Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves nőgyógyász központ. Engem az érdekelne, hogy szoptatás alatt milyen krémeket lehet használni? ( karcsúsító, bőrfeszesítő). Valóban felszívódik minden a bőrön keresztül és befolyásolja az anyatejet? Köszönöm segítségüket!
kedves Zsuzska!
Igen, felszívódik, de ekkora mennyiségekből nem szokott gond lenni.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Jó napit kívànok!
Kèrdèsem az lenne,hogy kisfiam születèse òta 5 ève szedek fogamzásgátlòt de ettöl a hónaptól abba hagytam mert szeretnènk egy második babát.Kèrdèsem az lenne hogy szüksèges szünetet tartani vagy máris lehet probálkozni?Van rá esely hogy emiatt esetleg beteg lesz a baba?
Segitseget elöre is köszönöm!
Érdemes egy-két egészséges menstruációt megvárni, mielőtt próbálkoznak.
Beteg semmiképpen sem lehet ettől a baba.
Tisztelt Doktornő!
21 éves hosszú távú kapcsolatban élek, és ennek örömére elkezdtem szedni fogamzásgátlót. A baj csak az, hogy nem akart megjönni a menzeszem, hogy elkezdhessem, majd csináltattam egy tesztet, ami negatív lett, erre másnap reggel erős vérzésem volt, biztosra mentem, hogy az a menzeszem, be is vettem 3 órakor a fogamzásgátlót, de olyan este 7 fele megnéztem, már elmúlt, és egy napja semmi. Folytassam a tabletta szedését, vagy ez normális?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Petra,

Mindenképpen folytassa, ez igy rendben van.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő!
Tegnap voltam nőgyógyásznál. Terhességi tesztem tíz napja folyamatosan pozitív. Először gyengén, most már erősebb csíkkal. Sosem volt pontos ciklusom. Az orvos 31 mm-es endometriumot mondott és azt írta a papírra, hogy egy 6 mm-es gesztációs képlet látható. Ön szerint van esély, hogy terhes vagyok? Decemberben volt egy vetélésem. Most egyelőre semmiféle panaszom nincs. Utoljára április 4-én menstruáltam. Köszönöm válaszát!
Kedves Mária!
Igen, drukkolunk!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Kedves Doktornő,
EGy olyan gonddal fordulok Önhöz hogy jelenleg 33 hetes terhes vagyok és korábban felfedezték nálam a strepptocooccus egyik fajtáját. Angliában élek és itt sajnos nem közlik hogy pontosan melyik streptococcus fajt fedezték fel. Azt mondták hogy itt majd a vajúdás alatt adnak antibiotikumot és az majd megvédi a babát. Tudom hogy otthon másként kezelik a kismamákat. Kérdésem az lenne hogy Ön szerint elég-e ha csak a vajúdás alatt leszek kezelve? Megfogja-e védeni a babát az esetleges fertőzéstől? Tudna valamit javasolni ami segíthetne a vírus leküzdésében?
Előre is köszönöm válaszát!
Kedves Csilla!
Magyarországon is ezt a kezelési sémát követjük, kérem, ne aggódjon!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
tisztel t nőgyógyász!
5 napja késik a menzeszem és semmi jele hogy megakarna jönni tesztet csináltam de negatív mi lehet a gond?
Kedves Jenny!
Készséggel várjuk vizsgálatra, hogy kiderítsük.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
Néhány éve észrevettem a fehérneműmön fehér folyást. De a szeméremajkaim zegzugaiban is összegyűlik fehér kicsit nyúlós tapadós váladék. Ezzel elmentem a kijelölt nőgyógyászhoz, aki megnézte a hüvelyem és felírt egy hüvelytablettás készítmény. miután az nem mulasztotta el, kiírt egy másikat...majd egy harmadikat,utána a negyediket, de az sem hatott.A gyógyszerek is különböző fertőzésekre és gombára voltak. Én ezt megelégeltem és nem mentem többet vissza. Egyébként nem mondott rá semmit, hogy mi lehet, nem küldött semmilyen egyéb vizsgálatra(méhnyakrák szűrést végzett), nem vett váladékot sem...szóval elég szakképzetlennek tűnt előttem(nem is bíztam emiatt benne). A váladék szagtalan, nem viszket, nem piros. Minden nap és szeretkezés előtt mindig alaposan megtisztítom. Olvastam a témában és a legtöbb helyen ezt természetes folyásnak írták. Tényleg természetes lenne? Vagy megint vegyek egy hasztalan gyógyszert? Nem lesz szövődménye ennek a sokféle hatástalan gyógyszernek, amit az orvos miatt kellett használnom? Egyébként 20 éves vagyok és egy férfival feküdtem le eddig, akinek szintén én vagyok az egyetlen. Neki nincs panasza.
Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Laura
kedves Laura!
Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Nő!
oylan problémám van hogy én három hónapja fogamzásgátlót szedek az a neve hogy taisa. Ez előtti hónapban fel fáztam de elmúlt mert kaptam gyulladás csökkentőt . Most április 30 án szombaton szeretűnk volna a páromal együttleni de nem jött össze mert be szúrt a hasam utána el kezdet a méhem fájni vagyis az alhasam. Utána nagy nehezen sikerült együtt lennünk de iszonyatosan fájt szúrt(nem élveztem ) az együtt létett. El mentem ma orvoshoz de hasi ultrahangon nem látott semmit azt mondta hogy kicsi a méhem de ez természetes az én koromban. Hüvelyi ultrahangon a jobb oldali petefészkemet azt látta de a baloldali petefészkemet azt egyszerűen hiába kereste nem látta. nagyon aggódom hogy mi bajom lehet. Még csak 19 éves vagyok. Kérem adjon valami tanácsot hogy mitől lehet ez! előre is köszönöm!
Tisztelt Alexa!

Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Tisztelettel: Dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Fogamzásgátlót szedek 6 hónapja. A gyógyszerből van még 3 szem hátra és ma pisilés után pici halvány rózsaszínes folyásom volt. Egyszeri alkalom.Ma vagyok a peteérésem utáni 11. napon.Hányingerem van 2 napja.A kérdésem az lenne,hogy lehetséges- e hogy gyógyszer mellett teherbe estem...minden szemet bevettem,de előfordul,hogy 2-3 alkalommal 12 órán belül pótoltam,mert elaludtam éjjel mikor esedékes lett volna.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Hajnalka!
Nem valószínű, kérem, ne aggódjon!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr.Nő!
Én egy 18éves lány vagyok,és problémám a következő. Egy éve kezdődött minden,amikor is erős menstruációs görcseim és vérzésem volt.Ekkor kaptam vérzéscsillapítót,és gyulladás csökkentőt.Ez februárban kezdődött,azonban májusban már nem volt menstruációm és azóta sem menstruálok.Csináltak hasi UH-t,ahol azt mondták hypoplasias a méhem,és vékony a nyálkahártyám.Csináltak több vérképet is,terheléses vércukor,hormon,pajzsmirigy stb.Minden normális,legalább is az orvos szerint.Kaptam hormonpótló gyógyszert(Trisequens)és fogamzásgátlót(Milligest),és Norcolutot is szedtem 10napig.De ezután sem jött meg.Többször említettem az orvosnak hogy szeretnék rákszűrést és hogy megvizsgáljon de egyszer sem történt meg.Így elmentem egy másik orvoshoz,aki levette a rákszűrést,és megvizsgált.Egy héttel később megjött a rákszűrés eredménye,P3(ascus,nem meghatározó okból,sejtszegény,kóros neoplasticus hámelváltozás).Visszamentem az orvoshoz,és csak annyit mondott hogy túl reagálom ez max csak egy kis gyulladás valahol,és majd 3hónap múlva leveszi a következő rákszűrést és talán a HPV-t,és írt fel Klion hüvelykúpot hogy használjam 10napig.Használtam is ,ettől többször volt véres vizeletem és elég kellemetlen fájdalmaim voltak a hüvelyemben.De még mindig nem tudtam belenyugodni hogy nem csinált HPV tipizálást pedig tudtom szerint ezt lekellett volna vennie még akkor is ha csak gyulladásra gondol. Így elmentem egy másik orvoshoz.Ő már az első vizsgálatnál levette a HPV tipizálást,csinált kolposzkópiát ami atipusos lett,11-12 óránál mozaikosság és pontozottság van,de már a méhszáj körül is vannak elváltozások és elég piros is közvetlenül a méhszáj körül.Ekkor már az orvosom felkészített arra hogy biztos HPV fertőzésem van mivel teljesen kifehéredett a fertőzőtt rész.Ezután csinált hüvelyi UH-t is,és PCOS-t állapítottak meg,az orvos elmondása szerint szörnyű állapotban vannak a petefészkeim,és nehezen hitte el hogy a hormon laboromon nem vették észre a 2.83-as testosteron értéket.Emellett említettem az orvosnak hogy napok óta véres a vizeletem illetve egyik pillanatról a másikra elkezdek vérezni,és mivel említették hogy a Kliontól lehet hüvelyi vérzésem így arra gondoltam hogy az okozza.Azonban az orvos azt mondta hogy ez a méhem felől jön,de ez nem menstruáció,és nem is a hüvely fala van megsértve.Majd a mostani véreredményből kiderült hogy 62-es az inzulinom.Emelett persze azt is elmondta hogy a méhemnek semmi baja nincs,szépen fejlődik a maga tempójában tehát hiába szedtem a Trisequens-t és a Milligestet.Persze megvannak a további tipikus tünetek is,túlsúly,zsíros pattanásos bőr,és hajhullás.Kaptam többféle gyógyszert is(izoprinosine,norcolut,és fogamzásgátlót is írt ha megjönne a menstruációm-jangee) Múlthéten megkaptam a HPV tipizálás eredményét.HPV 16,18 pozitív és további HR is pozitív.Az orvos szerint legalább 85 százalék esélyem van a méhnyakrákra,és ez már nevezhető rákmegelőző állapotnak.Így conisatio-t kell majd csinálni nálam,de csak június közepén lesz meg a következő citológiám ami elvileg ugyan ilyen rossz lesz vagy rosszabb és csak utána lehet megcsinálni a műtétet.Érdeklődtem hogy ezalatt mennyit romolhat az állapotom és mire számíthatok,de az orvos annyit mondott,hogy erre nem tud pontos választ adni,mivel nem tudja milyen gyorsan és milyen irányban fog terjedni a vírus,és majd az is attól függ hogy milyen területet kell kivágni. Nagyon aggódom,így érdeklődni szeretnék hogy Dr.Nő szerint ez tényleg rákmegelőző állapot?Mennyire nagy a baj ?Kezdek nagyon megilyedni,és már most azon aggódom hogy mi lesz a szövettani eredményem! Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelt Ildikó!
Ha a legrosszabb eredményt kapja is vissza, aconisatios műtéttel teljes lesz a gyógyulása, tehát ez a legrosszabb amire fel kell készülnie. Én azért bízom a szervezetében, reméljük, szépen meggyógyítja az immunrendszeres, és a műtétet is el tudja majd kerülni.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
Barátnőmmel fél éve vagyunk együtt, és eljutottunk arra a pontra, ahol felmerült a vaginális szex, csakhogy van egy problémánk.
Legutóbb, mikor nőgyógyásznál volt, a doktornő nem tudta megvizsgálni, állította hogy túl szűk a hüvelybemenet.
Azóta nem is próbálkoztunk, csak ujjal. Ezen próbálkozások alatt megállapítottam, hogy nem a hüvelybemenettel van probléma, hanem azzal, hogy a szűzhártyája "nem nyílt ki rendesen", "septate" szűzhártyája van, kicsi függőleges bőrdarab választja el két oldalt a két külön bemenetet.
Az egyik oldaliba az ujjam pár alkalom után már könnyedén belefér, már tampont is tud használni.
Jelenleg azonban nem tudom mi tévő legyek, megpróbáljuk e elveszteni a szüzességét a hagyományos úton, remélve, hogy a két oldali bejárat közti bőr darab átszkaad, vagy inkább forduljunk szakemberhez.
Sajnos elég kiábrándító, hogy egy ilyen egyszerű dolgot sem volt képes az orvos diagnosztizálni, ha pedig látta, miért nem szólt, és magyarázta el neki mi ilyenkor a teendő.
Kedves Balázs,

Én mindenképpen megpróbálnám...

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktor úr!
A kèrdèsem a következő lenne. 2 hete csináltam terhessègi tesztet ami pozitív lett. Aminek nagyon örülök mert sajnos 4 vetèlèsem vagyok túl. Pár napja erős darabos vèrzèsem volt. Elmentem az orvoshoz addigra a vèrzès nem nyoma sem volt. Amilyennek hirtelen jött olyan hirtelen el is múlt. A vèrzès mellett nagyon görcsöltem is. Az ultrahangon egy èlő embrió van ès már dobog a pici szívem is. Viszont ez az erős görcsök ès vèrzès nagyon aggaszt. Ha 2 baba lett volna de mire mentem az egyik elment azt èszre vettèk volna? Mitől lehetett ez a darabos vèrzès? Nem akarom hogy baj legyen.
Köszönöm válaszát.
Kedves Zsuzsa!
Amíg az Uh rendben, nincs miért aggódjon!
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó

Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne (nem is tudom, probléma-e), hogy 6. napja késik a menstruációm. Elvégeztem egy gyors tesztet, negatív lett. Viszont néhány napja erős hányinger gyötör, mára hőemelkedésem lett (egész nap tartja a 37,2-t). Nem érzem magam betegnek, semmim nem fáj/a hányingeren kívül más tünetet nem érzek, ami a hőemelkedésem okozhatja. A kérdésem az lenne, hogy mennyire hihetek a teszt negatívságának, ha a menstruációm még mindig késik? Esetleg a fent említett tüneteim utalhatnak-e terhességre? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: Kinga
Tisztelt Kinga!

Hihet a tesztnek.

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Jó napot 2hónapja volt petevezeték átjárhatóságim utàna clostylbegitet kaptam mehnyalka vékonyság miatt párommal egyszer voltunk védekezés nélkül most mensi napján barnázás van de nem görcsölök mint a többinél ez mi lehet? Köszönöm
Kedves Andi,

Esetleg érdemes erhességi tesztet végeznie...

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm
23 éves nő vagyok és azzal a problémával forduák önhöz, hogy vajon mi lehet a baj ha 1és fél éve nem szedem a fogamzásgátlót és nem is védekezünk és sajnos nem tudok teherben maradni 5évig szedtem a fogamzásgátlót de úgy hogy évente egy hónapot kihagytam és az az egy hónap alatt védekeztünk!?
Választ előre is köszönöm!
kedves Edina!
Készséggel várjuk, hogy kiderítsük.
Üdvözlettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Úr!
11 éves koromban jött meg először a menstruációm (jelenleg 22 éves vagyok), soha nem volt rendszeres.
17 éves koromban kerestem fel előszor a nőgyógyászomat, akkor fél ève volt vérzéskimaradásom. Az ultrahangon megállapította, hogy a jobb petefészkemben 46×27 mm-es, a balban 34x27 mm-es cisztám van. Vèrvételre küldött, rosszak lettek az eredmények, felírta a Graciál fogamzásgátló tablettát, amit 2012 novemberétől 2015 novemberéig szedtem. Gyermekvállalás miatt hagytam abba. Panaszmentes 3 év volt, rendszeres vérzèsek, ciszták felszívódtak.
2015 novemberében ill. decemberében volt menstruációm. Januárban felkerestem a nőgyógyászomat, mert nem jött meg menstracióm, türelemre intett, februárban ismét elmentem vérzéskimaradás és negatív teszt miatt, ekkor az uh-n látott egy 19.4 mm-es tüszőt, március hónapban volt menstruàcióm. Áprilisban ismét negatív teszt és vérzéskimaradás, diagnózis szekunder amenorrhea, vérvételre küldött, melynek eredményei: TSH 1,45; FSH 5,5; LH 18,76; progeszteron 3,12; ösztradiol 191; prokalin 9,8; tesztoszteron 1,77. Ennek làttán a doktor úr a Clostilbegytet írta ki, 5 napig kell szednem napi egy szemet, az első szem gyógyszer bevételének napjához számított két hétre uh-ra kell mennem ill. endokrinológushoz is el kell mennem, hátha valamely belső elválasztású mirigy okozza a problémát. Kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy a Clostibegyt hatàsára teherbe esek, ha nem akkor mina következő lépcsőfok? Hogyan lehetne megoldania problémámat?
Köszönettel: Orsolya
Kedves Orsolya,

Bizzunk a legjobbakban . Ismételni szoktuk a kúrát.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor nő!
Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi időt kell várni, hogy kitisztuljon a szervezet? Kisbabát szeretnénk.
Tisztelt Kitti!

Három menstruációnyit.

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Úr/Nő.19 éves lány vagyok azzal a kérdéssel fordulnék magához hogy 2 hete voltam együtt először a párommal nem volt semmi komoly köztünk nem volt behatolás csak hozzám érintette viszont attól rettegek hogy terhes lehetek van mikor szédülök és a mellbimbóm kicsit sötét barna és fáj a hasam alja! esetleg lehetséges hogy ezeket a tüneteket csak beképzelem magamnak?mert annyira rettegek tőle?
Kedves Bernadett,

A leirtak alapján biztosan nem terhes.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Szeretnék kérdezni öntől. Pár napja vettem észre, hogy fáj a bal mellem. olyan mintha fel lenne duzzadva. Nagyobb mint a másik. Fogásra is érzem. Nem érzek benne semmilyen csomót. Nincs még gyerekem. A menstruáció után vagyok egy héttel. Szedek fogamzásgátlót. 30 éves vagyok. Mi lehet a baj? Köszönöm segítségét.
Tisztelt Lilla,
Ha aggódik érdemes háziorvosa segítségét kérnie.

Tisztelettel: Dr. Lőrinczi Ildikó
Tisztelt Doktor Úr , Nő! 201604027 .TOT szalag implantatio et plast.ant.et post műtlétem volt .10 napja enyhén vérzek az aggaszt ,hogy ez a vérzés nagyon bűzös a megszokottól durvábban ad e ez aggodalomra okot? Lázam nincs fájdalmam nincs.4 nap kaptam zinnat antib.Köszönöm
Kedves Ágnes,

Ha aggódik mindenképpen érdemes kontroll vizsgálatra bejelentkeznie.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt doktornö. 44 éves vagyok a havi vérzésem minden honapban meg normalis,de jönnek a höhullámok,minden izmom,csontom faj,mielött megbetegszek erzem a pajzsmirigyem fáj,hányingerem van,a hüzi orvos elküldött reumatologiara de ver ellenörzesnel a reuma faktor jo,elöfördulhat hogy kezdödik a klimax?
Köszönöm ELÖRE IS A VÁLASZÁT
Kedves Zsanett,

Készséggel várjuk rednelőnkben, hogy kiderítsük.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Dr No! Aprilis 28 Kellet volna meg jonnie a menstrualciomnak es egy nagyon pici halvany rozsaszines barnas fojasom volt mi lethet ea terhesseg?
Tisztelt Alexa,
Terhességi teszt?

Tisztelettel: Dr. Lőrinczi Ildikó
inzulinal kezelt kismama vagyok,terhességem alatt derült ki.Most azzal riogatnak hogy nem szülhetek csak centrumban ami alakóhelyemtől 100km-re van.Pedig itt van orvosom akihez évek óta járok nála szeretnék szülni nem egy vadidegen helyen ahol senkit semismerek.A félelem miatt aludni sem tudok.
Kedves Zsuzsa,

Érdemes lenne kollégámmal felvennie a kapcsolatot, kinek ez a szakterülete.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő! Pár hete volt egy hasi műtétem es egy 6 cmes cisztat vettek ki , ami megreledt és vérzett már, előtte csináltak terhessegi tesztet ami negatív lett. vissza jött a szövettan eredmenye amibe az állt hogy méhen kívüli terhessegre utaló szöveteket talaltak benne. Miután ez megjott csináltam terhessegj tesztet ami negatív lett szinten, az orvosom csináltatott egy bèta hcg vertesgtet ami szinten negatív lett. Akkor most már biztos hogy nem áll fenn a méhen kívüli terhesseg? A hasam még néha fájdogal de az akar lehet hogy a műtét miatt? 4 hete műtöttek. Mi lehetett az a cisztaba? Lehetséges az hogy egy régi elhalt magzat volt a cisztaba ami elment úgy hogy észre sem vettem ezt az egészet mivel hogy a teszt is negatív lett? Önnek mi a véleménye? Valaszàt előre is köszönöm!
Tisztelt varga Viktória!

Valószínűleg régi elhalás lehet, ezért negatívak a tesztek.

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Dienille fogamzásgátló gyógyszert szedek. Azonban a ciklusom után nem volt nálam a tabletta és csak a 8 napot követően két napra rá tudtam bevenni a gyógyszert. A párommal közben együtt voltunk és másképp nem védekeztünk. Mennyi esélye lehet a terhességnek?
Kedves Kriszti,

Kevés esély van rá.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Nő!
Azzal a kérdéssel fordultam önhöz , hogy az utobbi kb egy éven minden alakalommal ahogy a párommal együtt vagyunk a vaginámnál az a vékony bör ami egész a végbélik tart az állandóan szétreped, fáj és vérzik. Napokig is, mit lehetne ezzel tenni mert igy csak a fajdalom van minden esetben és ez igy nagyon rossz. Krem segitsen hohyan lehetne ez megoldani. Köszönettel Krisztina!
Tisztelt Krisztina!

Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
már 3 hónapja probálkozunk a Párommal a babával és ma történt egy olyan velem a melóba hogy olyan volt mint ha megjött volna de mégsem ilyen barnás vér jött és most nem tudom mi van
a Kérdésem az hogy mi volt ez ? Terhesség vagy elvesztése vagy mi
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Kovács Krisztina
Kedves Krisztina,

Készséggel várjuk vizsgálatra, hogy kiderítsük.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor úr. Kb 1 hete voltam orvosnál aki azt mondta hogy terhes vagyok. Szeretném öntől meg kèrdezni hogy mit is jelent amit a papíron olvastam. Az uterusban egy szabályos pzs átm 5mm mely meg felel 4-5hetes grav. nak. Nagyon félek . köszönöm. nikolett
Tisztelt Nikolett!

Korai terhes.

Tisztelettel: Dr. Lőrinczi Ildikó
31 eves 9 hetes vagyok,par napja voltam ver vizsgalaton ,HBsag pozitiv,rubeola pozitiv ,IGG pozitiv lett.Gyogyszereket nem szedek csak vitamint a babanak.Lehet maradando karosodas a babanak?lehet meg ezt kezelni?Elore is koszonom a valaszt.
Tisztelt Zsuzsanna!

Kérem, leleteivel konzultáljon gondozó orvosával, szerintem ebben nincs is semmi kóros!!

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
TISZTELT Doktor úr!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az első baba születése után ( császármetszés) után kaptam Trombózist, 2 hónapig kaptam Véralvadásgátló injekciót, ami után teljesen felszívódott a Vérrög, mivel 100% osan nem tudták kimutatni hogy hajlamos vagyok egy újabb trombózisra . De viszont szeretnénk még egy babát, az Orvosom azt mondta végig kéne szurkálnom magam a terhesség alatt. Szeretném kérdezni hogy ez milyen kockázattal járna illetve napi szinten kéne az Injekció vagy elég lenne a Szülés előtt 2-3 hónappal? vÉRALVADÁSGÁTLÓ iNJEKCIÓ nem veszélyes a magzatra?
Válaszát köszönöm előre is!
kedves Kata,

Nem veszélyes sőt. Végig érdemes lenne.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Eddig fogamzásgátló tablettat szedtem ettől viszont hízni kezdtem így abba szeretném hagyni az óvszert viszon önmagában nem tartom elég biztonságosnak és még semmiképp nem szeretnénk kisbabát. Így gondoltam a pharmatek hüvelykúp és óvszer kombinációra. Ez mennyire lenne biztonságos?
Tisztelt Noémi!

Ha jól használják, akkor működnek.

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm ! Fiogamzásgátlôt váltottam! 0 libidomiatt! Az orvosom azt mondta hogy szedjem be az elözöt , 7 nap szünet és a 8. Dik napon az ujjal folytassam! A védettség meg van! Én még is aggodom mert iszonyatosan fáj a mellem
A dereka a hasam és a fejem és mihtha hány inferem is lenne ! Az uj gyôgyszer 4. Szeménél voltunk együtt a férjemmel védekezés nélkül! Külföldön élek igy írom a hatoanyagokat : erről vàltottam : madonella 30 Mikrogramm Ethinylestradiol und 150 Mikrogramm Levonorgestrel, és ez az uj yris : 1Dragee enthält 0,075 mg Gestoden und 0,020 mg Ethinylestradio ! Elvileg az uj kevesebb hormontartalmu és mindkettő kombinált fog.gátlô! Kérem válaszoljon hogy tényleg védve voltam vagy. Félre értettem és terhes lehetek!
Kedves Marianna,

Igen, semmiképpen se aggódjon.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvölöm! 5hónapos terhes vagyok vigyázom arra hogy mit eszem próbálok egeszsegesen etkezni terhesseg elott sovany voltam most se vagyok annyira elhizva. 5honap alatt 8kilot hiztam ez sok?
Kedves Judit,

Semmiképpen. Jól tartja a súlyát.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
mi a candida és milyen uton terjed, mi a rá való gyógyszer?
Kedves Hölgyem,

Gomba és gomba ellenes szerekkel kezelhető.

üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Nő!

Szeretnénk a párommal második babát. Rendszeresen mérem a hőmet, ebben a hónapban a ciklus első felében lent volt 36.5 körül, peteérés után felment 36.9-re, késett 4 napot , így a 38. napra jött meg. Aznap lement a hőm, majd másnap ismét fel 36.9-re, ami azóta is tart 4 napja. Teszt negatív, mitől lehet mensi idején magas a hő? Azt hozzáteszem, hogy az előző terhesség is pont ugyanígy indult, csak ott ilyenkor már kimutatta a teszt .
Köszönettel
Adri
Tisztelt Adri!

Gyulladás, fertőzés, hormonok, stb.

Tisztelettel: Dr.Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Negyed 9-kor vettem be a fogamzásgátló tablettát és egy óra múlva lazát székeltem. Utána nem történt több ilyen. A mai az ötödik szem , és másfél éve szedem (yadine). A kérdésem az lenne, hogy bevegyem-e a következő napi tablettát?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Hölgyem,

Mindenképpen.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!

Körülbelül másfèl éve használom a Nuv*ringet és eleinte semmi problemát nem okozott,de most kb 3 hónapja úgy érzem mintha több mellékhatása előjönne,például fejfájás és egyre komolyabb depresszió. Azt szeretnèm kérdeznj,hogy lehetséges e,hogy a mellékhatások csak így egy èves késéssel jelentkeznek és nem azonnal,vagy ilyen esetben ez nem a gyűrűnek tulajdonítható?
Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Hanna,

Én nem a gyűrűre gondolnék, de ha abbahagyja ki fog derülni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
tisztelt doktorn mi az oka hogv nem kivanom a sex et
Kedves Hölgyem,

Ennek számtalan oka lehet.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Üdvözlöm!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy elméletileg 5+4 napos terhes vagyok. A tesztem két napja lett halvány pozitív. Tegnap volt vérvétel ahol 328 mlu lett a beta hcg-m. Az Orvosom az ultrahangon semmit sem látott de azt mondta terhes vagyok. Kérdeztem Tőle hogy lehetséges hogy nem félidőbe van peteérésem azért nem lát semmit. Igazábol sok mindent nem árult el csak május 10.-ére vár kontorollra. Úgy gondoltam addig 3 naponta tesztelek hogy erősödik e a második csík.
Őn szerint kellene aggódnom az eredmény miatt?
Köszönöm a válaszát!
Kedves Adrienn,

Semiképpen, kicsit később fogant a baba...

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó

Üdvözlöm! Azzal a kerdessel fordulnek magahoz hogy tegnap be kellet fekudnom a korhazba terhessegemmel 40het+5 nap 2 napontaneztek magzat vizet es nst .. tegnap inditotak (OTT) de semmi fajas nincs lehet csaszar?
Kedves Timi,

Igen szóba jöhet.

Üdvözlettel.
dr. Lőrincz Ildikó
Jónapot kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy volt 1 napig kb valami halványbarna pecsétes folyásszerű valami aztán elmúlt és most nincs semmi folyás se pecsét csak szúr az alhasam és leszakad a derekam a 7.hétben járok a babával időpontot május 9-re kaptam magánorvoshoz tudna nekem váéaszolni mi lehet utána olvastam talán csak beágyazodik?
Kedves Zsanett,

Sajnos nem tipikus panaszok, reméljük azóta már sikerült megoldást találni rájuk.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
30 éves nő vagyok, a párom 38. 4 éve kisbabát vártunk, de sajnos 38 hetesen halva született. A nyakára tekeredett a köldökzsinór,az oxigénhiányt jelölték meg a halál okának. Azt tanácsolták, várjunk 1 évet az újabb babával. Nos, az már rég letelt, intenzíven közel 2 éve próbálok teherbe esni, de nem sikerül. Szeretnék elindulni valamerre, hogy kiderítsem a sikertelenség okát. Nem tudom, hogyan kezdjem el, milyen vizsgálatokra számíthatok. Tudna tanácsot adni hová induljak? Először csak a körzeti nőgyógyászhoz? Köszönöm szépen! Tímea
Kedves Tímea,

Igen, de készséggel várjuk rendelőnkben is.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ilkdikó
Tisztelt Doktor Nő!

Rendszeresen szedek fogamzásgátlót (yangee), de nemrég az utolsó hét elején kihagytam egy tablettát, és nem követtem a protokollt, hanem szedtem tovább ami még megmaradt, majd megjött, ezután elkezdtem szedni a következő adagot, és akkor az első héten együtt voltam a párommal. Megtörténhet a terhesség?

Köszönettel:

K. Kinga
Kedves Kinga,

Nem történhet ilyen esetben megtermékenyülés.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Kedves Doktor Nő.
22 éves vagyok. Olyan problémám van, hogy a kisajkam nagyon kilóg több mint egy cm re. Lehetséges -e ezt tb-re "levágni" természetesen nem plasztikai műtétek akarok csak megszabadulni tőle. Nagyon zavaró és kényelmetlen az sem mindegy milyen fehérneműt veszek fel illetve fürdőruhában is látszik sokszor még a nadrágot is meg kell választani mert nyom . sajnos pénzem nincs magánúton megműttetni. Tud valamilyen megoldást nekem??
Köszönöm szépen a válaszát
Kedves Diána,

Érdemes a területileg illetékes nőgyógyászát felkeresnie.

Üdvözlettel:
dr, Lőrincz Ildikó
Tiszteletem!
Holnap lesz egy hete,hogy eltávolìtották a bartholin mirigyem. Elèggè vèraláfutásos vagyok ès enyhèn vèrezgetek is(pecsètelve),ami szèkelèsnèl erősebb,aztán visszaáll. Jegeltem(a duzzanat eltűnt. Elèggè fáj. Napi 3 algoflex forte bevételèvel elviselem. Tudna valamit javasolni? Hogy mosakodjak? Mivel? Valami tanács? Meddig marad ez a vèrezgetès? Hozzáteszem már règen a másikat is eltávolìtották,mert hiába leszìvás vagy feltárás,mindig visszajött ... Köszönöm a választ!
Tisztelt Kovács Jánosné,
Tiszta vizzel, és három nap után ezek méh normális jelenségek.

Tisztelettel:
Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktornő!
Külföldön élek, nem valami jól beszélem az itteni nyelvet, különösen a nőgyógyászati szakszavakat. Mivel babát szeretnénk igy fel kerestem egy nőgyógyászt (hívtam azért segítséget a beszéd és értés miatt). A lényeg, hogy azt mondta az orvos, hogy vastag a méhem. Kérdezte a barátnőm, hogy most a fal,a méh száj, stb, de ő igy értette, hogy az egész méh vastag. Azt mondta hogy próbálkozzunk és ha egy év után sem sikerül a baba akkor tovább küld. Kérdésem az lenne, hogy mit jelent konkrétan, hogy vastag méh (neten igy nem tudtam rá keresni), milyen további lépésekre lehet számítani ha nem sikerül a teherbe esés?
Válaszát köszönöm szépen! Timi
Kedves Timi,

A méhnyálkahártya szokott túl vastag lenni, biztosan a méhe vastagságát említette. Annak ugyanis nincs túl sok jelentősége, mindenkinek kicsit más-más alakú a méhe.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor nő !
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy méhnyakgyulladást állapítottak meg még pár hónapja, gyógyszert kaptam rá, elmúlt. Április 7-én a nőgyógyászom közölte, méhszájsebem van.
Ezzel kapcsolatosan szeretnék válaszokat kapni egy pár kérdésemre. A doktor úr azt mondta ezzel nem lehet mit csinálni, nem műt meg, mert fiatal vagyok, ezt miért mondhatta?
24 éves vagyok és még nem szültem, de a későbbiek folyamán szeretnék. Tényleg lehetne ecsetelni, vagy fagyasztani, lézeres kezeléssel gyógyítani? Ha megműt, nem lehet gyerekem vagy épp ellenkezőleg meg kell, h műtsenek, hogy legyen gyerek? Olvastam ilyet valakinek nem jött be a gyermekáldás éveken keresztül próbálkoztak, és miután a méhszájsebet megműtötték az egyik hölgynek, utána lett is baba. Veszélyes a méhszájseb, kialakulhat belőle daganat?
Tényleg megakadályozza ez a méhszájseb a hímivarsejtek bejutását a méhbe?
Meg szeretnék gyógyúlni. Esetleg váltsak másik orvosra? Most várom a 2. rákszűrési eredményem, mert a doktorúr csinált még egyet. Az eredményem az előző P3 as volt, amin gyulladást állapítottak meg, ez összefügg a méhszájsebbel? Csak óvszerrel lehet védekezni, amig fenn áll az méhszáj seb problémám? Ki lehet gyógyulni ebből? Érdemes lenne inkább megműteni? Köszönöm a válaszait. Fontos hogy tájékoztatást kapjak ezekről a kérdéseimről.
Kedves Hölgyem,

A P3 as eredményt mindenképpen meg kell ismételni a gyermekvállalása előtt. Teendőket a kontroll lelettel érdemes újra mérlegelni.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Tisztelt Doktor Nő!
Az én kérdésem, panaszom a következő. Nagyon rendszertelen menstruáció miatt elkezdtem gyógyszert szedni. Mindig is az volt (évente 1-2x). Legutóbb 4 évig szedtem a yaminele gyógyszert. Januárban abbahagytam mert gyereket szeretnénk. Januárban még nem jött meg és azóta sem. Ha nem áll vissza a normális kerékvágásban teszem azt akár meginditó gyógyszer nélkül sem ebben az esetben kizárt hogy gyerekem legyen? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: F. Tina
Kedves Hölgyem,

Készséggel várjuk rednelőnkben, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
Segítsèget kèrnèk szèpen ! Anyukám ma volt nőgyógyásznál, s 5,2 cm átmèrőjű daganatot találtak a mèhèben. Ez utalhat mèhnyakrákra vagy akàr milyen rákra?!?? Nagyon erős menstruációs vèrzèse van, ès bősèges hüvelyi folyása.
Kedves Orsolya,

Esetleg miómára utalhat de látatlanban sajnos nehéz megmondani.

Üdvözlettel:
Dr. Lőrincz Ildikó

crheptokokus és candida, milyen uton terjed? és milyen gyógyszerrel, kezelik?
Kedves Apollónia,

Készséggel várjuk, hogy kiderítsük.

Üdvözlettel:
dr. Lőrincz Ildikó
4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

4 tünet menstruáció során, melyet ne hagyjon figyelmen kívül

A menstruáció nem mindenkinél tankönyvszerű, ám ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami baj lenne. Azonban vannak olyan tünetek, melyeket nem árt komolyan venni-főleg, ha több ciklus során is jelentkeznek. Hogy melyekre érdemes odafigyelni és hogy azokat min minden okozhatja, azt dr. Józan Gyöngyitől, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászától kérdeztük meg. 

További részletek
4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

4 dolog, amit tudni kell a korai klimaxról

A klimax olykor érintheti a fiatalabb, akár a 30-as korosztály tagjait is. Dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza összeszedett pár olyan dolgot, melyekkel nem árt ilyenkor tisztában lenni. 

További részletek

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat