már és cukor rezisztencia betegséget állapítottak meg és cukorbeteg diétára írt ki, gyógyszert nem kaptam. De hiába dietázom semmit sem hat.
Felírt nekem a jelenlegi nőgyógyászom Duphaston tablettát ezt beszedve meg is jött. De nem szeretnék hormontablettákat szedni, ezért találtam pár információt az interneten hogy különböző gyógyteák segíthetnek .
Ma vásároltam egy barátcserje és egy cickafarkfű teát. A kérdésem az hogy ezek hasznosak lehetnek a ciklusom rendszeressé tételéhez? Illetve bármilyen egyéb nem gyógyszeres kezelést tud ajánlani?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel :
Henrietta
Tisztelt Henrietta!

A gyógyteák bizonyos esetekben hatásosan tud segíteni, ez az Ön állapotától függ. Holisztikus szemléletű endokrinológust tudok ajánlani aki elsősorban (ha az Ön állapota engedi) természetes módon szokott a porblémához állni,
https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink/endokrinologus/dr-berczy-judit

Javaslom vegye fel vele a kapcsolatot.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Jó Napot!
Azt szeretném megkérdezni h spontan veteles ( müszeres nelküli beavatkozas) utan mikor jön meg a menstruáció. 2017. 01.29. 6 hetesen otthon begörcsöltem és bevéreztem 2 nap alatt kiürültem és elmultak a tünetek is. Most ilyenkor meddig kell várni?
Várom válaszát .
Üdv. Pusztai Beáta

Tisztelt Pusztai Beáta!

A menstruációjának ugyan úgy kellene megjönnie, a következő terhességgel érdemes ilyenkor 3 ciklust várni. A vetélés hátterében számos ok húzódhat érdemes kivizsgáltatnia magát, hogy elkerülhesse.

itt többet is megtudhat: https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/hirek-veralvadasi-zavar-a-meddoseg-vetelesek-hattereben

Tisztelettel:
dr. Turi Zsuzsanna
szülész-nőgyógyász
Üdvözlöm. Fogamzásgátló tablettámat a hetedik napon egy óra mulva miután bevettem kihánytam és nem volt pót tablettám. A férjrmmel együtt is voltunk és pont ezután hánytam ki a gyógyszert. Esemény utáni tablettát vehetek be ilyenkor?
Tisztelt Rebeka!

A fogamzásgátló tablettára nem javasolt eseményutáni tabletta bevétele. Ha ön többi napon bevette a tablettákat nem kellene, hogy gond legyen.

Amennyiben további kérdése volna, szívesen látom rendelésemen.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Üdvözlöm.
Egy hete készik a menstruáciom hozzáteszem nagyon rendszertelen.
Csináltam kettő tesztet ami negativ lett. Ma reggel hánytam és kicsit a derekam néha néha fáj. Lehetek terhes ?
Tisztelt Erika!

A terhesség akkor merül fel, ha a párjával együtt voltak védekezés nélkül, amikor az ovulátio volt. Javasolt csináltatni egy a hüvelyi ultrahang és a HCG kimutatása a vérből. Javasolt lenne utána járni a rendszertelem menstruáció okának. Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.
https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő!

A téma egy férfi számára elég intim és férfitársaim java nem is foglalkozna valószínűleg a vele, de szeretnék többet tudni és informálódni.
Tehát ami miatt írok, az az hogy a párom ragaszkodik az alacsony hormontartalmú tablettával történő fogamzásgátláshoz. Én a gumizást nem szerettem, mert ha fent van elnézést a kifejezésért, de részemről csak egy végtelen riszálás kezdődik. Elkezdte szedni a tablettát, amitől megszűntek a hasfájásai, szebb a bőre, a haja. Cserébe a libidója nem hogy lecsökkent, hanem eltűnt. Nem sok értelme van úgy védekezni, hogy nincs miért, mert ő alig kívánja, kb azért csináljuk, mert én megkívánom és mivel szeret... De ez így nem jó se nekem se neki. Én hiába ötletelek, próbáljunk ki más védekezési módszert, csak a tabi jöhet számításba. Az idegen testes védekezési módszerektől, amit fel kell helyezni hüvelybe azoktól ódzkodik . El fog menni nőgyógyászhoz, hogy beszéljen a libidó problémáról. Meg hátha tud neki ajánlani valamit ami természetes anyagokból álló vágyfokozó esetleg és nincs mellékhatása. Esetleg Ön tudna ajánlani valamit, akár a helyzetre, akár vágyfokozót vagy számomra, ha létezik a gumin és az elkötésen kívül, valami korszerű megoldás, ami nem járna mellékhatásokkal? Romantikus alkat vagyok sűrűn gyertyázunk, megmasszírozom, persze ettől beindul, de nem olyan feltüzelt mint a tablettázás előtt és alaphelyzetben, ha én nem kezdeményezek akkor nincs semmi. Ez engem zavar nagyon, mert rossz érzést kelt bennem. Őt is zavarja, nem csak miattam, de neki is feltűnt hogy nem olyan mint rég.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Ferenc!

Örülök, hogy felmert tenni egy kérdést ami elég sok embert érinthet. Az az igazság, hogy több oldalról közelíthető meg a kérdés.
Vagy megkellene próbálni egy másik tablettát, vagy ami saját véleményem szerint a legjobb az egy hüvelygyűrű lehetne. Ezek biztonságos védelmet nyújtanak, még is alacsony hormontartalom mellett.

A helyi vágyfokozókkal kapcsolatban szkeptikus vagyok...

Amennyiben párjával megtudja beszélni szívesen látom rendelésemen.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Cím ! Ezúton Szertnek érdeklődni,tájékozódni ,hogy a közelmúltban ismerkedtem meg egy holgyel,lánnyal ! Es úgy döntöttünk ,hogy szeretnénk eggyut lenni! Kérdésem a következő : milyen védekezési lehetőségek vannak az együtt létre ,védekezésre ? Milyen esemény utáni tabletták,kapszula k vannak es azokat ki,hol lehet feliraton .! Előre is koszonom a választ ! Tisztelettel : Helmrich Karoly
Tisztelt Helmrich Károly!

Esemény utáni tablettát csak a legszükségesebb esetben javasolt szedni amit szakorvos írhat fel, mert receptköteles.

A hagyományos óvszeres védekezésen kívül vannak hormontartalmú készítmények is amik használatát a párjának kell megbeszélnie nőgyógyászával.

A védekezésről bővebben itt olvashat: https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/fogamzasgatlas

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Üdvözlöm!
Azért írok, mert 22hónapja megszületett az én gyönyörű, édes kislányom császármetszéssel.
Azóta is rendszeres a menstruációm, viszont nagyon sokszor úgy érzem, mintha még mindig rugna a pici. Az utóbbi pár hónapban 6kg-t híztam. Csináltam egy tesztet ma és negatív lett. Egy nap egyszer eszem és nem értem miért hízok. Csomó szerű gumó jelent meg a tarkómon és sokszor szúr. Nem tudom mi lehet a baj. ?
Tisztelt Alexandra!

Endokrinológiai kivizsgálás javasolt, mert a hirtelen hízás okát mielőbb meg kellene állapítani. A szülés után előfordul, hgoy a hormonháztartás nem áll vissza a "normális" állapotba ami okozhat hízást. De ezt így látatlanból nem tudom megállapítani.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktorur/ Doktornő! 9 hetes kismama vagyok. 7+6 hetes terhesen voltam uh vizsgálaton. 8 mm-es volt akkor a magzat. Az orvos nem mondott semmit. Az lenne a kérdésem, hogy nem kicsi ez a méret a 7+6 hetes korhoz? Köszönöm előre is válaszát!
Tisztelt Kinga!
Én nem tartanék attól, hogy kicsi lenne esetleg inkább arra gondolnék, hogy el van számolva a terhessége pár nappal. Ez a méret a 7. hétre jellemző.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus

Jó napot kívánok Dr. Nő.
A párommal már november óta szeretnénk kisbabát. 8 évig szedtem fogamzásgátlót,3 hónapig vártunk,hogy tisztuljon a szervezetem.Előző hónapban január 6-án jött meg.Most februárban a várt menzesz előtt (február 4) 2 nappal csináltam egy tesztet,ami negatív lett .Viszont 3 napot késett.Majd megjött (31 napra). Émelyegtem,hányingerem volt,olykor ingerült ,máskor pedig apróságon sírtam. Étvágyam sem mindig volt.
Lehettem kismama?Párom 43 én pedig 26 éves vagyok.
Vitaminokat szedek:cink,folsav,szelén és vas.
Esetleg lehet valami probléma?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Tímea!

A szakirodalom szerint 1 év sikertelen próbálkozás után szokták ajánlani, hogy forduljanak a meddő párok szakorvoshoz.

A felsorolt panaszok miatt javasolnék egy hormon vizsgálatot ami segít kideríteni mi állhat a felsorolt panaszok hátterében.

Javaslom fáradjon be rendelésemre.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr!

26 éves nő vagyok 3 éve szedek fogamzásgátló tablettát.
Eleinte symicia tablettát majd cipromixet és legtöbb ideig coronelle tablettát szedtem.
Most jelentkezett ez a panasz elsőre nálam, hogy menstruációm előtt másfél héttel barna folyás jelentkezett ami kissé véresebb is volt. Aktív szexuális életet élek.
Kis alhasi görcseim vannak.
Mi lehet a problémám?

Köszönöm válaszát

Tisztelettel:

Nikolett
Tisztelt Nikolett!

Ajánlatos konzultálnia egy nőgyógyásszal mert lehet hogy szüksége lenne fogamzásgátló tabletta cserére. Továbbá ajánlatos egy mellékvese hormon vizsgálatot elvégeztetnie, mert ritka esetekben előfordul, hogy a mellékvese által termelt hormon lebontja a fogamzásgátlót ami így nem tudja kifejteni a hatását megfelelően.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Dr. Nő
Én egy 19 éves lány vagyok és az lenne a problémám, hogy 7. napja késik a menstruációm . A párommal rendszeresen védekeztünk óvszerrel és ellenőriztük is együttlét után, hogy minden rendben van-e. Tegnap délután csináltam egy terhességi tesztet ami negatív lett. Ma reggel újra csináltam egyet reggel vizelettel és ez is negatív lett, azonban mégis félek , hogy esetleg várandós lehetek. Mi állhat a háttérben? A menstruációm eddug mindig 1-2 nap késéssel jött meg persze volt már hogy 3-4 , de ennyit még sosem. Ön szerint mi lehet a gond? Természetesen felkeresek minél hamarabb egy nőgyógyászt is. Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel M
Tisztelt M!

Vizsgálat nélkül nem megállapítható a terhesség. A ma kapható tesztek elég megbízhatóak, ha ennek ellenére még sem nyugodott meg csináltasson egy vérvizsgálatot (HCG), ami közel 100% -os biztonsággal megmondja, hogy várandós-e.

A menstruációs zavar hátterében számos ok meghúzódhat amiről részletesen itt olvashat: https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
nőgyógyász, endokrinológus

Tisztelt Doktornő!
Kb. 3 éve szedek Belara nevű fog.gátlót problèma nélkül. Az utóbbi vérzésem megvolt, rá egy hétre volt utoljára szexuális kapcsolatom. Ezután elég sok stressz ért(vizsgák, szakítás stb.), pár napig altatót szedtem, összevissza étkeztem stb. Elkezdtem barnázni.. de elég erősen több napig. A 7 napos szünet alatt sem volt konkrét vérzésem, csak barnázás.. mi lehet az oka? Csak a stressz? Terhesség? (A gyógyszert rendesen szedtem) Esetleg nem hat már a gyógyszer? A következő hónapban èlhetek nemi életet más védekezés nélkül?
Tisztelt Ninett!

Javasolt mielőbbi szakorvosi kivizsgálás valamint javasolt esetleg fogamzásgátlót váltani.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető aszisztens
Jó estét! 4 hónapja szültem császárral és 2 hete fájdogál a hasam a vagásnál illetve körülötte ami kisugárzik oldalra. Mai nappal már elléggé fáj akkor is ha nem nyulok hozzá. Olyan mintha lenne ott valami. Mitől lehet? Köszönöm
Tisztelt Fodor Nikoletta!

Ajánlatos lenne a kezelőorvosának megmutatni aki szükség esetén eltud végezni néhány vizsgálatot is.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
nőgyógyász, endokrinológus
Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy minden orvos 0-ától számolja a lepény érettséget? 1 5 hetes kismama vagyok otthon és a lepény érettsége I.
Aggódom mert, az internetes fórumok szerint ez nem valami jó.
Válaszát előre is köszönöm.
Egy aggódó kismama
Tisztelt Katalin Sárai!

Tankönyv szerint elvileg 0 -tól kellene számolni a lepény érettségét. A skála 0-tól 3-ig tart.

Javaslom egyeztessen kezelőorvosával, hiszen minden terhesség más és más így amit olvas a blogokon az annyira lehet igaz magára mint ahogyan az ellenkezője is.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Tisztelt Dr. Nő!
Az lenne a problémánk hogy, Október óta próbálkozunk a babával, de még nem sikerült. Elkezdtem szedni a Femibion tablettát, majd azt most abba hagytam, csináltattam egy nagy labort, hogy minden rendben van e mennyire van kimerülve-lemerülve a szervezetem, de mindent redben találta. A nőgyógyászomnál is voltam még októberben ő is rendben talált mindent. Most nézegettem az interneten, hogy valamelyik vitamint el kellene kezdenem szedni újra?!Annyira rossz érzés, hogy nem tudom mi lehet a baj, hogy nem jön össze a pici baba. Ebben szeretném Dr. nő tanácsát kérni!Előra is köszönöm!
Üdv, Tünde
Tisztelt Tünde!

Azt szoktam tanácsolni, hogy ne aggódjanak a próbálkozó párok ha a kivizsgálás rendben volt, mert egy évig is eltarthat mire sikerül a fogantatás. Ha ez után sem sikerült akkor javasolt egy meddőségi specialistához fordulni.

Ha továbbra is aggódik, jöjjön el a rendelésemre és elvégzünk egy pajzsmirigy és hormon vizsgálatot is, hogy ki tudjuk ezeket is zárni.

Addig javasolt folsav szedése és a változatos táplálkozás.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Szülész-nőgyógyász, endokrinológus
"Mitől van havi ketszeri menzeszem?
Tisztelt Mária!

Erre a kérdésre konkrét választ az ön esetében nem tudok adni, hiszen nem ismerem a kór előzményeit, valamint, hogy milyen vizsgálatai voltak már (ha voltak).

Bővebben a problémáról itt olvashat: https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok

Javasolt egy endokrinológiai kivizsgálás, ahol fény derülhet panaszának okára.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktor.kérem segítsen nekem .20 hetes terhes vagyok.és 18 hetesen voltam genetikai vizsgálaton ahol azt morál kicsi a gyerek feje .16 hetesen volt 35mm.18 hetesen 36mm 1 mm nőt a kicsi feje .most vissza kellet mennem 20 hetesen és most. 39mm 3mm nőt csak de már az átlagosnál kevesebb a magzat víz .azt morál hogy nem égését és a baba.és ujján genetikai ultrahangra mültem.kérem ebben segítsen nekem hogy ön mit gondol mi a teendő .köszönöm timea
Tisztelt Hankó Tímea!

Javasolt vissza menni ultrahang vizsgálatra. Valamint konzultáljon az orvosával.
További szép napot.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
Jó napot! Lenne egy olyan problémám, ami miatt kissé aggódom. Egy éve használom a Nuv*ring hüvelygyűrűt. Kezdetben3. napra jött meg a menstruációm. Néhány hónap után átcsúszott a 4. napra később pedig az ötödikre. Jelenthet valami problémát ez? A vérzésem minősége ugyanolyan ezen kívül nem tapasztaltam más változást. Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Szegedi Anna!

Ilyen előszokott fordulni, a szervezete kezd hozzászokni. Érdemes lenne felkeresnie a nőgyógyászát.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

35 éves nő vagyok.A terhessegem után sok minden megváltozott(alvászavarok,nehézkes fogyás) Ösztrogén dominanciát regisztráltak nálam.Az. étkezés megreformálása mellett ajánlottak természetes progeszteron készítményeket(women's krém,indol3 carbinol)az ösztrogén kiürítésére.A kérdés az lenne ,hogy ezek a készítmények mennyire befolyásolják a termékenységet?Könnyebben lehetek terhes?Ugyanis a párommal csak megszakításos módszerrel védelezünk évek óta.A kisfiam az egyszeri,tervezett,nem megszakításos aktusból született.

Előre is köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel:Melitta
Tisztelt Dudás Melitta!

Ha a felsorolt készítmények segítenek az Ön hormonszintjét újra egyensúlyba hozni akkor pozitív irányba befolyásolják a termékenységét. Tehát könnyebben is fog tudni teherbeesni.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Jonapot késik a mensesem de három teszt azt mutatta h nem vagyok az.mi lehet ez?nemrég szültem öt hónapos a picim.
Tisztelt Torma Krisztina!

Számos oka lehet a menses késésnek, a kérdésem, hogy szoptat-e még? Ha igen akkor ez előfordul, amennyiben nem és a mensese több, mint 2 hetet késik érdemes nőgyógyászához fordulni.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Valószínűleg felesleges az aggodalmam, de szeretnèk biztosra menni. 2 és fèl héttel ezelőtt megszakításos védekezéssel voltunk együtt a barátommal és nagyon megijedtem, bár időben kivette, de Escapelle esemény utáni tablettát írattam fel, amit időben be is vettem. A menstruációm 1 héttel ezt követően, rendesen a várt időben, megjött ès az első napon újrakezdtem a fogamzásgátló szedését. Voltam azóta a nőgyógyászomnàl is, minden rendben volt, de a ciklusom màr 11 naposra húzódott,ma már alig volt valami, ez ilyenkor normàlis? Igaz, 4-5 napja már amúgy is csak pecsételő jelleggel jelentkezik, de a hétfői nógyógyászati vizsgálat során az orvosom azt mondta, hogy jól tettem, hogy a újrakezdtem a tablettát a ciklus első napján. A barátommal azóta együtt voltunk, már bízva a fogamzásgátló hatásában. Gondolom a sok hormon miatt húzodott el a ciklus, de a fogamzásgátló védelmet nyújt már? Vàlaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Ivett!

Kérem nyugodjon meg ez ilyenkor előfordulhat. Mindent jól csinált. A mai fogamzásgátlók már nagyon korszerűek, védelmet nyújt.
További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktor! Az a en problemam hogy januar 4 kelet volna megjonnie de azota kesik 2 hetet csinaltam kozbe tesztet az egyik negativ de a masik halvany pozitiv lett! A Hasam erzekeny es enyhe hanyingerem volt de a mai nap folyaman begorcsoltem es megjott.....elenk piros es erosen gorcsolok!! Az a kerdesem hogy lehetek e meg terhes?? Nagyoon Kecsegbe vagyok esve!!
Tisztelt Alexandra!

A menstruáció késésének számos oka lehet. A stressz, nagyobb sport terhelés stb.

Ahhoz hogy megtudja terhes-e 100%-ban két mód van. Vagy vérvételből kell megállapítani a HCG hormon mennyiségét vagy nőgyógyászati ultrahanggal kell megnézni, hogy látszik-e a petezsák.

Ne essen kétségbe kolléganőim minden nap végeznek vérvételt HCG hormonra is. Aminek az eredménye 1 nap ha este veszik le 2 nap alatt megérkezik.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő! 30 éves nő vagyok, babát szeretnénk a férjemmel. 2 éve hagytam abba fogamzásgátló tabletta szedését, ami óta rendszertelen a ciklusom, 33-40 nap között mozog, azonban minden egyes menstruáció előtt "barnázom" akár 4-5 napig is, mire "beindul" a menstruációm. Kb. dél éve próbálkozunk, amit tudok, hogy még nem nagy idő, de lehet-e a cikluson javítani? Barátcserje kapszula segítene-e a problémán? Köszönöm a válaszát előre is! Tisztelettel: Juhos Csilla
Tisztelt Juhos Csilla!

A barátcserje segíthet igen, ajánlani is szokták az endokrinológusok. Előtte javasolnák egy laboratóriumi kivizsgálást, hogy megnézzük mi okozza a rendszertelen menstruációt.

Javasolni szoktam az AVIVA tornát is, sokaknak segít: https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/aviva-tornaval-a-meddoseg-ellen

A barnás folyása premenstruációs tünetet is jelezhet ezt se hagyja kivizsgálás nélkül.

Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Jó estét kívánok.Egy hete késik a menszeszem ,és mikor utoljára meg volt december 10.-én akkor is csak egy napig volt meg.A melleim kemények mint mikkor meg jönn meg nyomásra fálynak.A hasam is fály mintha meg jönne de semmi.November 21.-én voltam a párommal együtt védekeztünk gumival de töbször le csuszot neki.Lehetséges hogy terhes vagyok?Szeretném kérdezni hogy mi lehet a próblémám.
Tisztelt Gyöngyi!

Sajnos látatlanból nem lehet megállapítani, hogy terhes-e. Meg kellene vizsgálnia nőgyógyász szakorvosnak és akkor 100% bizonyossággal meg tudnák állapítani, hogy az-e! Esetleg javaslok egy vérvételt addig is, hogy megnyugodjon.

A jövőre való tekintettel javaslom, hogy próbálkozzanak meg más gyártó termékével, hogy elkerüljék a "baleseteket" az ön maximális védelme érdekében.

Tisztelettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Tisztelt Doktor!
Olyan problémával fordulok önhöz, hogy 2016.12.13 án volt meg az utolsó menstruációm, késett majdnem egy hetett csináltam egy tesztet és nagyon halvány pozitív lett,vártam két napot és újra teszteltem de akkor már erösebben látszott a csík, másnap reggel barnás vér folydogált elmentem nőgyógyászhoz aki meg ultrahangozott de. Terhességet nem látott, a papírforma az van írva hogy az endometrium 9mm, másnap csináltam egy tesztet és azon semmi. Nem látszott,utánna párnapra rá egy nagyon halvány pozitív lett,az lenne a kérdésem hogy lehet baba a dologba?
Tisztelt Horváthné Kinga!

A gyógyszertári tesztek pontossága elég jó, bár közel sem 100%-os. Sok esetben téves eredményt adnak. Vérből lehet a legpontosabban kimutatni a HCG hormon jelenlétét. Ezt ajánlanám is önnek, hogy végeztesse el mert a vérvételi eredmény 100% biztonsággal megmondja, hogy vár-e kisbabát.

A kolléga lehet, hogy azért nem látta, mert még túl pici volt a petezsák. Az ultrahang vizsgálatot érdemes lehet újra megcsináltatni az ön menyugatása érdekében ha a vérvétel eredményei kívánják.


Tisztelettel:
dr. Lőrincz Ildikó
nőgyógyász, endokrinológus

Tisztelt doktor/ doktornő!
Lombik programban veszünk részt. December 19-én volt a beültetés, sajnos január 1-én vérezni kezdtem, ami folyamatosan erősödött és még ma is halványan megvan. Január 2-án a hcg 168, január 3-án 78,január 8-án 66 volt. Külföldön élünk, itt az orvos még kontrollra sem hívott vissza. A magánklinika kérte a megismétlését a vizsgálatnak. Kell abortusztól tartanom?
Tisztelt Hölgyem!

Mindenképpen javasolt felkeresni kezelő orvosát. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megállapítani a státuszát.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Jó napot! A Missee nevü fogamzásgátlót szedem már 2. hónapja, két nappal ezelőtt kezdtem el szedni a Tetralysal nevű antibiotikumot az arcomra(1et kell naponta). A fog.gátló hatását mennyire gyengítette le ? Az antibiotikumot reggel, a fog.gátlót este szoktam bevenni. A második nap védekezés nélkül voltam együtt a barátommal. Lehet ebből nem kívánt terhesség? Köszönöm előre is a válaszát!
Tisztelt Fanni!

Amikor fogamzásgátló mellett antibiotikumot szed, akkor a szükséges kiegészíteni az együttléteket óvszerrel a ciklus végéig. Az antibiotikum befolyásolhatja a fogamzásgátló hatékonyságát. Bízzunk benne, hogy nem lesz belőle terhesség. Bármilyen változást észlel a mensesével kapcsolatban akkor keresse fel kezelő orvosát.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő!
Szeretnék érdeklődni, hogy a megtermékenyülést befolyásolhatja-e,az erős köhögés?Peteérésem napján együtt voltunk, majd fél nappal később nagyon erősen köhögtem, úgy hogy még a könnyem is kicsordult és rázkódott mindenem.
Köszönettel, Laura
Tisztelt Laura!

A köhögés nem befolyásolja a petesejt megtermékenyítését. Érdemes ha ennyire erősek a köhögések, hogy a kezével megtámasztja a has alsó részét.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt dr nő/úr!
2016 nyarán magán úton elmentem nyaki uh-ra ,mert néha éreztem mintha nagyobb lenne a pajzsmirigyem és voltak egyéb tüneteim.Az uh -ból kiderült,hogy mindként lebenyben van egy kis göb.Elmemtem endokrinologushoz. Ő irta ki milyen vérvételt kér,mit nézzenek meg. A pajzsmirigy működésre vonatkozo eredményeim jók lettek. Annyit javasolt hogy szedjek jódot valint ha babát szeretnék figyeljek oda,hogy jód tartalmú vitamint szedjek.
A problám,hogy nemrég kiderült terhes vagyok aminek nagyon örülök. De nap mimt nap magyon rosszul vagyok és nem tudom hogy ez szimplán a terhesség tünete vagy a pajzsmirigyem működése felborult és "baj" van. Ha logikusan végig gondolom az eredményeim jók lettek tehát jól működik,de úgy tudom a terhesség miatti hormon változás nagyon megterhelő a pajzsmirigynek. Nem tudom célszerű lenne e pont ebben az állapotban megnézni a működését? Vagy felekeresni megint az endokrinologust?
Bocsánat ha kicsit hosszúra sikerült!.
Tisztelettel köszönöm, Piroska
Tisztelt Piroska!

Javasolt már a terhesség első heteiben konzultálni az endonkrinológusávál. Érdemes lenne egy újabb laborvizsgálat csináltatni ahol megnézik a pajzsmirigy hormonjait pl.: TSH,T3,T3 Anti-TPO. A tüneteit lehetnek a terhességtől is de javasolt utána járni. Addig is szedhet B6 vitamin a rosszullétekre. Az egész terhesség alatt ha a pajzsmirigyével korábban volt problémája javasolt a folyamatos konzultáció, kontrollvizsgálatok az endokrinológussal. Ilyenkor team munkára van szükség a szülészorvos és az endokrinológus között.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

29 éves vagyok, 2 éve próbálkozom teherbe esni, sajnos eddig nem sikerült. Kontrollvizsgálaton nem találtak nálam semmi rendelleneset, cisztám sincs. Nyomásra a mellemből tejszerű váladék távozik. Nő léttemre elég szőrös vagyok, bár ez már gyerekkorom óta fenn áll. Ma kaptam kézhet a ciklus 3. napján elvégzett hormonális vérvételi leletet, aminek értékei a következők :

LH/FSH hányados : 1.90 (ref: 0.82-1.12)
TSH: 1.820 (ref: 0.380-4.200)
Prolactin (ECLIA): 969 (ref: 102-496)
FSH (ECLIA) : 6.7 (ref: 3.5-12.5)
LH (ECLIA) : 12.8 (ref: 2.4-12.6)
ösztradiol : 18.1 (ref: 16.0-313.0)
tesztoszteron: 0.8 (ref: 0.2-1.6)
SHBG: 57.8 (ref: 24.6-122.0)
kortizol szint 07-10h között : 653.9 (ref:171.0-536.0)
DHEA-SO4 : 8.98 (ref: 2.68-9.23)

Az interneten nagyjából utánaolvastam mi mit jelent, de az lenne a kérdésem, hogy hova forduljak ezután? Ilyen értékekkel lehet valaha gyerekem? Milyen betegségek állhatnak ilyen eredmények mögött?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: K. Boglárka
Tisztelt Boglárka!

Természetesen lehet! Endokrinológushoz forduljon, készséggel várjuk rendelőnkben!Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Üdvözlöm!
Olyan problémám van hogy december 9 edikén kellett volna megjönnie a menstruációmnak de azóta sem. Pedig szedtem fogamzásgátlót mindig ugyan abba az időbe vettem be. (Dianille) . 23 napja késik jelenleg. Csináltam terhességi tesztet ami negatív lett. Mitől lehet ez hogy a fogamzásgátló után sem jött meg?
Köszönöm válaszát.
Tisztelt Bolla Móni!

Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom Önnek megmondani. Javasolt egy nőgyógyászati vizsgálat és egy hüvelyi ultrahang. Előfordulhat, hogy fogamzásgátlót egy másikra érdemes cserélni.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt dr ur.

Olyan problèmám lenne hogy megjött a mensesem rendes időre 3 napig volt utánna 1 nap szünet majd ujra megjött.
A nőgyogyász szerint vastag a mèhnyáljahártyám. Ez lehet attól? Váladzát előre is köszönöm
Tisztelt Tóth Magdolna!

Sajnos látatlanban nem tudom Önnek megmondani, hogy miért volt ilyen a mensese. Javasolt egy hüvelyi ultrahanggal megmérni a méhnyálkahártya vastagságát, valamint szerkezetét is megvizsgálni.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Üdvözlöm.
Párommal a családalapitás első hónapjában vagyunk. A gondolat kezdetétöl, hogy kisbabát szeretnénk, odafigyelek a változatos étrendre, folsav, vas, kálcium..stb bevitelre. A dohányzást minimalizáltam, mikor megkivánom, 1-2 szivás után el is dobom. (Védönö javasolta, szerinte a vágyakozás,stressz nagyobb gondot okoz, mint egy-két szivás a cigarettából. Ez helyes? )
A másik problémám, hogy a napokban elöjött a régi pánikbetegsegem, ami hónapok óta nem jelentkezett. Egyik nap 1/2 0,25mg frontint vettem be,másnap 1db 0,25mg. Ha már teherbe estem okozhat problémát a magzatnak? Esetleg károsodhat?
Várom válaszát.
Köszönettel: Viktória
Tisztelt Viktória!

A védőnő korrekt tanácsot adott a dohányzással kapcsolatban. A frontin tabletta teratogén hatású vagyis káros hatással lehet a magzatra. Mindenképpen javasolt a kezelő orvosával felvenni a kapcsolatot.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Üdvözlöm. Olyan problémám van h menses után amikor már el kellet volna mulnia ujra vérzést tapasztaltam ami elsönek piros volt de most meg feketés színűvé vált. Azt szeretném meg tudni hogy ennek mi lehet az oka ? Elöre is köszönöm a válaszát.
Tisztelt Kis Elizabett!

Vizsgálatok nélkül sajnos nem tudom Önnek megmondani mi lehet az oka a menstruáció zavarának. Jöjjön el hozzám egy nőgyógyászati vizsgálatra. Valamint laborvizsgálatot is tudunk csináltatni, hogy átfogóbb képet kapjunk a hormonrendszeréről.
További információt talál: http://www.nogyogyaszatikozpont.hu/menstruacios-zavarok
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor ! Az lenne a kérdésem, hogy december 26.- án voltam orvosnál olyan panasszal,hogy 5hetes terhes vagyok és barnás kicsit véres pecsételésem van.Kézzel külső-belső ultrahanggal megvizsgált vagy 20 percen keresztül mire azt mondta, hogy ez normális ne aggódjak. Másnap nagyon véreztem hasam nem fájt pihentem sokat, de másnap elmentem újra az orvoshoz nem vizsgált meg kaptam ultogestant 3×1-et kellett szednem.Két nappal később vissza mert már fájt a hasam is, megvizsgált és azt mondta elhalt a babám, menjek fel az osztályra, és csinálni fognak egy műszeres befejezést. Az lenne a kérdésem, hogy az orvos hibázott vagy más lehetett a baj? Dec.30.-án volt a műszeres befejezés, nagy baj lenne ha együtt lennénk a párommal? Össze jöhetne akár most is a baba? Előre is köszönöm a válaszát
Tisztelt Forisek Zanett!
A kezelő orvosa a protokoll szerint járt el. Sajnos ilyen előfordulhat. Ilyen esetben javasolt két mensest megvárni és utána szabad újra próbálkozni a teherbe eséssel. Amennyiben egy év múlva nem sikerül teherbe esnie keressen fel egy szakorvost.
További szép napot.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Tisztelt Doktornő! 1 hete szedem a fogamzásgátlót, a menstruációm első napján kezdtem el szedni az orvosom tanácsára. Általában 5 napig tart a menstruációm, ez most is így történt, viszont azóta barna folyásom van hol kisebb hol nagyobb mennyiségben.Ez bajt jelent, vagy normális ilyenkor?
Tisztelt Barbara!

Amikor egy új fogamzásgátló tablettát kezd el szedni akkor kell 3 hónap mire a szervezete megszokja. Szedje tovább a fogamzásgátlót, viszont ha három hónap után is tapasztalja a panaszt keresse fel kezelő orvosát.
További szép napot Önnek.
Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó
szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő!
Nem igazán tudom , hogy ez nőgyógyászati probléma-e, de 2 napja mindkét mellem elkezdett fájni.
Előszőr csak úgy mint , mikor a tejtermelés beindul, de mára már sokkal jobban fáj, de semmilyen csomót nem észlelek benne.
2012-ben szültem és már másfél éve nem szoptatom a fiamat.
Maga szerint milyen problémával állok szemben?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Hölgyem,

Javasolt nőgyógyász szakorvosnak és radiológus szakorvosnak is megmutatni. Radiológus szakorvos dr. Gergely Mária rendel nálunk, kinek a szakterülete az emlő. Bővebb információt talál a www.ultrahangkozpont.hu oldalon.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Üdvözlöm!

A vèrkèpemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni,hogy ezek az èrtèkek mennyire normàlisak?24 èves vagyok 7 hetes terhes, első vèrvètel a terhessèg alatt.Glükóz 3 mmol/L,Karbamid 2,3 mmol/L,kreatinin 40 umol/L, GFR-EPI >90 ml/min/1.73 m2, WC 10,62 Giga/L, limfocita 16,2%,neutrofil granulocyta 8.29 Giga/L ès 78,1%.A vizeletben elvre amorf sók ès +++ baktérium. Van fèlnivaló?
Kedves Melinda,

Labor validálás nélkül sajnos véleményt nem tudunk mondani. Minden labornak más és más az értékhatárai. Valamint az is fontos milyenek voltak előtte az értékek. Javaslom keresse fel a kezelő orvosát és konzultáljon a leletével kapcsolatban.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy Önnek mi a véleménye a terhesvitaminokról? Érdemes őket szedni a tervezés időszakában is? Elég megosztóak a vélemények. Köszönöm előre is válaszát!
Kedves Erika,

Javasolt a tervezési időszakban is már felkészíteni a szervezettet a terhességre. Kiváló munkatársaink vannak akik tudnak ebben a kérdésben Önnek segíteni. Dietetikusok valamint mozgásterapeuta, akik a helyes táplálkozással és sporttal fel tudja készíteni a szervezetét.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Tisztelt Doktornő!
Vőlegényemmel 1 éve próbálkozunk a babával, de eddig eredménytelenül. Szedtem Triregol fogamzásgátlót 3 hónapig, mert a menstruációm egyik hónapról a másikra megváltozott és össze-vissza jött meg. A szervezetem nem bírta a gyógyszert így ezt abbahagytam, majd 3 hónapig nem jött meg a menstruációm. Elmentem a nőgyógyászomhoz aki 2 hetente megvizsgált, de nem talált semmit. Miután megjött a menstruációm 3 hónap után 28 napra, ő azt mondta ne aggódjak be fog állni a ciklusom úgy mint régebben volt. A 28 napos ciklusból a következő hónapra 35 napos lett, majd májusban már csak 43 napra jött meg. A nőgyógyászom a vizsgálatok alatt egyszer se mondta, hogy gond lenne vagy esetleg nincs peteérésem amivel foglalkozni kéne. Ön szerint mit tegyünk? Már nagyon aggódunk, hogy 1 év alatt nem sikerült a baba és korábban rendszeres volt a ciklusom. Keressek fel másik nőgyógyászt és milyen vizsgálatokat kéne elvégezni? Szeretnénk végre tudni, hogy mi lehet az oka ennek. Köszönettel: Niki
Kedves Niki,

Javasolt a leírtak alapján felkeresni egy endokrin szakorvost. Bővebb információt a www.endokrinkozpont.hu oldalán talál.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Tiszteletem!
Azzal a problémával fordulok önhöz hogy a gyogyszer szedés 17 napján vérzés jelentkezett , voltam orvosnál aki azt mondta hogy előfordul ,az ilyen. Ez a vizsgálat egy hete volt azőta is vérzek , felek valami bajom van , így el kezdjem a következő levél gyógyszert vagy forduljak ismét orvoshoz? Görcseim is vannak es alhasi fájdalom köszönöm
Kedves Anna!
Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.
Tisztelt Dr. Úr/ Dr. Nő

Párommal babát szeretnènk,de sajnos nem volt pè-m. Ìgy az orvos írt fel clostilbegyt tablettat. A ciklusaim eleg hosszuak voltak 35-40 naposak. A legutobbi ciklusom 5. Napjatol szedtem a 10. Ig. Volt pèm a 14 napon. Voltunk wgyutt a parommal de icsit megkesve igy nem sikerult teherbe esnem. Tesztet is csinaltam negativ lett. A ciklusom 29. Napjan mult penteken egyutt voltunk,s ahogy mosakodni mentem elenkpiros ver jott. Tettem be egy tisztasagi betetet de egesz hetvegen semmi nem volt. Pentek este el is mult. Viszont ma reggelre megjott. Gorcsolok es rendes menstrzuaciom van. A nogyogyaszom nm tudom elerni. Igy az erdekelne hogy most akkor a mai a ciklusom elso napja vagy a penteki? Mert igy osszezavarodtam hogy mikor kezdjem el ujra szedni a clostit,honnan szamoljam az elso napot,hogy a clostit be tudjam venni? Valaszat elore is koszonom.
Koszonettel: Gyöngyi
kedves Gyöngyi!
Igen, valószínűleg ez az első nap.

Tisztelt Orvos!
Évek óta szedek fogamzásgátló tablettát .Szabadságom utolsó hetében lenne aktuális a havi "baj". Kérdésem: ha egy héttel később kezdem el szedni a követekző ciklus után a gyógyszert, hogy felhőtlen legyen a szabadság :-) , kell-e külön figyelemt fordítani a védelemre? Vagy szedjem+ 1héttel tovább a követekző levél gyógyszert?
Kedves Audry!
Inkább szedjen be két levelet szünet nélkül.

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

A menstruáció nem mindenkinél tankönyvszerű, ám ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami baj lenne. Azonban vannak olyan tünetek, melyeket nem árt komolyan venni-főleg, ha több ciklus során is jelentkeznek. Hogy melyekre érdemes odafigyelni és hogy azokat min minden okozhatja, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától kérdeztük meg. 

További részletek
4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

A klimax olykor érintheti a fiatalabb, akár a 30-as korosztály tagjait is. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza összeszedett pár olyan dolgot, melyekkel nem árt ilyenkor tisztában lenni. 

További részletek

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat